Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jere Karalahti – tilanneseuranta ja spekulointi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Brewer, 21.08.2002 klo 08.54.

 1. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Hyvinkään Ahmat ovat tehneet tarjouksen Nashvillelle Jerestä. Lähde: HS ja IS 21.8. 2002
   
 2. bull Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pentti ja kuitatut Jeren taksikuitit, ULUVFC #13
  "Ifk tarjoaa Karalahdelle apua ja mahdollisuuden harjoitteluun" IS 21.8

  Jos Kummola onnistuu neuvottelemaan Jerelle mahdollisuuden palata Suomeen ni vanha seura on valmis auttamaan miestä mäessä. Tuohimaa lupaa seuran tarjoavan apua Jerelle. "Mielellämme autamme" sanoo Tuohimaa. "Yritämme myös selvittää onnistuisiko pelaaminen täällä", jatkaa Tuohimaa.
   
 3. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Veikkaan

  Kummola , Helgovaara ja Saarikangas ( ja Harkimo ) tulevat tekemään kaikkensa , että Jere ei saa pelilupaa IFKssa. Näinhän nämä ukot avittavat Jeren uran tuhoutumista. Muttamutta sepäs ei onnistukaan , koska Jorge on Tapulin taisteleva Äijä ! Tsemppiä Jore !
   
 4. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luulin tätä ensin vitsiksi, mutta kyllähän jotain virityksiä selvästi on! Ehkä Hyvinkäällä on tajuttu että aina kannattaa yrittää vrt. tapaus P.Forsberg -kukaan ei kysynyt.

  Hjällis kyllä pitää siitä huolen että Jere ei ainakaan pelaa Suomessa, koska hjällis haluaa että jokkkerit on se joukkue joka saa palaavat kovat nimet, ja jos hjällis ei saa Jereä, niin sitten hjällis suuttuu. Ja jos hjällis suuttuu, niin sitten kukaan ei saa Jereä. Ja hjällishän sanoi että liigaseurojen intressit ovat yhteiset, eikä hän aja jokkkereiden etua, jos nyt joku HIFK on eri intresseillä liikkeellä, niin sehän on pelkästään hyvä asia.
   
 5. bull Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pentti ja kuitatut Jeren taksikuitit, ULUVFC #13
  Re: Veikkaan

  Lainaus:
  Älä unohda listalta Ruuttua! Käsittämätöntä jos liiga ei salli Jeren täällä pelaavan jos Nääsville siihen suostuis...

  Tsemiä Jere! Kaiken voi voittaa!
   
 6. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  On kyllä aika vaikea nähdä Ahmoja edes vaihtoehtona Jerelle. Kaskun ei Napapiirin Kiekko. Lapissa voisi Jere kaikessa rauhassa skrinnailla pitkin erämaajärviä ja lämiä höyryt helvettiin?

  Mikäs edistysaskel ukon hoidolle olisi pelata Ahmoissa? Eiköhän se kotelo tervehdy Jeren mielestä paremmin omien parissa. Seurassa, jolla on kokemusta ukon auttamisessa. En osaa kuvitella liigapomoja niin hölmöiksi, että yrittäisivät estää Jeren pelaamista/tervehtymistä. Ei kai? Oikeessa elämässä.

  Mahtaako Jeren omilla haluilla olla mahdollisessa ratkaisussa mitään tekemistä? Mies on kait ilmoittanut sydämensä sykkivän IFK:lle. En muista nähneeni hänen kommentoineen:

  ''Minunkin sisällä asuu pieni ahma.'':D
   
 7. yökkömies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  Ridasjärven päihdehoitolaitos...hölmö!:o
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  Tämä olisi myös hyvä vaihtoehto. Kaikkihan ovat nähneet miten tehokasta Balboan pojat treenaaminen oli edesmenneessä Neuvostoliitossa siinä Rockyssä, jossa hänellä oli matsi Ivan Dragoa vastaan. Siellä vaan korvessa painettiin umpihangessa ja kannettiin tukkipuita, perskele!
   
 9. St103 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Seuraava juttu Netti-Iltalehdestä:

  " Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola aikoo keskustella NHL:n
  ja liigan pelaajayhdistyksen johdon kanssa mahdollisuudesta, että Jere
  Karalahti pääsisi harjoittelemaan Suomeen kuuden kuukauden mittaisen
  pelikieltonsa aikana.

  - Se voisi olla Jerelle parempaa terapiaa, tuumii Kummola.

  Kummola ottaa asian esille Kansainvälisen jääkiekkoliiton kokouksessa parin
  viikon päästä Sisiliassa. Kummolan mukaan järjestely on kiinni NHL:n
  johdosta. Nykyiset NHL:n sopimukset estävät pelit päihdehoito-ohjelman
  aikana.

  Kummola on pahoillaan Karalahden kohtalosta. Hän korostaa, että
  Karalahden käry ja alkoholiongelma eivät estä miehen paluuta
  maajoukkueeseen.

  - Ei tämä estä. Porttien pitää olla auki, jos mies viisastuu.

  - Jere oli hyvin esimerkillinen viime kevään MM-kisoissa. On sääli, että huono
  viinapää ja hyvä pelipää on sattunut yhteen. Hän on varmasti yksi parhaimpia
  puolustajia maailmassa.

  - Täytyy toivoa hänelle kaikkea hyvää, että hän selviää tästä.

  Kummolan mukaan alkoholinkäyttö pelaajien keskuudessa ei ole onneksi
  Suomessa vakava ongelma.

  - Kyllä irrottelut tänä päivänä ovat mahdollisia ainoastaan kesätauon aikana.
  Muuten tämä jääkiekko on kovaa elämää ja ammattimaista touhua. Siinä ei
  jää putkille tilaa. "

  Että semmonen tapaus.
   
 10. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Do dii !

  Herra Pyhimys itse , Herra Kummola ! Mites on IIHF pomojen viinapään laita ? Viime keväänä Göteborgissa näytti olevan aika huono . Onkos tullut kesän aikana treenattua viinapäätä paremmaksi ?
   
 11. TBK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydän on KIRVEEN muotoinen!
  Mielestäni olisi oikein, että liigakin kieltäisi Karalahden pelaamisen. Jos liiga antaa hänen pelata, olisi se hiljainen sormien läpi katsominen hänen ongelmiaan kohtaan.
  Tämä olisi myös iso karhunpalvelus Jerelle itsellensä, niin paljon kun hän kiekkoa rakastaakin, hoitaisi hän varmasti ongelmansa pois päivä järjestyksestä, kun uran jatkuminen vasta ongelman jälkeen olisi vasta mahdollista. Ilman pelikieltoa hän tuskin siitä eroon pääsee.

  Mutta reenaaminen Suomessa olisi varmasti parasta terapiaa, kun hän saisi olla ystävien keskuudessa yms.

  Brewerin vietiin:
  Mielestäni pelaajien ja liiga johdon väillä työ tehtävissä on suuri ero. Tätä ryyppäämistä muiden pomojen kanssa voi kutsua myös hienosti "edustamiseksi" ja se on myös varmasti osa työtä. Tälläinen "edustaminen" ei oikein sovellu pelaajalle kun on urheilusta kysymys.

  Onnea Jerelle ongelmansa kanssa.
   
 12. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu, ilman muuta näin olisi parempi. Sen sijaan että mies treenaisi liigavauhdissa ja vaikka pelaisikin, on parempi että hän käy terapiassa ja istuu kotona miettimässä että korkkaanko vaiko enkö. Jos vaikka joku kaveri tulisi käymään ja kertomaan että korkkaa vaan?

  Eiköhän se mahdollinen parannus tapahdu kuitenkin parhaiten sillä että on mukana jääkiekossa niin tiiviisti että ei voi ottaa putkia, ja samalla selvittelee päätään. Tutuissa ympyröissä Suomessa ilman järkyttävää kyttäämistä ja paineita homma voisi onnistuakin. Hitsi vieköön, vähemmästäkin sitä mies ratkeaa ryyppäämään jos jossain hullujenhuoneella (Ämerikka) joutuu asumaan ja olemaan valvovan silmän alla.
   
 13. Pronger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kun verrataan jääkiekkoilijoita tavallisiin työntekijöihin, mitä on tehty monessa yhteydessä viime aikoina, "onhan jääkiekko heidän työtään.." Voisimme ehkä mennä hieman itseemme ja miettiä olenko mennyt joskus krapulassa tai jopa pienessä kaljassa töihin, sulkenut toimiston oven ja surffaillut krapulaa pois tunnin tai pari. En usko että oman alani ihmiset ovat jonkin sortin vähemmistöä, mutta tätä tapahtuu paljon. Ei kukaan tule sinulle penaltia lyömään jos vain hoidat hommasi kunnolla.

  City-lehden kyselyssä opiskelijoista vastasi 31% olleensa ollut koulussa humalassa. Jääkiekkoilijan työ on työtä siinä missä opiskelijan työ on opiskelua ja minun mielestäni verrattavissa toisiinsa jotenkin ilman sen syvempää spekulointia.. hoitakaa te muut se.

  Eli sitä vaan, että julkista jeesustelua tämä 6 kk:n kielto on. Vaikka Suomi on euroopan jenkkimielisimpiä maita niin ei se tarkoita että pitää apinoida jopa kaksinaismoralismia ja jeesustelua. En tietenkään puolustele varsinkaan huumeiden käyttöä, mutta jos kerran kyseessä on muutamat kaljat terassilla, minkä käsityksen olen saanut, niin hemmetti.. kaikki sitä tekee, alaikäisetkin, ja se on laitonta. Jere on tervetullut liigaan ja jos Pena näyttää punaista niin lukkoon vaan!!!
   
 14. Dick Slasher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT ♠
  Mä olen kyllä myös sitä mieltä, että Karalahden tulisi päästä Suomeen ja pelaamaan. Mikäli hän jää Nashvilleen, siellä hän on melkoisen yksin. Tuskin kukaan jaksaa katsoa videoita/kaapelikanavia ja motivoitua niin, että välttää dokaamisen. Saattaa jopa olla niin, että koko ”kuntoutus” jää kesken ja sitä myötä myös koko kiekkoura on vaarassa. Mikäli hän pääsisi tänne pelaamaan, olisi kuitenkin laadittava selkeät pelisäännöt. Kyllä NHL:n päihdeohjelmakin on varmaan laadittu pelaajien suojelemiseksi ja voi jopa toimia kanadalaisen/amerikkalaisen pelaajan kohdalla, joilla on suku ja ystävät siellä tukena. Mutta ”muukalaisena” siellä, ei mitään tekemistä => turhautuminen ja syrjäytyminen.

  Turha silti täällä on "asiantuntevasti" spekuloida kun ei todellisuudessa tiedä ongelman todellista laajuutta, onko kyseessä pidempi totaalinen dokaaminen vai usemmalla viikolla muutamana päivänä irrottelu. Testeissähän voidaan selvittää halutessa maksa-arvoista pidemmänkin ajan alkoholinkäyttö. Kyllä varmaan itse kukin on ottanut loman aikana samalla viikolla useampanakin päivänä eikä omasta eikä monen muunkaan mielestä ole ongelmaa. Jossakin alkoholiongelmaksi lasketaan lasi viiniä tai pullo keskiolutta usemammin kuin 3 krt viikossa, puhumattakaan pullosta kossua joka viikonloppu.

  Suomalaisessa yhteiskunnassa alkoholiongelmaan työyhteisössä puututaan vasta kun olet niin huonossa kunnossa että toistuvasti olet kykenemätön työhösi juomisen takia, siis aivan liian myöhään.
   
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Hitto kun joskus isompien juhlien (wappu, juhannus) jälkeen on joutunut surffailemaan sitä krapulaa pois päivän tai parikin. Se mikä erottaa jääkiekkoilijan sekä myös esim. bussikuskin, poliisin tai lentäjän työn minun työstä on se, että niissä olet vastuussa muistakin ihmisistä. Esim varomaton käyttäytyminen voi aiheuttaa pahankin loukkaantumisen. Tosin en usko että pelkän alkoholin käyttö on riski muille pelaajille, mutta huumeiden käytön kohdalla tilanne muuttuu. mutta tästähän ei nyt ole tiettävästi kyse olekkaan.
   
 16. Moderaattorit Jäsen

  Tähän ketjuun vain tilanneseuranta ja spekulointi Jere Karalahden lähitulevaisuudesta kiekkoilijana - otsikon mukaisesti. Muut viestit tilanteen mukaan joko poistetaan tai siirretään NHL-puolelle. Alkoholiongelmista ym. on käyty NHL-puolen ketjussa keskustelua lähes 300 viestin verran.

  Lämmin kiitos.

  t. Modet
   
 17. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Tärkeintä

  Mielestäni tässä casessa on nyt tärkeintä Jere Karalahti itse ja hänen toimeentulonsa ammatissaan ( jääkiekkoilija ). Pelkään , että tässä Jere joutuu nyt Herrojen Kummola, Helkovaara , Saarikangas ( varsinkin ) ja Harkimo pelinappulaksi. KATEUS ( et varmaan mene IFKhon , kun et tule meillekään ) ja AHNEUS ( IFK saa hyvin paljon positiivista mainetta ja mammonaa , jos Jere siellä menestyksellä pelaa ) ja Herrojen perssennuoleminen änärin suuntaan ( mm. Helgovaara tämän päivän lausahdus kansainvälisestä jääkiekkoperheestä ) ajavat , ikävä kyllä , nyt varsinaisen auttamisen kohteen ohi. Ukot yrittävät pönkittää OMAA egoaan muista yksityiskohdista piittaamatta. Toivottavasti nyt saadaan Jerelle apua yllättävältäkin ( media ) taholta.
   
 18. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  Parahin Senior, juuri näinhän valitettavasti huhut lähtevät liikkeelle: puheille annetaan vähän ylimääräistä sisältöä.

  Kyse ei ole toistaiseksi vakavasti ottaen Karalahden pelaamisesta Ahmoissa, vaan siitä, että miehelle annettaisiin mahdollisuus nimenomaan harjoitteluun. Asia on ilmaistu yksiselitteisesti Ahmojen kotisivun tiedotteessa.

  Päivän Hyvinkään Sanomien mukaan linkki Ahmojen toiminnanjohtaja Tero Vienosen ja Karalahden välillä löytyy nuorisomaajoukkueajalta, jolloin henkilöt olivat kämppiksiä.
   
 19. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Re: Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  no niin , kas kun ei siltä ajalta , jolloin Tanja Vienonen ja Jere Karalahti olivat kämppiksiä................
   
 20. Bacardi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punainen on hyvä väri..
  Jere ja Ahmat

  Kysehän ei lainkaan ole Jeren pelaamisesta Ahmojen riveissä, vaan hieno ele pieneltä seuralta tukea huonossa tilanteessa olevaa ihmistä. Jere on muutaman kontaktin kautta aika läheinenkin hahmo kyseiselle joukkueelle, joten on hienoa todeta että aloite lähti juuri Ahmojen suunnalta. Kaikki kunnioitus Ahmoille, ja toivokaamme että tuki löytää oikean osoitteen.
  Harjoittelu tulee nimeomaan tapahtumaan luultavasti HIFK:n riveissä, ja mikäli pelilupa irtoaa on hän 100% varmuudella HIFK:n mies myös pelikentillä. Mikäli ei vielä, niin ainakin 17.2.2003, ja silloin kaiken mennessä hyvin on Jere hyvässä kunnossa ja valmis SM-liigan haasteisiin..
   
 21. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Re: Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  Parahin MM

  Saatoin ilmaista itseni epäselvästi. Tarkoitin, että jos pelilupa ylipäätään järjestyy, niin eikö mies pidetä 'kiireisenä' yhtä hyvin aivan kansallisella huipputasolla? En vain osaa nähdä Ahmoja Jeren kannalta parempana vaihtoehtona, kuin liigassa pelaamista. Onko siellä 'jöön' pitäjiä miehelle... Jeren oma tahto tietenkin merkitsee lopputuloksen kannalta eniten.

  En oikein osaa nähdä järkeä Jeren kannalta siinäkään vaihtoehdossa, että pelilupa evätään kokonaan, puhumattakaan harjoitteluluvasta. Se tuskin veisi miehen asiaa eteenpäin. Jeren kannalta on varmasti hyvä asia, että pelaaminen/harjoittelu jossakin on mahdollista ja siihen liitetään/yhdistetään tarvittava hoito-ohjelma ja apu.

  Enkä ajattele niin yksisilmäisesti, että: pääasia, että Jere saadaan 'meille'. Sen verran elämänkokemusta on täälläkin, että nyt toivottavasti saadaan sovittua ratkaisut, jotka ovat Jeren kannalta parhaat. Sitten tulee lätkä. Olkoon se sitten edes harjoittelumahdollisuus Ahmoissa, jolle hatunnosto avuntarjoamisesta!

  edit: typo
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2002 klo 14.22
 22. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Re: Jere ja Ahmat

  Lainaus:
  Näinhän tämä on ! Hieno kirjoitus !............................................
  ja voi helvetti sitä mölyä Nordenskiöldinkadulla , kun Micke kuuluttaa : " Tervetuloa takaisin , IFK numero 3 JERE KARALAHTI !!
   
 23. JanJ Jäsen

  Re: Re: Re: Re: Jere Karalahti - tilanneseuranta ja spekulointi

  Lainaus:
  Minäkin pistän lusikkani soppaan.
  Eli siis:
  Mikäli Karalahti ei saa pelilupaa,
  hän saa korkeintaan harjoitella seurojen mukana.
  Siihenkin tarvitaan lupa.
  Ja sitä tilaisuutta Ahmat tarjoaa.

  Liigaseura ei harjoituksiinsa ylimääräistä miestä kaipaa,
  sillä treeneissä pitäisi kuitenkin hioa kentällisten, ketjujen ja pakkiparien yhteistyötä. Ylimääräinen mies sotkee paletin.

  Ahmoissa hän saisi treenata, opettaa nuorempia ja käydä hoidossa. Näin hän saisi (ruusuinen visio) elämänsä järjestykseen, pysyisi huippukunnossa, pystyisi palaamaan vielä pelikentille ja omaisi valmennuspuolenkin kokemuksia. Ihan vaan peliuran jälkeistä elämää ajatellen.
  Eli ei todellakaan yhtään huono vaihtoehto mielestäni.
  Mutta minähän en olekaan Karalahti.
   
 24. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Kumma juttu kuinka tosiaan IFK-fanit ovat Ahmoja mollaamassa ja panettelemassa, kun seura antaa vilpittömästi apua Karalahdelle. Valitettavaa tuon tason yksisilmäisyys.
   
 25. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:

  No voi hyvä sylvi.
  Jos nyt minua tarkoitit, niin ymmärsit väärin. Jos tarkoitit tätä kirjoittamaani:

  ''Mikäs edistysaskel ukon hoidolle olisi pelata Ahmoissa? Eiköhän se kotelo tervehdy Jeren mielestä paremmin omien parissa. Seurassa, jolla on kokemusta ukon auttamisessa.''

  jota taisin selittää vielä lisää myöhemmässä viestissäni, esimerkiksi näin:

  ''Enkä ajattele niin yksisilmäisesti, että: pääasia, että Jere saadaan 'meille'. Sen verran elämänkokemusta on täälläkin, että nyt toivottavasti saadaan sovittua ratkaisut, jotka ovat Jeren kannalta parhaat. Sitten tulee lätkä. Olkoon se sitten edes harjoittelumahdollisuus Ahmoissa, jolle hatunnosto avuntarjoamisesta!''

  Vai tarkoititko jotakuta muuta? Että yksisilmäistä... Mitähän Sä nyt ajoit takaa?