Jatkosopimuksia heti! Mutta kenelle?

  • 97 453
  • 443

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jatkosoppareihin palatakseni, niin mitä mieltä olette arvon SaiPafanit Petri Kokosta? Tänään kaksi maalia ja koko kauden pisteitä taitaa olla jo 6+19=25. Ihan passelit pisteet puolustuksen liiderille, johon hänet palkattiin. Paljon on Petelle tällä kaudella annettu vastuuta, jota hän on aina myös ottanut. Välillä Petellä on ollut myös huonompia iltoja, jolloin lappeenrantalaisen jääkiekkoilun nousut ja laskut nähnyt Kaukaanpääty on älähtänyt. Omasta puolesta olisin valmis tarjoamaan jatkosopimusta. Pete on meijän miehiä.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
ElBimbo kirjoitti:
Omasta puolesta olisin valmis tarjoamaan jatkosopimusta. Pete on meijän miehiä.

En minäkään laittaisi pahakseni jos Kokko jatkaisi ensi kaudellakin. Tokikaan ei hinnalla millä hyvänsä. On tällä kaudella ollut "yössä" monesti, mutta kiekollisena liiderinä ja ylivoimapelissä ollut todella tärkeä lenkki tällä kaudella. Joukkueen menestyksen myötä +/- tilastokin on paljon kivemman näköinen kuin viime kaudella(+9). Tehot 6+19 ja puolustajien pistepörssin 7. sija kertovat myös omaa kieltään.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Uskoisin, en tiedä, Kokon Petrin SaiPassa jatkavan, vaimolla kuitenkin on tietojeni mukaan vakipaikka yliopistolla.
Onhan Kokko ollut hieman ailahteleva tällä kaudella, minäkin tainnut miestä morkata, mutta yleensä kohtuu varma mies ja Mälkiälle varmasti mieleinen, ei muuten niin paljon kentällä olisi. Pahimmat puutteet oman pään pelaamisessa, mutta hyökkäyspäässä kohtuu hyvä, sitähän osoittavat jo nuo tehopisteet.
Ei muuta kuin sopimus miehelle ja kovaa harjoittelua, "kyllä se siitä", niinkuin Manu sanoi muinoin.
Mistä saataisiin vielä uusi Malmivaara viereen?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kokko on hyvä jätkä ja vaikka kuinka marisitte, niin Suomesta ei vastaavanlaista heppua löydä itkemälläkään SaiPaan pelaamaan. Sikälikin aika lailla korvaamaton runkopelaaja SaiPalle. Miehellä on omat heikkoutensa, totta, mutta myös omat vahvuutensa ja tämänkautiset pisteet kaikissa eri sarakkeissa kertoo, että puolustuksen parhaimmistoa.

Ilman muuta jatkoa vaan, jos mies itse haluaa ja SaiPa haluaa (en näe mitään syytä, miksi ei haluaisi). Tuskin vaatii mitään järkyttävän suuria summia edes.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä onko Tuomas Vänttisellä sopimusta ensi kaudeksi, mutta on mielestäni aliarvostettu pelaaja. Ottaisin Ässiin milloin tahansa. Aika hyvät kädet ja potentiaalia löytyy muutenkin, mutta en ole ihan varma miehen työmoraalista. Eikös joutunut viime kaudella hakemaan jossain vaiheessa vauhtia mestiksestä?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Niin, Blackie kyseli Vänttisestä: Miehellä on optiollinen sopimus SaiPan kanssa, ilmeisesti optio on seuralla.
Minä henkilökohtaisesti en ole ollut tyytyväinen miehen esityksiin, tuolla aiemmin sanoin, että reilusti suoraviivaisuutta ja laukauksia tarvitaan lisää että optio kannattaa käyttää. Tilanne tietenkin seuran kannalta saattaa olla se, että uudet pelaajat hinnoittelevat itsensä niin korkealle, että Vänttisen sopimuksen jatko on seuralle edullisin ratkaisu, eipä tarvitse niin monta ja varsinkin kääntämätöntä korttia ostaa, tietää mitä saa.
Myönnän kyllä, että Vänttisessä on potenttiaalia, kun erityisesti tuo mieliala-ailahtelevaisuus saataisiin pois, käsiähän miehellä on ja niinkuin jo mainitsin, laukaus on hyvä, mies käyttää sitä vain todella säästeliäästi.

Tärkeintä mielestäni SaiPalle olisi saada sopimus Vihkon kanssa, varsinkin kun Koskenkorva teki sopimuksen. Silloin Viitaluoman aivotärähdyksen aikaisen sairasloman aikana Holma tuurasi ansiokkaasti Villeä, ja siksi uskoisin, että Vihko-Holma-Koskenkorva saattaisi olla yksi SaiPan "syömähampaista" seuraavalla kaudella.
 

Aksu

Jäsen
Tosiveteraani kirjoitti:
Niin, Blackie kyseli Vänttisestä: Miehellä on optiollinen sopimus SaiPan kanssa, ilmeisesti optio on seuralla.

Edelleenkin korjaillaan. Ei ole SaiPan optio. Voin kertoa, että jos näin olisi niin Vänttinen pelaisi täällä varmuudella myös ensi kaudella. Nyt tilanne on auki, sillä nykyinen optiopaperi edellyttää nyökkäyksen molemmilta puolilta eikä sellaista varmaankaan tulla näkemään. Keväällä edettäneen siis normaalin sopimusneuvottelukaavan mukaan.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Noniin sieltähän se Aksulta tuli, joku perkeleen molemminpuolinen optio.
Valaiskaa minua, mitä järkeä tuollaisessa on, on sopimus, tai ei ole, optiot, erityisesti tuollaiset molemminpuoliset on aivan sieltä jostakin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No kai tuo molemminpuolinen optio jonkinlaista pelivaraa antaa molemminpuolin? Miksi se on teidän mielestänne itsestäänselvää, että pelaaja ts. lähtee hiiteen täältä, kun option tilanne on noin. Jos se on molemminpuolinen, niin kai SaiPallakin jotain sanomisen arvoista on olemassa?
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tosiveteraani kirjoitti:
Noniin sieltähän se Aksulta tuli, joku perkeleen molemminpuolinen optio.Valaiskaa minua, mitä järkeä tuollaisessa on, on sopimus, tai ei ole, optiot, erityisesti tuollaiset molemminpuoliset on aivan sieltä jostakin.
Kyllä, todella syvältä. Ei seuran edes kannattaisi julkistaa tuollaisia optioita, jotka eivät ole heidän käsissään pelkästään. Noilla ei ole siis yhtään mitään merkitystä, eihän pelaajalta sitä nyökkäystä tule jos sattuu vähänkään parempi kausi alle. Vihkolla ja Vänttisellä siis molemmilla tuollainen optio. Eli pahimmassa tapauksessa Viitaluoma, Vihko, Vänttinen ja Pihlström suuntaavat muualle.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin hienosti, kun SaiPalla nyt meneekin, niin suunnataas ajatuksia vielä hieman ensi kauteenkin. Tällä hetkellä näyttää, että tämän kauden runko tulee hajoamaan maalivahteja lukuunottamatta melko totaalisesti. Kahdeksasta parhaasta pistemiehestä sopimuksen ensi kaudeksi omaa vain Koskenkorva. Kokon Pete lienee se todennäköisin jatkaja muusta seitsikosta, toivottavasti pistetään parin vuoden pahvi. Muut ovatkin sitten enemmän tai vähemmän todennäköisiä lähtijöitä. Pihlström siis jo tehnyt ratkaisunsa, Malmivaaralla uudet haasteet odottanevat rapakon takana, Kudroc sai sen mitä SaiPasta haki eli suunnannee johonkin muualle, Viitaluoman näytöillä SaiPan ja jonkun liigan kärkiseuran tarjousten ero tulee olemaan niin iso, ettei varmaankaan jatka Saipassa, vaikka miten olisi viihtynytkin ja, kun Vihko ja Vänttinenkin ovat nykyliigan markkinoilla jo aika isoa kalaa, niin kyllä SaiPa taitaa heidänkin suhteen olla aika ahtaalla tässä vaiheessa kevättä.

Missä mentiin vikaan vai mentiinkö missään? Tosiasia on, että SaiPan pelaajabudjetti on liigan pienin, mutta silti olen sitä mieltä, että vikaan mentiin ja parempaankin rungon pitämiseen olisi voitu pystyä.
Omasta mielestäni Pihlström, vaikka miehen pelityylistä pidänkin, oli virhe. Tuollaisten vuoden pahvien teko liigaraakileitten kanssa, ei ole mistään kotoisin. Vaikka Pihlström onkin pelannut aika hyvän kauden, niin suurin hyötyjä on ilmeisesti Lukko, jolle SaiPa kasvatti tämän kauden aikana hyvän liigatason pelaajan. Vähintään pitäisi pystyä pitämään pelaajat seurassa tuo pari vuotta, kuten Malmivaara ja Viitaluoma. Muille kasvattaminen vuoden verran ei varmasti pitkässä juoksussa koidu SaiPalle edulliseksi. En ottaisi Pihlsrömin kaltaisia pelaajia ollenkaan, mikäli ei valmiutta sitoutua vuotta pitemmäksi.

Toinen on tapaus Vihko, tuli kesken kauden, kehnon alkukauden jälkeen, kun tarvitsi nousua uralleen. Optiovuosi neuvoteltiin, kun SaiPa halusi(näin Vihko jossain haastattelussa kertoi), mutta miksei SaiPa tehnyt sellaista optiota että se olisi ollut heidän käsissään? Ehkä se olisi tullut hieman kalliimmaksi, mutta silloin olisi päästy itse päättämään käytetäänkö se vai ei. Nyt ilmeisesti ollaan tarjouskilpailussa samalla viivalla muitten kanssa. Hieman samanlaisia ajatuksia Vänttisen sopimuksen suhteen, optio tehty, mutta ei kuitenkaan omissa käsissä.

Toivottavasti Kokon ja Koskenkorvan lisäksi jotkut muutkin näistä vielä nähdään SaiPassa ensi kaudellakin, ettei tämä menestys jäisi vain vuoden mittaiseksi.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Äläpä Jubomir maalaile piruja vielä seinälle. Otan tuohon budjettiseikkaan sen verran kantaa, että SaiPalla ei ole liigan pienin budjetti. JYPillä on.

Sitten asiaan. SaiPa on onnistunut projektissaan hyvin. 5-6 nuorta pelaajaa on onnistuttu kehittämään runsaan vastuun ja peliajan avulla liigan terävimpään kärkeen, ja tämä linja tullee jatkumaan myös ensi kaudella. Miksei SaiPa ole sitten onnistunut todella hyvin? Siksi, että näiden hyvin kehittyneiden jannujen kanssa ei olla saatu aikaiseksi jatkosopimuksia. Viitaluoma on ehkä vaikea pitää, samoin Vihko, muttei mahdottomia. Kummatkin ovat sanoneet viihtyvänsä SaiPassa, Malmivaara halajaa Amerikkaan päin, Vänttisestä en oikein osaa sanoa.

Jos Pihlström lähtee, niin voipahan sanoa että se projekti meni vituiks.

Toivoisin että täällä ei maalailla ties millaisia kuvia ennen kuin yhtäkään sopimusta muualle on julkaistu. Sitä paitsi pian alkaa pudotuspelit, vielä ensi kauttakin tärkeämmät matsit. Eiköhän ruveta kannustamaan poikia ja pohditaan sitten play-offien jälkeen näitä sopimusasioita.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
rico kirjoitti:
Äläpä Jubomir maalaile piruja vielä seinälle. Otan tuohon budjettiseikkaan sen verran kantaa, että SaiPalla ei ole liigan pienin budjetti. JYPillä on.
Korjataan nyt vielä kertaalleen. Eli niinkuin Jubomir kirjoitti, SaiPan pelaajabudjetti on liigan pienin. Kokonaisbudjettia tarkastellessa JYP taas saattaa olla viimeisenä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
rico kirjoitti:
Viitaluoma on ehkä vaikea pitää, samoin Vihko, muttei mahdottomia. Kummatkin ovat sanoneet viihtyvänsä SaiPassa.
Kyllä Viitaluoman pysyminen ainakin taitaa olla menetetty toive. Jos muualta liigasta tarjotaan 200k summia, ei SaiPalla ole mitään mahdollisuuksia olla kisassa mukana. SaiPassa ei kuusinumeroisia summia yhdelle pelaajalle voida maksaa.

Vihko on eri asia mutta kun ajatellaan miehen olevan hyvä kaveri Viitaluoman kanssa, en ihmettelisi yhtään poikien löytyvän samasta jengistä ensi kaudella.

Eiköhän tässä aleta taas toivomaan uusien projektipelaajien esiinnousua seuraavan kolmen vuoden aikana. Nautitaan nyt näistä pudotuspeleistä ja palataan asiaan taas, kunhan tänne saadut hedelmät kypsyvät.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Franchi kirjoitti:
Korjataan nyt vielä kertaalleen. Eli niinkuin Jubomir kirjoitti, SaiPan pelaajabudjetti on liigan pienin. Kokonaisbudjettia tarkastellessa JYP taas saattaa olla viimeisenä.
Kyllähän tuo KalPan sekä pelaajabudjetti, että kokonaisbudjetti ovat ainakin tällä kaudella SM-liigan pienimmät mikäli vaan seurojen omia ilmoituksia voi uskoa.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Jani82 kirjoitti:
Kyllähän tuo KalPan sekä pelaajabudjetti, että kokonaisbudjetti ovat ainakin tällä kaudella SM-liigan pienimmät mikäli vaan seurojen omia ilmoituksia voi uskoa.
Oma kelloni on näemmä edelleen 13 joukkueen liiga-ajassa.

Edit: Alkoi kiinnostamaan sen verran, että piti ihan googlata. Aina äärimmäisessä totuudessa pidättäytyvä Iltalehti viime syksyltä kertoo, että pienin pelaajabudjetti on SaiPalla. Budjetin osalta pienimpinä ko. jutussa mainittu SaiPa, JYP ja KalPa.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo aika paskaa on, jos SaiPa ei kykene tärkeistä menestyksen kulmakivistä pitämään kiinni vaan menettää ne heti kättelyssä. Vaan tälläistä tämä on, rahaa ei kasva puissa, ei etenkään Lappeenrannassa, vaikka paperiteollisuuskaupunki onkin. Taikomalla ei budjetit kasva, ja sitä kautta löydy pätäkkää jätkille jaeltavaksi.

Noh, onneksi on vielä tämä kausi, mutta ei niitä tuleviakaan osaa olla täysin ajattelematta. Kyllä tuon tasaisen toiminnan vakuuttamiseksi pitäisi kohtuullista menestystä tulla useampina kausina. Jotta toiminta elpyy kunnolla.

Voi kun menestys ja sen mahdollisuus saisi pelaajia pysymään tallissa pidempään, eikä rahan perässä mentäisi muille maille, mutta ymmärtäähän sen, kyllä sitä uran jälkeen toivoo käteen jäävän muutakin kuin kivannäköinen tehopistesarake.
 

ahal

Jäsen
Tällaisena päivänä, kun alla on kirvelevä tappio yhdelle päävastustajalle, mietteet tämänkin ketjun asioihin ovat ristiriitaiset. Taas otettiin ns. tyhmiä jäähyjä kriittisillä hetkillä, kun piti jäädyttää tilannetta tai iskeä takasin. Ja niitä ottavat usein samat miehet (Viitaluoma, Pihlström, Holma...). Nää herrat taitavat kaikesta huolimatta hieman jo leijua lukiessaan (kuullessaan) spekulaatioita tulevasta kaudesta. Ajatukset eivät pysy kasassa pelkästään SaiPan etua ajatellen. Siinä on selkeä petraamisen paikka, pelatkoot sitten jatkossa missä tahansa. Kurinalaisuus on ehdoton edellytys sputnikkien pelitavan toteuttamiselle, sen Mällikin taas eilen totesi, ties monennenko kerran.
 

Korinekki

Jäsen
Jubomir kirjoitti:
Omasta mielestäni Pihlström, vaikka miehen pelityylistä pidänkin, oli virhe. Tuollaisten vuoden pahvien teko liigaraakileitten kanssa, ei ole mistään kotoisin. Vaikka Pihlström onkin pelannut aika hyvän kauden, niin suurin hyötyjä on ilmeisesti Lukko, jolle SaiPa kasvatti tämän kauden aikana hyvän liigatason pelaajan.

Onko jollain oikeaa tietoaa siitä, minne Pihlström tuon kahden vuoden sopimuksensa on tehnyt? Kelpaisi ilman muuta Lukkoon.
Entäs Tuomas Vänttinen? Minnepäin mies on suuntaamassa vai jatkaako SaiPa:ssa?
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Korinekki kirjoitti:
Onko jollain oikeaa tietoaa siitä, minne Pihlström tuon kahden vuoden sopimuksensa on tehnyt? Kelpaisi ilman muuta Lukkoon.
Entäs Tuomas Vänttinen? Minnepäin mies on suuntaamassa vai jatkaako SaiPa:ssa?

Pillua lienee huhuiltu niin Raumalle kuin takaisin Espooseen, tiedä sitten minne menee.

Vänttisen veikkaisin jatkavan SaiPassa. Peruslaiskana äijänä mies tuskin vaivautuu muuttokuormaa ajelemaan mihinkään päin Suomea. Viime kaudellakin oli väläytellyt muualle lähtemistä, mutta ei sitten ollut jaksanutkaan lähteä minnekään.
 

Iso Vaalee

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä & Jallu Rantanen
Nyt loppuu hiljaiselo !

Jokereiden ketjussa pohditaan tulevan kauden joukkuetta - silmiini pisti huhuiltu ykköskenttä, jossa viilettää tämän kauden Saipasta vain kolme (3) pelaajaa ; Viitaluoma, Vihko ja Kudroc. Kuten todettu tässä ketjussa varmasti moneen kertaan, niin nyt on seuran johdolla kriittiset hetket käsillä. Tekisi mieli sanoa, että näistä kolmesta kaveruksesta ainakin kaksi on pidettävä täällä - hinnalla millä hyvänsä. Mielenkiintoista myös lukea Pihlströmmin tilanteesta, sillä luulisin miehen olevan halukas jatkamaan täällä, isomman peliajan perässä.

Maalivahtitilanne Saipulilla on erinomainen, Zepp ja Strömberg ovat ehdottomasti liigatason maalivahteja. Puolustus näyttää hyvältä ( isokokoiselta ) myös ensikaudella. Hyökkäys lienee taas suurin kysymysmerkki, varsinkin jos menetetään kaikki tämän kauden parhaat pistemiehet. Siinä vaiheessa tulee jopa minulle suru puseroon, ja ehkä pieni pelko hiipii puseroon " mitäs siitä ensi kaudesta tuleekaan "

Toivottavasti herrat Mälkiä, Tj, ja muut johtoportaan miehet lukevat tätä palstaa, kuten hiihtomaajoukkueen johto lukee nousukunnon foorumia, sillä he saisivat pientä motivointia fanien suunnalta. Ei tässä muuta, Kevättä odotellessa - ei enää kiinnosta Saipan sijoitus sarjataulukossa tässä vaiheessa, sillä pudotuspelipaikka on jo varmistettu. Nyt vaan kiinnostaa kenen kanssa se jatkosopimus sorvataan, toisaalta myös se, että kenen ei.

Palataan asiaan taas kun mielessä on jotain tosi fiksua, niin kuin tämä viesti.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Iso Vaalee kirjoitti:
Jokereiden ketjussa pohditaan tulevan kauden joukkuetta - silmiini pisti huhuiltu ykköskenttä, jossa viilettää tämän kauden Saipasta vain kolme (3) pelaajaa ; Viitaluoma, Vihko ja Kudroc. Kuten todettu tässä ketjussa varmasti moneen kertaan, niin nyt on seuran johdolla kriittiset hetket käsillä. Tekisi mieli sanoa, että näistä kolmesta kaveruksesta ainakin kaksi on pidettävä täällä - hinnalla millä hyvänsä.
"Hinnalla millä hyvänsä." Ei millään pahalla, mutta typerintä, mitä SaiPan kokoinen pikkuseura - tai vähän isompikin - pelaajamarkkinoilla voi tehdä, on ajatella asioista noin. Toki osaa faneista tuollaisilla siirroilla onnistutaan aina miellyttämään, mutta juuri samat tyypit ovat sitten ensimmäisenä itkemässä, kun joku heistä floppaa ja muuhun joukkueeseen ei ole ollut rahaa panostaa. Eiköhän Saimaan rannoilla realiteetit olla pikku hiljaa opittu.

Olen edelleen samaa mieltä kuin syksyllä, että Kudrocin todennäköisyys Lappeenrantaan jäämiseen on ihan äärimmäisen pieni. Mikäli Viitaluomalle tarjotut korvaukset pitävät edes 70% paikkaansa, ei häntäkään täällä nähdä. Tällöin ainoa kolmikosta edes käytännössä tänne voisi jäädä, on Vihko. Itse taas en pidä häntä niin erityisen suuressa arvossa, että hänen välttämättä pitäisi täällä pelata. Hän on kuitenkin sen tyyppinen pelaaja, että tarvitsee hyvän sentterin/ketjukaverit, jotta tehoja tulee. Ajoittain hän on kuitenkin kaukalossa melko pimennossa ja tehot tulevat ryppäänä. Ei mitenkään "TOP-3 kriittinen" pelaaja siis mielestäni ensi kauden osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Iso Vaalee kirjoitti:
Nyt loppuu hiljaiselo !

Jokereiden ketjussa pohditaan tulevan kauden joukkuetta - silmiini pisti huhuiltu ykköskenttä, jossa viilettää tämän kauden Saipasta vain kolme (3) pelaajaa ; Viitaluoma, Vihko ja Kudroc. Kuten todettu tässä ketjussa varmasti moneen kertaan, niin nyt on seuran johdolla kriittiset hetket käsillä. Tekisi mieli sanoa, että näistä kolmesta kaveruksesta ainakin kaksi on pidettävä täällä - hinnalla millä hyvänsä.

Juuri tätä virhettä ei pidä mennä tekemään, niin kuin ennen esim. Machuldan tapauksessa. Joukkuetta ei saa rakentaa liikaa tiettyjen pelaajien varaan, vaan meidän on etsittävä niitä joita voitaan sytyttää uuteen lentoon täällä ja ehkä nauttia toisesta huippukaudesta.

Mielestäni epärealistista, että ensivuonna kukaan noista kolmesta pelaisi SaiPassa ja se tosiasia on hyväksyttävä, että varaa ei ole. Meillä on hyvä tilanne lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta, koska maalivahtikaksikkomme on aivan liigan terävintä kärkeä. Tiiä häntä vaikka Zepperi nousis vielä pykälän kesän aikana Jamon koulutuksessa lähemmäksi NHL-tason maalivahtia tai Strömberg tekee samoin ja riistää ykkösmaalivahdin paikan, kunhan on kilpailua.

Puolustuksessa meillä on miehet

Ossi-Petteri Grönholm, ei tarvitse sanoa mitään, puolustuksen tukipilareita.
Joni Tuominen, paljon töitä, paljon ja vielä vähän enemmän.
Harri Tikkanen, Hapa tarvii rinnalleen kokoaan kompensoivan ja rauhoittavan kaverin, mutta toiminut kyllä hyvin Grönholminkin parina.
Mikko Palomäki, Ollut hienoinen pettymys tällä kaudella, töitä?
Kalle Kaijomaa, taistelee mestiksen pakkien +/- tilaston voitosta ja tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan ensi kaudella liigaa.

Hyökkääjistössä onkin sitten hieman vaikeemmat ajat

Jarkko Immonen, taitoa löytyy, mutta vaatii paljon fyysisyyttä, hommia edessä.
Eetu Holma, täältä löytyy sitä fyysisyyttä, nopeutta pitäis vielä löytyä jotta pärjätään kunnolla
Markus Rämä, omia junnuja, pelannee A:ssa vielä
Ville Koho, valmista kauraa, hoitaa tonttinsa.
Teemu Paakkarinen, Kohon aisapari, kehittyy vielä?
Jaska Vilen, Maalihanat auennut nyt, jatkaa ensikaudella alusta lähtien?
Kimmo Koskenkorva, tarvitsee loistavan sentterin kaverikseen, onko immosesta tai holmasta siihen?
Janne Kolehmainen, kohon ja paakkarisen kanssa ensi kaudella rikkova kenttä?
 

ahal

Jäsen
Noi isot seurat, joiden fanit näitä huhuja mielellään vatvovat, ovat itse aika lailla paniikissa. Niiden tulostavoitteet (sekä pelilliset että taloudelliset) ovat aivan jotain muuta kuin esim. SaiPan tai JyPin. Tulosta niille pitäisi tulla joka vuosi, ja "pojan" reitti vaihtelisi mielellään kilometrin verran Ilmalasta Töölöön ja takaisin. Tätä taustaa vasten on helppo askarrella "pistescouttauksella" tyyliin Viitaluoma, Vihko tai Grünn. Miten realistisia ne ovat, onkin toinen juttu. Mutta saipalaisena en olisi kovin huolissani, sillä pelaajia Suomessa kuitenkin riittää ja Mällin koulussa moni nousee uudelle tasolle. Jos ei ekana, niin ehkä tokana vuonna. Lisäksi pää on avattu pohjoismaiselle yhteistyölle Norjan ja Ruotsin suuntaan, mistä saattaa löytyä sopivia puuttuvia palasia. Uskon, että kun SaiPa on hoitanut asiallisesti Askin ja Nyllen sopimukset, hyvä kello kuuluu kauas vuonomaassakin.
 

kykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Heikki Mälkiä
Huhumylly pyörii niin kiivaana SaiPan tähtien ympärillä, joten kai se on jo selvää että ainakin viisikko Kudroc-Malmivaara-Viitaluoma-Vihko-Pihlström todennäköisesti suuntaa muualle kauden päätyttyä. He kaikki ovat pelanneet niin hyvin, että SaiPan resursseilla näihin huutokauppoihin ei ole varaa.

Vaikka lähtijät ovat todella kovaa luokkaa, pidän nykyistä sopimustilannetta ensi kautta ajatellen kuitenkin suhteellisen hyvänä ja parempana kuin moneen vuoteen tässä vaiheessa kautta. Maalivahtiosasto on täydellisesti kunnossa, parempaa kaksikkoa (tai kolmikkoa) ei SaiPaan mitenkään saada. Viitaluoman lähdöstä huolimatta myös sentteriosasto näyttää ihan valoisalta. Nimelliset ykkös- ja kakkosketjut kasattaneen ensi kaudella Holman ja Immosen ympärille. Molemmat ovat lahjakkaita kavereita, ja ensi kesän kovan työn kautta kumpikin pystyy nostamaan pelinsä tasoa. Lisäksi kolmoseen on heittää takuuvarmaa ja pyyteetöntä työtä illasta toiseen tekevä Ville Koho.

Sen sijaan puolustukseen jää iso aukko tornien lähdettyä, joka pitäisi jotenkin saada täytettyä. Kaijomaa murtautuu varmasti pelaavaan kokoonpanoon, lisäksi toivon jatkosopimuksia Timoselle ja Kokolle. Ehkä ulkomailta on sitten hankittava se iso, paha ja ilkeä maalinedustan siivoaja, eli uusi Kudroc. Palomäelle pitäisi saada lisää ilkeyttä, miestä vaivaa ihan turha pehmeys. Ehkä siitä löytyisi toinen ratkaisu lähtijöiden korvaamiseen.

Tilanne on heikohko myös laitureiden kohdalla, onneksi sentään Koskenkorva teki jatkosopimuksen. Vänttinen ja Ask pitäisi pyrkiä pitämään täällä, molemmat pystyvät pelaamaan sekä keskellä että laidalla. Siltikin, hankittavaksi jää ainakin yksi potentiaalinen maalintekijä ykkös- tai kakkosketjuun. Paakkarinen, Vilen ja Kolehmainen hoitavat kyllä oman ruutunsa, mutta mitään maalintekijöitä heistä ei saa tekemälläkään. Maalintekijän lisäksi SaiPaan saapunee taas muutama ylijäämäpelaaja/junnu/mestismies, toivottavasti Mälkiä onnistuu scouttauksissaan tämän kauden tapaan. Luulisi kuitenkin mm. Malmivaaran ja Viitaluoman esimerkin kiinnostavan erityisesti niitä pääkaupunkiseudun nuoria pelaajia, joille ei välttämättä aukea pelipaikkaa omasta seurasta.

Kaiken kaikkiaan sopimustilanne on siis mielestäni ihan ok. Jää nähtäväksi minkälainen pelaajabudjetti on ensi kaudella käytössä, Zepp ja Koskenkorva saivat varmasti pienen palkankorotuksen joten budjetin pysyessä samana heihin investoitu raha on sitten joltain muulta pois. Toki paljon on vielä kysymysmerkkejä/toivotaan-toivotaan -osastoa ja tulee olemaan ihan ensi kauden alkuun asti, mutta niinhän se oli ennen tätäkin kautta. Ainakin itsellä on luotto Mälkiään todella kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös