Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 325 444
  • 8 803

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kyllähän Teemu ihan idiootti välillä on tietyissä asioissa mutta hän varmaan osaa sekä kirjoittaa, että lukea joten Mestis hakemus syntyisi.
En nyt olisi aivan vakuuttunut tuosta kirjoitus- ja lukutaidosta nähdyn perusteella nellikuukereinen, mutta kuitenkin sen verran realisti, että jättää nämä hakupaperit muiden hoidettaviksi toisin kuin Hjolle.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On muuten aika kuvaavaa myös, että Liigan sisältä on kerrottu, että Hjallis on soitellut sinne ja kysellyt prosessin etenemisestä Jokereiden suhteen, mutta silti täällä pari nimimerkkiä ei usko, että Hjallis olisi taustalla vedellyt Jollen naruista. Uskotaan vaan sokeasti kun kiistetään.

Kyllähän tässä herää semmonenkin kysymys, että jos tämä Team Jokerit saisi jollain ihmeen kaupalla Mestis-hakemuksen läpi, niin kuka tuota voisi enää kannattaa ilman paskaa fiilistä? Eteläpääty nyt ainakin.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen todella kaukana Selänteen nykymenon fanittajasta, mutta olisi todella epärehellistä väittää, etteikö hän olisi valtava etu oikeassa roolissa. Olen kerran Teemun tavannut ja kokemukseni on sama mitä muilta olen kuullut: kyseessä on äärimmäisen mukava ja vastaanottava mies. Tämä + legendan status avaa kyllä jääkiekossa ovia joka suuntaan ja vauhdittaisi Jokereiden uutta tulemista aika lailla. Ei Teemu varmasti itsekään halua mitään oikeasti operatiivista roolia ja konttorilla merkata työtunteja.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sopivasti oli viikon bännit päällä tiistain aikaan. Onneksi, muuten olisi saattanut napsahtaa toissa iltana vähän pidempää pelikieltoa.

Kuten jatkuvasti ollaan todettu, jokainen Harkimo pitää potkia kaikkeen Jokereihin liittyvästä todella nopeasti vittuun. Tätä ei tunnu moni ymmärtävän, mutta nyt ehkä vähitellen siihen tajunta riittää.
 

rok49

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK NYG
Jethrolla on valitettavasti kädet täynnä nykyään Fuengirolassa kebabravintolansa ja pillubaarinsa kanssa (kera poikiensa).
Pillubaarista en tiedä, mutta kebabkuppilassa on ollut tyhjää melkein aina kun olen mennyt siitä ohi.
Kale Kummolakaan ei taida enää olla kiitollisuuden velassa Hjallikselle, joten ei sieltäkään taida tulla apuja
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä analyysi ja hyvä ehdotus kaikkineen. Jokerien junioritoiminnankin vuoksi mitä nopeammin tehdään, sitä parempi mahdollisuus pelastaa edes jotain ensi kaudesta alkaen.
Seurattuani päällisin puolin Jokerit-rodeota viime syksystä lähtien ja katseltuani eilen Selänteen haastiksen Valavuori-livestä arvaan, että lopputulema tulee olemaan se, että NN jatkaa, ennenmmin tai myöhemmin. En oikein edes usko mihinkään kimppadiiliinkään, niin punainen vaate näyttää olevan kuka tahansa Harkimo-niminen. Yleinen paine ja asianosaisten kannanotot ovat vaikuttaneet siihen, ettei mikään muu ratkaisu ole mahdollinen ja asiassa otetaan lusikka kauniiseen käteen. Eri asia sitten on se, millä aikataululla muutos saadaan aikaan ja kauanko Jokereitten on jatkossa näytettävä taloudellista ja urheilullista osaamistaan, jotta keskustelu liigapelaamisesta tulee ajankohtaiseksi. Uskon nimittäin, ettei oikotietä ole, vaikka kuinka kannattajat sitä toivovat, sillä päättäjät eivät voi, eivätkä halua sivuuttaa Espoossa tehtyä sitkeää duunia liigaan pääsemiseksi. Se ei mene niin, että heille ilmoitetaan "sori pojat, katellaan sit Jokereitten jälkeen". He ovat nyt edellä vuoden pari urheilullisissa näytöissään.
 

mmjj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tilanne on niin, että toivon, että Jokerit ei saa paikkaa Mestiksestä. Koskee sydämeen sanoa tämä ääneen, mutta uskon, että se on parempi joukkueelle.

Tämän pitää romahtaa, jotta uusi alku on mahdollinen.

Jos Mestis-paikkaa ei tule, se on Team Jokerit ry:n loppu. Sen jälkeen enää tarvitaan ry:n hallitus vaihtoon. Olisiko jonkinlainen vallankaappaus mahdollinen? Liitytään kaikki yhdistykseen ja vaaditaan ylimääräinen kokous, jossa äänestys uudesta hallituksesta.

Sen jälkeen Nauravan Narrin johdolla uutta rakentamaan. 2023-2024 lienee menetetty, mutta sitä seuraavalle kaudelle sitten.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Kyllä tilanne on niin, että toivon, että Jokerit ei saa paikkaa Mestiksestä. Koskee sydämeen sanoa tämä ääneen, mutta uskon, että se on parempi joukkueelle.

Tämän pitää romahtaa, jotta uusi alku on mahdollinen.

Samaa mieltä. Tässä on nyt vaarana se, että Mestis-paikka tulee, mutta Jollen porukka on edelleen täysin kiinni Areenassa ja sen myymisessä. Lopputuloksena on sitten häpeällinen nöyryytys, kun Areena ei liikahdakaan ja Mestis-paikasta joko luovutaan tai sinne lähdetään jollain huumoritason porukalla pelleilemään, kun kunnollista rahoitusta ei ole.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tiistain episodin jälkeen viimeistään vaikka tulisi paikka NHL:stä niin kuka vittu noita pystyis fanittaa tai käydä peleissä.

Minkähänlainen keskinäinen diili Hjal...Jollella ja ry:llä on.

Tästä puuttuu enää et ilman ehtoja on kädet sidottuna monta vuotta mysteerirahoituksee. Ja koska Borgström ja muut ry:n nilkit on hiirenhiljaa piileskelemässä niin ei edes yllättäisi että valuu lahkeesta.
 

Glove

Jäsen
Joku voisi nyt selostaa, miten Jokerit Ry:n toimintaan pääsee vaikuttamaan - milloin on seuraava vuosikokous ja voiko sen kutsua erikseen koolle? Tuohan on yksinkertaisesti nyt kaadettava, että tilanteeseen pääsee vaikuttamaan.
Riippuu mitä Jikerit Ry:n säännöissä lukee.

Seuraavasta kokouksesta en tiedä, luulisin, että kevään aikana. Ainakin niissä jääkiekkoseuroissa, joissa olen toiminut, nimenomaan kevätkokous on se, jossa henkilövalinnat tehdään.

Ylimääräisestä kokouksesta Finlex sanoo näin:
Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii.

Siitä vaan porukalla liittymään niin, että teitä on 10%. Ottaako Jokerit teitä jäseniksi, on sitten toinen juttu. Säännöissä voi olla jotain, joka estää tällaisen vallankaappauksen.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Oli muuten Huomenta Suomessa asiaa Jokereista. Studiossa oli Vallin, Sihvonen ja Alkio.
Ei siis mitään uutta, mutta yleisesti käsittelivät asiaa.

Varmaan löytyy maikkarin sivuilta.
 

VinhoTinto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joku voisi nyt selostaa, miten Jokerit Ry:n toimintaan pääsee vaikuttamaan - milloin on seuraava vuosikokous ja voiko sen kutsua erikseen koolle? Tuohan on yksinkertaisesti nyt kaadettava, että tilanteeseen pääsee vaikuttamaan.

Tossa jo kommentoitiinkin, että 10% jäsenistä voi vaatia ylimääräistä kokousta ja sitten siellä voitaisiin äänestä hallitus vaihtoon. Jäseneksi kuitenkaan tuskin pystyy noin vain ilmoitusluontoisti liittymään (tai vaikka periaatteessa pystyisikin niin Borgström ei varmasti vastaa mitään mihinkään tiedusteluihin), joten jonkun nykyisen jäsenen/jäsenten pitäisi lähteä ajamaan tätä. Käytännössä hänen/heidän pitäisi pyytää hallitukselta luettelo kaikista muista jäsenistä ja ruveta sitten keräämään allekirjoituksia. Kun 10% on kasassa lähettää se hallitukselle ja vaatia heitä kutsumaan kokous kasaan.

EDIT: Jos olisin itse jäsen niin kokisin jo ihan moraaliseksi velvollisuudeksi lähteä työstämään tota. Nykyinen hallitus on täysin anteeksiantamattomasti ajamassa myös junioritoiminnan syvään kuiluun.
 

Taipola

Jäsen
Jos ja kun @Eteläpääty Ry ja muut kannattajayhdistykset eivät siihen pysty, niin mikseivät täällä Jatkoajassa Jokereista huolissaan olevat nimimerkit järjestäydy ja ala itse toimimaan Jokereiden pelastamiseksi? Miksi nämä palstan keyboard warriorit tyytyvät viisastelemaan nimimerkkien takana toisilleen siitä miten asiat pitäisi tehdä ja pitäisi olla? Mikseivät he kohdista painetta ja energiaansa suoraan Oy:n ja Ry:n johdolle esimerkiksi laajalla ja jatkuvalla some- ja sähköpostikontaktoinilla seuraavista asioista:

• Mistä Jolle on saanut varat Jokereiden ostoon ja mikä oli ostohinta? Kyseessä on todella oleellinen asia ja seuran valtavilla sidosrymillä (kannattajat, liitot, juniorit...) on KHL-ajan takia vähintäänkin moraalinen oikeus saada tietää rahojen alkuperä.

• Miten Team Jokerit oli Borgströmin ja Ry:n mielestä parempi kuin Naurava Narri vai oliko kyse vain henkilösuhteista?

• Miksi edellä olevista asioista ei tiedoteta avoimesti? Eikö kannattajilla ole heidän mielestään oikeutta saada näihin kysymyksiin vastauksia?

• Jolle tai kukaan muukaan Harkimo ei voi olla enää missään tekemisissä Jokereiden kanssa, koska Hjalliksen tekemä, suomalaisen urheiluhistorian itsekkäin ja häpeällisin teko eli Jokereiden myynti Venäjälle, on tahrannut Harkimoiden nimen ikiajoiksi Jokereiden yhteydessä. Tästä syystä suurimman osan kannattajista ja muista sidosryhmistä on täysin mahdotonta hyväksyä enää ketään Harkimoita Jokereissa. Ymmärsivät Harkimot ja Ry tämän itse tai eivät. Tässä kohtaa sillä ei ole enää väliä onko se reilua tai oikeudenmukaista esimerkiksi Jollea kohtaan vaan se miltä asiat näyttävät. Varsinkin, kun Jollen omistusaika on ollut pelkkää sekoilua ja salailua.

• Hjalliksen aiheuttama KHL-sekoilu jätti niin ruman jäljen seuran historiaan, että siitä toipuminen tulee olemaan hyvin vaikeaa. Jotta uuden buumin rakentaminen voisi olla mitenkään mahdollista, olisi KHL-ajan hajauttama eripurainen kannattajisto saatava yhdistettyä takaisin seuran tueksi. Ilman laajaa kannattajien tukea on mahdotonta rakentaa mitään oikeaa uutta buumia vaikka kuinka kaadettaisiin seuraan rahaa ja tehtäisiin markkinointitemppuja. Tämä puolestaan ei ole mahdollista ilman KAIKKIEN Harkimo- ja KHL-yhteyksien katkaisemista sekä yhteisöllisyysyyden ja avoimuuden palauttamista kannattajia osallistamalla ja sidosryhmiä kunnioittamalla.

• Niin kauan, kun seura itse ei ymmärrä tätä, myönnä KHL-aikaa virheeksi ja päättävillä palleilla istuu Harkimo-sukunimisiä ihmisiä ei edellinen ole mahdollista, koska uskottavuus on mennyt eivätkä suuret kannattajamassat koe seuraa enää omakseen ilman täydellistä kasvojen pesua.

• Ry:n hallituksen on siis erottava ja Jollen myytävä omistuksensa seuran tulevaisuuden pelastamiseksi. Tämä on ainoa ja tie ja heidät on pakko saada näkemään se.

Jos Jolle ja Ry ovat itse liian tyhmiä tai naiiveja tajuamaan edellisiä asioita on muiden tuotava niitä jatkuvasti heille tiedoksi. Se, että uhotaan täällä muutaman kymmenen kirjoittajan yhteisössä keskenään ei auta Jokereiden tilannetta pätkääkään. Yhdistykseen ja Team Jokerit Oy:hyn kohdistetulla suoralla vastuullisuuden, kannattajille vastuuvelvollisuuden ja läpinäkyvyyden vaatimuspaineella sen sijaan voisi jo saadakin jotain aikaiseksi.

Jokerifanien keskuudessa on pitkään larpattu ultria ja eurooppalaista katsomokulttuuria mutta hädän hetkellä nämä fanit ovat olleet kaukana esikuvistaan ja täysin kyvyttömiä mihinkään oikeisiin toimiin seuran pelastamiseksi. Seuran puolesta taistelun sijaan on luovutettu(!), annettu seuran valua Venäjän propagandavälineeksi, jääty pois hallilta ja siirrytty nettiin valittamaan. Esimerkiksi KHL-aikana kotiottelut olisivat tarjonneet 30 kertaa kaudessa näkyvän protestointipaikan tifoin, lauluin, lipuin jne. Ja ei. Se, että ei halunnut tuoda lipputuloja seuralle ei ole mikään selitys, koska me kaikki tiedämme, että seuran talous ei ollut millään tapaa riippuvainen lipputuloista. Ja kuinka paljon negatiivista mediahuomiota Jokereille ja KHL:lle olisikaan konfliktilla saatu, jos KHL olisi kieltänyt protestoinnin mutta fanit olisivat silti jatkaneet sitä Suomessa vallitsevan ilmaisun vapauden nimissä.

Nyt olisi hyvä, ja ehkä viimeinen, hetki tarttua toimeen, käyttää joukkovoimaa ja tuoda suuren kannattajamassan vaatimukset esiin. Keinoja kyllä on. Adressit, jatkuva some- ja sähköpostipaine Ry:n hallitukseen ja Jolleen, protestit A-junnujen matsiin, kannanaotot mediaan, julkinen tuki Nauravalle Narrille jne. Enää puuttuu tekijät. Ei mikään ihme, että omistajat vetävät seuraa jatkuvasti kuivana kakkoseen, kun sen todelliset omistajat eli kannattajat ovat näin alistuvia ja sallivat sen, eivätkä tuo ääntänsä kuuluviin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos ja kun @Eteläpääty Ry ja muut kannattajayhdistykset eivät siihen pysty, niin mikseivät täällä Jatkoajassa Jokereista huolissaan olevat nimimerkit järjestäydy ja ala itse toimimaan Jokereiden pelastamiseksi? Miksi nämä palstan keyboard warriorit tyytyvät viisastelemaan nimimerkkien takana toisilleen siitä miten asiat pitäisi tehdä ja pitäisi olla? Mikseivät he kohdista painetta ja energiaansa suoraan Oy:n ja Ry:n johdolle esimerkiksi laajalla ja jatkuvalla some- ja sähköpostikontaktoinilla seuraavista asioista:

• Mistä Jolle on saanut varat Jokereiden ostoon ja mikä oli ostohinta? Kyseessä on todella oleellinen asia ja seuran valtavilla sidosrymillä (kannattajat, liitot, juniorit...) on KHL-ajan takia vähintäänkin moraalinen oikeus saada tietää rahojen alkuperä.

• Miten Team Jokerit oli Borgströmin ja Ry:n mielestä parempi kuin Naurava Narri vai oliko kyse vain henkilösuhteista?

• Miksi edellä olevista asioista ei tiedoteta avoimesti? Eikö kannattajilla ole heidän mielestään oikeutta saada näihin kysymyksiin vastauksia?

• Jolle tai kukaan muukaan Harkimo ei voi olla enää missään tekemisissä Jokereiden kanssa, koska Hjalliksen tekemä, suomalaisen urheiluhistorian itsekkäin ja häpeällisin teko eli Jokereiden myynti Venäjälle, on tahrannut Harkimoiden nimen ikiajoiksi Jokereiden yhteydessä. Tästä syystä suurimman osan kannattajista ja muista sidosryhmistä on täysin mahdotonta hyväksyä enää ketään Harkimoita Jokereissa. Ymmärsivät Harkimot ja Ry tämän itse tai eivät. Tässä kohtaa sillä ei ole enää väliä onko se reilua tai oikeudenmukaista esimerkiksi Jollea kohtaan vaan se miltä asiat näyttävät. Varsinkin, kun Jollen omistusaika on ollut pelkkää sekoilua ja salailua.

• Hjalliksen aiheuttama KHL-sekoilu jätti niin ruman jäljen seuran historiaan, että siitä toipuminen tulee olemaan hyvin vaikeaa. Jotta uuden buumin rakentaminen voisi olla mitenkään mahdollista, olisi KHL-ajan hajauttama eripurainen kannattajisto saatava yhdistettyä takaisin seuran tueksi. Ilman laajaa kannattajien tukea on mahdotonta rakentaa mitään oikeaa uutta buumia vaikka kuinka kaadettaisiin seuraan rahaa ja tehtäisiin markkinointitemppuja. Tämä puolestaan ei ole mahdollista ilman KAIKKIEN Harkimo- ja KHL-yhteyksien katkaisemista sekä yhteisöllisyysyyden ja avoimuuden palauttamista kannattajia osallistamalla ja sidosryhmiä kunnioittamalla.

• Niin kauan, kun seura itse ei ymmärrä tätä, myönnä KHL-aikaa virheeksi ja päättävillä palleilla istuu Harkimo-sukunimisiä ihmisiä ei edellinen ole mahdollista, koska uskottavuus on mennyt eivätkä suuret kannattajamassat koe seuraa enää omakseen ilman täydellistä kasvojen pesua.

• Ry:n hallituksen on siis erottava ja Jollen myytävä omistuksensa seuran tulevaisuuden pelastamiseksi. Tämä on ainoa ja tie ja heidät on pakko saada näkemään se.

Jos Jolle ja Ry ovat itse liian tyhmiä tai naiiveja tajuamaan edellisiä asioita on muiden tuotava niitä jatkuvasti heille tiedoksi. Se, että uhotaan täällä muutaman kymmenen kirjoittajan yhteisössä keskenään ei auta Jokereiden tilannetta pätkääkään. Yhdistykseen ja Team Jokerit Oy:hyn kohdistetulla suoralla vastuullisuuden, kannattajille vastuuvelvollisuuden ja läpinäkyvyyden vaatimuspaineella sen sijaan voisi jo saadakin jotain aikaiseksi.

Jokerifanien keskuudessa on pitkään larpattu ultria ja eurooppalaista katsomokulttuuria mutta hädän hetkellä nämä fanit ovat olleet kaukana esikuvistaan ja täysin kyvyttömiä mihinkään oikeisiin toimiin seuran pelastamiseksi. Seuran puolesta taistelun sijaan on luovutettu(!), annettu seuran valua Venäjän propagandavälineeksi, jääty pois hallilta ja siirrytty nettiin valittamaan. Esimerkiksi KHL-aikana kotiottelut olisivat tarjonneet 30 kertaa kaudessa näkyvän protestointipaikan tifoin, lauluin, lipuin jne. Ja ei. Se, että ei halunnut tuoda lipputuloja seuralle ei ole mikään selitys, koska me kaikki tiedämme, että seuran talous ei ollut millään tapaa riippuvainen lipputuloista. Ja kuinka paljon negatiivista mediahuomiota Jokereille ja KHL:lle olisikaan konfliktilla saatu, jos KHL olisi kieltänyt protestoinnin mutta fanit olisivat silti jatkaneet sitä Suomessa vallitsevan ilmaisun vapauden nimissä.

Nyt olisi hyvä, ja ehkä viimeinen, hetki tarttua toimeen, käyttää joukkovoimaa ja tuoda suuren kannattajamassan vaatimukset esiin. Keinoja kyllä on. Adressit, jatkuva some- ja sähköpostipaine Ry:n hallitukseen ja Jolleen, protestit A-junnujen matsiin, kannanaotot mediaan, julkinen tuki Nauravalle Narrille jne. Enää puuttuu tekijät. Ei mikään ihme, että omistajat vetävät seuraa jatkuvasti kuivana kakkoseen, kun sen todelliset omistajat eli kannattajat ovat näin alistuvia ja sallivat sen, eivätkä tuo ääntänsä kuuluviin.

Tällä hetkellä Naurava on fiksuin tapa toimia Harkimoiden hankkeita vastaan ja Nauravan toiminnassa on eri tavoin mukana useita palstalaisia. Aiemmin KHL-aikana oli erilaisia protesteja mm. Minskiin menon tiimoilta. Samoin useat palstalaiset olivat yhteydessä Jokerien yhteistyökumppaneihin ja pyysivät heitä lopettamaan Jokerien tukemisen. Oli adressi ainakin kerran. Monta kertaa eri tahot olivat KHL-aikana yhteydessä Jokerien operatiiviseen johtoon. Nyt menossa on myös muita projekteja. Parhaillaankin. Kyllä ne aikanaan näkyvät julkisuudessakin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ja kun @Eteläpääty Ry ja muut kannattajayhdistykset eivät siihen pysty, niin mikseivät täällä Jatkoajassa Jokereista huolissaan olevat nimimerkit järjestäydy ja ala itse toimimaan Jokereiden pelastamiseksi? Miksi nämä palstan keyboard warriorit tyytyvät viisastelemaan nimimerkkien takana toisilleen siitä miten asiat pitäisi tehdä ja pitäisi olla? Mikseivät he kohdista painetta ja energiaansa suoraan Oy:n ja Ry:n johdolle esimerkiksi laajalla ja jatkuvalla some- ja sähköpostikontaktoinilla seuraavista asioista:

• Mistä Jolle on saanut varat Jokereiden ostoon ja mikä oli ostohinta? Kyseessä on todella oleellinen asia ja seuran valtavilla sidosrymillä (kannattajat, liitot, juniorit...) on KHL-ajan takia vähintäänkin moraalinen oikeus saada tietää rahojen alkuperä.

• Miten Team Jokerit oli Borgströmin ja Ry:n mielestä parempi kuin Naurava Narri vai oliko kyse vain henkilösuhteista?

• Miksi edellä olevista asioista ei tiedoteta avoimesti? Eikö kannattajilla ole heidän mielestään oikeutta saada näihin kysymyksiin vastauksia?

• Jolle tai kukaan muukaan Harkimo ei voi olla enää missään tekemisissä Jokereiden kanssa, koska Hjalliksen tekemä, suomalaisen urheiluhistorian itsekkäin ja häpeällisin teko eli Jokereiden myynti Venäjälle, on tahrannut Harkimoiden nimen ikiajoiksi Jokereiden yhteydessä. Tästä syystä suurimman osan kannattajista ja muista sidosryhmistä on täysin mahdotonta hyväksyä enää ketään Harkimoita Jokereissa. Ymmärsivät Harkimot ja Ry tämän itse tai eivät. Tässä kohtaa sillä ei ole enää väliä onko se reilua tai oikeudenmukaista esimerkiksi Jollea kohtaan vaan se miltä asiat näyttävät. Varsinkin, kun Jollen omistusaika on ollut pelkkää sekoilua ja salailua.

• Hjalliksen aiheuttama KHL-sekoilu jätti niin ruman jäljen seuran historiaan, että siitä toipuminen tulee olemaan hyvin vaikeaa. Jotta uuden buumin rakentaminen voisi olla mitenkään mahdollista, olisi KHL-ajan hajauttama eripurainen kannattajisto saatava yhdistettyä takaisin seuran tueksi. Ilman laajaa kannattajien tukea on mahdotonta rakentaa mitään oikeaa uutta buumia vaikka kuinka kaadettaisiin seuraan rahaa ja tehtäisiin markkinointitemppuja. Tämä puolestaan ei ole mahdollista ilman KAIKKIEN Harkimo- ja KHL-yhteyksien katkaisemista sekä yhteisöllisyysyyden ja avoimuuden palauttamista kannattajia osallistamalla ja sidosryhmiä kunnioittamalla.

• Niin kauan, kun seura itse ei ymmärrä tätä, myönnä KHL-aikaa virheeksi ja päättävillä palleilla istuu Harkimo-sukunimisiä ihmisiä ei edellinen ole mahdollista, koska uskottavuus on mennyt eivätkä suuret kannattajamassat koe seuraa enää omakseen ilman täydellistä kasvojen pesua.

• Ry:n hallituksen on siis erottava ja Jollen myytävä omistuksensa seuran tulevaisuuden pelastamiseksi. Tämä on ainoa ja tie ja heidät on pakko saada näkemään se.

Jos Jolle ja Ry ovat itse liian tyhmiä tai naiiveja tajuamaan edellisiä asioita on muiden tuotava niitä jatkuvasti heille tiedoksi. Se, että uhotaan täällä muutaman kymmenen kirjoittajan yhteisössä keskenään ei auta Jokereiden tilannetta pätkääkään. Yhdistykseen ja Team Jokerit Oy:hyn kohdistetulla suoralla vastuullisuuden, kannattajille vastuuvelvollisuuden ja läpinäkyvyyden vaatimuspaineella sen sijaan voisi jo saadakin jotain aikaiseksi.

Jokerifanien keskuudessa on pitkään larpattu ultria ja eurooppalaista katsomokulttuuria mutta hädän hetkellä nämä fanit ovat olleet kaukana esikuvistaan ja täysin kyvyttömiä mihinkään oikeisiin toimiin seuran pelastamiseksi. Seuran puolesta taistelun sijaan on luovutettu(!), annettu seuran valua Venäjän propagandavälineeksi, jääty pois hallilta ja siirrytty nettiin valittamaan. Esimerkiksi KHL-aikana kotiottelut olisivat tarjonneet 30 kertaa kaudessa näkyvän protestointipaikan tifoin, lauluin, lipuin jne. Ja ei. Se, että ei halunnut tuoda lipputuloja seuralle ei ole mikään selitys, koska me kaikki tiedämme, että seuran talous ei ollut millään tapaa riippuvainen lipputuloista. Ja kuinka paljon negatiivista mediahuomiota Jokereille ja KHL:lle olisikaan konfliktilla saatu, jos KHL olisi kieltänyt protestoinnin mutta fanit olisivat silti jatkaneet sitä Suomessa vallitsevan ilmaisun vapauden nimissä.

Nyt olisi hyvä, ja ehkä viimeinen, hetki tarttua toimeen, käyttää joukkovoimaa ja tuoda suuren kannattajamassan vaatimukset esiin. Keinoja kyllä on. Adressit, jatkuva some- ja sähköpostipaine Ry:n hallitukseen ja Jolleen, protestit A-junnujen matsiin, kannanaotot mediaan, julkinen tuki Nauravalle Narrille jne. Enää puuttuu tekijät. Ei mikään ihme, että omistajat vetävät seuraa jatkuvasti kuivana kakkoseen, kun sen todelliset omistajat eli kannattajat ovat näin alistuvia ja sallivat sen, eivätkä tuo ääntänsä kuuluviin.
Hyvä, kattava ja inspiroiva kirjoitus.

Allekirjoitan kaiken muun paitsi A-junnujen matsit. Ei nyt sotkettais junnuja tähän (vaikka Ry:n alla pelaavatkin)
Nuori (sarjan nuorin) joukkue, joka pelaa tärkeimpiä pelejään niin joukkueen kuin itsensäkin kannalta (se pelipaikka ilman omaa liigaseuraa on jostain saatava)
En tiedä, kuinka paineensietokykysiä kundit on, mutta kaiken tuon päälle en haluis enää tehdä A-junnujen matseista protestialustaa.
Kannustusta pojat tarvitsee ei vittuilua.
Syyttömiä he siihen ovat, kuka ja ketkä palettia pyörittää.
A-junnut tekevät omalta osaltaan isoa duunia Jokereitten eteen pelaamalla narripaita päällään, edelleen, nykyisissä olosuhteissa, kuunnellen jatkuvia huutoja ja vinoiluja.
Jätettäskö siis heidät kaiken shitin ulkopuolelle ja keskityttäisiin aikuisiin?
A-junnujen matseissa olisi (edelleen) mahdolisuus näyttää se tuki, jota fanit ovat valmiita joukkueelle antamaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Joku voisi nyt selostaa, miten Jokerit Ry:n toimintaan pääsee vaikuttamaan - milloin on seuraava vuosikokous ja voiko sen kutsua erikseen koolle? Tuohan on yksinkertaisesti nyt kaadettava, että tilanteeseen pääsee vaikuttamaan.
Tätä olen täällä nyt jo muutaman kerran kysynyt, että joku voisi kaivaa säännöt tänne. Säännöt pitää olla pyynnöstä saatavilla esim yhdistyksen toimistolla.

Jäsenmaksu sisään ja ylimääräistä kokousta vaatimaan, jos ei vuosikokous ole lähiaikoina. Tuskin normijäseniä on äänestämässä jos täältä vaikka edes 30 nimeä kaivaisi. Yleensähän noissa seurojen vuosikokouksissa on paikalla hallitus ja muutama aktiivinen vanhempi, joilla ei välttämättä ole edes äänioikeutta.

Toki sen jälkeen se vaatii hallitukselta junioriseuran pyörittämisen, vapaaehtoisesti ja oman työn ohessa.
 

Shakermaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jäsenmaksu sisään ja ylimääräistä kokousta vaatimaan, jos ei vuosikokous ole lähiaikoina. Tuskin normijäseniä on äänestämässä jos täältä vaikka edes 30 nimeä kaivaisi. Yleensähän noissa seurojen vuosikokouksissa on paikalla hallitus ja muutama aktiivinen vanhempi, joilla ei välttämättä ole edes äänioikeutta.

Toki sen jälkeen se vaatii hallitukselta junioriseuran pyörittämisen, vapaaehtoisesti ja oman työn ohessa.
En ehdi juuri nyt itse kaivella faktoja, niin osaako joku muu kertoa tänne, miten tuo jäsenmaksu maksettaisiin ja kuinka paljon se maksaa?

Jos tämä on oikeasti realistinen mahdollisuus pelastaa koko seura, niin aivan varmasti saadaan jo tältä palstalta järkeviä ihmisiä edistämään asioita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös