Jatkoaika NHL-puoli sai mainosta C+:lla!

  • 3 871
  • 49

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eli eilisessä C+ matsissa Oilers-Wings saatiin vähän kehuja selostajalta (Ei Linkku vaan se toinen, nimi ei tuu nyt päähän). Kuulemma olemme yksi parhaista NHL-keskustelupalstoista ja nimeomaan tappelu-stoorit ja Cairns saivat kehuja...

Nyt pitää vain toivoa että Linkkukin lukee näitä sivuja ja huomaa saamansa kritiikin...
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Piti lukea kahteen kertaan tuo viesti oikein uskoakseni tuollainen.
Harvemmin suomen tv:ssä kukaan puhuu ns. tappeluiden puolesta.

NHL-puolella on välillä hyvää keskustelua, mutta on tämä aika paljon hiljaisempi kuin sm-liiga puoli...

Mutta avaan juuri uuden otsikon, jossa hehkutan... :D
 

The Rock

Jäsen
Olen aina sanonut, että Linkku on ihan perseestä!

Mikko Innasen pitäis selostaa kaikki Canal+ -ottelut futiksesta änäriin!
 

Hihhuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo Mikko Innanen se oli ja se on muutenkin paljon penttiä parempi selostaja , vaikka sillekin mokia tulee niin penalle tulee paljon enemmän eikä pena edes vaivaudu korjaamaan mokiaan

Esimerkki parin kauden takaa kun Pena selosti

Kamerassa on kuva katsomossa istuvasta naisesta
P: "Siinä Paul Coffeyn vaimo on tullut katsomaan miehensä peliä"

Tulee maali Grezkyn joukkueelle ja kamera kuvaa taas samaa naista, joka tuulettaa hillittömästi
P: "Ja näin Grezkyn vaimo tuulettaa aviomiehensä joukkueen onnistumista"

(Coffey ja Grezky pelasivat eri joukkueissa, en muista mitkä joukkueet enkä tapahtumaa aivan tarkasti, kun on tuo dementtia, mutta periaate varmaan tuli selväksi).
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Linkku...

Linkkuhan on kämmännyt niin paljon noiden selostuksien aikana ettei niitä jaksa lähteä edes toistamaan...

Yksi parhaimmista on viime keväältä kun Devils matsin yhteydessä Linkku puhui Oliwasta tyyliin 'Oliwa siellä, Oliwa täällä' aivan kun se olisi pelannut matsissa. Muuten hyvä mutta mieshän oli treidattu jo kauan aikaisemmin Columbukseen tai johonki toiseen expansion jengiin...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Linkku selostaa pelitapahtumat aina myöhässä, Canalin Serie A-otteluissa kaveri selostaa vielä ensimmäisen puoliajan loppua kun maalikooste jo pyörii mainosten jälkeen ruudussa. Ja kehtaa sanoa Cristiano Zanetti Christian Zanetiksi, hävytön selostaja, ei voi muuta sanoa.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Kysely...

Ne ihmiset jotka täällä omistavat Canal + systeemin, kysynkin teiltä että aikooko kukaan tehdä koostetta kauden aikana Canalin NHL-peleissä olevista tappeluista? Itse aikoinaan tein kun oli varaa pitää Canalia, mutta nyt se on jäänyt.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos Canali pysyy koko kauden ajan niin voin yrittää...Tarkoitatko siis joka matsin jälkeen raporttia tänne vai...?
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Nauhakoostetta tarkoitin.
En usko että tämän kauden jälkeen jaksan taas hankkia NHL fighting collectionit, joten jos joku vaivautuu koostamaan edes canalin tappelut niin hyvä.

Suurimman osan tappeluista saan/katson videoclippeinä, mutta erittäin puutteellisen kovalevytilan sekä puuttuvan polttavan cd-aseman johdosta eivät kokoelmani enää kartu niin paljon kuin tahtoisin..

Pikapuoliin pidämme Helsingissä illan jossa katselemme parhaimpia (=sairaimpia?) hockeyfight nauhojani, ja paikalle tulee myös muutama...hmm...liigapelaaja... ;) Kaikki ovat tervetulleita mukaan, kunhan itse ottaa juotavat sun muut...videot ammumme ison hallin seinälle videotykillä.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Mikko Innanen on yksinkertaisesti paras joukkuelajien (futis ja kiekko) selostaja Suomessa. Taustatietoa on tarpeeksi ja osaa eläytyä peliin juuri sopivasti. Ja on oikeassa siinä, että Jatkoaika on paras hockey-saitti Suomessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Innanen on hyvä selostaja, mutta pidän paljon myös Lindegrenistä. Hän tekee aina välillä virheitä, mutta toisaalta tuntee NHL:n todella hyvin ja omaa kovan kokemuksen NHL otteluiden selostamisesta. Hänen arvostelijoillaan on helppo takertua johonkin/joihinkin yksittäiseen virheeseen, mutta kokonaisuus ratkaisee ja siinä Lindegren on hyvä.
 

Aki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, mutta NHL se vasta on jääkiekkoa
Miten Lindegrenillä on kokonaisuus kunnossa, jos saan kysyä? Mieshän sekoilee sanoissaan ja ajatuksissaan useammankin kerran ottelun aikana ja virheen jälkeen aina seuraa puolen minuutin hiljaisuus. Mikä hänen osaamisessaan on muka parempaa kuin esim. Innasella tai K-P Jalolla, joka selostaa pelejä nelosella? Kokemusta Penalla kyllä riittää, mutta ainakaan minä en sitä selostuksesta huomaa. Jos joku tämän minulle kertoisi niin voisin kenties näitä Pentin vahvuuksiakin bongailla tuolla lähetyksissä.

Henkilökohtaisesti olen saanut Penan selostuksista tarpeeksi jo reilu vuosi sitten (tulihan tuota tosin monta vuotta jo kestettyäkin), eli nykyään aina kun Canal+:n NHL lähetys alkaa sanoilla "Tervetuloa legendaarisen NHL:n pariin", niin äänikanava kääntyykin nopeasti sellaiseksi että sieltä tulee jenkkilän poikien selostukset. Sen sijaan Mikko Innasen selostukset ovat mukavaa kuunneltavaa eikä tarvitse tuonne New Yorkin kielelle kääntyä.

Pena oli kenties parhaimmillaan silloin kun hänellä oli joku toinen kommentaattori/selostaja parina peliä selostamassa. Nykyään en kuitenkaan jaksa enää yksinäistä Penttiä kuunnella.

Mutta palataampa sitten vielä Innaseen. Mielestäni mies on ehdottomasti paras selostaja joukkuelajeissa, vain Mertaranta/Rönkä parivaljakko aikanaa tulee edes mieleen vertailussa muihin. Jalo on hyvä nelosen Champions Leaguessa, mutta esim. Pena ja ainakin vielä viime vuonna Serie A:ta selostanut Jukka Pakkanen ovat kaukana takana. Kenties Innasen parhaana ominaisuutena on innokkuus, enkä tarkoita mitään Mertaranta fanaattisuutta, vaan puhdas innostus peleihin ja niitten hienouksiin ja tapahtumiin. Myös huono peli saa osakseen arvostelua jos siihen aihetta löytyy, niin sitä pitää.

ps. ja tuntuuhan mies olevan ajanhermollakin kerta täällä pyörii, ettei vaan täällä olisi useampiakin TV:stä tuttuja menossa mukana? :)
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Linkku on yhtä innoton kuin Bubi ja tekee enemmän virheitä kuin Hänninen, vaikka kuinka olisi tietoa ja kokemusta niin kokonaisuus ei todellakaan ole kunnossa. Kyllä selostuksissa pitäisi innostusta löytyä, eivät kaikki tietenkään voikaan olla Mertarannan luokkaa mutta ei noin ikävästi kertakaikkiaan voi selostaa kun kanavakin on maksullinen.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Pentti on hyvä selostaja. Hän tietää asiansa ja se on mielestäni ehkä tärkein asia hyvässä selostajassa. Itselleni on aivan sama onko Canalin NHL-otteluissa selostajana Linkku vai Mikko Innanen, kummassakin tapauksessa selostaja tietää mistä puhuu. Hyvä niin.

Vai tekee Pentti virheitä selostaessaan? Jospa Aki itse kokeilisi selostamista. Sinullehan ei varmasti virheitä tulisi laisinkaan. Ja jos kuuntelet tarkemmin niitä ylistämiäsi New Yorkin selostajia, niin heille sattuu virheitä samalla lailla. Esim. Steve Levyn selostaessa - muistaakseni Bluesin ja Avsien playoff-peliä viime keväänä - kummassakin joukkueessa torjui varsin usein herra nimeltä Patrick Roy. Roy olikin melko kiireinen veikko, kun ehti torjumaan sekä Avsien että Bluesin maalilla kiekkoja. Hyvä kunto saa miehellä olla, vai mitä?

Ainoa ero vain on, että he puhuvat englantia, joka ei ole - tai näin ainakin oletan - äidinkielesi ja näin et huomaa heidän tekemiä virheitä niin helposti. Heidän sanomat virheensä eivät niin sanotusti särähdä korvaan niin pahasti kuin suomalaisten tekemät.

Ja pikku salaisuus: Innanenkin sanoo usein virheellistä tietoa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Asian ytimeen!

Varmaan on totta, että Linkulla on pirusti änäritietoutta, mutta kun se ulosanti sukkaa, ni se sukkaa. Linkun "parhaita" voi käydä lukee osoitteesta:

http://personal.eunet.fi/pp/vuorenk/mikko/pentti.html

Paras, mitä P.Lindegren on sekoillu minun korvieni kuullen, on parin vuoden takaa konferenssin finaalissa Dal-Col, kun Brenden Morrow pelasi nilkassaan olevasta (Linkun mukaan) hiusSUONImurtumasta huolimatta!!! Hiussuoniahan on verisuonet kehon äärialueilla ja hiusmurtuma on pikkiriikkinen murtuma, mutta lääketieteen lisensiaatti Lindegren kehitti ihan oman taudinkuvan! :D

Pahinta mitä L tekee, on se kun se näkee pelaajalta osan pelinumerosta ja arvaa kuka se on. Yleensä metsään. Eikä Pena edes vaivaudu korjaamaan virheitään, mikä nyt yleensä kuuluu selostajien hyviin tapoihin. Yleensäkin ottaen selostajat voisivat kattoa pelaajien kätisyyttäkin selostaessaan ja näin säästyisi väsynyt katselija yön pimeinä tunteina otsasuonen pullistumalta.

Mikä tekee Linkun kuuntelemisen kaikista rasittavimmaksi, on sen punamustat New Jersey -lasit, joiden läpi se tuijottaa! Ei siinä mtn, zöösi on ihan hyvä tiimi ja tietty selostajakin saa eläytyä ja olla ihminen ja kannattaa jotain tiimiä, mutta rajansa helvetti pitäis silläkin olla! Joku oli pistänyt tämän Linkun avauksen: "Tervetuloa jälleen maailman kovimman kiekkoliigan, legendaarisen änhooällän pariin!". No toinen Penan maneeri Zöösi-otteluissa on kertoa kuinka Martään Brodööörin isä oli ennen veska ja kuuluisa valokuvaaja ja runk-runk-runk! Joka ikinen kerta!!! Eli zöösin otteluissa olisi kiva kuulla juttua muistakin kuin pirujen pelaajien vaimojen takalistojen lämmittäjistä nippelitietoa! Tai jos pitää Devils-pelaajista puhua, ni puhuis vaikka Ken Daneykon alkoholiongelmasta tai Bobby Holikin yhteenkasvaneista kulmakarvoista! Ttu ku tuttaa!

Innanen on kyllä kuningasselostaja lajissa kuin lajissa! Ainoa moka minkä Mikko tekee on, kun hän ylivoimamaalin jälkeen sanoo, että alivoimapelaajille tulee miinusmerkintä. Näinhän se ei ole. :rolleyes:
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Minäkään en kyllä täysin ymmärrä tätä ajojahtia Linkkua kohtaan tälläkin palstalla. Hän tietää NHL:stä ja sen historiasta erittäin paljon, joka on kaikista tärkeintä selostajalle. Virheitä hänelle sattuu paljon, mutta ne eivät minua häiritse. Omistan näet kaksi silmää, joilla voin seurata itsekin peliä selostajasta riippumattomana. En kuuntele muutenkaan selostusta kovin tarkasti, ja ennemmin kuuntelen asiantuntevan miehen jutustelua pienten mokien säestämänä, kuin ylenpalttista, virheetöntä ja samalla turhaa hehkuttamista. Esimerkiksi jotain Mertarannan möykkäystä kuunnellessa kaukosäädin menee hyvin pian mute-asentoon.

Ps. Innanen on todellakin loistava selostaja
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
LINKKU TIETÄÄ

Xtrmntr kirjoitti asiaa. Linkku on ainakin meikäläiselle
riittävän hyvä selostamaan NHL-otteluita. Ääni on miellyttävä
kuunnella öiseenkin aikaan ja taustatietoa löytyy.
Vielä jos canal löytäisi kommentaattorin näihin peleihin.

Linkun virheetkin lähinnä naurattavat, eivät raivostuta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hey Cairns mistäs saat noita clippejä? Flyersin kaikki matsit (=tappelut) näkee www.flyersmultimedia.comissa ja ESPN:llä on silloin tällöin tappeluita mutta eipä muuten hirveesti noita clippejä näy.

Lindgren tekee liikaa virheitä, jos mies todellakin höpöttää Oliwan tekevän sitä ja tätä kentällä kun mies ei ole kuulunut Devilssin vahvuuteen moneen kuukauteen niin sitä ei voi sivuuttaa 'pikku virheenä' (Devils-Flyers viime kaudelta muistaakseni).

Siitä olen iloinen että C+:lle ei ole pesiytynyt mitään anti-fighting spedejä jotka rupeavat taivastelemaan ainakun hanskat tippuu, siitä pisteet himaan kaikille C+ selostajille. Annas olla kun joku Kari Tyni selostais jotain Flyers-Devils matsia missä hanskat tippuu harva se hetki, siinä itkemisessä menis hermot äkkiä.

Ja kun kerta Kari Tyni mainittiin niin todettakoon että mies kuuluu helposti Suomen 3 huonoimman urheilutoimittajan joukkoon Jari Porttilan ja Ville Klingan kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Aki
Miten Lindegrenillä on kokonaisuus kunnossa, jos saan kysyä? [/QUOTE

Urheiluselostajan tärkein ominaisuus on tietämys lajista, jota selostaa. Tämä on Lindegrenillä hallussa paremmin kuin kenelläkään toisella NHL selostajalla. Canal+:lla on kaksi loistavaa selostajaa, joilla kummallakin on omat hyvät puolensa.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
clipit

Vanhat ns.klassikko-clipit olen hankkinu aikoja sitten sivuilta joita ei enää ole olemassakaan, uusimmat clipit hankin juuri esim flyersmultimediasta, sekä muutamilta e-mail tutuilta rapakon takaa, he tekevät clipit samantien kotonaan heti otteluiden jälkeen, mutta eivät ymmärrettävistä syistä voi/saa laittaa niitä ns.yleiseen levitykseen, viime kaudellakin NHL:n toimesta eräs hyvä sivusto suljettiin, koska sinne tuli aina pelien jälkeen uudet kuvat ja videot tappeluista varsin pienellä viiveellä.
 
Joku tuossa mainitsi Jukka Pakkasen, joka ainakin viime kaudella vielä selosti Serie A:ta Canalilla. Mielestäni hän on selkeästi paras vaihtoehto selostamaan Serie A:ta tai ylipäätäänsä italialaista jalkapalloa, koska miehellä on varmasti 100 kertaa enemän tietoa italialaisesta jalkapallosta kuin Linkulla, Innasella ja Jalolla yhteensä. Mieshän on tunnetusti Suomen Mr. Italia-fudis ,ja myöntää avoimesti ihailevansa saapasmaan potkupalloilua yli kaiken.
Myönnettävä on toki, ettei Pakkasen erittäinen verkkainen ja paikoittain liiankin hidas selostustyyli luo mitään hekumaalisia hetkiä pallo-otteluihin, mutta valtavalla tietomäärällä hän korvaa sen fanaattisen tunnelman, jonka Mertaranta yms luovat.

Lisäksi Pakkasella on erittäin persoonallinen ja miellyttävä ääni, joka ei ole korvia raastavan käheä kuten Jalolla mutta ei myöskään änkyttään puuromainen kuten Linkulla.:D

NHL-pelien selostuksesta en osaa sanoa, sillä en pidä kummastakaan - en Innasesta enkä Linkusta. Uutta verta kehiin ja ammattitaitoiset nuoret selostuskoppeihin.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Täytynee siis käydä jättämässä hakemus Canalille... ;)

Tosin mun selostaminen olisi kaiketi sitä että ketä vastaan kukakin pelaaja on myllyttänyt tms...
 

Aki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, mutta NHL se vasta on jääkiekkoa
Viestin lähetti Habby33

Vai tekee Pentti virheitä selostaessaan? Jospa Aki itse kokeilisi selostamista. Sinullehan ei varmasti virheitä tulisi laisinkaan. Ja jos kuuntelet tarkemmin niitä ylistämiäsi New Yorkin selostajia, niin heille sattuu virheitä samalla lailla. Esim. Steve Levyn selostaessa - muistaakseni Bluesin ja Avsien playoff-peliä viime keväänä - kummassakin joukkueessa torjui varsin usein herra nimeltä Patrick Roy. Roy olikin melko kiireinen veikko, kun ehti torjumaan sekä Avsien että Bluesin maalilla kiekkoja. Hyvä kunto saa miehellä olla, vai mitä?

Ainoa ero vain on, että he puhuvat englantia, joka ei ole - tai näin ainakin oletan - äidinkielesi ja näin et huomaa heidän tekemiä virheitä niin helposti. Heidän sanomat virheensä eivät niin sanotusti särähdä korvaan niin pahasti kuin suomalaisten tekemät.

Ja pikku salaisuus: Innanenkin sanoo usein virheellistä tietoa.


Eihän kukaan virheetön ole, en minä sitä tarkoitakkaan, mutta ammattimieheltä niitä odottaisi hieman mattimeikäläistä vähemmän. Kaikki kunnia Lindegrenin pitkälle uralle, mutta minä en vain enää häntä jaksa kuunnella. Kenties vika on meikäläisen luonteenlaadussa, lähes perfektionistia on vaikea miellyttää.:confused: Mitä noihin jenkkiselostajiin tulee niin virheitä tulee heillekkin, ja paljon, mutta tiedot joita miehet syytävät selostukseen ovat nykypäivän tietoja ja uusia huhuja, näihin suomalaisten selostajien on melkeimpä mahdoton päästä käsiksi täältä suomesta asti.

Mielestäni paras mitä Lindegrenin selostuksille voisi tapahtua olisi, ei että ne lopetettaisiin kokonaan, vaan että hän saisi vierelleen kommentaattorin. Tällöin tuo valtaisa kokemus ja tietämys pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Mielestäni kommentaattori on aina saanut Lindegrenistä parhaat puolet irti, miksiköhän Canalin suomalaisilla selostajilla ei ole ikinä vieraita?
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
On ollut mielestäni ihan aiheellinen keskustelu Canalin selostajista, koska kyseessä on maksullinen ja ainoa NHL-pelejä näyttävä kanava. Täytyy sanoa, että olin erittäin iloinen kun Wings-Oilers -pelin selosti Innanen eikä Lindegren. Nämä kaksi selostajaa kuuluvat selkeästi eri sukupolveen. Lindegrenin tietoutta lajista ja sen historiasta ei voitane kyseenalaistaa, mutta mielummin kuuntelen itse realiaikaista ja peliä arvioivaa selostusta kuin "tarinoita vuosien takaa". Lindegren sopisi ehkä Innasen pariksi kertomaan juttuja mainostauoilla tms. Sama pätee Jukka Pakkaseen, jota enemmän Italian jalkapallosta ei kai kukaan muu maamme rajojen sisällä tiedä. Pakkanen J-P Jalon tai Mikko Innasen pariksi kommentoimaan Serie A:ta tai Championsliigaa silloin kun italialaisjoukkue pelaa!!!

ps. Jalo ääntämiskurssille
 

JeppeEpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lindegren voisi jo jäädä ansaituille eläkepäiville tai ainakin kakkosselostajaksi.
Yleensä kaikki sekoilut johtuvat yrityksestä kuunnella samaan aikaan jenkkiselostusta kuulokkeilla. Tästä seuraa mm. katkot puheeseen/ajatukseen ja maalintekijää ei löydy vaikka hidastus pyörii jo kolmatta kertaa. Myös pelaajien nimet vaihtuvat otteluiden aikana (Tangii,Tanguu,Tanguaa...).

Innasella on myös yksi suuri valtti Linkkuun verrattuna. Innanen seuraa suomalaispelaajia kentällä.
Ylipäätään pelinulkopuolella tapahtuvia tapahtumia Linkku ei joko näe tai ei ainakaan pysty niitä kommentoimaan millään tavalla.

Ja niinkuin jo mainittua, tuo Linkun erehtymättömyys on raivostuttavaa. Viime vuonna esim. parhaimpia oli ensin ihmettelyt miksi Stevens ei ampunut vaikka pääsi täysin vapaasti läpi Brodouria vastaan. Sitten pitkä hiljaisuus kun huomaa, että omassapäässähän peli pyöriikin... minutin tauko ja mukaansa tempaava tarina Rafalskin Stanley pojasta, joka on muuten nimetty........
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös