Jarmo Kekäläisestä Jokerien johtaja

  • 722 944
  • 2 043

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Harkimo kyykytti myös Kummolaa tuomalla Kekäläisen näyttämään miten kiekkoammattilainen toimii. Kekluhan ei kelvannut maajoukkueen avuksi edes ilmaiseksi.

Minä en näe asiaa tähän tapaan, koska jos Kekäläinen rakentaa Jokereille kunnon kiekkobuumin parissa vuodessa, niin se auttaa erittäin paljon myös vuosien 2012 ja 2013 mm-kotikisojen pääsylippujen myyntiä, ainakin Helsingissä.
 

trap

Jäsen
Keklulle ilmeisesti hyvin lähelle NHL-tyylin GM-rooli Jokereissa, vaikka virallinen titteli ei sitä olekaan.

Onnittelut, uskomaton kaappaus.
 

KlapKlap

Jäsen
Suosikkijoukkue
NoMoreHockey
Toivottavasti Keklu ei vaatinut pahviin sitä kuuluisaa ännäriklausuulia ja nosta ännäridiilin saatuaan kytkintä .... ei olisi meinaan ensimmäinen kerta sainausten kanssa :)
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luvut ovat vain lukuja, eivätkä varmasti kerro koko totuutta. Perspektiivi ei yksinkertaisesti riitä. Olisikin mielenkiintoista lukea Blues-fanien kommentteja Kekäläisen aikakaudelta. Onko hän todella maineensa veroinen mies?

En ole Blues-fani, mutta kyllä Keklu on Pohjois-Amerikassa tunnettu nimenomaan pelaajatarkkailun ja loistavan draft-työskentelyn puolesta. Häntä on mielestäni pidetty enemmän scouttina kuin GM:nä ja onkin/olikin St.Louisissa suurimmassa vastuussa nimenomaan Draftissa, jossa miehellä oli varauksissa aina viimeinen sana. "Kekäläisen varauksia" St. Louisissa ovat mm. David Backes, Erik Johnson, Roman Polak, David Perron, T.J. Oshie, Patrik Berglund ja Alex Pietrangelo. Ottawassa vastaavia olivat mm. Ray Emery, Christoph Schubert, Jason Spezza, Antoine Vermette, Anton Volchenkov, Martin Havlat ja Marian Hossa. Tänä kesänä saa taas nähdä, ketä Keklu draftista nappaa; Granlund varattanee suurinpiirtein St. Louisin vuoron aikoihin (#15) ja Blues on kuulemma kiinnostunut Mikestä.

Kannattaa myös muistaa se, että St. Louis aloitti mittavan uudelleenrakennus-projektin vuonna 2006, joka on vieläkin kesken. Joukkueessa on paljon erittäin lupaavia nuoria ja voi olettaa, että joukkue kehittyy tulevina vuosina selväksi playoff-porukaksi. Tässä "rebuildissa" Kekäläinen on ollut erittäin suuressa roolissa. Nuo huonot tulokset johtuvat siis tuosta, eikä siellä ollut hetkeen edes kunnon playoff-kandidaatti joukkuetta kasassa. Se, että NHL:ssä joukkueilla on käytettävissä sama rahamäärä ei tarkoita, että he olisivat samassa asemassa pelaajamarkkinoilla. Luonnollisesti kaikki pelaajat haluavat menestyneimpiin joukkueisiin, joten muutaman vuoden rämpimisen jälkeen on oletettavaa, että pelaajien halu tulla Bluesiin on suht huono.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Luvut ovat vain lukuja, eivätkä varmasti kerro koko totuutta. Perspektiivi ei yksinkertaisesti riitä. Olisikin mielenkiintoista lukea Blues-fanien kommentteja Kekäläisen aikakaudelta. Onko hän todella maineensa veroinen mies?
Palstalta löytyy varmaan asiantuntevampia St Louis-faneja kuin minä mutta näkisin että Kekäläisen työ St Louisissa näkyy vasta lähivuosina. Jos mm Johnson, Pietrangelo, Allen ja Eller muodostavat sellaisen rungon kuin mitä odotan/oletan on mies onnistunut. St Louisin ongelmahan on enemmän viime vuosina ollut tuon kärjen epäonnistuminen, esimerkkinä käykööt vaikka Paul Kariya. Siihen päälle aikamoinen loukkaantumissuma vuodesta toiseen. Kekäläisen työn merkitys tulee korostumaan 1-2 vuoden sisällä koska St Louis ei kuulu siihen varakkaimpaan osaan joukkueista ja kuluja on yritetty karsia. Toki nythän mahdollinen muutos omistajuudessa voi tuoda tähän muutoksia.

En sano että Kekäläinen olisi huonosti tehnyt työnsä mutta jotainhan siinä on taustalla että Doug Armstrong Dallasista tuohon tuli GM:ksi Pleaun jälkeen ja miehelle sorvattiin monivuotinen sopimus. En osaa sanoa mitkä herrojen välit ovat/olivat mutta siihen peilaten voi ehkä pohtia että Kekäläisen reitti St Louisin GM:ksi oli tukossa tai ainakin ovi joka on suljettu seuraavien parin-kolmen vuoden aikana.

Perhesyyt on aina tietysti hyvä kortti heittää pöytään enkä epäile etteikö ne olisi vaikuttaneet asiaan. Silti täytyy todeta että jos Keklu GM:ksi mielii niin en tätä siirtoa oikein voi nähdä askeleeksi eteenpäin. Jos reitti eteenpäin oli tukossa niin olisin olettanut että mies olisi sitten hakeutunut toisen NHL-joukkueen palvelukseen.

With that being said on tietysti todettava tämän olevan Jokereille ja miksei koko liigalle helvetin iso juttu. Se mikä tässä itseäni harmittaa on se että toivoin Kekäläisestä ensimmäistä suomalaista NHL-joukkueen GM:ia enkä ainakaan tällä hetkellä näe että tämä siirto sitä asiaa edesauttaa. Jos sitten Keklusta saadaan tällä tapaa esim Kummolan seuraaja niin se taas olisi hieno juttu koko suomalaisen jääkiekkoilun kannalta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Harkimo kyykytti myös Kummolaa tuomalla Kekäläisen näyttämään miten kiekkoammattilainen toimii. Kekluhan ei kelvannut maajoukkueen avuksi edes ilmaiseksi.

No ovathan Harkimo ja Kummola ennenkin makselleet kimpassa 'mottipäisiä' liksoja.

Mahtaisiko nyt oikeasti olla niin, että HH antaisi alaistensa tehdä töitä, johon heidät on palkattu? Suomalaiselle kiekkoilulle ja monelle muullekin ammattilaisurheilulle kun tuntuu olevan tyypillistä, että omistajat usein tunkeutuvat johtajien reviirille tekemään näiden puolesta päätöksiä. Radiosta kuulin pätkän haastattelusta ja siinä Kekäläinen taisi muotoillla asian muotoon, että hänella ainakin pitäisi olla kaikki valta. Voisi kuvitella, että juuri tästä ollaan sopimusneuvotteluissa keskusteltu?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tuon eurooppalaisen liigan perustaminen ja Jokereiden siihen mukaan lähteminen voi todellakin olla yksi suurimmista syistä Kekäläisen palkkaamiseen.
Kekäläisellä jos kenellä on varmasti näkemystä, kuinka suuremmissa ympyröissä toimitaan ja pärjätään.
Toivottavasti Harkimo antaa Kekäläisen tehdä työnsä rauhassa ja samalla kouluttaa jatkajia seuran johtamiseen pitkäjänteisesti, sillä tuon euroopan liigan toteutuessa ja Jokereiden siihen mukaan lähtiessä, ei missään tapauksessa ole varaa minkäänlaiseen tempoilevaan toimintaan, vaan toimintalinjojen on oltava selvät ja osaavissa käsissä.

Jos tuo uusi liiga muutaman vuoden kuluttua toteutuu, niin mielenkiinnolla odotan onko SM-liigasta muita lähtijöitä?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Minusta Kekäläinen tuli St. Louisiin tilanteessa, jossa joukkueen käyrä oli jo laskusuunnassa, oli re-buildingin tarve ja vaihe jo käynnissä. Seuran kovat tähtipelaajat (MacInnis, Pronger, Demitra, Turgeon...) olivat lopettaneet tai siirtyneet muualle. Samalla katkesi joukkueen parikymmentä vuotta kestänyt pleijariputki ja mm. yleisökato oli aika paha mahalaskun aikaan kun fanit olivat tottuneet parempaan menestykseen. Tilalle tuli nuorempia kavereita sekä aiempien vuosien kestomenestys runkosarjassa ei ollut tuonut jatkuvia ykkös- tai edes kärkipään varauksia, joten niistä ei saatu välitöntä boostia joukkueeseen tyyliin crosbyt ja malkinit. Kekäläisen panos Bluesin eteen tullee näkymään vasta tulevina vuosina ja olisi aika puusilmäistä naulata Keklu Bluesin nykykunnon ja parin viime kauden perusteella.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Jatkoajan laajassa haastattelussa Kekäläinen kertoo seuraavaa:

Kuulostaa mielenkiintoiselta ja luulen, että kyseessä on joko scouttaus-osastoa tai junnupuolen osaajia. Nuo ovat ne kaksi osa-aluetta, jotka tällä hetkellä vaativat kovinta duunia.

Tästä samaa mieltä. Jos nämä kaksi asiaa saadaan nyt vihdoin kuntoon voi Jokereille ennustaa auvoisia aikoja. Varsinkin junnupuolen hyvä-veli systeemi hakee vertaistaan. Uudistukset junnupuolelle eivät varmaan ehdi tulevalle kaudelle, mutta jään kieli pitkällä odottamaan tulevaa.

Mitä tulee edustuksen toimintaan, Keklu ei vaan pysty mitenkään enään amatöörisempään puuhasteluun. Joten pelkkä nimitys toi niin paljon uskottavuutta että vanhaa oikein "hirvittää" positiivisesti.

Nyt täytyy todeta: luulin jo lähes kaiken Jallikselta nähneeni, Jumalauta mikä sainaus.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tuo uusi liiga muutaman vuoden kuluttua toteutuu, niin mielenkiinnolla odotan onko SM-liigasta muita lähtijöitä?

No voisin melkeinpä lyödä vetoa, että jos Jokerit poistuu, niin samassa junassa lähtevät Kärpät ja HIFK. Nämä kolme seuraa ovat pitkään jo ilmaisseet kiinnostuksensa lähteä SM-Liigasta, jos saadaan kovempi sarja tilalle.

Ei kyllä vieläkään kierrä veri päässä tämän siirron takia. Jokeri kannattajille tietenkin onnittelut, aivan tajuttoman kova kaappaus ja todennäköisesti yksi 2000-luvun kovimmista sainauksista, ellei jopa kovin. Nyt odotellaan sitten, että kuinka monta kertaa Jokerit hinaa itsensä finaaliin tämän viiden vuoden aikana.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Aiai on kyllä ihan järisyttävän hieno uutinen!! En meinanut millään uskoa tätä kun aluksi luin mutta pakko kai se on.. Nyt saatiin kertaheitolla uskottavuus Jokereiden toimintaan noin tuhatkertaiseksi aikaisempaan verrattuna.. Eihän tämä tietenkään vielä mitään automaattista menestystä takaa mutta nyt pitäisi ainakin olla organisaatiossa oikeat henkilöt oikeilla paikoilla!

Ja on muuten uskomattoman hienoa lukea tuota Kekäläisen Jatkoajasta löytyvää haastattelua. Mieheltä näyttää löytyvän intoa vaikka muille jakaa ja jo pelkästään tuon tekstin lukemalla tuntuu että Jokereiden organisaatio parani jo monen monta pykälää.. :D
 

Penaltyfox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raum Lehvälugo
Kyllä oli kova temppu Hjallis Hjarkimolta.
Jarmo Kekäläinen on tämän hetkisen jääkiekkoelämän yksi kunnioitettavimmista suomalaisista NHL-vaikuttajista ja siinä on kaikki heebot mukana. Mutta en kuitenkaan vaihtaisi päittäin meitin Buddhaan....;-) vaikka molemmat ovatkin uimalakki-osastoa.
Onnea Helsinki!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keklu voisi ensi töikseen junailla Granlundin Blues-organisaatioon ja tietenkin jo ensi kaudeksi. Siinä olisi meidän Tomppeleilla ja Jukkeleilla ihmettelemistä.

En näe mitään syytä ja estettä tulevalle Jokeri-dynastialle. Keklu on sen rakentamiseen paras mahdollinen henkilö jonka uskottavuus pelaajien ja agenttien silmissä omaa luokkaansa. Tämä tulee näkymään myös lupaavimpien junioripelaajien kohdalla.
Kekäläinen täydellä toimintavapaudella Jokereissa tulee tekemään SM-liigasta pirun yksipuolista nähtävää Jokereiden voittokulkua. Saas nähdä mitä kaikkea hän keksiikään paikallispeleihin...
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ui vitsi! Tää on ihan paras uni pariin vuoteen sen Britn..brittipoppariunen jälkeen.

Kekäläisen meriitit ovat noin nuorelle miehelle sitä luokkaa, ettei ihan hetkeen ole Suomessa samanlaista jannua operoinut. Ihan kaikista asiaan liittyvistä haastatteluista on löytynyt niin paljon positiivista, että ei tässä edes malta odottaa saadaanko niistä visioista toteutumaan edes puolia. Jo se luultavasti takaisi Jokereille muutaman mitalin viidessä vuodessa.

Enpä ole ihan hetkeen ollut näin levollisin mielin Jokereiden tulevaisuuden suhteen. Kertakaikkiaan upea sainaus.
 

scholl

Jäsen
Mikä tuo maraton kortti oikein on? Mitä ihmeellistä tuossa maraton alle 3 tuntiin on? Jos mies harrastaa juoksua ja lisäksi löytyy vähän lahjoja siihen, niin ei siinä mitään ihmeellistä ole.

Paljos sun aika on? Ei se ole ihmeellistä, mutta se on todella kova aika. Keklullakaan ei ole ihan mikään Hailen vartalo. Siihen 3 tunnin alitukseen ei mikään normilenkkeily riitä, vaan pitää tosissaan omistautua harjoittelulle. Ja silloin jos on kyseessä kiireinen dirika niin silloin ei vässyköidä vaimon kanssa Ikeaan. Mutta duunia ajatellen erittäin hyvä merkki. Keklulla on riittävä kunnianhimo, pystyy vetämään pitkäjännitteisiä projekteja jne. Kyllä se tuohon aikaan vedetty maraton on hemmetin hyvä juttu cv:ssä kun haetaan leadereitä.

Stubbhan on treenannut kuin hullu vuosia ja saanut vasta ajan 3.20. Kekäläinen sen sijaan tosiaan vaativalla Bostonin reitillä alle 3 tuntia. Se ei ole mitään lastenleikkiä. Vaatii melkoista vauhtikestävyyttä, että pystyy ylläpitämään reilua 4.10 km-vauhtia sen reilut 42km. Lance Armstrong kokeili yhtenä vuonna Nykin maratonia ja veti 2.55. Stubbilla ja Keklulla kummallakin muistaakseni Timo Vuorimaa coachina.
 

fullkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut uudelle johtajalle . Kieltämättä olisin toivonut Keklua "kotiin" ennemmin kuin naapurileiriin. Keklu on toivottavasti sellainen hahmo joka vetää koko kotoista liigaamme ja suomalaista jääkiekkoa uuteen nousuun. Näin ainakin soisin tapahtuvan. Toivottavasti kotimainen liiga-änkyröinti ei turhauta Keklua ihan heti (ennen joulutaukoa), epäilen myös jos NHL:stä kantautuu kutsua ei mies kotimaisemissa ihan viittä vuotta viihdy.

Mutta vielä kerran, nostan hattua, tervetuloa Suomeen Keklu.
 

Snagari

Jäsen
Onhan tää aika uskomatonta katsoa ensin "Matti Virmanen ei jatka Jokereissa" -ketjua, jonka jälkeen voikin alkaa selailemaan "Jarmo Kekäläisestä Jokerien johtaja" -ketjua. Päiväuneltahan tämä tuntuu, mutta totta se taitaa olla. Kiitos Hjallikselle ja ennenkaikkea Keklulle! Toivottavasti tulee myös menestystä, mihin ei voi kyllä olla uskomatta.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi hieno tietää kuinka suuressa roolissa olivat Jokerien muut omistajat kuin herra Harkimo kun tälläinen suunnanmuutos tehtiin kerta rysäyksestä? Mahtaako joku omata tietoa tarinan tästä puolesta?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Aivan järkyttävän kova uutinen. SM-liigan kaikkien aikojen hankinta. Kekäläinen on ylivoimaisesti osaavin suomalainen jääkiekko ammattilainen. Tämä ei kerta kaikkiaan voi epäonnistua, jos Harkimo pysyy taustalla. Mietityttää kyllä kuinka kauan Jortikka pysyy seurassa. Kekäläinen oli jo hieman epäileväinen lehdistötilaisuudessa Jortikan valmennuksen nykyaikaisuudesta ja varmasti palkkaa tilalle osaavampaa väkeä jos näkee sen tarpeen.
 

Jotva

Jäsen
Parasta mitä Hjallis on tehnyt Jokereiden eteen aikoihin. Lopulta näyttää olevan järjen valoa tunnelin päässä ja voi toivoa todellista pitkäjänteisyyttä touhuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös