Jatkoajan Vuoden urheilija, jääkiekkoilija ja joukkue vuonna 2022

  • 3 412
  • 60

PuckFutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No tää on nyt helppo. Järkyttävää sanoa, mutta.

Vuoden urheilija

1. Iivo Niskanen
Jumankauta, sä vedät värisuoran HIIHDON olympiakisoissa. Sut valitaan vuoden urheilijaksi. Lahjakkain suomalainen yksilöurheilija sitten Kullervon?!

2. Lauri Markkanen
Jätkä dominoi paitsi EM-kisoissa myös ulkolaislegioonassa. Onhan tää nyt jotain ennenkuulumatonta.

3. Wilma Murto
Tää kosketti. Jos et ite tee, muut tekee. Mutta kun ite teet, muut ei välttämättä tee. 3 x PB. Tää oli kova juttu.

Vuoden jääkiekkoilija

1. Hannes Björninen
Ei kahta sanaa. Sä nelosen sentterinä ensin syötät pelin tasoihin, sitten teet ite johto/voittomaalin, ja lopuksi haudot kiekkoa aloituksesta niin maan perkeleesti. "Hannes-tripla". Ihan käsittämätön voittaja, joka on hyvin pitkälti vastuussa Suomen kautta aikojen isoimmasta kiekkosaavutuksesta: OLYMPIAKULTAVOITOSTA.

2. Valtteri Filppula
Yksi suomen lahjakkaimpia voittajia, sekä myös hyvä kiekkoilija. TRIPLE FUCKING GOLD! Jäätävä kapteeni.

3. Mikko Rantanen
Pakko nimetä joku kansainvälinenkin nimi. Tää oli monen listalla. Nosteli kannua ja itseään pistepörssissä.

Vuoden joukkue

1. Miesten jääkiekkomaajoukkue
Jalonen. Tiimit. OLYMPIAKULTA - MM-KULTA. Onhan tää nyt melkoista suoritustason osoitusta. MY GOD.

2. Miesten koripallomaajoukkue
Oli kivat kisat. Laittoivat Espanjan tiukille.

3. Tappara
Tämä nyt ei kaipaa perusteluja. Kanada-kannu. Pelkkä nimi herättää pelkoa ja kunnioitusta vastustajissa.

Toki pinnan alla Ringeten ja Argentiinan maajoukkueet. Melkein anagrammejakin.

Kaiken kaikkiaan kova urheiluvuosi, sensaatiomainenkin, kun esim. ratinkääntäjä ja eka ÄMÄM 20 vuoteen ei mahdu top kolmeen vuoden urheilijoissa!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No tää on nyt helppo. Järkyttävää sanoa, mutta.

...
Toki pinnan alla Ringeten ja Argentiinan maajoukkueet. Melkein anagrammejakin.
...
Joo - Argentiina, tuo pieni Suomen siirtomaa-alue tuolla Uudella mantereella... ja eikös se Messikin ole alunperin noita Hollolan Messilöitä...
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Urheilija:

1. Iivo Niskanen
2. Kalle Rovanperä
3. Wilma Murto

Jääkiekkoilija:

1. Juhani Tamminen
2. Mikko Rantanen
3. Sakari Manninen

Joukkue:

1. Suomen miesten jääkiekkojoukkue
2. Suomen miesten koripallojoukkue
3. Seinäjoen Paini-Miehet
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Vuoden Urheilija:

1. Iivo Niskanen
2. Kalle Rovanperä
3. Wilma Murto

Vuoden Jääkiekkoilija:

1. Mikko Rantanen
2. Juuse Saros
3. Aleksander Barkov

Vuoden Joukkue:

1. Leijonat
2. Susijengi
3. HJK
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuoden urheilija:
1. Iivo Niskanen
2. Topi Raitanen
3. Tero Pitkämäki

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Valtteri Filppula
2. Mikko Rantanen
3. Jesse Puljujärvi

Vuoden joukkue:
1. Miesten jääkiekkomaajoukkue
2. Miesten Koripallomaajoukkue
3. Sekajoukkuemäki -joukkue
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Vuoden Urheilija
1. Iivo Niskanen
2. Kalle Rovanperä
3. Wilma Murto

Vuoden Jääkiekkoilija
1. Mikko Rantanen
2. Juuse Saros
3. Sakari Manninen

Vuoden Joukkue
1. Miesten jääkiekkomaajoukkue
2. Miesten koripallomaajoukkue
3. Helsingin Jalkapalloklubi, miehet
 

Ilmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden urheilija:

Kalle Rovanperä
Wilma Murto
Iivo Niskanen

Vuoden jääkiekkoilija:

Mikko Rantanen
Aleksander Barkov
Miro Heiskanen

Vuoden joukkue:

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Suomen miesten mäkihyppyjoukkue
Suomen naisten mäkihyppyjoukkue
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, rauhoittukaa, RAUHOITTUKAA SAATANA! TURPA KIINNI JA MENKÄÄ ISTUMAAN, NYT NE TULOKSET TULEE, ÄLKÄÄ PERKELE ENÄÄ HUUTAKO JA RIKKOKO PAIKKOJA!

Äänestysaika loppui jo joskus viime vuoden puolella, joten nyt oli aika laskea yhteen miten Jatkoajan palikat äänestivät vuoden 2022 aikana esiintyneitä urheilijoita, jääkiekkoilijoita ja joukkueita.

Lipukkeita tuli yhteensä 52 kappaletta, ja siis tarkoitus oli äänestää suomalaisia asioita, @Karpat46 äänestyslipuke hylättiin koska siellä oli jotain Getafea ja mitä lie ulkomaalaisia sanoja joukkueosio täynnä. @rpeez lipuke taas hylättiin, koska sieltä ei löytynyt joukkueita ensinkään. Hylkyyn päätyi myös @Rara joka oli urheilijaosioon hassutellut Tero Pitkämäen, eikä se ole enää vuonna 2022 urheillut joten HYLKY NAPSAHTI! Nauretaan kaikki näille tahvoille ja osoitetaan niitä sormella!

Ja osoitetaan sormella ja nauretaan myös nimimerkeille @Roger Moore ja @Gostisbehere . Roger oli hassutellut jollain vitun Tim Väyrysillä ja Mika Pyörälöillä koska Roger on erittäin hassu ja hauska mies. Mieleni teki lipuke hylätä, mutta kaikki äänestetyt vaihtoehdot olivat kuitenkin urheilleet jollain tasolla, joten jos joku on niin aivovammainen että arvostaa Tim Väyrysen potkupalloesitykset vuoden parhaaksi niin taputetaan sitä päähän säälistä eikä potkita naamaan, vaikka kuinka mieli tekisi.

Gostisbehere taas oli äänestänyt kaksi kertaa Leijonia, erikseen olympia- ja MM-joukkueita; minä tätä jäin miettimään että mitä vittua minä nyt tämän kanssa teen, mutta päätin tämän kerran tehdä siten että hyväksyin tämän lipukkeen, mutta annoin Leijonille vain ykkössijasta äänet. Ei sitä nyt voi perkele silleenkään alkaa äänestelee, että 1.-joukkue on SaiPan 13.10.2022 pelannut joukkue, 2.-joukkue SaiPan 4.2.2022 pelannut joukkue ja 3.-joukkue SaiPan 6.6.2022 pesäpalloa harjoitusmielessä pelannut joukkue, tai äänestää SaiPan Pitsiturnaus-, ja Liiga- ja CHL-joukkueita erikseen, mutta kun ei tuota oltu säännöissä erikseen kielletty niin menköön nyt tällee kompromissinä tällä kertaa. Ens kerralla pitäisi muistaa päivittää sääntöihin sitten uus pykälä tämmösiä varten.

Nyt kun on naurettu ja kivitetty muutamia äänestäjiä, niin on kai aika siirtyä niihin tuloksiinkin. Eikä! Nauretaan vielä vähän, ja heitetään pari kiveä lisää! Siitäs saatte, ja siitä, HAHAHAHAHAHAHAA!

No niin, nyt tuloksiin:

Jatkoajan Vuoden Urheilija 2022 on:

Iivo Niskanen

Tämähän tiedettiin jo siinä vaiheessa, kun Iivo olympikultansa hiihti, ja se varmistui sitten kun jamppa läksi kisoista kotiin yksi kutakin mitalia kaulassaan killuen. Peräti 31 ykkössijaa meni Iivolle, ja selkeä voitto tässä touhussa. Käsittämättömän kova urheilija, vaikea sanoa onko tässä jopa Suomen kaikkien aikojen hiihtäjä, ja minne Iivo pitäisi sijoittaa kaikkien Suomen urheilijoiden listalla, kai se jossain siellä top10-ryhmässä ainakin saa uransa jälkeen hengailla. Olympiakultamitaleissa mitattuna Iivo on hiihtäjistä jo jaetulla ykkössijalla, näitä jotain perkeleen sota-aikojen Veikko Hakulisia ja Eero Mäntyrantoja ja Marja-Liisa Kirvesniemiä tuolla on muut, jotka on 3 olympiakultaa onnistuneet ottamaan. Ja Iivolla saattaa vielä olla vielä yhdet olympiakisat edessä, josta saattaa raapia lisää killuttimia kaulaansa. 33-vuotias Iivo olisi ensi olympialaisissa, se on vähän hiinä ja hiinä onko tuo jo liian vanha vai eikö. Saas nähdä. Mutta vitut siitä, vuonna 2022 Iivo oli Suomen ja pistetään samalla koko maailmankin ykköseksi koska minä saan niin tehdä! Hyvä Iivo!

Hopeasija meni lähes yhtä selkeällä erolla Wilma Murrolle, mikä on sinänsä aika hassua, koska samoissa EM-kisoissa vastaavaan suoritukseen kuin Wilma repäissyt Topi Raitanen ei ollut edes lähellä mitalisijoja. Mutta näissä nyt vaikuttaa varmasti sekin, miten se voitto tuli; jos Wilma olisi oman kultamitalinsa pompannut jollain perustuloksellaan, ja muut olis vaan ollut ihan paskoja, ja samaan aikaan Topi Raitanen olisi juossut kahden ratakierroksen takamatkalta voittoon, heittäytynyt viimeisen 100 metriä maaliin ja maalikamerakuvan perusteella voittanut peniksen mitalla toiseksi tulleen ruotsalaisen töpönakin, olisi Topi varmaan saanut enemmän ääniä kuin Wilma. Mutta nyt kun Wilma rikkoi omat ja Suomen ennätykset kisan aikana moneen kertaan, ja Topi vaan rallatteli tylyn vakuuttavasti voittoon, Wilma jäi näistä enemmän ihmisten mieleen. Ja pääsi hopeasijalle tässä äänestyksessä, vaikka ei ykkössijoja kerännytkään kuin 6 kappaletta, mutta oli muuten kyllä helvetin monessa lipakkeessa mukana kakkos- tai kolmossijalla. Hyvä Wilma!

Kolmossijasta käytiinkin sitten verinen taistelu, joka päättyi lopulta Lauri Markkasen ja Kalle Rovanperän osalta tasapeliin. Niinpä jouduin sitten noista lipukkeista kaivelemaan, että kummalla on enemmän ykkössijoja. Ja sieltähän tuli sellainen tulos että rattimies-Kallella niitä ykkössijoja oli viisi kappaletta, mutta pallonpompottelija-Lauri perkele meni ja sai kuusi ykkössijaa, joten pronssi meni jätti-Laurilla ja junnu-Kalle sai jäädä janneahoseksi. On se perkele ettei ensimmäisen rallin MM-tittelin 4000 vuoteen voittanut alaikäinen Kalle päässyt Vuoden Urheilija -kisassa edes mitaleille. Kertoo vähän tasosta, jolla tänä vuonna suomalaiset urheilijat painelivat menemään! Kalle ja Topi voivat kahdestaan tukea toisiaan ja miettiä että mitä tässä nyt ois sit pitäny vielä saatana tehdä. Hyvä Lauri! Ja hyvä Kalle, ja hyvä Topikin!

Vuoden urheilija top5:
1. Iivo Niskanen 112 (31 ykkössijaa)
2. Wilma Murto 71 (6)
3. Lauri Markkanen 43 (6)
4. Kalle Rovanperä 43 (5)
5. Topi Raitanen 13 (0)

Muut äänet oli ties keille jääkiekkoilijoille jaettuja haja-hassuääniä, ja oli siellä Kristiina Mäkelän ja Matti Mattsoninkin joku kaivanut top-kolmoseen mukaan, ohi ainakin kolmen noista top5-sijalle listatuista, mikä on melko varma merkki pahalaatuisesta dementiasta ja/tai puusilmäisyydestä. Mutta onhan täällä Roger Moorekin mukana Tim Väyrysineen, kukaan muu ei kuitenkaan hei niin pahvinaama ollut!

Jatkoajan Vuoden Jääkiekkoilija 2022 on:

Mikko Rantanen

Ooon se, on se sellainen. Rantanen oli lopulta jopa Iivoa ylivoimaisempi voittaja tässä jääkiekko-osiossa, siellä taisi olla 2 lipuketta hyväksyttyjen joukossa, joista ei Mikko Rantasta löytynyt top3-ryhmästä, ja näistäkin yksi oli hassuista hassuin Roger Moore. Stanley Cup -voitto, valtavat pisteet sekä edellisen että tämän kauden NHL-runkosarjassa ja niissä pleijareissakin Mikko hurjasteli tietenkin yli piste per peli -tahtia, eihän hän muuta osaakaan. Stanley Cup -voitossa oli pientä matkustaja-soraääntä vielä että helppohan se on siellä MacKinnonien ja Landeskogien ja Makarien kanssa matkustella, mutta tämän kauden runkosarjassa Mikko on siirtynyt matkustajasta kivireen ainoaksi vetäjäksi, kun siellä on MacKinnonista lähtien puoli Coloradoa sairaalassa, ja silti Mikko vaan paukuttaa piste per peli tahtia yhä vain, huutaa välillä vaan että missä vitussa kaikki muut on ja sitten taas eleettömän varma nappisyöttö lapaan jollekin vitun rodriquezille tai samporannalle. Hyvä Mikko!

Kakkossijalle tuli sitten mies, joka ei edes ymmärrä mitä kakkossija tarkoittaa. Hän on voittaja. Stanley Cup-voittaja, kuten Mikkokin, mutta sen lisäksi myös olympia- ja MM-kisa-voittaja. Hän on Triple Gold Clubin ainoa suomalainen, Suomen Leijonat tuplamestaruuteen kapteenina vuonna 2022 johdattanut herrasmies, Valtteri Filppula. Tyylikäs suomalainen mies, eikä mikään argentiinalainen aikuisvauva. Hyvä Valtteri!

Kolmossijalle selviytyi toinen vuoden 2022 Stanley Cup -voittaja, Artturi Lehkonen. Mies käväisi jo vähän katselemassa että mimmosta se Stanley Cup -finaaleissa pelaaminen oikein onkaan kaudella 2020-21, ja aloitti 2021-2022 kauden taas Montrealissa, mutta sieltä Colorado nappasi Artturin viimeiseksi palaseksi mestaruusjoukkueeseensa, ja Artturi toimitti, ja pääsi tällä kertaa nostelemaan sitä perkeleen pyttyä Mikon kanssa. Minä en vieläkään oikein osaa uskoa, että se Montrealin ensimmäisissä promokuvissa finnit naamassa loistanut 11-vuotiaan näköinen, sympaattisen iloinen kynäniska, jonka hartiat ovat vain vähän leveämmät kuin iloisen pojan kaulassa roikkuvan kravatin solmu, on nykyään joku vitun clutch joka latoo pleijareissa voittomaaleja ihan työkseen. Mutta totta se vain on. Hyvä Artturi!

Vuoden jääkiekkoilija top5:
1. Mikko Rantanen 129 (38 ykkössijaa)
2. Valtteri Filppula 43 (7)
3. Artturi Lehkonen 36 (1)
4. Aleksander Barkov 20 (0)
5. Juuse Saros 17 (0)

Top5 ulkopuolelle jäi vielä useita pelaajia, jotka olivat saaneet useammankin äänen, Roope Hintz oli ansaitusti hyvin lähellä (14 pistettä), Sakari Manninenkin sai vielä 8 pointsia, ja Miro Heiskanen, Sebastian Aho ja Hannes Björninen 5 pistettä. Juhani Tamminen sai yhden ykkössijan, muuten, ja sehän lasketaan koska tässä tietysti tarkoitettiin sitä vuonna 1989 syntynyttä kiekkoilijaa, joka pelasi komeasti lähes piste per peli -tasolla Unkarin kivikovassa liigassa kaudella 2021-22 Unkarin mestaruuteen asti, eikä sitä vitun seniiliä kukoista horisijaa, joka on viimeksi pelannut jääkiekkoa kai joskus silloin kun Berliiniä halkoi vielä muuri, Suomessa maksettiin jollain vitun markoilla ostoksia, ja Jugoslavia ja Neuvostoliitto oli vielä olemassa.

Jatkoajan Vuoden Joukkue 2022 on:

Miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat

Suvereeni esitys, kultaa olympialaisista, kultaa MM-kotikisoista, kultaa Jatkoajan Vuoden Joukkue -äänestyksessä. Julistan, että koskaan aiemmin ei tätä kisaa ole voittanut näin ylivoimaiset näytöt pöytään iskenyt joukkue. Ja sitä mieltä kyllä oli kaikki normaaliälyiset äänestäjätkin, sillä Leijonia äänesti ykköseksi peräti 43 äänestäjää. Vain kaksi hassupetteriä oli jättänyt Leijonat ylipäätään top2-joukkueiden ulkopuolelle, ja samalla ulos koko lipukkeesta. Näistä toinen oli tietty ratkiriemukkaan hauska Roger Moore, ja toinen kummajainen oli @Lämpö , äkkiä, nauretaan niille ja heitetään niitä kivillä! Siitäs saatte, ja siitä, HAHAHAHAHAA!!

Kakkossijan joukkue oli myös aivan omilla lukemillaan, Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi oli lähes kaikilla lapuilla kakkosena, joissain ykkösenäkin. Susijengi pisti Lauri Markkasen johdolla komeita esityksiä EM-kisoissa, pääsi ensiksi pleijareihin asti, tiputti siellä ekalla kiekalla sensaatiomaisesti Kroatian, ja hävisi tiukan matsin jälkeen lopulta mestaruuteen asti marssineelle Espanjalle. Suomen loppusijoitus oli lopulta 7., eihän se nyt ole toki sama kuin olympia- ja MM-kisojen 1. sijat samalta vuodelta, mutta ennakko-odotuksiin nähden oikein komea suoritus silti.

Kolmossijakin tuli kohtalaisen selvästi Iivo Niskanen - Joni Mäki -parivaljakolle, jotka nappasivat olympialaisista miesten parisprintti-kisoista hopeaa.

Vuoden joukkue top5:

1. Miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat 137 (43 ykkössijaa)
2. Miesten koripallomaajoukkue eli Susijengi 89 (5)
3. Miesten parisprinttijoukkue Iivo Niskanen-Joni Mäki 21 (0)
4. HJK 10 (0)
5. Vimpelin Veto 6 (0)

Suurin osa piljeteistä oli muotoa 1. Leijonat, 2. Susijengi, ja sitten kolmantena oli milloin mitäkin. Jotain helvetin ringettemaajoukkuetta ja DiscGolfia ja Narukerää sun muut futsal-maajoukkuetta ja perkele Seinäjoen Paini-miehiäkin äänestettiin. Vaikka tässä ykkössija oli selkein, tähän tuli myös silti eniten eri vaihtoehtoja koska noita kolmossijoja poksahteli jos ja vaikka minne.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja vielä päivitetty maratontaulukko:

Jatkoajan Vuoden urheilijat

2006: Jukka Keskisalo
2007: Tero Pitkämäki
2008: Satu Mäkelä-Nummela
2009: Aino-Kaisa Saarinen
2010: Robert Helenius
2011: Kaisa Mäkäräinen
2012: Kimi Räikkönen
2013: Tero Pitkämäki
2014: Antti Ruuskanen
2015: Tero Pitkämäki
2016: Leo-Pekka Tähti
2017: Iivo Niskanen
2018: Iivo Niskanen
2019: Teemu Pukki
2020: Lukas Hradecky
2021: Matti Mattson
2022: Iivo Niskanen

Iivolle jo kolmas titteli, Tero Pitkämäen kanssa ollaan sillä tasoissa all-time listalla. Niinku kuuluukin, perkele. Kas kun ei Päivi Alafrantti ole kanssa samoissa lukemissa.

Jatkoajan Vuoden Jääkiekkoilijat:

2006: Miikka Kiprusoff
2007: Teemu Selänne
2008: Mikko Koivu
2009: Mikko Koivu
2010: Antti Niemi
2011: Pekka Rinne
2012: Pekka Rinne
2013: Tuukka Rask
2014: Tuukka Rask
2015: Pekka Rinne
2016: Patrik Laine
2017: Pekka Rinne
2018: Mikko Rantanen
2019: Aleksander Barkov
2020: Miro Heiskanen
2021: Aleksander Barkov
2022: Mikko Rantanen

Jaaha, Rantanenkin oli tämän jo kertaalleen voittanut, eli nyt on hänellä ja Barkovilla molemmilla kaksi titteliä hihassaan. Tässähän on nyt ainekset kunnon Suomen Messi vs. Ronaldo -vääntöön! Pekka Rinteen neljään titteliin on vielä molemmilla matkaa, mutta saattaapi olla että muutaman vuoden päästä on Rinteen Peksi saatu kiinni. Rantanen on tällä hetkellä ykköshevonen, mutta Barkov saattaa taas ensi vuonna repiä tittelin itselleen, mistä sitä perkele tietää. NHL:n pleijareissa jos esiintyy kuka vaan edukseen, niin sillä jo voi repiä joku joelkivirantakin tämmösen tittelin itselleen. Sebastian Aho on jäänyt kolmosviulua soittelemaan, tai oisko se nykyään jo alemmillakin tasoilla kun Hintzit, Sarokset ja Heiskaset tulee kohta oikealta ja vasemmalta ohi. Ja aina on olemassa Laine, jolta voi tulla ihan mitä vain, vaikka 60 maalia kauteen ja Hartia ja Arttia ja mitä näitä on, jos oikein napsahtaa.

Jatkoajan Vuoden joukkueet:

2007: Lentopallon EM-joukkue
2008: U-21 miesten jalkapallomaajoukkue
2009: Naisten hiihdon MM-viestijoukkue
2010: TPS
2011: Miesten jääkiekkomaajoukkue
2012: Silja Lehtisen venekunta
2013: Miesten koripallomaajoukkue
2014: Miesten alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue
2015: SJK
2016: Miesten alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue
2017: Miesten koripallomaajoukkue
2018: Miesten jalkapallomaajoukkue
2019: Miesten jalkapallomaajoukkue
2020: Naisten jalkapallomaajoukkue
2021: Miesten jalkapallomaajoukkue
2022: Miesten jääkiekkomaajoukkue

Jännä, että tämä oli Leijonille vasta toinen titteli. Futisväelle näitä joukkuetitteleitä tässä on viime vuosina syydetty ihan vaan vanhasta muististakin, mutta nyt kävi oikeus ja kohtuus. Viime kauden äänestyksen jälkeen toivoin, että tänä vuonna voittaisi MM- ja olympiakultaa juhliva Leijonat. Ja katso, niinhän tässä kävi! Niinpä toivon, että ensi vuonna voittaisi Liiga-mestaruutta juhliva SaiPa. Saa suorittaa!
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Kiitos setä @FASlapsi että pidit tämän loistavan iltasatu äänestyksen. Nyt voi nukahtaa onnellisena siitä, että tiedän kuka voitti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös