cobol kirjoitti:
Minä vaan vierastan sitä, että ekonomi + markkinointi-ihmiset päättäisivät urheilupuolen ja pelitavan aina junnuja ja edustusta myöten. Ei mitään mieltä.
Ei Jokereiden pääongelma ole markkinointi. Hjallis on tehnyt hyvää työtä ja on luonut kovan imperiumin. Jokerit on eniten esillä mediassa, logon tuntee jokainen suomalainen, Jokereita käy enten väkeä katsomassa jne.
Kyllä se meidän ongelma on se, että enemmän pitäisi olla jääkiekon ammattilaisia hommissa. Suunnittelemassa, scouttaamassa, valmentamassa, päättämässä. Waden ja Vepun tulo oli sen takia erittäin hyvä juttu, josta on toivottavasti jo ensi kaudella hyötyä. Uusien palkkausten pitäisi vähitellen näkyä urheilupuolellakin, tosin enemmän vuosien viiveellä.
Ihan fiksuahan tekstiä Tuntemattomalta tuli. Tuskin kyse silti oli muusta kuin siitä, että nämä talouspuolen ammattilaiset palkkaisivat oikeat henkilöt, joille sanoisivat, että rakentakaa urheilupuolella joukkueesta tälläinen ja tälläinen, keinot vapaat. Eihän siinä mitään järkeä olekaan, että jokainen pomo kertoo miten asiat pitäisi tehdä. Siinä tosin on järkeä, että kerrotaan, että mitä pitää tehdä. Kaksi eri asiaa.
Kyllä mun mielestä Jokereilla, kuten kaikilla seuroilla on parantamisen varaa talouspuolellakin. Vaikea uskoa, että koko potentiaali olisi hyödynnetty, jos budjettikin on junnannut samassa jo useamman vuoden eikä Helsingin kokoisessa kaupungissa halli täyty useammin. Onko esim. myyntipuoli hoidettu tarpeeksi hyvin? Onko varmasti selvitetty mistä yritykset haluavat maksaa, ja plajonko muuten vaikuttaa esim. nykyinen aika päätön meno yritysten maksuhalukkuuteen. Itse ainakin harkitsisin useamman kerran laittaisinko Suomessa senttiäkään lätkään.
Ja missä on fanituotemyynti. Saako Jokerit kerättyä sen miljoona euroa, joka pitäisi onnistua, jos se kerran onnistuu Ruotisissa 80 000 asukkaan kaupungissakin.
Todella hyvä pointti oli se, joka pätee jokaiseen seuraan, että kun budjettia laaditaan niin siihen laitetaan vain ja ainoastaan varmat tulot. Se mistä Suomessa talousongelmat lätkässä ovat tulleet on se, että budjetti laaditaan mm. sen mukaan, että pelataan finaalissa (esim. Hifk) tai toivotaan, että katsojia tulee kuin taikaiskusta 2000/peli enemmän kuin viimeisenä vuonna (esim. TPS). Ainakin Ruotsin suurimmat seurat noudattavat tuota politiikkaa, että vain varmat tulot lasketaan. Muu on plussaa.
Toki urheilupuolellakin monen seuran tilanne paranisi, jos pelaajahankinnat tehtäisiin muutenkin kuin tj:n kahvitauolla. Kunnollinen scouttausjärjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin.
Ja loppuun pieni informaatioisku. Nykyään ainakin valmistuvat kauppateiteiden maisterit saavat ostaa muutamalla kympillä ekonomin arvonimen. Joskus taisi olla toisin päin, että valmistuttiin ekonomeiksi. :)