Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 837 323
  • 2 679

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikä muu ominaisuus kuin pään koko?

Jessestä tulee korkeamman tason pelaaja. Asenne on parempi alussa ja se kantaa pidemmälle lopussa.
Noh.... Jos pelaa joskus ykkössentterinä niin nostan hattua. OJ kuitenkin on yksi parhaista Suomessa ikinä. Kurri ja Selänne ohi. Lehtinen siinä rinnalla.
Edit. Ja S.Koivu tietenkin. Juhannus painaa päälle ja tärkeimmätkin unohtuu,,,
 
Viimeksi muokattu:

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Hyvän paikan näyttää saa Jesse. Kyllä Oikers oli parempi vaihtoehto kuin Columbus. Antavat varmasti aikaa sopeutua.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jahas, tämmöstä sit pukkaa:) Kuten olen ennenkin sanonut, niin en tiedä kovin hyvin noita änärin joukkueiden tilanteita, mutta Jesse tulee varmasti saamaan kunnon tilaisuuden näyttää, Neljäs draftissa ei merkkaa mitään, ei meinaa ykköstilakaan, koska nyt vasta alkaa se totuudenhetki syksyllä, eikä silloin ole selityksille sijaa kellään. Peli näyttää kuka on kuka.

Tulee olemaan jännittävää seurata suomalaisia ja luonnollisesti oman joukkueen pelaajathan ne eniten kiinnostavat. Toki Lainekin, koska nyt nähdään ovatko puheet ja teot ja median suosikkiasema balanssissa. Toivon olevan, koska en millään jaksaisi taas lukea Laineesta sivutolkulla paskaa vuorostaan, tai kenestäkään muustakaan. Muuten tulee taas skippauksia lukemisiin:)

Onnea iso9! Myötätuulet sua seuratkoot.Toivottavasti polvi on kunnossa ajoissa.
 

Zinetula

Jäsen
Niin että miten oli?
Lyödään nyt viimehetken veikkaus pöytään että Pulju menee joko neljäntenä tai viidentenä. Ei missään nimessä top3. Jos itse oisin päättämässä niin ei riittäis edes top10.. Mut eiköhän toi Edmonton ole sen verran tyhmä organisaatio että ottaa nelosena sen..
Itse en tosin veikannut mitään, mutta osallistumpahan keskusteluun. Vielähän tuo koko sanomasi ei ole alkujaankaan täyttynyt, muuta kuin varausnumeron osalta. Se muun muassa muotoutuu myöhemmin, oliko Edmonton tyhmä ja onko Puljun #4 oikeutettu. Sitä on kuitenkin kuvailtu ryöstöksi ja lottovoitoksi Edmontonille, kenen arveltiin ottavan Duboisin tai Tkachukin tilalta tulevaisuuden pakikseen joko Juolevin tai Sergatsjovin kun muita parempana pidetty kolmikko (Matthews, Laine, Pulju) varataan edellä. Yleensä pakkien osumaprosentteja ei pidetä niin korkeana, mistä syystä pitää lupauksen olla kova suhteessa hyökkääjiin, mikäli varataan ensin. Siitä huolimatta Edmonton varasi Puljun, vaikka se tarvitsi kovasti tulevaisuuden puolustajaa. Huipputalentti oikealle laidalle kelpasi Puljun muodossa kun siellä ei ole Eberlen jälkeen ruuhkaa Jakubovin polkiessa paikallaan. Puljulle puolestaan on loistava uutinen, että tilaa pitäisi löytyä kunhan saa polven kuntoon ja riittävästi treenejä alle! Ja keskikaistalle on McDavidin, Draisaitlin ja Nugent-Hopkinsin myötä kova tulevaisuus, kaiken kaikkiaan päinvastainen tilanne Columbuksen kanssa. Edmonton yllättyi Puljun olevan vielä vapaana, kuten joku edustaja tuumasi varaustilaisuudessa.

Tässä draftissa Jesse oli ennakkoon kaikkien scoutinglistojen kolmas ja valinnan piti olla selviö. Kuitenkin Kekäläinen päätyi Duboisiin. Tätä kyllä jonkin verran uumoiltiin ennakkoon ja mahdollista kolmannen vuoron kauppaamista spekuloitiin. Mutta tässähän ei ole Jessen top3 varauksen tason riittävyyden kyseenalaistamista (mitä @Pederheier teki) vaan Columbus yrittää tehdä kroonisesti ykkössentteriä Duboisista. Jessen paikalle eli oikealle laidalle on Columbuksessa valmista pelaajaa vaikka millä mitalla kuten Saad, Atkinson ja Foligno. Myös nuoria löytyy ja laitureita myös vasemmalle, mutta akuutti pula oli nimenomaan sentteriosastolle, tulevaisuuden sentteriosastolle ja ykösketjun keskusmieheksi. Kekäläinen haki kauppoja saadakseen ison hyödyn kolmosvuorosta, mutta lopulta ei saanut tarpeeksi tai ei voinut olla varma, että Dubois lähtisi vielä muutamaa pykälää pienemmällä varauksella.

Tietenkin jokaisella saa olla mielipiteensä, mutta Puljujärvi on heittämällä draftin top-3 varaus. En yllättyisi vaikka kilpailisi Laineen kanssa myöhemmin siitä, että kummasta loppujen lopuksi tuli draftin paras pelaaja.
Ei mene edelle, mutta ei todellakaan ole niin kaukana kuin sinä sanot olevan. Puljujärvi oli kuitenkin loistavassa vireessä U20-kisojen ja loukkaantumisen välissä. Eikä pelannut huonosti loukkaantumisen jälkeenkään. Teki kuitenkin loukkaantuneena play-offeissa melkein piste per peli.
Pulju varattiin neljäntenä, mutta kyllä komppaan @Wilderness -niminerkkiä siinä, että Puljujärvi on draftin 3:neksi paras pelaaja. Huikean kevään pelannut Laine ei lopulta pystynyt kuin haastamaan vanhempaa ikäluokkaa olevaa Matthewsia ykösvarauksesta ja siinä sanottiin olevan sentterin tontti esteenä. Sentteri on lähtöjään arvokkaampi pelipaikka jos on kaksi tasavahvaa pelaajaa. Samaten Toronto tarvitsi sentterin. Columbuksella oli oikean laidan hyökkääjiä, mutta tulevaisuuden ykkössentterin tonttiin haettiin miestä. Täten Toronto päätyi Matthewsiin ja Columbus Duboisiin. Ja nimenomaan kontrasti Puljun ja Duboisin välillä oli tässä se suurempi ja sitä on pidetty yllätyksenä huolimatta siitä, että Kekulla oli iso sentterin tarvis. Silti @Wilderness on hyvin kartalla tilanteesta ja tavallaan yhtä oikeassa, vaikka @Pederheier :n veikkaus Puljun varausnumerosta oli neljäs tai viides. 1997-syntyneestä Matthewsista voi tulla myös draftin paras pelaaja, mutta lähinnä Laine ja Pulju kilpailevat tulevaisuudessa siitä kumpi on 1998 ikäluokan paras pelaaja tulevaisuudessa! Molemmilla on siihen edellytykset. Kehitystä on vaikea arvioida ja aika näyttää saako Keku Duboisista kaipaamaansa ykössentteriä.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Samassa joukkueessa on erittäin hyvällä mahdollisuudella muutaman vuoden aikajänteellä maailman paras jääkiekkoilija ja Puljulla on vielä ihan täydet mahdollisuudet joku päivä pelata siinä rinnalla. Olihan tämä nyt ihan hiton hyvä juttu Jesselle päästä Edmontoniin.
 

Zinetula

Jäsen
Samassa joukkueessa on erittäin hyvällä mahdollisuudella muutaman vuoden aikajänteellä maailman paras jääkiekkoilija ja Puljulla on vielä ihan täydet mahdollisuudet joku päivä pelata siinä rinnalla. Olihan tämä nyt ihan hiton hyvä juttu Jesselle päästä Edmontoniin.
Just näin! Siinä tulee väkisin 80-luku mieleen. On kanadalainen leftin sentteri, kaikkien aikojen pelaaja ja suomalainen rightin oikea laita, kuka takoi yli 600 NHL-maalia. Sama seura n. 35 vuotta myöhemmin: kanadalainen leftin sentteri, kenestä uumoillaan tulevaisuuden maailman parasta pelaajaa ja siihen suomalainen rightin oikea laita. Pelaajatyypeistä sen kummemmin puhumatta tuossa olisi kyllä Puljulle loistava paikka tehdä tulosta, jos kaikki natsaa kohdalleen! Tämä ei ole ollut suomalaisille kärkipelaajille mitenkään selviö Kurrin jälkeen eli pelikavereissakin on ollut usein toivomisen varaa.
 
Hyvin komppaat kyseistä lehteä, ei muuta kuin kesätöitä hakemaan. Ainakin otsake johti minut ymmärtämään toisi ennenkuin luin koko jutun.

Yrittivät vaihtaa nelosvuoroa että saisivat puljun heille, eli munkilla saivat ilman vuoron vaihtoa.

Mitä ymmärsit toisin? Itse ajattelin otsikon luettuani että noinkohan yrittivät pakkia neloskiepillä. Eikä se ajatus kaukana ollutkaan.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
No niin, saapa nähdä kelpaako Jesse Keklulle..... ja jos kelpaa niin onko samantien lähdössä jos näin, niin varmistanee Nutivaaran lähdönkin ja pojat pakkaa yhdessä kamansa ja suuntaavat kohti Columbusta, Varmaan Nutin englannin kielen taitokin on Jesseä paremmalla tolalla... toisaalta jos Keklu Jättää Jessen ottamatta niin Edmontoniin päätyessään uskon Jessen olevan kokoonpanossa seuraavan NHL kauden alkaessa...

Niin ennalta arvattavaa..... Vai mitä.... Loukkaantuminen voi kyllä muuttaa tuota viimeistä lausetta..
 
Uskoisin, että Puljujärven pelaamiselle vielä ensi kausi Kärpissä on nyt hieman parempi mahdollisuus kun varaava joukkue olikin Columbuksen sijasta Edmonton. En sano, että todennäköisyys on iso, mutta kuitenkin. Oilersilla tuo hyökkäys on muutenkin täynnä nuoria tähtiä eikö välttämättä ole kiirettä tuoda Jesseä vielä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ilta(paska)lehti kertoo...
No tässä Oilersin sivuilla olevassa draftin jälkeisessä haastattelussa Pete Chiarelli kyllä sanoi että ainoastaan yhdessä kaupassa ois ollu toi pick mukana ja muuten vaan kartoitettiin markkinoita liikumisen suhteen. Ja sitten kun Chiarellie oli tullut fiilis että Puljujärvi saattaa tipahtaa heille niin olivat päättäneet pitää vuoron. Samassa haastattelussa Chiarelli sanoo myös että uskoo Puljujärven olevan NHL valmis, mutta jos ei ole niin pelaaminen Suomessa on myös mahdollista.
 

Ilen kädet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid, NHL
Käsitin otsikon niin, etteivät halunneet Puljua vaan yrittivät kaupata vuoroa että saisivat muuta tilalle... Ehkäpä itse syyllistyin väärään johtopäätökseen. Tiki artikkeli itsessään avaa, että Edmonton tulee nyt todennäköisesti tekemään kauppoja saadakseen pakkeja. RNH:sia ainakin huhuttu kauppatavaraksi.
 

Zinetula

Jäsen
Käsitin otsikon niin, etteivät halunneet Puljua vaan yrittivät kaupata vuoroa että saisivat muuta tilalle... Ehkäpä itse syyllistyin väärään johtopäätökseen. Tiki artikkeli itsessään avaa, että Edmonton tulee nyt todennäköisesti tekemään kauppoja saadakseen pakkeja. RNH:sia ainakin huhuttu kauppatavaraksi.
Olihan tuo IL:n juttu klikkihuorausta, mitä isossa määrin. Olisi voinut muotoilla ihan toisin kuvaamaan itse juttua. Rivien väleistä voi poimia monta eri näkemystä Edmontonin ajatuksista. Vaikkapa sen, että Edmontonkin piti kolmen kärkeä todella varaamisen arvoisena ja nyt se pääsi siihen käsiksi lopulta nelosvarauksella.

Uskoisin, että Puljujärven pelaamiselle vielä ensi kausi Kärpissä on nyt hieman parempi mahdollisuus kun varaava joukkue olikin Columbuksen sijasta Edmonton. En sano, että todennäköisyys on iso, mutta kuitenkin. Oilersilla tuo hyökkäys on muutenkin täynnä nuoria tähtiä eikö välttämättä ole kiirettä tuoda Jesseä vielä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.
Ans kattoo kun lopulliset joukkueet tulevat esille. Varmaan nähdään kauppoja. Onhan Columbuksenkin uskottu treidaavan oikea laituri Folignoa sun muuta, mutta kyllä siellä on kärkiketjujen oikeat laidat miehitetty aika kattavasti. Saad ja Atkinson nyt kärkipäässä. Nyt ei tarvitse tehdä tilaa Puljulle treidien myötä, mutta toki Seth Jonesin kiinnitys tarvitsee tilaa palkkakatossa.

Itse näkisin kuitenkin juuri Edmontonissa tilaa enemmän Puljulle. Varsinaisia tekijämiehiä (poikia) on keskikaistalla McDavid, Draisaitl ja Nugent-Hopkins sekä Hall ja Pouliot vasemmalla sekä Eberle oikealla. Myös oikean laidan Yakupov-kortti toki voidaan kääntää vielä kerran, mutta voi olla treiditavaraakin jos hänestä on vielä jotain saatavilla. McDavidin rinnalla oli jo viime syksynä uusi alku, mutta hyytyi taas kauden edetessä pahasti. Ei kelvannut lopulta edes Venäjän mm-ryhmään vaan tippui leiriltä. Etenkin RHN:n uhraamista treiditavarana on puhuttu, jotta saataisiin pakistoon laatua. Eberleä on myös nyt spekuloitu jos Pulju saa kauden edetessä vakuutettua tulevaisuudellaan Edmontonin. Kuitenkin onhan 2-3 -ketjut täysin realistisia Puljulle jo nyt tai paikka ihan Eberlen jälkeen toiseksi parhaana oikeana laitana. Ja mikä merkittävää, sinne 2-3 ketjuunkin riittää laatua keskikaistalle. Kaikki on itsestä kiinni, vaikka polvivamma tuo takamatkaa treeneihin. Kunhan se kuntoutuu ajallaan, niin kaikki mahkut on nousta jo Edmontonin kokoonpanoon.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En tiedä Edmontonista tarpeeksi, mutta olisihan se hieno löytää Jesse McDavidin rinnalta. Toivottavasti Jesse pääsee kuntoon ja tutuksi pikkukaukalon kanssa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jesselle varmasti paljon parempi paikka tuo Edmonton kuin Columbus. Edmontonissa on kuitenkin useita muitakin hyökkäyspään tähtipelaajia eikä Jessen tarvitse yksin kannatella surkeaa organisaatiota. Columbuksessa Puljulta olisi puuttunut ensinnäkin hyvä ykkösentteri viereltä ja hyökkäyspään vastuu olisi varmasti ollut paljon suurempi heti alusta lähtien.
Ja kieltämättä kutkuttava asetelma tuo uuden "Gretzkyn" ja "Kurrin" päätyminen juuri Edmontoniin, seuraavaksi sitten hommaavat Komarovin Tikkaseksi ;)
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
onhan Oilers nyt 10 kertaa mielenkiintoisempi joukkue, kuin Blue Jackets. Hieno yllätys tämä näin fanin näkökulmasta, kun samalla pääsee seuraamaan entistä tiiviimmin myös McDavid.. Mikäli Jesseä kokeillaan hänen laidallaan ja miksi ei kokeiltaisi, niin pelinopeus tuossa ketjussa voi parhaimmillaan olla aivan mahtavaa seurattavaa.

Siitä se lähtee! En pistä silti pahakseni jos vuodeksi jäisi vielä dominoimaan Ouluun.. Mutta aika näyttää.

kovimmat suomalaiset siis Kanadalaisiin joukkueisiin, mikä on myös ihan positiivinen juttu.
 
Kävipä ihan loistava säimä Puljulla! Columbuksella ei tunnu olevan oikein minkäänlaista tulevaisuutta, täynnä tusinapelaajia ja silti pää osuu palkkakattoon ja Kekäläinen surkea GM, joka varmaan kohta korvataan ja sitten taas alkaa uusi projekti. Edmonton taas täynnä nuoria huippupelaajia ja kyllähän tuo McDavid-Puljujärvi-akseli vaan kovettaa ennakolta, pakko myöntää.
 

Odessa_park

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Kaiken julkisuuteenkin vuotaneiden tietojen jälkeen tuo Keklun ratkaisu ei lopulta ollut kovin yllättävä.

Pohjoisen poika sopeutunee varsin hyvin Edmontoniin, vaikka käsittääkseni Edmonton on vielä Torniota ja Ouluakin kylmempi paikka, kun siellä preerialla ei ole edes golf-virtaa talvella lämmittämässä.

Jesse saanee pätevän sentterin vierelleen pelaa sitten missä kentässä tahansa, mutta eniten arveluttaa onko Oilersin top-4 puolustajissa kykeneviä pelaajia antamaan lättyjä suoraan luisteluun, missä Pulju on parhaimmillaan.

Veikkaan, että tekee 31 pistettä ensi kaudella NHL:ssä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Mielenkiintoista seurata miten Puljun käy. On vaikea uskoa, että vielä ensi kaudeksi avautuu paikkaa Oilersissa. Saa varmasti mahdollisuuden, mutta en usko Jessen pelaavan sitä yli 10:tä matsia, jolloin hänet voi vielä alas laskea. Oilersin hyökkäys on nuoria täynnä, viimeisimpänä breikanneena Draisaitl. Ihan pelkillä nuorisolla ei kokoonpanoa voi täyttää, mutta kesän kaupat voi tietysti avata sauman.
 

Zinetula

Jäsen
Taitaa Puljun pahin uhka ensi kautta ajatellen olla se polvivammasta toipuminen. Mitä myöhemmälle menee pelikunnon löytyminen tai kovan treenaamisen aloittaminen, sitä suurempi uhka on kautta ajatellen. Jos polvi alkaa toimia kovin aiottua myöhemmin, voi nousta jopa Kärpissä pelaamisen mahdollisuus esille.
 

Wire

Jäsen
onhan Oilers nyt 10 kertaa mielenkiintoisempi joukkue, kuin Blue Jackets. Hieno yllätys tämä näin fanin näkökulmasta, kun samalla pääsee seuraamaan entistä tiiviimmin myös McDavid.. Mikäli Jesseä kokeillaan hänen laidallaan ja miksi ei kokeiltaisi, niin pelinopeus tuossa ketjussa voi parhaimmillaan olla aivan mahtavaa seurattavaa.

Siitä se lähtee! En pistä silti pahakseni jos vuodeksi jäisi vielä dominoimaan Ouluun.. Mutta aika näyttää.

kovimmat suomalaiset siis Kanadalaisiin joukkueisiin, mikä on myös ihan positiivinen juttu.

Ja myös 10-kertaa vaikeampi breikata muiden junnutähtien seassa. Nyt rauhassa polvi kuntoon ja kun paikka tulee niin kunnon näytöt kehiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös