Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tämän keskustelunavauksen pohjalle löysin erinomaisen artikkelin faneille.com -sivustolta.
Lätkäseurat tarvitsevat vapaaehtoisia, mutta eivät johtopaikoille | Lätkä | Faneille.com

Artikkelissa mainitaan erityisesti jääkiekkojuniorien vanhempien innokkuus ja oma-aloitteisuus, joiden avulla noustaan seurojen johtopaikoille. Kuitenkaan näillä henkilöillä ei ole sellaista osaamista / ammattitaitoa, joita seuran menestymiseen edellytetään.

Seurojen johdossa on myös liikemiehiä, jotka ovat rikastuneet muussa bisneksessä kuin jääkiekossa. Tällaisilta henkilöiltä löytyy kyllä ammattitaitoa johtamiseen, mutta riittääkö heidän osaaminen nimenomaan jääkiekkoon liittyvissä asioissa.
 
* Syntymästä kuolemaan IFK * En gång IFK - alltid IFK *

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin vapaaehtoistoimintahan tuolla kaiken pohjalla usein on. Urheilubisnes on vaikea laji, jonka ammattimainen hallinta on aika harvan huvia. Itse asiassa edes akateemisesti koulutetut eivät tahdo ymmärtää, kuinka toimintaa käytännössä pitäisi pyörittää. Mutta pidetään kuitenkin mielessä, että seuroilla raha tuppaa pyörimään siellä edustuksessa ja kaikki muu on oikeastaan monessa paikassa aika sekundaarista.

Vapaaehtoistöillä kasvatetut ja isolla rahalla maksetut pelaajat eivät välttämättä aina edes halua siirtyä mihinkään ammattilaiskiekon maailmaan. Ihmisten intressit muuttuvat ajan kuluessa ja on väistämätöntä, että joku prosentti rahasta ja effortista hukataan matkalla täysin riippumattomista syistä. Kuitenkin seurojen olisi ehkä syytä miettiä, miten raha jakautuu. Tällä hetkellä seurat keskittyvät siihen pääbisnekseen eli sarjatason pelaamiseen ja raha pysyy siellä ja sekään ei tahdo oikein riittää. Ei siitä ole jakaa kuin murusia muille, valitettavasti.
 

Glove

Jäsen
Olikohan se Alpo vai kuka, joka sanoi jo 40 v. sitten, ettei homma mene oikein kun pelaajat ovat ammattilaisia, valmentajat puoliammattilaisia ja seurajohto täysiä amatöörejä.
 
Fair play and respect
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy