Jatkoajan monumentaalinen musiikkiäänestys vm. 2006

  • 10 306
  • 105

Silverspur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulokset

Otinpa sitten tehtäväkseni laskea tulokset, kun kukaan muukaan ei hommaan vielä ryhtynyt. Aluksi tulee vain Vuoden Albumi ja Vuoden Biisi -kategorioiden tulokset.

Vuoden Albumi:

1. Stam1na - Uudet Kymmenen Käskyä 97p (7 ykkössijaa)
2. Iron Maiden - A Matter Of Life And Death 59p (7)
3. Maj Karma - Ukkonen 48p (2)
4. Von Hertzen Brothers - Approach 44p (4)
5. PMMP - Leskiäidin Tyttäret 40p (3)
6. Mokoma - Kuoleman Laulukunnaat 39p (4)
7. Kotiteollisuus - Iankaikkinen 38p (2)
8. Tool - 10,000 Days 32p (4)
9. Amorphis - Eclipse 30p (3)
10. Diablo - Mimic 47 24p (0)
11. Muse - Black Holes And Revelations 22p (2)
12. Placebo - Meds 20p (0)
13. Magenta Skycode - IIIII 19p (3)
14. Katatonia - Great Cold Distance 17p (0)
15.
Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium 16p (1)
16.
Mastodon - Blood Mountain 16p (0)


Vuoden Biisi:

1.
PMMP - Joku Raja 29p (3)
2. Maj Karma - Ukkonen 29p (2)
3. Iron Maiden - For The Greater Good Of God 28p (3)
4. Maj Karma - Kokki, Varas, Vaimo Ja Rakastaja 27p (3)
5. Stam1na - Viisi Laukausta Päähän 26p (2)
6. Amorphis - The Smoke 24p (3)
7. Mokoma - Kuu Saa Valtansa Auringolta 21p (1)
8. Stam1na - Merestä Maalle 18p (2)
9. Magenta Skycode - Hands Burn 17p (2)
10. Stam1na - Likainen Parketti 16p (0)
11. Kotiteollisuus - Kivireki 15p (1)
12. Tool - Vicarious 14p (1)
13. Viikate - Ah Ahtaita Aikoja 14p (0)
14. Mokoma - Avoin Hauta 13p (2)
Stam1na - Kaksi Reittiä Yksi Suunta 13p (2)
16. Placebo - Song To Say Goodbye 13p (1)
17. Von Hertzen Brothers - Let Thy Will Be Done 13p (1)
PMMP - Päät soittaa 13p (0)


Tulokkaat, Mokat ja Kulttuuriteot lasken kunhan jaksan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos, Silverspur, että jaksoit ottaa harteillesi tämän työlään kokoamistehtävän!

Hyvä maku jatkoaikalaisilla musiikkiaktivisteilla pääosin on. Vaikkei kaikkia noista vuoden levy kategorian albumeista hyllystä löydykään, niin muita paitsi PMMP:tä voisin kuvitella vapaaehtoisesti kuuntelevani.

Sen verran haluan niuhottaa, että suomessa kappaleiden nimet kirjoitetaan siten että vain ensimmäinen sana on isolla ja loput pienellä, esim. "Kuu saa valtansa auringolta". Tämä on erityisen ärsyttävää kun jengi tallentaa noita virheellisesti kirjoitettuja kappalenimiä netin tietokantoihin ja niitä saa sitten olla korjailemassa, kun levyjään esim. mp3:ksi konvertoi...
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
heavy kirjoitti:
Sen verran haluan niuhottaa, että suomessa kappaleiden nimet kirjoitetaan siten että vain ensimmäinen sana on isolla ja loput pienellä, esim. "Kuu saa valtansa auringolta". Tämä on erityisen ärsyttävää kun jengi tallentaa noita virheellisesti kirjoitettuja kappalenimiä netin tietokantoihin ja niitä saa sitten olla korjailemassa, kun levyjään esim. mp3:ksi konvertoi...

Joo, ja englannissakin prepositiot ja artikkelit pienellä. Niuh niuh.

Kiitokset Silverspurille, työläs hommahan tuo ääntenlasku on.
 

Kaivanto

Jäsen
Vteich kirjoitti:
Joo, ja englannissakin prepositiot ja artikkelit pienellä. Niuh niuh.

Eikös tämä sääntö ole jotain niinkin ympäripyöreää, kuin että teoksen nimissä sisältöä/merkitystä tjsp. tuovat sanat isolla ja muut pienellä? Esim. "and" tulee (kai?) myös pienellä ja sehän ei ole sen enempää prepositio kuin artikkelikaan.
 

Silverspur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lisää tuloksia

Tässä loput tulokset.

Ulkomainen Tulokas:

Gnarls Barkley 5p
Wolfmother 5p
ei muita vähintään kaksi mainintaa saaneita.


Kotimainen Tulokas:

Magenta Skycode 9p
Leverage 4p
Monsteriser 4p
Matti Johannes Koivu 2p
Sunrise Avenue 2p
Valvomo 2p

Minua fiksummat voivat sitten päättää luetaanko nuo kaikki edellä mainitut tulokkaiksi. Riston, joka sai 2 pistettä, poistin jo listalta.


Vuoden Moka:

Eniten mainintoja saivat Ratzz (n. 14) ja Pikku Orava (n. 13). Seuraavaksi eniten mieltä painoi Lordihössötys 9:llä pisteellä ja Idols tähtien puuhat (Antti ja Ilkka) 5p. Myös Rumban uudistus sai useamman kuin yhden maininnan (2).


Vuoden Kulttuuriteko:

Lordin Euroviisuvoitto oli selvä voittaja 36 pisteellä.

Muita useammin mainittuja: Radio Cityn lopettaminen 4, Ruisrockin esiintyjäkaarti 4, Chinese Democracyn julkaiseminen 2, Lordin Linnan juhlista kieltäytyminen 2, Sakara Tour 2, YLE Teeman dokkarit/keikat 2.
 

pygmalion

Jäsen
Silverspur kirjoitti:
Otinpa sitten tehtäväkseni laskea tulokset, kun kukaan muukaan ei hommaan vielä ryhtynyt.

No voihan... jotain. Joku muu nimittäin oli ryhtynyt tähänkin hommaan, mutta en siitä sen suuremmin huudellut, kun ei vapaaehtoisia pisteenlaskijoita ilmaantunut. Mutta kaunis kiitos vaivannäöstä anyway. Tuloksista olemme samaa mieltä - paitsi että minun laskelmissani PMMP:n Joku raja -viisulla oli 30 pistettä, jolla irtoaisi ylivoimainen yhden pisteen voitto biisi-sarjassa.

Koska Silverspur hoiti jo tulosten esittämisen, minä voin hoitaa tarmoropposen virkaa ja sanoa sanansa tulosanalyysin merkeissä.

Levy-sarjassa huomio kiinnittyy paitsi siihen, että kaikki mnörököllit ovat taas olleet äänestämässä paholaisen musiikkia kärkeen, myös se, että silmiinpistävän moni kriitikoiden ylistämä levy jäi näissä karkeloissa varsin vähälle huomiolle. Listauksessa viimeisenä olevan Mastodonin perässä tulee sellaisia arvostelumenestyksiä kuten Gnarls Barkley, Jarkko Martikainen, Egotrippi, Risto, Morrissey jne. Useille näistä kertyi alle kymmenen pisteen saalis.

Mielenkiintoista vuoden tulokkaiden listakäyttäytyminen, Gnarls Barkleyn ohella. Wolfmotherin levy sai nihkeät kuusi pistettä. Magenta Skycode puolestaan nousi listalle, mutta keräten pisteensä vain neljältä äänestäjältä. Äänestäjäkohtaisen keskiarvon ollessa 4,75 pistettä ko. levylle analyytikkonne päätyy siihen johtopäätökseen, että teidän muidenkin kannattaisi tutustua näin hienoon levyyn.

Lohdullisen kuvan jatkislaisten musiikkimausta antaa mm. se, että Lordin levy sai kaksi pistettä. Finland, no points.

Biisi-sarjassa huomio kiinnittyi siihen, että levy-sarjaa hallinneiden karvapäiden dominanssi mureni äänien hajontaan. Stam1nan levyn viisut saivat runsaasti pisteitä, mutta ne jakautuivat kuudelle eri kappaleelle. Hieman laihemman saaliin kerännyt Iron Maiden keräsi niin ikään mainintoja kuudelle eri kappaleelle. Monipuolisuusihme oli kahdella julkaisullaan listalle tunkenut Mokoma, jolta esillä oli peräti kahdeksan laulua. PMMP ja Von Hertseenitkin olivat toki listalla viiden kappaleen voimin.

Omasta mielestäni mielenkiintoisinta oli se, että eräs vuoden äänekkäimmin hehkutetuista levyistä eli Toolin "10, 000 days" ei oikein menestynyt kummassakaan sarjassa. Sen biiseistä kuusi sai ääniä, mutta niiden yhteispistemäärälläkin oltaisiin ylletty vain niukkaan ykkössijaan.

Eipä tässä muuta. Kiitos kaikille ja ensi vuonna uudestaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös