Jokerit 40 vuoden ikään lauantaina 27.10. Saadaanko Areena täyteen?

  • 43 599
  • 220

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mun mielestä Kurrin #17:sta jäädyttäminen on ok. Oon aika samoilla linjoilla kun joku Jääkiekkolehden toimittaja jo +10v. sitten, että Kurrin paidan jäädyttäminen on Jokereille ihan itsestäänselvyys. Ei jokerisaavutusten, vaan ihan kasvattajaseuran kunnianosoituksena suomen - silloin ehkä koko euroopan - kaikkien aikojen parhaalle jääkiekkoilijalle.

Kurrin kannalta todella sääli, että Tikkasen maskottiriepu nostettiin sinne myös, vaikka miehen jokeritaustassa on pahimman luokan anteeksiantamaton syrjähyppy (kaikella kunnioituksella Tikille, mutta muutenkaan kyse ei ole edes lähelle yhtä paljon suomen jääkiekkoilulle tehneestä hahmosta), ja se ihan ymmärrettävästi syö glooriaa Jarin paidan jäädytykseltä.

Loppujen lopuksi homma on kuitenkin niin, että Jari Kurri ansaitsee sen ja paljon enemmänkin, että hänen kasvattajaseuransa jäädyttää pelipaitansa. Suomen jääkiekkoilun kaikkien aikojen merkityksellisin hahmo ja Aimo Mäkisen jättämän perinnön kirkkain palanen. Jokaisen jokerihenkisen tulisi olla todella ylpeä Jari Kurrista. Kanada-sarjan kasvatti, josta tuli niin suuri pelaaja, että jokaisen Jokereiden kanssa elävän pitäisi muistaa häntä iltarukouksissaan siinä missä Ottoakin.

Jokerit on tässä meidän pienessä eskimovaltiossa ja pienessä paskaliigassa onnistunut koulimaan itä-helsinkiläisestä pikkupojasta suomen palloilun ensimmäisen (ja Litin ja Selänteen lisäksi ainoan) todellisen supertähden, ja vielä joku miettii, että mitä vittua, eihän se pelannu täällä kahtakymmentä vuotta kuten Yzerman Detroitissa.

Paljosta voi Harkimoa ja Virmasta syyttää - ja oon usein ensimmäisten joukossa osoittelemassa - mutta tämä on hieno juttu.
Eskimoliiga ei ole NHL, ja 100:n vuoden päästäkin verenperintönä Jokereista tiedetään Kurri ja Selänne. Heidän muistamisensa ole tippaakaan moukkamaista, vaikka olivatkin liian hyviä viettääkseen koko uransa Jokereissa.

80-luvulla kun jengi rämpi, niin aina pystyi ainakin ylpeänä sanomaan, että mitä vitun väliä, Jari Kurri on meidän mies. Olen tyytyväinen, että paidan jäädyttämisen myötä Jari on sitä ikuisesti. Respect!
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ei voi muuta kun ihmetellä tätä vetoa Hjallikselta? Ymmärrän kunnianosoituksen kaikkien aikojen suomalaispelaajaa ja Jokerikasvattia kohtaan, mutta miksi numero, jolla Kurri ei koskaan Jokereissa pelannut? Muistan kun eilisen päivän kun numero 11 laukoi Lepän Henkan ja "Spädä" Heikkilän syötöistä maaleja, valitettavan vähän aikaa tosin, kun Edmonton sai houkuteltua kundin riveihinsä. Silti, jos jotain Kurrin kunniaksi jäädytetään, niin miksi ei sitten numeroa 11?

Sitten taas ihmettelyni jatkuu miksi todellista Jokerilegendaa, joka tuolla numerolla 17 pelasi, ei kunnioiteta? Tumballa on kuitenkin edelleen eniten Jokeripaidassa tehtyjä maaleja, samoin kun yhden kauden maaliennätys 41 byyriä ja nuo tehtiin 36 matsissa! Tämän lisäksi Tumba, kuten koko nallipyssyketju on Jokerihistoriaa ja myös ensimmäisen mestaruuden kulmakiviä ja Tumba veti sentään 10 kautta Jokeripaidassa (ml. Suomen Sarja). Eli, jos numero 17 kattoon vedetään, niin selässä tulisi lukea Turunen ei Kurri.

Kurrin #17 on se Jarin eläväksi legedaksi tehnyt numero, vaikka Jokereissa numero olikin #11.

Turusta en väheksy tippaakaan, mutta kuitenkin.. Jos hänen paitansa jäädytettäisiin, niin mielestäni pitäisi keskustella myös Henry Lepän, Antti Törmäsen ja jopa Jussi Lepistön numeroiden jäädyttämisestä. Edes Petri Variksen ei kuuluisi olla tulevaisuudessa mielestäni itsestäänselvyys.

Jos itse päättäisin asioista, niin Areenan katossa olisivat #1 Sohlman, #17 Kurri ja #91 Janecky, luultavasti tulevaisuudessa myös #8 Selänne ja Ehkä #23 Varis.

Tikkanen on ihan täysi joke ja jotenkin en oikein lämpene Immosen tai vaikkapa naapurin Kortelaisenkaan jäädyttämisellekään. Uskollisia sotureita, mutta eivät kuitenkaan mitään todella suurta. Jos Waden paita on katossa, niin miksei sinne tule Strömbergin paitaa, joka kuitenkin oli kaksikosta se dominoivampi pelaaja jne.? Mielestäni paidan pitää kuulua todelliselle supertähdelle, tai sitten uskolliselle sotaratsulle joka jollain tavalla on ollut ihan erityisen pidetty pelaaja Jokereissa (Sohlman, Tomek?, Wade?), joten sikäli ymmärrän ettei Tumban paita sinne enää tule nousemaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vastauskin löytyi: Montreal Canadiens ja #12 (Dickie Moore & Yvan Cournoyer). Eli jos legendaarinen Montreal Canadiens on tuon tehnyt niin miksei Jokeritkin?
Tuohon kelkkaan ei kannata hypätä. Mennään ennemmin niiden keskustelupalstalle kertomaan kiekkokulttuurista. Jos vaikka korjaisivat mokansa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Ehkäpä yksi syy siihen, että numero 11 on varattu Tomekille.
Miksei Jokerit aikoinaan poistaneet numeroa 11 käytöstä ja varanneet sitä Jari Kurrille?
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Miksei Jokerit aikoinaan poistaneet numeroa 11 käytöstä ja varanneet sitä Jari Kurrille?

Ehkäpä siihen on kaksi syytä. Kukaan ei osannut odottaa niin huikeaa uraa, mitä Kurri teki NHL:ssä ja hän pelasi siellä numerolla 17. Tästähän on kyse tässä jäädytyksessä. Yksi parhaista jokeritaustaisista pelaajista maailmalla...
 

Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, St. Louis Blues
Tyhmä julli kysyy, miksi Tikin paita nostettiin Hjareenan kattoon ennen Kurrin paitaa? Tikkasen Jokeri urasta ei ole muistissa kuin tuo jäähdyttely yhdessä Kvartalnovin kanssa.

Kyllä meikäläinen olisi ehdottomasti vetässyt Kurrin paidan kattoon jo aiemminkin... Anteeksiantamatonta tässä touhussa on nimenomaan aitojen jokeri-ikonien huomioimatta jättäminen. Tässä ketjussa nimiä on tullut esille jo monta mm. #17.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Olen ennen kaikkea - ml. seurahenkisyyttä - jääkiekkoihminen. Toivon jääkiekkoilulle kaikkialla maailmassa ja täydestä sydämestäni pelkkää hyvää, eikä hienoja asioita aikaansaanut Jokerit muodosta millään muotoa poikkeusta.

Olisi lajin perinteiden vuoksi tärkeää, että seurojen puuhamiehet osaisivat tehdä historiankin valossa ylväitä päätöksiä, kun puhutaan näinkin merkittävistä asioista kuin seuraikonien pyhimmistä kunnianosoituksista. Nyt Harkimo ei mielestäni edistä eikä kunnioita klassista jokerilaisuutta; seuran henkeä, kivikovaa Jokeriydintä. Ilmeisesti tarkoituksena on, että hän pääsee esittelemään ei-laji-henkisille vierailleen, jotka eivät taustoja tarkemmin tunne tai niistä mitään piittaa, Areenan kattoa, jossa näkyy kaikkien tuntemia, lajin globaalejen merkkihahmojen pelinumeroita yhdistettynä Harkimon tavaramerkkiin - siitä viis onko pelaajilla todella ollut merkittävää kontribuutiota Jokereiden hyväksi tai ei.

Omassa viestissäni halusin erikseen korostaa Hjalliksen ansioita ja Jokereiden perinteitä Ottoineen ja Tumbineen, jottei kenenkään tarvitsisi kuvitella, että motiivinani on kateus. Harkimo on tehnyt voittopuolisesti aivan mahtavia suomalaisia ja ennen kaikkea jokerilaisia jääkiekkotekoja, mutta kaikesta päätellen lajia hän ei edelleenkään tunne - tai vaihtoehtoisesti: käyttää lajitraditioita törkeällä tavalla, lyhytnäköisesti, hyväkseen.

Toivottavasti ensimmäinen vaihtoehto osuu oikeaan, sillä siinä kohtaa kyseesssä olisi syyntakeeton hölmöily, jälkimmäinen vaihtoehto olisi rikos meille monille niin rakasta peliä kohtaan.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajattelin etta en taalta matkan takaa halua kommentoida, mutta tahan asiaan on jotain sanottava.

Jari Kurri on Jokereille ja Suomen jaakiekkoilulle niin suuri asia, ettei paidan kattoon vetamisesta voi olla kuin samaa mielta. Taysin eri asia kuin Esa Tikkasen kohdalla, ja siihen vetoaminen etta mies on pelannut suuren osan urastaan NHL:ssa on joutavaa pikkusieluisuutta.

Tyyli on sitten toinen asia, ja siina Hjallis tekee homman taas kerran omalla tavallaan. Mies on kylla parantanut ajan mittaan, mutta ihan oikeaa kiekkomiesta ei taida tulla koskaan. Jokereiden toisen tulemisen alussa Hjallis ei ilmeisesti halunnut antaa tunnustusta Aimo Makisen kaudelle, ja mita pidemmalle mennaan sita hankalammaksi kay asioiden korjaaminen.

Ehka jossain vaiheessa voisi kehittaa jonkun vaihtoehtoisen tavan osoittaa kunnioitusta menneille suuruuksille, tarvitsematta tapella siita kenelle mikin numero kuuluu. Vaikka kylla kai siitakin joku perinteen suurmestari saisi itkua vaannettya.
 

scholl

Jäsen
Vähän "pelkään" että tuo peli on Nelosen kuukauden peli, joten hallissa saattaa olla tyhjää.

Tuossahan suoraan mittautetaan se, että kuinka paljon Helsingissä tai miksei muuallakin on todellisia jokerilaisia ja kuinka moni kunnioittaa Kurrin uraa. Jos on tyhjää niin perintö on aika huono.

Moni suomalainen seura mokailee jäädytysten kanssa. Tehdään joko liian heppoisin perustein tai sitten väärään aikaan. Tässä tapauksessa nimenomaan väärään aikaan. Edmontonin ajan saavutukset saattavat olla monelle ainakin nuoremmalle jääkiekonseuraajalle vähemmän tunnettuja. Se numero olisi pitänyt jäädyttää heti uran loppumisen jälkeen.

Jos Selänne lopettaa uransa tällä kaudella niin Jokereiden kannattaisi sopia liigan kanssa, että eka kotiottelu ei olisi paikallismatsi ja vetää siinä ekassa kotipelissä numero kattoon. Saa kauden hyvin alkuun täyden tuvan merkeissä.

Itse en oikein varauksettomasti kannata sitä, että nhl:ssä menestyneiden paita nostetaan kattoon sm-liigassa, mutta Kurri ja Selänne ovat toki luoneet sellaisen uran, että heidän tapauksensa ovat toki perusteltuja.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ehka jossain vaiheessa voisi kehittaa jonkun vaihtoehtoisen tavan osoittaa kunnioitusta menneille suuruuksille, tarvitsematta tapella siita kenelle mikin numero kuuluu.
Tätä toivon minäkin. Valitettavasti vaikuttaa siltä että kun suomalainen seura haluaa kunnioittaa jotain tiettyä pelaajaa, niin keinovalikoimassa ei ole muita vaihtoehtoja kuin paidan jäädyttäminen.
Kyllä pelaajia voisi muistaa myös muilla tavoin. Sopivimpia ja jopa parempia tapoja löytyisi varmaan jos joku vaan viitsisi niitä pohtia.

Tässä ketjussa jotkut jokerifanit ovat puolustellessaan tätä siirtoa mielestäni sotkeneet asioita. On lueteltu pitkät litaniat Kurrin saavutuksia perusteeksi vaikkei kukaan ole niitä kyseenalaistanut. Jarin saavutukset kyllä tiedetään ja tunnustetaan. Kurri ansaitsee huomionosoituksena, se on aivan selvää, tapa vaan on väärä.
Jäädyttämiseen liittyy kuitenkin aika vahvasti se että pelaaja on pelannut samassa seurassa samalla numerolla melkeinpä iät ja ajat, niin että hänestä on tullut jonkinlainen käsite tai ikoni.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jäädyttämiseen liittyy kuitenkin aika vahvasti se että pelaaja on pelannut samassa seurassa samalla numerolla melkeinpä iät ja ajat, niin että hänestä on tullut jonkinlainen käsite tai ikoni.

Tämä näkemyshän sulkee kaikki suomalaiset NHL:ssä menestyneet pelaajat Suomessa tapahtuvan paidan noston ulkopuolelle. Näkemys se on tuokin, mutta mielestäni totaalisen väärä. Selänteen paita tulee aikanaan olemaan - ja aivan oikein - Areenan katossa, vaikka hänen uransa tärkeimmät saavutukset ovatkin Pohjois-Amerikassa. Selänne ja Kurri sekä Saku Koivu (ja toivottavasti monia muita on tulossa tähän sarjaan myöhemmin) ovat niin merkittävät suomalaiset kiekkolegendat, että kyllä heidän paitansa kuuluu hallin kattoon. Koivun Turussa ja Selänteen sekä Kurrin Areenalla.

NHL:ssä menettely on tietysti erilainen, mutta siihen on olemassa taloudelliset ja kilpailulliset syynsä. Oikeanlaista kunnioitusta ja markkinahumua ei näistä tilaisuuksista muuten Pohjois-Amerikassa puutu ja siitä voisi ottaa täälläkin oppia. Olen kahdessa tilaisuudessa onnistunut NHL:ssä olemaan ja ne olivat yllättävän laajoja - ja puuduttaviakin, ainakin jäällä tunnin ajan seisseille joukkueille :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossahan suoraan mittautetaan se, että kuinka paljon Helsingissä tai miksei muuallakin on todellisia jokerilaisia ja kuinka moni kunnioittaa Kurrin uraa. Jos on tyhjää niin perintö on aika huono.
On kait se näinkin, mutta samalla on pakko muistaa, että suurin osa suomalaisista kiekkodiggareista on sellaisia, että eivät edes harkitse jäähallia, jos pelin voi nähdä kotisohvalla. Canal+ on meille opettanut, että jopa kausarin haltijat saattavat mielummin katsoa pelin himasta kuin mennä jäähallille, jos se vain on mahdollista. Itse menen paikalle, mutta huono tuuri minullakin. Moni nykyään perheellinen frendi olisi takuulla lähdössä mukaan, mutta kun samalla hetkellä on lasten halloween pippalot. Katsotaan josko saisin homman muutettua niin, että perheineen kaikki paikalle ja sieltä sitten "bileisiin". Sitä en epäile hetkeäkään, etteivätkö nuo frendini olisi Jokereita. Sen verran ahkerasti seuraa on tarkkailtu divarista asti ja itse asiassa Jokereiden "syytä" on jopa yksi avioliitoista.

Moni suomalainen seura mokailee jäädytysten kanssa. Tehdään joko liian heppoisin perustein tai sitten väärään aikaan. Tässä tapauksessa nimenomaan väärään aikaan. Edmontonin ajan saavutukset saattavat olla monelle ainakin nuoremmalle jääkiekonseuraajalle vähemmän tunnettuja. Se numero olisi pitänyt jäädyttää heti uran loppumisen jälkeen.
Jari Kurri oli itse heti uran jälkeen sitä mieltä, että vielä ei Jokerit saa jäädyttää. Nyt Kurri pitää ajankohtaa sopivana ja on otettu huomionosoituksesta.

Yleisenä kommenttina käytyyn keskusteluun, eikö näissä asioissa voi painoarvoa antaa myös pelaajan mielipiteelle ? Kurri on sitä mieltä, että nyt on OK aika ja hän arvostaa menettelyä. Ei kait se kauhean väärin voi olla, vai onko Kurrikin sitten aivan pihalla siitä miten jäädytysten kanssa tulisi toimia ?

Noista erilaisista tavoista kunnioittaa pelaajia ja muita ansioituneita. Aimo Mäkisen 60 synttäreillä tehtiin päätös, ettei kukaan Jokereissa käytä numeroa 60. Tuota paitaa ei siis jäädytetty, mutta Aimoa perua on se, ettei tuolla numerolla pelaa kukaan. Paita ja tarina tästä löytyy niinkin yllättävästä paikasta kuin Jokerien kotiareenalta Hartwall areenalta. Tuota ei minun käsitykseni mukaan olisi tuon paremmin voinut hoitaa ja Aimokin otti huomionosoituksen vastaan ns. tippa silmässä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkan sen verran yksinpuhelua, että hyvältä näyttää. Jokainen kanssani noin 25 v aktiivisesti Jokereita seurannut* näytti vihreää valoa. Ensi viikolla selviää lopullinen delegaation määrä, mutta noita Masan pakettilippuja käyn ensi viikolla kasan lunastamassa.

*aktivisteista rivejä on nytttemmin harvetanut perhe, työ, talon rakentaminen jne. Kuten olen aiemmin todennut, näihin jätkiin pitäisi panostaa. Sieltä se jälkikasvu ponnistaa ja ottaa Jokerit omakseen. Masalle siis tänks näistä paketeista, osaltani vastaan huutoon ja venttaapa 10 v. Sitten voidaan taas isukkien kanssa ryhty aktiiveiksi, heitetään vaan jälkikasvu fanikatsomoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Noista erilaisista tavoista kunnioittaa pelaajia ja muita ansioituneita. Aimo Mäkisen 60 synttäreillä tehtiin päätös, ettei kukaan Jokereissa käytä numeroa 60. Tuota paitaa ei siis jäädytetty, mutta Aimoa perua on se, ettei tuolla numerolla pelaa kukaan. Paita ja tarina tästä löytyy niinkin yllättävästä paikasta kuin Jokerien kotiareenalta Hartwall areenalta. Tuota ei minun käsitykseni mukaan olisi tuon paremmin voinut hoitaa ja Aimokin otti huomionosoituksen vastaan ns. tippa silmässä.

Ja on vielä hyvin esille, erillisessä vitriinissä näkyvällä paikalla. Mäkinen itse oli järjestelyyn todella tyytyväinen, mutta kaipa ne Areenalla käymättömät jatkoaikalaiset tietävät tämänkin asian paremmin :)

Joskus kannattaisi hieman perehtyä aiheeseen. Neuvojia muiden seurojen kannattajilta on tässä ketjussa piisannut, asiantuntemusta vielä kaivataan. Selväksi kaiketi on kuitenkin tullut se, että Jokerit Kurrin paidan saa jäädyttää.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja on vielä hyvin esille, erillisessä vitriinissä näkyvällä paikalla. Mäkinen itse oli järjestelyyn todella tyytyväinen, mutta kaipa ne Areenalla käymättömät jatkoaikalaiset tietävät tämänkin asian paremmin :)
Pikkaisen off topic, mutta liittyy kyllä Jokereihin. Onko kenelläkään tietoa miten se Aimon hallihanke etenee ? Aimohan testamenttasi merkittävän määrän rahaa tukemaan junnukiekkoa ja niillä rahoilla rakennetaan lisäjäätä junnuille. Sellainen setä.

Paras yhteenveto tähän asti, nyt kun olen vanhoihin Jokeri-veljiin yhteydessä. Kirkonkellot soi, meitä kutsutaan. Ota lippu minullekin.

Edit. kir virh
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkan sen verran yksinpuhelua, että hyvältä näyttää. Jokainen kanssani noin 25 v aktiivisesti Jokereita seurannut* näytti vihreää valoa.

Oikeasti hienoa, että hieman vanhemman polven Jokeritkin aktivoituvat tällaiseen tapahtumaan. Kättä lippaan bozikille vaivan näöstä.
Toivottavasti näitä delegaatioita löytyy muualtakin kuin bozikin lähipiiristä jotta saadaan halli mahdollisimman täyteen ja tunnelma tapahtuman vaatimalle tasolle. Toki matsi tulee telkkarista mutta hei, niitä tulee myös jatkossakin. Ehdottomasti kannattaa olla paikalla todistamassa hienoa hetkeä Jokereitten historiassa. Kerranhan se 40v. vain sinne mittariin tärähtää..
 

Happis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, Liverpool FC
Tässä nyt on jonkun aikaa kerennyt tätä paidan jäädyttämistä sulatella, enkä oikein vieläkään sitä ymmärrä. Paidan katossa pitäisi olla viesti siitä, että kyseinen henkilö on ollut yhtäkuin kyseinen numero. Vähän seuraavaan tapaan:

Jokereiden numero 24, kuka tulee mieleen?
Jokereiden numero 91, kuka tulee mieleen? Numero 8? 23?
Jokereiden numero 17, kuka tulee mieleen? Niinpä, ei ainakaan Kurri.

Mielestäni tämän olisi voinut hoitaa niin, että Kurrin pelkkä nimi olisi hilattu kattoon osoittamaan, että niin hieno kiekkoilija on lähtöisin Jokereista. Samalla periaatteella voisin hyvänä päivänä hyväksyä jopa Tikkasen nimen katossa. 20v päästä vuorossa voisi olla Lehtonen, jos kaikki menee putkeen. Tällä tavoin voitaisiin kunnioittaa omia kasvatteja, jotka ovat luoneet uraansa muualla. Poikkeuksena Selänne, joka tunnetaan edelleen Jokereiden numerona 8.

Lisäksi kun tietää (tai ainakin uskallan olettaa), että Hjalliksen intressit jäädyttää Kurrin numero on aivan päin sitä itseään. Radiossa ja lehdessä voi kehua Kurrin saavutuksia ja kertoa, kuinka hienoa on kun Jokerikasvatti menestyy niin hyvin. Todellisuudessa tämä ei ole ***tuakaan kiinni Jokereiden historiasta, vaan puhdasta markkinointia. Eikö Kurrit ja Tikkaset katossa riitä sponsoreille ilman numeroakin?

E: Asian voisi muotoilla vielä niinkin päin, että numeron jäädytyksen pitäisi olla kunnianosoitus pelaajalle. Tikkasia ja kurreja jäädytellää siitä syystä, että haetaan kunniaa seuralle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistanko väärin, mutta eikö Kurri pelannut lock out -kaudella numerolla 71?
Sami Wahlsten oli 1990-luvun menestysvuosien ajan 17, niin tuollakin kaudella 1994-1995.
Miksi ei jäädytetä numeroa 71?
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistanko väärin, mutta eikö Kurri pelannut lock out -kaudella numerolla 71?
Sami Wahlsten oli 1990-luvun menestysvuosien ajan 17, niin tuollakin kaudella 1994-1995.
Miksi ei jäädytetä numeroa 71?

Muistat aivan oikein, Kurri pelasi juuri tuolla 71:lla ko. kauden. Muutenkin näistä jäädyttämisistä olen sitä mieltä, että pelkkä nimi riittäisi varsin hyvin. Nyt tässäkin tapauksessa tulee esille juuri se seikka, että samalla numerolla on pelannut montakin eri jamppaa. Ja vaikka Kurri kiekkolegenda onkin, niin uroteot Jokereiden puolesta numeroilla 17 pelanneilla on suuremmat joillain muilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hjalliksen intressit jäädyttää Kurrin numero on aivan päin sitä itseään. Radiossa ja lehdessä voi kehua Kurrin saavutuksia ja kertoa, kuinka hienoa on kun Jokerikasvatti menestyy niin hyvin. Todellisuudessa tämä ei ole ***tuakaan kiinni Jokereiden historiasta, vaan puhdasta markkinointia.

Jos asian haluaa noin rumasti ilmaista, niin sama tilannehan se on muuallakin. Erityisesti NHL:ssä. Omistajia kiinnostaa ainoastaan markkinointi eivätkä he läheskään aina edes tiedä mitään pelaajasta, joiden urasta, paidasta ja numerosta on kysymys. Ja itse tilaisuudet: NHL:ssä, erityisesti USA:n puolella ne ovat todellista markkinahumua jenkkikoristein. Tässä mielessä Hjallis on kyllä vahvoilla, sillä Jokereilla on Helsingissa ja SM-liigassa jo niin kova asema, että Kurrin paita ei siihen vaikuta. Jos tuo markkinointi on sinulle huono asia, niin USA:n puolella NHL:ssä haetaan pienelle lajille kaikin keinoin lisää tilaa ja siellä kysymys on paljon enemmän markkinoinnista kuin Jokereilla silloin kun paitoja kattoon nostetaan.
 

Animal

Jäsen
Jos showta halutaan kansalle tarjota, niin tässä matsissa olisi hyvä paikka tittelimatsille Helenius vs. Siklenka. Isoon matsiin iso lähtö. Toivottavasti mollemmilta koutseilta ja pelaajilta löytyy pelisilmää tällaisen tapahtuman rakentamiseen tapahtuman sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos showta halutaan kansalle tarjota, niin tässä matsissa olisi hyvä paikka tittelimatsille Helenius vs. Siklenka. Isoon matsiin iso lähtö. Toivottavasti mollemmilta koutseilta ja pelaajilta löytyy pelisilmää tällaisen tapahtuman rakentamiseen tapahtuman sisään.

Juuri näin! Ja vain mestaruus kelpaa - Hjallis ymmärtää asian paremmin siten :)
 

scholl

Jäsen
On kait se näinkin, mutta samalla on pakko muistaa, että suurin osa suomalaisista kiekkodiggareista on sellaisia, että eivät edes harkitse jäähallia, jos pelin voi nähdä kotisohvalla.

Niin sanoinkin, että mittautetaan, että kuinka paljon ihmiset arvostavat kautta kunnioittavat Kurrin uraa.
mutta kun samalla hetkellä on lasten halloween pippalot

Juu ja minä olen väiski vemmelsääri.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin sanoinkin, että mittautetaan, että kuinka paljon ihmiset arvostavat kautta kunnioittavat Kurrin uraa.
Aika omituinen mittari. Onko siis niin, että jos jollakin on samaan aikaan muuta menoa ja huomaa, että voisi siinä yhteydessä katsoa pelin telkkarista, niin tämä ko. henkilö ei arvosta Kurrin uraa kun ei mene paikalle ? Ei se elämä aina ihan niin yksinkertaista ole, joskus joutuu arvottamaan asioita ja aina ei oikein voi mennä oman pään mukaan.

Vaan se siitä, edelleen kiitos Masalle noista paketeista. Tähän televisiointiin littyen tuli mieleen sellainen, että kuinkakohan tv-oikeuksista saadut rahat jaetaan ? Jos ne menee puhtaasti tasan kaikkien kesken, niin Jokereilla on kyllä osunut mahdollisimman vittumaiset pelit, paikallinen ja juhlamatsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös