Johan Pennerborn JYPin päävalmentajana

  • 19 748
  • 168

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt se sitten vihdoin on julkista tietoa, eli Johan Pennerborn JYPin päävalmentajaksi kahden vuoden sopimuksella: Johan Pennerborn JYPin uusi päävalmentaja - JYP Jyväskylä

"JYP Jyväskylä Oy ja valmentaja Johan Pennerborn ovat allekirjoittaneet kahden vuoden päävalmentajasopimuksen pelikausille 2024–2026. Ruotsalainen Pennerborn saapuu Jyväskylään valmennettuaan kaksi viimeistä kautta Itävallan pääsarja ICEHL liigassa pelaavaa Graz99ers joukkuetta. 52-vuotias Pennerborn toimi ennen Itävallan pestiään Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Färjestadin päävalmentajana kausilla 2017–2022."

Muusta valmennusryhmästä:

"JYPin liigajoukkueen valmennusjohdon kaudella 2024-2025 täydentävät Pennebornin lisäksi valmentajat Mikko Heiskanen ja Juha-Pekka Haataja sekä maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville-Veikko Pohjanvirta ja fysioterapeuttina Jacob Hyde. Kaikkien valmennusjohdon jäsenten sopimukset kattavat tulevan pelikauden 2024–2025.

Viime kaudella JYPin liigajoukkueen valmennustiimissä toiminut apuvalmentaja Tommi Hämäläinen siirtyy liigajoukkueen taito- ja yksilövalmentajan tehtävään."



Kokenut ja mielenkiintoinen valmentaja. Uusia tuulia tulee ihan varmasti mukaan. Pönö ja Hade jatkavat tiimissä, sekä Hämäläinen siirretty toisiin tehtäviin. Kaikkiin toiveisiin ei täysin vastattu, mutta on silti aihetta huokaista helpotuksesta.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika skeptisesti suhtaudun tähän, sillä Itävallassa ei ainakaan tilastojen valossa kyseinen kaveri vakuuttanut. Itävallan liigaa on aikoinaan tullut semisti seurattua, eikä se mikään kovatasoisin ole. Eli toivotaan parasta mutta varaudutaan siihen, että fudut tulee.
 

pynski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen toiveikas. Uusia tuulia päävalmentajaksi, Pönö käy hakemassa vauhtia taas apuvalmentajan pestistä ja Haataja jatkaa. Hienoa.

No, Hämäläisen jatko toki vähän hupijuttu.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kyllä mua vähän ihmetyttää se, että miksi ihmeessä tänne valitaan valmentajaa kansallisuuden perusteella. Seppäsellä on ollut joku hassu visio, jossa valmentaja ei saisi olla suomalainen. Vähän hassu lähtökohta pestiin, johon olisi tärkeä valita paras mahdollinen vaihtoehto. Sinänsä on kyllä virkistävää nähdä JYPissä ulkomaalainen valmentaja ensimmäistä kertaa, mutta vähän epäilyttää onko tässä menty perse edellä puuhun tai ajettu käärmettä pyssyyn.

Toinen huoli on vähän omituisesti kasattu valmennustiimi. Pennerborn istuu valmiiseen pöytään, jossa kaikki muut jakkarat on jo täytetty talon puolesta. Jopa kasvonsa menettänyt Pönö ja hilpeyttä aiheuttava Hämäläinen saavat jatkaa, vaikkakin Hämäläisen pesti oli vähän epäselvästi kirjoitettu. Ei kuulu valmennustiimiin, mutta toimii taitovalmentajana. Täh?

Myös yleinen sopimustilanne herättää kummastusta. Pennerbornille tehtiin suora kahden vuoden sopimus (mikä on mielestäni ehdoton minimi mitä valmentajalta voi tässä kohti vaatia), mutta Heiskanen ja Haataja ovat sitten kiinnitetty vain ensi kaudeksi, joten Pennerbornin tiimi jälkimmäiselle kaudelle on vielä täys mysteeri.

Toivottavasti Pennerborn saa oikeasti aikaa kääntää väärään suuntaan menevän valtamerilaivan. Edellisten valmentajien kohdalla on tehty vähän sitä typeryyttä, että aikaa ei ole annettu juuri yhtään, vaan tuloksia on vaadittu välittömästi, ja tämän vuoksi lyhytjänteisyys on aiheuttanut monia typeriä potkuja tai valmennuksen vauhtamisia. Jukka Rautakorpi 89 ottelullaan on saanut kaikista suurimman tiimalasin.

Jännä nähdä myös mitä tuleva urheilutoimenjohtaja tykkää uudesta valmennuksesta. Ettei vain kävisi kuten Holtarin hankkimalle Tirkkoselle, jossa uusi urheilutoimenjohtaja ei ollut tyytyväinen valintaan ja Tirkkoselle näytettiinkin ovea jo seuraavana syksynä.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosiaan, viimeisellä Färjestad-kaudellaan vei aina mestaruuteen saakka. Ei ihan huuhaa-suoritus Ruotsissa.
Heh, mulla taas Eliteprospects kertoi että sai kenkää viimeisellä Färjestad kaudellaan :D Mikä lie totta, en oo Ruotsin liigaa niin tarkkaan seurannut.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche #8 #32 #91 #96
Mielenkiinnolla odotan millaista peliä Pennerborn peluuttaa. Erittäin positiivinen uutinen että valmentaja julkaistiin, viimekausien jälkeen epäröin uusinko kausikorttia mutta tämä Valmentajavalinta saa itsessään minut jatkamaan kausikorttilaisena. Paistaa se aurinko risukasaankin välillä.

Ensimmäinen Ulkkarivalmentaja JYPin historiassa? Korjatkaa jos olen väärässä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko tämä nyt sitten niin, että kun Tapparan sapluunan kopiointi vuodelta 2014 ei toiminut, niin yritetään kopioida vuoden 2024 sapluuna? Ei vaisinkaan. Mielenkiintoista saada penkin taakse muitakin kun niitä seurasta toiseen kiertäviä tuttuja naamoja.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Jaahs...valmentaja nimetty. Aika palata tännekin.
Onneksi ei tullut Pikkarainen. Taidan tulla ekaan peliin Tre Kronor -paita päällä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Ulkopuolisen silmin tietenkin yllättävä valinta, minusta päävalmentajan pesti on lopulta tärkein yksittäinen sopimus. Eiköhän taustat ole tutkittu nyt erityisen huolella. Toivottavasti se homma sielläkin lähtisi uuteen nousuun.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Pennerbornin tulo on aivan loistava uutinen! Seitsemän vuotta kokemusta päävalmentajana kahdessa eri maassa, ja siten kahdessa eri pääsarjassa, viime kausi meni kyllä Grazilla vielä JYPiäkin huonommin. Grazissa pelasi viime kaudella Renars Krastenbergs, ja siellä olisi soppari nyt katkolla. Tulisko kolmaskin latvialainen jengiin mukaan näin uuden valmentajan mukana?

Mutta mitä ihmettä...eikö sitä Hämäläistä nyt oikeasti voi potkia pois??? Näyttää siltä, että ongelma(t) jäävät organisaatioon. Haatajan jatko ihan ok. Heiskasen hyväksyn pitkin hampain jatkamaan apukoutsina, mutta Hämäläisellä ei pitäisi olla enää mitään asiaan mihinkään mikä liittyy vähänkään JYPiin.

Eli vaikka päävalmentajauutinen on sinänsä loistava juttu, niin ei tämä pöydän puhdistaminen nyt ole menossa ihan niin kuin toivoin ja odotin. Mutta eiköhän tässä käy niin, että mikäli Pennerborn aloittaa myös seuraavan kauden valmentajana, niin tuo omia miehiään valmennukseen. JYP on neuvotteluissa kertonut, että "sinulle maksetaan, mitä pyydät, mutta omat apuvalmentajavalinnat saavat odottaa. Me maksetaan palkkaa jo niin monelle valmentajalle, että tänä vuonna et vielä voi tuoda omia äijiä mukanasi."
 

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Olen vähän yllättynyt valinnasta, mutta näen tässä mahdollisuuden. Mitaleille Pennerborn ei ikinä ole kyennyt joukkueitaan valmentamaan, mutta Färjestad oli kuitenkin hänen johdollaan useamman vuoden ajan pudotuspelijoukkue SHL:ssä. Ja oikeastaan se vakioitunut asema pudotuspelijoukkueena on se mitä JYPin pitää saavuttaa, ollaan oltu liian kauan pohjalla.

Tavallaan olisin voinut olettaa, että valmennusryhmään olisi liittynyt Pennerbornille jo valmiiksi tuttuja tyyppejä, mutta ei näköjään. Haatajan pysyminen on ehdottomasti positiivinen asia. Vaikka aiheuttaakin varmasti vähän ristiriitaisia fiiliksiä Heiskasen jääminen apuvalmentajaksi niin ei se nyt kauhea katastrofi ole. Hämäläisen rooli toivottavasti jää pieneksi, kun ei varsinaiseen valmennusryhmään ilmeisesti kuulu.

Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen valmennusryhmään.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Hienoa, loistavaa! Taas yksi valmentaja joka ei peluuta träp- kiekkoa (?) Liigaan. Saadaan Liigaan lisää tapahtumia, eikä maata maalien takana.
Ainakin mitä jonkun pelin seurasin hänen Färjestadin ajalta, niin suosi enemmän nopeita kääntöjä omista ja kiekossa pysymistä svedujen tapaan. Tietysti pelaajamateriaali vaikuttaa pelitapaan, mutta uskon että tässä saadaan uusia variaatioita ainakin entiseen verrattuna :D
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Erittäin mieltä kiehtova ratkaisu, vaikka ruotsalaisesta päävalmentajasta oli jo jonkin aikaa huhuiltu täällä. Varsin positiivisin mielin silti, ehkäpä aito tuuletus päävalmentajien suomalaiseen kierrätyskeskukseen tekisi terää. Tietysti mitään suurempaa itseisarvoisuutta en ulkomaalaisessa päävalmentajassa näe, mutta uudet tuulet voivat joskus toki auttaa tekemään asioita toisin - etenkin, kun ei oikein ole viime kausina oikein lähtenyt.

Suurella mielenkiinnolla odotan, mitä Pennerborn tuo soppaan mukaan. Toki kovin rohkaisevia eivät ole Graz99ersin viimeisin ja ilmeisen umpisurkea kausi ICEHL:ssä (selkeä hännänhuippu), sekä tieto siitä, että (ilmeisesti, enpä tsekannut mutta oletan aiempien ketjun tietäjien tietävän) kaveri potkaistiin lopulta pellolle Färjestadista ja sitten vasta voittivat mestaruuden.

Muttamutta, moni asia voi muuttua uudessa tilanteessa, ja enpä nyt suoraan sanoen odota JYPiltä vielä mitään kovin suuria seuraavaan pariin kauteen. Pudotuspelipaikka olisi ihan kiva pitkästä aikaa ja josko siihen sitten riittäisi Pennerbornin kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös