Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Jatkoaika Music Awards 2023

  • 4 050
  • 46

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ehkäpä tässä allekirjoittanut kuitenkin taas kerran järjestää tämän meidän ah´ niin rakkaan musiikkigaalamme. Musiikkivuosi on käytännössä taputeltu ja totesin tässä viikonloppuna, että nyt oli itselleni pitkästä aikaa sellainen selkeä ohi-vuosi albumien suhteen, koska varsinaisesti ostamalla ostin vain kuusi uutuuslevyä koko vuonna (mikä on levykeräilijä luonteelleen mitättömän vähän). Mutta koska listan saa muodostettua, niin se kelpaa perusteeksi äänestyksen pitämiselle. Mahtuihan musiikkivuoteen mielenkiintoisia nyansseja, kuten vaikka se miten meillä taitaa olla käsissä melkoinen ennakkosuosikki vuoden biisi kisaan.. mutta ei mennä asioiden edelle..


Säännöt ovat yhä samat tutut kuin viime vuosina ovat olleet, eli äänestetään vuoden TOP-5 levyt, vuoden TOP-5 biisit ja vuoden pettymys. Jos ei keksi viittä albumia tai viittä biisiä, mutta haluaa laittaa vaikka pari suosikkiaan, niin vajaita listoja saa jättää. Tällöin jaetaan vain ne pisteet, joille sijoille levyjä/biisejä on listattu

- Albumeissa tupla-, tripla- sun muut levyt lasketaan yhdeksi levyksi. Biiseissä covereita ei hyväksytä äänestykseen, coverointi ei tee vanhasta biisistä uutta biisiä. Samalta levyltä saa äänestää useampaa kuin vain yhtä biisiä, koska jos vuoden TOP-5 biisejä on samalla levyllä useampia, niin sitten niitä vain on

- Pisteet vuoden albumeissa ja biiseissä jakautuu siten, että ensimmäinen saa viisi pistettä, toinen neljä pistettä ja niin edelleen aina yhteen pisteeseen saakka.

- Albumin pitää ehdottomasti olla vuonna 2023 julkaistu. Jos äänestät aiemmin (tai myöhemmin) ilmestynyttä levyä se hylätään automaattisesti, joten kannattaa olla tarkkana. Sama pätee biiseissä sikäli, että jos jonkun albumin biisi on julkaistu singlenä vuonna 2022, niin se ei ole enää kelvollinen tässä äänestyksessä. Valitkaa joku muu kappale ko. albumilta vaikka.

- Laittakaa äänestyskaavakkeeseen niin, että ensiksi artisti/yhtye ja sitten albumin nimi, eli tähän tyyliin: The Bändi - Albumi, tämä ihan yleisen selkeyden vuoksi, joka helpottaa pisteidenlaskua huomattavasti, kun noudatetaan kaikki samaa kaavaa. Sama rakenne myös biisien kohdalla sitten. Hylkään kaikki äänet jotka on kirjoitettu jotenkin eri tavalla, pakko pitää linja.

- Kokoelmalevyt, livelevyt ja puhtaat coverlevyt eivät luonnollisestikaan ole äänestyskelpoisia, koska kyse on vuoden 2023 uudesta musiikista. Tosin yksittäiset juuri kokoelmaa/liveä varten sinä vuonna varta vasten julkaistut biisit on hyväksytty biisikategoriassa. Myöskään re-issuejulkaisut eivät kuulu äänestyskelpoisiin levyihin.

- Jos listaanne tulee korjauksia viime metreillä, niin ilmoittakaa selkeästi ja mieluiten nimimerkkini hashtagaamalla, että listanne on mennyt uusiksi.

Äänestysaikaa perinteisesti tammikuun loppuun, eli 31.1.2024 asti
Alla äänestyspohja, jota tulee käyttää. Laitan omat listani myöhemmin, mutta saa suorittaa ne jotka ovat omasta puolestaan valmiita

---

Äänestysmalli:

Vuoden albumi 1:
Vuoden albumi 2:
Vuoden albumi 3:
Vuoden albumi 4:
Vuoden albumi 5:

Vuoden biisi 1:
Vuoden biisi 2:
Vuoden biisi 3:
Vuoden biisi 4:
Vuoden biisi 5:

Vuoden pettymys (albumi):
 
Viimeksi muokattu:

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Jes, mahtavaa @PataJaska että jaksat tämän taas järjestää!

Samaa mieltä, että on ollut omallekin kohdalle suorastaan surkea albumivuosi pariin edelliseen vuoteen verrattuna. Katotaan saanko edes viittä raavittua kasaan.

Vuoden albumi 1: Paperi T - Joka päivä jotain katoaa. Tämä on täysin no-brainer valinta. Ei edes kilpailua. Kaiken kertakäyttöisen ja hittihakuisen tiktok-räpin keskelle, tämä levy iski kuin nyrkki silmään. Todella upea levy tärkeillä teemoilla, ja Paperi T tuli, näki ja todisti miksi hän on edelleen suomiräpin goat.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vuoden albumi 2: ibe - RÄPPÄRI. Parin kehnomman julkaisun jälkeen, ibe löysi taas tasonsa. Tai teki albumin josta allekirjoittanut piti. Sopiva sekoitus uhoa ja herkkyyttä, eli tietyllä tapaa sitä ibeä jona olen hänet musiikillisesti aikoinaan oppinut tuntemaan.

Vuoden albumi 3: Ursus Factory - IO. Ei yltänyt edellisen levyn tasolle, enkä tykännyt että levy julkaistiin kahdessa osassa, mutta silti oikein toimiva lätty. Paljon raskaampaa kamaa kuin aiemmalla, ja sanoituksista tullut entistä yhteiskuntavaikutteisia, joten siitä plussaa. Mahtavaa myös, että sen kerran kun UF:llä on joku levyllä fiittaamassa, niin kyseessä on ei enempää eikä vähempää kuin legendaarinen Asa!

Vuoden albumi 4: Arppa - Valeria. Arpan meno vaihtui rokkaavammasta hieman psykedeelisemmäksi ja hieman jazzahtavammaksi, mutta tykkään! Rehellisesti, unohdin tämän albumin, ja tässä tilalla oli ensin eräs toinen levy*, mutta vaihdoin sen, kun muistin että Arpaltakin tuli hyvä levy tänä vuonna, jota kaiken lisäksi kuuntelin kesällä paljon. Lisäksi on todella hyvä livenä ja vaikuttaa oikein sympaattiselta tyypiltä, joten mielihyvin vaihdoin.

Vuoden albumi 5: Teini-Pää - Sata syytä aloittaa. Hattaran makuiseen vaaleanpunaiseen naiviuteen paketoitua pohdiskelua kevyillä punkrock-melodioilla. Todella positiivinen yllätys ja miellyttävän kuuloinen levy. Voisi hyvin olla listalla jopa kolmantena, mutta mennään nyt näillä.

----

Vuoden biisi 1: Paperi T - Sä tuut unohtuu. Ensimmäisen kerran kuulin tämä Ylex Otossa liveversiona, ja silloin jo sykähdytti ja kosketti isosti, enkä malttanut odottaa levyn julkaisua. Levyn ilmestyessä, tämä oli todella kovassa kuuntelussa, ja on edelleen. Kaunis pianomelodia joka kuljettaa biisiä upeasti, yhdessä Paprun satavarmoilla ja koskettavilla lyriikoilla. Biisi jonka äärelle todellakin haluaa pysähtyä.

Vuoden biisi 2: Käärijä - Cha Cha Cha. Pähkäilin tämän ja Paprun biisin välillä, kumpi saa paalupaikan, mutta kyllä "Sä tuut unohtuu" oli loppupeleissä itselleni merkityksellisempi biisi. Tämän kohdalla täytyy sen sijaan sanoa että harva biisi aiheuttaa ensikuuntelulla samanlaista "mitä vittua mitä helvettiä"- reaktiota, kuin tämä. Osui ja upposi heti kättelyssä. Ja mulla kesti noin 7kk ennen kuin tämä alkoi kyllästyttää, joten saavutus sekin. Edelleenkin todella kova biisi.

Vuoden biisi 3: Brian & Helvetin Peruna - Meikkilaukku. Sympaattinen rakkauslaulu, joka loppuu suorastaan eläimelliseen kitarasooloon. Tässä osoitetaan rakkautta nimenomaan niillä arjen pienillä teoilla, ja lopussa (sillä kitarasoololla) ilmoitetaan että, "hei, mä olen oikeasti vittu tosissani!". Sen verran harvinainen bändi ja biisi että yllätyn isosti jos joku palstalaisista on tämän kuullut, mutta suosittelen ehdottomasti, jos vaan tämmöinen kotikutoinen autotalli-punk maistuu ja malttaa kuunnella biisin loppuun asti.

Vuoden biisi 4: MELO ft. Paperi T - Jumala. Melon ärsyttävä ääni ja överituotanto toimi hyvin tässä biisissä, ja näiden artistien yhteistyö oli vain ajankysymys. Timanttiahan sieltä tuli. Biisi nostattaa korkeuksiin ja palauttelee maanpinnalle.

Vuoden biisi 5: Ursus Factory - Sadetakin pintaan. Yksi bändin kaikkien aikojen parhaista biiseistä. Kaunista kerrontaa bändille ominaiseen tyyliin, joka on höystetty myös täyteläisellä kitaroinnilla. Haikea mutta tyyni tunnelma, vaikka biisi on tyylilajiltaan vähän raskaampaa musiikkia.

Vuoden pettymys (albumi): Lauri Haav - Aino. Tämä räppi-Lauri ei vaan uppoa mulle. Muutamia hyviä biisejä, mutta muuten menee nimenomaan sinne tiktok-räpin puolelle. Surullista, koska edellisellä albumilla Lauri todisti olevansa yksi lupaavimpia artisteja tässä maassa, eikä pelkästään räpissä, ja tuo onkin mielestäni yksi viime vuosien parhaita levyjä. Tämä levy ei vaan missään vaiheessa lähtenyt, ja sinkutkin antoivat osviittaa siitä, että ei tule yltämään samalle tasolle edellisen kanssa. Eli siinä mielessä ei varsinaisesti pettymys, mutta edellinen levy asetti riman niin korkealle, että väkisinkin oli odotukset isot seuraavan levyn suhteen.

---

Kyllähän sieltä sitten löytyikin viisi albumia, mutta yllättävän hankalaa oli päättää järjestys, ensimmäistä lukuunottamatta. Biiseistä olikin sitten paljon enemmän laadukkaampaa tarjontaa ja niiden pohtimisessa meni pidemmän aikaa, ja voi olla että järjestys vaihtuisi jos viikon päästä tekisin tämän, mutta lukitaan vastaus näin! Hyvällä omallatunnolla olisin voinut laittaa vaikka kaikki top 5-biisit pelkästään Paperi T:n albumilta, mutta eiköhän tuossa ole oikea rivi. Hieman piti käyttää Spotify Wrappedia apuna tässä, virkistääkseni muistia että mitäs kaikkea sitä onkaan tullut fiilisteltyä tänä vuonna.

*Edit: Vuoden albumi 4 vaihdettu Vesalasta Arppaan.
Edit 2: @PataJaska albumit 2 ja 3 vaihtaneet paikkaa, eli iben albumi nyt #2 ja Ursus Factory #3.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Vuoden albumi 1: Act of Entropy: Ouwayre

Hiinä ja hiinä voiko edes musiikiksi kutsua. Mutta kuulokkeet päässä sopivassa mielentilassa mahtavaa kaaosta ja epämukavuutta.





Vuoden albumi 2: Hoplites - Joo en ala kopioimaan levyn nimeä tähän. Yhden miehen projekti Kiinasta ja vaikka tavaraa tulee paljon, hyvää kaaosta kaikkineen.





Vuoden albumi 3: Filmmaker - Eidetic. Yhden miehen dark synthia tms. Kolumbiasta. Melkein saa perseen pyörimään.





Vuoden albumi 4: Willoos - Begeerte

Hollantilainen Willoos tuli ja teki uransa parhaan levyn heti alkuvuoteen. Kaunista ja raskasta.





Vuoden albumi 5: Alien Vampires - Return me to Hell

Vuoden yllättäjä, oikein toimivaa industrialia.





Kiitokset jälleen äänestyksestä!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vuoden albumi 1: Panopticon - Rime of Memory
Vuoden albumi 2: Full of Hell & Nothing - When No Birds Sang
Vuoden albumi 3: Full of Hell & Primitive Man - Suffocating Hallucination
Vuoden albumi 4: Khanate - To Be Cruel
Vuoden albumi 5: Bell Witch - Future’s Shadow Part 1: The Clandestine Gate

En nyt sitä kolmatta Full of Hell julkaisua pistänyt tänne kun se oli vähän huono/tylsä. Bell Witchin on vähän pakko päästä tähän koska se levy on yksi biisi ja olisi hölmöä jos paras biisi listalle pääsisi yhden biisin levy mutta levy itsessään ei nappaisi top-5 paikan arvoisesti.

Vuoden biisi 1: Swans - Michael is Done
Vuoden biisi 2: Bell Witch - The Clandestine Gate
Vuoden biisi 3: The National - Smoke Detector
Vuoden biisi 4: Full of Hell & Primitive Man - Rubble Home
Vuoden biisi 5: Chelsea Wolfe - Whispers In The Echo Chamber
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Vuoden albumi 1: Rat Cage - Savage Visions
Vuoden albumi 2: Loma Prieta - Last
Vuoden albumi 3: Initiate - Celebrial Circus
Vuoden albumi 4: Avskum - En Annan Värld Är Möjlig
Vuoden albumi 5: Restraining Order - Locked In Time

Vuoden biisi 1: Loma Prieta - Glare
Vuoden biisi 2: Mutoid Man - Siren Song
Vuoden biisi 3: Restraining Order - Misled
Vuoden biisi 4: Grade 2 - Fast Pace
Vuoden biisi 5: Initiate - Fool

Vuoden pettymys (albumi):
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vuoden albumi 1: Kaunis Kuolematon - Mielenvalta
Vuoden albumi 2: In Flames - Foregone
Vuoden albumi 3: Katatonia - Sky Void of Stars
Vuoden albumi 4: Vorna - Aamunkoi
Vuoden albumi 5: Foo Fighters - But Here We Are

Vuoden biisi 1: Insomnium - Song Of The Dusk
Vuoden biisi 2: Katatonia - Birds
Vuoden biisi 3: Linkin Park - Lost
Vuoden biisi 4: Blink-182 - One More Time
Vuoden biisi 5: Foo Fighters - Rescued

Vuoden pettymys (albumi): - Godsmack - Lighting Up the Sky


Haastava vuosi top5 listauksen osalta. En osaa varsinaisesti pettymyksenä musiikkivuotta pitää, sillä omille soittolistoille on täytettä löytynyt vallan kiitettävästi, jopa yllättävistä suunnista. Peruslaadukasta tekemistä monilta bändeiltä, mutta tänä vuonna ei ihan niin selkeitä helmiä ole albumislistan kärkisijoja täyttämään. Päivästä riippuen tuossa voisi puolisen tusinaa muutakin albumia paikkansa ottaa. Mutta mennään näillä: Kaunis Kuolematon ja Vorna ovat omilla soittolistoillani paikkansa vakiinnuttaneet viime vuosina. Kummankaan uutukainen ei sinänsä huono ole, mutta Vornan tilalle päivästä riippuen voisin listalleni muutakin tarjota. Mielenvalta sen sijaan on listallani se albumi, joka tuossa kiistatta olisi päivästä riippumatta kärkisijoilla. Foregone o In Flamesilta onnistunut yhdistelmä bändin modernimpaa soundia ja toisaalta kurotus johonkin vuosikymmenen taa vaikutteita hakemaan. Katatonia, Foo Fighters.... Mitäpä sitä pyörää uudelleen keksimään enää näillä kilometreillä.


Järjestäjälle kiitokset, että vuotuinen palkintoraati kokoontuu jälleen kerran!
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Josko omatkin tässä välissä

Vuoden albumi 1: Excalion - Once Upon A Time
Vuoden albumi 2: Warmen - Here For None
Vuoden albumi 3: Bloodred Hourglass - How´s The Heart
Vuoden albumi 4: Chamelion - Legends & Lores
Vuoden albumi 5: Grymheart - Hellish Hunt

Kuten avausviestissä todettu, niin montaakaan levyä en edes hyllyyn asti ostanut. Mitään supertason sykähdyttävää ei tullut koko vuonna, vaan puhutaan hyvinkin tasaisesta laadusta. Ykkössijan ratkaisi ennen kaikkea se, että jo 25 vuotta olemassaollut melometallibändi Excalion (jota muuten kukaan ei edelleenkään edes tiedä) teki yhtäkkiä yli kymmenen vuoden tauon jälkeen noin kovan ja monipuolisen levyn. Kuulostaa juuri hyvällä tavalla reilun 20 vuoden takaisen Sonata Arctican ja Nightwishin sekoituksella pienillä Tarot-mausteilla

Warmen vaihtoi tyylinsä puhtaaksi CoB-tribuutiksi, asia josta palstallakin alkusyksystä keskusteltiin, ja johan alkoi toimia omaan korvaan hyvin. BRHG nyt on muodostunut jo melkoiseksi uuden polven Amorphikseksi, joka tekee koneen lailla hyvälaatuisia levyjä varsin kovalla tahdilla. Neljäntenä kotimaista wanhan koulukunnan sankariheviä vuosituhannen vaihteen tyylillä, pakko arvostaa koska ei tällaista musiikkia Suomessa käytännössä kukaan tee. Ja viidentenä nuori unkarilainen(!) folkmetal bändi löi tiskiin melkoisen old school Ensiferum pastissin, ja herätti kiistatta mielenkiinnon jatkoa ajatellen..

Vuoden biisi 1: Bloodred Hourglass - The Sun Still In Me
Vuoden biisi 2: Nordic Twilight - Sail Away
Vuoden biisi 3: Excalion - Resolution
Vuoden biisi 4: Venkulit - Viimeistä Kertaa
Vuoden biisi 5: Käärijä - Cha Cha Cha


Vuoden pettymys (albumi): Viikate - Askel

Pettymyksestä sananen. Jo yli kymmenen vuotta uransa kanssa tuuliajolla ollut vanha ikisuosikkini Viikate löi yhtäkkiä viime albumillaan tiskiin aivan uskomattoman kovan levyn, joka meni suoraan kaikkien vanhojen klassikoiden rinnalle. Mutta eipä se ilo kauaa kestänyt, koska tämän vuoden uusi levy oli taas sitä samaa ihan tyhjänpäiväistä nyky-Viikatetta, mitä tässä on viimeiset kymmenen vuotta muutoin kuultu..
 
Viimeksi muokattu:

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vuoden albumi 1: Movements - RUCKUS!
Vuoden albumi 2: Paperi-T - Joka päivä jotain katoaa
Vuoden albumi 3: Stam1na - X
Vuoden albumi 4: Paramore - This is Why
Vuoden albumi 5: Lika-Aki - Les Mains Sales

Vuoden biisi 1: Movements - Tightrope
Vuoden biisi 2: Paperi-T - muuttolinnut, rantahiekkaa,
Vuoden biisi 3: CORPSE ft. Bring Me the Horizon - CODE MISTAKE
Vuoden biisi 4: Bring Me the Horizon - AmEN!
Vuoden biisi 5: BEHM - Auringon suutelema

Vuoden pettymys (albumi): Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent
 

diavolo

Jäsen
Vuoden albumi 1: Paperi T - Joka päivä jotain katoaa
Vuoden albumi 2: Nyrkkitappelu - Ongelmanuorten sävellahja
Vuoden albumi 3: Orbit Culture - Descent
Vuoden albumi 4: Blackbraid - Blackbraid II
Vuoden albumi 5: Humanity's Last Breath - Ashen

Vuoden biisi 1: Paperi T - Sä tuut unohtuu
Vuoden biisi 2: Humanity's Last Breath - Labyrinthian
Vuoden biisi 3: The Dead South - Tiny Wooden Box
Vuoden biisi 4: Green Day - Dilemma
Vuoden biisi 5: Orbit Culture - From The Inside
 

Waluigi

Jäsen
Vuoden albumi 1: Stam1na - X
Vuoden albumi 2: Sleep of Monsters - III
Vuoden albumi 3: KYPCK - Prestupleniya protiv chelovechestva
Vuoden albumi 4: Viikate - Askel
Vuoden albumi 5: Kalmah - Kalmah

Vuoden biisi 1: Stam1na - X
Vuoden biisi 2: Nyrkkitappelu - Täytyy mennä niillä mitä on
Vuoden biisi 3: Fearout - Hey Stringer, Where's Wallace?
Vuoden biisi 4: KYPCK - Na poslednem prichale
Vuoden biisi 5: Old Gods of Asgard - Herald of Darkness

A.W. Yrjänän ja Kotiteollisuuden Sfinksi-kipale olisi tehnyt mieli nostaa biisilistalle, mutta se taitaa mennä jonkinlaisea coverina lopulta kuitenkin, vaikka melkoisen uuteen formiin laittoivat. Hieno rallatus yhtä kaikki.

Ei mikään napakymppivuosi, ja molemmat listat voisi mennä moneen muotoon. Insomnium, Primordial ja Warmen muun muassa kuuluisivat kyllä levylistalle, mutta vaikea on keksiä minkä tilalle. Olkoon sitten näin.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Vuoden albumi 1: Ismo Alanko - Me olemme ihme
Vuoden albumi 2: Radiopuhelimet - Radiopuhelimet
Vuoden albumi 3: Maustetytöt - Maailman onnellisin kansa
Vuoden albumi 4: Depeche Mode - Memento Mori
Vuoden albumi 5: Terveet Kädet - Kaikki kaikkia vastaan

Vuoden biisi 1: Ismo Alanko - Iloinen
Vuoden biisi 2: Ismo Alanko - Kasvien valtakunta
Vuoden biisi 3: Maustetytöt - Näkymätön Anna
Vuoden biisi 4: Radiopuhelimet - "Ikä on vain numero"
Vuoden biisi 5: Paleface - Mikä susta tulee isona (feat. Ylva Haru)

Ismo Alanko julkaisi helmikuussa soolouransa (post-Säätiö era) yhden parhaimmista levyistään. Awardsien biisien top femman olisi voinut täyttää pelkästään sen levyn kappaleilla, mutta ehkä kaksi riittää, koska pitää antaa tilaa myös muille fanittamilleni yhtyeille. Toinen suursuosikkini Radiopuhelimet ihastutti myös uransa 15. albumilla, joka on iloinen sekoitus yhtyeelle ominaista kulmikasta metelirokkia, mutta voiko sanoa, että myös funkya? Maustetyttöjen albumi kantaa edelleen suomalaisen popin ja rokin sanataiteen perintöä ollen ihastuttavasti lakoninen ja siinä määrin "kaurismäkeläinen", että yhtye sai kiinnityksen ohjaajamestarin uusimpaan elokuvaan. Analogisyntikoiden ja muun koneilun lisääntymisestä vastuussa on levyn tuottanut kokeellisen elektronisen musiikin velho Vladislav Delay, eli Sasu Ripatti. Albumilistalla neljännen sijan sai Andy Fletcherin kuoleman kokenut ja väkevän levyn julkaissut Depeche Mode. Bändin suomikeikan peruuntuminen keliolosuhteisiin oli myös musiikkivuoden suurin pettymys. Viidennella sijalla onkin sitten kaikkien suosikki, yli 40 vuotta hardcoren ilosanomaa tarjoillut Terveet Kädet. Jonkinlainen identiteettikriisi Lapin Helvetteineen lienee selätetty ja bändin metallinen hc-keitos maistuu kuin soppapullo punkkifestareilla. Biisifemmassa viimeisen sijan otti Paleface, joka osoitti samalla, että kynänsä ei ole edelleenkään tylsynyt.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Vuoden albumi 1: NF - Hope
Vuoden albumi 2: Paperi T - Joka päivä jotain katoaa
Vuoden albumi 3: Behm - Merkittävät erot
Vuoden albumi 4: Ruusut - Melankolia 2
Vuoden albumi 5: Gasellit - Gasellin kyynel

Vuoden biisi 1: NF - Hope
Vuoden biisi 2: Ruusut - Alku feat. Paperi T
Vuoden biisi 3:
Paperi T - muuttolinnut rantahiekkaa feat. Pariisin Kevät
Vuoden biisi 4: NF - Happy
Vuoden biisi 5: Behm - Viimeinen tanssi feat. Olavi Uusivirta

Vuoden pettymys (albumi): -

Vuoden albumi ja biisi ihan no brainer itselleni. Jokin tuossa NF:n mahtipontisessa ja melankolisessa tunnelmassa iskee omaan sieluun. Joku varmaan sanoo, että markan Eminem, mutta minä viis veisaan siitä. Harvinaista räpissä, että joku tekee kaikki kappaleet ilman kirosanoja. Noussut viime vuosina kovaa vauhtia yhdeksi kaikkien aikojen suosikeistani ja kadun aivan saatanasti sitä, että en saanut järjestettyä lippuja hänen Euroopan kiertueelle. Ehkä ensi kerralla sitten...

Paprun levy ja featti Ruusujen kappaleessa nosti soittolistallani eniten soitetuimmaksi kotimaiseksi artistiksi Paperi T:n. Huikea levy jälleen kerran ja hyvät keikkavedot kesällä mitä tuli pari kertaa nähtyä livenä.

Behm on Behm, joku tuossa nätissä lauluäänessä ja melankolisessa tunnelmassa osuu itselle (melankolia best).

Ruusuilla onkin sitten Melankolia 1 ja 2 albumi. Melankolia mainittu jälleen... :D

Gasellin kyynel ei ollut melankoliaa täynnä, mutta hieno levy joka tapauksessa. Suosikki bilebändi näistä ja hyvä show livenä.

Kylläpä listaa katsoessa pisti miettimään miksi tuon tyylinen musiikki iskee minulle.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Vuoden albumi 1: Art School Girlfriend - Soft Landing
Vuoden albumi 2: Kelela - Raven
Vuoden albumi 3: Slowdive - Everything Is Alive
Vuoden albumi 4: Everything but the Girl - Fuse
Vuoden albumi 5: Jessie Ware - That! Feels Good!

Vuoden biisi 1: dEUS - 1989
Vuoden biisi 2: Slowdive - the slab
Vuoden biisi 3: Paramore - Big Man, Little Dignity
Vuoden biisi 4: Art School Girlfriend - The Weeks
Vuoden biisi 5: Jessie Ware - Begin Again

Vuoden pettymys (albumi):

Mahtavaa, että tämä on saatu taas tulille! Kiitos @PataJaska siitä.

Alustava lista yllä. Tänä vuonna tuli paljon melko hyviä levyjä ja muutama valio. Vielä on jonkin verran kuuntelematta ja mahdolliset päivitykset lisätään ennen tammikuun loppua asianmukaisen tagin kera. Aika elektroniseen (kevyempään, popimpaan?) suuntaan on omat mieltymykset näköjään painottumassa, kun yhtään metallilevyä ei ainakaan toistaiseksi listoille mahdu.

Albumeista lyhyesti:
-Art School Girlfriend on itselleni uusi tuttavuus. Elektronista huokailupoppia pienellä edgellä.
-Kelelan Raven on kokeilevampaa modernia R'n'B:tä jännällä ambient vivahteella.
-Slowdive onnistuu kuulostamaan itseltään, mutta silti päivittää soundiaan 20-luvulle.
-EBTG voisi sanoa lähes samat sanat, vaikka tyyli on hieman eri. Mahtavaa kun pitkän linjan toimijat toimittavat yhä korkealla tasolla.
-Jessie Ware jatkaa hieman päivitettynä loisteliaan What's Your Pleasure?:n jälkeen. Kysymysmerkki on muuttunut huutomerkiksi ja tyyliin tullut lisää groovea ja torvia. Mystisyys muuttunut bileiksi, mutta pettämätön tyylikkyys säilynyt.

Biisit:

-Belgian dEUS tuottaa 1989 biisillä takautuvaa nostalgiaa. Laulajalla hieno ääni.
-Slowdiven uusimmalta olisi voinut valita melkein minkä vain biisin. Albumin päätösraita soi uhkaavan jylhänä.
-Paramoren uusimmalta pidin näistä rennomman letkeistä kappaleista, kuten tämä.
-Art School Girlfriendin levyltä maalailevaa kaikupuuroa, eteeristä huokailua ja hieman rosoa.
-Jessie Waren uusimman levyn hieno groove ja elegantti tyylikkyys vangittu tässä ehkä parhaiten.
 
Viimeksi muokattu:

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Vuoden albumi 1: Moonlight Sorcery - Horned Lord of the Thorned Castle
Vuoden albumi 2: Warmen - Here For None
Vuoden albumi 3: In Flames - Foregone
Vuoden albumi 4: Wake Up Frankie - Thrashrockin` Beats
Vuoden albumi 5: Turmion Kätilöt - Omen X

Vuoden biisi 1: Warmen - Hell on Four Wheels
Vuoden biisi 2: Old Gods of Asgard - Herald of Darkness
Vuoden biisi 3: Moonlight Sorcery - In Coldest Embrace
Vuoden biisi 4: Kaunis Kuolematon - Surussa Uinuva
Vuoden biisi 5: In Flames - Meet Your Maker

Spoilerissa biisit linkattuina jos joku haluaa kuunnella.

Vuoden pettymys (albumi): Viikate - Askel
 

DDeke

Jäsen
Ensituntumalta mennyt musiikkivuosi tuntuu edellistä heikommalta. Huomasin ostaneeni vuoden aikana paljon live-levyjä sekä vanhempaa musiikkia ja 2023 julkaistut selvässä vähemmistössä. Paljon tuli kuunneltua erilaista musiikkia laajasta valikoimasta genrejä ja löydettyä uusia suosikkejakin. Viimevuoteen verrattuna en kuitenkaan löytänyt niin montaa uutta "klassikko"-albumia, joiden pariin tulen palaamaan aina uudelleen ja uudelleen.
Tänä vuonna parikin levyjen ulkopuolista yksittäistä biisiä nousi ihan kärkeen. Toinen vuoden "suurin" kappale ja toinen viimemetreillä takavasemmalta tullut yllättäjä.

Vuoden albumi 1: Teksti-TV 666 - Vapauden Tasavalta
- Uusi tuttavuus, jota minulle suositeltiin. Iski heti kovaa.

Vuoden albumi 2: Stam1na - X
- Stam1na ei petä. Ei ole vielä ehtinyt nousta kuitenkaan heidän parhaisiinsa. Vaatii lisäkuuntelua lopullista arviota varten. Kokonaisuudesta ei ole vielä löytynyt yksittäistä suosikkia.

Vuoden albumi 3: Gasellit - Gasellin Kyynel
- Julkaisu osui sopivaan itselle sopivaan väliin ja oli kovassa kuuntelussa julkaisun aikoihin.

Vuoden albumi 4: Metallica - 72 Seasons
- Tähän sopii samat sanat kuin Stam1nan kohdalla.

Vuoden albumi 5: Maustetytöt - Maailman onnellisin kansa
- Ei yhtyeen edeltävän levyn veroinen, mutta tälläkin levyllä omat hetkensä.

Vuoden biisi 1: Käärijä - Cha Cha Cha
- Eipä tähän taida olla vaihtoehtoja. Vuoden suurin biisi, josta lähes jokaisella on mielipide.


Vuoden biisi 2: Old Gods of Asgard - Herald of Darkness
- Tulee kahmimaan pelimusiikkipalkintoja. Hieno teos.


Vuoden biisi 3: Teksti-TV 666 - Kuukauden myyjä
- Levyllä pari muutakin kärkipaikasta taistelevaa kappaletta, mutta tämä toimii tällä hetkellä parhaiten.


Vuoden biisi 4: Gettomasa - Meit ei oo
- Biitti ja flow toimii.



Vuoden biisi 5: Gasellit - Laulu ilman sanoja
- Nousi levyltä suurimmaksi suosikiksi ja tehosoittoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Zeic

Morso

Jäsen
Vuoden albumi 1: Insomnium - Anno 1696
Vuoden albumi 2: Bjørkø - Heartrot
Vuoden albumi 3: Before The Dawn - Stormbringers
Vuoden albumi 4: Stam1na - X
Vuoden albumi 5: ...And Oceans - As In Gardens, So In Tombs

Vuoden biisi 1: Käärijä - Cha Cha Cha
Vuoden biisi 2: Stam1na - Muistipalatsi
Vuoden biisi 3: Sonata Arctica - First in Line
Vuoden biisi 4: Stam1na - Taivas
Vuoden biisi 5: Never Stop The Sadness - The Land of Long Shadows

Vuoden pettymys (albumi): Wintersun ei saanut tänäkään vuonna uutta albumia ulos
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Vuoden albumi 1: Stam1na - X
Vuoden albumi 2: Bloodred Hourglass - How´s the heart?
Vuoden albumi 3: The Rolling Stones - Hackney Diamonds
Vuoden albumi 4: Ursus Factory - IO
Vuoden albumi 5: I Am Your God - SINister

Vuoden biisi 1 : Stam1na - X
Vuoden biisi 2: Bloodred Hourglass - Fragile
Vuoden biisi 3: The Rolling Stones - Whole Wide World
Vuoden biisi 4: Ursus Factory - Sadetakin Pintaan
Vuoden biisi 5: BEHM - Auringon Suutelema

Vuoden pettymys: Viikate - Askel- levy
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden albumi 1: The Answer - Sundowners
Vuoden albumi 2: The Rolling Stones - Hackney Diamonds
Vuoden albumi 3: Alice Cooper - Road
Vuoden albumi 4: Phil Campbell & the Bastard Sons - Kings of the Asylum
Vuoden albumi 5: Bernie Marsden - Working Man

Vuoden biisi 1 : the Beatles - Now and Then
Vuoden biisi 2: The Rolling Stones - Mess It Up
Vuoden biisi 3: Luke Morley - Killed By Cobain
Vuoden biisi 4: Black Star Riders - Better Than Saturday Night
Vuoden biisi 5: Uriah Heep - Freedom to Be Free
 

Waluigi

Jäsen
Vuoden pettymys (albumi): Wintersun ei saanut tänäkään vuonna uutta albumia ulos

Onko se sauna jo valmis?
Kenties! Facebookissa kertovat seuraavaa:

THE BIGGEST WINTERSUN NEWS IS COMING AFTER THE NEW YEAR
The last six months have been quiet for Wintersun but for a good reason... A calm before the storm perhaps? Maybe you even thought that Wintersun was dead? No, Wintersun will never die! Get ready for the biggest news in the 2nd week of January after the New Year holidays!

Jos JMA2024:n suurin pettymys on tammikuun toisella viikolla Patreon-tilaajille yksinoikeudella paljastettu Wintersunin uusi kaupallinen yhteistyö plektravalmistajan kanssa niin olkoon sitten niin. Paljoa enempää ei tohdi enää tässä vaiheessa odottaa, mutta eittämättä tämä pidempi radiohiljaisuus kiinnitti omankin huomion syksyn mittaan.

Tosin sama hiljaisuus tuntuu vieneen The Weather Systemsin, Verenpisaran, Throes of Dawnin ja Eternal Tears of Sorrowin. Vaan toivo kuolee viimeisenä.
 

Boomhauer

Jäsen
Vuoden albumi 1: Kristiina - Palavan rakkauden aika
Vuoden albumi 2: Caroline Polachek - Desire, I Want to Turn Into You
Vuoden albumi 3: Tinyhawk & Bizzarro - Nekorok
Vuoden albumi 4: MSPaint - Post-American
Vuoden albumi 5: Slowdive - Everything Is Alive

Vuoden biisi 1: Kristiina - Aloe vera
Vuoden biisi 2: Caroline Polachek - Welcome to My Island
Vuoden biisi 3: Teini-Pää - Supernova
Vuoden biisi 4: Pearly Drops - Haunted
Vuoden biisi 5: Teksti-TV 666 - Jeffrey
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Vuoden albumi 1: Vapaa Maa - Äiti Systeemi





Vuoden albumi 2: The National - First Two Pages of Frankenstein





Vuoden albumi 3: Lapsuus - Huoleton & suruton





Vuoden albumi 4: Blink 182 - One More Time





Vuoden albumi 5: Sleep Token - Take Me Back to Eden





Vuoden biisi 1: Blink 182 - More Than You Know
Vuoden biisi 2: Vapaa Maa - Maalissa
Vuoden biisi 3: Sleep Token - Vore
Vuoden biisi 4: The National - Eucalyptus
Vuoden biisi 5: Lapsuus - Surrur

Vuoden pettymys (albumi):

En kommentoi
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ihan ok levyvuosi, kymmeniä levyjä tuli kuunneltua vähintään kertaalleen läpi. Näistä kenties 8-10 sellaisia, millä oli realistiset mahdollisuudet omalle top5-listalle. Biisipuolelta jäi tästä rannalle muutama sellainen, joka oli julkaistu jo sinkkuna 2022. Omiin korviin päätyi vasta vuoden 2023 levyjulkaisujen yhteydessä Turmion Kätilöiden Kuolettavia Vammoja sekä Xandrian Ghosts, nämä olisi top5-kamaa, mikäli edustuskelpoisia.

Mutta itse listat näyttävät tältä:

Vuoden albumi 1: Psychework - Spark Of Hope
Vuoden albumi 2: Ad Infinitum - Chapter III - Downfall
Vuoden albumi 3: Kamelot - The Awakening
Vuoden albumi 4: Crowne - Operation Phoenix
Vuoden albumi 5: Rexoria - Imperial Dawn

Vuoden biisi 1: Psychework - Viipuri
Vuoden biisi 2: Xandria - Your Stories I'll Remember
Vuoden biisi 3: Serenity feat. Roy Khan - The Fall Of Men
Vuoden biisi 4: Angus McSix - Sixcalibur
Vuoden biisi 5: Hämatom & Dymytry - Víc Než Bůh

Vuoden pettymys (albumi): Cyhra - The Vertigo Trigger
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Vuoden albumi 1: Turmion Kätilöt: Omen X
Vuoden albumi 2: Maustetytöt: Maailman onnellisin kansa
Vuoden albumi 3: BEHM: Merkittävät erot
Vuoden albumi 4: Bee: Hupsis
Vuoden albumi 5: Portion Boys: Dynastia

Vuoden biisi 1: Käärijä: Cha cha cha
Vuoden biisi 2: Alessandra: Queen Of Kings
Vuoden biisi 3: Calvin Harris feat Ellie Goulding - Miracle
Vuoden biisi 4: ibe: Blondina
Vuoden biisi 5: Turmion Kätilöt: Verestä sokea
 
Viimeksi muokattu:

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Kiitokset @PataJaska järkkäilystä! Vuoden parhaita ketjuja ja hienoa päästä jälleen miettimään omia suosikkeja ja lukemaan muiden mielipiteitä. Oli kyllä taas niin massiivinen musiikkivuosi, että omaa listaa joutui miettimään tosissaan. Mutta mennään näillä:

Vuoden albumi 1: Mikko Herranen - Varjot
Vuoden albumi 2: In Flames - Foregone
Vuoden albumi 3: Maustetytöt - Maailman onnellisin kansa
Vuoden albumi 4: Psychework - Spark Of Hope
Vuoden albumi 5: Ismo Alanko - Me Olemme Ihme

Mikko Herranen yllätti puskista. Kyllä, muistan kaverin Voice of Finlandista reilun 10 vuoden takaa ja sitä seuranneista soololevyistä. Ja onhan hänellä bändi- ja muita virityksiäkin ollut vaikka ja mitä, mutta nyt uusin soololevy iski kyllä puun takaa ja kovaa. Biisit perustuvat entisen koulukiusaajan, Mr.Hirvosen kokemuksiin ja on hyvin henkilökohtainen. Herranen on saanut tuskan puettua paperille ja biiseihin kyllä varsin mallikkaasti ja onpahan kovaa tavaraa alusta loppuun!

Vuoden biisi 1: Mikko Herranen - Jonakin päivänä
Vuoden biisi 2: Shawn James - Muerte mi Amor
Vuoden biisi 3: Serenity feat. Roy Khan - The Fall Of Men
Vuoden biisi 4: Beyond The Black - Is There Anybody Out There?
Vuoden biisi 5: Psychework - Viipuri

Vuoden pettymys (albumi): Metallica, Viikate tai Edu Kettunen. Ensinmainittu julkaisi varsin tasapaksun ja massiivisen albumin, joka ei ole soittimessa sitten julkaisun soinut. Viikate taas laski tasoa selkeästi todella hienosta edeltäjästään. Ja Edu taas vaihtoi kielen englanniksi, eikä toimi samalla tasolla kuin suomeksi. Valitaan Viikate.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös