Jokerit-IFK 14.12.2003, Hartwall Areena

  • 13 520
  • 129

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Snakster
Hieno veto valmennusjohdolta pistää Turo Järvinen ylimääräiseksi hyökkääjäksi ykköskenttään kun pelattiin kuudella. Turresta on tulossa loistava roolipelaaja eikä vertailu J. Ruutuun ole täysin tuulesta temmattu.

Ei olekaan, jessus mikä röyhkeä rynnistys Pärän kanssa Seniorin rakastamalle alueelle. Ei cheerleadereiden liiveihin, vaan maalin edustalle. Tarkoitan kentällä olevaa S:lle rakasta aluetta tällä kertaa.

Telkkarista tuli seurattua umpitylsien paperiduunien lomassa tätä keskinäistä temmellystä aika puolivaloilla. Liikaa on paikallisia. Hyvät pointit, Johannes, noin sen juuri näin. HIFK lopetti pelinsä Tampereella eilen vähän vajaa klo 20 ja tuli kaukaloon Helsingissä 19 tuntia myöhemmin. Enkä kiistä Jokerienkaan väsymystä. Jalat jalat toimineet ei...

Nähdäkseni Jokerit saa kiittää tasapelistä Stathosin lisäksi Jortikkaa (mikä on tarkkaan ottaen hänen hommansakin :) ), joka raivosi sälleille varmaan suut ja korvat täyteen 2. erän velttoilun jälkeen. Jokerit panosti kaiken 3. erän alkuun ja onnistui. Hatunnosto tästä ja HIFKille vähän moitteita siitä, että oma maalimäärä jäi kahteen. Jokerit olisi ollut voitettavissa suhteellisen helposti tänään. Siis minun mielestäni. Suomessa ei ole kovin montaa valmentajaa, jotka saavat muutosta aikaiseksi ottelun sisällä. Tänään heistä oli duunissa kaksi. Ja tämän vuoksi molemmat jengit notkuvat sarjassa suhteellisen korkealla materiaaliinsa nähden. Jos haluat menestyä SM-liigassa, hanki hyvä valmentaja.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti mixu
Kyllähän aina vertailla saa mutta Jakke Ruudun tyyppistä pelaajaa ei mielestäni Suomessa ole ollut ennen eikä jälkeen.
Samoja elementtejä tietysti on mutta Jaken taklausvoimaa ei löydy keneltäkään.
Lisäksi hän on pitänyt puolensa myös hanskaushommissa eli erittäin monipuolinen kaveri.
Järvinen oli kyllä tänään pelituulella ja on muutenkin pelimies.

Joo, ei Järvinen tietenkään 1/1 Ruudun tyyppinen olekaan, mutta roolitukseltaan joukkueessa hyvin lähellä samaa. Lisäksi täytyy muistaa, että Turre on vielä raakile. Mielestäni hänellä on kuitenkin todella hyvät saumat varttua korvaamattomaksi roolipelaajaksi. Paljon kertoo tosiaan se, että juuri hänet pistettiin jäälle kun tasoitusta lähdettiin hakemaan kuudella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Johannes
Warriner on sama kuin meiltä puuttuisi Spanhel.

Heh - tämä oli hyvä! Warriner teki Jokereiden ja koko ottelun kaikki maalit kun pelasi HIFK:ta vastaan ensimmäisen kerran. Warriner on taattua gamebreaker kamaa, jahka vaan saadaan toipuminen & kunto kohdalleen. Spanhelista - joka teki nytkin paljon töitä ja pelasi hyvin mm. katkomalla - ei kuitenkaan taida gamebreakeria tulla?

Mutta olet oikessa siinä, että ei HIFK ollut sekään parhaalla rosterilla liikenteessä. Poissaolleita ei voi kuitenkaan verrata Jokereiden vastaaviin. Lisäksi joukkueilla on tasoero, joka menee HIFK:n eduksi. Itse olen pitänyt HIFK:ta joukkueena parempana kuin Jokereita (HIFK runkosarjassa etukäteiskaavailuissa sijoilla 2-4, Jokerit sijoilla 3-6). Tällaisessa tilanteessa ennakkoon heikomman joukkueen oleellisilla poissaoloilla on suhteessa enemmän merkitystä varsinkin kun HIFK:n puolustus on Suomen kyvykkäin ratkaisemaan otteluita molemmissa suunnissa. Tämä näin vedonlyöjän silmin ajateltuna.

Ja siinäkin olet oikeassa, että Hannuilla on suuri merkitys.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti cobol
Heh - tämä oli hyvä! Warriner teki Jokereiden ja koko ottelun kaikki maalit kun pelasi HIFK:ta vastaan ensimmäisen kerran. Warriner on taattua gamebreaker kamaa, jahka vaan saadaan toipuminen & kunto kohdalleen. Spanhelista - joka teki nytkin paljon töitä ja pelasi hyvin mm. katkomalla - ei kuitenkaan taida gamebreakeria tulla?


Minä tarkoitinkin Spanhelin ja Warrinerin nykykuntoa. Warrinerin osalta on ollut aika hiljaista sen 1. ottelun kahden maalin illan jälkeen.

Sen 1. pelin onnistumisten jälkeen on tilastoihin merkitty 10 peliä tehoilla 1+1=2.
Voi olla, että Warriner on keväällä kova maalintekijä, mutta ei ole sitä tässä vaiheessa kautta, vaikka olisikin tänään pelannut.

Tämä oman joukkueen huonojen puolien näkeminen liian selkeästi aiheuttaa meille kummallekin jonkun taittovian.
En kykene näkemään HIFK:n pelaajamateriaalia kokonaisuutena jokereita parempana. Meidän plussa on tehokkaammat pakit. Minun silmissäni teillä on enemmän kokeneita hyökkääjiä, jotka kykenevät kuitenkin aina välillä pelejä ratkaisemaan paremmin kuin HIFK:n alisuorittavat 80-luvulla syntyneet hyökkääjät.

Meiltähän puuttuu kokonaan se toinen hyökkäävä ketju. Teillä Pakaslahdet ja Filppulat kykenevät välillä ratkaisuihin.

Maalivahdeissa ei ole suurta eroa. Teidän etuna on se, että Häkkinen on kotimainen, eikä vie ulkolaispaikkaa.

Valmentajat ovat maan parhaat.

Tasapeli kokonaisuutena, kuten tänään hallissakin.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Sivuhuomiona, kuinkas mones jatkoajalle mennyt HN - peli tämä oli jo tällä kaudella jo, 5. vai 6.? Pitkävetoon näkyy sunnuntaille löytyvän se varma risti.
 
Viimeksi muokattu:

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kumma juttu, ettei täällä kukaan ole ihastellut HIFK:n ykkösketjun selkeästi harjoiteltua "trick shot"-kuviota: Pärssinen "otti" kiekon omalta mieheltä maalin takana ja lämäsi oudon näköisesti "takaisin" ränniin. Harkins oli kiinni laidassa keskialueella, jossa hän irrotti kiekon laidasta täydessä vauhdissa olleelle Karalahdelle, joka pääsi laukomaan kohtuulliselta paikalta, mutta Jokeri-pelaajan mailahäirintä vei parhaan tehon kudista.
Muistaakseni tämä tapahtui kolmannen erän lopulla (tai jatkoajalla, en ole varma. Joka tapauksessa varmasti sovittu kuvio. Mukava nähdä tällaisia yritettävän.
 

Jindebyne

Jäsen
Empä olisi kahta erää kauempaa jaksanut tätä peliä katsoa, ellei HIFK olisi ollut toinen jäällä "viilettävistä" joukkueista.

Tänään oli Jokereiden maalit vähän helppoja, mutten nyt kuitenkaan Stathosille kenkää tämän perusteella näyttäisi, täysi luotto ainakin minulla vielä Daveen on.

Oli kyllä niin HMV lätkämatsi ettei oikein tullut muuta mieleen, 1p tasoituksella ilman byyraria on hyvä juttu sinäänsä.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Hearsay

Kyllä kiinnitin huomiota ihan samaan.
Ensin ihmettelin, että mitä hemmetiä Pärä touhuaa, kunnes idea selvisi Jeren laukauksen muodossa.

Tuntuu noilla ykköskentän veijareilla aina löytyvän jotain kikkoja.
Yv:llakin ihan selkeitä, harjoiteltuja kuvioita, jotka toimii, ainakin kun verrataan muutamaan edelliseen vuoteen.
Taitavat todella keskustella kuvioista aktiivisesti!

Niin ja tosi harmi kun Jere ei niitannut "siitä tilanteesta" maalia...
 

ilego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edelleen : paska matsi, vaikka ehkä olikin väsyneiden jengien peli (ja vajaamiehisen, meidän puolelta) , niin miksi ei tule sitä normaalia kuittausta tylsästä ja väärinpelaavasta vierasjengistä (ai nii sehän olikin ifk). Olisitte edes voittaneet, kun sitä noon tarjottiin, hajuttomat ja....
Ps (Kun on tapana todistaa stadilaisuutta: dyny tsittas tölikäs daisarit dödödöstä pulleena)....
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti -BR-
Tuntuu noilla ykköskentän veijareilla aina löytyvän jotain kikkoja. Yv:llakin ihan selkeitä, harjoiteltuja kuvioita, jotka toimii, ainakin kun verrataan muutamaan edelliseen vuoteen.
Taitavat todella keskustella kuvioista aktiivisesti!

Tässä on juuri se, mitä Johannes ei näe (ja joka tekee IFK:sta periaatteessa Jokereita "paremman"). IFK:n yv-kuviot ovat liigan eliittiä siksi, että ne ovat niin monipuolisia. Näin vastustaja ei tiedä aina sitä, kenet pitää mitenkin ottaa kiinni. En varmasti paljasta mitää salaisuutta, mutta Jokereiden osalta kuvio on jo liian helppo lukea ja kaikkien tiedossa. Nyt sitä on onneksi vähän muutettu. IFK:ssa pystytään pelaamaan paljon mielikuvituksellisempaa yv:stä siksi, että joukkueesta löytyy Söderholm ja Karalahti sekä loistavasti toisiaan täydentävät Pärssinen, Kuhta ja Harkins.

Jos Johannes on toista mieltä, niin tsekkaapa vaikka SM-liigan tilastoja ja sieltä ylivoima. Huomaat sen, että yv-pistepörssin kärki on kokonaan IFK:n käsissa (sijat 1-4). Karalahti on vasta tulossa kuvioon mukaan ja hän tuo nykyään (siis viime peleissä) kiekon usein yli viivan. Eli vaikka syöttöpistettä ei hänelle usein tulekaan, Karalahti muodostaa laukaisutaitonsakin vuoksi yhden elementin lisää.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti cobol
... Jokereiden ykkösessä oli -82 Koivisto, kakkosessa -85 Piispanen, kolmosessa -84 Filppula ja -84 Lepistö ja nelosessa -84 Silvennoinen, -82 Laine, -84 Oksa ja lisäksi -82 Malmivaara ja -84 Kantee...

Blaablaablaa. Omat pojat, my ass! Tämä teidän taikahannu myhäilee nyt jo niitä tammikuun kolmea(?) kokenutta vahvistusta ja kivakiva teille tietysti sinänsä. Mutta jos tällaisella Cobolin kuvailemalla junnujengillä porskutetaan vahvasti sarjan kakkosena ja revitään pisteitä kaikilta top4 joukkueilta niin kovin raajarikkoisinakin niin mihin ihmeessä tässä tarvitaan niitä lisäsandwithejä ja -hodareita?

Ottelusta vielä ja sen ratkaisusta; myhäilytti oikein kun helunius istui typerää ja turhaa kakkostaan ja tiesi miten Hjortikka suhtautuu tällaisiin jäähyihin ja esim. Valtosen hanatanssiin. HIFK powerplay on aika iskussa tällä kaudella.

Cobol on oikeassa siinäkin, että ihan turhaan naapurit päästettiin mukaan otteluun vikassa erässä, mutta kun tämä yhden erän tai ainakin erien alkujen nukahdukset ovat nykyHIFKn tavaramerkki, niin minkäs teet. Ellei Tinde niin Dave näyttää jatkavan maalivahtivalmentajan viitoittamalla linjalla tekemällä selvistäkin otteluista jännittäviä. Ostakaa nyt joku se kuminauha!!
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blaah. Olipas mauton ja tylsä peli. Pitää olla pisteeseen tyytyväinen vaikka avaimet voittoon toisessa erässä olikin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti cobol
Tässä on juuri se, mitä Johannes ei näe (ja joka tekee IFK:sta periaatteessa Jokereita "paremman"). IFK:n yv-kuviot ovat liigan eliittiä siksi, että ne ovat niin monipuolisia.

Jos Johannes on toista mieltä, niin tsekkaapa vaikka SM-liigan tilastoja ja sieltä ylivoima. Huomaat sen, että yv-pistepörssin kärki on kokonaan IFK:n käsissa (sijat 1-4). Karalahti on vasta tulossa kuvioon mukaan ja hän tuo nykyään (siis viime peleissä) kiekon usein yli viivan. Eli vaikka syöttöpistettä ei hänelle usein tulekaan, Karalahti muodostaa laukaisutaitonsakin vuoksi yhden elementin lisää.

Tämä on totta, että HIFK:lla on tehokkaampi yv kuin jokereilla tilastojen mukaan. HIFK on tehnyt 31 yv-maalia prosentilla 17,51. Toisaalta meille on tehty 6 av-maalia, joten nettosaldoksi jää ainoastaan +25. Se jaettuna 177 yv-kerralla tekee prosentiksi enää 14,1.

Jokerit ovat tehneet 22/138 yv-maalia. Prosentiksi tulee 15,94%, eikä joukkue ole päästänyt yhtään av-maalia.

Yv-pistepörssi ei ole ainoa tapa tarkastella ylivoiman tehokkuutta.

Kuten huomaat, sinä haluat nähdä HIFK:n ylivoiman jotenkin erityisen kovana verrattuna jokereihin, vaikka se on nettona tuottanut vain 3 maalia enemmän kuin jokereiden ja nettona HIFK:n ylivoima toimii huonommalla prosentilla kuin jokereiden.

Tähän on selityksenä tietysti se, ettei meillä ole ollenkaan hyökkäävää kakkosketjua, eikä sen seurauksena kakkosylivoimaa toisin kuin jokereilla. HIFK:n puolustajien hyökkäävä yv-pelitapa on lisäksi selvästi enemmän riskejä omaan päähän aiheuttava kuin teidän pelitapanne.

Tässä on se sinun taittovirheesi Cobol.

Kuhta (11), Harkins (1), Pärssinen (3), Söderholm (7), Karalahti (4) ja Saarinen (3) ovat tehneet 29 yv-maalia HIFK:lle. Muille jää 2 tehtyä yv-maalia 33 pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

HotShot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaisua oli niinkuin kaikki ovatkin jo taineet mainita. 2-2 varmaankin loppujen lopuksi oikeutetut numerot, mutta kummallekin oli tarjolla ratkaisun avaimet ja kaksi pistettä, IFK:lle toisessa erässä ja jokereille kolmannessa. IFK:n tasoitus oli mielyttävää katseltavaa. Koko homma meni kuin käsikirjoituksen mukaan ja se palkittiin pisteellä.

Tunnelmasta todettakoon, että fiilis hallissa oli kuin hautajaisissa, mikäli vertaa aiempiin kohtaamisiin. IFK-faneja oli selkeästi vähemmän kuin aiemmissa kohtaamisissa, tv:llä varmasti jonkinlainen osuus asiaan. Tämän takia ei ilmeisesti kannatusta löytynyt IFK-faneilta. Kotijoukkueen vastaavilta kuitenkin jonkin verran ääntä lähti, varsinkin johtoasemassa, mutta lähinnä vain ugh-päädystä.

Tiistaina jatketaan...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Johannes
Yv-pistepörssi ei ole ainoa tapa tarkastella ylivoiman tehokkuutta.

Ei tietenkään. Mutta on kuitenkin aivan selvää, että HIFK:n 83 yv-pistettä vastaan Jokereiden 61 yv-pistettä on iso ero silloin kun pelejä ratkotaan. Myös keväällä. Siinä on pisteissä lähes 40 prosentin ero. Ja se on paljon... Ja kuten Johannes hyvin tiedät, monet joukkueet myös NHL:ssä kasaavat yhden, todella toimivan yv-kentällisen. Se riittää NHL:ssä. Miksi se ei kelpaa sinulle SM-liigassa?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti cobol
Miksi se ei kelpaa sinulle SM-liigassa?

Kyllähän yksikin kelpaa mainiosti kun se toimii, mutta kuten viime kaudella HIFK:n kohdalta nähtiin jos syvyyttä ei ole mahdollisten loukkaantumisten takia, niin noutaja voi tulla jo ensimmäisellä kierroksella.

Johanneksen tilastot melko karua luettavaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti cobol
Ei tietenkään. Mutta on kuitenkin aivan selvää, että HIFK:n 83 yv-pistettä vastaan Jokereiden 61 yv-pistettä on iso ero silloin kun pelejä ratkotaan. Myös keväällä. Siinä on pisteissä lähes 40 prosentin ero. Ja se on paljon... Ja kuten Johannes hyvin tiedät, monet joukkueet myös NHL:ssä kasaavat yhden, todella toimivan yv-kentällisen. Se riittää NHL:ssä. Miksi se ei kelpaa sinulle SM-liigassa?

Meillä on kuitenkin 6 päästettyä maalia, kun pelaamme ylivoimaa. Jokereilla ei ole yhtään. Siinä on iso ero teidän hyväksi.

Lähinnä toivonkin, että meille hankitaan yksi hyökkääjä, jonka varaan voi rakentaa toisen hyökkäävän ketjun. Nyt meillä on yksi huippuhyvä hyökkäävä ketju ja loput 3 yrittävät vain pelata nolla nollaa. Se toinen ketju toisi meille myös vähän tukea yv-peliin. Pelkästään Vopatien, Häppölöiden ja Hirsojen varaan jos jäädään kakkosketjussa, niin menestystoiveet voidaan kuopata tämän kauden osalta HIFKissä.

Kyllähän teillä jokereissakin rakennetaan parilla hankinnalla vielä se toinen kunnollinen taitoketju, joka tekee maaleja myös yv:llä vai mitä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Snakster
Joo, ei Järvinen tietenkään 1/1 Ruudun tyyppinen olekaan, mutta roolitukseltaan joukkueessa hyvin lähellä samaa. Lisäksi täytyy muistaa, että Turre on vielä raakile. Mielestäni hänellä on kuitenkin todella hyvät saumat varttua korvaamattomaksi roolipelaajaksi. Paljon kertoo tosiaan se, että juuri hänet pistettiin jäälle kun tasoitusta lähdettiin hakemaan kuudella.

Juurikin näin. Turrelle 2 vuotta lisää ikää ja toivottavasti peliaikaa HIFKissä, vaikka luulenkin, että kaveri tekee ilkkapikkaraiset, niin käsissämme on valmis Turo Järvinen. Jossa on paljon sukulaisuutta Jakke Ruutuun. Mua on vituttanut kolme kautta se, että Kuulapää söhelsi meiltä hänen mielestään "lahjattoman" Eki Rajamäen pois. Nyt olemme saamassa omista kavereista tälle osastolle paikkaajan. Turre on prospektina Rajamäkeä taitavampi pelaaja, siis ihan pisteidentekijänä, ja lähes yhtä kovaluinen taklaaja jo tällä hetkellä. Entäpä pari vuotta kokeneempana? Loistavaa.

Jahas, nyt täällä kinastellaan kummalla on huonompi joukkue ja kumpi joukkue on väsyneempi :) Kallistun Johanneksen kannalle toki cobolinkin pointit ymmärtäen. Mutta muistutan samalla, että ns. loppupeleissä SM-liiga ratkaistaan vain yhdellä tavalla; se joukkue, joka tekee ottelussa enemmän maaleja, voittaa ja saa 2 pistettä. On ihan yhdentekevää tulevatko maalit ykkös-, kakkos- tai neloskentältä, yv:ssä tai av:ssa tai pakkien mailoista vai hyökkääjien mailoista. Ainoa, mitä merkitään kirjoihin, on 2 pistettä (tasuri poislukien) jommallekummalle - ja sitten mennään seuraavalle rastille. Jos oma joukkue kantaa pyttyä keväällä, fanin ja yhteistyökumppanin maailmassa on herttaisen yhdentekevää, tuliko voitto hyvällä yv-prossalla, kovalla ykköskentällä vai tasaisuudella. Joten kuittaan tällaiset jälkikäteiset tarkastelut ja / tai pelaajien vertailun linjalla Warriner / Spanhel pelkkänä triviana sen suhteen, miten asiat "tulevat olemaan keväällä". Yksi-kaksi pelaajamuutosta ja kuvio on toinen.

Tasaisen vauhdin taulukossa Jokerit ja HIFK ovat saaneet keskimäärin saman määrän pisteitä / ottelu.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Re: Laine...

Viestin lähetti Johannes
...nostaa 2-1, tilaa on.

edit. Dave tekee yhden yleisimmän virheensä eli maila on poikittain jäässä. Siinä jää aina yläpesä ihan avoimeksi.

Laine käytti tilanteen hienosti ja nosti kiekon maaliin.

Hienoja kuvia, kiitos niistä. En tosin tiennyt, että satut olemaan AlmaMedian enemmistöosakas tai muuten erityisasemassa, kun ilmeisesti sinulla on lupa käyttää MTV3:n omistamaa materiaalia. Eli siis hienoja kuvia, mutta ilmeisen laittomasti liitetty Jatkoajan sivuille?

Itse matsista onkin jo suurimmat hienoudet kerrottu. No ehkäpä ensi kerralla, eivät joukkueet kohtaa yhtä pahassa peliruuhkassa. Spanhel oli mielestäni ihan kohtalainen, muttei kyllä näytä siltä pelaajalta, joka ratkaisee pudotuspeliotteluita. Latvala oli onneton. En kyllä ymmärrä miten tuollaista ukkoa voidaan peluuttaa sekä ylivoimalla että jäähyntappamisessa. Ylivoimalla ukko ei koskaan laukaise ja miesvajaalla ei Latvalalla ole yhtään voimaa siirtää ketään maalin edessä. Ihan käsittämätöntä. Jere on tulossa vaikka liikenopeus on vielä kaukana muutaman vuoden takaisista arvoista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Re: Re: Laine...

Viestin lähetti Flu
Hienoja kuvia, kiitos niistä. En tosin tiennyt, että satut olemaan AlmaMedian enemmistöosakas tai muuten erityisasemassa, kun ilmeisesti sinulla on lupa käyttää MTV3:n omistamaa materiaalia. Eli siis hienoja kuvia, mutta ilmeisen laittomasti liitetty Jatkoajan sivuille?


Ne on itse otettuja pysäytyskuvia MTV3:n HN-lähetyksestä. Jos joku tekee asiasta valituksen, toimittakaa se minulle. Poistan tietysti viestit, joissa on kuvia mukana sen jälkeen.

Hallissa valokuvaaminen on sallittua. Niitähän on aina netissä pelien jälkeen. Poikkeavatko linkeiksi laittamani kuvat niistä, on vähän makuasia. Jos sinulla on linkki johonkin tekijänoikeuslaki-pykälään, josta tämä asia selviää, niin laitatko sen tähän ketjuun linkiksi.

Joku voi tietysti tulkita kuvat ihan positiiviseksi julkisuudeksi MTV3:n televisiolähetyksille. Kaikki julkisuus ei aina ole pahasta. : )
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eniten lämmitti mieltä Jeren onnistumiset sekä Pärän kuittailut Häkkiselle 0-1-maalin jälkeen. Pizza+kalja sille joka kertoo mitä kuulumisia siinä vaihdettiin!

Joo, tuli huomattua sama asia töllöstä. Aika harvoin näkee noin irvokkaasti maalivahdille tuulettamisia. Näkikö joku saiko Pärä maskimiehenä aikaisemmin moken mailasta kasseille vai miksi kokenut pelimies alkaa Häkkiselle noin naljaileen.

Teemu Laine on kyllä tällä kaudella käynyt silmään, jokaisessa Jokeri pelissä mitä on nähnyt. Vauhtia todella paljon ja ihan roikaleen kokoinen kaveri. Jokerileiristä kai kaipaillaan Laineelle lisää tehoja niin silloin mahdollisuuksia jopa rapakon taakse?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ifk:lla on ongelma tuon ykkösen kanssa sekin että se pelaa eniten tasakentin,eniten ylivoimaa ja vielä pelaa myös alivoimaa.
En tiedä kuinka jätkät sitten keväällä jaksaa tuota rumbaa illasta toiseen.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Re: Re: Re: Laine...

Viestin lähetti Johannes
Ne on itse otettuja pysäytyskuvia MTV3:n HN-lähetyksestä. Jos joku tekee asiasta valituksen, toimittakaa se minulle. Poistan tietysti viestit, joissa on kuvia mukana sen jälkeen.

Hallissa valokuvaaminen on sallittua. Niitähän on aina netissä pelien jälkeen. Poikkeavatko linkeiksi laittamani kuvat niistä, on vähän makuasia. Jos sinulla on linkki johonkin tekijänoikeuslaki-pykälään, josta tämä asia selviää, niin laitatko sen tähän ketjuun linkiksi.

Joku voi tietysti tulkita kuvat ihan positiiviseksi julkisuudeksi MTV3:n televisiolähetyksille. Kaikki julkisuus ei aina ole pahasta. : )

Joo ei millään pahalla ja kyllähän minäkin nuo kuvat läpi katsoin.

Hallissa kuvaaminen on (tällä hetkellä) sallittua. Sallittua on myös laittaa hallissa ottamasi kuvat omille kotisivuillesi. Sallittua ei ole se, jos minä käyn kopioimassa sinun ottamasi kuvat ja laitan ne esille Jatkoaikaan. Sallittua ei ole myöskään laittaa kuvia, joita olet ottanut TV lähetyksestä, julkisesti esille tänne Jatkoaikaan. Yksityisesti saat itselläsi niitä tosin pitää.

Nuo linkittämäsi kuvat eivät ole sinun tuottamaasi materiaalia. Ja kyseessä ei todellakaan ole mikään makuasia. Ratkaisevaa on kuka on kyseiset kuvat tuottanut ja onko tuo taho antanut luvat kolmannelle osapuolelle (eli sinulle) levittää noita kuvia edelleen. Itse asiassa Jatkoaikahan tässä ongelmiin joutuu, kun ovat antaneet sinun pitää omalla saitillaan selvästi laitonta materiaalia. Kyseessä on laillinen materiaalia ainoastaan siinä tapauksessa, että MTV3 on antanut sinulle luvan uudelleenjulkaista heidän tuottamaansa kuvaa. Se, että sinulla on lupa sitä katsella, ei anna sinulle lupaa levittää samaa materiaalia.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Re: Re: Laine...

Viestin lähetti Johannes
Hallissa valokuvaaminen on sallittua. Niitähän on aina netissä pelien jälkeen. Poikkeavatko linkeiksi laittamani kuvat niistä, on vähän makuasia. Jos sinulla on linkki johonkin tekijänoikeuslaki-pykälään, josta tämä asia selviää, niin laitatko sen tähän ketjuun linkiksi.
En ole asiantuntija tekijänoikeuksissa, mutta alkoi itseäkin kiinnostaa ja löysin seuraavaa: http://www.urova.fi/home/oiffi/lait/tekijal.htm

2 § käsittääkseni kieltää juuri tällaiset tapaukset.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Re: Laine...

Viestin lähetti Flu
Hienoja kuvia, kiitos niistä. En tosin tiennyt, että satut olemaan AlmaMedian enemmistöosakas tai muuten erityisasemassa, kun ilmeisesti sinulla on lupa käyttää MTV3:n omistamaa materiaalia. Eli siis hienoja kuvia, mutta ilmeisen laittomasti liitetty Jatkoajan sivuille?
Mä olen pikkaisen eri linjoilla tämän tekijänoikeuskysymyksen suhteen. Myönnän että siitä on jo aikaa, kun tätä oikeudenalaa yliopistossa kävin läpi, mutta tuskin ns. yleiset opit ovat aikojen saatossa juurikaan muuttuneet. Lähtökohtaisestihan on niin, että päivän uutisia saa vapaasti lainailla, lähde tietenkin mainiten. Ainakin aikaisemmin urheilukilpailut ja niihin liittyvät kuvat on katsottu tällaiseksi vapaasti lainattavissa olevaksi materiaaliksi. Tähän samaanhan perustuu esim. se, että Yle käyttää maikkarin kuvaa raportoidessaan F1-kisoista. Mitään varmaa tietoa tämä siis ei ole, mutta nähdäkseni urheilukilpailuissa otettuja kuvia saa lainata, silloin kun kyse on ajankohtaisesta asiasta ja lähde mainitaan. Korjailkaa joku, mikäli olette näistä kysymyksistä paremmin perillä tai jos teillä on tuoreempaa tietoa.

edit. Kiitokset linkistä, Tekijänoikeuslain 23 § ja 25b § lienevät pykälät, jotka mahdollistavat tällaisen ajankohtaiseen tapahtumaan liittyvän lainauksen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös