Jatkoajan TOP-50 NHL-pelaajat kaudelle 2022–2023 listaus & äänestys

  • 28 909
  • 243
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Viimeinen äänestys käynnissä (sijat 41-50)! Edellisen äänestyksen tulos ja nykyisen ehdokkaat viestissä #222.

JATKOAJAN NHL-PELAAJIEN TOP50

1. Connor McDavid
2. Cale Makar
3. Auston Matthews
4. Nathan MacKinnon
5. Leon Draisaitl
6. Victor Hedman
7. Andrei Vasilevski
8. Aleksander Barkov
9. Nikita Kucherov
10. Sidney Crosby
11. Roman Josi
12. Igor Shesterkin
13. Mikko Rantanen
14. Kirill Kaprizov
15. Patrick Kane
16. Artemi Panarin
17. Adam Fox
18. Mitch Marner
19. Brad Marchand
20. Johnny Gaudreau
21. Patrice Bergeron
22. Jonathan Huberdeau
23. Charlie McAvoy
24. Brayden Point
25. Steven Stamkos
26. Alexander Ovechkin
27. Sebastian Aho
28. Matthew Tkachuk
29. David Pastrnak
30. Mika Zibanejad
31. Miro Heiskanen
32. Kyle Connor
33. Juuse Saros
34. Mark Stone
35. J.T. Miller
36. Jaccob Slavin
37. Aaron Ekblad
38. Ryan O'Reilly
39. Gabriel Landeskog
40. John Carlson


Yleisesti NHL:stä -ketjun puolella @Mängimies heitti ilmoille ajatuksen pienestä preseason-puuhastelusta The Hockey Newsin vastikään julkaistun NHL-pelaajien TOP50 -listauksen innoittamana. Ajatuksena olisi siis koota Jatkoajan NHL-osion kirjoittajista jonkinkokoinen raati, joiden omien TOP50-listausten perusteella saadaan sitten lopullinen varmuus siitä, ketkä ovat oikeasti hyviä ja ketkä ovat pelkkiä pohjoisamerikkalaisen kiekkomedian lemmikkejä tai corsi-nörttien yliarvostamia tyhjäntoimittajia. Nyt päätetään siis vakavista asioista erittäin arvovaltaisessa hengessä. Omana ajatuksenani olisi tehdä tästä kaksivaiheinen listaus/äänestystapahtuma HFBoardsin historiapuolen kaikkien aikojen TOP100- ja TOP200 -listausten hengessä (ainoa osio kyseisellä foorumilla muuten, jota pystyy nauttimaan vähän suurempina annoksina). Lyhyesti kuvailtuna homma menisi näin:

Vaihe 1: Osallistujat lähettävät minulle yksityisviestillä oman TOP50-listauksensa. Jokaisen pelaajan saamat sijoitukset lasketaan yhteen ja jaetaan listansa lähettäneiden määrällä. Mitä pienempi keskiarvo, sitä paremmin pelaaja sijoittuu. Mikäli pelaaja puuttuu jonkun listalta, saa hän kyseisestä listasta automaattisesti 60 pistettä. Tällöin ei siis ole mahdollista, että yhdelle listalle huumorimielessä ykköseksi heitetty Rasmus Ristolainen päätyisi kilpailemaan NHL:n parhaan pelaajan tittelistä.

Eli esimerkkinä: jos Rasse on yhdessä listassa ensimmäisenä ja puuttuu kaikista muista (oletetaan, että listat saatiin yhteensä 25 jatkislaiselta), tulee hänen keskiarvokseen (1x1 + 24x60) : 25 = 57,64.

Vaihe 2: Kun kaikkien ääniä saaneiden keskiarvot ovat selvillä, julkaisen tässä ketjussa kymmenen parasta satunnaisessa järjestyksessä listattuna ja tägään mukaan kaikki TOP-listat lähettäneet. Jokainen lähettää yksityisviestinä takaisin oman TOP5-listauksensa kyseisistä kymmenestä pelaajasta. Tässä pisteytys voisi olla yksinkertaisesti 1=10, 2=8, 3=6, 4=4, 5=2. Viisi eniten pisteitä saanutta pelaajaa julkaistaan tähän avausviestiin, kun pisteet on saatu laskettua (ja myös ketjussa erillisenä viestinä). Tämän jälkeen äänestystä jatketaan niin, että viisi edellisessä äänestyksessä jatkoon pääsemätöntä saa seurakseen viisi seuraavaksi pienintä keskiarvoa ja heidän keskensä äänestetään sijat 6-11. Tätä toistetaan viiden välein, kunnes TOP20 on täynnä. Tämän jälkeen äänestetään aina kymmenen sijaa kerrallaan 20 pelaajan joukosta.

Tätä kautta voidaan siis nähdä jonkun pelaajan kohdalla huomattava putoaminen/nousu alkulistausten suhteen, mikä tarjoaa oman jännityksensä. Julkaisen alkulistausten tulokset sitten, kun äänestykset on saatu alka pois.

Muutamia huomioita:

- Hyökkääjät, puolustajat ja maalivahdit ovat tässä äänestyksessä sekaisin, mikä ei varmasti ole kaikille mieleen, mutta yritetään tulla toimeen asian kanssa. Pelipaikkojen "hyvyyden" vertaaminen toisiinsa on haastavaa, mutta juuri siksi tähän leikkiin kysytäänkin mukaan Suomen parhaita kiekkotietäjiä.

- Keskustelu äänestyslistojen saapumisen ja äänestysdeadlinen välillä olisi erittäin toivottavaa. Pyrkikää vakuuttaamaan muut siitä, että juuri tämän kaverin kuuluisi tulla valituksi tässä äänestyksessä (tai ettei ainakaan tämän kaverin tulisi missään tilanteessa päästä vielä jatkoon).
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tilaa on vielä hyvin tässä vaiheessa @Yön Kärppä . Kiitos @Pedretti kun listasit NHL-puolen vakionaamoja, säästit minulta vaivan.

Listat kaikilta halukkailta haluaisin viimeistään lauantaihin 10.9. kello 08:00 (AM) mennessä, eli alan viikonloppuna sitten puimaan lopullista satoa. Ensimmäinen äänestys tulisi sitten tällä kanavalla ilmoille jossakin vaiheessa ensi viikkoa. Jos saisi pari äänestystä per viikko röyhittyä läpi, niin ehditään valmiiksi ennen kauden alkua.

Listoja on tähän mennessä tullut jo kahdelta innokkaimmalta, eli laittakaa vain niitä tulemaan, ei tarvitse erikseen ilmoittautua täällä.

Huudan pelin sitten poikki, jos vyöry on liian suuri. Laittakaa siis ketju seurantaan, niin pysytte ajan tasalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Enpä taida ainakaan heti lupautua mukaan. Vähän pitäisi miettiä miten lähtisi rakentelemaan, vaikka mutullakin voi aina vedellä.

Osaltani myös ohitse tämä toki mielenkiintoinen, mutta mahdoton haaste. Haluan myös pitää edes jonkinlaista illuusiota asiantuntijuudesta yllä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jees ruvetaan väsäilemään. Kyselen ainakin mukaan @Henkka @nuck @secord @larzzon @Ollakseni @Bosco @Toby Dammit . Saatettaisiin saada vähä erilaisia listoja, jos vain kanssakirjoittajilla riittää aika.
Omasta puolestani voi sanoa, että katson niin vähän muita kuin Bruinsia, että mun lista olisi enemmän tai vähemmän tilastokoosto, joten skippaan. Eikä ole tällä hetkellä aikaakaan.

Mutta kaikki jotka saa listalleen Marchandin ennen McAvoyta tai edes Bergeronia: suck my balls!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös