Jokerit - HIFK Pe 22.10.2004

  • 24 177
  • 181

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Thomas HIFK 4-3

Ja yön yli nukuttuna omat analyysit perinteisesti ilman vilkaisuakaan muihin juttuihin. Niistä sitten kommentteja erikseen, jos joku on ollut pahvi :)

Niinpä niin. HIFK ja Jokerit ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat päättyneet Jokerien niukkaan voittoon ja molemmissa otteluissa, varsinkin eilisessä, suurin syy on ollut maalivahtien giganttinen tasoero. Vieläkö joku on sitä mieltä, että Stathosilla & Lundellilla voidaan mennä keväälläkin ja kohdata Thomas & Bäckström? Juoskaa mutkia.

Eilinen ottelu oli kenttätapahtumiltaan erityisesti toisessa erässä täysin HIFKin heiniä. Jokerit pelasi koko ajan arasti. P.Sihvosen analyysit eilisessä Urheilulehdessä osuivat ainakin Jokerien ja HIFKin suhteen, kun haetaan joukkueiden heikkouksia. Jortikan Jokereita vaivaa paitsi fyysisyyden puute, myös pelko siitä, että tehdään virheitä ja valmentaja ei ole tyytyväinen. Jokereilla on toki hyvät pisteet ja se menee varmasti kolmen sakkiin runkosarjassa, mutta käytännössä joukkue olisi aika valju ilman poikkeusyksilöitä Thomasia ja Metropolitia. He ovat liigan absoluuttista huippua. Niin eilenkin. Jokerien ainoa varsinainen ei- Lundellin-imuroima maali oli hienoa klap-klap sahausta Metrolta Dahlmanille, joka nosti upean maalin. Näin se käy.

HIFKin kompastuskivi on Sihvosen mukaan -yllätys yllätys- pelityyli. Eli vanhanaikainen prässäys / haastaminen/ kontaktointi, jonka tarkoituksena on aktiivisesti saada vastustaja tekemään virheitä. Viisainta olisi kuitenkin tilastojen mukaan pelata kuten Jokerit ja varsinkin TPS; odottaa vastustajan virheitä passiivisesti ja kuitata niistä. Toinen HIFKin kompastuskivi on maalivahtipeli, se on saatava kuntoon! Lundell on pelannut kaksi aivan luokatonta pk-seudun vierasottelua, muualla ollut parempi. Huono paineenkesto? Jos näin, niin sori, ei voi auttaa, tämä on ammattilaisten laji. Pitäisin tästä eteenpäin kuitenkin Kreikan Gyroksen ykkösenä, sillä hänellä ei heittele suoritustaso niin paljon kuin Lundellilla, joka on parhaimmillaan Thomasin tasoa, huonoimmillaan Jari Halme. Kreikan Kostas pysyttelee näiden huippujen ylä- ja alapuolella koko ajan ollen muuten vain kouluarvosanoin mitattuna "kasiplussan" veskari.

Mahdollisten malttamattomien Blues-fanien lohduksi pitää sanoa pakollinen; ottelu ei ollut kovin fyysinen, koska Jokerien fyysisyys on vielä sairaslomalla. Siis tämä Tomek. Kankaanperä oli ainoa, joka tietää, mitä tarkoittaa kontaktipelaaminen. HIFK vei ..öh... kontaktit...öh....selvästi. Jokerien maalineduspelaaminen kummassakin päässä on surkeaa. Katsoimme jokerifanikaverin kanssa harvinaisen monta kertaa, kuinka Lundellin eteensä räkäisemän kiekon jälkeen maalin edessä olivat vain HIFKin pakit. Jokerihyökkääjät puhaltelivat muniinsa kulmissa. Myöskään hyökkäyspäässä Jokerit ei juhlinut maalin edessä, vaikka Filppulan maali siltä alueelta tulikin. Se oli täydellinen Lundellin lahja. Mutta jääkiekossa ratkaisee aina myös maalivahtipeli. Ja niin kauan kuin Thomas pysyy eilisenkaltaisessa lennossa, ei Jokereilla ole suurempia ongelmia pisteiden napsimisessa. Mutta Thomasin tai Metron loukkaantuminen? No good.

Onnittelut voitosta. Ja Hirsolta hieno maali! Pari tikkiä tuli tahattomasta mailannoususta naamaan, ei sen kummempaa.
 

NHL

Jäsen
Ihan hyvä peli, täysi tupa. HIFKillä huonoa tuuria, ois voinu paremmalla tuurilla voittaa. Thomas oli ihan ok, Lundell näytti aika epävarmalta. Hieno maali se Jokereitten 2-1, Metro ja Dahlman namutteli aika kivasti. Jere Karalahti lämäsi ylivoimalla mahtavan maalin. Miksei tollasia viime kisoissa? Oliko se Hirschvits jonka naamaan Jokeripelaajan maila osui lopussa? Verta tuli aika paljon. Jokerit voisivat hieman tarkkailla mailan käyttöä. Petelle korkeasta 2+2 ja lopussa tämä 5min Pakaslahdelle. Tunnelma oli ihan hyvä myöskin. Hieno voitto.

Vopathan on oppinut pelaamaan, pakkoa sanoa tämä. Näppärät kädet tässä pelissä ja yritys kova. Yleensä Vopatilla kiekko polttelee lavassa mutta tässä pelissä ei.

Edit: Näistä HIFKin NHL-hankinnoista kukaan ei esittänyt mitään. Ei Ruutu, ei Pirjetä, ei Zidlicky. Zidlickyn tosin ymmärtää, koska eihän hän uskalla Hartwallilla edes koskea kiekkoon kun yleisö aloittaa "uh uh uh" huudot.
 
Viimeksi muokattu:

Boffe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Senior, olet täysin oikeassa Lindin kolmannen erän heittäytymisen suhteen. Hetkeä aikaisemmin Kuhta oli kalastanut joukkueelleen kaden miehen ylivoiman, heittäytymällä näyttävästi jäähän, tilanteessa jossa Kankaanperä kevyeesti työnsi selästä.
Väitän että Lind "kuittasi" tämän tilanteen.
Huomasitko muuten miten Zidlicky koukkasi ja roikkui kiinni Variksessa, tilanteessa jossa Variksen maila, tämän seurauksena osui Zidlickyn kasvoihin? Varikselle, aivan oikein, 2+2 ja Zidlickylle ei tietenkään mitään.
Jokereiden liike ja syöttötyöskentely oli todella heikkoa.
Joukkue kaipaa lisää fyysisyyttä, muuten keväällä käy huonosti.
Hifk olisi paremmalla maalivahdilla ja paremmalla viimeistelyllä ehdottomasti ansainnut voiton.
 

Haie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Thomas HIFK 4-3

Viestin lähetti JHag
Myöskään hyökkäyspäässä Jokerit ei juhlinut maalin edessä...
Kaikki Jokeri maalit tehtiin Lundellin nenän edestä, Hanc 1-0 yksin maalin edessä, Dahlman klap, klap yksin maalin edessä, Filppula yksin maalin edessä, Lind ribarista yksin maalin edessä. Taito voittaa muskelit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Thomas HIFK 4-3

Viestin lähetti JHag

Vieläkö joku on sitä mieltä, että Stathosilla & Lundellilla voidaan mennä keväälläkin ja kohdata Thomas & Bäckström? Juoskaa mutkia.

Kyllähän täällä Jatkoajassakin niitä taaveja on jotka jaksavat puolustella tätä kaksikkoa:"mutku Lundell pelas sikahyvät pleijarit viime keväänä ja Stathos torjui 9 nollapeliä viime kaudella sekä sen muija nielee kaiken lastin,mennään vaan näillä,kyllä toi kaksikko parantaa kun kevät tulee"

Ei varmasti paranna.Avatkaa nyt jo silmänne veskareiden suhteen.Paskaa kahdessa eri paketissa.
Sanoin jo viime keväänä ettei Lundellin kanssa kannata mennä runkosarjaa(enkä ollut ainut).Kovat oli vastaväitteet tällöin. Lundell on nähty niin monta kertaa aiemmin ja heikoksi todettu ettei hänen varaaansa voi joukkueen menestystä laskea.Stathoksesta tuskin kannattaa edes puhua.
Katsovatko tämän kaksikon puolestapuhujat näitä matseja pers-silmällään vai millä?

Itse pelistä sen verran että Jokerit ansaitsi kolme pistettä luokkaa paremman maalivahtipelin sekä vähän paremman viimeistelyn takia.Onnea.

Minkä takia Jere&Marek eivät pelaa samassa yyveessä? Söderholm on tällä hetkellä täysi turisti. Ihme ratkaisuja.Nyt kiva-Harri virta päälle.

Kiinnittikö kukaan muu huomioita Jeren käytökseen Rindellia kohtaan näiden kahden maalin jälkeen joiden aikana JEre itse oli kentällä? Tuli jonkun verran painokelvotonta tekstiä&murhaavia katseita Harria kohtaan. Ei vissiin Jere ihan tyytyväinen Harrin toimintaan ollut jossain asiassa.Ja Harrihan vaan hymyili.
 

Jindebyne

Jäsen
Nyt kun pystyy edes jotain raajoja liikuttamaan niin pientä kommentointia eilisestä.

Tiukka peli, mutta Jokerit teki 4 maalia 18 laukauksesta, pitäisköhän tehä jotain meidän maalivahti osastolle? Itse olen VARMA, että Stathos olisi pelannut paremmin kuin Divari Lundell.

Helposti olisi ollut pisteitä saatavill, mutta minkäs teet kun toisella on maalivahti ja meillä ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Thomas HIFK 4-3

Viestin lähetti Kalkun rusakko
Kyllähän täällä Jatkoajassakin niitä taaveja on jotka jaksavat puolustella tätä kaksikkoa

Ei varmaankaan kovin montaa löydy. Mutta sanotaan kuitenkin, että eilen olisi Stathosin kanssa tullut pisteet kotiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Boffe
Senior, olet täysin oikeassa Lindin kolmannen erän heittäytymisen suhteen. Hetkeä aikaisemmin Kuhta oli kalastanut joukkueelleen kaden miehen ylivoiman, heittäytymällä näyttävästi jäähän, tilanteessa jossa Kankaanperä kevyeesti työnsi selästä.
Väitän että Lind "kuittasi" tämän tilanteen.
Huomasitko muuten miten Zidlicky koukkasi ja roikkui kiinni Variksessa, tilanteessa jossa Variksen maila, tämän seurauksena osui Zidlickyn kasvoihin? Varikselle, aivan oikein, 2+2 ja Zidlickylle ei tietenkään mitään.
Jokereiden liike ja syöttötyöskentely oli todella heikkoa.
Joukkue kaipaa lisää fyysisyyttä, muuten keväällä käy huonosti.
Hifk olisi paremmalla maalivahdilla ja paremmalla viimeistelyllä ehdottomasti ansainnut voiton.

Olen suurinpiirtein samaa mieltä näistä kaikista skenaarioista. Ja filmaaminen on aina perseestä, tekee sen kuka tahansa. Oman joukkueen kaverin filmaamisen puolustaminen sillä, että kaverikin filmasi on logiikka, joka ei mene mulle ainakaan läpi. Tuloksena tässä siis on lopulta kaksi filmiä, kun yksikin on liikaa. Siltikin kaatumisiin kiinnitetään fanikatsomoissa aivan liikaa huomiota ja niitä tulkitaan todella puusilmä kädessä. Ensinnäkin 8/10:stä kaatumisesta ei ole filmiä, vaikka fanikatsomoiden mielestä luku on toisinpäin; 8/10 on filmiä. Jos on itse pelannut, tietää, että tasapaino on pienestä kiinni. Ja eilen ainakin myös jää oli silmiinpistävän surkea. Lisäksi härskit filmit eivät mene kovin usein läpi. Siis siinä mielessä, että taklaus olisi ollut laillinen, mutta filmi toi jäähyn. Hyvin usein filmikaatumista on kuin onkin edeltänyt myös sääntöjenvastainen tempaus, josta periaatteessa kuuluukin jäähy. Ongelmana on se, että tuomarit eivät anna tarpeeksi filmikakkosia > lähetä esimerkiksi poikkarin jakajaa SEKÄ kaatuilijaa boxiin. Joskus tietenkin tapahtuu niin, että pelkkä filmi tuo aiheettoman kakkosen, jonka seurauksena tulee voittomaali, mutta ei voi mitään niin kauan kuin ihmiset pelaavat ja tuomitsevat. Filmaaminen ei ole SM-liigassa kaikkiaan iso, otteluiden tuloksiin vaikuttava ongelma, mutta mukava läpänheittoaihe, ei siinä mitään :)

Zidlicky / Varis episodin katsoin noin 6 metrin päästä ja Marek työnsi Variksen laitaan kyllä käsiä käyttäen. On pattia. NHL:ssä Levonen ei olisi voinut antaa yksipuolisesti Varikselle 2+2, yksi kakkonen olisi riittänyt, koska Marekin laitataklaus kuittasi toisen kakkosen. Mielestäni väärä tuomio siis. Mitä tulee Kankaanperän jäähyyn, samoin kuin Söderholmin ja Jantusen eka erän jäähyihin, nehän eivät tulleet tönäisyistä / taklauksista, vaan estämisestä ja olivat kaikki oikein tuomittuja. Juuri näitä kiekottoman kaverin ja/tai kärkikarvaajan estämisiä / kahvaamisiahan pitääkin saada pois.

Odotinkin jo jokerikommenttia siitä, että maalineduspelaaminen ei ollutkaan oikeasti huonoa, koska maalit tehtiin sieltä. Tjaah, tuohon ei varsinaisesti voi sanoa muuta kuin, että kiva jos tuollainen maalineduspelaaminen riittää. Ei olisi riittänyt, jos maalivahdit olisivat olleet toisinpäin eilen. HIFK olisi vienyt ottelun luultavimmin 4-1 luokkaa. Avoimin silmin katsoessa (myös cobolilla on ollut silmät auki) huomasi selkeästi, että ei näkynyt irtokiekoissa Jokereita HIFKin isojen pakkien seassa, eikä myöskään Kankaanperää lukuunottamatta kukaan saanut HIFKin ukkoja pois oman maalin edestä. Sehän on myös sitä HIFKin fyysistä pelaamista, jossa on siis muitakin elementtejä kuin taklaaminen. Jokerien ekaa maaliahan edelsi Jeren kohelluksen lisäksi (ei se mitään, niitin hakeminen on mulle ainakin hyvä syy poistua pakin paikalta :) ) kenttämestarin erikoinen -tyyppinen pomppu maalin takaa. Ja siihen kun lisätään Lundellin huikea tarkkaavaisuus, niin maalihan se oli. Filppulan maali oli HIFKin aloittajan ja Lundellin lahja, Lindin maali tuli ribarista ja kukas sen tarjosi suoraan lapaan? Aivan oikein, Lundell. Illan hienoin eli Dahlmanin maali ei ollut maalineduspelaamista myöskään, perus 2-1 -tilanne.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mitäs mieltä olit Vopatin suorituksesta JHaagi?
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olipas pitkästä aikaa mielenkiintoinen matsi.
Omasta mielestäni pelin helmi oli Filppulan oivallus kolmatta maalia edeltäneessä aloituksessa. Taisi olla Jermu Porthen, kun unohti perusasian, joka opetetaan jo D-junioreissa, eli ei saa päästää vastustajan sentteriä aloituksesta eteenpäin, ja tässä tapauksessa suoraan maalille. Todella karkea virhe ja toisaalta Filppulalta älykkyyden osoitus.
Luulenpa, että taisi Lundell pikkaisen yllättyä siitä tempauksesta, sillä yleensä maalivahdit lähtevät jo peittämään mahdollista laukausta, jos aloitustappio tulee. Eivät he tuolla tasolla odota, että oma sentteri antaa naapurin kävellä suoraan nenän alle. Sama pätee myös tässä tapauksessa Porthenin ketjukavereihin.
Helposti meni siinä kiekko kyllä maaliin, mutta kyllä kunnia kuuluu Filppulalle, joka pelaa tällä hetkellä huikealla itseluottamuksella ja uskaltaa yrittää moisia temppuja.
Lisää tällaista.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Daespoo
Mitäs mieltä olit Vopatin suorituksesta JHaagi?

Mä laitoin jo TPS-HIFK ketjuun, että olin tyytyväinen. Eilinen nyt ei ollut mikään ihmeellinen matsi sinänsä, mutta viime aikoina Vopat on noussut mun silmissä ainakin ehdottomasti pelaavaan kokoonpanoon. Eilen Vopat pelasi Rudyn ja Porthenin kanssa ja "paremman" sentterin, vaikkapa Holman, kera tämäkin ketju olisi hyökännyt enemmän. Vopat teki eilen tilaa mainiosti Rudylle ja Jermulle ja osaa karun peruspelaamisen hyvin. Vopat osaa varsinkin vieraskentillä sen, että hän imuroi itseensä / eliminoi 1-2 vastustajaa pois omista duuneistaan ja näin jää tilaa taitavammille luoda maalipaikkoja ja tehdäkin maaleja. Näistä hommista ei jaeta syöttöpisteitäkään. Vopat oli siis OK.

HIFK ei ole muuten koskaan osannut pelata isolla jäällä, ei Hjallislandiassa eikä Turussakaan. Isokokoiselle ja ainakin jokereihin ja TPS:ään verrattuna hitaalle HIFKille sopii paremmin pieni laatikko, jossa pääsee aktiiviseen peliin = karvaamiseen, ahdistamiseen ja sen sivutuotteena pommeihinkin. HIFKillä ei siis ole mielestäni Jokeri- tai TPS-kammoa, koska pataan tulisi näiltä aina himassakin jos näin olisi. Sen sijaan HIFKillä on lentokenttäkammo ja HIFK häviäisi isolla jäällä Pelicansille ja Saipallekin jatkuvalla syötöllä.

(painovirheitä korjailin)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Allright, laitoin tossa oman näkemykseni aikaisemmin eli ekassa ja vikassa erässä täysin hyödytön mutta tokassa erässä veti taas jotain superpillereitä ja teki mitä halusi. Eli erittäin kaksijakoinen suoritus, jälleen kerran.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
HIFK ei ole muuten koskaan osannut pelata isolla jäällä, ei Hjallislandiassa eikä Turussakaan. Isokokoiselle ja ainakin jokereihin ja TPS:ään verrattuna hitaalle HIFKille sopii paremmin pieni laatikko, jossa pääsee aktiiviseen peliin = karvaamiseen, ahdistamiseen ja sen sivutuotteena pommeihinkin. HIFKillä ei siis ole mielestäni Jokeri- tai TPS-kammoa, koska pataan tulisi näiltä aina himassakin jos näin olisi. Sen sijaan HIFKillä on lentokenttäkammo ja HIFK häviäisi isolla jäällä Pelicansille ja Saipallekin jatkuvalla syötöllä.

HIFK on pelannut tällä kaudella 4 peliä ns. kärkijoukkueita (TPS, Jokerit, Kärpät) vastaan, joista 2 kotona ja 2 vieraissa. Tuloksena 1 piste jatkoaikatappiolla TPS:lle. Aika synkkää tilastoa. Nyt kohdataan välissä TPS ja sitten taas Jokerit uudestaan. Tappio näissä molemmissa peleissä veisi IFK:n tilanteeseen, jossa olisi viimeistään ruvettava tarkistelemaan tilannetta kriittiisemmin.

Syyt siihen miksi IFK ei ole voittanut näitä kärkijoukkueita on tuotu jo esille:

1. Maalivahtipeli taapertaa valovuoden jälkijunassa lähes puolia liigajoukkueista. Jo tämän asian korjaaminen nostaisi IFK:n kurssia melkoisesti kevättäkin ajatellen, mutta ajatellaanpa tilannetta nykymaalivahdilla. IFK menisi runkosarjassa esim. sijalle 4, joka nykytahdilla on aivan maksimisuoritus ja kohtaa pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vaikkapa Lukon ja puskee päätänsä Rolosoniin, kun taas Lukko tekee vastaiskuista tarvittavat maalit. Eikä tämä ole mikään utopistinen tilanne. Puhumattakaan sitten Jokereiden tai Kärppien maalivahtipelin haastamisesta.

2. hyökkäysmateriaalin tietynlainen kapeus. Hyökkäykseen on saatu kyllä NHL apuja: Ruutu, Lötkis, joista etenkin Jarkko on sellainen pelaaja, jonka oli pakko ottaakin, mutta näitten pelaajin mukaantulo ei ole tuonut IFK:hon sitä, mitä eniten kavattaisiin, eli käsiä. Pirjetällä kieltämättä on melkoinen laukaus, joka on uusi ase IFK:n hyökkäyksessä, mutta ei siitä ole vielä oikein hyötyä ollut. Jarkon tyyppisiä pelaajia IFK:lla oli jo ennestäänkin, kuten Järvinen ja Vopat. Jarkko ei sinänsä ole tuonut joukkueeseen mitään uutta, paitsi tietysti kauan kaivattua ryminää ja röykkeyttä maalineduspelaamiseen.

Nyt vielä Pärssisen loukkaannuttua käsiä hävisi aivan liikaa ja Lasse, joka hommattiin meille kakkossentteriksi pelaakin ykköskentän laiturina. Mieltä puuttuu kakkossentteri, eikä Lasse korvaa Pärää ykkösessä ikinä.

Tuomoa odotellessa tuli tämmöstä mieleen...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti Apassi
- - -
Tuomoa odotellessa tuli tämmöstä mieleen...

Ihan huonoja juttuja ei ole tullut mieleen. Etkä ole ollut ainoa, joka noita asioita on pannut merkille.

Ihan vaan lohdutukseksesi. Eri asia miten niihin reagoidaan, mutta asiat ovat tiedossa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Yksi paha ongelma on Hifkillä ylivoimapeli joka ei tällä hetkellä toimi.
Tilastojen mukaan Hifk on vasta kahdeksannes tehokkain joukkue ylivoimalla.
Viime kaudella ykkösketju toimi muut ei mutta se riitti tappavaan ylivoimaan mutta tällä kaudella ei toimi mikään ylivoimakenttä.

Nyt on Turussa pelattu 35 minuuttia ja yhtään maalia ei ole vielä tehty,ei ylivoimalla eikä tasakentin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Voipi olla, että Jokerit kaatuu fyysisyyteen keväällä, kuten esim Kärpät viime kaudella, mutta Ifk kaatuu takuuvarmasti maalivahtipeliinsä. Ifk-fanit ovat edelleen naiveimpia faneja tässä maassa. Se nähtiin case- Suhosen kohdalla ja se nähdään taas uudestaan ja uudestaan case-maalivahtipelin kanssa.

Se on muuten ugh-ugh eikä uh-uh.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
PeteX: Kyllä jo puupäisinkin HIFK-fani tajuaa mv-pelin problematiikan. Pakko tajuta, kun toisenlaisen veskarin kanssa voisi olla Jokereilta 6 pinnaa, nyt on 0.

Eikä paljon korjattavaa Apassinkaan näkemyksissä, puhumattakaan mixun yv-pointista; jääkiekkopeli ratkeaa yhä useammin erikoistilannepelaamiseen. Ja HIFKin yv on sysipaskaa, siitä ei voida syyttää Kreikan Gyrosta eikä Lundelliakaan. Pirjetästä ei ole vielä saatu kaikkia tehoja irti, mutta pahin nukkuja on Harkins, jonka kanssa alkaa kohta olla isoja ongelmia, vaikka pistesaldo onkin perusnäyttävä. Erityisesti yv:ssä kaipaamme liideriä - viivalla on liigan paras tulivoima, josta ei pelintekijän puutteessa saada mitään irti. Huoh. Harkins on tällä hetkellä turhempi ulkolainen kuin Vopat.
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Viestin lähetti JHag
Pirjetästä ei ole vielä saatu kaikkia tehoja irti, mutta pahin nukkuja on Harkins, jonka kanssa alkaa kohta olla isoja ongelmia, vaikka pistesaldo onkin perusnäyttävä. Erityisesti yv:ssä kaipaamme liideriä - viivalla on liigan paras tulivoima, josta ei pelintekijän puutteessa saada mitään irti. Huoh. Harkins on tällä hetkellä turhempi ulkolainen kuin Vopat.

Mikähän ukkoa mättää? Tuntuu näin ulkopuolisena, että ongelma on asennepuolella. Olihan Harks hidas viimekaudellakin, mutta silti peliäly korvasi ja pisteitä tuli. Nyt on kuin nukkuneen rukous ja purkki valiumia veressä kirkastamassa tajuntaa. Näinköhän on viimeiset näyttönsä antanut, ja loppu-uran voi surffailla miten haluaa. Jos näin on, niin lähettäkää se muualle lautaileen.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Viestin lähetti PeteX
Ifk-fanit ovat edelleen naiveimpia faneja tässä maassa. Se nähtiin case- Suhosen kohdalla ja se nähdään taas uudestaan ja uudestaan case-maalivahtipelin kanssa.

Öö.. Jos jostain löydät yhden (1) ifk-fanin jonka mielestä maalivahtitilanne on ongelmaton niin onneksi olkoon. Se ei kuitenkaan tarkoita että Ifk-fanit ovat sitä mieltä, vai? Suomenkielessä nimittäin tuo t-kirjain sanan perässä tarkoittaa, että niitä pitäisi olla kaksi (2). Onnea yritykselle.

Suhosen kohdalla sama juttu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti RedHotBlood
Mikähän ukkoa mättää? Tuntuu näin ulkopuolisena, että ongelma on asennepuolella. Olihan Harks hidas viimekaudellakin, mutta silti peliäly korvasi ja pisteitä tuli. Nyt on kuin nukkuneen rukous ja purkki valiumia veressä kirkastamassa tajuntaa. Näinköhän on viimeiset näyttönsä antanut, ja loppu-uran voi surffailla miten haluaa. Jos näin on, niin lähettäkää se muualle lautaileen.

Harkinshan sanoi viime kauden loputtua, että meinaa ottaa kesän rennommin ja ajella harlikalla. Totesi vielä, että on paljon kiinniotettavaa treenaamisessa, kun täällä mennään niin kovaa. Tämä selittää sen, miksi peli ei lähtenyt heti alkujaan rullaamaan. Se miksi tukkoisuus on jatkunut tähän asti on varmasti monia selityksiä, mutta oma versioni on se, että monesti pelaaja ajautuu kierteeseen. Kauden alussa pelit eivät ota kulkeakseen syystä tai toisesta ja siinä tulee tiettyä tuskastumista, kuten Pärssinen sanoi, että on vaikea hyväksyä sitä, ettei ole samassa kunnossa, kuin edelliskaudella. Tälläisistä kierteistä on monia esimerkkejä, kuten Saarisen Pasi toissakaudella jne... monesti koko kausi saattaa menää piloille, mutta kävihän esim. Kortelaiselle niin, että OJ:n tulo piristi miestä ja kölli pelasikin elämänsä kevään -98. toivotaan, että Harkins kokeneena pelimiehenä handlaa tilanteen.

Tämä on todella raskasta, kun tappiot tulevat juuri näitä kärkijoukkueita vastaan. Tappiot Saipalle tai Ässille vieraissa eivät juuri hetkauta suuntaan tai toiseen, mutta jatkuvat tappiot kärkijoukkueille kertovat missä mennään. Onhan se kiva lukea Jypin nettisivuilta tarinoita siitä, miten Rudy ja Vopi pistivät miestä seinään oikein urakalla ja sairastuvalla oli ruuhkaa, mutta ei se paljon lohduta, kun IFK ei saa siirrettyä tälläistä pelityyliä ja asennetta näihin kärkipeleihin. Liian monta peliä olen areenallakin nähnyt, missä IFK on päästänyt Jokerit todella helpolla.

Matti "GP" Kyllösen sanoin IFK:n pitäisi mennä raivoamaan sinne radalle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Apassi
Tämä on todella raskasta, kun tappiot tulevat juuri näitä kärkijoukkueita vastaan. Tappiot Saipalle tai Ässille vieraissa eivät juuri hetkauta suuntaan tai toiseen, mutta jatkuvat tappiot kärkijoukkueille kertovat missä mennään. Onhan se kiva lukea Jypin nettisivuilta tarinoita siitä, miten Rudy ja Vopi pistivät miestä seinään oikein urakalla ja sairastuvalla oli ruuhkaa, mutta ei se paljon lohduta, kun IFK ei saa siirrettyä tälläistä pelityyliä ja asennetta näihin kärkipeleihin. Liian monta peliä olen areenallakin nähnyt, missä IFK on päästänyt Jokerit todella helpolla.

Tämä on totta ja varsin koomista, suorastaan tragikoomista, sillä tällä kaudella jos koskaan HIFK voisi riepoa Jokereilla jäätä lähtiessään pelaamaan samalla asenteella kuin Jypiä, Saipaa ja TPS;ää (kotona siis) vastaan. Jokerit on harvinaisen epäfyysinen tällä kaudella, kuten on monien jokerifanienkin toimesta todettu. Mutta mutta. Kaikki tietävät, että juuri näiltä joukkueilta pitäisi saada pisteitä kaikin mahdollisin keinoin. Siis Jokereilta ja Kärpiltä eritoten. Niinpä lähdetään puolivaloilla ja ollaan fyysisempiä vain maalineduspelaamisessa ja karvauksen aggressiivisuudessa. Ei todellakaan toimi. Jokerit (ja Kärpät) ovat nopeita joukkueita, jotka saavat riittävän määrän paikkoja, vaikka eivät maalin edessä juhlikaan. Ja kun meillä on vielä...krhm....hieman toivomisen varaa maalin suulla, on skenaario valmis: HIFK on iholla enemmän, hallitsee maalien edustoja suvereenisti, mutta häviää niukasti. Yksikin kokeilu esimerkiksi HIFK-Jypin suuntaan Jokereita vastaan olisi enemmän kuin paikallaan. Toivottavasti torstaina. Korostan, että nimenomaan tällä kaudella Jokerit olisi fyysisesti vietävissä vieläkin pahemmin kuin Jypiä ja Tepsiä vietiin. Kannattaisi käyttää hyväksi ennenkuin siellä on taas Kaknonia ja Heleniusta mukana :)
 

Jeffrey

Jäsen
Viestin lähetti NHL
Oliko se Hirschvits jonka naamaan Jokeripelaajan maila osui lopussa? Verta tuli aika paljon. Jokerit voisivat hieman tarkkailla mailan käyttöä. Petelle korkeasta 2+2 ja lopussa tämä 5min Pakaslahdelle. Tunnelma oli ihan hyvä myöskin. Hieno voitto.

Mä en nyt halua mitenkään erityisesti puollustella kumpaakaan Jokeri-pelaajaa, mutta kumpikin tapaus tuli tilanteesta jossa ensin ifk pelaaja roikkui ja roikkui ja Jokeri-pelaajan kaatuessa maila heilahti kasvoihin. Olihan kummatkin tilanteet aivan päivän selviä korkeitamailoja, mutta uskallan väittää, että kumpaakaan tilannetta ei olisi syntynyt jos ifk pelaaja olisi malttanut pitää mailansa poissa jokeri kainalosta..
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Re: Grazie tifosi Jokerit!

Hieno tifo Jokerifaneilta. Hyvä, että katsomokulttuuria yritetään nostaa Suomessa. Tällaisia lisää.
Viestin lähetti tiamo
Koska muut perässä?
En tiedä, mutta Turussa edellä. Viimeksi pari viikkoa sitten vähän pienemmässä mittakaavassa toteutettu, mutta ihan onnistunut.
Pari viikkoa sitten
2001
 

Stolk#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Stadin ykkösfanit!

Nyt loppui kyllä se DDR hallin tunnelman ja kannattajien kehuminen. Perjantainen tunnelma oli ajoittan sellaista mihin suomessa ei muut porukat pysty. IFK fanit suostuivat vain nuosemaan ylös maalin tullessa. Säälittävää ja vielä niin mielikuvituksetonta. IFK huutoa eri sävellajeina..
 

Ake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Lisää foliota tilaukseen, sellaista kimaltavaa!"

Jokereiden fanikatsomon perjantainen vessapaperispektaakkeli ei todellakaan sytyttänyt. Toivottavasti tätä ei tarvitse koskaan nähdä rakkaassa DDR-hallissa.

Huudan 100 kertaa mieluummin iiffkoota eri sävellajeissa ja välillä ohi nuotinkin, kun pelleilen joidenkin koristeiden kanssa, mutta jokainen tyylillään.

-äärikonservatiivi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös