Jokereiden ensimmäinen KHL-pudotuspelikevät

  • 94 323
  • 529

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tolppakirous iski ja sille ei voi ikinä mitään. Tasakentällisin ei ollut hätää ja naapuri rokotti yv:llä armotta. Toinen erä oli molemmilta surkea, vaikka se on usein ollut Jokereilla matsin paras. Vikassa erässä Omarkilla oli vielä paikkansa, mutta kun ei niin ei.
Homma ei ole ohi ennen kuin läskilady on laulanut.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokereilla on bensa loppu. ZSKA on onnistunut puristamaan tilan ja ajan niin minimiin, että ei vaan mitään saumaa jos ei jalka liiku ihan äärirajalla koko ajan.
Jotenkin tuntuu kyllä siltä, että henkinen kantti on pettänyt, joka sitten tietenkin peilaantuu myös fyysisessä suorittamisessa ja näkyy myös laiskoina jäähyinä. Toi jengi ei kestä yhtään vapaamatkustajaa, suorittaakseen maksimin ja nyt niitä siellä on ollut jokaisessa ottelussa. Toki taas kerran on kunnioitettava vastustajaa, joka on äärimmäisen kovatasoinen ja fiksusti pelaava ja taisteleva joukkue. Hyvin on Jokerit pistänyt kampoihin ja ihan huippusuoritukseen on ZSKAn pakottanut. Kaikesta huolimatta yksi kovatasoisin pudotuspelisarja mihin suomalainen joukkue on koskaan osallistunut.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Jokainen voi mennä nuorattuun neliöön ja ottaa 3x3 min erää itseään ulottuvampaa, painavampaa ja teknisesti parempaa nyrkkeilijää vastaan ja kokeilla miltä tuntuu. Hyvällä jalkatyöllä voi selvitä pistetappiolla ilman tyrmätyksi tulemista. Tämä vertaus mielestäni kuvaa Jokerit-CSKA sarjan asetelmaa. Yrityksestä se ei jäänyt kiinni, mutta kun ei riitä niin ei riitä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Materiaalierojen lisäksi yksi erittäin perustavanlaatuinen ongelma on siinä, että pelit menevät lähes täysin Kvartalnovin suunnitelman ja taktiikan mukaan ja Jokerit ei taktisella puolella ole saanut mitään lääkkeitä kehitettyä CSKA:n trappia vastaan. Tässä tulee myös valmennuksen vastuu. On helppo syyttää yksilöitä ja suureksi osaksi ihan syystäkin, mutta esim Lokomo ei neljässä pelissä ole löytänyt mitään ratkaisua trappiin. Ja kun ei keskialueelta pääse läpi kiekon kanssa, on aika vaikea odottaa mitään hyökkäyspäässäkään. Sallisen ketju on ainoa joka pystyy trappia ajoittain murtamaan ja sekin usein kovan tsempin ja fyysisyyden turvin. Tähän Erkan on kehitettävä joku uusi lähestysmistapa ja ratkaisu. Eilen ja tänään ekassa erässä Jokerit oli hyvin niskan päällä pitkälti kovan asenteen ja tsempin johdosta mutta pitkässä sarjassa vaaditaan aika paljon muutakin. Se on nähty, että CSKA on täysin kaadettavissa. Mutta varsinkin pitkässä juoksussa se vaatii muutamia taktisia uudistuksia, millä Kvartalnovin palapeli saadaan murrettua muullakin kuin pohjattomalla asenteella.

Kyllä tässä edelleen mahdollisuudet on jatkoon. Peli kerrallaan. Moskovasta ryöstö, jonka jälkeen kotiyleisön eteen tasoittamaan sarjaa. Altavastaajalle myös game 1 & 7 on ne parhaat yllätysmahdollisuudet, jolloin todennäköisyydet voidaan unohtaa. Mahdollisuudet siis on, ei välttämättä todennäköisimmät sellaiset, mutta on kuitenkin. Nyt se vaan vaatii muutamia taktisia muutoksia ja ehdotonta heräämistä Lokomo-Aaltonen-Hagman akselilta. Muu joukkue kyllä hoitaa oman ruutunsa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Täytyy kaiken uhallakin vielä lainata koko Miken viesti. Tätä SM-liiga ei enää vuosiin kyennyt tarjoamaan Jokereille, taistelu jotakin "ylivoimaista" vastaan, tappio siitä ja silti mahdollinen hyvä fiilis hyvästä kaudesta !

Mua lämmittää tässä kaudessa varsinkin se, että resurssit on käytetty hyvin. Saatana Liigassa oli vuodesta toiseen top3-budjetti, olosuhteet jopa paremmat ja päälle vielä potentiaalisin markkina-alue. Silti vuodesta toiseen kynnettiin syvällä ja oma tekeminen oli mitä oli. Vaikka rahalla ei suoraan mestaruuksia voitetakaan, niin Jokerien resursseilla olisi tämän vuosituhannen puolella vetää vähintään 3 mestaruutta ja mielellään 5+.

Nyt rajallisin resurssein saatiin kasaan joukkue, joka organisaation "harjoittelusta" huolimatta väänsi vähintäänkin hyvin arvosanoin. Toimisto on olosuhteet (verotus+pelaajabudjetti nyt etunenässä) huomioiden kasannut niin tiiviin nipun, että tuota voisi kutsua parhaaksi jokerijoukkueeksi tällä vuosituhannella. Samoin harva pidemmän linjan kannattaja on pahoillaan siitä, että loppujen lopuksi kyseessä on yksi kiekollisimmista jokerijengeistä aikoihin ja silti ei pelata kuin KalPa konsanaan.

Mä voin hyväksyä tappion jos hävitään paremmalle hyvällä pelillä. Tässä sarjassa ZSKA on ollut edellä ja that's it. Lukkoa vastaan pelattu pleijarisarja oli Lukon hyvästä suorituksesta huolimatta jopa traumaattinen kokemus, mutta nyt tästä jengistä voi olla ylpeä vaikka sarja menisi 4-1. Kun yritys on kova ja resursseista revitty irti mitä saadaan, niin se riittää mulle. Me ei tänä vuonna oltu se rahoja ja mahdollisuuksia polttava "Liigajokerit", vaan joukkueena isompia vastaan taisteleva Jokerit.

Mun mielestä hyvin kuvaavaa on se, että rajusta vitutuksesta huolimatta Pasilan suunnille dallaillessa puhuttiin jätkien kanssa josko seuraavalle kaudelle tiputettaisiin kausaripaikkoja parilla penkkirivillä. Ei siis ajatustakaan mistään "breikistä", vaan suoraan juttua missä istutaan ensi talvi. Vaikka takkiin tulee mestaruuden sijaan, niin tuon porukan takana mielellään seisoo ja on siitä ylpeä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eikös se mennyt niin että NHL langetti pelikiellon jota IIHF tuki? Sen jälkeen SM-liiga ilmoitti noudattavansa NHL:n ja IIHF:n linjaa. En tarkkaan muista mutta jotain tuollaista.

Eikös tämä ollut se jälkimmäinen tapaus, kun Jere kyllästyi NHL:n päihdeohjelmaan ja palasi Hifkiin kaudella 2001-2002. Tuolloin NHL sitten langetti pelikiellon, jota IIHF ja liigakin sitten peesasivat. Ei kai silloin 1996 NHL mitään pelikieltoja langettanut, kun Jere oli vielä liigauraa aloitteleva räkänokka? Varmuudella en kyllä muista.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jokerit vaikutti tänään Dinamo Minskiltä edellisen sarjan game 4:ssa. Ihan hyvä taistelu mutta takki taittaa olla aika tyhjä ja bensa loppu.

Vastustaja on niin saatanan kova että lähes kaikkien pitäisi ylisuorittaa tai vähintään pelata parhaalla mahdollisella tasolla. Sallisen ja Hahlin ketjut on vetäny erittäin hyvin mutta ykkönen ja lokomo taas ei. Joko jätkät on ihan loppu tai sit on loukkaantumisia. Vastustaja pystyy vaihtamaan vaikka kaksi ketjullista jätkiä, meillä on reservissä käytännössä 1 pakki ja 1 nelosen laituri. Laajempikin rosteri playoffeihin olis kelvannut..
Vastustaja on kova ja pakko myöntää että Radulov on vaikuttanut. Mussuttaa tuomareille mutta ei loppupeleissä paljon provosoidu vaikka yritetään kuinka kuumottaa. Rehti, kova ja taitava. Itselläni oli herrasta aika eri kuva. Eikä toi Grikorenkokaan ihan sattumalta oo koko ajan lyömässä mustaa säkkiin. Kovia jätkiä.

Nyt ei enää oo peräkkäisiä pelejä. Ehkä se jeesais meidät vaikka game 7:n asti, jonka Aaltonen luonnolisesti ratkaisee ;)
 

Flameberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten päivän muihin uutisiin. Mua jäi askarruttamaan Radulovin aplodit Eteläpäädylle pelin jälkeen. Jotenkin tuntui ja näytti siltä, ettei kysymys ollut pelkästä vittuilusta, vaan seassa oli kenties jonkinlainen ripaus kunnioitusta. Lieneekö tämä nyt vain harhaista, omahyväistä sururunkkausta?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten päivän muihin uutisiin. Mua jäi askarruttamaan Radulovin aplodit Eteläpäädylle pelin jälkeen. Jotenkin tuntui ja näytti siltä, ettei kysymys ollut pelkästä vittuilusta, vaan seassa oli kenties jonkinlainen ripaus kunnioitusta. Lieneekö tämä nyt vain harhaista, omahyväistä sururunkkausta?
Tai sitten se vaan toivotti hyvää kesää. Siis vittuili. Katsoin ihan samaa matsin loputtua.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten päivän muihin uutisiin. Mua jäi askarruttamaan Radulovin aplodit Eteläpäädylle pelin jälkeen. Jotenkin tuntui ja näytti siltä, ettei kysymys ollut pelkästä vittuilusta, vaan seassa oli kenties jonkinlainen ripaus kunnioitusta. Lieneekö tämä nyt vain harhaista, omahyväistä sururunkkausta?
Radulov on yksi maailman hienoimmista pelaajista. Juuri sellainen stara, joka sytyttää ja tekee tästä lajista mielenkiintoisen.

En ole mikään romantikko, varmasti Eteläpääty teki kaikkensa hiillostaakseen Radulovia. En silti yhtään epäile sitäkään, etteikö Radulov käynyt pelin jälkeen moikkaamassa ja asia tältä osin ohi. Totta kai vielä Moskovassa tapellaan, mutta minä umpi-Jokerina näin tuon moikkaamisena. Tästä on hyvä jatkaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Radulovista muutama sana.

Ensinnäkin tämä sarja on muuttanut käsitykseni hänestä täysin. Hieno pelaaja! Ehkä vähän liian starba, mutta siitä huolimatta kerta kaikkiaan rehti supermies. Heitti eilen femmat Mäelle matsin jälkeen. Taputti Väänäsen housua merkiksi hyvästä kolauksesta vaikka jäi aivan täysin alakynteen. Antoi EP:lle kiitokset hyvästä vastuksesta, koska tiesi tasan tarkkaan, kenelle me buuasimme ja miksi.

Radulov on pelaaja joka saa aivan saatanasti virtaa jos sitä vaikka mätkäisee turpaan. Suuttuessaan siitä tulee parempi. Täysin toisenlainen kuin Ilja, joka on mun mielessäni lähinnä halveksuttava neiti. Ilja suuttuu helposti ja ennen kaikkea suuttuu vastustajalle, minkä jälkeen paskoo joukkueensa pelin. Radulov vaikuttaisi suuttuvan ennen kaikkea itselleen, eli vati läikkyy siinä vaiheessa kun itse tekee virheen ja se kostautuu.

Tuo nyt on täysin jäsentelemätöntä, eikä mulla ole kovin syvällistä näkemystä näistä, mutta kun tuota on nyt katsellut, niin Radua on pakko arvostaa. Näkemistäni KHL-pelaajista hän on toistaiseksi vaikuttanut sarjan parhaalta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään kaaduttiin saappaat jalassa kun vastustaja vei erikoistilannepelaamisen satanolla. ZSKAsta löytyi terävimmän kärjen takaa Mursakkia ja Hjalmarssonia, jotka pelasivat aivan hemmetin hienon pelin. Meiltä todella hyvää tsemppiä alkuun ja Jokerit johtaa tällä hetkellä tämän pleijarisarjan tolppa/ylärimakuteja about 6-1. Se on pienestä kiinni, mutta ei ZSKA niin paljoa ole edellä ollut että tämän sarjan voittaminen olisi mitenkään mahdoton ajatus. Se vaatii helvatasti duunia, isoa sydäntä ja aikamoisen onnenpotkunkin. Mutta sarja ei ole vielä ohi, taistelu jatkuu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ensinnäkin tämä sarja on muuttanut käsitykseni hänestä täysin. Hieno pelaaja!

Mulle Radulov on vähän sellainen pelaaja, että rakastaisin omissa ja vihaan vastustajan riveissä. Tuossa tuntuu olevan kova yhdistelmä rehtiä kaveria, tunteella elävää jantteria, pientä ylilyönteihin sortuvaa peluria ja osaahan se saatana pelata kiekkoa.

Tuo yhdistelmä on sellainen, että vastustajan riveissä tuollaisen kohdalla vähin vaadittava on jatkuva suunsoitto, koputtelu, yleisön buuaus ja mitä näitä nyt on. Vittumainen osa musta myös miettii sitä, pitäisi tuolta murtaa ranne vai nilkka ja olisiko murtaja Semir, Ossi vai vaikkapa Huhtala. Toisaalta jos omien riveissä pelaisi, niin miettisin vain hakataanko käsille vai jalkoihin. Ja silloinkin hakkaaja olisi tatuointilaitteen kanssa hakkaamassa allekirjoittaneen ihoon kyseisen pelaajan numeroa.

Mutta juu, kyllähän tässä sarjassa on Radulov pelannut itsensä mun suosikkien joukkoon. Jokerileiriä edustavana toivoisin tuota sivuun, mutta lätkäfanina taas ei voi kuin digata. Tuossa yhdistyy niin moni arvostamani piirre, että ei tuota voi vihata. Mutta jos se sarjan kääntäisi, niin joku voisi vaikka luun tuolta katkaista....
 

Flameberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jänkkään vielä Radulovista. Ennen tämän parisarjan alkua hekumoin vielä ajatuksella, että jätkä saadaan pillastumaan niin kuin komeljanttari-Ilja. Tämän illan jälkeen - oli se Päädyn tervehtiminen vittuilua tai ei - kunnioitus jäbää kohtaan kohosi uudelle tasolle. Ei tee enää mieli buuata, vaikka kuinka mussuttaisi tuomareille. (Harmi kyllä hiljaisen kunnioituksen mahdollisuudet tällä kaudella alkaa käydä koko lailla ohuiksi.)
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No olihan toi Ridan jäähy ja siitä 0-1 kun jäljellä viisi sekkaa alivoimaa taas sellaista hyytävää saastaa tuomareilta että huhhuh.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Radulovissa ainoa ärsyttävä piirre on tuo jatkuva tuomarien psyykkaaminen. Muutenhan hänestä luotu kuva jonain heikkohermoisena primadonnana ja epäurheilullisena Pepsi-poikana on niin väärä kuin olla voi. Oikeasti kyseessä on poikkeuksellisen suoraselkäinen tähtipelaaja, joka ei juurikaan filmaa eikä valita, jos häneen kohdistetaan kovaa peliä. Päinvastoin, hän tuntuu vain saavan lisää virtaa, jos joku antaa poikkaria selkään tai kolaa keskialueella pystyyn. Tässä mielessä ero vaikkapa Cindy Crosbyyn on valtaisa.

Vastustajanahan Radulov on ärsyttävä. Taitava, vahva, älykäs, kova ja vielä helvetin rumakin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vastustajanahan Radulov on ärsyttävä. Taitava, vahva, älykäs, kova ja vielä helvetin rumakin.

Rehellisesti sanoen en sulta odota aina sellaista KHL:aan littyvää kirjoitusta, että voisin sen allekirjoittaa. Mutta jos joskus sellainen tulee, niin nyt.

Radulov pelaa kuin tähti ja psyykkaa dumareita jatkuvasti. Toisaalta hän pelaa joukkueelleen, pelaa tunteella ja on tietyllä tapaa jopa rehti pelaaja. Mä diggaan tuosta aivan saatanasti ja tuon pelaajan vertaaminen Kovalchukiin on tavallaan väärin. Yhtäläisesti toki noihin yleisö Arenalla reagoi, mutta onhan noissa pari "pientä" eroa.

Radulov voisi olla tämän hetken kuumin venäläiskiekkoilija, mutta silti pelaa samassa jengissä kuin pelasi alaikäisenä. Tuntuu täysin väärältä verrata tuota esimerkiksi Kovalchukiin, jolle diivailu, rahan perässä juokseminen ja muu vastaava on kuin toinen luonto. Kovalchuk voi olla tietyillä osa-alueilla parempi, mutta kokonaisuudessaan Radulov on ollut aivan huikea.

Tää nyt on näitä, mutta toivoin ja toivoisin Jokerien ottavan kovempia otteita Radulovia kohtaan. Mua ei rehellisesti sanoen olisi haitannut, vaikka ekassa matsissa mies olisi telottu sairastuvalle telomaan hajonneita luita. Toisaalta tuossa on tiettyä nautintoa vaikka vihollisen riveissä pelaakin ja jos jokeripaita olisi päällä, niin fanipojaksi julistautuisin heti. Yksi täyspainoisimmista kiekkoilijoista ammattilaissarjoissa ikinä, ainakin mitä omiin "kauneusmittareihinini" tulee.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Erkka Westerlund: ”Kovin vähän vastustajan virheitä vihellettiin” - Ilta-Sanomat

Erkan mielestä ilmeisesti ns tuomaripeliä oli havaittavissa. Ja tällä kertaa siis vastustajalla olisi pitänyt viheltää enemmän jäähyjä. Miten paikalla olleet näki asian? Onko Erkka oikeassa vai huono häviäjä?

Huono häviäjä. Mitä apua niistä ylivoimista olisi ollut, kun ylivoima ei toimi edes vähää alusta. Ihan käsittämättömiä ratkaisuja kiekon kanssa tänään jokaiselta pelaajalta ylivoimalla. Ja sit on se Atte...
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkallahan ei ole ikinä ollut tapana tuomareista/tuomareille itkeä...

Kumma kaveri tämä yksi julli. Puolet viestihistoriasta käsittelee KHL:n tuomaritoimintaa. Katsoisit sitten niitä pelejä kun niin kovasti kiinnostaa. Ei vääntää analyysejä iltapaskojen juttujen ja Erkan objektiivisien kommenttien perusteella.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuomareista jauhetaan ihan liikaa. Tänään dumarit vihelsivät molemmille joukkueille yhden jäähyn ihan liian heppoisesti, mutta muuten tuomarityöskentely oli ihan asiallista. Jäähyjen tasapaino oli vielä Jokereille suosiollinen 50 minuuttiin asti, koska moskovalaiset olivat saaneet kaksi kakkosta enemmän tuohon mennessä. Sitten Jokerit väsyi ja turhautui ja istui mielestäni erittäin ansaitusti boksissa. Niin Omarkin, Sallisen kuin Väänäsen jäähyt olivat verrattain selviä tapauksia.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuomareista jauhetaan ihan liikaa.
Aamen ja muille anteeksi. Erittäin hyvää tuomaritoimintaa virheineen kaikkineen. Huonoja puhalluksia on varmasti tullut, niin on myös huonoja pelaajien ratkaisuja. Ylipäänsä, Suomessa keskivertoa huonommat valmentajat tahi pelaajat kiinnittävät huomion tuomarien toimintaan. Yhtään en liiottele, jos väitän dumarien ratkaisevan sen yhden pelin sadasta, pleaajat ja valmentajat ne jämät 99.

Jos sitten keskustelua katsot niin suhdeluku on toisin päin. Onnea vaan kun liigan pleijarit alkaa, nythän olisi aika ottaa parhaat mukaan ja niilä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jokereiden ja ZSKA:n välisessä neljässä pelissä on ollut yksi selvä piirre. Se että Jokereiden kuntopohja on heikompi kuin vastustajalla. Tämä voi olla joillekin yllätys (koska urheilullisuutta on pidetty Jokereiden etuna), mutta minulle ei. ZSKA on nuorempi, isompi ja nopeampi joukkue näistä kahdesta, ja lisäksi se voi vaihtaa puoli tusinaa tuoretta pelaajaa ottelusta toiseen ilman että sillä olisi vaikutusta peliesitykseen, mikä on heille todella iso etu

Jokereiden parhaat pelit tässä sarjassa ovat olleet ensimmäinen ja kolmas ottelu. Molempiin peleihin Jokerit pääsi levänneenä ja näissä peleissä Jokerit oli vahva otteluiden alussa. Myös tämän illan pelissä Jokerit pelasi huikean hyvän avauserän.

Kuitenkin Jokereiden peliesitys on kaikissa peleissä kääntynyt huonommaksi loppua kohden. Erityisen suurissa vaikeuksissa Jokerit on ollut peleissä, jotka on pelattu siten että edellisen pelin loppumisesta on kulunut aikaa vain 21 tuntia, eli toisessa ja neljännessä pelissä. ZSKA:n fysiikka ja laajempi materiaali on tuonut sille näissä tilanteissa edun, ehkä ratkaisevan sellaisen.

Torstain peliin on aikaa tämän illan pelin loppumisesta vain 45 tuntia, johon sisältyy matkustus Moskovaan. Jokereiden kärkipelaajat vaikuttivat tämän illan pelissä väsyneiltä, mutta jos Jokerit haluaa vielä tuoda sarjan Helsinkiin, pitäisi kärkipelaajien pystyä toipumaan fyysisesti seuraavaan peliin, johon ZSKA todennäköisesti marssittaa jäälle taas puoli tusinaa levännyttä pelaajaa, joilla riittää virtaa karvata korkealta ja kovaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
ZSKA:sta vielä sen verran, että se on materiaaliltaan laajin joukkue minkä muistan KHL:ssä pelanneen. Tämän päivän ottelusta vakiomiehistä olivat poissa loukkaantuneet Sergei Andronov ja Andreas Enqvist, loukkaantunut(?) Ondrej Nemec, sekä katsomokomennuksen saaneet Jevgeni Artjuhin, Bogdan Kiselevitsh, Andrei Stas ja Maksim Mamin.

Näistä Nemec lienee paras tshekkiläinen Euroopassa pelaava puolustaja. Enqvist on vakiokamaa Ruotsin EHT-joukkueessa ja todennäköinen MM-pelaaja. Andronov ja Kiselevitsh ovat olleet vakiokamaa Venäjän tämän kauden EHT-joukkueessa. Stas on Valko-Venäjän maajoukkueen parhaita pelaaja ja Artjuhinin avut jokainen tietää. Mille tahansa toiselle joukkueelle näin monen tämän tason pelaajan poissaolo olisi ollut katastrofi, mutta ZSKA:n pelissä heidän poissaolonsa ei juuri näkynyt, koska paikkaajat (Georgi Misharin, Roman Ljubimov, Damir Zhafjarov) jne. ovat kaikki kovia pelimiehiä.

ZSKA:lla on hyvä organisaatio ja erityisesti juniorituotanto. ZSKA:n MHL-joukkue (MHL on KHL:n alainen junioriliiga) Krasnaja Armij on MHL:n kestomenestyjiä ja ZSKA on pystynyt joka vuosi nostamaan muutaman pelaajan junioreistaan seuran KHL-joukkueeseen. Esimerkiksi 21-vuotias Nikolai Prohorkin on noussut KHL:ään ZSKA:n junnujen kautta. Samoin ovat tehneet Ljubimov, Zhafjarov ja Maksim Mamin, jotka ovat kaikki nuoria pelaaja ja ovat pelanneet hyvin Jokereita vastaan.

Ilman vahvaa juniorituotantoa ZSKA:lla ei olisi mahdollisuuksia pyörittää näin suurta pelaajamäärää, joka mahdollistaa pelaajarotaation, koska KHL:n palkkakatto tulisi hetkessä vastaan. Näille romanljubimoveille ja maksimmamineille ei todellakaan makseta mitään jättipalkkoja.

Ainakin MHL:ssä on sellainen taso, että sieltä pystyy nostamaan suoraan pelaajia menestyväänkin KHL-seuraan. En tiedä miten MHL:n taso vertautuu A-nuorten SM-liigaan, mutta hyvällä juniorityöllä myös Jokereilla olisi mahdollisuus palkkakaton puitteissa kasvattaa pelaajarinkiään nykyistä suuremmaksi. Tietysti farmisopimus jonkun Liiga-joukkueen kanssa olisi paras vaihtoehto, mutta sitä ei taida tapahtua ainakaan ensi kaudella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei ole varaa pitää Ossi Väänästä joukkueessa enää ikinä.

Mitähän Väänänen teki eilen väärin? Ei ainakaan mitään siinä 0-1 maalissa jossa Jokereiden muu av-nelikko onnistui jättämään Väänäsen puolustamaan yksin kahta vastustajaa vastaan ja Väänänen teki niin kuin piti eli pelasi takatolpalla olleen miehen kiinni ja esti syötön mutta Hjalmarsson ohitti sitten Karlssonin etukulmasta. Sen lisäksi Väänänen veti eilen hienosti Da Costan katolleen ja oli muutenkin jämäkkä. Kiekollisena Ossi ei tietenkään edelleenkään ole erityisen vahva mutta ei siellä Ossilta mitään isoja hasardeja nähty.

Se Ossista, tämä sarja alkaa olemaan aika pahassa tilanteessa ja Jokereilla ei vain tunnu taito ja vauhti riittävän murtamaan TsSKAn puolustusmuuria. Jokerit aloitti eilisen matsin todella hyvällä sykkeellä mutta tolppaa ja Aaltosen läpiajoa lähemmäksi ei maalia päästy, niistä edes toisesta maali niin eilinen peli olisi saanut ihan erilaisen suunnan, nyt oltiin takaa-ajajina vaikka alussa TsSKA oli täysin lähtökuopissa Jokereiden myllyttäessä. Eilen kaaduttiin saappaat jalassa eikä joukkueetta voi mollata siitä etteikö olisi yritetty ei vain riittänyt virta. LOKoMo ketjun rikkominen 2.erän loppupuolella oli hyvä veto, Aaltonen toi virtaa tuohon Koukalin ja Omarkin rinnalle ja se ketju sai vihdoin myös paikkoja, samoin Moses pääsi 3.erässä useammin laukomaan ja paikoille. Eiköhän tämä muutos jää myös torstain peliin voimaan, koska LOKoMo on ollut meidän ketjuista huonoin tässä sarjassa eikä se luo edes maalipaikkoja.

Eilinen virran loppuminen näkyi siinä että Jokerit ei vain jaksanut pitää sitä maanantain pelissä nähtyä ja eilen 1.erän alussa pitämäänsä intensiteettiä päällä, myös fyysisyys ja iholla oleminen ei onnistunut samalla tapaa kun jalat liikkuneet riittävästi. TsSKAlla on niin laaja materiaali että tämä tiivis pelitahti ei ainakaan heikennä sen mahdollisuuksia, Jokereilla kun ei ole oikeastaan edes vaihtoehtoja miehistöönsä tarjolla. No ei tämä sarja vielä ohi ole ja siitä lähdetään että sarja tuodaan vielä lauantaiksi takaisin Helsinkiin. Ainakin peli on nyt selvä, häviöllä kausi päättyy ja vain voitolla jatketaan taistelua.

Hope dies last!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös