Jatkoajan Vuoden urheilija ja Vuoden jääkiekkoilija

  • 7 443
  • 93

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Rakkaat Jatkoaikalaiset!

On tullut aika julkistaa Jatkoajan Vuoden paras urheilija ja Jatkoajan Vuoden paras jääkiekkoilija.

Vuoden paras urheilija- äänestyksessä nousi yksi nimi ylitse muiden. Hänet muistetaan parhaiten yleisurheilun EM-kisojen 3000 metrin estejuoksun sensaatiomaisesta euroopanmestaruudesta.

Hyvät Jatkoaikalaiset... Jatkoajan Vuoden paras urheilija on...

Jukka Keskisalo

Jatkoajan Vuoden paras jääkiekkoilija- äänestys oli tasainen. Voitosta kamppaili tiukasti kaksi jääkiekkoilijaa. Mutta voittajaksi nousi Teemu Selänteenkin päihittänyt sensaatiomaisesti Calgaryn maalin suulla koko vuoden torjunut ja NHL:n viime kauden paras maalivahti...

Hyvät Jatkoaikalaiset... Jatkoajan Vuoden paras jääkiekkoilija on...

Miikka Kiprusoff

Ja tässä vielä tulee kokonaispistetilastot... Jos joku havaitsee virheitä, niin on hyvä ja huomauttaa siitä minulle. Muuten en pisteitä uudelleen laske.

Jatkoajan Vuoden urheilija- äänestys:

1.Jukka Keskisalo 5220p. 2.Amin Asikainen 2930p.
3.Jarkko Nieminen 1705p. 4.Jääkiekkomaajoukkue 1350p.
5.Miikka Kiprusoff 750p. 6.T. Pitkämäki/M. Uusipaavalniemi 580p.
8.Tanja Poutiainen 560p. 9.O-P Karjalainen 440p.
10.Curling-team 415p. 11.Jussi Jääskeläinen 260p.
12.Janne Ahonen 230p. 13. Jani Lakanen 210p.
14. M.Grönholm/T.Selänne 200p. 16.Mika Kallio 140p. 17.Jari Litmanen 135p. 18. Quarshie/Ronkainen/Mäkelä 100p.
21.K. Räikkönen/V.Tiisanoja 95p. 23.Jarkko Ruutu 75p.
24.Tiia Piili 70p. 25.Matti Hautamäki 50p.
26.Hannu Manninen 40p.
27. Jalkapallo- ja lentopallomaajoukkue/S.Hyypiä,S.Lakonen 20p.



Jatkoajan Vuoden jääkiekkoilija- äänestys:

1.Miikka Kiprusoff 4235p. 2.Teemu Selänne 4150p.
3.Teppo Numminen 2240p. 4.Antero Niittymäki 2090p.
5.Olli Jokinen 1585p. 6.Saku Koivu 900p.
7.Joni Pitkänen 220p. 8.Jussi Jokinen 165p.
9.Jussi Markkanen 150p. 10.Jere Lehtinen 120p.
11.Jan Latvala 100p. 12.Tommi Kovanen 100p.
13.Sami Salo/Kimmo Timonen 80p. 15. Petri Varis/Janne Ojanen 75p. 16.Ässät 70p. 17.Jarkko Ruutu/Ville Peltonen 60p.
19. J.Niinimaa/M.Strömberg 50p. 21. J.Lind/K.Nurminen 30p.
22.T.Lydman,M.Höylä,J.Riksman,M.Kalteva,W.Immonen,T.Salmelainen,
J.Alanen, R. Helminen ja K. Lehtonen 20p.


Kiitoksia aktiivisille äänestäjille!
 

Kaivanto

Jäsen
Saapa nähdä, pidetäänkö miespuolisen kestävyysjuoksijan vain ja ainoastaan Euroopan mestaruuteen perustuvaa valintaa vastaavana oikeusmurhana kuin naispuolisen keihäänheittäjän. Kilpailijoilla oli lyödä tiskiin uranuurtavia saavutuksia suomalaisessa alppihiihdossa, tenniksessä ja ammattinyrkkeilyssä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
vilperi kirjoitti:
6.T. Pitkämäki/M. Uusipaavalniemi 580p. 10.Curling-team 415p.
Mielestäni Curling/olympiaryhmä = Markku Uusipaavalniemi. Näin on myös virallisessa Vuoden urheilija äänestyksessä. Urheilutoimittajien yksilölajilistassa oli myös vain Markku Uusipaavalniemen joukkue. Pisteet pitäisi laskea yhteen.
 

scholl

Jäsen
Tämä on nyt vähän väärä ketju, mutta kommentoin tähän ketjuun tuota yleistä televisiossa nähtyä vuoden urheilija äänestystä.

Vaikka mitä sanottaisiin niin suomalaiset urheilijat eivät saavuttaneet vuonna 2006 mitään erityisen suurta. Voittajia oli vähän. Mitaleja tuli hopeisina niin moottoriurheilusta kuin kesä- ja talvilajeissa, mutta todellisia voittajia oli vähän. Ja jos joku dominoi maailmancupia niin epäonnistui arvokisoissa (Ahonen varauksin (Janda kovempi), Manninen) tai päinvastoin (Poutiainen, Hautamäki).

Niinpä mielestäni ehdottomasti kovin juttu oli se Jukka Keskisalon Euroopan mestaruus ja ansaitsi tulla valituksi vuoden urheilijaksi. Naisurheilijoiden heikosta tasosta kertoo se, että Tanja Poutiainen voittaa tittelin joka vuosi, vaikka kieltämättä kulunut kausi oli heikompi kuin edellinen.

Kaikista iloisin olen kuitenkin siitä, että Tommy Ekblom voitti vuoden valmentajapalkinnon. Hän ei koskaan oikein onnistunut kilpaurallaan ja kestävyysjuoksulle on tullut kuraa niskaan niin Urheiluliiton, Olympiakomitean kuin median ja yleisönkin taholta, joten vaatimaton porvoolainen on tittelin ansainnut. Mahtaa tuntua varmaan erityisen loistavalta, kun valmennettava on nimenomaan saman lajin eli esteiden mies.

Toivotaan, että ensi vuonna Suomessa voitetaan kultaa useimmissa lajeissa laajemmalla rintamalla, jolloin saadaan enemmän keskustelua vuoden urheilijasta.

Eli sanoisin, että Suomen valinnat menivät jotakuinkin oikein. Sen sijaan Ruotsissa SvD:n Bragdguld meni kyllä aivan päinseiniä. Siis Anja Pärson voitti, vaikka hän voitti kultaa vain slalomissa Torinossa. Muut lajit menivät huonommin. Vertailukohtina on Björn Lindin totaalinen dominointi ja täydellinen ylivoima sprinttihiihdossa ja kaksi kultamitalia sekä Tre Kronorin olympiakulta ja maailmanmestaruus niin ei voi kuin ihmetellä juryn valintaa. Muutenkin täytyy sanoa, että Ruotsissa oli erinomainen urheiluvuosi ja kultaa tuli laajalla rintamalla.
 
Viimeksi muokattu:

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
MS kirjoitti:
Mielestäni Curling/olympiaryhmä = Markku Uusipaavalniemi. Näin on myös virallisessa Vuoden urheilija äänestyksessä. Urheilutoimittajien yksilölajilistassa oli myös vain Markku Uusipaavalniemen joukkue. Pisteet pitäisi laskea yhteen.

Tämä oli se mikä eniten minua mietitytti, myönnän tämän. Mutta sitten,kun aattelin asiaa niin, että Teemu Selännekin on oma itsensä myös Suomen maajoukkueen ohella, niin miksei myös Uusis tai Mäkelä?

Mutta en yhdistele pisteitä ennen kuin tiedän varmaksi tämän?
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kaivanto kirjoitti:
Saapa nähdä, pidetäänkö miespuolisen kestävyysjuoksijan vain ja ainoastaan Euroopan mestaruuteen perustuvaa valintaa vastaavana oikeusmurhana kuin naispuolisen keihäänheittäjän.

Tuskin tästä mitään oikeusmurhaa saadaan aikaiseksi, kuten scholl sanoi, Suomalainen ei saavuttanut mitään niin erikoista ,mikä olisi mennyt Keskisalon saavutuksen edelle. Ja kyllä tästä maasta niitä toimittajia löytyy paljon ,jotka haikailevat hyvän yleisurheilumenestyksen perään siinä määrin, että haluavat nähdä ko. lajin urheilijan voittavan tittelin. No onhan siitä jo kolmisenkymmentä vuotta aikaa, kun Viren juoksi Suomea maailman kartalle. Toivotaan ensi vuodelle parempia menestymisiä maailman laajuisesti, että saadaan edes joku muu kuin euroopanmestari parhaaksi urheilijaksi.

Taisivat Lakanen ja Piili voittaa MM:n ,ellen ihan väärin muista , mutta lajit olivat ilmeisesti liian pieniä parhaille palkinnoille.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Suomalaisten mielestä vuoden viidenneksi paras urheilija oli Jari Suomalainen, lajina agility, eli käsittääkseni koiran ohjaaminen läpi esteiden itse vieressä juosten.

Tässä lienee kyseessä ollut vastaava pelleily pienemmässä mittakaavassa kuin NHL-allstar-otteluun hädin tuskin marginaalimies Fitzpatrickin junailemisessa?

Myös suunnistaja Jani Lakasen arvostaminen vuoden toiseksi parhaaksi ja Tiia Piilin arvostaminen kolmanneksi parhaaksi suomalaisurheilijaksi kertoo kaiken siitä, että marginaalilajien harrastajat eniten jaksavat äänestää näissä yleisöäänestyksissä.



Noin muuten, koska olympiavoittajia ei löytynyt, niin erittäin harrastetussa kestävyysjuoksussa EM:n voittanut Keskisalo täysin luonnollinen valinta vuoden urheilijaksi. Joku keihäänheiton EM vastaa korkeintaan finaalipaikkaa EM-esteissä.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Edelleen varsinaiseen Vuoden urheilija -äänestykseen liittyen:

Nähtävästi joukkueurheilussa dominointia ei ilman (joukkue)titteleitä arvosteta. Miikka Kiprusoff on maailman paras siinä mitä tekee, mutta 10 sakkiin ei ollut asiaa. Onneksi sentään agility nauttii kansan keskuudessa ansaitsemaansa arvostusta! HIEMAN haiskahtaa...tosin vaikea sanoa, jotta miltä.

Pisteet kuitenkin kotiin Pia Sundstedtin palkitsemisesta. Pakko myöntää, että unohdin hänet kokonaan omaa listaani väsätessä, mutta arvostan naista suuresti. Upea paluu urheilijalta, joka monista muista maailmanluokan pyöräilijöistä poiketen ei huijaa menestyäkseen.

Jatkoajan versiota pidän tuloksiltaan huomattavasti oikeudenmukaisempana. Kympin kärjessä ei ole yhtään urheilijaa, joka ei minusta paikkaansa ansaitsisi.

Ja loppukaneettina: joukkueet eivät mielestäni kuulu urheilijoiden kanssa samalle listalle. Jos lätkämaajoukkue olisi voittanut, niin pitäisikö esim. Aki Bergiä muka pitää vuoden urheilijana?
 

scholl

Jäsen
Aeroman kirjoitti:
Taisivat Lakanen ja Piili voittaa MM:n ,ellen ihan väärin muista , mutta lajit olivat ilmeisesti liian pieniä parhaille palkinnoille.
Aerobic on niin spedelaji, jossa on kaikenlisäksi useampi liitto, eikä varmaan kovin montaa osallistujaa, joten siinä menestymistä en kyllä arvosta ainakaan henkilökohtaisesti yhtään sen korkeammalle kuin skrubussa menestymistä porttikongissa. Kaikenlisäksi se Piili on yksi ärsyttävimmistä urheilijoista ikinä. Voisi sanoa, että jos lahjoja olisi niin harrastaisi esim. telinevoimistelua.

Manen kanssa olen samaa mieltä, että se agility-juttu oli aikamoinen vitsi, kun verrataan muihin menestyjiin, jotka jäivät kokonaan listalta pois kuten esim. Grönholm, O-P ja kumppanit.

Lakaselle sinänsä kunnia, mikä hänelle kuuluu, mutta olisihan hän lajissaan voinut saavuttaa mm-kisoissa enemmänkin. Ja 20 ykkössijaa urheilutoimittajien toimesta kuitenkin kertovat, että sai tarvittavan arvostuksen.
 

scholl

Jäsen
Sampe kirjoitti:
YLE:n foorumilta poimittua agilityn puolustelua (kellonajasta 22:17 eteenpäin):

http://194.252.88.113/urheilu/ubb/Forum3/HTML/000022-8.html

Kun luin tuota juttua niin tuli mieleeni sellainen välähdys parin päivän takaa, jossa mies kilpaili esteratsastuskisassa ilman hevosta eli oikeasti hyppi ja kiepautti itsensä niiden esteiden yli. Se jos mikä oli urheilua. En tiedä vaikkapa peräti vuoden urheiluteon arvoinen saavutus :)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mietin vaan tuota agility touhua (minulla on koira ja suht' menestynyt sellainen), jos siis agilityssä menestyneet koirat "ohjastajineen" palkitaan niin tuolloin olisi aivan yhtä oikeutettua jos äänestykseen hyväksyttäisi esim. luolakokeissa menestyneet koirat tai jäljestyskokeissa menestyneet koirat (veikkaisin, että jälkikoe on koiralle raskaampi kuin agilitykoe). Mihin siis loppujen lopuksi vedetään raja sille mikä on urheilua ja mikä taasen ei?

Agility-menestyjiä puolustetaan esim. sillä ettei rataa voi tietää ennalta, eivät myöskään jälkikokeisiin menevät koirat omistajineen tiedä rataa ennalta - joten tässä suhteessa tilanne on vieläkin vaikeampi kuin agilitykoirien omistajilla/ohjaajilla jotka ovat sentään saaneet tutustua rataan muutaman minuutin ajan ennen kilpailua.

Tavallaan kyllä ymmärrän sen miksi agilityssä palkittu koira ohjastajineen saa arvostusta koska samalla tavalla sekin on urheilua kuin kouluratsastus tai raviohjastus - siinä vaaditaan yhteistyötä koiran ja ohjastajan väliltä samalla tavalla kuin hevoslajeissa vaaditaan yhteistyötä hevosen ja ohjastajan välillä, mutta en kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ryhtyisi nostamaan arvostuksessa agilityssä menestyneitä koiria ohjastajineen kovinkaan korkealle.

Ehkäpä olisi toistaiseksi parempi jos koiramaailma tyytyisi itse omatoimisesti palkitsemaan parhaat menestyjänsä eri osa-alueilla, niin agilityssä, luolakokeissa, jäljestyksessä, tokossa tms.

vlad.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
vlad kirjoitti:
Mietin vaan tuota agility touhua (minulla on koira ja suht' menestynyt sellainen), jos siis agilityssä menestyneet koirat "ohjastajineen" palkitaan niin tuolloin olisi aivan yhtä oikeutettua jos äänestykseen hyväksyttäisi esim. luolakokeissa menestyneet koirat tai jäljestyskokeissa menestyneet koirat (veikkaisin, että jälkikoe on koiralle raskaampi kuin agilitykoe). Mihin siis loppujen lopuksi vedetään raja sille mikä on urheilua ja mikä taasen ei?
Järjestetäänkö luola- tai jäljityskokeissa EM- ja MM-kilpailuja? Onko olemassa omaa liittoa?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
MS kirjoitti:
Järjestetäänkö luola- tai jäljityskokeissa EM- ja MM-kilpailuja? Onko olemassa omaa liittoa?

Eihän sen tarvitse olla ehto järjestetäänkö EM- tai MM-kisoja vaan kunhan järjestetään kisoja ja Kennelliiton alaisia "kisoja" ts. kokeita järjestetään vaikka kuinka, joten miksei näissäkin menestyneitä koiria (omistajia tms.) voitaisi äänestellä tällaissa kisoissa jos tällaiselle linjalle lähdetään, että jokainen laji mikä vähänkin näyttää urheilulta sellaiseksi tulkitaan. Seuraavaksi joku varmaan keksii äänestää parhaimmaksi urheilijaksi kv.näyttelyissä menestyneen koiran omistajineen...

Siksipä olen sitä mieltä, että ainakin toistaiseksi koiramaailmassa saataisi tyytyä itse palkitsemaan parhaimmat koirat niin agilityssä, tokossa, luolilla, jäljellä tms. koe- ja kilpailumuodoissa - itseasiassa näin Kennelliitto (agilityliitto vai toimiiko kennelliiton alaisuudessa?) toimii ja näin myös parhaimmat agilitykoiratkin saavat arvostusta omilta liitoiltaan ja kv.liitoiltaan. Toistaiseksi se siis saisi minun mielestä riittää.

vlad.
 

Kaivanto

Jäsen
Mane kirjoitti:
Noin muuten, koska olympiavoittajia ei löytynyt, niin erittäin harrastetussa kestävyysjuoksussa EM:n voittanut Keskisalo täysin luonnollinen valinta vuoden urheilijaksi. Joku keihäänheiton EM vastaa korkeintaan finaalipaikkaa EM-esteissä.

Musta Keskisalo oli ainoa oikea valinta vuoden urheilijaksi, joskin pidän näitä puhtaasti arvostuskysymyksinä enkä matematiikkana. Itse olisin 1990 varmaan äänestänyt Kurria, mutta yhden tai useamman lajifiikin mielipide ei muodosta yleistä näkemystä. 1990 yleisurheilulla oli vielä nykyistä enemmän kansallinen erityisasema ja NHL-kiekon näkyvyys ja arvostus oli nykyiseen verrattuna mitätöntä, joten summa summarum en pidä Alafrantin valintaa mitenkään ihmeellisenä.

Jos harrastajamääristä saa tuollaisia suoria vastaavuuskertoimia niin suurin oikeusmurha lienee sitten Leo-Pekka tähden kuudes sija kaksi vuotta sitten. Samoin (olympialaisten ulkopuolisilla) saavutuksilla painin saralla ei pitäisi olla mitään asiaa listoille.


EDIT:
Mane kirjoitti:
Myös suunnistaja Jani Lakasen arvostaminen vuoden toiseksi parhaaksi ja Tiia Piilin arvostaminen kolmanneksi parhaaksi suomalaisurheilijaksi kertoo kaiken siitä, että marginaalilajien harrastajat eniten jaksavat äänestää näissä yleisöäänestyksissä.

Itse asiassa aerobicin harrastajat olivat sen verran passiivisia äänestämään, että Piilin sijoitus putosi yhdellä pykälällä.

Lakanen oli tosiaan suhteettoman korkealla, joskin hän olisi harrastajamäärien mukaisella listalla arvatenkin kuudes, jos Pitkämäen sijoitus laskettaisiin keihäänheiton harrastajien määrän eikä kaikkien yleisurheilun harrastajien määrän mukaan. Myös nyrkkeilijä Amin Asikaisen lajitoverit äänestivät hyvin aktiivisesti.

Poutiainen oli suurin kärsijä. Laskettelijoiden passiivisuus pudotti häntä 7 sijaa.


Koodi:
Yleisöäänestyksen kymmenen kärki harrastajamäärien mukaisessa järjestyksessä:


                          % yleisö-    harrastajien määrä 3-65 v.
                          äänistä      suomalaisissa

1. (1) Jukka Keskisalo     24,7 %     712 000 (juoksulenkkeilyn + yleisurheilun harrastajat)
2. (3) Tiia Piili          9,3        207 500
3. (10) Tanja Poutiainen   2,1        195 500
4. (6) Jääkiekkomaajoukkue 4,0        195 000
5. (7) Jarkko Nieminen     3,9        103 500
6. (9) Tero Pitkämäki      2,2        83 000 (yleisurheilun harrastajat)
7. (2) Jani Lakanen        11,9       54 500
8. (4) Amin Asikainen      9,1        22 500

-  (5) Jari Suomalainen * 5,0         ei tietoa
-  (8) Curling/olympiaryhmä 2,5       ei tietoa

(suluissa sijoitus yleisöäänestyksessä)



Ao. linkkien luvuista huomaa, että yleisesti ottaen mäkihypyn ja moottoriurheilun harrastajat äänestävät yleisöäänestyksissä niin, että saldorajat paukkuu (jos Räikkösellä nyt sellaista on), vrt. esim. Ahosen viimevuotinen voitto.

http://www.slu.fi/mp/db/file_library/x/IMG/36132/file/Lajienharrastajamaarat19-65aikuiset.pdf
http://www.slu.fi/mp/db/file_library/x/IMG/35942/file/taulukko1.pdf
 
Viimeksi muokattu:

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Eihän tuossa agility-hommassa ollut mitään järkeä. En väitä etteikö laji vaatisi aikaa, rahaa ja työtä, mutta kumpi tuossa on urheilija? Koira vai mies? Mielestäni tuo piski, joka siinä esteitten yli hyppii ja temput tekee on enemmän urheilija.

Jani Lakasen korkea sijoitus oli itselleni mieluinen yllätys. Hienoa, että suunnistaja sai ansaitsemaansa arvostusta. Laji ensinnäkin on yksi hienoimmista yksilöurheilulajeista ja työn määrä, jonka maailmanmestaruuden eteen joutuu tekemään on helposti samaa luokkaa, mitä Keskisalo on joutunut tekemään mestaruutensa eteen. Vaikkakin vertailu eri lajien välillä on tyhmää. Uskon myös että Lakasen sijoituksen takana oli muutakin kuin marginaalilajin omat äänestäjät. Onhan suunnistus lajina koko ajan kasvussa.

Kaiketi kaikki muut paitsi tuo agility-äijä ansaitsevat ison kunniamaininnan tekemästään työstä ja vuodattamastaan hiestä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tuossa taas paljastui, että nämä kaiken maailman yleisöäänestykset ovat täyttä pelleilyä, eikä niille juuri arvoa voi antaa. Nyt listoille pääsi koiran ulkoiluttaja, ehkä ensi vuonna on sauvakävelijän vuoro? Tai avantouimarin?

No, hyvät nauruthan tuosta sai.
 

Popov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomaa niin virallisesta listasta kuin Jatkoajankin vastaavasta, että vain valtakunnallista näkyvyyttä saavat lajit jäävät ihmisten mieleen. Suomen jääkiekkomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi vaikka se ei voittanut yhtään mitään. Sen sijaan Enduron MM-kultaa ylivoimaisesti voittanut joukkue ei päässyt edes kolmen joukkoon.
Mika Kallio näyttää listoilla olevan, mutta sekä henkilökohtaisen että joukkuemestaruuden voittanut Samuli Aro puuttuu Jatkoajan listalta kokonaan, tosin itse en huomannut tätä äänestystä ollenkaan, joten siitä voin syyttää myös itseäni.

Mutta tää on tätä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Popov kirjoitti:
Huomaa niin virallisesta listasta kuin Jatkoajankin vastaavasta, että vain valtakunnallista näkyvyyttä saavat lajit jäävät ihmisten mieleen.

Melkoinen huomio. Ja tämäkö sitten on huutava vääryys, että lajit, jotka ovat yleisön suosiossa voittavat äänestyksiä? Ehkä pitäisi luoda joku kompensaatiokerroin. Räkälle yksi ääni ja Samuli Arolle vastaavasti 8x per yksi ääni. Oisko sitten hyvä?

Mielestäni virallisessa listassa on jo yksi todellinen julkisen yleisön tietoisuuden ulkopuolelta tuleva. Mitä helvettiä tekee joku agility-hemmo tuolla listalla? Onkos se jotain urheilua? Se koirahan siinä saatana urheilee eikä se äijä jos nyt sitä urheiluksi ihan väkisin halutaan kutsua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös