Jokereiden U20-nuoret

  • 928 150
  • 2 557

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Suurehko yllätys muhii muuten otteluparissa Blues-HPK, jota hämeenlinnalaiset johtavat sensaatiomaisesti jo 2-0. Blues oli runkosarjassa todella kova luu Jokereille ja espoolaisten putoaminen tässä vaiheessa nostaisi kyllä meikäläisten mestaruusmahdollisuuksia melkoisesti.

Totta kyllä, mutta ei varmasti ole helppoja pelejä luvassa HPK:ta vastaan välierissä, jos molemmat jengit nyt hoitavat sarjansa poikki kolmella ottelupallollaan.

HPK:n osakkeita on nostanut järkyttävästi yhden liigaketjun nostaminen edustuksesta. Turtiainen - Paajanen - Rautiainen -ketju oli ekassa pelissä varsinkin aivan liekeissä ja kaatoi Bluesin aivan yksinään värkäten 5 maalia yhteensä. Sen lisäksi itse arvostan kakkosketjun taitosentterin Robert Leinon erittäin korkealla ja olisi yksi omista suosikeistani, jos saisin valita kenet tahansa junnupelaajan Jokereihin muista liigajengeistä.

Huomionarvoista on myös se seikka, että eilen HPK - Blues pelissä oli 1062(!!) katsojaa. Uskoisin, että HPK - Jokerit välierissä tuo luku vielä ylitettäisiin reilusti. Harmittavasti itse en ainakaan taida mitenkään päästä kumpaankaan Hämeenlinnassa mahdollisesti pelattavaan välierään aikataulujen takia. Olisi ollut hauska reissu varmasti.

Ja nämä spekulaatiot siis sillä oletuksella, että sekä Jokerit ja HPK saavat sarjansa poikki joissain jäljellä olevissa kolmessa matsissa.

PS. Ois hienoa, jos Jokereidenkin A-junnupelit saisi enemmän huomiota katsojilta. Ois varmaan pojista siistiä pelata joskus, kun saataisiin Eteläpääty huutamaan Jokereiden nimeä välieriin tai finaaleihin. ;)

Muutenkaan en tajua miksi juniorikiekkoilu ei kerää enempää massoja Suomessa. Huomattavasti enemmän A-junnujen pelissä saa välillä nautintoa kuin seuraamalla edustuksen tuskien taivalta vuodesta toiseen. A:ssa on vielä tunnetta ja lajia pelataan rakkaudesta lajiin eikä ison tilipussin takia.
 

Lazuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsekään en tajua miten noissa A-junnujen peleissä käy noin vähän porukkaa. Peli ei ehkä tasoltaan ole yhtä korkealla kuin liigassa, mutta nopeudeltaan junioripelit on ihan eri luokkaa kuin liigapelit. Liigakiekon ongelma on pelitapa, joka on iskostettu pelaajien pääkoppaan niin vahvasti, että usein tunne jää puuttumaan. Junnupeleissä pelitavalla ei ole läheskään yhtä suurta merkitystä kuin tunteella. Jokereiden pelitapa ei ainakaan minun mielestäni ole mikään kummoinen, mutta jotain se kertoo joukkueen tunteesta, että kaksi kertaa ollaan tultu tasoihin pari minuuttia ennen loppusummeria ja jatkoajalla ollaan onnistuttu vääntämään voitto.

Ensi kaudeksi ajattelin ostaa junnujen kausarin, kun hintaa on vain 30e ja sillä näkee niin runkosarjan kuin pudotuspelitkin. Matseja kertyy siis lähemmäs 40, joten yhden matsin hinnaksi ei paljoa jää.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
B-junnut palauttivat normaalin marssijärjestyksen HIFK:ia vastaan kolmannessa puolivälierässä. Taululla taas komeat 7-2 lukemat viime pelin nollan jälkeen.

Melkein 500 ollut katsojia Pirkkolassa tänään mitä voi pitää ihan hyvänä määränä. Toki enemmänkin voisi kuvitella paikalle jengiä, kun kuitenkin paikallispelit ja molempien jengien fanit(eli siis vanhemmat, sukulaiset ja kaverit) pääsevät helposti paikalle.

Seuraavassa pelissä sitten homma poikki ja päästään keskittymään hyvissä ajoin välieriin!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Itsekään en tajua miten noissa A-junnujen peleissä käy noin vähän porukkaa...

Eiköhän tehdä tähän muutos ja mennään kaikki yhdessä tuumin kannustamaan a-junnut voittoon! Kynät ja paperia messiin ja vaikka sitten muistiinpanot ja raporttia tänne miten kukakin pelasi...
 

Lazuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän tehdä tähän muutos ja mennään kaikki yhdessä tuumin kannustamaan a-junnut voittoon! Kynät ja paperia messiin ja vaikka sitten muistiinpanot ja raporttia tänne miten kukakin pelasi...

Maanantain pelin joudun duunin takia jättämään välistä, mutta kaikki muut päivät on mulle aina okei, joten toivotaan, että noita pelejä on enemmän muina päivinä kuin maanantaisin. Mutta oikeasti ihmettelen sitä miten muilla paikkakunnilla pelejä käy katsomassa monta sataa päätä, mutta Stadissa vain tuo n. 100 kerrallaan. Liian tottuneita menestykseen vai yksinkertaisesti liian laiskoja?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mutta oikeasti ihmettelen sitä miten muilla paikkakunnilla pelejä käy katsomassa monta sataa päätä, mutta Stadissa vain tuo n. 100 kerrallaan

Veikkaan, että kyse on siitä, että PK seudulla, varsinkin Stadissa, juniorikiekkoilua ei tuoda ollenkaan esille, vaan kaikki huomio on vain jättiläisjoukkueidemme edustuksessa..

Esim. Lahden seudulla mökkeillessä Kiekkoreippaan juniorityö on "kova sana"..

Aasin siltana tästä voisikin olla Keklulle seuraava homma tuoda junnukiekkoilua esille. Nyt kun on luotu kova tuote, eli tämänhetkinen hurja junnutaso, voisi siihen iskeä kiinni ja alkaa rahastamaan oikeen kunnolla. (hymiö tähän) Esimerkiksi jotain kooseteita tai kuulumisia/juttuja junnukiekkoilusta voitaisi näyttää jumbolta edarin erätauoilla. Esim kerran muutamassa viikossa pikainen katsaus junnusarjoihin (voidaan myös keskittyä esim. vain A:han)... Jotain videohaastatteluja jne..

Hyvin toimivan "Linnunpöntön" rinnalle joku "Nuorissa tulevaisuus" insertti, ehkä hallin käytäville joku oma "junnucorner"?

Edit. Mitä, jos kausariin olisi mahdollisuus lisätä junnukausari, tyyliin 30-40€ hintaan? KiVan kausaria mietin myös aluksi, mutta 250€ on KiVan kausarin nykyinen hinta... aika suolainen hinta...
 
Viimeksi muokattu:

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
No niin, Kärpät kesälaitumille voitoin 3-0. Txt-TV:n mukaan oli kärppäaitiossa mennyt jollain kuppi nurin, koska kakkonen oli tullut toimihenkilölle. 5-0 on kuitenkin korutonta kertomaa joukkueiden tasoerosta, vaikka nuo kaksi ekaa menikin jatkoille. Hienoa esimerkkiä näyttää nuoriso meidän edustukselle!

Mitäs jos Blues vielä nousee HPK:a vastaan ja vie sarjan, tuleeko meille pikkujullit vastaan? Toki Kerho on se todennäköinen vastustaja rautiaisineen ja paajasineen, mutta jos...?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kahden ja puolen erän ajan jaksoin tuota näädän nyljentää katsoa, tasoero oli aivan järkyttävä. Vakuuttavasti junnut hoiti sarjan himaan ja saa ansaitsemaansa lepoa kun nyt vahvasti näyttää siltä että Blues-HPK sarjaa venyy. Toivottavasti homma jatkuu yhtä mallikkaasti.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sexy hockey Tomek Valtonen!

"Kurvinen mä muistan tän!"

Erittäin ehjä 60 minuuttinen, komea 5-0 voitto Kärpistä ja välieriin puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Heikkoja lenkkejä ei tänään ollut, vaan jokainen pelasi mallikkaasti. Tarkan puolustuspelin ystävän olin erityisen tyytyväinen siitä että Kärpillä ei tainnut olla yhtään kunnollista maalipaikkaa kahdessa ensimmäisessä erässä. Ne vähät kolmannessa Korpisalo hoiti tyylikkäästi.

Yksilöistä pitää nostaa esiin Sami Salminen, jumalauta mikä väkivahva junttura. Kolmannessa erässä kun aloin kiinnittää huomiota häneen niin taisi voittaa suunnilleen jokaisen kaksinkamppailunsa. Toivottavasti kaksivuotinen liigasopimus on jo allekirjoitettuna. Korpisalolta ei tänään ihmeitä vaadittu tänään, mutta pitää edelleen sanoa että on meillä käsissä aikamoinen timantti ja onneksi Kekäläisen aikakaudella ei taida olla isoa pelkoa että tämän tason junnua ryssittäisiin muualle. Itse varmuus maalillaan, ensi kaudella pelannee jo Vantaalla Mestistä?

Sommartider hej hej!
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
On kyllä huikean kova tuo meidän A:n nippu tällä kaudella. Vähän täytyy kyllä ihmetellä miten tuossa sarjassa ollaan oltu kahdesti jatkoajalla ja vielä siten, että Jokerit vasta tullut viime hetkillä aina tasoihin pelin lopussa. Tänään ainakin paikanpäältä nähtynä voidaan puhua kahdesta aivan eri tason jengistä. Toki tiedä sitten onko Näätien selkäranka katkennut toiseen tiukkaan jatkoaika tappioon jo ennen tämän päivän kiekon jäähän putoamista.

Vaikea tuosta tän päivän jengistä on epäonnistujia etsiä. Puolustuksessa itse povaisin ainakin Kivistölle, Lindellille, Lindbohm:lle, Hoviselle ja Rantakarille(tänään poissa) hyvää ja jopa liigatason uraa vähintään. Väkiparta oli tänään puolustuksen heikoin lenkki ehdottomasti ja teki ainoat pahat virheet oikeastaan alakerran pelaajista.

Hyökkäyksessä näkee, että Ruuttu ja Hännikäinen pelaavat vähän väärässä sarjassa oikeasti. Sen lisäksi itse diggaan todella paljon Rekosesta(joukkueen kapteeni), Mustosesta(jengin kuopus eli -95 syntynyt) sekä Henritiuksesta.

Sami Salminen oli myös tänään jo huomattavasti parempi kuin aikaisemmissa peleissä mitä olen pojalta nähnyt. Jalkakin liikkuu yllättävän hyvin noin perkeleen pitkäksi junnuksi.

Basili, Malm, Vepsäläinen ja Saku Salminen(ainakin tällä hetkellä vielä, on onneksi nuori vielä tuossa sarjassa) vaikuttavat aika paljon sellaisilta pelaajilta kenestä tuskin aikuisten sarjoihin mitään Suomi-sarjaa korkeammille tasoille mitään erikoista saadaan.

Karjalainen ja Koski ovat tuohon sarjaan erittäin hyviä, mutta varsinkin Karjalaisella erittäin pieni koko tulee olemaan iso este oikealla ammattilaisuralle isommissa sarjoissa. Koski taas tuntuu olevan Tomekin suosikkipelaajia, joten tiedä sitten vaikka olisi vielä edustuksenkin ensi kauden suunnitelmissa vaikkei tällä kaudella mitään näytönpaikkaa saanutkaan missään vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
tekstiä...Rekonen...tekstiä

Aikalailla samoilla linjoilla kaikista, mutta halusin nostaa vielä Rekosen esille! Mieshän on kunnon köyhän miehen Datsyuk.. Kädet nyt eivät ole samalla tasolla, mutta hyökkäyspäässä liikkuminen on melko Pashamaista ja puolustuspelikin oli hyvää!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Sen lisäksi itse diggaan todella paljon Rekosesta(joukkueen kapteeni), Mustosesta(jengin kuopus eli -95 syntynyt) sekä Henritiuksesta.
Rekonen on selvästi pelimies, mutta minä kiinnitin enemmän huomiota Mustoseen (#21) joka pienestä koostaan huolimatta pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Rekonen on selvästi pelimies, mutta minä kiinnitin enemmän huomiota Mustoseen (#21) joka pienestä koostaan huolimatta pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Mustonen oli tosiaan erityisesti tänään todella huikea. Vääntää, kääntää ja syöksyy AV:lla vetojen eteen kuin joku Tomi Mäki konsanaan. Sen lisäksi on oikeasti vielä todella taitava ja omaa muutenkin erittäin hyvät pelimiehen pohjat.

Muutenkin Mustonen pelannut erittäin hyvän kauden kuitenkin suht pienellä peliajalla. Ensi kaudella varmasti jo paljon tehokkaampi myös hyökkäyspäässä ja sitä seuraavalla kaudella jo varmasti sarjan parhaita ja tehokkaimpia pelaajia jos enää sillon edes A-junnuissa pelaa. Ehdottomasti Jokereiden -95 ikäluokasta se kenestä voi eniten odottaa(toivottavasti saa tulevina vuosina kokoa hiukan lisää).
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
C-junnut sitten hävisivät Tapparalle 1-2. B-junnut taas ovat lähettämässä pikkujulleja kesälomille, peli 1-4 kahden erän jälkeen.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
B:ssä kävi, kuten täällä uumoiltiin, eli HIFK putosi loppujen lopuksi selkeällä erolla. Tänään HIFK:lla oli käytännössä paras mahdollinen kokoonpano mukana, kun mm. Vainonen ja Husso vahvuudessa. Jokereillakin Mustonen ja Saku Salminen A:sta, mutta terävintä kärkeä oli säästetty, kun leveyttä ilmeisesti muutenkin riitti.

Hyviä lomia HIFK:n B:lle ja tsemiä Jokereille mitalipeleihin!
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno oli Jokereiden ja IFKoon viimeinen vääntö tänä vuonna B-junnuissa. Oli vauhtia, tunnetta, yritystä ja taitoa. IFK tuli parhaalla kokoonpanolla todella kovaa päälle, kuten viime kotiottelussaankin, mutta nyt Jokerit oli päättänyt ettei häviä. Ja niinhän siinä kävi että lopulta taito ja joukkuepeli veivät voiton. Jokereiden pakit syöttelivät tyylikkäästi IFKoon karvaajat pihalle ja ketjut rakentelivat nopeilla ja terävillä hyökkäyksillä maalipaikat. Ja kun Kevin Lankinen vielä päihitti Ville Husson maalivahtien taistelussa, ei lopputulos jäänyt epäselväksi.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
A-junnujen matka kohti kultaa jatkuu ensi sunnuntaina. Välierissä vastassa vähän yllättäen Bluesin kellistänyt HPK. Matsi alkaa Hartwallilla klo 16.00. Kaikki paikalle kannustamaan junnut voittoon!
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Matsi alkaa Hartwallilla klo 16.00. Kaikki paikalle kannustamaan junnut voittoon!

Onko peli isossa salissa vai siellä saatanan pommisuojassa?

H2 on _äärimmäisen_ vastenmielinen paikka katsoa yhtään mitään peliä, eipä tarvitse paljon ihmetellä A-junnujen pieniä katsojamääriä niin kauan kun pelit on tuolla. Olihan se nyt jotain ihan muuta käydä katsomassa noita pelejä Pirkkolassa, jossa on ihan oikea jäähalli kaikkine palveluineen.
 

Acid

Jäsen
Viime vuosina on jäänyt junnujen pelit aivan liian vähälle huomiolle omalta osaltani. Mites lippujen kanssa. Voiko ostaa ennakkoon vai marssinko vaan Areenalle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös