Jatkoajan ohjekirja aloittelijalle

  • 42 341
  • 228

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Veini sulaa.

(Jos Veini ei sulaisi monta kertaa joka pelissä, Kärpät saattaisi johtaa liigaa ylivoimaisesti, nyt on vain 23 pisteen kaula, koska sulamisia on tapahtunut jo niin monta kertaa, ja EHT turnauksessa olis juuri voitettu maailmanmestaruus, jos Veini ei olisi sulanut Suomen maalilla).
Veini on matkiapina. Metsola suli ensin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eri osioihin suuntautuville parit ohjeet...

Jokerit
- Valitse puolesi, olet joko pro- tai anti-KHL. Määritelmät alla:
* Antina kierrät jonkun tapahtuman (ei Jokerien matsi) yhteydessä pari kertaa vuodessa läpi Arenan varmistaaksesi, ettei Venäjä rakenna sinne ohjussiiloja. Samoin löydät kaikesta vähintään KHL:n, Venäjän ja/tai Putinin syyn, oli se sitten paska jää Latviassa, huono sää Suomessa tai Patrik Laine ei osu byyriin. Faktoja ei kannata tarkistaa, riittää kun puolustat omaa näkökulmaasi.
* Prona omin käsin rakennat siltaa Krimille ja sodit Donetskissa. Sinusta Bäckman on kova jätkä, Putin vapauttaa Suomen ja Väyrynen tulee kruunata diktaattoriksi. Tai ainakin jaksat muistuttaa KHL:n olevan huippusarja jokaisen nätin maalin yhteydessä ja kritisoit Liigaa aina paikan tullen. Faktoja ei kannata tarkistaa, riittää kun puolustat omaa näkökulmaasi.

- Etsi itsellesi sopiva sylkykuppi pelaajien joukosta. Muista, että yleensä muutama yksilö on täysin "suojattu" sylkykupiksi tulemasta, joten älä valitse näitä. Jos sylkykuppisi on molari, muistuta jokaisena mahdollisena ja mahdottomana hetkenä pelaajan olevan syypää maaliin, sarjasijoitukseen, tappioon, sotiin ja ties mihin. Jos sylkykupiksi joutuu hyökkääjä, voit vaikka etsiä hyvät tilastot "ennustamaan" tulevaa jos pelaaja on liian tehokas nykyisellään. Ihan hyvin riittää, että pelaaja ei esimerkiksi koulujen välisessä kaukalopallomatsissa saanut skidinä pelivälinettä rankkarista verkkoon. Kertoo vain, että AJ Niemi oli kovempi pelaaja ja että tuo epäonnistuja varmasti viimeistään pleijareissa tärisee.

- Muista, että sinulla on luontaisia vihollisia. Pietarin SKAsta, Rotenbergin klaanista tai tietyistä pelaajista ei ikinä kannata sanoa mitään hyvää, olit sitten anti- tai pro-KHL. Vaikka olisit oikeassa, taakka kasvaa liian kovaksi yhdelle ihmiselle kantaa. Muistuta tasaisin väliajoin myös suuttumuksestasi vaikkapa Karalahden hankintaa vastaan, olit oikeasti mitä mieltä tahansa: tällä tavoin elämäsi on helpompaa ja sinua ei pidetä välttämättä ihan täytenä trollina.

- Venäläisjengit treenaavat kesän ja syksyn niin kovaa, että Jokerit pärjää alkukauden ja lopulta romahtaa venäläisten saadessa jalat auki. Alkukaudesta muista perustella tämän olevan the vuosi ja perustele asia pelikirjalla, hankinnoilla tai vastaavalla. Helmikuussa rupea miettimään lähdetäänkö lauluun 4-0. Alkukaudesta kehu Kurria ja Vuorista, mutta viimeistään joulukuussa ryhdy kritisoimaan. Merkitse kalenteriin ne päivät, jolloin puheiden pitää vaihtua.

HIFK
- Pelaajilla on hyvä olla lempinimi, jonka joku viisi ihmistä maailmassa ymmärtää ilman taustojen avaamista tai joka on muutoin luonteva. Lennu, Turre ja Fagu Apollon jonossa, Kari Hirvonen tai Unkarin porakone, mitä näitä nyt onkaan.

- Dinot, älä unohda dinoja. Vaikka et tietäisi mihin dinoilla viitataan, muista kritisoida näitä tasaisin väliajoin ja älä missään nimessä kehu. Jos kuitenkin vähän edes positiivista haluat antaa, niin anna se vähintään 30 vuotta vanhoista tapahtumista ja silloin muista tuoda esille jääminen noihin vuosikymmeniin.

- Edareita ei sovi unohtaa. Kun jalka ei liiku, kiekko ei löydy verkosta, torjunta tartu tai vastaavaa, voit aina syyttää pelaajaa edariksi. Vaadi muutosta koko organisaatiossa, kun se uransa ehtoopuolella oleva ikämies osoittautuu heikentyneen liikkeen muodossa edariksi tai nuori kundi on niin edari, ettei breikkaakaan. Lisäplussaa, jos muistat näiden yhteydessä viitata Apollon tanssilattiaan, baaritiskiin tai jonoon.

- Nybarin aave kummittelee vielä Nordiksella ja Salmelainen on vain jumppaava marionetti. Hyvistä hankinnoista ei kannata liikaa antaa posia, Liigan top3-budjetilla kun väkisinkin löytyy se pari hyvää ukkoa ja kuka tahansa osaa näitä poimia. Jostain verkkaripalkalla pelaavasta kutosketjun hankinnasta kannattaa kuitenkin repiä pelihousut vähintään viidessä ketjussa kuukaudessa. Hyvänä keinona on myös namedropata jotain neverbeenejä tai muita menneiltä vuosikymmeneltä.

- HIFK on kaksikielinen stadilainen porvarillinen monilajiseura. Muista se. Vaikka olisit itse Nuorgamista, muista puhua junan tuomista pelaajista ja dissaa böndeä. Mainitse muut lajit ajoittain, vaikka yhtään matsia et olisi ikinä nähnyt, tietäisi yhtään pelaajaa tai edes ymmärtäisi lajin sääntöjä. Pari sanaa ruotsia silloin tällöin on helt bra, vaikka et edes snaijaisi merkitystä. Spora kaulaan ja skrakalla mestoille vai miten se menikään?

NHL
- Väännä tilasto kuin tilasto tukemaan näkemystäsi tavalla tai toisella. Suuri tehopisteiden määrä on seurausta ketjukavereista, puolustusvelvotteiden laiminlyömisestä tai kuun asennosta. Heikko torjuntaprosentti voi olla merkki esimerkiksi GM:n heikosta pakkihankinnasta, kotiareenan jään laadusta (jota voi perustella esim. nelosketjun vasemman laiturin kiekonriistoilla kotijäällä versus vierasjäällä) tai kuun asennosta. Älä perustele mielipidettäsi pelkästään näkemyksesi mukaan, muutoin riski muuttua trolliksi on liian kova. Tuo dataa pöytään, oli se kuranttia tai ei.

- Valitse itsellesi yksi suomalainen, joka on joko vähintään jumalasta seuraava ylöspäin tai vaihtoehtoisesti huonoin ihminen ikinä missään. Puljujärvi, Laine tai Barkov ovat olleet hyviä valintoja, ottamastasi näkökulmasta huolimatta. Muistuta, että Rantasesta ja kumppaneista ei kirjoiteta tarpeeksi. Muista yllä oleva kohta näistä puhuttaessa. Esimerkiksi Barkovin jäähyminuuttien lukumäärä voi kertoa absoluuttisen loistavasta kyvystä karvata tai liian safetystä pelaamisesta näkökulmastasi riippuen. Puljujärvi voi olla pizzaa popsiva kielitaidoton idiootti tai valmennuksen uhri. Laine pelaa liikaa Fortniteä ja valmennus ei ymärrä parastaan, tai vaihtoehtoisesti Laineen laukaus voi olla fysiikan lakien vastaisen hyvä.

- Oman seurasi GM on idiootti. Jokainen soppari on joko liian pitkä, lyhyt ja/tai kallis. Jos ei muuten, niin vähintään capin takia, seurausta jostain aiemmasta virheestä, tulevien sainausten takia tai vaikka ihan vain arvostuksen. Joko UFA-vuosista maksetaan liikaa, joudutaan parin kauden päästä päättyvien ELC-pahvien kanssa ongelmiin, joudutaan maksamaan ekstraa toiselle pelaajalle tai ei saada tarpeeksi UFA-vuosiksi kiinnitettyä. Jos kuitenkin seura menestyy, voidaan vanha kritiikki hetkeksi unohtaa ja vähintään rakentaa himaan alttari kyseiselle GM:lle. Kun paluu arkeen koittaa ja dynastiaa ei syntynytkään tai se päättyi, muista kritisoida GM:ää. Paska jätkä, kun ei tajunnut niiden parin Cupin kannalta oleellisten sopparien johtavan viiden kauden päästä pleijarien ulkopuolelle jäämiseen.

- Salaa toivo, ettei joukkueesi menesty. Jos menestyy, nopeasti muut saattavat pitää sinua gloryhuntterina, joka vain nauttii toisella mantereella olevan joukkueen menestymisestä. Tai ainakin gloryhunttereja alkaa löytymään. Kun suosikkisi menestyy, muista puhua menneistä vaikeista vuosista, ihan sama aloitko seurata kyseistä seuraa SC-finaalien game sevenin jälkeen vai tape treidasitko VHS-nauhoja kasarilta alkaen.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Yleisömääräkeskusteluun on hyvä muistaa seuraavat pointit:

- Kun karsinnat poistettiin, perus tiistaisaipoissa tai torstaiässät-matseissakin oli tupa täynnä, oli kummallakin miten hmv-miehistö tahansa. Kannattaa kääntää aina argumentit siihen miten suljettu sarja on paha asia, hyi, hyi, tuhma suljettu sarja!
- Yleisömääräkeskustelussa kannattaa myös kyseenalaistaa paljonko on jaettu ilmaislippuja kys peliin
- KooKoo-kannattajan kannattaa mainita et KooKoo ilmoittaa yleisömääränsä sillä periaatteella montako lippua/kausikorttia on luettu hallin ovella, haamukatsojia ei ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös