Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 325 091
  • 8 803

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jokerit Ry on palannut maan pinnalle

Jos tässä ei ole vääristelty tosiasioita, niin oikeastaan entistä enemmän vituttaa Liigan yhtäkkinen käsijarrun kiskominen.

Se on tietysti perseestä, että pitkään mukana ollut NN korvattiin hyvin ripeällä aikataululla uudella projektilla. Tämä näyttäytyy väkisinkin pimennossa oleville ulkopuolisille sekoiluna. Varsinkin, kun aiheesta kiinnostunut media lyö löylyä, Teemu purkaa turhautumistaan ja kellään uudessa projektissa mukana olevalla ei ole lupaa puhua aiheesta. Asioista siis puhuvat kaikki muut paitsi ne, jotka siitä jotain tietävät. Eihän se hyvä tilanne ole julkisuuskuvan kannalta.

Keskustelu Jokereiden ympärillä on ollut poukkoilevaa, vienyt tilaa niiltä aiheilta joista Liiga varmaan haluaisi jääkiekkoyleisön keskustelevan ja riskeeraisi sekavan tilanteen yhdistyvän myös Liigaan, jos ei omatoimisesti laiteta tilanteelle stoppia.

Mielestäni Areenan tulevaisuus ja parempi taloudellinen varmuus ovat Ry:lle aivan relevantteja seikkoja kahden vaihtoehdon väliltä mietittäessä. Eivät ainoita merkitseviä puolia, mutta merkittäviä yhtä kaikki. Valitettavasti hallin ostava porukka on projektissaan huomattavasti jäljessä aikataulua ja ei ehtinyt Liigaa suunnitelmistaan vakuuttamaan. Olkoonkin, että takarajaksi muuttui lennosta elokuun loppu, vaikka keväästä asti on puhuttu lokakuun lopusta.

Minua vähän turhauttaa tämä narratiivi, jossa salailu olisi joku tarkoituksella valittu toimintamalli, koska totuus ei kestäisi päivänvaloa. Kun tietoa on rajallisesti, syntyyi hirveä kiire kaivaa syntipukkeja ja pelätä pahinta. Se on varmaan joku defenssi vanhoista traumoista. Jollen sijoittajan projekti on mitä ilmeisimmin vielä melko alussa ja rajusti riippuvainen Areenan kohtalosta. Jos sijoittaja ei halua suunnitelmien vuotavan julkisuuteen ennen kuin kaikki on valmista, niin ei mulla sen kanssa ole muuta ongelmaa kuin tämä tietämättömyyden tuska.

Ei se NN:kään taustojaan ehtinyt avata ennen kuin koko homma oli ohi. Sitä ennen tiedettiin vain että Teemu on mukana ja että hän uskoo uuteen buumiin. Valtaosa sitäkin epäili. Jälkeenpäin toki saimme tietää että ne taustathan olisivat olleet hyvinkin kunnossa. Ei ollut huudeltuja valavuoria ja muita kalakavereita vaan ihan oikeita ammattilaisia tarkkaan pohditulla suunnitelmalla. Miksei tilanne voisi olla sama toisellakin projektilla kunhan vain ehtivät omissa kuvioissaan yhtä pitkälle? Ry tiedotteessaan lupaa että asioiden kanssa tullaan kokonaisuudessaan julkisuuteen, kun asiat ovat valmiita. Jos näin todellakin tapahtuu, niin eikö se ole se toimintatapa mitä mekin täällä olemme toivoneet?

Liigan puolella vaikuttavia asioita ovat varmasti olleet Kiekko-Espoon suunnitelmat, alkava liigakausi ja sen vaatima medianäkyvyys. Nämä kun lyödään yhteen yleisen sekavan ilmapiirin kanssa, niin varmaan helpointa on lyödä hommalle stoppi. Ei siellä Jokereita tarvita välttämättä juuri kaudelle 23-24, jos riskinä on kärsiä sen takia mediamylläkän lieveilmiöistä.

Ymmärrän siis ratkaisun, mutta en ymmärrä tapaa. Jos aikaa on annettu lokakuun loppuun niin sitä pitäisi olla lokakuun loppuun ja jos Mestistä ei ole pakko pelata niin sitä ei pitäisi viikon päästä pakottaa pelaamaan. Ihmeellistä linjattomuutta, josta tulee fiilis että sääntöjä muokataan hakijan miellyttävyyden mukaan. Jos riittävän kunnollinen kaveri kyselee joulukuussa lisenssiä ensi syksylle niin varmaan pyörtävät nämäkin linjauksensa.

Ja harmillista on sekin, että meillä saattaa hyvinkin olla lokakuussa olemassa ja julki uskottava ja hyvin rahoitettu suunnitelma Jokereiden tuomiseksi Liigaan, mutta sillä ei vaan silloin enää tehdä mitään. Silloin tällä panikoinnilla on tuhlattu sekä Jokereilta että Liigalta paljon potentiaalia muutamaksi vuodeksi. Mahdollista on sekin, että tämä on Liigalta napakymppi ja Jokerit ei saa rivejään uskottavaan järjestykseen moneen vuoteen. Nykyisten tietojen valossa on kuitenkin mielestäni omituista pitää jälkimmäistä todennäköisempänä vaihtoehtona, vaikka tässä saagassa tilanne elääkin lähes päivittäin.

Ei siinä, Mestistä kohtaan mulla on aika paljon vähemmän antipatioita kuin Liigaa, joten ei tämä sen suhteen ole katastrofi. Jos rahoittaja on sitoutunut palauttamaan Jokerit pääsarjatasolle, niin kai sen voi sitten tehdä divarin kautta pelaamallakin. Tuleepahan vähemmän vittuilua kabinettisuhmuroinnista, kun käydään ensin pärjäämässä Mestiksessä ja ansaitaan nousu niin "oikein" kun sitä tässä Suomikiekon himmelissä pystyy. Lisäksi Mestiksessä on paljon helpompi paremmat mahdollisuudet voittaa mestaruus.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Takaraja kauden 23-24 lisenssihakemukselle oli alunperin 31.10. ja nyt matto vedettiin alta. Tämä päivämäärä mielessä lienee jonkin verran jo poltettu rahaa jo nyt ainakin asiamieskuluissa, joten en tätä ihan yksinkertaisena juttuna ainakaan näkisi. Sittenhän tällä ei ole niinkään väliä, jos koko Jollen projekti osoittautuu täydeksi kuplaksi.
Ja kuinka paljon enemmän olisivatkaan polttaneet rahaa, jos olisivat lokakuun lopussa evännyt Jokereiden pääsyn. Eiköhän se parasta ollut heti laittaa peli poikki kuin odottaa pari kuukautta, kun yhtälö oli todettu mahdottomaksi.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jokerit Ry on palannut maan pinnalle

  • "Sopimusehdotus on taloudellisesti huomattavasti parempi, mikä turvaisi junioritoiminnan paremman kehittämisen, junioripuolen henkilöstön työpaikat sekä muun henkilöstön jatkamismahdollisuuden.
  • Ry saisi merkittävästi paremman mahdollisuuden kontrolloida tulevaa toimintaa ja kehitystä olemalla samalla itse aktiivisesti mukana kyseisessä yhtiössä."
"Jokereiden junioritoiminta lippulaivanaan seuran U20-joukkue on Suomen huippua, ja junioritoiminta on turvattu uudella järjestelyllä."

Mitenköhän vahvasti se on turvattu kun käteen jäi ei mitään..? Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Merkittävä tiedote mitä kukaan ei ole allekirjoittanut. Borgström laittoi Kurrin edun seuran edelle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
En ole ihan joka uutista kerinnyt lukea niin kysäisenpä viisaammilta. Tarkoittaako liigan linjaus kuitenkin sitä, että Jokerit voisi pelata Mestistä seuraavalla kaudella? (23-24) ja sitä seuraavalla nousta liigaan? Asialliset vastaukset kiinnostelee.
Ei. Liigan vastaus on että Liigan ovi on kiinni. Kokeilkaa Mestiksen ovea.

Mutta Liigan vastauksessa kyllä todetaan, että ennen seuraavaa kokeilua, pitäisi ensin pelata Mestiksessä.

Mestiksen vastaus puolestaan oli että tervetuloa kunhan ruplat eivät enää haise organisaation tekemisissä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Kurria sanotaan tyhmäksi, mutta niinpä vain Ilmalassa kajahti kuuluva "HYVÄ", kun Kurrin näköinen kaveri astui ulos Areenan ovista tyytyväinen virne kasvoillaan ja mukanaan kottikärryllinen rahaa. Samalla kaikkien muiden käteen jäi tyhjä arpa ja armoton vitutus.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Vieläkö tämä Teemun esitys menee joillekin läpi? Jokerit ei ole kiinnostanut pätkän vertaa, pelkästään oma etu. Nyt on huhujen mukaan jo ottanut yhteyttä Kiekko-Espooseen.

"Jokerilegenda". Ja vittu osa edelleen uskoo tätä.
No hyvinhän tämä meni tällä toisellakin porukalla, ei siinä...
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onkse nyt kuitenkin niin, että jos Teemu ei ois avautunut julkisuudessa ja Rantanen tarttunut täkyyn, niin toinen "merkittävästi parempi" taho olisi saanut viedä homman rauhassa maaliin ennen lokakuuta ja Jokerit kenties pelaisi liigaa 23-24?

Eli huono häviäjä kampitti voittajan aiheuttamalla älämölön. Kaikki hävisi.

Noin hieman yksinkertaistettuna.

edit. Jari Kurri ei hävinnyt
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Teemun sopimusehdotus on ollut seuraavanlainen:

- NN päättää ja vain NN päättää missä pelataan
- NN ei neuvottele Yarin kanssa - mistään.
- NN hoitaa U20:n. RY:lle ei makseta euroakaan muista junioreista
- NN hoitaa edustuksen. RY:llä ei ole asiaa NN:n osakkaaksi
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
RY:llä on nyt hieman pallo hukassa. Ymmärrän kyllä ettei julkisuuteen ei voi kertoa asioita, mutta jos suljetun osakkuuden jäsenet kysyvät mahdolliselta uudelta tulokkaalta että mistä se ja se tulee ja miten se peilaantuu osakkuutemme periaatteisiin, niin kyllä sitä pitää avata tai sitten käy näin.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens

Vieläkö tämä Teemun esitys menee joillekin läpi? Jokerit ei ole kiinnostanut pätkän vertaa, pelkästään oma etu. Nyt on huhujen mukaan jo ottanut yhteyttä Kiekko-Espooseen.

"Jokerilegenda". Ja vittu osa edelleen uskoo tätä.
Kuuluko huhu Liike Nytin kesäkokouksessa?
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
RY:llä on nyt hieman pallo hukassa. Ymmärrän kyllä ettei julkisuuteen ei voi kertoa asioita, mutta jos suljetun osakkuuden jäsenet kysyvät mahdolliselta uudelta tulokkaalta että mistä se ja se tulee ja miten se peilaantuu osakkuutemme periaatteisiin, niin kyllä sitä pitää avata tai sitten käy näin.
Nimenomaan vaikka medialle olisikin ollut hiljaa niin Jollen olisi pitänyt esitellä Liigalle luottamuksellisesti ketä taustalla. Tottakai niitä kiinnostaa haiseeko kaali vai mitä humpuukimaakareita siellä seisoskelee selän takana.
Kalen jyrähdys varmasti vielä vauhditti Liigan päätöstä kun tietää kenen lauluja Kale jyrähtelee.
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Ei ole vertailukohtaa. Normaalisti esim konkurssin jälkeen tapahtuvan sarjapaikasta luopumisen jälkeen pitäisi aloittaa kaksi sarjataso alempaa. Jos nyt katsottaisiin, että tässä on tuota vastaava tilanne, niin pitäisi aloittaa suomisarjasta. Toinen asia on, että voidaanko tilannetta rinnastaa esim Espoon konkurssiin, jolloin nimenomaan aloittivat suomisarjasta...jos ei voida rinnastaa, niin vaikeaa sanoa mikä tässä kabinettipäätösten luvatussa maassa olisi oikea taso.
Makkaramiehen Espoo teki konkat, mutta uuden paluun tehneellä Kiekko-Espoolla ei ollut mitään tekemistä makkaramiehen Espoon kanssa.

Kiekko-Espoon villin kortin Suomi-sarjaan myönsi Jääkiekkoliiton liittohallitus:

Kiekko-Espoo palaa kiekkokartalle, Hirschovits urheilutoimenjohtajaksi – Jääkiekkoliitto myönsi villin kortin Suomi-sarjaan
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loistavasti meni Ry:ltä. Koko homma onnistuttiin kusemaan toimihenkilöiden oman ahneuden vuoksi.

Hienosti!
Kyllähän tästä valitettavasti paistaa läpi Ry;n johdon ahneus saada mahdollisimman suuri pala kakkua.

Ry sössi nimenkäyttösopimuksen purun keväällä mahdollisesti ihan tarkoituksella, koska olivat vuosia eläneet Kurrin firman rahoilla ja mahdollisesti halusivat sen rahavirran jatkuvan epäselvässä tilanteessa Edustuksen suhteen.

Sitten NN tuli ehdotuksineen, jossa rahavirta ei jatkunutkaan Ry:lle heidän tottumallaan tavalla ja NN todennäköisesti halusi myös Ry;n pysyvän erossa uudesta Jokeri-yhtiöstä (johtuen heidän historiastaan Kurrin firman kanssa) ja tämä ei sitten Ry:n johdolle kelvannutkaan. Mitä tulee tuohon Ry:n mainitsemaan konkurssiasiaan, veikkaampa että heillä ei ole pienintäkään halua päästää ketään tonkimaan rahavirtojen polkuja (joka käsittääkseni olisi ollut edessä Kurrin mennessä konkurssiin). Myös neuvotteluvaltti oli suurempi kun Kurrin kanssa pakotettiin uudet omistajat neuvottelemaan, koska Kurrista oli pakko päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. Jos nimenkäyttöoikeuden vuokraussopimus olisi päättynyt, ei Ry:llä olisi ollut samanlaista asemaa uusien omistajien kanssa neuvotellessa nimen ja logon käytöstä.

Mahdollisesti halliasiaankin liittyy raha, josta Ry olisi hyötynyt ja koska NN:llä ei suunnitelmassaan tätä ollut mukana, ei Ry siihen kelkkaan lähtenyt.

Kaikki avaimethan oli Ry:n käsissä, koska he omistavat oikeudet logoon ja nimeen (olkoonkin että ne oli vuokrattu Kurrille ilmeisen pitkällä sopparilla).

Tuolla vivulla Ry sitten yritti kammeta itselleen enemmän kuin oli loppujen lopuksi mahdollista ja luu jäi vetävän käteen.

Surullisinta tässä on se, että ainoa joka tästä kuivin jaloin kävelee nauraen pankkiin on Kurri. Vapaana kustannuksista ja firman kassa täynnä venäläistä rahaa jonka perään tuskin kukaan kyselee.

Omaa spekulaatiota, mutta uskallan väittää että ei tuo kauhean pieleen mene
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se on täysin Liigan vika. Jos on annettu aikaa lokakuun loppuun, miksi näin ei olekaan?
Liiga oli antanut kaikki mahdolliset kortit Jokereille paluun suhteen, kunhan tietyt perusasiat, kuten avoimuus ja rehellisyys prosessia kohtaan on kunnossa.

Jos Jokerit itse pelaa peliään kuten venäläinen tällä hetkellä, niin miten helvetissä se on Liigan vika, jos lyö kioskin kiinni, kun heidän ehtoja ei ole noudatettu? Ei minun tietääkseni Liigan ole pakko ottaa tota venäläisessä marinadissa muhinoitunutta jämäpaskaa omaan discoon, elleivät ehdot täyty.

Syypää löytyy vain ja ainoastaan sieltä Jokereiden johdosta.

Sitä saa mitä tilaa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tapauksessa omistaja voisi olla tyyliin eräs amerikkalainen konserttijärjestäjä tai vastaava, jonka intresseissä Jokerit on alisteinen hallin muulle toiminnalle. Jokerit joustaisi, koska se on jo sisällä XX pelimäärällä, ja muu myynti tekisi lisätulosta.

Harkimon aikana Jokerit subventoi hallin kuluja, jotta hallin tilinpäätökset olivat kauniimpia. Nyt tilanne voisi olla erilainen, mutta halli + jokerit ei välttämättä ole optimi. Kun yleisellä tasolla käsitellään, en kuitenkaan näe välttämättä negana. Tyypillinen tilanne NHL:ssä tai futiksessa on se, että omistajalla on molemmat (areena, joukkue) käsissään. Ja yleisellä tasolla sekin, että näin turvataan myös joukkueen rahoitusta.

NHL:ssä ja monessa muussa esimerkissä tuo toki toimii ja voisi teoriassa toimia Suomessa. Sellaisesta ei vain Suomessa ole oikein hyviä esimerkkejä, kun esimerkkejä ei ylipäätään juurikaan ole. Keskeinen ero tilanteessa on kuitenkin se, että NHL-seurojen liikevaihdot pyörivät 100 miljoonan dollarin paremmalla puolella ja seurojen arvo on huomattavasti hallin arvoa suurempi. 50miljoonan Areena on, jos ei nyt ”korillinen kiekkoja”, niin kuitenkin merkittävästi seuraa pienempi asia arvoltaan. Tuo keikauttaa laudan heti toiseen suuntaan, jossa isompi vie ja pienempi palvelee isompaansa. Jokereitten kohdalla Jokerit olisi aina ja ikuisesti siinä palvelijan roolissa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Liiga oli antanut kaikki mahdolliset kortit Jokereille paluun suhteen, kunhan tietyt perusasiat, kuten avoimuus ja rehellisyys prosessia kohtaan on kunnossa.

Jos Jokerit itse pelaa peliään kuten venäläinen tällä hetkellä, niin miten helvetissä se on Liigan vika, jos lyö kioskin kiinni, kun heidän ehtoja ei ole noudatettu? Ei minun tietääkseni Liigan ole pakko ottaa tota venäläisessä marinadissa muhinoitunutta jämäpaskaa omaan discoon, elleivät ehdot täyty.

Syypää löytyy vain ja ainoastaan sieltä Jokereiden johdosta.

Sitä saa mitä tilaa.
Mitä ehtoja? Ainoa ehto on ollut liigalisenssin haun eräpäivä lokakuun lopussa. Miten ennen sitä mitään keskeneräistä pitäisi julkaista mihinkään?

Vittu mikä puuhastelukerho, kuten jo ennen khlään lähtöä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Tässä tapauksessa omistaja voisi olla tyyliin eräs amerikkalainen konserttijärjestäjä tai vastaava, jonka intresseissä Jokerit on alisteinen hallin muulle toiminnalle. Jokerit joustaisi, koska se on jo sisällä XX pelimäärällä, ja muu myynti tekisi lisätulosta.
Tässä ollaankin jo asian ytimessä. Maa vain väärin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua vähän turhauttaa tämä narratiivi, jossa salailu olisi joku tarkoituksella valittu toimintamalli, koska totuus ei kestäisi päivänvaloa. Kun tietoa on rajallisesti,

Ymmärrän siis Ihmeellistä linjattomuutta, josta tulee fiilis että sääntöjä muokataan hakijan miellyttävyyden mukaan.
Organisaatiossa joka on 10v puhunut kroonisesti paskaa - salailun narratiivi turhauttaa?

Mitä tulee Liigaan niin eipä tuossa mitään linjattomuutta ollut vaan perusteltu päätös. Markkinatalous ja sen lainalaisuudet tuntuu hämärtyneen osalla tuon KHLreissun myötä. Perusteissa sanottiin suoraan että vaikuttavuusanalyysi oli perusteena ja se ei välkkynyt kovin positiivista Jokereiden osalta. Ei kovin yllättävää. Imagoriski olisi ollut valtava tämän salamyhkäisyyden myötä. Siitä Jokerit voi syyttää vain itseään. Toki sen sijaan uhriutumiskorttia pelataan kovaa ja syytetään kaikkia muita.
 
Viimeksi muokattu:

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Vieläkö tämä Teemun esitys menee joillekin läpi? Jokerit ei ole kiinnostanut pätkän vertaa, pelkästään oma etu. Nyt on huhujen mukaan jo ottanut yhteyttä Kiekko-Espooseen.

"Jokerilegenda". Ja vittu osa edelleen uskoo tätä.
Tuossa Ry:n tiedotteessa tosin enemmänkin haisee kilometrien päähän katkeruus siitä, että eivät saaneetkaan koijattua itselleen rekkalastillista rahaa ja paikkaa uudessa Jokeri-firmassa, kuin se että NN:n ehdotus olisi ollut jotenkin merkittävästi huonompi.

eli suomeksi huonompi suunnitelma=vähemmän rahaa ja valtaa RY:lle
 

SatanicBunny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Narrin paluu
Me ollaan noustu Liigaan aiemminkin, me voidaan aivan hyvin tehdä se uudestaan.

Itseasiassa väittäisin imagon kannalta olevan jopa parempi, että tehdään klassiset ja käydään lätkimässä mestistä kausi pari ja sitten sitä kautta Liigaan kuin suoraan tän hässäkän jälkeen sinne jolloin kabinettipäätösten ja suhmuroinnin varjo roikkuisi todennäköisesti edelleen vahvana seuran yllä.

Faija oli aikanaan mukana seuraamassa nousua Liigaan, joten sille tää on ihan tuttua kauraa. Pelataan sitten perkele vaikka Tikkurilassa, mä oon joka tapauksessa katsomassa, oli sarja mikä tahansa, ja niin on fatsikin. Kärsivällisyyttä naiset ja herrat, kyllä se tästä!

Vain yksi jengi stadista, eilen, tänään, ja aina!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös