Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 333 738
  • 8 802

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Asiaa tunnutaan nyt kovasti veivattavan täällä, joten pistän syötiksi kiinnostuneille muutaman kysymyksen (en ole tätä keskustelua ja uutisointia seurannut kuin muutamia päiviä ja vain ”toisella silmällä” eli voi olla virheitä tai itsestäänselvyyksiä teille.)

  1. Onko nyt myyty Oy vai liiketoimintakauppa? Juridisesti 2 ihan eri asiaa. Jos Jolle on ostanut vain nimenkäyttöoikeudet, jäänee Kurrille edelleen vastuu osakeyhtiöstä ja siihen liittyvistä vastuista, työntekijöistä, veroista yms.
  2. Lomautettujen työtekijöiden kohtalo (Kurri + 12), palkkavastuu on edelleenOy:llä, ellei tehdä konkurssia, jolloin työntekijät voivat hakea palkkasaatavat palkkaturvasta. Ei kaiketi ihan halpaa jengiä tällä hetkellä palkkalistoilla (vrt Kurrin liksa.) Jos NN on sanonut tältäkin osin Kurrille, että pidä tunkkisi, en välttis ihmettele Kurrin reaktiota. Ei ole mitenkään tavatonta kantaa vastuuta vanhoista työntekijöistä ja edellyttää uudelta toimijalta, että diiliin tulee sisältyä yhtiön työntekijöiden jatkaminen jopa vanhoina työntekijöinä. Tuon henkilöstön irtisanomisajan palkat kaikkine välillisine kuluineen ei ole ihan pieni raha. Siksi kai sitä ei NN halunnut maksaa, eikä Kurri jättää niistä kustannuksista vastuuta itselleen.
  3. Käyttö- ja vaihto-omaisuuden määrä ja arvo. Oliko Kurrilta liikaa vaadittu, että olisi päässyt eroon itselleen turhaksijäävästä tavarasta? Miksei kannattaisi ostaa sitä kamaa, jolle olisi käyttöä ja jonka hinta on sopiva?
  4. Nordiksen vuokraehdot ja pelipäivät. Löytyykö molemmille seuroille riittävästi yleisöä vetäviä pelipäivä? Jos Jokerit tulisi Nordikselle, missä kumpikin seura pelaisi, jos/kun HIFKin hallihanke lähtee liikkeellä ja vanhaa hallia aletaan saneeraamaan muille liikuntalajeille käypäseksi. Jo siksi kaiketi Jokereiden Nordis-soppari olisi kovin lyhyt?
  5. Jaffalan ostomahdollisuudet. Vaikea kuvitella, miten seura peippaa kaupat pakotelistalaisten kanssa. Tai miksi pakotelistalaiset hyväksyisivät kauppahinnan maksun sulkutilille, jonka laukeamiselle ei ole mitään aikataulua/eräpäivää
  6. Liigaseuran käynnistämisen kokonaispääoma (liigalisensseineen). Muutama miljoona ei riitä, eikä SM-liigojen kannattavuus ole ollut tunnetusti mikään business. Yleensä normaaleissa yrityksissä vaaditaan sijoitetulle pääomalle edes jonkinlainen tuotto.
  7. Totutun pelaajabudjetin leikkaaminen 50-70% kannattavuuden takaamiseksi. Vrt muiden liigaseurojen vastaavat.
  8. Skenaario: Jolle rahoittajineen hakee liigalisenssiä ja kuvitellaan, että saa sen. Parin vuoden kuluttua toteaa, ettei fyrkat ja osaaminen riitä laivan kipparointiin ja myy muita osakkeita äänivaltaisemmat osakkeensa ”yllättäen” Hjallikselle ja taas on vanha kettu puikoissa. Liigaa vituttaa, mutta Hjallis toteaa, että ”helpommin saa anteeksi kuin luvan”. Paluu juurille. Haluan nähdä liigalisenssisopimuksessa sen pykälän, jossa rajataan osakkeiden tai äänivallan myymistä itsensä päättämälle ja parhaaksi katsomalleen henkilölle tai taholle.
  9. Onko nyt, syyskuun alkaessa, mitenkään realistinen vaihtoehto lokakuu liittyen liigalisenssiinkään, semminkin jos kuvioon liittyy Jaffala, jonka kaupanvahvistamista tulee pakotelistalaisten takia hyväksyttää pitkin Amerikkaa? Sekoilu saa loppua per heti, jos mieli mitenkään toivoa jengin pelaamista liigassa kaudella 2023-2024.
  10. Tekisi kymmenenneksi mieli kysyä itse kultakin teistä: käsi pystyyn, kuka tai ketkä vielä jaksaa uskoa, että Jokerit pelaa SM-Liigaa Jaffalassa kaudella 2023-2024?
edit typo

Hyvää pohdintaa.

Aivan tarkat vastaukset lukujen osalta ovat vain NN:n tiedossa siksi, että he tekivät olettaakseni 100 % varmuudella DD:n Kurrin Jokereihin. Siksi esimerkiksi HS:ssa, muussa mediassa tai somessa esitetyt luvut eivät ole ainakaan tarkkaa faktaa. Oma käsitys on se, että Jokerien palkkalistoilla oli vajaat 20 henkilöä kaikki junnuvalmentajat ja muut henkilöt huomioiden. Tällöin pelkästään vastuu heistä ylittää 500 000 ja siihen päälle muut vastuut.

Lisäksi tiedetään suht varmasti useammasta lähteestä se, että Joel Harkimo osti liiketoiminnan. Kurrille jäi yritys, josta voi nostaa osinkoa venäläisten pumppaamasta rahasta.

Mielenkiintoista seurata miten etenee.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tuo rahoittaja on todennäköisesti luvannut ry:lle kuun ja tähdet taivaalta, mutta ehtona on, että saavat Areenan.

Jokerit ry on lähtenyt noiden kelkkaan ja Joel Harkimo häärii siinä mukana. Ei kuitenkaan missään isossa roolissa kai?

Tuohonpa se ensimmäiseen lauseeseen jo aika hyvin kaatuu. Niin kuin sinun kanssa ollaan monet kerrat jo puhuttu täällä, että hallista kauppojen tekeminen nykytilanteessa ei ole kovin realistista. Tämä siinäkin tilanteessa, että venäläisomistajilla olisi ehdottomasti halua halli myydä pois. Tuostakaan ei taida olla mitään faktaa, että ollaanko siellä innoissaan edes myyntihousut jalassa tässä kohdin.

Ja sitten taas Jolle on painottanut, että heille ainut vaihtoehto on Areenalla pelaaminen. DDR:lle ei olla menossa vaikka se sitten tarkoittaisi samalla lopullisesti Jokereiden edustuskiekon hautaamista.

Antaisin tässä kohdin näistä lähtökohdista ja muutenkin projektin salamyhkäisyydestä johtuen noin 15 % oddsit Liigassa pelaamiselle kaudella 2023-24 ja 85% sille ettei tämä tule toteutumaan.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Cobol : jos näin on käynyt olisi kiva tietään minkä firman nimiin on liiketoiminta ostettu !
Jotta tämä olisi tasapuolista NN suhteen työntekijät lienee siirtyneet ?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Cobol : jos näin on käynyt olisi kiva tietään minkä firman nimiin on liiketoiminta ostettu !
Jotta tämä olisi tasapuolista NN suhteen työntekijät lienee siirtyneet ?
Tähän vastauksen tietää Jolle Harkimo ja Borgström. Ei välttämättä ole uusi yhtiö (vaikka on tässä asiassa uusi) eikä vastuullisten vaihdoksia ole välttämättä vielä tehty. Ry:n tiedotteen mukaan Jokerien edustusjoukkueen liigaprojektia johtaa uusi taustayhtiö ja Helsingin Jokerit ry on sen osaomistaja.

Ry ei vielä kerro taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat vielä kesken. Ulkopuolisen silmin tämä on järkevä linja, että odotetaan kumppaneiden varmistumista ja hallipäätöstä. En silti pitäisi pahana ulostuloa, jossa kerrotaan se mitä voidaan kertoa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cobol - tiedätkö, paljonko Oy:n taseessa on vapaata omaapääomaa? Vai onko sitä ollenkaan, kun naapurit ovat pumpanneet yhtiöön omaan pääomaan verrattavissa olevaa lainaa pystyäkseen tekemään tappiolliset tilinpäätökset vuodesta toiseen?
 

Karmea Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät
Teemun ja Keken avautumisen myötä alkaa pelko hiipimään takaraivoon ja hikikarpalo kehittymään otsalle. Eihän tuo nyt hyvältä kuulosta, ei lainkaan. Olettaen tietenkin että Selänne puhuu totta, mutta miksi se valehtelisi.

Tässä nyt on kuultu ainoastaan yhden osapuolen, eli Nauravien Narrien, puoli asioista, mutta kyllähän toi kuulostaa helvetin makeelta jutulta jota ne maalaili. Aito seurasta välittäminen paistaa motiivina kaikesta tuosta tekemisestä. Olen edelleen erittäin harmissani, että projekti ei edennyt NN:n kanssa.

Tämän Joelin poppoon hommasta sitten ei voikaan sanoa yhtään mitään, kun ne ei suostu sieltä mitään avaamaan. Tai siis pystyy sen sanomaan jo tässä vaiheessa, että heti alusta asti antaa negatiivisemman kuvan koko touhusta kun ollaan päätetty olla tuppisuina ja painua pimeään luolaan piiloon "mysteerirahoittajan" ja Ry:n Borgströmin kanssa hiomaan hommia eteenpäin. "Antakaa meille työrauha. Ilmotetaan sitten joskus jotain kun kiinnostaa ilmottaa". Huono päätös omasta mielestäni, nyt tässä tilanteessa pitäisi olla avoin ja kertoa julki projektin tiedot sitä mukaa kun niitä pystyy kertomaan. Avoimesti, ja täysin päinvastoin kun KHL-aikana.

Tää Jollen touhu näyttää päivä päivältä vaan kauheemmalta.

Miksi Jolle väittää että ei ole mikään keulahahmo tässä hommassa, mutta sitten alle 24 tunnin päästä tuosta tviitistä selviää, että hän on ostanut Jokerit Kurrilta? Jäi heti kiinni valheesta, hienosti aloitettu Joel!

Onkohan siellä edes ketään rahoittajaa taustalla? Oliko tämä vain täyttä bluffia NN:n sekä Ry:n suuntaan? Naapurin Pertti ottanut Jollen puolesta 500 000 euroa lainaa pankista jotta saa ostettua Jokerit ja Joel huutelee että sillä on tosi kova sijoittaja taustalla. Mutta silti ei voi kertoa yhtään mitään kenellekään. Ei edes Teemulle tai Kekelle, vaikka on niitä yrittänyt houkutella mukaan hänen projektiinsa. En minäkään lähtisi tommoseen hämärähommaan mukaan, jos mulle ei viitsittäisi edes avata kuka on maksajana koko systeemissä. Todella, todella hämärää touhua!

Joel siis ostaa joukkueen, etsii rahoittajan ja värvää uusia jäseniä mukaan porukkaan, mutta silti ei omien sanojensa mukaan ole "keulahahmo"... Just joo! Mikäs se sitten on?

Nyt alan uskomaan siihen, että ei tämä Joelin porukka ole mitään suunnitelmia edes tehnyt ja on itseasiassa paljon paljon NN:ää jäljessä. Jolle osti Kurrilta Jokerit ja oletti, että yhdellä puhelinsoitolla yhdistyy Nauravien Narrien hankkeeseen, koska itseasiassa Joelilla ei ole mitään hanketta edes menossa. Joku mysteeri rahamies ainoastaan taustalla ja hienoja utopistisia unelmia, mutta ei mitään konkreettista suunnitelmaa. Ja siihen päälle vielä luulee että joku ostaa areenan tuosta noin vain, pakotteista huolimatta. Ei hyvää päivää!

Syy miksi Joel Harkimo, Jokerit Ry tai mysteerimassimies ei ole tiedottanut asiasta hölkäsen pöläystä on, että ei ole mitään tiedotettavaa, koska ei ole mitään projektia edes olemassa minkä vaiheista ilmoittaa mitään. Jolle uskoi pääsevänsä messiaana mukaan Nauraviin Narreihin, mutta koska näin ei käynyt, niin nyt siellä pimeässä puhelinverkon ja internetin katvealueella olevassa luolassa Jolle Harkimo, Borgström ja naapurin Pertti pohtii, että mitäs sitä tulikaan pojat tehtyä...

Niin kuin Teemu mainitsi tuossa HS:n jutussa, "Jäi paska käteen!".

Tämä kaikki siis täysin omaa mutuilua ja kauhuskenaariota, älkää ottako liian tosissaan. Minulla ei ole mitään lähteitä tai kontakteja kehenkään enkä tiedä yhtään mistään mitään.
Minäkään mitään mistään tiedä, mutta kuulostaa uskottavalta skenaariolta.

Ry:n porukkaa alkoi poltella mahdollisuus pyörittää muutakin kuin junnuorganisaatiota. Ja ovatkin nyt mukana uudessa taustayhtiössä Joelin ja ... niin taustayhtiö on Ry, Joel Harkimo ja Kurrin putiikista tulevat työntekijät, jotka eivät ole muualta saaneet duunia. Samalla taidettiin ajatella pumpata NN:ltä valmiit suunnitelmat ja taustatyöt.

Suomi-urheilussa näitä mysteerirahoittajia aina silloin tällöin nousee esiin. Lähes yhtä usein osoittautuu bluffiksi ja mitään massikeisaria ei lopulta olekaan. Toki tilanne voi nyt olla toinen ja Joelilla on, ilman mitään suunnitelmaa, taustalla rahoittaja joka hoitaa kymmenien miljoonien rahoituksen Areenan ostoon ja muutaman miljoonan Jokerien käyttöpääomaan liigaosakkeeseen ja muihin pikkujuttuihin.

Jos olisit ostamassa Areenan ja tarvitset sinne elinkelpoisen Jokerit pelaamaan, lähtisitkö hoitamaan asiaa Joel Harkimo veturina? Haluat tosissaan investoida isosti ja luoda uuden Jokerit, lyöt uskosi Joel Harkimoon?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Cobol - tiedätkö, paljonko Oy:n taseessa on vapaata omaapääomaa? Vai onko sitä ollenkaan, kun naapurit ovat pumpanneet yhtiöön omaan pääomaan verrattavissa olevaa lainaa pystyäkseen tekemään tappiolliset tilinpäätökset vuodesta toiseen?
Valitettavasti en tiedä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajattelin vain kun kirjoitit "Kurrille jäi yritys, josta voi nostaa osinkoa venäläisten pumppaamasta rahasta.". Kun yhtiö teki kaiketi lähes satamiljoonaa tappiota viimeisen kymmenen vuoden aikana, edellytti se nikkelifirmalta yhtä
paljon rahallista satsausta tilinpäätöksen tekemiseksi. Siksi ei varmaan ole latiakaan vapaata omaapääomaa, mistä osinkoja maksaisi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ajattelin vain kun kirjoitit "Kurrille jäi yritys, josta voi nostaa osinkoa venäläisten pumppaamasta rahasta.". Kun yhtiö teki kaiketi lähes satamiljoonaa tappiota viimeisen kymmenen vuoden aikana, edellytti se nikkelifirmalta yhtä
paljon rahallista satsausta tilinpäätöksen tekemiseksi. Siksi ei varmaan ole latiakaan vapaata omaapääomaa, mistä osinkoja maksaisi.

Kurrille jäi yritys. Toinen vaihtoehtohan on se, että venäläiset tappoivat pääomalainat eivätkä perineet takaisin kaudelle 2021-2022 jo maksettuja rahoja eivätkä kaudelle 1.5. 2022 - 30.4.2023 jo maksettuja rahoja esimerkiksi syksyyn 2022 asti. Lisäksi venäläiset (Harjavalta) myivät osakkeensa Kurrille salaisille kauppahinnalla. Kumpaan suuntaan raha liikkui oligarkki Potaninin käskystä, sitäkään emme tiedä. Asia selviää aikanaan Harjavallan tilinpäätöksestä ja arvaan, että se oli pieni summa. Pidän todennäköisenä, että Kurrin firmassa oli näiden veivailujen jälkeen rahaa.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oma käsitys on se, että Jokerien palkkalistoilla oli vajaat 20 henkilöä kaikki junnuvalmentajat ja muut henkilöt huomioiden.

Lisäksi siellä on sellaisia tehtäviä, joita ei Liigassa ole tarpeen pitää palkkalistoilla mm. logistiikkajohtaja ja kansainvälisistä suhteista vastaava henkilö.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ärsyttääkö ketään muuta tällainen mysteerihenkilö mikä näyttää liittyvän tähän viimeisimpään kuvion? Eikös se salaraha pitänyt jo jättää itärajan taakse ja ne vanhat toimintatavat kans?

 

mielimake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomi-urheilussa näitä mysteerirahoittajia aina silloin tällöin nousee esiin. Lähes yhtä usein osoittautuu bluffiksi ja mitään massikeisaria ei lopulta olekaan. Toki tilanne voi nyt olla toinen ja Joelilla on, ilman mitään suunnitelmaa, taustalla rahoittaja joka hoitaa kymmenien miljoonien rahoituksen Areenan ostoon ja muutaman miljoonan Jokerien käyttöpääomaan liigaosakkeeseen ja muihin pikkujuttuihin.

Jos olisit ostamassa Areenan ja tarvitset sinne elinkelpoisen Jokerit pelaamaan, lähtisitkö hoitamaan asiaa Joel Harkimo veturina? Haluat tosissaan investoida isosti ja luoda uuden Jokerit, lyöt uskosi Joel Harkimoon?

Mun mielestä on uskomatonta miten jengi dumaa Joel Harkimoa vain isäukkonsa takia. Teemun sana kelpaa yhtäkkiä lähteeksi vaikka toisessa threadissä nauretaan Teemulle jne jne. Fakta on että sinä tai minä emme kumpikaan tiedä rahoittajista taustalla saatika suunnitelmista mitään, joten onko reilua tulla dumaamaan toinen maanrakoon sen perusteella että Teemu vihjasi jossain jotain? Kas kun et Valavuorta siteeraa.

Minkä takia Joel Harkimo ei voisi onnistua? Ehkä pitäisi antaa mahdollisuus tai saada faktoja tiskiin ennen kuin voidaan lyödä kaveria maahan ihan vaan sen takia että ei pidetä isäukosta?

Toinen hämmennystä herättävä on Kurrin dumaaminen täysin ja vielä senkin jälkeen kun selvisi että kaveri yrittänyt pitää työntekijöidensä puolia, aika hurjaa.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Minkä takia Joel Harkimo ei voisi onnistua? Ehkä pitäisi antaa mahdollisuus tai saada faktoja tiskiin ennen kuin voidaan lyödä kaveria maahan ihan vaan sen takia että ei pidetä isäukosta?
Joel Harkimolla ei vain ole minkäänlaista kokemusta tai näyttöjä urheiluseuran johtamisesta, tai yrityksen johtamisesta ylipäätään. Hän ei missään tapauksessa olisi tyrkyllä tuohon pestiin jos ei olisi Hjalliksen poika.

Veikkaanpa, että tältäkin palstalta löytyisi porukkaa joilla on enemmän kokemusta liike-elämästä kuin Joel Harkimolla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minkä takia Joel Harkimo ei voisi onnistua? Ehkä pitäisi antaa mahdollisuus tai saada faktoja tiskiin ennen kuin voidaan lyödä kaveria maahan ihan vaan sen takia että ei pidetä isäukosta?

Toinen hämmennystä herättävä on Kurrin dumaaminen täysin ja vielä senkin jälkeen kun selvisi että kaveri yrittänyt pitää työntekijöidensä puolia, aika hurjaa.
Nämä ovat myös mielikuvia. Todellisuudessa kukaan ei tahdo, että Joel Harkimo epäonnistuisi ja Jokerit tuhoutuisi. Sen sijaan toivotaan avointa yhteistyötä faniyhdistysten kanssa samaan tapaa kuin osalla seuroista Liigassa ja mm. futisseuroista monissa muissakin liigoissa on.

Kurria ei kukaan tuomitse muusta kuin siitä, että toteutti Venäjän politiikkaa KHL:n ja Jokerien kautta, joka johti Jokerit ja kannattajansa kriisiin. Rehellisyys olisi varmasti auttanut, jos Kurri olisi tuominnut toimintansa itse. Sen sijaan hän teki Jari Kurrista perheineen uhrin ja disinformaation kohteen.

Kurri oli Kremlin politiikan jatke Suomessa, koska KHL oli pehmeää vaikuttamista ja Jokerit siinä työkalu. Iso osa kannattajista ei tätä hyväksynyt, koska tiesi mihin Venäjä pyrkii.

Tausta ei siis ole vain tässä hetkessä.
 

fakiiri

Jäsen
Nämä ovat myös mielikuvia. Todellisuudessa kukaan ei tahdo, että Joel Harkimo epäonnistuisi ja Jokerit tuhoutuisi. Sen sijaan toivotaan avointa yhteistyötä faniyhdistysten kanssa samaan tapaa kuin osalla seuroista Liigassa ja mm. futisseuroista monissa muissakin liigoissa on.

Kurria ei kukaan tuomitse muusta kuin siitä, että toteutti Venäjän politiikkaa KHL:n ja Jokerien kautta, joka johti Jokerit ja kannattajansa kriisiin. Rehellisyys olisi varmasti auttanut, jos Kurri olisi tuominnut toimintansa itse. Sen sijaan hän teki Jari Kurrista perheineen uhrin ja disinformaation kohteen.

Kurri oli Kremlin politiikan jatke Suomessa, koska KHL oli pehmeää vaikuttamista ja Jokerit siinä työkalu. Iso osa kannattajista ei tätä hyväksynyt, koska tiesi mihin Venäjä pyrkii.

Tausta ei siis ole vain tässä hetkessä.
Jos Jari Kurri olisi kertonut avoimesti kaiken Jokereiden rahoituskuvioista, kertonut kaiken omasta toiminnastaan ja pyytänyt sen jälkeen nöyrästi anteeksi, asiat olisivat varmasti toisin. Kurrin kohdalla asiat lähtivät heti "väärällä jalalla" liikkeelle, kun omistus- ja rahoitusjärjestelyistä ei aikoinaan kerrottu avoimesti.

Jari Kurrin kuluvan vuoden "kiirastuleen" pätee vanha vuorineuvosten ohje "Kun kaikkea muuta on kokeiltu, kannattaa kokeilla totuutta".
 
Viimeksi muokattu:

Palvis Erola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viimeksi muokattu:

Karmea Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät
Mun mielestä on uskomatonta miten jengi dumaa Joel Harkimoa vain isäukkonsa takia. Teemun sana kelpaa yhtäkkiä lähteeksi vaikka toisessa threadissä nauretaan Teemulle jne jne. Fakta on että sinä tai minä emme kumpikaan tiedä rahoittajista taustalla saatika suunnitelmista mitään, joten onko reilua tulla dumaamaan toinen maanrakoon sen perusteella että Teemu vihjasi jossain jotain? Kas kun et Valavuorta siteeraa.

Minkä takia Joel Harkimo ei voisi onnistua? Ehkä pitäisi antaa mahdollisuus tai saada faktoja tiskiin ennen kuin voidaan lyödä kaveria maahan ihan vaan sen takia että ei pidetä isäukosta?

Toinen hämmennystä herättävä on Kurrin dumaaminen täysin ja vielä senkin jälkeen kun selvisi että kaveri yrittänyt pitää työntekijöidensä puolia, aika hurjaa.
Nyt taisi mutkat mennä suoraksi. En missään kohtaa viitannut Selänteeseen. Valavuori nyt oli ihan omaa provoamistasi.

Kysymys ei ole siitä voiko Joel onnistua, kaippa hän voikin, vaan miksi rahoittaja/(t) valitsevat tilanteen missä he ovat Joel Harkimon taustalla. Mukaan yhtälöön saa Harkimon-nimen huonon kaiun ja nollanäytöt urheilu- tai liike-elämästä.

Minusta se kuulostaa huonolta (uskomattomalta) vaihtoehdolta, joten en sulje pois vaihtoehtoa missä mitään isoa rahoittajaa ei ole. Ry ja Jolle ovat pistäneet kasaan jonkun hätäisen viritelmän missä ei ole mitään valmiina, ei areenan ostoon kykenevää rahoittajaa tai edes kunnon suunnitelmaa.

Mielelläni olen väärässä ja Jokerit on Liigassa 23-24. Oikeaa tietoa odotellessä tyydyn spekuloimaan internetissä.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

Iltalehden saamien tietojen mukaan Jokerit Hockey Club Oy:n eli Jari Kurrin omistaman yhtiön työntekijät siirrettiin viime viikon lopulla uuden taustayhtiön listoille vanhoina työntekijöinä.

Kaikkien työntekijöiden piti tässäkin tapauksessa allekirjoittaa salassapitosopimus eli NDA.

Jokerit Hockey Club Oy pyöritti helsinkiläisseuran toimintaa sen KHL-taipaleen viimeiset vuodet.

Firmaa ”vaihtaneet” työntekijät eivät kuitenkaan tiedä, kuka heidän uusi työnantajansa tarkalleen ottaen on tai kuka uuden yhtiön omistaa.

Ilmoitusta seuranneena päivänä työntekijöille lyötiin kouraan lomautuslaput. Lomautus jatkuu toistaiseksi. Lain mukaan kuitenkin maksimissaan kuusi kuukautta.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Iltalehdessä hieman lisää tiedonjyväsiä, joita me tiedonnälkäiset ihmiset voimme noukkia:
Jari Kurrin firman työntekijät siirrettiin mysteeriyhtiöön – kaikki allekirjoittivat salassapitosopimuksen

"Firmaa ”vaihtaneet” työntekijät eivät kuitenkaan tiedä, kuka heidän uusi työnantajansa tarkalleen ottaen on tai kuka uuden yhtiön omistaa."

Miten toi voi olla edes mahdollista? Pitääkö työntekijöiden allekirjottaa uusi työsopimus tossa tilanteessa? Näin ainakin luulisin. Kai siinä uudessa sopimuksessa nyt pitää työnantajan nimi mainita?

Lomautukset siis jatkuu, mutta uusi omistaja joutuu kuitenkin maksamaan 8 päivän palkan työntekijöille, koska lomautusilmotus tuli liian myöhään. Kaikki työntekijät allekirjoittaneet NDA:n, mikä nyt on ihan oletettavaakin.

Noh, ehkä ne työntekijät viimeistään palkkapäivänä näkee tilitiedoista kuka on niille ton 8 päivän liksan maksanut. Jos itse olisin työntekijä, haluaisin ehkä "hieman" enemmän läpinäkyvyyttä siitä kenelle mahdollisesti tulevaisuudessa hommia teen.

On tää kummaa hommaa. Miksi näin järjetön salailu ja peittely? Haiskahtaa koko homma todella vahvasti, enkä nyt puhu mistään kukkaistuoksusta...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös