Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition 2023–2024

  • 15 919
  • 205

Lisätäänkö 12. pelaaja?

  • Kyllä, pelipaikaltaan puolustaja

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    32

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Team Tombe76:

Mikko Rantanen
Jordan Kyrou
Alex DeBrincat
Bo Horvat
Brandon Hagel
Kevin Heyes

Noah Hanifin
Jeff Petry
Brett Pesce

Ukko-Pekka Luukkonen

Jakub Lauko

Calle Jarnkrok
 
Viimeksi muokattu:

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Team Knatterton

Martin Necas
Carter Verhaeghe
Kirby Dach
Tyler Seguin
Dillon Dubé
Ross Colton

Adam Fox
Cam Fowler
Ryan Suter

Ilya Sorokin

Daniil Tarasov

Marc-Andre Fleury
 
Viimeksi muokattu:

HIFK89

Jäsen
HIFK89

Andrei Kuzmenko (81.)
Valeri Nichushkin (142.)
Anthony Beauvillier (216.)
Yegor Sharangovich (290.)
Adam Henrique (303.)
Dylan Guenther (364.)

Mikhail Sergachev (68.)
Cam York (229.)
Olen Zellweger (377.)

Ville Husso (155.)

Connor Bedard (7.)

Alexander Wennberg (438.)
 
Viimeksi muokattu:

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Team Zigmund

Mika Zibanejad
Dylan Larkin
Claude Giroux
Joel Eriksson Ek
Thomas Novak
Mike Hoffman

Sebastian Aho
Justin Schultz
Kaiden Guhle

Filip Gustavsson

Joel Hofer

Anton Forsberg
 
Viimeksi muokattu:

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Team KaljaVeikko

Jason Robertson
Timo Meier
Adrian Kempe
Evander Kane
Jakub Vrana
Eetu Luostarinen
Thomas Chabot
Brady Skjei
Matt Roy
Darcy Kuemper
Simon Nemec
Alexandre Texier
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
No niin, drafti omalta osalta purkissa. Hieman hapan maku jäi strategiasta - kun edes omissa papereissa ja itse keksityin pisteodotusarvoin nippu ei ole kärjessä, niin jossain kohtaa on menty vikaan. Käynpä läpi omat valinnat, pisteodotukset niille ja vaihtoehdot, mitä tuli mietittyä kullakin kierroksella.

Kierros 1: Jake Oettinger, 92 pistettä.
Oma ensimmäinen varausvuoro tuli vasta sijalla 27, joten iso nippu parhaita pistemiehiä oli tietysti jo korjattu pois. Niinpä päätin kajota ensimmäisenä valitsijana maalivahteihin, mikä oli melkoisen typerää näin jälkiviisaana. Omissa papereissa oli kaksi muita selvästi laadukkaampaa hyökkääjävalintaa jäljellä Tage Thompsonin ja Roope Hintzin muodossa, jotka menivätkin heti seuraavan neljän pickin sisään eikä uutta mahdollisuutta näihin enää tarjoutunut. Sen sijaan toisen näistä poimimalla olisi paluukierroksella ollut ykköskorin maalivahti varmasti vielä poimittavana. Oettingerista sen verran, että erittäin laadukas Vezina top5, nuori, paljon startteja ottava (ei kovaa kilpailua) ja Dallaksen erittäin laadukas nippu = omissa papereissa ykkösrankattu veska tähän peliin.

Kierros 2: Morgan Rielly, 62 pistettä
Edellä mainitut hyökkääjät napattiin, joten päätin varata toisena valintana kärkikorin pakin. Tässä jostain syystä aloin mehustelemaan Toronton tulevalla hirmukaudella ja Riellyn ykkösyv:n QB:n roolilla, ja valitsin hänet tällä potentiaalilla ja hetken mutulla yli listani varsinaisen ykkösnimen - Roman Josin. Rielly on kyllä kaukana varmasta valinnasta ja varmaan Josi nakkaa ihan kelpo tehot, vaikka Nashvilleltä en joukkueena erikoista kautta odotakaan.

Kierros 3: Dylan Cozens, 72 pistettä
Kolmospickillä tuntui, että nyt on jo pakko poimia ensimmäinen hyökkääjä jengiin. Thompsonin ohella Buffalolla on kyllä Cozenissakin kova luu, pakko alkaa jo kohta pääsemään playoffseihinkin :D Vaihtoehtona tälle pohdin pakkia, jolloin valinta olisi ollut Shea Theodore.

Kierros 4: Drew Doughty, 52 pistettä
Harmittavasti Zhaman vei Theodoren nenän edestä vuoroa ennen tätä varausta... Hyökkääjissä oli jäljellä aika tasaisen oloista massaa, joten lähdin kuitenkin varaamaan pakkia vielä kun ykkösyv:n äijiä oli tarjolla. Doughty alkaa olemaan jo iäkäs gubbe, mutta lähdetään siitä että on vielä kuitenkin ykkösvalinta ylivoimalle, muut vaihtoehdot olivat Rasmus Andersson ja Zach Werenski.

Kierros 5: Mason McTavish, 55 pistettä
McTavish ei ollut ihan oman listani kärkinimiä, mutta teki mieli kuitenkin poimia kovan potentiaalin vuoksi mukaan jengiin. En odota ihmeitä Ankoilta tällä kaudella, mutta josko henkilökohtaisesti menisi paremmin ja ensimmäisen kauden 43 olisi paperia vaan. Tai sitten sophomore slumppia tiedossa. Tässä olisi kiinnostanut myös pari vuoroa aiemmin listalta Teemu#8:n jengiin kadonnut Dawson Mercer ja oman listan ykkösnimi Thomas Novak.

Kierros 6: Mike Matheson, 40 pistettä
Tilanne vaikutti olevan se, että varaajat listan alkupäässä olivat hakanneet pää märkänä hyökkääjiä joukkueensa täyteen, joten halusin tässä poimia viimeisen pakin joukkueeseen ennen kuin lista lopullisesti lähtisi tyhjenemään. Thomas Novak jäi siis valitsematta vaikka vieläkin oli tarjolla, pakeista mietin pitkään myös Torey Krugia. Vaikutti kuitenkin, ettei Krug ole kauhean oleellinen osa joukkueen tulevaisuutta vaikka pisteitä syntyykin, ja lisäksi listalla hänen kohdallaan luki "loukkaantumisherkkä" ja jotain osuumahan sieltä tulikin jo. Matheson ei ole ollut oma suosikkini, myös hänellä jäi viime kaudella pelejä väliin, mutta josko kuitenkin saisi taas joitain pisteitä surkean Montrealin ykkösyv:n voimin?

Kierros 7: Alexis Lafrenière, 60 pistettä
Eli myös Lafrenière oli omissa papereissa ennen pari vuoroa aiemmin poimimaani McTavishia.. Tietysti tällaiset pisteet edellyttäisivät melkoista hyppäystä uralla ja joukkueessa on muun muuassa Kakko taistelemassa paikasta tulosyksiköissä, mutta olen luottavainen että tässä parin kauden takaisessa ykkösvarauksessa piilee kuitenkin vielä toivottavasti nopeahkosti realisoitavissa olevaa potentiaalia. Muut vaihtoehdot olivat Morgan Frost, Anders Lee ja Patrick Kane jokerina, mutta tämä viimeiseksi mainittu oli liian villi kortti itselleni leikkauksesta toipuvana.

Kierros 8: Connor Brown, 45 pistettä
Tämä valinta luonnollisestikin sillä ajatuksella, että Edmontonista löytyy hyvä tontti ykköskorin herrojen apumiehenä. Näkisin että miehellä on oivalliset työkalut tähän rooliin ja koviin pisteisiin, mutta toki missattu viime kausi herättää suurehkoja kysymysmerkkejä. Edellä mainitut miehet Frostia lukuun ottamatta olivat tässä vielä tarjolla, mutta kierrosten vaihteessa havahduin myös junioritilanteeseen ja tässä saattoikin tapahtua yksi draftin pahimmista misseistä omissa ennakkoarvioissa. Listalta nousi polttavana esille nimittäin Joseph Wollin nimi: Toronto tulee voittamaan paljon, Samsonovista minulla onkin jokusen kauden takaa kokemuksia (ailahtelevainen) ja jos Woll nappaisi Skinnermaisesti jopa enemmistön starteista, potentiaalihan olisi kerrassaan hurja! Valitettavasti Abdel oli samassa juonessa, ja niinpä neljä pickiä ennen vuoroani tämä unelma romahti ja suoraan sanottuna vitutti kuin pientä eläintä.

Kierros 9: Ilya Mikheyev, 35 pistettä
Kaivelin taas listaani hieman syvemmältä kovan potentiaalin toivossa. Mikheyeville olisi roolia tarjolla ja pelit sujuneetkin hienosti lukemani mukaan, mutta varjona taivaalla hänkin on leikkauksesta toipuvana. Olin myös miettinyt junnuna potentiaalisen Logan Stankoven varaamista, mutta Parker#27 poimi hänet pari vuoroa aiemmin (tosin en olisi varannut häntä tällä vuorolla, kun perässä varaavista ainoastaan Licolta puuttui enää rookie). muut vaihtoehdot olivat Nino Niederreiter ja Brandon Saad.

Kierros 10: David Jiricek, 10 pistettä
Halusin varata junnun kuitenkin ennen viimeistä kierrosta, kun porukalla oli vielä todella paljon niitä varaamatta. Columbuksessa on ihan hirmuinen pakkitilanne ja Jiricekin on kyllä sinne vaikea isoa tonttia vielä tällä kaudella raivata, odotukset ovat siis valitettavan alhaiset. Toisaalta tämä valinta tehtiinkin jälleen potentiaalin houkuttelemana, mitä jos hän raivaakin jo tällä kaudella paikan avaamaan kokoonpanoon? Silloin todennäköisesti pääsisi myös ainakin koittamaan yv:llä jne jne. Vaihtoehtona oli Lukas Dostal Ankkojen maalille, mutta samoin siellä hänen kanssaan tuskin on vielä kiire, voittoja en joukkueelle ihan hirveästi odota ja lisäksi varalla on myös Stolarz, jolloin Dostal voi pelata paljon AHL:ssä.

Kierros 11: Nino Niederreiter, 42 pistettä
Pari kierrosta sitten varaamani Mikheyevin ylitse rankkaamani Niederreiter ei ollut kelvannut kenellekään, joten selvä valinta. Kyle Palmieri oli noussut listalta houkuttelevimpien nimien joukkoon.

Kierros 12: Tyler Johnson, 35 pistettä
En kuitenkaan ottanut Palmieria jokeriksi, vaan kaivoin listalta jälleen syvemmältä ja löysin nimenomaan jokerin. JOS Johnson pääsee pelaamaan Bedardin kanssa joko samaan ketjuun tai ylivoimalle, JOS Johnson pysyy kasassa, JOS Johnson pelaa elämänsä kauden paskassa Chicagossa (uran parhaat pisteet 2014-15...) niin tässähän on mainiot pisteet tarjolla! Tai sitten ei.

Eli nyt kun omat valinnat tuli käytyä läpi niin selviääkin, miksen ole edes oman listani mukaan kärjessä. Tapana on siis poimia jotain muuta kuin listan kärkinimi, selitellen itselle miksi sieltä löytyy parempaa potentiaalia hyviin pisteisiin.. Lisäksi alun varausmoka mokella aloittamisella oli törkeä, pakkejen priorisoiminen hyökkääjävarausten kustannuksella kyseenalaista ja aiempina kausina hyvin tuottanut (Caufield, Skinner) junnuvalinta jätettiin to do -listan viimeiseksi asiaksi.

Näillä pisteillä päästään loppulukemaan 600 pistettä, joskin olen siis selittänyt itselleni että kyllähän nämä herrat nyt enemmän pisteitä takovat kuin listallani lukee. Viime kaudella ennuste oli myös 600 pistettä, mutta silloin varattiinkin yksi pelaaja vähemmän.

Drafti on vielä paikoin kesken, mutta oman listani perusteella lupaavalta näyttää ainakin Knattertonilla, H.J.Simpsonilla ja TylerDG:lla (ja LostHorizonilla, jos vika valinta osuu). Athleticin listauksen mukaan kärkipaikkaa pitää puolestaan ennen viimeistä varaustakin Mängimies, mutta heidän listauksistaan voi olla montaa mieltä ;)

Kiitokset jälleen kerran tästä mainiosta syyskauden aktiviteetista ja mielenkiintoista kautta kaikille draftaajille!
 

Knap

Jäsen
Elias Pettersson 40+60 = 100p
Olin Pettersonin ja Panarinin välillä ja kummankin nimi siinä oli yhtä vahvoilla. Kummallakin joitain rikkonaisia kausia. Panarinilla useampi tehokas kausi, kun taas Pettersonilla paras kausi. Petterson sieltä poimittiin tuonkin takia ja lisäksi myös helpompi konferenssi. Tällä hetkellä kuitenkin hyvinkin tyytyväinen tähän valintaan.

Sebastian Aho 35+45 = 80p
Myöskin vaikea valinta, mutta listan ykkösnimi (tässä hauska, että lähetin yli 10 nimen listan ja tämä siellä tosiaan ykkösenä oli ja sen sain). Aho on kuitenkin aika takuuvarma 80p ehjällä kaudella. Näen kuitenkin potentiaalia vieläkin parempaan, mutta Ahon osalta olisin tyytyväinen n. Piste per peli tahtiin.

Stuart Skinner 32w, 2 so = 68p
Ajatus oli, että pakki tai mokke, mutta oli niin tasaisia pelaajia että vaikeuksia valita. Edmonton lienee lännessä kärkijoukkueita ja ainoa riski, että Campbell tekee bounce backin tulevalla sesongilla. Kuitenkin viime kaudella 50 pelissä 35 voittoa, joten tuollakin pelimäärällä sama lienee realismia. Oli kuitenkin mokeista potentiaalisin, pakeista Burns houkutteli myös paljon. Campbellin olisin halunnut jokerivalinnakseni, mutta se sitten ehti mennä ennen sitä.

Owen Power 15+35 = 50p
Tää oli ehkä turhan bold move. Mutta mun ajatuksenkulku juoksi, että draftivuonna messiaana pidetty poika teki viime kaudella 35 pistettä, niin kai nyt nousevassa Buffalossa sitä pystyy parantamaankin ihan mukavasti. Mietin tässä kohden jo vakavissani K’Andre Milleriä, joka meni aika monta kierrosta myöhemmin, saattaa olla, että Power olisi myös ollut huudettavissa myöhemminkin.

Evgeny Kutznetsov 20+45 = 65p
Tykännyt aina pelaajasta, mutta viime kausi oli todella vaisu. Kuitenkin uskon 31v kaverilta löytyvän vielä paukkuja ja 65p on toivoakseni pessimistinen veikkaus. Ehkä oli myös pieni hätä saada hyvä hyökkääjä vielä ja viime kauden potentiaaliin luotto meni niin metsään, että vähän otin pisteiden kustannuksella kohtuu varman kaverin.

Darnell Nurse 10+30 = 40p
Viime kaudella teki tuon määrän, vaikka edessä oli offensiivisesti Bouchard ja Barrie. Nyt Barrie poissa, joten voisi kuvitella joukkueen ykköspakin saavan lapaa väliin pari kertaa enemmän ennen McDavidia. Ehkä näen tässä kasvamisenkin varaa, sinällään hyvä huuto, vaikka oli paljon tasaisia pelaajia. Virhe oli kuitenkin ottaa pakki tässä vaiheessa.

Bryan Rust 30+35 = 65p
Tämä ehjällä kaudella ja että pelaa siinä Crosbyn vierellä ja mielellään myös Karlssonin ruokittavana 1yv:llä. Toinen vaihtoehto tässä oli Morgan Frost, mutta ehkä Penguinsin ’Last Dance’ ja Frostin kyseenalainen status tehokkaana NHL-pelaajana ajoi tässä vaiheessa tähän valintaan. Tämä peli vaatii kuitenkin riskejä, jos mielii voittaa.

Yanni Gourde 20+30 = 50p
Ehkä jopa se vaikein valinta tähän mennessä. Hieman houkutteli ottaa pakistoon Neal Pionk, mutta prioriteetti oli hyökkääjissä, joten oli pakko ottaa hööki. Charlie Coyle, Dillon Dube ja Yegor Sharangovich mulla oli tähän vaihdokit. Coylella rooli kasvaa, mutta on jo aika jämähtänyt 45p mies, Dube veti parhaimman kauden, mutta onko eväitä parempaan? Sharangovichilla näen eniten potentiaalia, mutta 30p viime kaudelta pelotti pois. Gourde pelaa kuitenkin helpommassa konferenssissa ja kerran painanut 64p, niin tämä nyt oli se oma ”varma” valinta.

Ridly Greig 10+10 = 20p
Ei nyt suuret odotukset Rookiella, kunhan pelaisi ylhäällä. Viime hetkellä peräännyin Dillon Dubesta, kun omalla Rookie-listalla järkevä varaus oli Greigin jälkeen vain Ty Kartye. Greig teki viime kaudella kuitenkin ihan hyvät tehot 20 peliin Show’ssa. Daiilyfaceoffissa oli kolmoseen merkitty, niin kyllä varmaan ainakin näytönpaikan saa. Hieman huolestuin varaamisen jälkeen, kun ollut loukkaantuneena että onko jo täysin terve, mutta näillä mennään.

Cody Glass 20+25 = 45p
Heikentynyt Predsin sentterikaista avaa tilaa viime kaudella väläytelleelle Glassille mukavasti. Edellä O’Reilly varmasti ja Novak jos ei ole suonari, mutta hyvin tasapäinen tilanne Novakin kanssa kuitenkin on. Dailyfaceoff oli miettinyt Glassia ykkösyv:lle ja olihan tuo junnuvuosinaan aika teholinko. Voisko nyt olla se kausi, kun Glass tekee läpimurron, joku tällanen pelaaja sen tulee tänäkin vuonna tekemään.

Mikey Anderson 5+20 = 25p
Aika saletti 20 pinnan mies ja saa paljon vastuuta, joten toivotaan hänen täyttävän Durzin jättämän tyhjiön offensiivisuudessa. Mietin tähän myös Adam Pelechiä, mutta en näe hänellä kuitenkaan ihan samanlaista tehollista potentiaalia. Riski lienee Brandt Clarken kehitys, mutta eiköhän Mikey silti yli 20 min peliajalla sen 25 tehopistettä räppää.

Sean Monahan 15+30 = 45p
Tämä täydellä kaudella, jota tuskin tullaan näkemään. Paljon lueskelin artikkeleja, jossa puhuttiin että jopa viime kauden lopulle paluuta ennusteltiin. Nyt en löytänyt varmistusta, että varmasti on kauden alussa, mutta loukkaantui vuosi sitten joulukuussa, joten kuvittelisi olevan jokseenkin terveenä. Hyvät tehothan tuo painoi viime kaudella pelaamassaan 25 ottelussa, joten potentiaali on varmasti olla draftin paras jokerivaraus.

=653p

Paljon ollaan taas toivotaan toivotaan korttien varassa. Ehkä suurin virhe oli ottaa maalivahti ja "keskinkertaisia" pakkeja liian ajoissa. Pitäisi vaan sokeasti ottaa tehopisteet edellä, eikä miettiä liikaa pelipaikkoja. Ehkä isossa kuvassa suurin yksittäinen tekijä tulee olemaan Skinnerin rooli, muiden pelaajien uskon selviytyvän ihan ok (pl. Monahan iso kysymysmerkki).
 

Ralph

Jäsen
Nikita Kucherov
Evgeni Malkin
Joe Pavelski
Ryan Johansen
Ondrej Palat
Peyton Krebs
Robby Fabbri

Gustav Forsling
Erik Gustafsson
Justin Barron

Philipp Grubauer

Matthew Coronato
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Team Linjatuomari

H Tim Stützle
H Tomas Hertl
H Brayden Schenn
H Seth Jarvis
H Conor Garland
H Brandon Saad

P Kris Letang
P Seth Jones
P Adam Larsson

MV Tristan Jarry

T Jakob Pelletier

J Frank Vatrano
No niin, semmoinen lopputulos sitten. Vähän tasaista massaahan tuo on Stützlen takana, ja vähän tylsiin valintoihin tuli lopulta päädyttyä, eli mitään suurta piilevää potentiaalia ei joukkueessa kyllä ole, Jarvista lukuunottamatta ehkä.

Luotetaan siihen, että tasainen massa vie pitkälle. Tällä kertaa tulokkaan suhteen melko luottavaiset fiilikset, että oma tulokkaiden piste-ennätys (8p) lyödään rikki.

Jännästi omalla tulokaslistalla melko korkeallakin ollut Arvid Söderblom jäi kokonaan varaamatta. Chicago tuskin toki joukkueena ainakaan paljoa yli 30 voittoa ottaa, mutta kyllä itse näkisin Söderblomin aika varmat 20p tähän kisaan ottavan. Ja kun edessä on NHL:n heikoin (ja lasinen) ykkösveskari Mrazek, niin en suurena ihmeenä pitäisi 30-40p saldoa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari edellistä kautta ovat menneet sen verran heikosti, että tein tietoisen taktiikan muutoksen ja varasin ensin hyökkääjiä ja maalivahdin ja tulokkaan vasta vikoilla kierroksilla. Olin toki valmis suunnanmuutoksiin, jos Bedard, Cooley tai joku muu kiinnostava pelaaja olisi ollut vapaana vielä sopivassa kohtaa, mutta tälle ei ollut lopulta tarvetta. Vain Burakovskyn ja Kulichin valinnat jäivät mietityttämään, mutta muuten olen tyytyväinen draftiin.

#13 Auston Matthews
Jack Hughes lähti juuri nenän edestä, joten valinta kohdistui Matthewsiin. Huono viime kausi pisteiden valossa, mutta toissa kaudella tehoja tuli 106 pinnaa (1,45 ppg). Vaihtoehtoja oli enemmän kuin riittävästi eli Pettersson, Kaprizov, Robertson, Thompson ja Stützle. Alle 100 pinnan kausi Matthewsille olisi pettymys.

#62 Josh Morrissey
Tarjolla oli noin 1 ppg hyökkääjiä ja pakkeja jäljellä, joten mieluummin pakki joukkueeseen. Riskinä on, että viime kausi oli Morrisseylta suonenveto, mutta toivottavasti sieltä tulee taas 70+ pinnaa. Todennäköisempää on silti joku 60–65 pistettä.

#87 Robert Thomas
Toissa kaudella Thomas pelasi yli piste per peli -kauden eikä hän viime kaudellakaan siitä paljoa jäänyt. Bluesin ykkössentterinä noin 80 pinnaa olisi erinomainen kausi. Logan Cooleyta vähän katselin, valuuko omalle vuorolle asti, mutta niin ei käynyt. Silloin olisi pitänyt harkita Cooleyn ja Thomasin välillä.

#136 Brock Nelson
Nelson on pelannut pari vahvaa kautta peräkkäin, joten uskaltauduin nappaamaan hänet jengiini. Viime kaudella 0,9 ppg, ja kun siellä ei ollut enää muita vastaavan tason pistenikkareita tarjolla, tämä oli helppo valinta, ainakin hyökkäysosastolla. Pakeista Rasmus Andersson ja maalivahdeista Adin Hill olivat vaihtoehtoina. 70 pistettä budjetoitu.

#161 Andre Burakovsky
Viime kausi meni pilalle loukkaantumisten takia, mutta sitä ennen Burakovsky johti Seattlen sisäistä pistepörssiä. Ykkös-yv:ssä pitäisi olla paikka, joten eiköhän sieltä jonkin verran pisteitä ropise. Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä pitänyt varata varmempi pisteiden tekijä, kuten Hertl, Kreider tai Eriksson-Ek. 60-65 pistettä odotuksissa.

#210 Casey Mittelstadt
Tälle vuorolle olisi ollut Couturen ja Tarasenkon kaltaisia, tasonsa pidemmällä aikavälillä todistaneita ukkoja tarjolla. Nuorena pelaajana Mittelstadt kiinnosti kuitenkin enemmän, kun kehityskäyrä on yhä ylöspäin. Myös Lukas Reichel oli vaihtoehtona. Viime kaudella tuli 59 pistettä, joten 60 pistettä olisi tällä kaudella sopiva tavoite.

#235 Shayne Gostisbehere
Tässä vaiheessa draftia pakkien varaaminen muuttuu pakolliseksi pahaksi, kun kiinnostavia vaihtoehtoja ei ole enää liikaa tarjolla. Tuli sitten päädyttyä Gostisbehereen, joka on aiemminkin todistanut kykenevänsä pisteiden tekoon. Detroitissa on toki ylitarjontaa pakeista, mutta oletan, että Yzerman ei hankkinut 4+ miljoonalla pelaavaa pelaajaa penkillä istumaan. Orlov, Pionk ja tulokas Brandt Clarke olivat muut vaihtoehdot. 40 pinnaa odotuksissa, tai ainakin lähelle.

#284 Akira Schmid
Pienellä riskillä maalivahtivalinta tässä kohtaa, mutta Schmidillä on hyvät saumat nousta heti kauden alussa Devilsin 1A-maalivahdiksi. Siis kun Schmid syrjäytti Vanecekin jo pudotuspeleissä, ainakin hetkellisesti. Ja vaikka paikka olisi 1B:nä, Devilsissä pitäisi tulla mukavasti startteja ja voittoja kasaan. Valinta helpottui, kun Zigmund nappasi Joel Hoferin, joka olisi kelvannut itselleni tulokkaaksi. 50–60 pinnaa odotuksissa.

#309 Joel Farabee
Viime kausi meni Farabeella piloille jo kesällä, kun hän joutui samaan niskaleikkaukseen kuin Eichel. Tänä kesänä Farabee on saanut treenata kunnolla, joten odotan hänen ottavan tehoissa stepin eteenpäin. Farabee esiintyi ekaa kertaa omassa joukkueessani kaudella 2021-2022. Silloin homma ei mennyt varausvuoroon nähden putkeen, mutta tässä kohtaa draftia Farabee oli mielestäni onnistunut valinta. Pakeista vaihtoehtoina olivat Kaiden Guhle ja Oliver Kylington, tulokkaista Ridley Greig. 45-50 pinnaa odotuksissa.

#358 Jiri Kulich
Tulokkaan valinta oli tässä kohtaa aikamoista arvontaa, ja lopulta valinta tapahtui Kulichin, Olen Zellwegerin, Mavrik Bourquen ja Arturs Silovsin väliltä. Kulichin debyyttikausi AHL:ssä oli sen verran vakuuttava, että hänellä voi olla saumat roster-paikan ottamiseen, kun Jack Quinn on loukkaantumisen takia jouluun asti poissa.

Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä pitänyt kallistua Silovsin puoleen, kun Canucksissa luulisi olevan kakkosvahtina ennemmin tai myöhemmin startteja tarjolla. Muutenkin siellä olisi ollut todennäköisesti varmempia tulokkaita tarjolla, kuten Guttman, Kochetkov ja varaamatta jäänyt Elmer Söderblom, joka tuli vastaan vasta draftin jälkeen. 25 pinnaa olisi Kulichilta oikein mainio suoritus, mutta saldo saattaa jäädä alle viiden.

#383 Oliver Kylington
Pakkitarjonta oli tässä vaiheessa sellaista roskakorin pohjalta kaapimista, että oli helppo päätös valita Kylington joukkueeseen. Mietin Kylingtonia tosiaan jo pari kierrosta aiemmin, joten olen oikein tyytyväinen, että hän valui tänne asti. Ehkä osa ei muistanut, että tällainenkin kaveri on olemassa, ja osan mielestä Kylingtoniin liittyy turhan isoja riskejä. 30+ pinnaa olisi vahva suoritus.

#432 Michael Rasmussen
Pageau, Wennberg, Gaudreau ja kumppanit olisivat todennäköisesti tarjonneet varmemmat pisteet, mutta jotenkin tuon Red Wingsin nuorehkon, lähes 200-senttisen pelaajan potentiaali houkutteli enemmän. Maalivahdeista Raanta olisi ollut kokeilemisen arvoinen vaihtoehto, mutta loukkaantumispeikko ja Carolinan kolmipäinen hirviö maalin suulla mietityttivät liikaa. 40 pinnaa budjetoitu Rasmussenille.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Team Salming

Clayton Keller
Mathew Barzal
Travis Konecny
Drake Batherson
JJ Peterka
Jonatan Berggren

Rasmus Sandin
Damon Severson
Zach Whitecloud

Adin Hill

Dmitri Voronkov

Ryan McLeod
Kiitokset varaustilaisuudesta. On aika esittäytyä:

#9 Clayton Keller (99)
- Pyörittelin pitkään kahden tai kolmen nimen välillä. Makarin hylkäsin NHL24-kansikirouksen takia. Stützle oli alkuperäinen idea, mutta kun Norris palaa rosteriin viemään ehkä hieman jääaikaa, Timilla on ollut pientä loukkaantumishistoriaa olkapäänsä kanssa ja Senatorsia rasittaa myös visiitti kesken alkukauden Eurooppaan, hylkäsin lopulta intuitiivisesti saksalaisnuorukaisen, vaikka U20-kisojen uroteot eivät unohdu ja hän pelasi jälleen erinomaisen viime kauden toisen puoliskon. Sen sijaan annoin jatkosopimuksen Kellerille, joka astuu parhaaseen peli-ikään 25-vuotiaana ja suorittaa ulkomaanmatkansa jo pari viikkoa ennen kauden alkua Australiassa, joten aikaerosta toipuminen ei ole ongelma. Tähdistötauon jälkeen Keller teki toiseksi eniten pisteitä ja maaleja tasaviisikoin MacKinnonin jälkeen. Viimeisten 31 pelin tahti vertautuu 115 pisteen kauteen. Olen myös Tourignyn fanipoika, joten toivon, että hänen valmennuksessaan Clayton lähentelisi sataa pistettä tällä kaudella ja Yotes menisi joukkueenakin eteenpäin altavastaajamentaliteetilla. Viime kaudella Coyotesin maalimäärä parani noin 20 kihauksella ja rukoilen nousukiidon tosiaan jatkuvan. YV-prosentti puolestaan petraantui viidellä prosenttiyksiköllä ja toivon siihen vielä ohutta kasvua tällä sesongilla. Jonkinlainen verrokki voisi olla maanmies Gaudreau, joka viisi kautta sitten 25-vuotiaana paukutti 99 täplää sijoittuen pistepörssissä kahdeksanneksi, kun alla oli kellermainen reilun 80 pisteen sesonki. Claytonin jääajan ei myöskään pitäisi pudota reilusta 20 minuutista.

#66 Mathew Barzal (75)
- Arvoin aika kauan tätä valintaa, kun Hischier poimittiin kymmenkunta vuoroa aiemmin pois tarjottimelta. Vaihtoehtoina olivat mm. Zegras, Kyrou, DeBrincat, Cozens, Konecny ja Kuzmenko. Lopulta sitten veri veti Barzaliin, koska toissa vuoden MM-kisanäytöt eivät ole unohtuneet. Tavoitteena on se, että hän tekisi 30 YV-pistettä ja 45 5v5-pistettä. Viime kaudellahan hän nakutti 51 pistettä 58 peliin ennen vammaansa. Nyt Mat päässee tai joutunee laidalle, kun Horvat on kehissä. Toivon sen tuovan lisää vapauksia hyökkäyssuuntaan ja odotan myös, että hän vaihteeksi saisi uurastettua täyden runkosarjan. Barzal on myös optimi-iässä ja jos joskus, tällä kaudella hänen soisi uhkaavan tulokaskauden pistesaldoaan. Viime kauden lyhyt otanta yhdessä Horvatin kanssa oli lupauksia antava maaliodottaman suhteen. Jälkikäteen mietittynä ehkä olisi pitänyt myös vahvemmin harkita Cooleyta tulokkaaksi, mutta toisen Arizona-pelaajan varaaminen putkeen hillitsi sitä ajatusta.

#83 Travis Konecny (70)
- Flyersilla ei voi olla jälleen sarjan surkein ylivoima ja Konecny voisi pysyä ehjänä toisin kuin viime kaudella, jolloin hän pelasi 60 matsia PPG-tahdilla. En ole huolissani tukipelaajien vähyydestä, koska jääaikaa tulee paljon ja laukaushalukkuutta löytyy. Tavoitteena olkoot uran ensimmäinen 70+ pisteen kausi. Harkitsin yhä Cozensia ja Zegrasiakin, mutta hylkäsin lopulta jälkimmäisen, kun Croninin alaisuudessa Eagles ei yhtä kautta lukuun ottamatta tehnyt hirveästi maaleja ja ylivoima oli alempaa keskitasoa. Jotenkin kutina Ducksista ei ole niin ruusuinen kuin Flyersista ja Travis on aiempien valintojen tapaan parhaassa peli-iässään, joten terveenä pysyessään tykkikausi on mahdollinen.

#140 Adin Hill (74)
- Alkuperäinen idea oli varata puolustaja neljännellä ja veskari viidennellä kierroksella, mutta muutin suunnitelman lennosta, kun tsekkasin vielä tarkemmin maalivahti- ja pakkimarkkinaa. Gustavsson oli ykköskohde, koska viime kauden otanta vakuutti, mutta Zigmund ryösti hänet. Pohdin myös jo ennen draftia Andersenia, koska ounastelin hänen pysyvän kunnossa vaihteeksi tällä kaudella. Koska Zohan poimi hänet, valinta helpottui sitten Hilliin. Tämä iski pleijareissa pöytään timthomasmaiset numerot. Seuraavan kauden runkosarjassa SC-voiton jälkeen Thomasin taso ei aikoinaan laskenut, vaan hän torjui 35 voittoa 59 pelissä. Fleuryn seuraennätys yhden kauden voitoissa on samainen 35. Historia toistakoot mielellään itseään. Maalaan Hillille n. 55 starttia ja vähintään seuraennätystä sivuavan voittomäärän, koska hän on nyt parhaassa iässäkin (27 v) ja sopeutui Vegasin veskareista kaikkein parhaiten pelaamaan lopulta maalivahtiystävällisen puolustuspelisuunnitelman takana viimeisenä lukkona. Loukkaantumiskortin hän käytti viime keväänä, joten nyt on aika todistaa se, että hän pysyy ehjänä ja oli oikea henkilö pidettäväksi 5M palkalla Smithin sijasta. Luotan VGK:n sikariportaan olevan oikeassa jälleen kerran.

#157 Drake Batherson (65)
- Huonoista vaihtoehdoista vähiten huono, kun TylerDG poisti listalta Stonen hetkeä aiemmin. Pohdin pitkään kurkottamista Peterkaan, Raymondia tai Burakovskya, mutta nojasin lopulta Bathersoniin, jota tuli nähtyä livenä monesti toissa vuonna MM-jäillä. Nilkkavamma kuulemma vaivasi vielä vähän viime kautta, mutta nyt se on toivottavasti historiaa. Muiden varausten tavoin hän on aika lailla nyt parhaassa iässään ja toivon paluuta lähelle toissa kauden lähes PPG-tahtia. Ykkösylivoima-aika tuskin on katoamassa Tarasenkosta huolimatta, koska Drake pärjää neliön keskellä ja olisi kiva nähdä hänet ehkä laukojankin paikalla, kun DeBrincat ei enää ole maisemissa. Norrisin tervehtyminen tarjoaa toisen hyvän sentterivaihtoehdon Stützlen lisäksi ja Drake on myös kertonut valmiudestaan pelata vasemmalla laidalla Tarasenkon laituriparina. Ainoa isompi uhka on Kanadan entisen U20-jengin tutkinnan valmistuminen, koska Bathersonin nimi on ollut huhuissa, mutta otin kuitenkin hänet riskillä sisään mahdollisesta sanktiosta huolimatta. En panisi pahakseni tulosten julkistusten viivästymistä ensi vuoteen, vaikka se minusta pahan ihmisen tekeekin.

#214 Rasmus Sandin (40)
- Sandinin varaus tapahtui Olympiastadionin sisäänkäyntijonossa. Capitalsissa kulki viime kaudella, kun Rasmus merkkautti 15 pistettä 19 peliin. Capitalsista aikoinaan Vegasiin treidattu Stephenson sai uudesta ympäristöstä buustin, joka ei ole vieläkään lakannut. Toivon nyt saman ilmiön toistuvan toiseen suuntaan eli Washington saisi Sandinista treidin myötä itselleen pysyvästi tehokkaan yksilön. Carlsonilla on jo ikää ja ehkä jotain kremppaa kauden aikana, joten jospa Sandin pääsisi jossain vaiheessa stunttaamaan häntä ykkösylivoimaan. MM-kisoista jäivät mieleen ahtaan tilan rystysyötöt paineen alla. Hyökkäyssiniviivassa hän voisi olla rahtusen aktiivisempi ja nousta syvyyteen useammin, koska taidot riittävät siihen. Yhtä kaikki, olen aiempina vuosina löytänyt alakierroksilta erinomaisia puolustajia (mestaruuskaudella Chabot & Gustafsson sekä viime kaudella Hamilton, Dunn ja Moser), joten jätin siksi tälläkin kertaa niiden varaamisen myöhempään ja täytin joukkuetta yläkerta edellä.

#231 JJ Peterka (45)
- Peterkan varasin matkalla kotiin Tanska-pelistä. Suunnitelmassa luki 45 pisteen hyökkääjän varaaminen tässä kohdin ja Peterkaa olin pohtinut jo ennen draftia mahdolliseksi syvyysryöstöksi, koska hän pelasi MM-kisat PPG-tahdilla ja sentterinä on lähtökohtaisesti toivottavasti Cozens, joten enpä kauaa sitten paluumatkalla scoutannut enää muita vaihtoehtoja. Toki viime kauden jääaika oli vain reilut 13 minuuttia illassa, mutta päätin ottaa silti hallitun riskin ja toivoa roolin kasvamista.

#288 Damon Severson (40)
- Seversonkin on tuttu janari livenä MM-kisoista reilun vuoden takaa ja silloin hän oli kaikkien tilanteiden Kanadan ykköspuolustaja. Iso palkka tuo nytkin varmasti roolin sekä ali- että ylivoimasta. Miksei hän voisi rightin kätisenä välillä syrjäyttää Werenskin ykkösylivoimasta ja tarjoilla Laineelle maukkaita one-timereita kuten D. Bufyglien aikoinaan. En yllättyisi siitäkään. Yhtä kaikki, Severson on ihan laadukas ja luotettava ykkösparin puolustaja MM-kisojen perusteella. Puoli pistettä per peli on realismia, koska hän osaa liikuttaa kiekkoa sulavasti köyhän miehen Pietrangelona.

#305 Jonatan Berggren (45)
- Selkeää vaihtoehtoa kolmospakiksi ei tässä kohden ollut, joten valitsin Berggrenin, jonka SHL-ura oli nousujohteinen. Kolmannella kaudellaan hän pelasi jo lähes PPG-tahdilla. Nyt edessä on vuorostaan kolmas P-Amerikan vuosi. Ensimmäinen kului farmissa lähes PPG-tahdilla (70gp 64p) ja toinen Detroitissa vajaat puoli pistettä per peli -tahdilla. Uskon nousujohteiseen käyrään, koska yksi Ruotsin matsi livenä MM-kisoissa näytti minulle sen, että Berggrenin suoraluistelu on mennyt hurjasti eteenpäin ja nykyään siniviivan murtaminen luonnistuu kuljettamalla hyvin. Taitavat kädethän hänellä on aina ollut ja rooli ylivoiman syöttölautana päädyssä on lukittu. 45 pistettä voi olla jopa vähän alakanttiin arvioitu. MM-kisoissa Berggrenilla oli alkusarjassa seitsemän matsin pisteputki, joten tasaisuus on yksi nuorukaisen valteista.

#362 Dmitri Voronkov (20)
- Harkitsin pitkään MM-jäillä tehoillutta Perunovichia, kunnes pari tuntia ennen omaa vuoroani jostain mieleen juolahti Voronkov, jonka CBJ yritti saada ostettua ulos KHL-sopimuksestaan jo kaksi vuotta sitten. Ilmeisesti nytkin jokin pykälä häneltä löytyy ja mahdollistaa paluun Venäjälle, jos hän ei pelaa ylhäällä jouluun mennessä. Voronkov on 23-vuotiaana valmis karvapersekiekkoilija, josta Babcockin olisi luullut pitävän. Harmi, että tämä sai tietenkin monoa sittemmin. 34 tehopistettä Kazanissa viime kaudella enteilevät sitä, etten usko ainakaan kovin pitkäaikaiseen farmikomennukseen, koska Voronkov tuo uniikin fyysisen elementin kokoonpanoon köyhän miehen Tkachukina. Hän pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä, joten sekin helpottaa kokoonpanoon murtautumista. Tulokasturnauksessa Voronkovin peli on ilmeisesti ollut vielä hieman hakemista ja pieneen kaukaloon totuttelemisen vuoksi hän saattaa majailla hetken aikaa farmissa, mutta luotan hänen pääsevän ylös viimeistään marraskuussa. Muista tulokkaista lapulla pyörivät myös jossain vaiheessa varaustilaisuutta mm. Rossi, Dostal ja Silovs. Dorofeyevin hylkäsin aika äkkiä, kun sen hetkellisen kevään kuuman jakson jälkeen hän palasi kiikareille ja playoffeissa hän ei kuulemma edes extrapelaajista aina harjoitellut joukkueen mukana, vaan edellä nokkimisjärjestyksessä olivat Cotter ja Kessel. En ole varma siitä, että arvostaako Cassidy häntä lopulta ihan hirveän korkealle.

#379 Zach Whitecloud (30)
- Perunovich meni välissä valitettavasti Taisonille, joten turvauduin varavaihtoehtoon. San Josen mahdollinen ylivoimapakki Knyzhov, Manson ja Siegenthalerkin toki olivat mietteissäni. Joskushan Whitecloudin on pelattava ensimmäinen täysi NHL-kausi ja toivottavasti se on nyt. Playoffeissa hän keräsi kahdeksan pistettä 22 peliin ja loisti avauspelin rytmittäjänä ylemmissä viivelähdöissä. Hän myös osaa liikkua viivassa ja saada vetolinjan auki maalille. MM-kisoissa reilu vuosi sitten hänen hyökkäysalueen aktivoinneistaan nähtiin pari hyvää osoitusta, kun hän mm. siniviivassa pujahti kahden pelaajan välistä vetopaikkaan ja naulasi kiekon ranteella tavaramerkkimäisesti takayläkulmaan eikä MM-finaalinkaan kavennusmaali ole unohtunut. Muistissani on myös viime vuoden syksyn harjoituspelit, jolloin isommalla vastuulla Whitecloud nakutti neljä syöttöä eräässä harjoituspelissä Coloradoa vastaan. Jos hän pysyy terveenä 82 matsia, tehopisteitä pitäisi olla kauden lopussa ilman YV-vastuutakin noin 30. Maaleja niistä on seitsemän ja syöttöjä 23, kun Zach tosiaan osaa laittaa kiekon ylähyllylle maalipaikan saadessaan. Vegasilla on myös aina pari pelaajaa maalilla ohjaamassa viivatoimituksia ja Zach kykenee löytämään heidän lapansa. Harkitsin myös pakkipari Haguen varaamista, mutten tiedä pääseekö tämä koskaan näyttämään ylivoimalla lujaa lyöntilaukaustaan, kun viime kaudellakin Hutton ja Miromanov saivat YV-aikaa, jos Theodore tai Pietrangelo oli sivussa. Luulen Haguen keskittyvän enemmän AV-rouhintaan Whitecloudin tapaan, mutta jälkimmäisellä on tasaviisikoin enemmän annettavaa silmätestin perusteella hyökkäyssuuntaan. Suorahyökkääminen sujui playoffeissa hyvin ja toivottavasti sitäkin kautta Whitecloud napsisi kakkossyöttöjä avaavista syötöistään.

#436 Ryan McLeod (40)
- Jokeriksi valitsin tietysti hyökkääjän, joka hänkin on aika lailla parhaassa iässään hiljalleen. McLeod teki vaikutuksen Vegas-sarjassa Edmontonin omana C. Stephensonina. Vajaa viime kausi sujui 32 pisteen tahdissa. Nyt taskussa on uusi parivuotinen sopimus, joka toivottavasti osoittautuu ryöstöksi, kun McLeod räppää kolmossentterinä tauluun 40 tehopistettä. Tietysti hän saanee jälleen helvetinmoisen määrän puolustusalueen startteja, mikä vaikeuttaa pistetehtailua, mutta Woodcroftin lempilapsena jääaikaa pitäisi kuitenkin tulla 14-15 minuuttia illassa ja nopeus on myrkkyä monille vastustajille. Harkitsin myös N. Royta, Fastia, Eyssimontia, Malginia ja Blaisia. Viimeksi mainitun 20 pistettä 31 matsiin Blues-nutussa ja MM-kisoissakin nähty kuuma lapa houkuttelivat minua toden teolla. Lisäksi Blaisilla on edessään sopimusvuosi, mutta lopulta otin varmemman vaihtoehdon potentiaalisen 20 maalin miehen sijaan. Veskareista mielessä kävi Brossoit, jolla voisi olla potentiaalia samaiseen 40 pinnaan kuin McLeodilla.

= 643p

Summa summarum, olen tyytyväisempi draftiin kuin vuosi sitten. Melko realistisista piste-arvioista on jopa varaa joustaa noin 40 pisteen edestä loukkaantumisten/floppien tapahtuessa ja silti joukkueen pitäisi kolkutella mitalisijoja. 600 pisteen haamuraja rikkoutunee jokeripelaajien myötä useamman joukkueen osalta tällä kaudella, mutta on se silti hyvä nyrkkisääntö edelleen.
 

HIFK89

Jäsen
HIFK89

Andrei Kuzmenko (81.)
Valeri Nichushkin (142.)
Anthony Beauvillier (216.)
Yegor Sharangovich (290.)
Adam Henrique (303.)
Dylan Guenther (364.)

Mikhail Sergachev (68.)
Cam York (229.)
Olen Zellweger (377.)

Ville Husso (155.)

Connor Bedard (7.)

Alexander Wennberg (438.)
Pistetään alkuun pistearviot mieheen ja sitten kokonaisuudesta pieni teksti. Pistearviot on tehty sillä oletuksella, että tulossa ehjä ja terve kausi kyseiselle pelaajalle.

Andrei Kuzmenko (81.) -- 85p
Valeri Nichushkin (142.) -- 70p
Anthony Beauvillier (216.) -- 60p
Yegor Sharangovich (290.) -- 55p
Adam Henrique (303.) -- 50p
Dylan Guenther (364.) -- 40p

Mikhail Sergachev (68.) -- 65p
Cam York (229.) -- 40p
Olen Zellweger (377.) -- 25p

Ville Husso (155.) -- 60p

Connor Bedard (7.) -- 70p

Alexander Wennberg (438.) -- 40p

yhteensä: 660p

Optimistiset, mutta ei mahdottomat arviot. Tämä toki vaatisi jokaiselta ehjää tervettä kautta ja ylhäällä NHL:ssä (ainakin paljon pelejä) pelaamista esim Zellwegerin ja Guentherin osalta. Suurimpana haaveena oli saada Bedard omaan joukkueeseen ja olin iloinen, että sain sen verran aikaisen varausvuoron, että oletin myös näin käyvän. Taktiikkana se, että saan tulokkaalla pelkästään muihin sen noin 30p etumatkan. Uskon kovasti, että Bedard on pelaajana ihan poikkeuksellinen ja on mielestäni ollut vakuuttavampi suhteessa omaan ikäänsä nähden kuin esim. muuan McDavid aikoinaan. Lisäksi sain kaksi muuta Kanadan pelaajaa, jotka tekivät minuun vaikutuksen U20 kisoissa eli Zellwegerin ja Guentherin. Muuten oli tarkoituksena saada oman joukkuuensa 1 MV, joka myös voittaa pelejä ja olin iloinen, että sain Husson joukkueeseen. Uskon, että Detroitilla kokonaisuudessaan tulossa parempi kausi kuin mitä viime kausi oli. Muiden pelaajien osalta yritin saada 1. yv tai 1-2 ketjun miehiä (vähintään 2 yv) ja mielestäni sain hyvin poimittua näitä ja odotukset on, että useampikin pelaaja tekee omat ennätyspisteensä tulevalla kaudella kuten Sharangovich tai Beauvillier joille molemmille maiseman vaihdon uskon olevan avain onneen ja oman piste-ennätyksen rikkoutumiselle. Suurin arvoitus itselle on puolustus ja siinä jokaisen kohdalla toiveena on, että olisi tulossa tarpeeksi suurta vastuusta eli käytännössä, että Sergachev ja York olisivat 1 yv:n pakkeja ja Zellweger 2 yv:n pakki sekä ylipäätänsä hänen kohdalla se, että saisi pelata ylhäällä kunnolla eikä vain esim. 9 peliä. Nyt on mielestäni itsellä realistinen mahdollisuus taistella koko homman voitosta jo ihan hyvin menneen debyyttikauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Ainoa isompi uhka on Kanadan entisen U20-jengin tutkinnan valmistuminen, koska Bathersonin nimi on ollut huhuissa, mutta otin kuitenkin hänet riskillä sisään mahdollisesta sanktiosta huolimatta. En panisi pahakseni tulosten julkistusten viivästymistä ensi vuoteen, vaikka se minusta pahan ihmisen tekeekin.

En ollut siis ainoa, joka tätä mietti ;) Itse laitoin nämä ukot no-go listalle, kunnes mahdolliset syylliset ja penaltit tulee tietoon.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Katsotaanpa tämänvuotinen edition Team LostHorizonista.

Toisin kuin @Knap , olen perinteisesti mennyt tehopisteet edellä välittämättä pelipaikoista, eikä menestystä ole tullut. Nyt päätin keskittyä pelipaikkoihin.

#10 - Cale Makar 90p
Pelipaikkojen katsominen alkoi heti alussa, kun päätin ottaa tässä kohtaa pakin, vaikka tarjolla oli varmahkoja 100 pisteen hyökkääjiä. Toivotaan, että Makar pysyy terveenä ja pelaa todellisen huippukauden. Mietin tähän myös Jack Hughesia ja Auston Matthewsia.

#65 - Charlie McAvoy 65p
Jatkoin pakkien varaamista, kun McAvoy oli vielä vapaana. Hyökkääjistä selkeimmät nimet oli menneet jo edellä. McAvoylta odotan Bostonin ykkös-yv:n pakkina tehopisteitä, vaikkei Boston kokonaisuutena samalla tasolla olisikaan.

#84 - Pavel Buchnevich 80p
Tähän olin laittanut isoilla kirjaimilla Logan Cooleyn tai Adam Fantillin nimen, mutta molemmat menivät juuri edeltä. Kyllä harmitti. Pakkeja oli vielä niin paljon jäljellä, että päätin sitten ottaa parhaan vapaana olevan hyökkääjän, vaikkei varsinaisesti Buchnevichiin kovaa luottoa olekaan. Jos olisin varannut tässä kohtaa tulokkaan, olisin varannut loput seitsemän hyökkääjää viimeisillä vuoroillani.

#139 - Rasmus Andersson 50p
Näytti siltä, että pakkeja puuttuu ja välttämättä ei enää seuraavalle vuorolle hyviä ykkös-yv:n pakkeja löydy. Nimenomaan halusin, että kaikkien pakkien tulee olla omien joukkueidensa ykköspakkeja, sillä ykkös-yv pelaa aina paljon ja siellä on usein vain yksi pakki. Tähän kohtaan mietin Chychrunia tai Anderssonia ja päädyin jo pari kautta tasaisesti 50 pistettä nakuttaneeseen Anderssoniin. Lopulta pidän tätä varausta virheenä, sillä 40-45 pisteen pakkeja olisi riittänyt vielä pitkäksi aikaa, kun kaikki varasivat pää märkänä hyökkääjiä. Olisi siis pitänyt ottaa hyökkääjä. Pakit tuli tässä kohtaa täyteen.

#158 - Viktor Arvidsson 65p
Toisaalta, jos hyökkivaraukset ovat tällaisia toivotaan toivotaan -viritelmiä, niin ehkä parempi pysyä pakeissa. Arvidssonissa kiehtoi se, että on ainoa rightin osaava hyökkääjä, pelaa sopimuskauttaan ja se, että pidän Kingsiä ensi kauden mustana hevosena. Täten ajattelin, että nyt tulee suonenveto, jolla ratsastaa itselleen loppu-uralle hyvän sopimuksen.

#213 - Logan Couture 60p
Paras jäljellä oleva hyökkääjä. Couture on ollut tasainen suorittaja, jonka uskon pääsevän heikentyneessä San Josessakin 60 pisteeseen, vaikkei Karlsson enää tarjoaisi ylivoimalle ylimääräisiä pisteitä muille. Couture kuvastaa loppuvarauksiani: otetaan joku varma suorittaja, jolla ei oikein ole mitään potentiaalia yllättää positiivisesti, mutta jolta odotan vain tason pitämistä.

#232 - Max Domi 55p
No ok, Domi voi yllättää jos pääsee Toronton kärkiketjuihin. Vahva viime kausi, kun vastuuta annettiin. Vuoden sopimus, joten halunnee näyttää. Toronto pelaa hyökkäävää lätkää, joten pisteitä pitäisi tulla. Toivotaan, että pelaa elämänsä kauden ja pääsee sen varjolla rahastamaan.

#287 - Pheonix Copley 45p
Pikkuhiljaa molarivaihtoehdot vähenivät, kun en ketään uskaltanut varata. Viime vuoden aikainen Campbellin varaus oli mielessä, kun olisi voinut kauemmin odottaa. Maalivahtien varaamista en vieläkään ole oppinut, mutta ehkä ensi kaudeksi. No, Copleyyn sopii sama kuin Arvidssoniin, eli odotan että heikossa lännessä Kings tulee olemaan vahvistuneella joukkueellaan kova. Sitten vain katsotaan, onko ykkösmolari vanha Talbot vai viime kaudella yllättänyt Copley. Voi toki olla, että tandeminakin tarjoaa ihan ok pisteet. Ei oikein ollut kuin epävarmoja kortteja jäljellä. En olisi varannut molaria tässä, ellei Carter Hart olisi mennyt juuri edeltä Thombsonille.

#306 - Tomas Tatar 50p
Tatar teki juuri sopimuksen edellisen vuoroni kohdalla, joten houkutteli varata Tatar silloin. No, oli se tarjolla edelleen, joten tähän kohtaan päätin napata Tatarin. Mahdollinen paikka Coloradon top-6:ssa houkutteli. Tatar ollut runkosarjassa tasainen suorittaja ja Coloradon pelityyli on muutaman kerran tuottanut hyviä pisteitä keskinkertaisimmillekin hyökkääjille. Odotetaan nyt aivan vähintään Evan Rodriguesin tehoja (jota pidän huonompana kuin Tataria).

#361 - Pyotr Kochetkov 35p
Kun en Cooleyta tai Fantillia saanut, jäin seurailemaan, miten tulokkaiden varaaminen etenee. Kun Eklund ja Bordeleau paljastuivat jo veteraaneiksi, tajusin, että rookie-allas onkin tyhjempi kuin luulin. Muutama yllätysnimeni, kuten molareiden Woll ja Hofer menivät alkukierroksesta ja paniikki iski. Lopulta selaillessani viime kauden rookie-tilastoja tajusin, että sekä Kochetkov että Söderblom ovat edelleen tulokkaita. Jännitys alkoi kasvamaan, kun vuoroani kohti lähestyttiin, että onko joku muukin keksinyt. Dostal varattiin hieman ennen vuoroani ja keskustelu oli sellaista, että pelkäsin jonkun keksivän Kochetkovin. Onneksi näin ei käynyt, ja muutamista kommenteista päätellen Kochetkov oli hieman unohtunut. Katsellaan siis, josko Andersen ja Raanta olisivat lasista tehtyjä ja Kochetkov pääsisi pelaamaan erittäin laadukkaan Carolinan takana. Viime vuonna 32 pistettä 24 pelissä - tuohan on ihan huipputasoa PPG:llä mitattuna :)

#380 - Jaden Schwartz 35p
Ei kiinnostanut Schwartz ollenkaan ja rehellisesti sanottuna olin laittanut hänet exceliini 35 pisteen mieheksi. Muut tilastomallit kuitenkin arvioivat Schwartzin parhaaksi vapaana olevaksi hyökkääjäksi, joten päätin jostain syystä kokeilla. Toivotaan, että pysyy terveenä ja suht samalla tasolla kuin aiemminkin. Muutoin katastrofi. Tässä kohtaa pöydällä oli vielä Scott Laughton, jolle olin allokoinut 50 pistettä. Vastuun pieneneminen Couturierin ja Atkinsonin palattua kuitenkin alkoi huolestuttamaan.

#435 - Jean-Gabriel Pageau 40p
Tylsä nimi viimeiseksi. Tehnyt tuolla tasolla pisteitä, toivottavasti pysyy tasollaan. Kysytään nyt kuitenkin, että osuiko tämä @Esgo :n mielestä?

=670 pistettä.

Täysin yläkanttiin heitetty arvio jälleen. Nyt ei pitäisi kuitenkaan olla ketään täysin pelaamatonta, kuten muutamana viime vuonna on ollut. Eikä pitäisi jäädä kiinni siitä, että pakkeina on puukäsiä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Turhasta ryssittelystä on annettu rikepiste.
Satuillaanpa kans vähä..

1st overall; Connor McDavid 133p

Tähän oli monta vaihtoehtoa, kun vielä kaikki draftin pelaajat oli vapaana. Tom Wilsonia harkitsin pitkään. Connor McMichael oli toinen. Mut lopulta melko helppo valinta..

74.; John Carlson 62p
75.; Ilya Samsonov 66p

McALotOfPointsin jälkeen ajatuksena oli ottaa kärkipakki ja sit vaan BPA tai rookie (Ryssä-Ovie ja Knies oli oman listan ykköset Carlsonin lisäksi). Molari oli tarkotus jättää jonnekin 5-6 kiekoille. Mut sitten panikoin kun oli joku hetkellinen trendi et mokkeja meni ovista ja ikkunoista. 36 osallistujaa ja 70 valintaa välissä ja aloin murehtimaan et seuraavalla vuorolla ei välttämättä oo enää mitään jäljellä jos trendi jatkuu. Samsonov on kovan joukkueen ykkösveska, joten semmonen 25-30 voittoa ja jokunen nollapeli lienee realismia vaikka Woll aloituksia siltä veisikin. Silti molarin haku tässä kohtaa oli taas kerran virhe. Jos nyt tuli napattua se 55-70 haarukan molari niin noita 55 ukkoja sit taas kerran oli tarjolla vielä paljon myöhemminkin.

Carlson oli pakkipuolelta medium risk high reward. Isompaa loukkia (silmävamma) on alla mut se ei kuitenkaan ollut fysiikkaa suuremmin rajoittavaa laatua (ellei se sit ollut just se pelisilmä mikä meni). Ehjänä kun pysyy ja peli kulkee yyveellä entiseen malliinsa on 70 pinnaa haarukassa, mut budjetoidaan vähän pessimistisemmin niin ei pety niin pahasti.

148.; Mark Stone 55p
149.; Tyler Bertuzzi 67p

Kun kolmelle pelipaikalle oli jo nimet kaivettu niin nyt oli ajatuksena ottaa vaan mahdollisimman paljon pisteitä, vaikka hiukan riskilläkin.

Stonen lasisuus oli toisaalta tiedossa, mutta viimeisimmät tarinat vammojen laadusta pääsi lipsahtamaan taustatyön ohi. Mielikuvana oli vaan ukko painamassa hattutemppua ratkasevassa finaalissa ja nostamassa pyttyä. Noh, pinna per peli. Saa nähdä paljonko sitten pelaa. Sanotaan 55 peliä/pistettä, ja tämä valinta kääntyi äkkiä stealista pettymykseksi.

Bertuzzi taas aina ollut suht heikossa Wingseissä luokkaa melko tehokas, ja paransi mukavasti Bruins siirron jälkeen. Nyt matka käy Toronton top kutoseen ja ei pitäis ainakaan ketjukavereiden laadusta jäädä kiinni. Ja jos kaukalon ulkopuolisetkin häiriöt jäis nyt taakse, niin potentiaalia on oikeasti lyödä isoja numeroita tauluun. Budjetoidaan varovaiset 67 pinnaa, mutta ties vaikka tohen tulis jonkin verran päälle jos homma vaan lähtee rullaamaan.

Listalla muita vaihtoehtoja oli mm Taylor Hall ja tietysti Tom Wilson. Tiesin että Wilsonista on turha enää Parker27n jälkeen haaveilla tässä kohtaa mut jotenkin onnistuin päästämään kerrankin Wilsonista irti. Tai epäonnistuin, jää nähtäväksi.

222.; Reilly Smith 58p
223.; Brock Boeser 56p

Edellisen kierroksen haut jätti riskitekijöiden takia vähän happaman maun, joten tähän kierrokseen selkeä ajatus oli ottaa ”varmat sata pinnaa”.

Reilly Smith tehtaan takuulla 50 pinnaa, ja eiköhän siihen löydy irtopinnoja päälle kun pääsee Malkinin ja/tai Crosbyn laidalle häärimään.

Ikipettymys Boeser on jäämässä potentiaaliinsa nähden alisuorittajaksi, mut ei 50+ pinnaa pitäis hälle mikään sankariteko olla. Ja vaikka mistään nuoresta pelaajasta niin ehkä se napsu vielä on mahdollista löytää että Boeser pystyy nousemaan sinne seuraavalle tasolle. Ei haittais.

Muitakin vaihtoehtoja oli, mut ihan tyytyväinen tähän kiekkaan. Melko varmoja ukkoja ja periaatteessa kummallakin potentiaalia enempäänkin. Pakkeja tiirailin myös mut ei tuntunut tälle kierrokselle löytyvän semmosta ”yli muiden” ja paljon oli kuitenkin kelvollisia nimiä jäljellä, niin tuntu ihan hyvältä jättää ne myöhempään. Toki se 70 vuoroa välissä sitten tuonkin ajatuksen taas hyvin vesitti…

296.; Cole Perfetti 49p
297.; Brock Faber 27p

Tähän suunnittelin ensin pakkia ja rookieta kun molemmat alkoi käymään hälyttävän vähiin päin. Listalla oli kuitenkin vielä kaks hyökkääjää joilla molemmilla näin niin kovaa breakout potentiaalia, että päätin jo hyvissä ajoin tarttua kiinni jos mulle asti droppaa. Ja molemmat droppas joten joutu vielä valitsemaan.

Perfetti oli varsin vakuuttava debyytissään viime kaudella ja alustavien kaavailujen mukaan on luvassa paikka Scheifelen laidalta ja yv-aikaa. Nuori kaveri ja käyrä ylöspäin. Lyödään tavoitteeksi varovainen 49 pinnaa mut päiväunissa kyllä kosolti enemmänkin.

Toinen nimihän noista valui lopulta vielä puoleen väliin jokerikierrosta (Harvey-Pinard) ja siltä osin sitten jäi vähän hampaan koloon että oisin saanut tältä kiekalta sen pakin ja vielä seuraavalta tuplalta vähintään sen toisen haluamani.

Rookien osalta tässä kohtaa oli vielä muutama itteäni tyydyttävä vaihtoehto ja oli fiilis että se pitää nyt ottaa jos ei halua alkaa kaivelemaan pitkän matkan long shotteja. Ennen draftia suunnitelin näiltä paikkeilta ottavani Ridley Greigin ja oli sekin vielä vapaana, mutta samalla viivalla Wildissa vahvaan top4 rooliin kaavailtu Faber oli taktisesti parempi vaihtoehto tässä välissä, kun se jätti vielä mahdollisuuden varata toinen rookie, kun siellä oli noita mun laskelmien mukaan n 30 pinnan kavereita vielä useampikin (Greig, Dorofeyev, Dostal, Kartye jne). Eipä vaan osunut sitten sekään kun kyllä ne kaikki sieltä välistä taas hävis pitkän odotuksen päätteeksi, ja mehukkaiden rookie-vaihtoehtojen sijaan paskoihin pakkeihin kävi tyytyminen viimeiselle tuplalle.

370.; Nate Schmidt 28p
371.; Jonas Brodin 24p

Näin myöhään kun käy pakkeja hakemaan niin ei siinä hirveesti juhlan aihetta oo. Nate Schmidt vanhana tuttuna mukaan. Hauska äijä. Viime kaudella oli myös mun tiimissä ja fiduiks män. Mut betsataan mini-bounceback kauteen, kyllä siellä kiekollista osaamista kuitenkin löytyy kun vaan sen taas esiin jostain kaivaa. Uralle mahtunut useampikin yli 30 pinnan kausi niin ei se nyt mahdoton ajatus ole.

Lopuista surkimuksista seulottiin sitten Faberin pakkiparina lähtökohtaisesti operoiva Brodin. Käsiä sillä ei ole eikä jalkoja, ja viime kaudelle huikeat 14 pinnaa ja loukkeja. Houkutteleva paketti! Mut rooli on iso ja merkitys kasvanee entisestään Dumban lähdön myötä. Ja on se joskus sen 30 pinnaakin onnistunut itelleen puhumaan, saahan sitä general manager ainakin haaveilla et salama iskis kahdesti samaan paikkaan.

444.; Freddy Gaudreau 37p

Draftis ekan draftis vikan. Leikin päättävä valinta ei ollut ihan yhtä selkeä kuin sen aloittanut. Muutama mielenkiintoinen nimi oli jäljellä ja mahdollisuus joko hakea jackpottia tai mennä Perälän varmoilla. Mut kun jokunen riskitekijä kokonaisuuteen jo mahtuu ennestään, niin tässä lähdettiin nyt ihan seiffillä eteenpäin. Gaudreaun kaks viimeistä kautta 44 ja 38 pinnaa ja jos Rossi puhkeaa siinä kukkaan Freddyn vierellä Wildin kolmosketjussa niin ei se ainakaan haittais pistepottia.

Eli ilman isompia uusia loukkaantumisia pistesaldoksi 662!
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
#435 - Jean-Gabriel Pageau 40p
Tylsä nimi viimeiseksi. Tehnyt tuolla tasolla pisteitä, toivottavasti pysyy tasollaan. Kysytään nyt kuitenkin, että osuiko tämä @Esgo :n mielestä?

Osuuhan se :) Mun ranking kauteen lähdettäessä on 1) ConnorDG 2) sinä 3) Nelone 4) NikkeKnatterton 5) H.J.Simpson.

Samoja managereja nousee kyllä esiin Athleticin rankingilla, 1) Mängimies 2) Nelone 3) TylerDG 4) Taison 5) sinä, joten kai sitä ollaan jostain edes samaa mieltä loppupeleissä kuitenkin. Itsehän olen jaetulla 13. tilalla - tosin heidän virhemarginaalinsa oli maltillinen 51p oman joukkueeni osalta viime kaudella, joten en heitä kirvestä kaivoon vielä tässä välissä.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Team H.J.Simpson

(4-115.) Jake Guentzel
(5-182.) Jordan Eberle
(6-189.) Rickard Rakell
(8-263) Marcus Johansson
(9-330) Evgenii Dadonov
(11-404) Scott Laughton

(1-34) Quinn Hughes
(3-108) Brent Burns
(10-337) Nils Lundkvist

(2-41) Andrei Vasilevski

(7-256) Brandt Clarke

(12-411) Oliver Wahlström
Katsotaas, mitä sieltä tuli. Ajatuksena kuitenkin draftiin oli, että viime vuonna hyökkääjävalinnat osui 9. kierroksen Josh Baileyta lukuunottamatta todella hyvin, mutta kaikkeen muuhun jäi parannettavaa, lähtien 1. pakista muuhunkin pakistoon, siitä maalivahtiin ja aina rookievalintaan. Joten nyt mentiin sillä, että pyritään hakemaan nuo kuntoon suht ajoissa.

1. kierroksen loppupäässä varatessa kaikki "varmasti" 100p hätyyttelevät hyökkääjät olivat menneet jo. Ja kun myös maalivahdeistakin Oettinger sekä Georgiev, joita olin draftiposition takia vähän ajatellut joukkueeseen menivät, siirryttiin 1. pakin varaamiseen. Kahdesta nimestä valikoitui Quinn Hughes (toinen oli Adam Fox). Viime kaudella 78o 76p, ja vahva fiilis, että nyt menee 80p rikki, siinä missä Fox jää sinne ~75. Ne pienet erot.

2. No muutaman pickin aikana tuossa välillä maalivahdeistakin meni Shestyorkin ja Sorokin, joista ensin mainittua olin myös miettinyt, niin myös itsellä ajatus maalivahdin varaamisesta kasvoi. Nopea vilkaisu maalivahtilistaan, Andrei Vasilevski ja täältä tulee se 78-82p. 35-37 voittoa ja 4 nollapeliä. Mietin tässä Devon Leviä, mutta (älkää kysykö miksi) jotenkin ajattelin, että saisin hänet seuraavalla kierroksella sen 70 valintaa myöhemmin..

3. Tulokkaista menikin tässä välillä Fantilli, Cooley, Evangelista, L. Hughes sekä Knies, joten se niistä. Hyökkääjissä tarjolla oli lähinnä noin 70p hyökkääjiä (pl. Guentzel), joista oikeastaan mietin vain Necasin varaamista tällä vuorolla. Mutta kun tarjolla oli myös 60+p tekevä puolustaja, valinta oli itselle aika helppo.

4. No nythän oli hyvä aika varata ensimmäinen hyökkääjä, vaikka tähänkin mietin vielä puolustajaa. Mutta Theodore vuorottelevana yv pakkina saati Werenskin lasisuus ei niin paljon napostellut ja ihan ei löytynyt luottoa Anderssonin noususta sinne 60p puolustajien joukkoon, niin päädyttiin hyökkääjään. Guentzelin meinasin varata jo edelliselläkin kierroksella, mutta ehkä myös osittain luotin siihen, että alkukauden saikku pelottaa innokkaat pois. Nopea googettelu pickien välissä kuitenkin väitti, että pelejä ei jäisi väliin kuin n. 5. Sopimusvuosi ja muuan Karlsson saapunut vahvistamaan ylivoimaa sekä hyökkäyspeliä tasakentällisin. Tätä 80+p kautta ei estä, kuin Guentzelin uusi loukkaantuminen. Mikä voi toki olla syy, ettei häntä muut varanneet..

5. Ei tällä tai seuraavallakaan pickillä ollut oikein kiinnostavaa pakkia tarjolla, kun ei viitsinyt ihan lähteä kurkottamaan Addisoniin tai Yorkiin, vaikka lähtökohtaisesti ovatkin 1. yv pakkeja. Listalta kärkipäässä oli pari tasaista vaihtoehtoa, joista valikoitui Jordan Eberle. Viime kausi tuotti 63p ja tulevallakin kaudella rooli säilynee 1. ketjun laiturina ja 1. ylivoiman jäsenenä. Ura keskiarvot tarjoaa 57p, mutta itse uskon 65p.

6. Eberlen jälkeen listan kärkipäästä löytyi Duchene, Rakell, Wheeler ja D. Strome. Ilmeisesti muutkin olivat samaa mieltä, kun Duchene meni heti Eberlen varaamisen jälkeen ja Strome sekä Wheeler piakkoin Rakellin varaamisen jälkeen. Miksi Rakell? Samoja syitä kuin Eberlen ( ja Guentzelin) kohdalla. 1. ketjussa Guentzelin ja Crosbyn kanssa, uskon Penguinsin tekevän viime kautta enemmän maaleja Karlssonin myötä ja saattaa tuo löytää itsensä vielä 1. ylivoiman jäsenenä. Taas sitä 65p haetaan.

7. Olin jo vähän korvamerkannut JJ Moserin tähän viimeisenä 1. yv puolustajana, mutta menikin jonkin verran aiemmin, joten siinä vaiheessa tuli mieleen se tulokkaan valinta. Listalla oli 3 tulokasta (Clarke, Woll ja Hofer), joten ajattelin, että varataan Clarke, koska tämä voisi tarvittaessa toimia myös kolmantena pakkina. Tästä saa olla eri mieltä, mutta itse olen tämän kauden aika isosti Clarken kannalla. Olen pettynyt, jos ei mene 35p rikki, enkä yllättyisi vaikka menisi 40p. Se nyt kuitenkin on varmaa, että paremmin tämän on pakko mennä, kuin viime vuoden tulokas, joka tuotti 0p.

8. Kuten yllä mainitsin, myös Woll ja Hofer oli ehdolla tulokkaaksi, mutta (älkää kysykö miksi), olin ihan varma, että porukka nukkuu näiden kanssa ja ainakin toinen on saatavilla vielä seuraavallakin kierroksella. No eipä ollut, vaan menivät melkein heti oman varauksen perään. Listalta nimiä katsoessa löytyi vain n. 50p hyökkääjiä eikä pakeissakaan kukaan oikein säväyttänyt, niin menneen kauden lopun rohkaisemana sieltä valikoitui Marcus Johansson, joka treidinsä jälkeen teki Minnesotassa 20o 18p. Aloittanee alkavankin kauden samassa ketjussa Boldyn ja Eriksson-Ekin kanssa, joilloin ehjänä pysyessään voisi se 50p, jopa 60p olla mahdollista.

9. Vähän samoilla kriteereillä tuli tämä Dadonovinkin valinta kuin MaJo, eli treidin jälkeen hyvää suorittamista uudessa seurassa, ja uskotaan, että jatkuu samanlaisena. Aloittanee kauden Bennin ja Johnstonin kanssa, toivottavasti vetää siinä koko kauden, eikä menetä paikkaansa Duchenelle. 50p voisi olla ihan kelpo suoritus, mutta en olisi yllättynyt vaikka jäisi 40p.

10. No eipä tullut toista varteenotettavaa tulokasta enää vastaan, niin lähdettiin rohkeasti potentiaali edellä hakemaan puolustaja. Viime kaudella 16p, mutta jos nyt yhtään oikein ymmärsin, niin paransi peliään kauden edetessä ja pääsi jo 2. ylivoimaankin jonkin verran. Tällä kaudella uskotaan, että lunastaa paikan tuossa Starsin suht nimekkäässä 2. ylivoimassa ja tekee sen ~35. Saattaa kyllä olla myös bust.

11. Eipä näiltä 400+ sijoilta enää hirveästi kovin varmoja pistemiehiä löydy, niin tämä vedettiin kyllä niin safetynä. Scott Laugtonin uskon pelaavan tulosketjun (jos tälläisiä Flyersista löytyy) laidalla, ja sieltä tullee se ~45p

12. Taas haettiin vähän nuorta verta kärkiketjuista. Wahlströmillä on hyvä mahdollisuus vetää Horvatin ja Barzalin ketjussa, ja iskeä siinä samalla 40-50p.
 

Zohan

Jäsen
Team Zohan

Aleksander Barkov #15
Jonathan Huberdeau #60
Andrei Svechnikov #89
Taylor Hall #163
Anthony Duclair #237
Evan Rodrigues #311

Tyson Barrie #208
Oliver Ekman-Larsson #282
Esa Lindell #385

Frederik Andersen #134

Lukas Dostal #356

Alexander Kerfoot #430

Varaus #15 Aleksander Barkov

Tkachuk, Matthews ja Hughes menivät kaikki juuri kolmella vuorolla ennen minua. Toki olisin yllättynyt, jos joku näistä olisi oikeasti valunut vuorolle numero 15. Sitten menin kuitenkin oman listan mukaan Barkovilla, vaikka Pettersson ja Kaprizov houkuttelivat myös.

#60 Jonathan Huberdeau

Pitkään listan ykkösenä ollut Fiala vietiin juuri ennen vuoroani, joten Huby oli sen jälkeen pakko varata. En uskonut hänen olevan enää seuraavalla kierroksella vapaana. Eiköhän Huby tällä kaudella näytä miksi hänelle maksetaan isoa rahaa. Valmentaja vaihtunu Calgaryssa ja vaikea viime kausi unohdettu.

#89 Andrei Svechnikov

Tämä oli rehellisesti mulla listan ykkösenä Hubyn varauksen jälkeen, enkä uskonut valuvan tänne asti. Näköjään mulla sitten vain liian isot odotukset hänelle.

#134 Frederik Andersen

Oli selvää, että seuraavaksi varataan maalivahti. Kriteereinä oli voittava joukkue ja paljon pelejä. Vaihtoehdot: Adin Hill ja Frederik Andersen. Näistä jälkimmäisen uskon pelaavan enemmän, jos pysyy kunnossa. Varasin hänet myös viime kaudella ja toi pelimäärään nähden hyvät pisteet. Toivottavasti nyt pysyy kunnossa koko kauden. Tuskin.

Taylor Hall #163

Tässä kohtaa oli useita vaihtoehtoja, mutta muistissa vielä Taylor Hallin hyvät otteet keväällä pudotuspeleissä. Oli mielestäni Bostonin paras pelaaja ja nyt pääsee jättimäisellä vastuulla Chicagoon. Minuutteja ja ylivoimaa niin paljon kuin haluaa.

Tyson Barrie #208

Nyt oli ainut tehtävä valita ensimmäinen puolustaja joukkueeseen. Torey Krug oli toinen vaihtoehto, mutta hän meni juuri vuoroa aikaisemmin. Urallaan yli 0.6ppg pelannut Barrie vaikutti sitten hyvältä valinnalta.

Anthony Duclair #237

Ehkäpä se isoin riski. Vaikea loukkaantuminen takana ja todella vaikea viime kausi. Nyt siirto uuteen joukkueeseen, jolta ei odoteta mitään. Varmasti saa vastuuta todella paljon ja San Jose toivoo myös hänen onnistuvan, jotta hänet voitaisiin sitten myöhemmin kauppailla johonkin playoff joukkueeseen.

Oliver Ekman-Larsson #282

Puolustajalaari alkoi käymään kuiviin. Brady Skjei meni paria vuoroa aikaisemmin, joten päätös oli tehtävä OEL:in ja Pionkin välillä. Floridassa puolustajat tukevat paljon hyökkäyksiä ja tätä kautta myös pisteitä tulee. Myös ykkös QB:n paikka varmasti tarjottimella alkukaudesta, kun Montour telakalla.

Evan Rodrigues #311

Lundell oli toiveissa, mutta tyydyttiin sitten toiseen Floridan pelaajaan. Rodriguesin paikka voi hyvin löytyä kärkiketjusta Barkovin viereltä.

Lukas Dostal #356

Tässä tulokkaassa pätee mielestäni suurin yllätyspotentiaali, jos Gibson lähtee. Eiköhän nyt minimissään pääse sen parikymmentä peliä pelaamaan. Tulokkaan kun varaa näin myöhään, niin mielestäni jokainen tuotu piste on plussaa.

Esa Lindell #385

Tässä nyt ei sit paljoa ollut vaihtoehtoja, joten joukkueeseen puolustaja, joka varmasti myös pelaa kaikki pelit ilman loukkaantumisia. Dallasissa myös toki mahdollista pisteitäkin kerätä, kun hyökkäystä katsoo. En odota paljoa.

Alexander Kerfoot #430

JVR oli toinen vaihtoehto jokeriksi, mutta hänet valittiin aikaisemmin. Kerfootilla 50 pistettä on pari kautta sitten rikottu ja nyt olisi maisemanvaihdos edessä. Vaikea nyt ennustaa pistetuotantoa, mutta kai siellä Arizonassa hänestä nyt vähintään 0.5ppg pelaajaa odotetaan.


--
Ensimmäistä kertaa voin sanoa, että olen oikeasti tyytyväinen draftauksiini. Maalivahti ja tulokas olivat mielestäni todella hyviä poimintoja varausnumeroon nähden. Myös Huby, Barrie ja Kerfoot maistuivat ihan kivalle.

Saattoi ehkä tällä kaudella vähän myös painaa mun Panthers lasit, kun joukkueesta löytyy Barkov, OEL, Rodrigues ja sitten entiset kissat Duclair ja Huberdeau. No pitäisi ainakin mun tietää mitä oon varannut..

Kiitos sujuneesta draftista! Melkein joka päivä taisi päästä varauksen tekemään.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Voittajalle tietysti isoin potti, 400.
Kakkoselle myös kiva potti eli puolet edellisestä, 200.
Kolmoselle hiluja eli puolet edellisestä, 100.
Neloselle ja vitoselle omat takas eli 20 molemmille. Yhteensä 740 eli 37 osallistujan osallistumismaksut.
Tässä kun sai vihdoin omalta osalta laitettua rahat @Lico lle, niin tuli mieleen, että olisi varmaan tarpeen sopia lopullinen voitonjako. Tämä siis nyt kun yksi osallistuja tipahti draftin aikana ulos kisasta. Olisko se helpoin ratkaisu vain jättää vitonen ilman?

Muilta osin kiitos draftista!
Tuolla omalla positiolla ei tosiaan kauheasti taktikoitu tai periaate oli, että jos et nyt varaa, niin ei varmasti ole tarjolla ensi kerralla. Ekalla kierroksella odotetusti isopisteiset hyökkääjät lähtivät heti alkuun, niin päädyin 70+ pakkiin ja laadukkaaseen maalivahtiin, jotta piste-eroja kärkivarauksiin saisi hieman kurottua näillä pelipaikoilla. Siitä sitten pikkuhiljaa alkoi rakentumaan porukka.
 
Tässä kun sai vihdoin omalta osalta laitettua rahat @Lico lle, niin tuli mieleen, että olisi varmaan tarpeen sopia lopullinen voitonjako. Tämä siis nyt kun yksi osallistuja tipahti draftin aikana ulos kisasta. Olisko se helpoin ratkaisu vain jättää vitonen ilman?

Tätä itsekin mietin todettuani, että potti jääkin suunnitellusta 20 e vajaaksi. Varmasti vitonen voidaan jättää ilman sitä osallistusmaksun palautusta. Tällöin ei tarvitse koskea muutoin itse voitonjakoon.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Osuuhan se :) Mun ranking kauteen lähdettäessä on 1) ConnorDG 2) sinä 3) Nelone 4) NikkeKnatterton 5) H.J.Simpson.

Samoja managereja nousee kyllä esiin Athleticin rankingilla, 1) Mängimies 2) Nelone 3) TylerDG 4) Taison 5) sinä, joten kai sitä ollaan jostain edes samaa mieltä loppupeleissä kuitenkin. Itsehän olen jaetulla 13. tilalla - tosin heidän virhemarginaalinsa oli maltillinen 51p oman joukkueeni osalta viime kaudella, joten en heitä kirvestä kaivoon vielä tässä välissä.

Tästä vielä theathleticin arvio kokonaisuudessaan

Mängimies
647​
12​
TylerDG
631​
12​
Nelone
629​
12​
Taison
626​
12​
LostHorizon
615​
12​
Aubamato
610​
12​
Linjatuomari
609​
12​
Pakastin
596​
12​
Toby Dammit
596​
12​
Lösönen
593​
12​
Teemu#8
592​
12​
Tombe76
590​
12​
Zigmund
586​
12​
Knap
583​
12​
Esgo
582​
12​
Noppa10
579​
12​
Knatterton
576​
12​
H.J. Simpson
576​
12​
Uniquewn
576​
12​
HIFK89
575​
12​
Naamavelli
562​
12​
Dragunov
559​
12​
Zohan
554​
12​
Thombson
554​
12​
Zhaman
552​
12​
Abdel
541​
12​
Parker27
539​
12​
Kuhta#9
539​
12​
Frolikov
538​
12​
KaljaVeikko
532​
12​
Lico
528​
12​
Myste
528​
12​
Salming
527​
12​
Filari
525​
12​
limini
512​
12​
Ralph
492​
12​
 
Itse laskin pisteprojektiot useasta lähteestä (yht. 5) ja niiden perusteella keskiarvot. Täten otos on kattavampi kuin edellä @TylerDG esittämä The Athleticin vastaava. Eipä se lopputulemaa muuta, sillä sama hermanni siellä kärjessä on, heh

Top 5 pisteprojektiot:
1. allekirjoittanut 655 p
2. Nelone 626
3. TylerDG 620
4. LostHorizon 619
5. Tombe76 608
6. Taison 606
6. Linjatuomari 606
8. Lösönen 600
——
36. joukkue x 521 p

Keskiarvo 578 pistettä, mediaani 585.

Projektiot on projektioita ja sellaisena ne pitää ottaa. Loukkaantumisia nuokin pyrkivät huomioimaan, mutta lähinnä sellaisten pelaajien kohdalla, joilla on taipumusta missata kaudesta toiseen tietty määrä pelejä. Joku yllättävä loukkaantuminen vesittää heti ennusteen, mutta sitähän tämä peli on.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös