Jatkoajan kesätyttö 2023

  • 17 366
  • 152
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
On taas se aika vuodesta, tiedätte kyllä mikä! Nimittäin vaikka sää ulkona on ollut viime aikoina mitä on, ollaan todellakin saavuttu vuodessa 2023 kesäsesonkiin ja on siis aika potkaista käyntiin vuotuinen Jatkoajan kesätyttö-skaba. "Naisia, jotka saavat sinulta jalat alta" -topiikki onkin käynyt viime aikoina sen verran kuumana, että voin suorastaan aistia kuinka jengi täällä on jo sormet syyhyten odottanut, että milloin se kesätyttö-kisa oikein alkaa. Odotuksenne on päättynyt! Aloitetaan tämän vuoden kisa kuitenkin tutusti palaamalla hieman viime vuoden finaalin muisteloihin.

Viime vuoden kisassahan nähtiin sellainen erikoisuus, että annoin luvan äänestää Heikkisen kaksoissiskoja, ovathan he sen verran samannäköisiä. Ja lopultahan nämä yleisurheilijoina moniottelevat Heikkiset ponnistivat finaalissa aina hopealle asti. Viime vuoden voittajaksi kruunattiin jo kolmatta vuotta peräkkäin finaaleihin yltänyt SDP:n poliitikko Sanna Marin. Pronssista käytiin tiukka kamppailu mutta lopulta sen jakoivat artisti Rita Behm sekä meteorologi Anniina Valtonen, jotka jättivät vain yhden äänen turvin pesäpalloilija Emilia Itävalon finaalin viidenneksi.

Nyt kun viime vuoden finaalin tapahtumat on päällisin puolin kerrattu, kerrataanpas vähän kisan sääntöjä. Alkusarja kestää tutusti sen neljä viikkoa eli ääniä otetaan vastaan 2.7. klo 12 asti ja tätä seuraa kolme viikkoa kestävä finaaliäänestys. Finaaliin päässeiden naisten määrä on vähän vaihdellut vuoden ja äänestysmäärän mukaan, mutta lähtökohtana on, että finaaliin päästäkseen vaaditaan vähintään kolme ääntä. Viime vuonna finaalissa oli 13 naista (jos Heikkisen kaksoset lasketaan vielä erikseen).

Naapurikaupan kassatyttöjä tms. ei edelleenkään hyväksytä, sillä ehdokkaasta pitää olla internetin välityksellä näytettävissä kuva ja nimi pitää löytyä. Lisäksi ilmoitetaan jo tässä vaiheessa seuraavaa: jos tuomari katsoo äänen olevan ns. protestiääni tai "läppä", niin se hylätään automaattisesti. Ehdokkaan on myös oltava elossa. Muistutetaan myös, että kesätyttöehdokkaan on lähtökohtaisesti oltava alle 40v. Yli nelikymppisiä naisia varten on oma @Czescku n hostaama kesäpuuma-kisa, joka onkin ollut käynnissä jo kuukauden päivät. Annan poikkeustapauksena luvan äänestää Heikkisen kaksosia myös tänä vuonna, mikäli jatkavat edelleen äänestäjien suosiossa.

Edellisvuosien voittajia ei voi äänestää eikä kerran annettua ääntä voi vaihtaa!

Edellisvuosien voittajat:

2001 Jaana Pelkonen
2002 Madeleine Bernadotte
2003 Girlzilla
2004 Elisha Cuthbert
2005 Eva Wahlström
2006 Kiira Korpi
2007 Allison Stokke
2008 Jenni Vartiainen
2009 Sanni Leinonen
2010 Zooey Deschanel
2011 Kate Upton
2012 Iina Kuustonen
2013 Nooralotta Neziri
2014 Sara Sieppi
2015 Anni Uusivirta
2016 Susanna Laine
2017 Sanna Savikko
2018 Kerttu Rissanen
2019 Nelli Matula
2020 Alina Voronkova
2021 Maria Huntington
2022 Sanna Marin

Julistan vuoden 2023 kesätyttö-äänestyksen alkaneeksi!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kesän kohokohta on taas täällä ja kun katselee noita aiempia voittajia, niin voi ainakin huokaista helpotuksesta siinä suhteessa, että pahimmat ääniharavat ja ainakin omasta mielestä huonoimmat voittajat vuosien saatossa ovat äänestyskelvottomia (nimiä en mainitse, mutta kröhöm...Sanna Marin...kröhöm).

En vielä osaa sanoa, ketä äänestän, mutta vaihtoehdot olen rajannut alle kymmeneen: Hertta Heikkinen, Lotta Kemppinen, Milla Romppanen, Viveca Lindfors, Rosa-Maria Ryyti, Marta Rossetti, Josephine Jobert, Olivia "Livvy" Dunne sekä Katriina Wright. Tuossa joukossa ei ole yhtään metereologia tai uutisankkuria, mutta urheilijoita (sekä entisiä että nykyisiä) on kuusi kappaletta, yksi näyttelijä sekä kaksi ex-missiä (tai ainakin perintöprinsessaa) vuosien takaa. Voi tätä valinnan vaikeutta.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jatketaan viime vuoden linjalla, seiväshyppääjä Clara Fernández saa minun äänen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Theodora Helimäki.

Kun en voi kuitenkaan äänestää tuota vieressä tuhisevaa mimmiä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Voisi iän puolesta olla tyttäreni, en tiedä tuleeko sukunimestä ja kotipaikasta tässä kohtaa plussaa vai miinusta, mutta ääni silti Aliisa Syrjälle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös