Jokerit ja Tappara luopuivat - Jukurit Suomen ainoaksi edustajaksi Continental Cupiin

  • 5 369
  • 67

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti hull16
Historiasta en tiedä, onhan siellä 6 mestaruutta, mutta perinteet ovat olleet enemmän puheiden kuin tekojen ansiota.
Sama kuin vättäisi, että teidän joukkue on kyllä parempi, mutta meillä on kivemman näköiset luistimet. Ehkä niitä perinteitä sitten tulee kun alkaa olla organisaatioilla 100v mittarissa. Se ei riitä että joku on vetänyt kimppakivaa HIFK:n nimissä vähän yli 100 vuotta sitten.
Voiko se olla perinteikkästä jos tämä sukupolvi on elänyt koko organisaation historian? On siinä perintöä jätetty...

hull16,
minä en ymmärrä viestisi HIFK:n historiaa ja sen perinteitä käsittelevästä osuudesta juuri mitään. Siis miten HIFK:n perinteet ovat enemmän "puheiden kuin tekojen ansiota"? Miten se, että "joku on vetänyt kimppakivaa HIFK:n nimissä vähän 100 vuotta sitten" vähentää HIFK:n perinteitä? Ja jos vähentää, niin puheiden vai tekojen perinteitä? Ja mitä tarkoitat kysymyksellä "voiko se olla perinteikästä jos tämä sukupolvi on elänyt koko organisaation historian?" - tarkoitatko sitä, että tämä (nykyinen?) (fani?)sukupolvi ei ole myötäelänyt HIFK:n kanssa sataa vuotta, eikä ole siksi oikeutettu puhumaan perinteistä (siis teoista ja/vai puheista)?
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Maple Leaf
Sukupolvi ei ole myötäelänyt HIFK:n kanssa sataa vuotta
Hei tutustu Jääkiekon historiaan Suomessa, johon ette ole edes kokonaisuudessan osallistunut, joten 100 vuoden historia on teillä jotain muuta kuin jääkiekkoa eli sitä kimppakivaa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti hull16
Hei tutustu Jääkiekon historiaan Suomessa, johon ette ole edes kokonaisuudessan osallistunut, joten 100 vuoden historia on teillä jotain muuta kuin jääkiekkoa eli sitä kimppakivaa.

hull16,
tämä menee yhä surrealistisemmaksi. Tarkoitatko sitä, että HIFK:lla on seurana ollut lajikirjossaan muutakin kuin jääkiekkoa? Ja jos tarkoitat tätä, se on ikään kuin syy siihen, että HIFK:n perinteet ovat ohuet? Ja tarkoitatko "kimppakivalla" nyt siis jääkiekkoa, vai sitä kaikkea muuta (jos siis tarkoitat sitä)?
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Maple Leaf
hull16,
tämä menee yhä surrealistisemmaksi. Tarkoitatko sitä, että HIFK:lla on seurana ollut lajikirjossaan muutakin kuin jääkiekkoa?
Etkö ihan oikeasti tiedä että on?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti hull16
Tarjoan sinulle muutaman oluen jos Jukurit voittaa ja yhden jos he pääsevät finaaliin.

Älä nyt ainakaan hirveästi panoksia korota. Jukurithan selvityi toissa talvena neljän parhaan sakkiin pelattuaan Mestiksen ohella monta aika raskasta karsintaturnausta.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Everton
Älä nyt ainakaan hirveästi panoksia korota.
Kiitos vihjeestä!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti hull16
Etkö ihan oikeasti tiedä että on?

Ymmärränkö siis oikein, jos tulkitsen viestiesi tarkoittaneen sitä, että jos seuralla on pitkän historiansa aikana lajikirjossaan muutakin kuin jääkiekkoa, se tekee seuran jääkiekkoperinteistä ohkaisia? Ja jos näin, niin kuinka tulee suhtautua sitten huomattavasti lyhyemmän (ajallisen) historian omaavaan seuraan, jonka lajikirjossa on myös jalkapalloa - eli kaventaako jalkapalloseura Jokerit jääkiekko-Jokereiden historiaa? Tätä en ole ikinä tullut ajatelleeksikaan!

Mutta palatakseni vielä hetkeksi erääseen alkuperäisistä keskustelunaiheistamme: eikö minulla HIFK:n kannattajana ole oikeutta arvostella Jokereiden johtoa, vaikka käydessäni katsomassa matseja Ilmalassa kannan rahaa Jokereiden kassaan eli olen tuotteesta maksava asiakas? Vai oletko valmis hylkäämään markkinatalouden perusteista erään keskeisimmän eli maksavan asiakkaan oikeuden keskustella hänelle myytävästä tuotteesta?
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Anteeksi vain vastauksen viipyminen, mutta on ollut niin hienoa keliä, etten ole konetta viitsinyt avata.

Viestin lähetti Ole Fart

Anteeksi nyt ihan suora kysymys, mutta miksi hitossa sinua niin suuresti vaivaa se mitä viirejä Jokerit hallinsa kattoon vetää?

Koska kysymys on suora, niin ilmeisesti saan käyttää aika suoraa tekstiä vastauksessani. Koska kyse on kuiten vanhasta perinteestä, niin on suurta pelleilyä vetää kattoon jonkun yksittäisen turnauksen voittoviiri tai jonkun juniorina joukkueessa pelanneen paita. Kas kun eivät myyneet niistä samalla mainostilaa. Koska kyse on kummassakin, niin Tikkasen paidassa, kuin CC:n voitossa, on kyse MIELESTÄNI aika merkityksettömästä asiasta, niin en voi käsittää miksi tätä vanhaa perinnettä raiskataan tälllä tavalla.
Viestin lähetti Ole Fart

Jos sinun mielestäsi virallisuus olisi tämän nimenomaisen viirin jotenkin pyhittänyt, niin koetapa muistella sitä Suomen ainoaa MM-kultaa. Ihan virallinen mestaruus, vaikka joidenkin mielestä kyseessä oli lähinnä vitsi maailmanmestaruudesta.

Tarkemmin ajatellen en väittäisi, että pelkästään virallisuus pyhittää asian. Vanhoja EM-sarjan voittoja, mitä muistaakseni Jokereilta löytyy kaksi, arvostan kyllä. Mutta en tätä yhtä turnausvoittoa voi pitää edes hyvällä tahdolla EM-kullan arvoisena. Tätä turnaustahan arvostettiin lähes yksinomaan Suomessa, tai siis Jokereissa.

Eihän Ilveskään vetänyt viiriä kattoon, vaikka se voitti kiistatta maailmanparhaan jääkiekko joukkueen.
Viestin lähetti Ole Fart

Siellä areenan katossa on niitä viirejä aika paljon ja iso osa ihan asiallisia, ensimmäinen SM-viirikin jo yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Luultavasti, jos Jokeri-kannattajilta kysytään, niin sinne pitäisi ripustaa muutama paita lisää, ja ottaa jokunen viiri ja paita pois. Meiltä ei kysytä, mutta me osaamme kyllä antaa kullekin rätille sille kuuluvan arvon.
Aivan ja en teitä kannattajia tässä halunnutkaan arvostelle. Ikävää jos ymmärsit asian niin. Ainoa ketä halusin moittia on jokereiden johto.

Viestin lähetti Ole Fart

Nykyinen johto on perinnetiedoton, tyylitajuton ja kömpelö todellisten jääkiekon ystävien silmissä, mutta ei se oikeuta seuraa ja sen perinteitä halveksimaan.

Ei tietenkään. Yritän nyt kertoa, että en ole arvoistelemassa muuta kuin Jokereiden sikariporrasta. Ikävää, että nämä perinteet saavat ikävää sivumakua, kun tyylitajuton johto sotkee asioita. Minulle itselleni tulee ainakin kuva, että näitä perinteitä yritetään tätänykyä tehdä sielä Ilmalassa väkisin.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti TBK
Koska kyse on kuiten vanhasta perinteestä, niin on suurta pelleilyä vetää kattoon jonkun yksittäisen turnauksen voittoviiri tai jonkun juniorina joukkueessa pelanneen paita. Kas kun eivät myyneet niistä samalla mainostilaa.

No eiköhän tämä nyt ole tullut jo selväksi. "Joka toinen" viesti tässä ketjussa sanoo narrien toimintaa pelleilyksi, voisikohan siitä ehkä päätellä jotain? Narrien toiminta kenties tosiaan on pelleilyä?

Juujuu, sitten saamme kuulla miten "hifki ainaskii on pelleilly tietsä paljo enemmä ku hjokerit viime vuosina..", mutta tässä on pienoinen ero, jos sallitte sen tässä erottelen:

- HIFK:n toiminta on ollut viime vuodet mustaa huumoria, tahatonta komiikkaa, surkuhupaisaa penailua ja legendaarisia lauseita. Joku voisi tästä todeta että olemme seuranneet farssia, mikä paljolti pitääkin paikkansa. HIFK:ta on yritetty johtaa jotenkin, mutta on menty mäkeen. Hifk:sta ei kuitenkaan ole yritetty tehdä mitään mitä se ei ole. Kaikki ne meriitit mitä meillä on, on hankittu ns. rehellisesti, ensimmäisestäkään paidasta tai mestaruusviiristä tai turnausvoitosta ei tarvitse kyseenalaistaa mitään.

- Hjokerien toiminta viime vuosina on ollut kyllä menestyksekkäämpää, mutta yhtä lailla aikamoista farssia, ja tässä tapauksessa asian tekee erityisen ikäväksi se, että farssi on aiheutettu vieläpä täysin tietoisesti. Kun perinteet ovat hiukan niukassa, niin koitetaan sitten rakentaa niitä keinotekoisesti. Hjallishan jo julisti aikoinaan että "Hjokerit on dynastia". Jos asia ei näin ole, hän yrittää nopeuttaa sen toteutumista vaikka sitten miten kyseenalaisilla keinoilla tahansa.

Kaikki tiedämmä että hjallis ei ole niitä kärsivällisimpiä ihmisiä, mutta luulen että tällä toiminnalla hän tosiaan aiheuttaa joukkueelleen enemmän hallaa kuin hellettä. Jos niitä viirejä ja paitoja nosteltaisiin kattoon vain silloin kun todella on aihetta, jokusen vuoden/vuoskymmenen päästä joku voisi nostaa katseensa kattoon ja todeta että "onpas tällä joukkueella aikamoinen meriittilista". Naapuri sanoisi että "niin on".

Nykymenolla käy niin että jokusen vuoden/vuosikymmenen päästä joku nostaa katseensa kattoon ja sanoo "onpas tällä joukkueella aikamoinen meriittilista", johon kaveri toteaa että "ne on ties mitä kissanristiäis-viirejä, ei kannata noteerata millään lailla".

Ainoa keino millä narrit voi lopettaa tämän pelleily-maineensa, on se että ne mummon villapaidat jätetään vastaisuudessa nostamatta, ja jatketaan sillä tiellä mihin nyt näköjään ollaan menossa, eli rakennetaan vaihteeksi jääkiekkojoukkue Jokerit. Aika näyttää riittääkö kärsivällisyys tähän pitkän päälle, toivon että riittää.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämä perinneasiat kyllä ansaitsivat enemmänkin keskustelua, mutta en halua tehdä sitä tässä ketjussa, koska tämä on nyt hiukan liikaa leimautunut tuohon yhteen viiriin. Pari loppukommenttia vain.

TBK: Asia ymmärretty. Kuten tuossa toisaalla sanoinkin, Hjalliksen ansiot Jokereiden nostajana ovat suuret. Vahinko vain että kylkiäisenä on tullut paljon sellaista joka ei välttämättä jääkiekkoon kuuluisi.

Carlos: En usko että Hjallis yrittää väkisin perinteitä luoda - itse asiassa en usko että mies edes tietää mitä se sana tarkoittaa. Luulen että kysymys on markkinoinnista. Nämä asiat nähdään osana mainoskampanjaa, johon pitää repiä vaikka mummon vanhat villahousut jos sen uskotaan jotenkin tekevän vaikutuksen sponsoreihin.

Kärsijänä ovat ne muutamat kalkkeutuneet kannattajat joiden mielestä jääkiekolla on jotain muutakin kuin markkina-arvoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa

Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa kun tätäkin ketjua lukee. Kesäkuumalla, suoranaisella helteellä jotkut ei-jokerilaiset jaksavat vääntää innoissaan jostain mummon paidasta ja yhdestä viiristä. Pakko on taas sanoa, että kyllä Hjallis näyttää osaavan nämä markkinahommat -;)
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa

Viestin lähetti cobol
Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa kun tätäkin ketjua lukee. Kesäkuumalla, suoranaisella helteellä jotkut ei-jokerilaiset jaksavat vääntää innoissaan jostain mummon paidasta ja yhdestä viiristä. Pakko on taas sanoa, että kyllä Hjallis näyttää osaavan nämä markkinahommat -;)

Puhumattakaan siitä, että Hjallis havaitsee Jokeri-fanien joukossa olevan ihmisiä, joiden mielestä lätkä-Jokereiden perinteet ovat niin pienet, että futis-Jokeritkin onnistuu niitä kalvamaan. ;)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Re: Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa

Viestin lähetti Maple Leaf
Puhumattakaan siitä, että Hjallis havaitsee Jokeri-fanien joukossa olevan ihmisiä, joiden mielestä lätkä-Jokereiden perinteet ovat niin pienet, että futis-Jokeritkin onnistuu niitä kalvamaan. ;)

Älä muuta sano!

Mulla on sellainen arvaus, että Carlosin ja Ole Fartin ajatukset yhdistämällä ollaan lähellä sitä, mitä Hjallis on asiasta kenties itsekseen miettinyt. Luodaan markkinoinnin avulla perinteitä.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Maple Leaf
Ymmärränkö siis oikein, jos tulkitsen viestiesi tarkoittaneen sitä, että jos seuralla on pitkän historiansa aikana lajikirjossaan muutakin kuin jääkiekkoa, se tekee seuran jääkiekkoperinteistä ohkaisia?
En tarkoita sitä, mutta tarkoitan, että ei ne muut lajit kyllä pätkääkään lihoita jääkiekkoperinteitä.

Ajattelin jo lopetta tämän turhan keskustelun, mutta vastasin vielä tähän. Nyt tämä on loppu ainakin minun osaltani.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti hull16
En tarkoita sitä, mutta tarkoitan, että ei ne muut lajit kyllä pätkääkään lihoita jääkiekkoperinteitä.

Ajattelin jo lopetta tämän turhan keskustelun, mutta vastasin vielä tähän. Nyt tämä on loppu ainakin minun osaltani.

Jos et tarkoittanut "sitä", niin viestiesi perimmäinen ajatus jää kyllä täysin hämärän peittoon. Ehkä keskustelun lopettaminen on viisasta, ainakin silloin, kun argumentit jäävät noin heppoisiksi. Saan kai edelleen maksavana asiakkaana kuitenkin arvostella Jokereiden johtoa?
 

jupenet

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jukurit
No, ei se mitään vaikka Jokerit tai Tappara ei Continental Cupiin lähdekään. Jukurit hoitaa homman kotiin. Hieman ihmetyttää kyl tuo em. liigaseurojen suhtautuminen...

edit: Mainos poistettu. Omien sivujen mainostaminen viesteissä on säännöissä kielletty, tästä jupenet:lle varoitus.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Ottamatta kantaa krakoihin/viireihin

Viestin lähetti cobol
Kyllä Hjalliksella taas nauru maittaa kun tätäkin ketjua lukee. Kesäkuumalla, suoranaisella helteellä jotkut ei-jokerilaiset jaksavat vääntää innoissaan jostain mummon paidasta ja yhdestä viiristä. Pakko on taas sanoa, että kyllä Hjallis näyttää osaavan nämä markkinahommat -;)



ja vielä joku kehtaa väittää että HIFK:llä on paras media-cv: HAH-HAH-HAAA!!! sanon minä.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti Davey
Jos continental cupissa tosiaan on viime vuosina ollut suomesta mukana sellanen mestis joukkue kun jukurit joka pärjää omalla sarja tasollaan ei minun mielestäni voida puhua euroopan mestaruudesta vaikka se olisikin miten epävirallinen.

Saisiko hieman perusteluita ? Yllä esitetty väite ei oikein auennut allekirjoittaneelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös