Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 324 183
  • 8 803

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän se Teemu olisi käsittääkseni ollut "kuin" kasvot julkisuudessa. Bisnespuolen olisi hoitaneet muut ihmiset.

Mieti nyt fiilis tämän tapahtumajärjestäjän johtokunnan kokouksessa, kun joku kertoo, että ostetaan tämän 50 miljoonaa euroa maksavan areenan kylkiäisenä jääkiekkoseura ja laitetaan sen toimitusjohtajaksi Hankenin drop out ja yrittäjä, jonka bisnekset on rontti miljoonan pakkasella.
Tapahtumajärjestäjä on ensin ollut kontaktissa Ry:n kanssa, koska ovat tienneet että brändilisenssi on Ry:llä. Ry neuvotteli pitkään NN:n kanssa ja olettivat että NN lähtisi yhteistyöhön tapahtumajärjestäjän kanssa. Tämä ei kuitenkaan kiinnostanut NN:ää syystä tai toisesta.

Ry:n piti nopeasti löytää uusi taho, jolle Helsinki-halli ei olisi ongelma. Kuin aika oli kortilla niin ei löytynyt kuin Harkimot, joista nuorempi olisi vielä ehkäpä käyttökelpoinen.

Hallin ostohanke tässä maailman tilanteessa on kuitenkin hidas prosessi, ja Liiga päätti puhaltaa pelin poikki.
Kalen mukaan lisää aikaa olisi tarvittu. Ja sitä ei löytynyt.
 

vensteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko jotain lähdettä?

Palokan keisarin ja muutaman muun jatkiksen hupiukon lähteet ovat kuin jari kurrin suoraselkäisyys: sitä ei ole.

Hirveä älämölö koko ajan jostain rikkaista rahottajista ja kuinka kaikki oli taustalla valmiina niistä ei vaan haluttu puhua, ei edes liigalle jonne meinasivat pyrkiä. Huutista :D Kelatkaa nyt oikeasti millainen sirkus siellä taustalla oikeasti on jos eivät edes liigalle pystyneet tulemaan esiin.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos hetken asiaa ajattelee järjen kanssa ilman kiihkoilua, niin itse asiassa Liiga saattoi päätöksellään tehdä ison palveluksen Jokereille ja Jokerifaneille.

Liiga haluaa avoimen, läpinäkyvän ja terveen yhtiön osakkaaksi, joka tuo Liigalle lisäarvoa. Kukaan ei ole niin hölmö, etteikö uskoisin hyvin johdetun Jokereitten olevan ehdottoman positiivinen asia Liigalle ja tervetullut mukaan osakkaaksi. Tällä päätöksellä Jokerit joutuu siis ottamaan välirakennuskauden Mestiksen kautta, jossa on oikein hyvä pienemmällä taloudellisella riskillä koeponnistaa uuden organisaation toimivuus. Samalla Jokereilla olisi mahdollisuus ajaa Mestiksessä sisään nykyisiä U20- ja miksei U18-junnuja, joista saataisiin seuraavan kauden Liigaan hyvää runkoa omista pojista.

Halliin ja joukkueeseen sijoittaminen ei voi eikä saa olla myöskään lyhytnäköistä toimintaa. Jos nykyinen Jollen sijoittajaryhmä on ”kaikki mulle nyt ja heti”-tyyppiä ja lopettaa projektin tähän päätökseen, niin oikein hyvä. Se ei olisi siinä tapauksessa ollut Jokereille pitkälläkään tähtäimellä oikea omistajaryhmä, joka tekisi pitkäjänteistä työtä seuran ja organisaation eteen. Uudelle yritykselle on myös ihan normaalia tehdä ensimmäisinä vuosina hyvin vaatimaton tulos ja usein tappiota. Tuo huomioiden ei pitäisi olla kohtuuton työ kerätä Mestikseen niin kilpailukykyinen joukkue, että sillä oltaisiin kärkiporukassa. Budjetoitu taloudellinen tappio ensimmäiselle kaudelle, joka on tietoisesti tehty, jotta päästään kirkkaampiin valoihin.

Tällä järjestelyllä Jokereilla on erinomaiset mahdollisuudet luoda kestävä ja toimiva organisaatio, joka ei kimpoile kausittain uusiin teemoihin, vaan tekee pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä. Ja sellainen ryhmä joka siihen kykenee, on ainoa oikea vaihtoehto Jokereitten omistavaksi tahoksi, millä mahdollistetaan uuden hyvän syntyminen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Niin, sinähän sanoit että rahoitus ja halli on jo? Paitsi että hallia ei ole koska kauppoja ei ole lähimainkaan vielä tehty ja rahoituskin puuttuu koska se riippuu hallikaupoista?
Periaatteessa on, mutta kuten varmaan ymmärrät niin pakotteiden alla tuon kaupan paperityöt vaativat hiukan enemmän, ihan valtionjohdon avusta asti.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eikö tämäkin ole kerrottu täällä jo useampaan otteeseen?

Eli tällä I&O Partnersin valmisfirmalla ei ole välttämättä kuin ry omistajana, käyttöoikeus Jokerien tuotemerkkiin (jonka omistaa ry) ja vanhoina työntekijöinä tulleet JHC Oy:n työntekijät?

Minkäköhän moista kakkaa pörähtää ry:n hallituksen jäsenien kalsareihin, jos "Mysteerirahoittaja" tekee exitin tästä hankkeesta?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä. Mutta mikä helvetin taho kykenee tämän kaikean rahoittamaan? Ihmisillä unohtuu että ei "nollasta" rakentaminen halpaa ole, liigaan suoraan pääsy on oltava helvetin iso osa diiliä kokonaisuudessaan. Ja sen liiga torppasi täysin nyt

Jos taholla on laittaa 50 miljoonaa halliin ja Jokereihin vöhän päälle, niin eiköhän se organisaatio kestä yhden vuoden tehdä tappiota isohkolla budjetilla Mestiksen tasoon suhteutettuna.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät


Vähän tämmönen fiilis tästä Jollen projektista nyt jäi
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä. Mutta mikä helvetin taho kykenee tämän kaikean rahoittamaan? Ihmisillä unohtuu että ei "nollasta" rakentaminen halpaa ole, liigaan suoraan pääsy on oltava helvetin iso osa diiliä kokonaisuudessaan. Ja sen liiga torppasi täysin nyt
No SaiPa ei kyllä varmaan torpannut, koska kuka voi olla ilman tiistai illan Jokerit-SaiPa matsia puolityhjässä Ilmalan hallissa
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Hyvä, että Liiga näki miten levällään tuo Jokereiden suhmurointipaketti oli. Ei tuosta valmista olisi tullut millään deadlinen puitteissa. Nyt sitten terveeltä (toivottavasti) pohjalta avoimin kortein Mestiksen kautta kilpailemaan paikasta K-Espoon, eikun Bluesin, eikun anteeksi K-Espoon kanssa. Siinä Mestiksen kiinnostavuuskin nousee huimasti. Minkälainen kuvio Jokereilla on nykyään KiVan kanssa?
 

-Hnö-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Eikö näitä ole tarkoitus hakemuksen yhteydessä antaa? Minkä takia etukäteen tarvitsisi mitään jakaa jos on selvät deadlinet tiedossa ja siihen tähdätään?

Toi homma hämää muo liigan toiminnassa
Tämäkin hyvä pointti. Jos mysteeriporukka on ollut siinä uskossa, että asioista voidaan kertoa 31.10 mennessä, niin aika erikoinen veto Liigalta vetää matto pois alta koska ”ei meille oo kerrottu mitään”. Toki paha sanoa mitä kulisseissa on tapahtunut. Onko esim. Liiga ollu yhteydessä mysteeriporukkaan ja vaatinut tietoja niitä kuitenkaan lainkaan saamatta?
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Palokan Keisareita ja kumppaneita voisi helpottaa sen tosiasian hyväksyminen, että liiga ei tarvitse Jokereita hinnalla millä hyvänsä, eikä liigalla ole mitään velvollisuutta ottaa Jokereita remmiin.

Kyllä se on liiga jonka pillin tahtiin pitää tanssia, eikä toisinpäin.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Onko esim. Liiga ollu yhteydessä mysteeriporukkaan ja vaatinut tietoja niitä kuitenkaan lainkaan saamatta?
Mielestäni Liigan velvollisuus ei ole olla yhteydessä mihinkään mysteeriporukoihin, vaan nimenomaan toisin päin. Jokerit oli hakemassa liigapaikkaa ja mysteeriporukan olisi pitänyt olla yhteydessä liigaan ja antaa väliaikatietoja että missä mennään. Niin ei nyt tehty, koska tuolla lienee sellaisia asioita taustalle mitkä eivät kestä päivänvaloa. On vain hyvä, että liigapäättäjiltä löytyi sen verran ryhtiä, etteivät lähteneet tanssimaan harkimoiden ja mysteerirahoittajien pillin mukaan.

Huvittavaa, että täällä jotkut ihan tosissaan syyttävät Liigaa siitä, että se ei levittänyt punaista mattoa Harkimoiden ja kumppaneiden jalkojen alle. Joidenkin nimimerkkien jutuista tulee muutenkin mieleen lähinnä Terijoen hallitus.

Toki se itseäkin näin entisenä Jokerikannattajana harmittaa, että seura vedetään viemäristä alas. Sitä ei kuitenkaan tee Liiga, vaan sen teki Harkimo jo vuonna 2014 myymällä Jokerit oligarkeille.
 

-Hnö-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mielestäni Liigan velvollisuus ei ole olla yhteydessä mihinkään mysteeriporukoihin, vaan nimenomaan toisin päin. Jokerit oli hakemassa liigapaikkaa ja mysteeriporukan olisi pitänyt olla yhteydessä liigaan ja antaa väliaikatietoja että missä mennään. Niin ei nyt tehty, koska tuolla lienee sellaisia asioita taustalle mitkä eivät kestä päivänvaloa. On vain hyvä, että liigapäättäjiltä löytyi sen verran ryhtiä, etteivät lähteneet tanssimaan harkimoiden ja mysteerirahoittajien pillin mukaan..
Ei olekkaan. Mutta mielestäni Liigan velvollisuus on määrittää raamit jonka puitteissa Jokerit voivat hakea paikkaa liigasta. Jos on kerrottu, että lokakuun loppuun asti aikaa esitellä projekti, niin miksi se ei nyt sitten kelvannutkaan? Jos olisivat ennen tuota deadlineä kuitenkin vaatineet tarkempia tietoja projektit etenemisestä, olisi varmaan ollut iha kohtuullista viestiä siitä? Kuten sanoin, en tiedä onko näin tehty.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On nolo suoritus, että Jokerien paluuprojekti onnistuttiin ajamaan näin päin seinää. Kaikki goodwill hankkeen ympäriltä saatiin tehokkaasti tuhottua näillä mysteerirahoittajilla ja harkimoinneilla. Eihän suomalainen jääkiekko oikeasti tarvitse tällaista reinkarnaatiota Jokereista.

Jokerit ry:n tämän päivän ulostulo kertoo, että siellä ei oikeasti ymmärretä kuinka asia olisi pitänyt hoitaa. Aivan keskeinen vaatimus paluun onnistumiselle oli se, että hanke on läpinäkyvä ja KHL-kytkökset saadaan poikki. Tämä tiedettiin alusta asti. Tuntui, että sen ymmärsivät kaikki paitsi Jokerit ry itse. Jokerit ry oli vahvasti vaikuttamassa siihen, että asiasta tuli salamyhkäinen, rahoittajasta ei edelleenkään tiedetä mitään ja Harkimoiden tuoksu leijuu raunoiden yllä. Näinkö syvälle KHL-toimintakulttuuri juurtui.

Aiemmin pidin parempana, ettei Jokereita olisi olemassa ollenkaan kuin että on KHL-Jokerit. Nyt pidän parempana, ettei Jokerit palaa ollenkaan, jos paluu ei oikeasti ole puhdas menneisyyden taakoista. Ehkä tämän siis piti mennä näin, ainakin tässä vaiheessa.
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Hyvä, että Liiga näki miten levällään tuo Jokereiden suhmurointipaketti oli. Ei tuosta valmista olisi tullut millään deadlinen puitteissa. Nyt sitten terveeltä (toivottavasti) pohjalta avoimin kortein Mestiksen kautta kilpailemaan paikasta K-Espoon, eikun Bluesin, eikun anteeksi K-Espoon kanssa. Siinä Mestiksen kiinnostavuuskin nousee huimasti. Minkälainen kuvio Jokereilla on nykyään KiVan kanssa?
K-Vantaalla ei ole farmisopimusta ylös tai alas. Tällä hetkellä täysin omillaan.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koville ottaa joillain Kehareilla kun Liiga OY:n osakkaat kehtasivat olla sitä mieltä, että he päättävät millä tiedoilla ja aikataululla he haluavat tai olevat haluamatta uusia osakkaita. Kyllähän Liigan tiedotteesta NN-kuvion kaaduttua oli helppo lukea rivien välistä suhtautuminen tapahtumiin. NN kuvattiin tahona joka oli toiminut kuten Liiga toivoo, ja muut toimijat turhan hämärinä yhteistyöhön.

Lääke tuon parantamiseen ei yllättäen ollut jatkaa selventämättä kuviota. Ehkä näillä toimijoilla oli sitten hieman ylimitoitettu näkemys omasta tärkeydestään, ja Liigan epätoivosta saada Jokerit pikaisesti takaisin.
 

ilu

Jäsen
Ei olekkaan. Mutta mielestäni Liigan velvollisuus on määrittää raamit jonka puitteissa Jokerit voivat hakea paikkaa liigasta. Jos on kerrottu, että lokakuun loppuun asti aikaa esitellä projekti, niin miksi se ei nyt sitten kelvannutkaan? Jos olisivat ennen tuota deadlineä kuitenkin vaatineet tarkempia tietoja projektit etenemisestä, olisi varmaan ollut iha kohtuullista viestiä siitä? Kuten sanoin, en tiedä onko näin tehty.
Miksi Liigalla olisi joku erityinen velvollisuus määrittää raamit, jonka puitteissa juuri Jokerit voivat hakea paikkaa liigasta? No, vaikka ei olisikaan niin ne raamithan kyllä määriteltiin ja kahtena keskeisenä tekijänä olivat projektin avoimuus ja uskottavuus. Kumpikaan ei toteutunut.

Kun edelliset raamit eivät näyttäneet toimivan, tänään Liiga on antanut uudet raamit, jotka koskevat kaikkia tasapuolisesti:
  • Liigapaikkaa hakeva seura on jo ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä pitkäjänteisesti useamman kauden ajan osoittanut toimintansa olevan operatiivisesti taloudellisesti kannattavaa ja urheilullisen osaamisen riittävän lähellä liigatasoa Liigassa menestymiseksi.
  • Liigapaikkaa hakeva seura on menestynyt urheilullisesti Mestiksessä ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi Liigalla olisi joku erityinen velvollisuus määrittää raamit, jonka puitteissa juuri Jokerit voivat hakea paikkaa liigasta? No, vaikka ei olisikaan niin ne raamithan kyllä määriteltiin ja kahtena keskeisenä tekijänä olivat projektin avoimuus ja uskottavuus. Kumpikaan ei toteutunut.

Kun edelliset raamit eivät näyttäneet toimivan, tänään Liiga on antanut uudet raamit, jotka koskevat kaikkia tasapuolisesti:
  • Liigapaikkaa hakeva seura on jo ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä pitkäjänteisesti useamman kauden ajan osoittanut toimintansa olevan operatiivisesti taloudellisesti kannattavaa ja urheilullisen osaamisen riittävän lähellä liigatasoa Liigassa menestymiseksi.
  • Liigapaikkaa hakeva seura on menestynyt urheilullisesti Mestiksessä ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä.
Urheilullisen menestyksen perusteella Imatran Ketterällä olisi mahdollista nousta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun kiekkoliitto hyväksyi jo Jokereiden U20 joukkueen jatkon junnusarjoissa sillä, että ko. joukkue ostettiin Kurrin firmasta siihen mysteerifirmaan, jossa Joel Harkimo on jossain roolissa, niin eikö tuo alleviivaa sitä, että kiekkoliitto ei näe tuossa mysteerifirmassa mitään KHL menneisyyteen liittyvää? Eli mahdollinen liittyminen Mestikseen ei jäisi ainakaan siitä kiinni?

Ja jos ja toivottavasti kun Jokerit sitten saisivat hommansa kasaan Mestiksen vaatimalle tasolle, niin voisiko Mestis nähdä asian silläkin tavalla, että koittaisivat saada Jokereiden mahdollisesti mukanaan tuomasta potentiaalista kaiken irti. Eli kun Jokerit ei oletettavasti (ainakaan alussa) ole pitkäksi aikaa tulossa Mestikseen, niin voisiko Mestis pyrkiä ottamaan Jokerit mukaan jo tälle kaudelle? Ei nyt kauden alkuun enää ehdi, mutta kun tässä jo korona aikoina totuttu siihen, että joukkueet pelaa erimäärän pelejä runkosarjassa ja sijoitus määräytyisi pistekeskiarvon mukaan, niin pitäisikö Jokereiden (jos saavat hommansa kasaan) pyrkiä liittymään Mestikseen jo Mestiksen runkosarjan puolessa välissä? Sillä tavalla Mestis saisi Jokereista hyötyä irti ainakin kahden kauden ajan..
 

-Hnö-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Miksi Liigalla olisi joku erityinen velvollisuus määrittää raamit, jonka puitteissa juuri Jokerit voivat hakea paikkaa liigasta? No, vaikka ei olisikaan niin ne raamithan kyllä määriteltiin ja kahtena keskeisenä tekijänä olivat projektin avoimuus ja uskottavuus. Kumpikaan ei toteutunut.

Kun edelliset raamit eivät näyttäneet toimivan, tänään Liiga on antanut uudet raamit, jotka koskevat kaikkia tasapuolisesti:
  • Liigapaikkaa hakeva seura on jo ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä pitkäjänteisesti useamman kauden ajan osoittanut toimintansa olevan operatiivisesti taloudellisesti kannattavaa ja urheilullisen osaamisen riittävän lähellä liigatasoa Liigassa menestymiseksi.
  • Liigapaikkaa hakeva seura on menestynyt urheilullisesti Mestiksessä ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä.
Velvollisuus määrittää raamit ihan kelle tahansa, Jokerit nyt vaan esimerkkinä kun kuitenkin asiasta keskustellaan tällä foorumilla..

Tiedetäänkö että avoimuus ja uskottavuus eivät toteutuneet? Jos oltaisiin odotettu Liigan aiemmin määrittämään deadlineen asti, olisi mahdollista että ulostulo olisi ollut erittäin avointa ja uskottavaa.

Mielestäni molemmat osapuolet ovat toimineet tilanteessa erikoisesti. Ennen kaikkea Jokerit Ry.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kun kiekkoliitto hyväksyi jo Jokereiden U20 joukkueen jatkon junnusarjoissa sillä, että ko. joukkue ostettiin Kurrin firmasta siihen mysteerifirmaan, jossa Joel Harkimo on jossain roolissa, niin eikö tuo alleviivaa sitä, että kiekkoliitto ei näe tuossa mysteerifirmassa mitään KHL menneisyyteen liittyvää?

Eikös u20 siirtynyt RY:n suojiin?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eikös u20 siirtynyt RY:n suojiin?

No pakko myöntää, että niin paljon ollu käänteitä tässä, että oon voinut käsittää asian väärin. Mutta itselle jäi kuva, että Joel Harkimo olisi ostanu Kurrilta jotain ja jostain syystä jäi kuva, että brändin lisäksi olisi ostanu sieltä tuon U20 joukkueen. Toisaalta eikös tuo RY ole myös osa sitä uutta mysteeriyhtiötä?

Edit. tai siis brändin vuokraoikeudet, eikös se brändin omistajuus ole sillä RY:llä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös