Jokereiden peliesitykset kaudella 2012–2013

  • 300 527
  • 910

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Kyllähän eilinen esitys oli surkea. Täytyy ihmetetellä sitä, että Tepsin vaatimaton rosteri, jossa oli vielä mukana pari uutta liigadebytanntia, hallitsi 5v5 peliä pääosin koko pelin. Ainoat positiiviset Jokerit olivat Ruudun rankkarit ja Dehner. Mutta onneksi rosteri on laaja, että heti voidaan kierrättää pelaajia tiistaina, kun saadaan Rask ja Tyrväinen takaisin pörräämään.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Filppulastakin olen todella huolissani, eikai vain taas nivuset? Niitä ei nimittän enää tälle kaudelle kuntoon saa. Toivottavasti antavat hänen vain levätä, saimmehan juuri Eavesin takaisin, joka ei taitotasoltaan kalpene Filppulan rinnalla.

Polvi, pelasi eilen polvituella. Ei ole ennen tarvinnut/ käyttänyt ko tukea. Ei oikeastaan vaikeuta hommaa, mutta siihen on ensin vain totuttava. Luistelu tuntuu kuulemma vähän oudolta, ei tarvitse näillä näkyvin puukottaa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Pakko uskoa, että joulubreikillä on vedetty kovempaa treeniä ja siksi jengi on väliaikaisesti hitaampi. Ja vanha lätkätotuus on, että jos luistin ei kulje 100%, niin meno näyttää "haluttomalta", kun ei ehti karvaamaan, taklaamaan jne. kuten normaalisti.

Tietysti myös Karlssonin lähtö vaikuttaa esityksiin, mutta ei kyllä ihan noin paljon.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jossain osu silmiin, että keväälle tähtäävät (kaikki, paitsi karsintoja välttävät?) saattavat tammikuussa vetää harjoituksissa aika hapoille, ehkä jopa pelien kustannuksella, saadakseen keväälle hyvän fyysisen kunnon oikeasti tiukkoihin peleihin. Tietysti kausi tähän mennessä on ollut yhtä lentoa ja liitoa, joten pieniä notkahduksia sopikin odottaa, mutta samalla lapsenuskoisesti toivon, että kyse on vain tammikuun kovasta treenistä kevättä ajatellen. Pari peliä on jäänyt välistä, mutta mitä raportointeja lukenut niin vähän tukkoista on ollut.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jossain osu silmiin, että keväälle tähtäävät (kaikki, paitsi karsintoja välttävät?) saattavat tammikuussa vetää harjoituksissa aika hapoille, ehkä jopa pelien kustannuksella, saadakseen keväälle hyvän fyysisen kunnon oikeasti tiukkoihin peleihin. ........... mitä raportointeja lukenut niin vähän tukkoista on ollut.

Tomi Lämsä TPS pelin jälkeen: "Peliin tulo meiltä äärimmäisen heikko. Ei virtausta eikä riistopeliä, olimme ahtaalla. Väsymystä, se on välillä inhimillistä."

Kyllähän tästä ymmärtää, että kovaa on vedetty Joulun jälkeen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Lämsä ennen Ilves-peliä - YouTube Linkki Lämsän haastatteluun

Toteaa, että maajoukkuetauolta eteenpäin ollaan vedetty fyysisiä treenejä ja valmistettu pelaajia kohti kevättä. Eli juuri kuten arveltiin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Lämsä ennen Ilves-peliä - YouTube Linkki Lämsän haastatteluun

Toteaa, että maajoukkuetauolta eteenpäin ollaan vedetty fyysisiä treenejä ja valmistettu pelaajia kohti kevättä. Eli juuri kuten arveltiin.

Tai sitten vaan kusettaa ja antaa tuon helpoimman vaihtoehdon, vaikka tosiasiassa ei itsekään tiedä vastausta heikkoihin esityksiin ;)
 

BrxA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella ehjä ja kurinalainen suoritus Jokereilta. Pelottavan monta loukkaantumista tilannetta oli lähellä, ei tainnut onneksi ketään sattua. Moses sai mailasta vatsaan maalinedustilanteesa, hardt meinasi saada luistimesta päähän, niemi jyrättiin kovalla taklauksella. Hyvä ellei erinomainen vieraspeli eikä heikkoja lenkkejä kentällä näkynyt yhtään kappaletta. Näin nämä rutiinipelit juuri pitää pelatakkin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Erittäin ehjä 60 minuuttinen lukuunottamatta ensimmäisen erän ensimmäisen ylivoiman aikana sattuneita pieniä mokia, joista tupsukorvat olisivat voineet paremmalla viimeistelyllä siirtyä jo johtoon.

+++++ viisikkona pelaaminen joka kentältä
++++ Kilpeläinen (varma ja eleetön peli), Eronen (liike ja kiekon käsittely, kilautti mm. tolppaan), Pulkkinen ja Moses, Eaves
+++ kaikki muut, jopa Filppulakin vaikka näytti vieläkin vähän varovaiselta tuo pelaaminen

Ei ehkä paras vierasottelu koko kautena, koska vastustaja oli luvalla sanoen heikko, mutta loistava ottelu silti. Tästä on hyvä lähteä tammikuun tasaukseen liigan ainutta selkeää mestarisuosikkia vastaan (hymiö).
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alku oli tahmeaa, mutta ensimmäisen viiden minuutin jälkeen loput 55 minuuttia oli käytännössä yhtä päätä joitain Ipan harppuunahyökkäyksiä lukuunottamatta. Erinomainen vieraspeli ja Kilpeläiselle helppo kauden 7:s nollapeli. Kaikki onnistui tänään, ei ollut vappamatkustajia ollenkaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Erinomainen esitys Jokereilta ihan alkua lukuunottamatta, alku lupasi pahaa peliä mutta loppujen lopuksi Jokerit jauhoi selkeän voiton jossa Ilveksellä ei ollut edes mahdollisuuksia. Jokereiden peli näytti parhaalta sitten Karlssonin poistumisen, tänään ei kiekko polttanut lavassa ja hyökkäyspeli rullasi jokaisen ketjun tahdittamana. Nyt oli taitoa, hienoja maaleja ja kauniita kuvioita. Juonikasta Jokeripeliä, kyllä tällaista esitystä on ollutkin jo ikävä. Piristävä esitys ja näytti olevan onneakin mukana kun oli aika monta tilannetta jossa näytti että tuli loukkaantuminen mutta niin vain selvittiin säikähdyksellä, Hardtin tilanne Huhtalan luistimen kanssa pahimpana, onneksi ei käynyt pahasti vaan luistin osui lähinnä kypärän visiiriin.

Hyvä hyvä Jokerit, super-Jokerit! :)
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä peli Jokereilta alkua lukuunottamatta ja tärkeät kolme pistettä vieraspelistä. Itselleni pisti silmään todella tasainen peluutus, kuten myös tilastoista voi käydä kurkkimassa. Nelonen pelasi enemmän kuin kolmonen, tässä selvästi kokeillaan nyt miten homma toimii ja hyvin näytti toimivan tänään.

Tälläistä sen peluutuksen tulee olla joka pelissä, kun siihen on loistavat mahdollisuudet. Kaksi ekaa ketjua pelaa ylivoimaa ja kaksi muuta alivoimaa. Loistava balanssi joukkueessa tällä hetkellä ja Eaves on aivan huikea pelaaja.

Majesky tuo alakertaan juuri sitä mitä kaivataan, eli kovuutta oman maalin eteen. Ei tarvitse Väänäsen yksin hoitaa tätä tonttia, vaikkakin Niemi ja Lindbohm ovat tukeneet hyvin tässä.

Hyvältä näyttää, tänään jos Jokereilla olisi ollut alkukauden "tuuria", niin olisi pari miestä lasaretissa.
 

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
Paikalla oltiin ja ilokseni voi todeta matsin olleen parasta Jokereita Karlssonin lähdön jälkeen. Karvaus oli alusta asti todella hyvää, kaikki ketjut rummuttivat hyökkäyksiä hyvin, kiekko ei lavassa liiemin poltellut ja puolustus alkua lukuun ottamatta pelasi eleettömän varmasti!

Ilari ei kyllä (sanotaan sen nyt vielä kerran) täysin kunnossa ole. Selkeää jalan varomista, joskin siitä huolimatta aivan tautisen hieno ohjaus Nordlundin vetoon maalin kulmalta!

Kilpeä ei tänään liiemmin testattu mutta 7. nollapelin on hatunnoston arvoista!

Hardtin tilanne jätti kyllä pari sydämen lyöntiä välistä... Jestas siinä oli kaulan aukeaminen erittäin lähellä. Luistin viilsi aivan kaulan vierestä.

Kokonaisuus plussaa ja tärkeät pisteet! Punakeltaisen lipun matka kohti näsinneulan huippua on vauhdissa!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ilari ei kyllä (sanotaan sen nyt vielä kerran) täysin kunnossa ole. Selkeää jalan varomista, joskin siitä huolimatta aivan tautisen hieno ohjaus Nordlundin vetoon maalin kulmalta!

Körhöhhöhööm, Väänäsen mahtavaan passiin!

Hyvä kuulla, että peli alkaa avautua, nyt on siis reenattu ja keväällä joukkue on valmis.
 

Lazuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kertokaas joku ottelun nähnyt miten meidän viime kaudelta tuttu nelosketju pelasi? Kun kokoonpanot julkistettiin, oli tuo se ketju joka sai aikaan pullistumaa housuissa.
 

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Neloskenttä, Mäki- Heino-Tyrväinen, jatkoi tänään siitä, mihin viime vuonna jäivät- loistavaa puolustamista ja myös loistavia hyökkäyssommitelmia.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Eipä kauheasti kritisoitavaa löydä tänään, vaikka kuinka yrittäisi...

Ilves oli heikko, mutta silti! Homma hoidettiin juuri niin tyylillä kuin pitääkin! Harvinaista herkkua, koska on jo ehtinyt tottua tuskaisiin vierasvääntöihin näitä alakastin porukoita vastaan.

Moses liikkui taas normaaliin malliin ja olin havaitsevinani Ilarissakin piristymisen merkkejä. Oliko sitten vain Ipan heikkouden luoma harha, se nähdään perjantaina, jolloin on todellinen tasomittari vastassa taas.

Niin tai näin, parasta oli ylivoima. Jessus, että pyöri komeasti. Mikä parasta; Nyt näyttäisi olevan kaksi yv-vitjaa, joissa on riittävästi taitoa luoda toimiva pakkopeli. Pudotuspeleissä suurin osa peleistä ratkotaan kuitenkin erikoistilanteissa, joten kaksi toimivaa yv-ketjua on aikamoinen elinehto.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Peli oli kyllä melkein täydellistä Jokeri-hallintaa, tuo "melkein" niistä alun YV-sekoiluista. Kiekko liikkui tänään paremmin kuin pitkään aikaan ja löysi myös useimmiten kohteensa. Välillä näytti kuin äijät olisi leikitelleet umpisurkean Ipan kanssa, niin totaalista oli pelin hallinta.

Hardt-Eaves-Pulkkinen oli alussa hyvässä iskussa ja oikeastaan loi pohjan koko ottelun suunnalle. Kyllä se Nikke sieltä tulee - tänään paras peli mieheltä. Hienolla karvauksella kiekko Pululle, joka johti ekaan maaliin. Valmentajat ainakin luottavat Hardtiin ja peluuttivat häntä mm. ykkösylivoimassa. Komea pommi Ipa-pakkiin kruunasi Niken hienon illan.

Jokeri-fanien on syytä laittaa kännyt tiukasti ristiin sen puolesta, että Eaves pysyy ehjänä loppukauden. Jos tämä HEP-ketju on meillä pleijareissa "kakkosena", se sinetöi Jokereiden seitsemännen mestaruuden. Niin se vaan on.

Ja muuten: Ihan helvetin hienoja maaleja tänään! Neljä high-lite kamaa ja kaksi survottua;)
 
Viimeksi muokattu:

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
. Jos tämä HEP-ketju on meillä pleijareissa "kakkosena", se sinetöi Jokereiden kuudennen mestaruuden. Niin se vaan on.

Eiks, toi mestaruus olisi kuitenkin seitsemäs :-)
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Eiks, toi mestaruus olisi kuitenkin seitsemäs :-)

Seuraava kannu olisi Jokereille kuudes liigamestaruus ja seitsemäs seuramestaruus. SM-liiga alkoi 1975, joten se Jokerien ensimmäinen voittokausi 1973 on edeltävän "SM-sarjan" ajalta, eikä siten virallinen liigamestaruus.

Voin jo tässä vaiheessa todeta, että mahdollisen mestaruuden missaaminen vituttaisi tällä kaudella jopa enemmän kuin 2001 kevään yllätyskonttaus. Vain 1995 finaalitappio Tepsille menisi vieläkin edelle vitutuksessa (vuonna 1983 en onneksi vielä seurannut lätkää). Varsinaiset finaalitappiot myöhemmin poroja vastaan toki vituttivat nekin, mutta niistä Jokerijengeistä puuttui se "jokin", eikä ne oikeasti vaikuttaneet sarjan parhailta. Tai no, puuttui silloinkin 2001 Jokereilta sellainen "pikkujuttu" kuin ykkössentteri (hyvä Masa!), mutta silti sen jengin olisi kuulunut mennä pitkälle. Muistan varmaan loppuelämäni Erkka Westerlundin apean toteamuksen: "Olisimme jaksaneet vaikka Juhannukseen asti".

Mutta se vitutuksista ;)
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Hyvä peli joo eilen, mutta eikö ykkösen ja viimeisen eron kuuluisikin näyttää juuri tuolta varsinkin tässä vaiheessa kautta? Totta on, että Jokereilla on ollut varmaan aina asenneongelmia häntäpään joukkueita vastaan ja siihen peilaten todella vahva esitys. Omiin silmiin pisti kuitenkin ilveksen luokaton peli ja vaikka kuinka haluaisin, en pysty pistämään tasoeroa pelkästään Jokereiden ylivertaisuuden piikkiin. Joku palstaveljistä varmasti muistaa koska meillä on ollut viimeksi ykkösnippu kasassa ja varsinkin nelonen oli namia mahantäydeltä. Innolla odotan perjantain koitosta sekä Ivanin otteita.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas Jokerit kerrassaan aseeton. Liikettähän joukkueella oli aivan eri tavalla kuin esim. viime viikolla, eikä peli muutenkaan kaatunut mihinkään munattomuuteen tai muuhun sellaiseen, vastustaja pelasi helvetin hyvän vieraspelin ja puolustuksen, joka petti oikeastaan vain kerran siinä Hahlin maalissa. Muutenhan tasoitus ei ollut lähimaillakaan päätöserässä, vaikka näennäishallinta olikin Tapparan luovuttua kiekosta. Ja siihen päälle tehokas viimeistely. Jokerien ainoa vaihtoehto hyökkäyspäässä tuntui olevan kusikaarien viskominen maalille, sillä Tappara hoiti maalin edustankin erinomaisesti.

Huomenna on tietysti revanssin paikka ja näytönpaikka Lämälläkin näyttää löytyykö sieltä mitään vastalääkkeen vastalääkkeitä, sillä Rautakorpi näytti tehneen hyvää työtä Jokerien pelin tukkimiseksi. Täysin potentiaalinen finaalijoukkue nähtiin tänään Jokerien lisäksi jäällä väitän ma.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ottamatta tapparalta sinänsä mitään pois, voisi sanoa, että tänään ei mennyt mikään putkeen. Korkeintaan se, ettei Ville Nieminen tehnyt maalia, on se niin täysin sietämätön äijä (tähän tosikoille hymiö).

Jokereiden pelissä ihmettelen seuraavia:
-Treenataanko aloituksia riittävästi? Tuntuu että hävitään todella suurella prosentilla.
-Miksi helvetissä Ossi ei lauo?!
-Ylivoimakoostumusten kanssa on suorastaan jäätävä kriisi. Ukot on oikeat, mutta ihan väärissä paikoissa. Pulu on helvetin hyvä kulmissa viidellä viittä vastaan kun peli on liikkuvaa, mutta ylivoimalla kaverin paikka on ehdottomasti laukasijan tontilla. Ylivoima oli tänään kuraa.
-Viimeisimpänä Ruudulta todella tyhmä temppu puhaltaa metsola nurin! Selvä jäähyn paikka, hyvä ettei vastustajan maalivahti halvaantunut! Ajatella mitkä seuraukset olisivat voineet olla jos jos Jarkko olisi osunut vaikkapa metrin päähän, nämä pitäisi kitkeä pois jääkiekosta, kohta ei uskalla tuoda lapsia katsomoon.

Paljon plussaa vihellyskonsertista. Myös puheet Majeskyn liikkumisesta voidaan heittää helvettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös