Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokerien juniorit 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Action Bronson, 17.08.2016 klo 00.34.

 1. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kolmannen erän puolessavälissä oli useampikin paikka naulata peli muttei maistunut. 5-2 tuli sitten kuitenkin ja vielä kun pari minsaa ennen loppua päästiin yyveelle, kun Nyrhinen (?) kaadettiin läpiajossa, niin näytti erinomaiselta. IFK sai kuitenkin täydellisenä lahjana syötön ja joku karkasi läpiajoon ja yläpesään alivoimamaali 5-3. Ei ollut kuitenkaan kuin vajaa minuutti eli ne jäivät loppunumeroiksi.
   
 2. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Derbyn tulokset

  A-Nuoret Jokerit: 7 - 3 HIFK
  B-Nuoret Jokerit: 5 - 3 HIFK
  C-Nuoret Jokerit: 3 - 7 HIFK

  Katsojia 1990.
   
 3. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Hieno tapahtuma. Ensi kaudella sitten nämä matsit ulkojäille. Muutamalle tuhannelle putkikatsomot Brakulle, Ogeliin tai Käpylän urheilupuistoon ja pelipäiväksi lauantai, niin uskoisin tapahtuman olevan menestys.
   
 4. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ja @Max Power ille erityis kiitokset tunnelman luonnista. Olithan se sinä, joka jaksoit pitää tunnelmaa yllä yksin koko illan?
   
 5. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Itse kuulin 990 mutta kuulin näköjään väärin. Viihdyttävä matsi A-junnuilta. HIFK jäi ihan telineisiin ja peli oli 1-0 yhdeksän sekunnin jälkeen ja 3-0 ajassa 3.42 ellen väärin muista. IFK:n kavennus oli aika huonoa tuuria, veto kimposi päätypleksistä pahaan paikkaan ja IFK käytti paikan hyväkseen.
  Toisessa erässä joko IFK puolusti viisikkona paremmin tai Jokerit menetti muuten vaan otettaan ja laukaukset 8-4 vieraille.
  Kolmannessa erässä taas ote parani eikä IFK päässyt 5-3:a lähemmäksi hätyyttelemään.
  Olihan noissa peleissä vauhtia ja ehkä hieman liikaakin viisauteen nähden.
  B-junnujen pelissä pisti silmään se, että maalinedustapeli oli molemmilla aika heikkoa. Kakkoskiekkoihin pääsi hyökkääjä järjestään. Siniviivapelaaminen oli positiivinen yllätys, muutaman kerran pakki piti loistavasti viivan kiperässä paikassa. Sitten A:n matsin alussa taas tuli vastaavanlaisissa paikoissa helppoja virheitä.
   
 6. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  A-junnujen kausi sitten päättyi 3-4 tappioon HPKlle. Taistelun ja yrityksen puutteesta ei voi moittia, mutta lopulta oikeastaan aika tyypillinen esitys koko kaudelle. Kolmannen erän puolivälissä 3-1 johto eikä mitään hätää, sitten viisiminuuttinen jolloin jokainen sutaisu kohti Jokereiden maalia tuntui uppoavan.

  B- ja C-junnut jatkavat pelejä, mutta kovin suuria ei kannata odotella. Kummasti tuntuu siltä että kaikki junnujoukkueet pelaavat samaa peliä. Siihen kuuluu laidasta laitaan vaihtelevat esitykset, horjuva puolustuspeli, tehoton pörrääminen hyökkäysalueella, sekä tietysti tyhmät jäähyt. Ja joka sarjassa Jokereiden maalivahdit ovat tilastojen pohjalla. Se tietysti kuvaa sitä ettei joukkueelta paljon apuja tule, mutta kyllä se jotain veskareistakin kertoo.

  Viemäristä alas tuntuu menevän koko Jokereiden kausi, C2-junnuihin saakka saa mennä ennen kuin edes jotain valoa löytyy.

  Olisiko mitenkään mahdollista löytää Jokereiden junnuille jostain valmentajia jotka ymmärtäisivät jotain nykyaikaisesta kokonaisvaltaisesta jääkiekkoilusta? Siis sellaisesta johon kuuluu oman pään pelikin?
   
 7. faro Jäsen

  Lainaus:
  Ovat selvästi ottaneet mallia edustuksen touhuista.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  On eduksi koko systeemille, että alhaalta ylös asti pelataan samaa, Jalosen oppeihin perustuvaa häviävää jääkiekkoa.
   
 9. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jospa vaan lopettaisit tuon ahdistuneen ristiretkesi. Levy jäänyt pahasti pyörimään, kontribuutio nolla. Et edes yritä nähdä kokonaisuutta Jalosen pelistä.
   
 10. Kassa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnut
  Ole Fartin analyysi kaikkien junnujoukkueiden samanlaisesta pelistä pitää kyllä hyvin paikkansa. Puolustuspään hyökkäyspeli tuntuu kaikilla ikäluokilla olevan hukassa, samoin tuo tehoton pörrääminen toisessa päässä. Mitä tulee valmentajiin, niin muutokset ovat kovin pieniä ensi kaudelle. A:han ja B:hen tulee uutta (?) verta mutta siitä alaspäin pelitaidot opitaan pitkälti samojen herrojen huomassa. Mielenkiintoista nähdä miten Valmennuspäällikkö saa tuota yhteistä näkemystä ja filosofiaa läpi vietyä jotta tämä "sama peli" olisi paremman näköistä kuin mitä nyt nähty.

  B on pärjännyt ehkä odotusarvojakin paremmin tähän asti. Tosin viimeiset runkosarjapelit saattavat vielä muuttaa isostikin sarjataulukkoa, huonoilla peliesityksillä joutuminen säälipleijareihin on lähellä. Eniten ihmetystä B:n peleissä tuottaa peluuttaminen; ketjut pysyvät koossa max. 10 - 15 min. pelin alussa ja sen jälkeen joka vaihtoon tulee aina uusi ennennäkemätön ketju. Lisäksi pari kaveria pelaa hurjat minuutit joka peliin, kulki luistin tai ei. BSM sinänsä ollut tasainen sarja, joten pleijareissä voi käydä miten päin tahansa.

  C sulanut keväällä täysin. Viime kauden tämä ikäluokka taisi mennä tappioitta koko talven, tämä syksykin näytti hyvältä. Mutta nyt on tukkosta. Ensi kautta silmällä pitäen voisi luulla B:n rosterin olevan astetta terävämpi kuin mitä nyt ja viime vuonna oli (jos omat junnut seurassa pysyy).

  C2:ssa pelit alkavat vasta kauden viimeisessä Final Four tapahtumassa, joten vielä ei mitaleja kannata kaulaan ripustella. Sarja on erittäin epätasainen, varsinkin Jokereiden lohkosta ei oikein vastusta tunnu löytyvän. Liitto voisi jotain tehdä tälle C2 sarjalle, sama laulu joka talvi.
   
 11. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin tänään on Jokerien B.n ja C.n veitsi kurkulla pelit. Sunnuntaina olin katsomassa B.n ensinmäistä puolivälierää jossa
  Blues oli parempi maalein 4-11.
  Pelistä voisi sanoa sen että koutsi OP Yrjänheikki voisi katsoa nauhalta vanhoja B.n loppusarja pelejä ja kysyä
  itseltään miten niinkuin omasta mielestä menee.

  Jokerien C hävisi ensinmäisen pelinsä 3-2 ja tänään illalla Pirkkolassa on toinen osa.
  Jokerien C ylisuoritti pitkään toki täytyy sanoa että Cjunnuissa suht moni joukkue heilui illasta toiseen aivan miten sattui hyvänä esimerkkinä JYP.

  Samaan hengen vetoon voisi kysyä mitä sieniä Vuorinen syö että palkkasi Santeri Immosen A-junnujen vetäjäksi.
  Hjallis sanoi muutama viikko sitten että junnuihin satsataan ja sitten tulee Santeri Immonen.
  Tämä Jokerien touhu on suorastaan tragikoomista ja pohjaa ei näy...
   
 12. Kassa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnut
  C:llä pelit vielä jatkuvat, B:llä alkoikin kesäloma. Olisi kiva kuulla raporttia joltain, joka oli pelejä paikan päällä katsomassa.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kun ainakin sinä ja @Ole Fart olette seuranneet Jokerien junnukiekkoa ymmärtääkseni varovaisesti arvioiden reilusti yli 10 vuotta, niin missä tilanteessa Jokerien junnukiekkoilu on tällä hetkellä, jos verrokkina ovat aiemmat vuodet? Mitä mieltä olette junnujen valmentajista nuorimmasta ikäluokasta alkaen? Ja miten näette Jokerien junnukiekon tulevaisuuden - edellyttääkö se jotain muutoksia tms? Karkaavatko nykyiset ja tulevat junnut Jokereista, koska ns. pelaajapolku edustukseen on vaikea vai onko sillä mitään vaikutusta?

  Kysyn siksi, että varsin karmeita tarinoita tilanteesta liikkuu ja joukkopaoistakin huhutaan.
   
 14. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin itse näin tuon C pelin ja varsinkin alku oli todella vahva , Blues pääsi mukaan ottelun puolessa välissä mutta ehkä voisi sanoa parasta C kiekkoa mitä Jokereilta tällä kaudella olen nähnyt . Toki tunnelmaa nosti myös se että "vanha Jokeriääni" Aki Kallio oli kuuluttamassa.

  Cobolin kysymykseen . Ehkä yksi kuvaavin asia on se että Jokerit ei järjestä nyt keväällä try out tapahtumaa vaan yhteydenotto tapahtuu suoraan valmentajiin koska tulijoita ei vaan ole.

  Jokerin junnupuoli alhaalta ylöspäin menee tällä hetkellä niin että Jokerit aloittaa seuratoiminnan hyvissä ajoin. Nuorissa ikäryhmissä on ihan potentiaalisia poikia , siellä on myös ihan ok vetäjiä . Ongelmat alkaa tuossa 15 vuoden iässä kun pelaajat tajuavat oven olevan kiinni KHL joukkueeseen.

  Jokerit ei tällä hetkellä ole houkutteleva vaihtoehto nuorelle pelaajalle.
  Toki nyt nimet Kalliomäki, Andersson ja Sami Häppölä ovat ihan päteviä kavereita C -junnuista alaspäin mutta niin B kuin A.ssa olevat henkilöt eivät ole.

  Samaan aikaan HIFK on perustamassa lisäjoukkueen A-junnuihin , ja tuki toimia on tulossa myös B ja C junnuihin . Toki siellä kun vetämässä on nimet Appe Honkanen, Pentti Hiiros , Nemo Nokkosmäki , Jani Pasanen voi miettiä sitä kuka sinnekään haluaa mennä.

  Summasummarum.. ongelma on se että Jokerit ei ole houkutteleva vaihtoehto, kohta kaksi , A ja B.n valmennus on kaukana siitä mitä sen pitäisi olla.
  Pitäisi saada pelaajapolku järkeväksi G.stä A.han.. ja A.sta KHL.ään joka on vaikea tehtävä mutta ennenkaikkea se että joku henkilö olisi aidosti kiinnostunut mitä junnuissa tapahtuu. Kekäläisen oli ja kun hän lähti meni se kuuluisat kaksi päivää ja homma kaatui.

  Vuorisen kyvyt eivät tähän riitä se on tosiasia ja tästä se homma pitäisi lähteä purkamaan auki.
   
 15. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Niin, tai sitten pelaajia ja tulijoita on jo sen verran, ettei ole tarvetta järjestää mitään (aivan täysin turhaa) tryout-tapahtumaa?
   
 16. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Vai että 10 vuotta...muistan hyvin Esa Tikkasen Jokereiden F-junnuissa. Oli muuten suvereeni peluri.

  Tällä hetkellä kaukalon laidalta seurattuna ei tuollaisia lahjakkuuksia satu silmään. Tämä ei tosin ole pelkästään Jokereiden pulma, vaan kaikilla pääkaupunkiseudun joukkueilla on sama tilanne. Johtuu paljolti siitä että valtaosa 98-99 syntyneistä lahjakkuuksista (Juolevi, Vesalainen, Tolvanen, Vaakanainen, Moilanen, Nyman...) pelaa jo muualla ja vuoden-pari nuoremmat eivät ainakaan vielä loista yhtä kirkkaasti.

  Nämä Laineet ja Puljujärvet kyllä lyövät itsensä läpi, mutta hiukan lahjattomammat tarvitsisivat kunnon valmennusta eikä sellaista taida tällä hetkellä ainakaan Jokereissa olla tarjolla, valitettavasti. Yritystä kyllä on, koska pelitapa näyttää selvästi painottavan yksilöllistä suorittamista tiukan joukkuepelaamisen sijasta. Kun taitoa ei kuitenkaan ole ylivertaisesti, niin se johtaa vain epätasaiseen suorittamiseen ja pelin ajoittaiseen romahtamiseen, mikä ei viimekädessä ole joukkueen eikä edes pelaajan etu. Luulen että tässä on yksi iso syy, miksi Jokereiden nuorimmat ikäluokat ovat erinomaisia mutta eivät kehity niin kuin pitäisi.

  KHLn en usko juurikaan vaikuttavan. Todella lupaavat löytävät tiensä hyvissä ajoin rapakon taakse ja seuraavan tason yrittäjille riittää kyllä vaihtoehtoja liigassa. Näitähän on tälläkin hetkellä pelaamassa eri liigajoukkueissa, mutta kukaan ei oikeasti ole KHL-tasoa. Jokereiden kannalta mielenkiintoisimpia voisivatkin olla paluumuuttajat tyyliin Hännikäinen tai Pulkkinen, mutta ei näidenkään päätyminen Jokereihin olisi itsestään selvää.

  Ai niin, pitää mainita että Jokereiden C suoriutui hienosti puolivälieräsarjastaan Bluesia vastaan ja selvisi kahdella komealla voitolla ensi viikonlopun lopputurnaukseen Oulussa. Pelitapa on edelleen mitä on, mutta luistin liikkui hienosti ja kunto tuntui kestävän kirkkaasti Bluesia paremmin. Varovainen toiveikkuus on sallittua.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kiitokset @liigajyrä ja @Ole Fart ja ainakin itselleni jäi hieman selkeämpi kuva tilanteesta ja tulevaisuuden haasteista. Niitä riittää, mutta ei yksin Jokereilla, vaan koko suomalaisella jääkiekolla myös junnujen osalta.
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on oikea valinta. Junnuna tarttuu yksilötaitoa huomattavasti helpommin ja joukkuepelaamisen ehtii kyllä myöhemmin. Päämäärä on kuitenkin tuottaa huippuja, ei massaa.
   
 19. Kassa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnut
  Jokerit julkaisu juuri (fb:ssa) ensi kauden B:n valmentajat: Mika Niskanen & Ville Wacklin. Tuokohan tämä parivaljakko tuota kaivattua kompetenssia koutsaamiseen?
   
 20. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Saivat sitten "ryöstettyä" naapurista menneen kauden B-ikäisten valmennusparin. Muistaakseni nämä valmentajasiirrot HIFK:sta Jokereihin ei ole kauhean suurella prosentilla onnistunut. Ainakaan junioripuolella ja kun puhutaan koko valmennusparin siirtymisestä.
   
 21. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei ole ihan noin yksinkertaista, joukkuepelistä kun kuitenkin on kysymys. Jos ei nyt oteta huomioon aivan poikkeuslahjakkuuksia, niin huippujen kehittäminen vaatii hyvän valmennuksen lisäksi myös hyvän joukkueen, jossa oppii voittamaan ja josta voi ponnistaa laajempiin ympyröihin, aluksi maajoukkueeseen.
  Joku tasapaino valmennuksen pitää löytää yksilön ja joukkueen menestyksen välille, enkä kyllä ymmärrä miten kumpaakaan voisi laiminlyödä.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Pitkään oli valtakunnan tasolla junnuilla joukkue ytimessä ja sillä saatiin aikaan jonkin näköinen maajoukkuekriisi, kun niitä huippuja ei enää syntynyt. Joten yksilötaitojen korostaminen voimakkaasti etenkin junnuputken alussa on tärkeää. Toki A:ssa pitää jo olla normi pelaaminen ja joukkue edellä.
   
 23. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Suomessakin käsitetään "yksilötaito" monin tavoin. Toki katson tätä enemmän fudiksen puolelta, mutta monelle esim. taitovalmennus, yksilötaito, jne. voi tarkoittaa pelkästään sitä että "Petteri" tekee kiekon kanssa kikkoja, harjoittelee vetämistä, jne. Mutta mitä taitoja sitten näiden mukaan on sen ymmärtäminen milloin syötän/milloin kuljetan, milloin suojaan, milloin vedän, jne. Mihin liikun ja miten? Perustaitoja on turha väheksyä, mutta miksei samalla voisi oppia pelitaitoa. Maailman parhaat pelaajat ovat helvetin taitavia, mutta ei se perustu pelkästään yksin pelaamiseen. Muuten Aleksander Sjomin olisi maailman paras pelaaja ja Sidney Crosby ei.

  Ja ei, en tässä nyt puhu siitä että pitäisi pelata virheiden välttelyä, heittää kiekkoa päätyyn, pelikirjan mukaan "Petterin" pitäisi aina luistella tiettyyn suuntaan. Vaan ainoastaan puhun siitä, että kyllä jo vanhemmissa juniori-ikäluokissa pitäisi olla osa muuta joukkuetta ja ymmärtää muun joukkueen merkitys pelissä.

  edit: Muokattu vertailussa olleita pelaajia paremmin sopiviksi
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 13.38
 24. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin sen verran tuohon Jokerien B-junnujen uusien goutsien hankkimiseen . Olen kuluvalla kaudella nähnyt tarkalleen 12 HIFK.n B peliä,
  ja voisi nätisti sanoa että kun joukkueen näki syksyllä ajattelin hitto mitä kuraa ja nyt keväällä fiilis oli aivan sama. Pelissä ei ollut päätä eikä häntää.
  Jos oikeasti olisi aihetta riemunkiljahduksiin niin sanoisin sen kovin mielelläni nyt näin ei ole eikä tule olemaan.

  Sen verran lisäksi kommentoin Try-out tapahtumaan , vuosia takaperin parhaimmillaan Jokereilla oli try outeilla 10-12 veskaria ja pelaajia 40 ..
  Tapahtumat olivat hyviä , kilpailu oli kovaa ja varsinkin nyt kun A ja B n valmennus on julki tulijoita ei ole todellakaan jonoksi asti.

  C-junnut tosiaan menivät Final Four turnaukseen Ouluun jossa vastassa on suurin suosikki sarjassa eli Kärpät.
  Iso apu C.lle on koko kauden B.ssä pelannut Santeri Hatakka joka tuli eiliseen peliin mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 15.30
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Typeryyttäni kysyn, että nää narrien tulevat nuorten valmentajat oli kisuleissa samoissa hommissa ja vetivät vihkoon?