Jatkoaika Hockey League (JHL) Kausi 4 (Playstation NHL 21)

  • 3 671
  • 34

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Sauna on laitettu lämpiämään.
Puita on lyöty kamiinaan.
Mutta Tortorellan suojatit tulevat kaukaa Ohiosta.


--

Ensin tosiaan harkitsin, josko kausi 4 jäisi välistä, mutta edellinen sesonki sekä Kolmosen että HUT-liigakokeilun puolella osoittivat loppusuoralla pientä toivoa paremmasta ja 21:sen parissa on ollut pelin yleiseen "rikkinäisyyteen" nähden sen verran hyvä meininki, että hittolainen...

Columbuksen puikoissa lähden rakentamaan uskottavuutta. Altavastaajana käytännössä jokaiseen peliin, mutta sehän sopii...

Päätän kaudenavauslehdistötilaisuuteni Hannu Aravirran sanoihin: (linkki YouTube-videoon)

Kyllä mä uskon, että tolla joukkueella voidaan mennä ihan päätyyn asti
-- tietysti se on sama tilanne monella muullakin joukkueella tässä tilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
Cup-otteluparit on arvottu:
@Spidy#29 vs @Naaappi-
@fakki vs @Top-Sukka
@TurtleDef vs @Kulkija
@Lucky Thirteen vs (vapaa lippu 2. kierrokselle)
@mustaoranssi vs @LostHorizon
@Apex vs @Nemonieminen
saskipoeka00 vs @Randalf
@kamenski vs @Linjatuomari
@Surtr vs @Lukko4ever
Topza42 vs @Fury
@Mazaa vs @SouthernBoogieCat
(vapaa lippu 2. kierrokselle) - @Jere00
@Sapadetot vs @Benu
vire30 vs Kuningask24
@HighFlyer#95 vs @Mastokaupunki
@Outzala vs @FiveHole

Viikko aikaa pelata. Ensi maanantaina (viimeistään) arvotaan taas uusi kierros!
 
Viimeksi muokattu:

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
18 peliä kautta takana Columbuksen puikoissa.

5-11-2

Paljon on positiivistakin!

Kausi tuli avattua Dallas Starsia (Kuningask24 / ei tunnusta) vastaan.Tuttuun tapaan olin alkuun aivan telineissä, mistä seurauksena takaa-ajoasema heti ottelun alkuun. Loppua kohden peli alkoi asettua paremmin uomiinsa, mutta maaliin asti ei kiekko tietään löytänyt. Tuloksena kuusi-muna. Toinen kohtaaminen oli tasaisempaa vääntöä ja hyvää puolustamista molemmilta joukkueilta. Columbuksen fyysinen koohotus ympäri jäätä teki Dallasin pelaamisen luultavasti paikoin hyvinkin epämukavaksi, mutta lopussa Dallasin kliinisyys maalipaikoissa ratkaisi, eikä väsynyt Columbus saanut enää puserrettua peliä tasoihin. Paljoa enempää hikeä joukkue ei kuitenkaan olisi voinut erittää, joten ehdottomasti saappaat jalassa kaaduttiin ja parepi voitti. 4-2 tappio.

DAL-CBJ 6-0
DAL-CBJ 4-2

Seuraavaksi vastaan asettui Dallasin tapaan varsin vakuuttavasti esiintynyt Calgary ( Topza42 / ei vielä tunnusta täällä). Kaava oli itselleni aika tuttu: muutama takaiskumaali, kavennus, hyvää taistelua ja lopulta eväät vain loppuu ja jälki on rumaa. 9-1 lopputulos ei jättänyt seliteltävää! Toiseen otteluun Columbus tuli hieman valmiimmin, mutta jäi kuitenkin lopulta jalkoihin numeroin 8-3

CGY-CBJ 9-1
CGY-CBJ 8-3

Seuraavana löytyä, muttei luovuttanutta, Columbusta vastaan luisteli Anaheim Ducks / @fakki, jonka olin jokusen kerran eri kausilla kohdannutkin. Vanhojen merkkien perusteella odotin hieman tasaisempaa peliä, sillä yleensä pelityylini on sopinut häntä vastaan hiukan paremmin, vaikka suurimmaksi osaksi tappioita oli näistäkin kohtaamisista tullut. Sellainen tuli tälläkin kertaa, sillä 8-2 lukemat eivät jättäneet seliteltävää. Peli tosin "repesi" tapahtumiin nähden aika paljon, mistä seuraava, kenttätapahtumien puolesta varsin samanlainen, mutta tulokseltaan hillitympi 3-1 päättynyt peli antoi osviittaa. Hyvä taistelu, mutta kliinisyyttä maalintekoon kaivataan.

ANA-CBJ 8-2
ANA-CBJ 3-1

Voittotilin Columbus pääsi avaamaan lopulta @Spidy#29 vastaan. Columbuksen 8-7 voittoon päättynyt ottelu oli aikamoista hurlumheitä, jossa nähtiin kirejä puolin ja toisin. Esimerkiksi ensimmäisen vitosen aikana olin 3-0 tappiolla, josta nousu rinnalle ja ohi, kunnes tilanne kääntyi lopussa taas toisinpäin. Aivan viime hetkillä Columbus kuitenkin veivasi voittomaalin. Tällä kertaa näin päin. Maalihanat oli kuitenkin viimein avattu kunnolla ja myös seuraava ottelu tuotti 8 maalia, joista osa tosin aika halpoja #änäri... -tapauksia. 8-2 lukemat mairittelivat, joskin toki puolustuskin oli edellisottelua terävämpää.

FLA-CBJ 7-8
FLA-CBJ 2-8

Floridan aurinkorantojen jälkeen oli aika suunnata katse Kanadan havumetsiin, kun vastaan luisteli Toronto / @HighFlyer#95. Edellisten pelien maalijuhlaa ei ollut luvassa, vaan hikistä vääntämistä ja pieniä eroja. Tällä kertaa suurin ero taisi tulla maalinsuulla, sillä Columbukselle kiekko pomppi ja ailahdelleelta Korpisalolta JHL-pelien ykkösvahdin viitan ottanut Elvis Merzlikins liimasi Toronton kudit varmuudella ja paikkasi siinä sivussa muutaman puolustusvirheen. Tällä kertaa nämä maalin pelit kääntyivät siis Columbukselle ja oltiin jo orastavassa voittoputkessa. Taisteluvoitot.

Pojat meni tosi kovaa eteenpäin.

TOR-CBJ 2-3
TOR-CBJ 1-2

Liikaan ylpistymiseen ei kuitenkaan ole aihetta ja @Lukko4ever Philadelphian ohjaksissa katkaisi Sinitakkien liidon. Ensimmäinen kohtaaminen oli tasainen, joskin kohtuullisen maalirikas vääntö, joka kääntyi lopulta rankkareilla Philadelphian hyväksi 6-5. Johtoasema ehti vaihdella aivan ottelun loppuhetkilläkin puolin ja toisin ja jatkot+rankkarit olivat siinä mielessä luonteva jatkumo. Toki sääli, ettei paketti pysynyt kasassa johtoaseman pitämiseksi. Johtoasemassa pelaamisessa on vielä opeteltavaa! Toinen ottelu oli pikkuisen avoimempaa kiekottelua, mutta niin ikään raivokasta taistelua. Liekö edellisen pelin hapot painaneet, tai sitten Tortorellan pelikirja oli kauttaaltaan scoutattu, mutta uhrautuvasti raastanut Columbus oli tässä ottelussaa sen ratkaisevan puolittaisen potkun perässä, eikä kunnon kirivaihdetta saatu missään vaiheessa silmään. 6-4 tappio.

PHI-CBJ 6-5 rl.
PHI-CBJ 6-4

Tappioiden tiellä jatkoin myös Nashvillen /@Linjatuomari käsittelyssä. Kantri soi ja Columbukselle 7-1 turpaan. Seuraava peli toisaalta näytti taas, että maalinteon suhteen nämä on joskus aika pienestä kiinni. Siinä missä edellisessä ottelussa ei tuntunut mikään onnistuvan, haastoi Columbus tällä kertaa ihan tosissaan maalintekokilvassa ja jatkoille mentiin tilanteessa 5-5. Viihdyttävää ja taidokasta kiekottelua tarjonneet jatkot päättyivät lopulta (jälleen) kantrin rämpyttelyyn, Nashvillen naulatessa 6-5 lopputuloksen Elviksen selän taakse. Ei riittänyt tälläkään kertaa Columbuksen rimpuilu!

NSH-CBJ 7-1
NSH-CBJ 6-5 ja.

Columbuksen Sinitakit eivät kuitenkaan luovuta! Vastaan asettuu sarjaa johtava New York Rangers, ohjaksissa @Top-Sukka. Columubs on lähellä yllätystä, sillä Elvis paikkaa muutaman karmean kiekonmenetyksen upeilla torjunnoilla ja välillä käydään johdossakin, mutta kliinisyydessä on jälleen hiuksenhieno ero ja Elviksen gamesaver-repertuaarillakin on rajansa. Niukka 6-5 tappio hyvän taistelun päätteeksi. Seuraavassakin ottelussa Columbus roikkuu paikoitellen urhoollisesti mukana, mutta Rangers mättää pariin otteeseen muutaman maalin putkeen ja kaikki yllätyskortit taisi tulla käytettyä jo edellisessä ottelussa. Parempi voitti, tällä kertaa selkein numeroin, 7-3.

NYR-CBJ 6-5
NYR-CBJ 7-3

Kun kerran New Yorkin kiertueelle on lähdetty, niin miksi lopettaa Madison Square Gardeniin... Olihan kohdattava myös Saarelaiset / @SouthernBoogieCat! Ensimmäinen ottelu oli Columbuksen osalta armotonta pommitusta, mutta aluksi ei meinannut upota millään ja Islanders menikin 1-0 johtoon kaksin-kolminkertaisen maskin tapaa lipuneella yv-maalilla. Columbuksen tasoituskin jatkoi pompun pompun pomppujen linjalla; epämääräinen kaaliperhonen liihotteli lopulta Varlamovin selän taakse. Lopulta vimmattu ampuminen tuotti tulosta ja Columbus meni menojaan: 36 laukausta, 5 maalia. Islanders taisteli lähemmäs kolmannen erän puolta väliä aivan rinnalla ja teki toisenkin maalin. 10 vetoa, 2 maalia. Tehokasta! Islanders puolusti maalinedustaa erinomaisesti ja taisteli muutenkin huimasti. Seuraava ottelu toi siitä viimein palkinnon. Columbuksella oli vaikeuksia saada vetoja ylipäätään läpi ja syötöistä puuttui terävyys. Ne vedot, jotka lähtivät maalia kohti viuhuivat usein järjestään ohi ja Varlamov ja tiiviinä pysynyt Isles-puolustus hoitivat loput. Muutama nopea kuvio tuotti kuitenkin tulosta ja 2-0 johtoasaemassa kolmanteen erään. Siihen se lento sitten loppuikin, sillä Islandersin kaksi salamamaalia toivat Saarelaiset rinnalle ja lopulta ohi. Columbus oli aivan telineissä. Viimeiset minuutit olivat armotona pommitusta, mutta tolppien väliin osuminen tuotti edelleen vaikeuksia ja Varlamov otti pari huikeaa koppia. New York Islanders nappasi kauden avausvoittonsa täysin ansaitusti, kovan työnteon kautta ja toisinkuin Columbuksella usein tällä kaudella, ei Saarelaisten käsi tärissyt silloin kun oli paikka ratkaista.

NYI-CBJ 2-5
NYI-CBJ 3-2

--
Lisäksi CUP-ottelusta Pittsburghia vastaan 4-9 tappio. Alkuun pari takaiskua, hyvä kirivaihe ja lopulta kylmää kyytiä Malkinin ja kumppaneiden käsittelyssä. Viimeinen erä oli aika kosmetiikkaa. Hauska peli, jossa olin kuitenkin turhan monta potkua perässä muutamasta hyvästä vaiheesta huolimatta. Saskipoeka pelaa syystäkin Liigaa, eikä Divaria!
--

Kokonaisfiilis on siis varovaisen positiivinen! Tasaisuuden puute ja sulamiset ovat edelleen olleet ongelmana, mutta toisaalta vastustajien tasoon suhteutettuna peliesitykset ovat olleet paikoitellen todella hyviä. Hyvää taistelua, poskettomia taklausmääriä ja sitkeää roikkumista ja hääräämistä. Lisäksi kankean alun jälkeen myös maalinteko on alkanut maistua. Ilmeisimpien hyökkäyspään dynamojen, kuten Dubois, Atkinson ja Domi lisäksi onnistujia ovat ehdottomasti olleet kolmosketjun Mikko Koivu ja Mikhail Grigorenko. Koivu on tullut tähän kauteen yllättävän hyvällä jalalla... liekö jokin enne? Nelosketju sen sijaan on ollut lukuisia kertoja hankaluuksissa, vaikka etenkin Riley Nash on muutaman kerran väläytellytkin. Josko nelosenkin peli vielä tiivistyisi, niin sitkeä neljällä kentällä jauhaminen onnistuisi vieläkin kovemmalla intensiteetillä.

Muutamat niukat tappiot ja pistemenetykset - etenkin silloin, kun johtoasema tai tasapelitilanne on menetetty aivan pelin loppuhetkillä - toki aina syövät, sillä noita irtopisteitä pitäisi ehdottomasti saada raavittua nykyistä paremmalla prosentilla. Lopuissa peleissä on siis korostetun paljon panosta. Kävi miten kävi, pyrin jatkamaan tällä veemäisellä raastamisella jatkossakin.

Mennään eteenpäin.

(muokattu CUP-maininta + recordi)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
18 peliä kautta takana Columbuksen puikoissa.

Paljon on positiivistakin!

Kausi tuli avattua Dallas Starsia (Kuningask24 / ei tunnusta) vastaan.Tuttuun tapaan olin alkuun aivan telineissä, mistä seurauksena takaa-ajoasema heti ottelun alkuun. Loppua kohden peli alkoi asettua paremmin uomiinsa, mutta maaliin asti ei kiekko tietään löytänyt. Tuloksena kuusi-muna. Toinen kohtaaminen oli tasaisempaa vääntöä ja hyvää puolustamista molemmilta joukkueilta. Columbuksen fyysinen koohotus ympäri jäätä teki Dallasin pelaamisen luultavasti paikoin hyvinkin epämukavaksi, mutta lopussa Dallasin kliinisyys maalipaikoissa ratkaisi, eikä väsynyt Columbus saanut enää puserrettua peliä tasoihin. Paljoa enempää hikeä joukkue ei kuitenkaan olisi voinut erittää, joten ehdottomasti saappaat jalassa kaaduttiin ja parepi voitti. 4-2 tappio.

DAL-CBJ 6-0
DAL-CBJ 4-2

Seuraavaksi vastaan asettui Dallasin tapaan varsin vakuuttavasti esiintynyt Calgary ( Topza42 / ei vielä tunnusta täällä). Kaava oli itselleni aika tuttu: muutama takaiskumaali, kavennus, hyvää taistelua ja lopulta eväät vain loppuu ja jälki on rumaa. 9-1 lopputulos ei jättänyt seliteltävää! Toiseen otteluun Columbus tuli hieman valmiimmin, mutta jäi kuitenkin lopulta jalkoihin numeroin 8-3

CGY-CBJ 9-1
CGY-CBJ 8-3

Seuraavana löytyä, muttei luovuttanutta, Columbusta vastaan luisteli Anaheim Ducks / @fakki, jonka olin jokusen kerran eri kausilla kohdannutkin. Vanhojen merkkien perusteella odotin hieman tasaisempaa peliä, sillä yleensä pelityylini on sopinut häntä vastaan hiukan paremmin, vaikka suurimmaksi osaksi tappioita oli näistäkin kohtaamisista tullut. Sellainen tuli tälläkin kertaa, sillä 8-2 lukemat eivät jättäneet seliteltävää. Peli tosin "repesi" tapahtumiin nähden aika paljon, mistä seuraava, kenttätapahtumien puolesta varsin samanlainen, mutta tulokseltaan hillitympi 3-1 päättynyt peli antoi osviittaa. Hyvä taistelu, mutta kliinisyyttä maalintekoon kaivataan.

ANA-CBJ 8-2
ANA-CBJ 3-1

Voittotilin Columbus pääsi avaamaan lopulta @Spidy#29 vastaan. Columbuksen 8-7 voittoon päättynyt ottelu oli aikamoista hurlumheitä, jossa nähtiin kirejä puolin ja toisin. Esimerkiksi ensimmäisen vitosen aikana olin 3-0 tappiolla, josta nousu rinnalle ja ohi, kunnes tilanne kääntyi lopussa taas toisinpäin. Aivan viime hetkillä Columbus kuitenkin veivasi voittomaalin. Tällä kertaa näin päin. Maalihanat oli kuitenkin viimein avattu kunnolla ja myös seuraava ottelu tuotti 8 maalia, joista osa tosin aika halpoja #änäri... -tapauksia. 8-2 lukemat mairittelivat, joskin toki puolustuskin oli edellisottelua terävämpää.

FLA-CBJ 7-8
FLA-CBJ 2-8

Floridan aurinkorantojen jälkeen oli aika suunnata katse Kanadan havumetsiin, kun vastaan luisteli Toronto / @HighFlyer#95. Edellisten pelien maalijuhlaa ei ollut luvassa, vaan hikistä vääntämistä ja pieniä eroja. Tällä kertaa suurin ero taisi tulla maalinsuulla, sillä Columbukselle kiekko pomppi ja ailahdelleelta Korpisalolta JHL-pelien ykkösvahdin viitan ottanut Elvis Merzlikins liimasi Toronton kudit varmuudella ja paikkasi siinä sivussa muutaman puolustusvirheen. Tällä kertaa nämä maalin pelit kääntyivät siis Columbukselle ja oltiino orastavassa voittoputkessa. Taisteluvoitot.

Pojat meni tosi kovaa eteenpäin.

TOR-CBJ 2-3
TOR-CBJ 1-2

Liikaan ylpistymiseen ei kuitenkaan ole aihetta ja @Lukko4ever Philadelphian ohjaksissa katkaisi Sinitakkien liidon. Ensimmäinen kohtaaminen oli tasainen, joskin kohtuullisen maalirikas vääntö, joka kääntyi lopulta rankkareilla Philadelphian hyväksi 6-5. Johtoasema ehti vaihdella aivan ottelun loppuhetkilläkin puolin ja toisin ja jatkot+rankkarit olivat siinä mielessä luonteva jatkumo. Toki sääli, ettei paketti pysynyt kasassa johtoaseman pitämiseksi. Johtoasemassa pelaamisessa on vielä opeteltavaa! Toinen ottelu oli pikkuisen avoimempaa kiekottelua, mutta niin ikään raivokasta taistelua. Liekö edellisen pelin hapot painaneet, tai sitten Tortorellan pelikirja oli kauttaaltaan scoutattu, mutta uhrautuvasti raastanut Columbus oli tässä ottelussaa sen ratkaisevan puolittaisen potkun perässä, eikä kunnon kirivaihdetta saatu missään vaiheessa silmään. 6-4 tappio.

PHI-CBJ 6-5 rl.
PHI-CBJ 6-4

Tappioiden tiellä jatkoin myös Nashvillen /@Linjatuomari käsittelyssä. Kantri soi ja Columbukselle 7-1 turpaan. Seuraava peli toisaalta näytti taas, että maalinteon suhteen nämä on joskus aika pienestä kiinni. Siinä missä edellisessä ottelussa ei tuntunut mikään onnistuvan, haastoi Columbus tällä kertaa ihan tosissaan maalintekokilvassa ja jatkoille mentiin tilanteessa 5-5. Viihdyttävää ja taidokasta kiekottelua tarjonneet jatkot päättyivät lopulta (jälleen) kantrin rämpyttelyyn, Nashvillen naulatessa 6-5 lopputuloksen Elviksen selän taakse. Ei riittänyt tälläkään kertaa Columbuksen rimpuilu!

NSH-CBJ 7-1
NSH-CBJ 6-5 ja.

Columbuksen Sinitakit eivät kuitenkaan luovuta! Vastaan asettuu sarjaa johtava New York Rangers, ohjaksissa @Top-Sukka. Columubs on lähellä yllätystä, sillä Elvis paikkaa muutaman karmean kiekonmenetyksen upeilla torjunnoilla ja välillä käydään johdossakin, mutta kliinisyydessä on jälleen hiuksenhieno ero ja Elviksen gamesaver-repertuaarillakin on rajansa. Niukka 6-5 tappio hyvän taistelun päätteeksi. Seuraavassakin ottelussa Columbus roikkuu paikoitellen urhoollisesti mukana, mutta Rangers mättää pariin otteeseen muutaman maalin putkeen ja kaikki yllätyskortit taisi tulla käytettyä jo edellisessä ottelussa. Parempi voitti, tällä kertaa selkein numeroin, 7-3.

NYR-CBJ 6-5
NYR-CBJ 7-3

Kun kerran New Yorkin kiertueelle on lähdetty, niin miksi lopettaa Madison Square Gardeniin... Olihan kohdattava myös Saarelaiset / @SouthernBoogieCat! Ensimmäinen ottelu oli Columbuksen osalta armotonta pommitusta, mutta aluksi ei meinannut upota millään ja Islanders menikin 1-0 johtoon kaksin-kolminkertaisen maskin tapaa lipuneella yv-maalilla. Columbuksen tasoituskin jatkoi pompun pompun pomppujen linjalla; epämääräinen kaaliperhonen liihotteli lopulta Varlamovin selän taakse. Lopulta vimmattu ampuminen tuotti tulosta ja Columbus meni menojaan: 36 laukausta, 5 maalia. Islanders taisteli lähemmäs kolmannen erän puolta väliä aivan rinnalla ja teki toisenkin maalin. 10 vetoa, 2 maalia. Tehokasta! Islanders puolusti maalinedustaa erinomaisesti ja taisteli muutenkin huimasti. Seuraava ottelu toi siitä viimein palkinnon. Columbuksella oli vaikeuksia saada vetoja ylipäätään läpi ja syötöistä puuttui terävyys. Ne vedot, jotka lähtivät maalia kohti viuhuivat usein järjestään ohi ja Varlamov ja tiiviinä pysynys Isles-puolustus hoitivat loput. Muutama nopea kuvio tuotti kuitenkin tulosta ja 2-0 johtoasaemassa kolmanteen erään. Siihen se lento sitten loppuikin, sillä Islandersin kaksi salamamaalia toivat Saarelaiset rinnalle ja lopulta ohi. Columbus oli aivan telineissä. Viimeiset minuutit olivat armotona pommitusta, mutta tolppien väliin osuminen tuotti edelleen vaikeuksia ja Varlamov otti pari huikeaa koppia. New York Islanders nappasi kauden avausvoittonsa täysin ansaitusti, kovan työnteon kautta ja toisinkuin Columbuksella usein tällä kaudella, ei Saarelaisten käsi tärissyt silloin kun oli paikka ratkaista.

NYI-CBJ 2-5
NYI-CBJ 3-2

--
Lisäksi CUP-ottelusta Pittsburghia vastaan 4-9 tappio. Alkuun pari takaiskua, hyvä kirivaihe ja lopulta kylmää kyytiä Malkinin ja kumppaneiden käsittelyssä. Viimeinen erä oli aika kosmetiikkaa. Hauska peli, jossa olin kuitenkin turhan monta potkua perässä muutmasta hyvästä vaiheesta huolimatta. Saskipoeka pelaa syystäkin Liigaa, eikä Divaria!
--

Kokonaisfiilis on siis varovaisen positiivinen! Tasaisuuden puute ja sulamiset ovat edelleen olleet ongelmana, mutta toisaalta vastustajien tasoon suhteutettuna peliesitykset ovat olleet paikoitellen todella hyviä. Hyvää taistelua, poskettomia taklausmääriä ja sitkeää roikkumista ja hääräämistä. Lisäksi kankean alun jälkeen myös maalinteko on alkanut maistua. Ilmeisimpien hyökkäyspään dynamojen, kuten Dubois, Atkinson ja Domi lisäksi onnistujia ovat ehdottomasti olleet kolmosketjun Mikko Koivu ja Mikhail Grigorenko. Koivu on tullut tähän kauteen yllättävän hyvällä jalalla... liekö jokin enne? Nelosketju sen sijaan on ollut lukuisia kertoja hankaluuksissa, vaikka etenkin Riley Nash on muutaman kerran väläytellytkin. Josko nelosenkin peli vielä tiivistyisi, niin sitkeä neljällä kentällä jauhaminen onnistuisi vieläkin kovemmalla intensiteetillä.

Muutamat niukat tappiot ja pistemenetykset - etenkin silloin, kun johtoasema tai tasapelitilanne on menetetty aivan pelin loppuhetkillä - toki aina syövät, sillä noita irtopisteitä pitäisi ehdottomasti saada raavittua nykyistä paremmalla prosentilla. Lopuissa peleissä on siis korostetun paljon panosta. Kävi miten kävi, pyrin jatkamaan tällä veemäisellä raastamisella jatkossakin.

Mennään eteenpäin.

(muokattu CUP-maininta)

Erinomainen raportti. Täytyy itsekin jossakin välissä väsätä tällainen. Lyhyesti tässä sanottuna kaudestani. Melko odotettuja tuloksia eli useimmista tappiot mutta peleistä osa on ollut pelillisesti melko hyviä. Eilen tuli vapauttava voitto. Edellinen voitto JHL:ä oli @Linjatuomari a vastaan ei viime mutta sitä edellisellä kaudella. Viime kaudella yksi jatkoaikatappio ja muut tappioita. Ensimmäisellä kaudella tuli pari voittoa. Taso on kova JHL:ä ja voittoja tulee useammin toisaalla esim. HUTissa mutta pelillisesti kehitystä on kokoajan tapahtunut ja uskon sen näkyvän vielä tuloksinakin JHL:ä - jos ei tällä niin tulevilla kausilla mikäli liigaa pelataan jatkossakin mitä uskon tehtävän.
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
Nyt on hieman pidemmän raportin aika omasta alkukaudestani JHL:ä. En ajatellut kaikkia pelejä käydä erikseen läpi, mutta kirjoittaa hieman tuossa aiemmin kertomaani laajemmin kaudestani. Äsken päättyi Cupin 1.kierroksen peli @Mazaa vastaan joka oli äärimmäisen tiukka. Innolla odotan keskinäisiä sarjapelejämme. Olin hyvin pelissä mukana kaksi ja puolierää suunnilleen ja johdin kahden erän jälkeen 1-0. 5.minuutin ylivoima ensimmäisen erän lopussa olisi pitänyt käyttää hyväksi. 1-0 maalin tein toisen erän aivan lopussa ja kolmannessa erässäkin peli oli hyvin halussa ainakin puolet erästä mutta niin vaan @Mazaa painoi vastustamattomasti ohi ja loppukiri jäi tekemättä @Mazaa n pelatessa johtoasemassa todella järkevästi. Hieman tuli mieleen voittopelini @Randalf ia vastaan divarissa jossa olin kahden erän jälkeen tappiolla ja kolmannessa erässä onnistuin nousemaan voittoon enkä pupeltanut johtoani aivan lopussa kuten liian usein lopun johtotilanteissa on eri onlinepeleissä käynyt - nykyään onneksi yhä vähemmän.

Kaikenkaikkiaan olen ollut tyytyväinen pääosin neljännen JHL-kauteni pelilliseen antiin. Useimmissa peleissä olen pystynyt ainakin ajoittain olemaan peleissä aiempia kausia paremmin mukana. Vähemmän on ollut täydellisiä murskajaisia joissa olen ollut täysin aseeton. Selkeitä tappioita on edelleen tullut useampia mutta silti niistä monessa olen ollut välillä ainakin mukana pelissä eikä peli ole ollut pelkästään omalla puolustusalueella selviytymistaistelua. HUTin Rivals-pelit suunnilleen samantasoisia vastaan näkyvät nyt mielestäni melko selkeästi erityisesti pelillisesti - ei vielä tuloksellisesti. Esimerkiksi one-timereita saan aikaan paremmin ja niistä myös aiempia kausia useammin maaleja. Lisäksi peli on tasapainoisempaa aiempaa enemmmän - ei pelkästään puolustuksen kautta pelaamista hakien mahdollisimman pitkään maalitonta ja voittaen 1-0 tai 2-0 vaan myös hyökkäyspelikin on nyt aiempia kausia paremmassa kunnossa. Siitä osoituksena melkein joka pelissä aiempaa tasaisemmat laukaisu- sekä hyökkäysalueaikatilastot. Monessa suhteen siis olen mennyt aiemmista JHL-kausista eteenpäin mutta paljon on vielä tehtävää.

Oma lukunsa oli @kamenski a vastaan pelattu toinen ottelu joka päättyi 6-10-tappioon. Siinä nousin hienosti 1-4-tappiosta tasoihin ja taisin nousta vielä toisenkin kerran tappioasemasta tasoihin. 6 maalia pitäisi riittää voittoon oli pelissä sitten momentumeja tai ei ja olivat joukkueet mitkä tahansa. HUTissa esim. kerran hävisin jatkoajalla pelin jota johdin parhaimmillaan muistaakseni 5-1 ja peli päättyi 7-8 jatkoajalla. Vaikka momentumilla onkin Änärissä ja FIFAssa oma vaikutuksensa niin kaikkea ei sen piikkiin saa laittaa eikä myöskään jengien. Kyllä loppupeleissä pelaajat ohjaimissa ne pelit ratkaisevat oli momentumia tai ei. Kumpikin niistä kärsii ja hyötyy sekä ne ovat osa peliä - piti niistä tai ei. Niiden kanssa on elettävä ja sopeuduttava sekä tappioihin on haettava muitakin syitä kuin syyttää aina peliä. Noissa edellä mainitsemissani peleissä en ole vaan pelannut tarpeeksi hyvin voittoon vaikka maaleja olenkin tehnyt ja vastustaja on ollut hyvä molemmissa.

Ensimmäisellä kaudella JHL:ä voitin pari peliä ja tämä hieman muistuttaa pelillisesti sitä. Oma vaikutuksensa tähän on varmasti NHL-joukkueilla mutta se ei kaikkea selitä. Toisella kaudella voitin @Linjatuomari n vaikka nyt hävisin murskaavasti kauden alussa. Ja tuolloin oli Euro-sarjojen jengit käytössä. Kolmannella kaudella AHL-joukkueiden kaudella pääsin kerran jatkoajalle ja joku hyvä esitys oli kaudella myöskin tuon lisäksi. Tämä kausi on ollut tasapainoisempaa pelaamista kuin aiemmat eikä myöskään selkeissä tappioissa ole ollut samanlaista pelkästään puolustuskannalla oloa mitä viime kaudella oli muutamissa peleissä. Tällä hetkellä olen pelannut 16 ottelua ja sarja on ylittänyt puolivälin osaltani. Ensi viikolla pelit jatkuvat ja tämän puoliväliin mennessä olleiden pelien perusteella (mukaanlukien Cup-peli) on perusteita odottaa tuon yhden voiton lisäksi ainakin toista.

Kuitenkaan vielä ei ole tavoitteita syytä laittaa liian koviksi koska edelleen olen altavastaaja lähtökohtaisesti JHL:ä jokaiseen nähden. HUT Rivalsissa pelit menevät eri kaavalla ja aika monessa niistä jopa hallitsen pelejä vaikka sielläkin tulee toisinaan vastaan selkeästi parempia pelaajia. Online versuksessa taso on HUT Rivalsin 9-10.divareita kovempi mutta sielläkin on useammin pelejä suunnilleen samantasoisia vastaan kuin JHL:ä. On hyvä juttu että JHL:ä saa todella kovatasoisia pelejä ja sitten muualla pääsee pelaamaan eritasoisia vastustajia vastaan mitä JHL:ä. Pelkästään parempia vastaan motivaatio voisi murskatappioiden myötä kadota jos välillä ei saisi voittoja inhimillisemmän tason peleistä. Kuitenkin tasoni nousee JHL:ä kokoajan ja nyt jo monessa mielessä homma näyttää erilaiselta mitä jopa viime kaudella ja osittain jopa ekalla kaudella vaikka siellä pääsin kahdesti jatkoajalle (joista toisen voitin) ja yksi voitto varsinaisella peliajalla. Nyt pelillinen taso on noussut verrattuna tuohon aikaan jolloin olin monessa pelissä täysin altavastaaja kuten vielä viime kaudellakin. NHL21 olenkin pelannut nyt syksyllä huomattavasti enemmän suhteessa PESiin saati FIFAan. Välillä on mukava pelata muutakin kuin Änäriä mutta se alkaa näkymään suhteellisen nopeasti jos pelituntumaa pitää enemmän yllä tietyssä pelissä. Jo NHL20-versiossa pelasin enemmän Änäriä kuin futispelejä mutta nyt tuo jakauma on selkeämmin Änärin hyväksi. Tässä hieman laajemmassa katsannossa laadittu raportti JHL-kaudestani tähän saakka jossa pääpaino oli yleisessä kehityksessäni eli miten se on näkynyt sekä JHL:ä että muuallakin.
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
Kauteni JHL:n divarissa päättyi äskettäin. Pyrin kirjoittamaan pidemmän yhteenvedon päättyneestä kaudesta mutta tässä nopeasti muutamia asioita:

1. Pelillisesti kokonaisuutena edistystä vaikka se ei sarjataulukossa voittojen osalta vielä juuri näy. Maaleja tuli tehtyä aiempaa useammissa peleissä (ei välttämättä keskiarvollisesti aiempaa enemmän mutta vähemmän nollille jäämisiä tuntui olleen) sekä pelillisesti aiempaa tasaisempia otteluita mitä edellisillä kausilla.

2. Yksittäisistä pelillisistä asioista edistymistä erityisesti one-timer-maalien määrässä sekä one-timer-paikkojen luonnissa.

3. Hienoja nousuja mm. @kamenski a vastaan 1-4-tappioasemasta tasatilanteeseen sekä toisenkin kerran tasoihin huolimatta että lopulta hävisin pelin. Parissa muussakin ottelussa mm. voitto-ottelussa @Randalf ia vastaan oli tappioasemasta nousuja vaikka tuota yhtä ottelua lukuunottamatta ei voittoja vielä useammasta pelistä tullutkaan.

4. Kokonaisuutena peruspelaaminen aiempaa tiiviimpää ottelusta toiseen. Selkeitä tappioitakin oli sekä romahduksia mm. yksittäisissä erissä mutta aiempaa vähemmän.

Hyvällä tiellä kehityksen osalta olen menossa verrattuna mm. vuoden takaiseen sekä jopa vielä puoli vuotta taaksepäin. Lähden siitä edelleen että eri asioita (mm. puolustuspeli) mahdollisimman hyvin pitää tehdä ottelusta toiseen sekä pelata hyviä eriä kuten myös tehdä maaleja on ensisijainen lähtökohta. Kun näitä asioita tekee ottelusta toiseen mahdollisimman hyvin tulee voittoja yhä useammin joka näkyy jo mm. HUTissa sekä tulevilla kausilla uskoakseni myös JHL:ä.

Pienin askelin ja realistisin tavoittein eteenpäin. Ei ole edelleenkään järkeä asettaa mitään playoff-tavoitteita JHL:ä vaan maltillisempia jotka voivat tuntua kokeneista pelaajista pieniltä mutta minulle ne ovat isoja ja haasteellisia edelleen. Pitää muistaa että kokemusero on edelleen erittäin iso verrattuna useimpiin (kaikkin) pelaajiin JHL:ä. Jos minulla on arvioilta yläkanttiinkin arvoituna 1000 1vs 1-peliä kaikki Änärin versiot yhteenlaskettuna (ja NHL20 lähtien vasta säännöllisempää pelailua) niin monilla pelaajilla JHL:ä varmasti pelkästään yksittäisissä Änäreissä tuo sama määrä ainakin ja useamman vuoden ajalta. Eli realismi pitää olla mukana kun pelaan JHL:ä jotta pelaamisessa säilyy mielekkyys koska mestaruudesta enkä edes playoff-paikasta vielä pelaa viimeaikojen kehityksestä huolimatta.

Kiitokset kaikille kanssapelaajille hienosta kaudesta sekä @Lucky Thirteen ille erinomaisesta organisoinnista!! Kohti ensi kautta!!
 
Viimeksi muokattu:

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Pistetääs nyt sitte viimeisten kierrosten ja playoff-pelien osalta kausiyhteenveto pakettiin!

Islanders-tappion jälkeen ensisijainen tavoite oli toki palata voittojen tielle, ettei mitään pidempää tappioputkea pääsisi muodostumaan; tärkeitä irtopisteitä oli luisunut käsistä jo muutamaan otteeseen ja nyt oli palattava pikimmiten satulaan. Matka jatkui Edmontoniin, ohjaksissa @TurtleDef. Sittemmin ottelu mitätöitiin, mutta tässä joka tapauksessa muutama sananen:

Peli eteni sinänsä suunnitelman mukaisesti, että tyylipisteitä ei lähdetty hakemaan, vaan pisteet raavitaan tyylillä ja hinnalla millä hyvänsä. Se onnistui, sillä sitkeä Columbus kiri itsensä ailahdelleessa ottelussa tasoihin ja lopulta ohi. Lopputuloksena niukka voitto.

EDM-CBJ 2-3

Seuraavaksi koitti paluu Kanadasta Yhdysvaltoihin, kun vastaan asettui @kamenski / Los Angeles Kings! Siinä missä Columbuksella ei tässä vaiheessa ollut varaa minkäänlaiseen tyylipisteiden hakuun, oli Los Angeles tullut suorastaan tunnetuksi erinomaisista one timerien hauista ja halpojen maalien minimoimisessa. Elvis Merzlikinsin reaktionopeus oli kuitenkin liikaa, eivätkä Enkelten kaupungin kuninkaat saaneet upeista pyörityksistään liiemmin maaleja aikaiseksi. Columbus puolestaan iski sähäkästi vastaan ja sai survottua tarvittavat osumat. Muutaman halvemman, muutaman tyylikkäämmän ja korjasi näin ollen lopulta pisteet kotiin. Elvis pelasi toisessa ottelussa huippupelin ja Columbuksen puolustus oli niin ikään suhteellisen terävää silloin kun tarvetta oli.

LAK-CBJ 2-4
LAK-CBJ 0-2

Columbuksen runkosarja huipentui @Mazaa / Colorado Avalanchea vastaan ja mikä parasta, hyvä vire kantoi loppuun asti! Vauhdikkaat ja viihdyttävät ottelut kääntyivät lopulta Columbukselle, sillä joukkueen ykköshevoset Atkinsonin, Duboisin ja etenkin loppukaudesta liekehtineen Max Domin johdolla olivat tehokkaita. Colorado ei saanut aivan parastaan irti, vaikka jälkimmäisessä ottelussa saikin hieman enemmän painetta Columbuksen yllättävän tiiviinä pysyneelle puolustukselle.

COL-CBJ 1-4
COL-CBJ 4-6

Sarjasta vetäytymisten myötä Columbuksen pudotuspelipaikka ei lopulta ollutkaan aivan niin uhattuna, miltä vielä puolivälin tienoilla näytti, mutta pienoisen paineen alla pelaaminen oli ihan säväyttävä kokemus. Aiemmilla JHL-sesongeillahan olin yleensä möhlinyt alkupään pelit sen verran pahasti, ettei loppua kohden suurempia panoksia ja paineita päässyt kasaantumaan.

Alkukausi meni hapuillen ja toki loppupuolellakin tuli muutama ruma tappio sarjan kovia tekijöitä vastaan, mutta kokonaisuudessaan otin ison askeleen eteenpäin esimerkiksi puolustuspelaamisessa, joka toki edelleen hajosi silloin tällöin pahasti, mutta parhaimmillaan oli hyvinkin tiivistä ja kontrolloitua. Lisäksi alkukauden tuskailu maalinteon kanssa väistyi, kun Domi, Dubois, Nyquist, Atkinson ja jopa hämmentävän raikkaalla jalalla liikkunut Mikko Koivu alkoivat tosissaan heiluttamaan maaliverkkoja.

Hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin, jossa lähdettiin haastamaan runkosarjakakkosta, Calgary Flamesia ( Topza42).

Game 1
Ottelusarjan alku oli vauhdikasta peliä. Muutama huima yksilösuoritus mahtui joukkoon ja omien joukosta esiin astui jälleen ilmiömäistä JHL-kevättä pelaava Max Domi, mutta suurelta osin maalit syntyivät klassisen "pienistä virheistä rankaisun" kautta. Tiukka vääntö, jossa Columbus oli jopa paikoitellen hyvin pelin päällä, mutta kliininen Calgary rankaisi armotta ja vastavuoroisesti pisti sinitakit välillä varsin brutaaliin mankeliin. Laukaustilasto antaa kuitenkin osviittaa: CGY 18 - CBJ 24. Yllättävänkin tasainen vääntö, joka osoitti, että Columbus oli tappiosta huolimatta yllätysvalmis.

CGY-CBJ 5-4

Vai oliko?

Game 2
Tais olla!

Laukaustilasto oli identtinen ensimmäisen kohtaamisen kanssa, mutta tällä kertaa oli Columbuksen vuoro osua pikkuisen tehokkaammin. Niukasta tappiosta sisuuntuneet Tortrorellan suojatit pelasivat kenties kauden parhaan pelinsä tiukassa paikassa ja rohkenen väittää tämän ottelusarjan toisen matsin olleen kenties kokonaisvaltaisesti paras JHL-pelini, ainakin vastustajan tasoon suhteutettuna! Muutama virhe totta kai tuli ja niistä Calgary rankaisi armotta, mutta näistä lähtökohdista ottelu oli selvä onnistuminen. Ja mikä tärkeintä, voitto.

CGY-CBJ 5-6

Game 3
Calgary kuitenkin osoitti kolmannessa kohtaamisessa, mikä rutiiniero on joukkueilla, joiden voittotilastot runkosarjassa ovat 18/22 ja 9/22. Siinä missä Columbus onnistui edellisissä matseissa pelaamaan pois useita sellaisia tilanteita, joista Calgary olisi normaalisti pistänyt mustaa häkkiin, ei onnistumisprosentti ollut tällä kertaa ihan yhtä korkea. Lisäksi Calgary sai tappiosta varmasti pientä raivoa näyttää, ettei se turhaan ollut runkosarjakakkonen ja kenties Columbuksen yllätyskortti oli jo loppuunpelattu. Laukausmäärät menivät tasan 26-26, mutta Columbuksella moni taisi olla lähinnä roiskaisuja maalille, kun taas Calgary tarjosi järjestelmällistä ja näyttävää tulitusta tasaiseen tahtiin. Tästä tuloksena 12(!!!) maalia Elviksen selän taakse. Columbuskin osui ihan kohtuullisella prosentilla, tehden kuusi häkkiä, joka kuulostaa playoff-peliin ihan kohtuulliselta määrältä, mutta toisaalta näistä muutama syntyi aivan ottelun loppuhetkillä, eikä oleellista vaikutusta pelin kulkuun enää tietenkään ollut. Siinä missä Columbus esiintyi näennäisesti hyvin, kuten edellisissä kahdessa ottelussa, ei joukkue kyennyt lähellekään samanlaiseen kliinisyyteen ja murhaavaan läpäisykykyyn hyökkäyspäässä mitä Calgary ja rumat lukemat puhuvat puolestaan.

CGY-CBJ 12-6

Game 4
Vieläkö Columbus kykenisi ottamaan yhden ison askeleen? Onko Tortorellalla lääkkeitä?

No ei tällä kertaa.

Neljäs ottelu oli ennenkaikkea hyvä taistelu - juuri sellainen väsynyt kamppailu, jossa joukkue ei pystyisi yhtäkään hiki- ja veripisaraa enemmän antamaan, mutta kun eväät on syöty, ne tosiaan on syöty ja murujen kaivelu repun pohjalta ei siinä kohtaa paljoa pelasta. Keskialueella joukkue kamppaili hyvin ja käänsi peliä edellisten ottelujen tapaan hienosti, mutta törmäsi kerta toisensa jälkeen Calgaryn puolustukseen, joka ohjasi hyökkäykset järjestään kulmiin. Siinä missä Columbuksen suuri vahvuus tällä kaudella, eli vahvat hyökkäyksiinlähdöt ja alueelletuonnit, näkyivät tässäkin ottelussa, ei vetoja saatu läheskään riittävissä määrin maalille asti. Aiemmissa peleissä joukkue kamppaili hienosti maalinedustalla ja survoi kiekkoja sisään lähietäisyydeltä; nyt Calgary piti huolen, ettei sota-alueelle ollut asiaa ja maalivahti sai torjua harvat sinne suuntautuneet kudit rauhassa. Laukaukset Calgarylle 20-11 ja maalit 8-2. Ei jäänyt seliteltävää.

CGY-CBJ 8-2

Ottelusarja: CGY-CBJ 3-1

Hyvin roikuttiin mukana, mutta tällä kertaa bensa ja eväät loppuivat kesken, eikä siinä sen ihmeempää. Parempi voitti ja luonnollisesti tappio itsessään oli harmittava asia, mutta olen tyytyväinen yleiseen taisteluilmeeseen ja siihen, että millään puolivillaisella perseilyllä ei hävitty, vaan puristettiin se, mitä sillä hetkellä puristettavissa oli.

Tortorella tosin kertoi, että etenkin Game 3:sen jälkeen hänen otsassaan kasvoi Juhani Tammisen kuuluisaa Mestis-banaaniakin suurempi uloke.

Itse summaisin playoffit, etenkin nämä viimeiset pelit, Teppo Nummisen Torinon olympiafinaalin jälkeisiin sanoihin:

"Ehkei luisteltu niin hyvin mitä aiemmissa peleissä -- mut hyvin taisteltiin."

Kiitos kaikille!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös