Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 995 002
  • 3 184

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikkien aikojen retconnaus! Tikkasen paita on siellä tasan siksi, että juuri sen verran Harkimo oikeasti ymmärtää joukkueurheilusta ja seurakulttuurista. Siihen päälle Tikkanen, joka ei ole mistään ymmärtänyt ikinä mitään, niin tuloksena on farssi, jota jotkut fanit joutuvat vielä vuosien jälkeenkin selittelemään.

Erikoishaastattelu: Kiekkolegenda Esa "Tiki" Tikkanen suomikiekko.com-sivustolta:

Toimittaja:Olet pelannut muutaman juniorivuoden lisäksi vain vajaan kauden Jokereissa ja useita kausia toisen helsinkiläisjoukkueen HIFK:n riveissä. Jokerit on kuitenkin jäädyttänyt pelinumerosi, eikä HIFK. Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää?

Tiki:Olen Nordenskiöldin hallin mies. Siitä lähdetään. Se paita joka on Hartwall Areenalla, on maskottipaitani numeroltaan viisi. Kun tulin tänne (Jokereihin) 2000-luvulla, pelasin ensimmäiset kymmenen ottelua numerolla viisi ja sen jälkeen omalla pelinumerollani kymmenen.

Aimo Mäkinen halusi jäädyttää maskottipaitani (pelinumero viisi) jäähallin Nordenskiöldin hallin kattoon, mutta sitten Jokerit vaihtoi jäähallilta Hartwall Areenalle. Aimo Mäkisen toivomuksesta Jokereiden numero viisi jäädytettiin, koska se oli maskottipaitani. Ihmiset jotka luulevat, että se on ollut pelinumeroni – se ei pidä paikkaansa.

(sori offtopiccista, meni vaan tollaseen känniseen turhailuun hermot kun oikean tiedon asiasta sai noinkin hankalasti kuin kirjoittamalla googleen "aimo mäkinen esa tikkanen", oltaisiin tuoltakin aivopierulta säästytty)
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tarkoittaako tuo automaattisesti, että Ruudun merkitys olisi ollut muuta kuin marginaalinen, minusta ei.

On se aika iso osa, jos joukkue keskittyy täysin epäolennaisuuksiin, eikä itse peliin. Turha tässä on vähätellä Ruudun merkitystä, vaikka jokaisella on tietysti oikeus eriävään mielipiteeseen...
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
En edes ymmärrä, miksi täällä jauhetaan jostain Ruudun arvostuksesta. Ei hän mitään arvostusta ole vastustajilta keräämässäkään, vaan autttamassa joukkuetta omalla tavallaan. Ja sen hän tekee hyvin. Siitä tavasta ei vastustajien kuulukaan tykätä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On se aika iso osa, jos joukkue keskittyy täysin epäolennaisuuksiin, eikä itse peliin. Turha tässä on vähätellä Ruudun merkitystä, vaikka jokaisella on tietysti oikeus eriävään mielipiteeseen...

No tuo nyt on taas jotain jatkoaika- todellisuutta, että iso osa HIFK:sta keskittyy muuhun kuin peliin. Jos Ruutu vituttaakin ja on joidenkin ihon alla, niin silti on ihan mahdollista keskittyä otteluissa oleelliseen. Sitä paitsi, Jarkonkin keskittyminen peleissä on usein ihan muussa kuin omassa tekemisessä, ja silti siitä voi olla hyötyä joukkueelle.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jarkko Ruutu on mielestäni ollut yksi viime vuosien Jokereiden parhaita hankintoja. Kirjoittelut keskittyvät tähän "showpuoleen", mutta fakta on että tälläkin hetkellä hän joukkueen kolmanneksi paras pistemies, ja plus/miinus tilaston toiseksi paras! Hän on myös kiistatta joukkueen paras rangaistuslaukaus kilpailuissa!

Hifk:lla ei ole yksinoikeutta harrastaa erikoisia tempauksia ja uhoamista liigassa, siinä mielessä ymmärrän Hifk-kannattajien katkeruuden hänen tultua Jokereihin.
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta fakta on että tälläkin hetkellä hän joukkueen kolmanneksi paras pistemies, ja plus/miinus tilaston toiseksi paras!

Se että Ruutu on joukkueen 3. paras pistemies niin kertoo kyllä joukkueen ongelmista eikä Ruudun hyvyydestä. Rankkareissa on kyllä varmaan paras Jokereista...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jarkko Ruutu on mielestäni ollut yksi viime vuosien Jokereiden parhaita hankintoja. Kirjoittelut keskittyvät tähän "showpuoleen", mutta fakta on että tälläkin hetkellä hän joukkueen kolmanneksi paras pistemies, ja plus/miinus tilaston toiseksi paras! Hän on myös kiistatta joukkueen paras rangaistuslaukaus kilpailuissa!

Hifk:lla ei ole yksinoikeutta harrastaa erikoisia tempauksia ja uhoamista liigassa, siinä mielessä ymmärrän Hifk-kannattajien katkeruuden hänen tultua Jokereihin.

Jarkko Ruutu on Suomen Sean Avery. Oikeastaan melkein kaikessa. Kun seurannut molempien (Averyn ja JRuudun) uraa vuosikaudet niin nehän on kuin yhdestä puusta veistettyjä. En tiedä kumpi matkii toista mutta tempaukset kaukalossa on samaa luokkaa. Mun arvio on että kyse on markkinaraosta. Avery ja Ruutu ovat huomanneet että rottapelaajana pysyy otsikoissa ja siten palkanmaksajan mielessä. Kaukalon ulkopuolella annetut haastattelut ja tempaukset menee kekseliäisyydessään Averylla Ruudun edelle, mutta noin muuten JRuutu on nykyään Liigaan tehty versio Averysta ja JRuudusta NHL:n aikaan. Yhteistä on myös se että kumpikin osaa pelata ja pystyy niin halutessaan ratkaisemaan joskus jopa otteluita. Se vaan ei riitä koska saman tekevät Crosby, Stamkos, Datsyuk tai Smolenak niin paljon paremmin. Siksi tila on etsittävä muualta ja rottapuolella on aina paikka vapaana. Sinne ei ole tungosta. Ja kun rottailusta tekee taiteen, pysyy julkisuudessa joka on merkittävä tavoite niin Averylla kuin Ruudullakin. He ovat rottailun mestareita josta osoituksena NHL:n pelaajat valitsivat Averyn ja Ruudun NHL:n vihatuimpien pelaajien ykköseksi ja kakkoseksi. Kumpikaan pelaaja ei välitä todellisuudessa kuin itsestään. Toki he ovat taitavia myymään rottailut faneille ja medialle "seuran puolesta mitä vaan" ja "rakastan ja kunnioitan tätä paitaa" mutta se on pelkkää sanahelinää. Se kuitenkin puree faneihin - aina! Playoffeissa kun on pakko vähentää rottailua jotta oma joukkue saisi edes mahdollisuuden voittaa pelejä, heidän pisteensä on aina ja ikuisesti surkeaa tasoa - ja siihen päälle vielä pakolliset sukeltamiset, turhat jäähyt ja mahdolliset ulosajot. Kiitti vaan vitusti.

Varmaan on tullut moneen kertaa selväksi että itseäni hävettää tällaiset pelaajat enkä toivoisi koskaan heitä näkeväni Jokereissa. Mun joukkueessa vastataan sanoista, teoista ja ei kyykkäillä - ikinä. Ruutua on ollut pakko sietää koska Kekäläinen oli toista mieltä. Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina. En myöskään usko että Jokerit ja HIFK olisi koskaan vajonneet henkisesti niin alas kuin ovat nyt vajonneet.

Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ruutu on tällä hetkellä eräs suuri syy siihen, miksi näistä pelin lieveilmiöistä puhutaan niin paljon. Miehen merkitys varsinkin negatiivisessa mielessä jääkiekkoon pelinä on valtava, vaikka mies kiistatta myös pelillisiltä ansioiltaan on hyvä pelaaja tähän liigaan. Ei näitä Peltonen, Ben-Amor, Gillies & Ruutu farsseja olisi koskaan nähty. On vähintäänkin yksisilmäistä HIFK-kannattajilta väittää, etteikö Ruudun tempuilla olisi erittäin suuri vaikutus paikallispeleihin. Mies on päässyt täydellisesti HIFK:n pään sisään ja nakertaa tällä hetkellä siellä todella pahasti. Aika moni kiekkoa pitempään seurannut muistaa sen surkuhupaisan Ruudun HIFK:n paidasta työsullkukaudelta. Mies olis eräs suuri syy siihen, että naapurin silloinen tähtisikermä hyytyi ja oli muutenkin yleinen naurunaihe.

En ymmärrä miksi HIFK on päästänyt tilanteen tähän nykyiseen pisteeseen, sillä väitän että Ruutu on erittäin pahasti saanut koko organisaation sekaisin. Häpeää tuo kaveri aiheuttaa tasaisin väliajoin niin oman joukkueen kannattajissa, kuin myös maakunnissa, mutta tuollaista raivoa mies on saanut lietsottua vain HIFK:ta vastaan. Onnistuen täydellisesti sotkemaan vastustajan pasmat. Mikäli HIFK onnistuisi jättämään miehen omaan arvoonsa kääntyisi koko aseltema todennäköisesti päälaelleen, mutta tällaisen erikoishuomion kohteena Ruudusta on Jokereille valtavasti hyötyä. En usko että HIFK saa tätä nykyistä asetelmaa muutettua, ennen kuin he saavat Ruudun oikeaan kontekstiin. Väittäisin että se ei välttämättä enää tällä kaudella onnistu, ensi kaudella sitä ei tarvitse miettiä. Mies kun olisi pitänyt nöyryyttää samalla tavalla, kuin työsulkukaudella, eli jättää koko kaveri omaan arvoonsa. Mielestäni maakunnissa on hyvin onnistuttu tässä. Ei Kalpa jahtaa Ruutua, vaikka syytä varmasti siihen olisi.

Itse en olisi koskaan Ruutua joukkueeseen halunnut, vahva sama myös Karalahden kanssa. Silti he ovat osa joukkuetta ja onhan tuo Ruudun pelleily välillä ihan naurettavaa. Huvittavaa se kuitenkin on siltä osin, että HIFK on ottanut sen niin tosissaan, että sotkevat sen takia pelinsä joka kerta. Olen Cobolin kanssa ihan samaa mieltä siitä, että samalla hintalapulla varustettu todellinen tähtipelaaja olisi tehnyt Jokereista paljon pelottavamman nipun kuin yksi Jarkko Ruutu. Mies jonka todelliset ansiot ja hyöty tulevat esiin vain paikallispeleissä ja nekin vain sitä kautta, että mies aiheuttaa tasaisin väliajoin häpää niin omalle joukkueellen kuin faneilleenkin. Pelillisesti mies olisi helppo korvata, mutta koitetaan nyt vielä nauttia tästä nykyasetelmasta, jossa mies nakertaa HIFK mielisten mieltä katkeraan loppuun saakka. Samalla täytyy tietysti toivoa, ettei Ruutu syyllisty mihinkään kyykkimisiin tai muihin naurettavuuksiin.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Playoffeissa kun on pakko vähentää rottailua jotta oma joukkue saisi edes mahdollisuuden voittaa pelejä, heidän pisteensä on aina ja ikuisesti surkeaa tasoa

No jaa, Ruudun pistekeskiarvo Liigassa runkosarjassa 0.54 ja playoffeissa 0.46, NHL:ssä runkosarjassa 0.22 ja playoffeissa 0.17. Ei kovin dramaattisia pudotuksia.

Averyn kohdalla sen sijaan pistekeskiarvo on noussut plaoffeissa, runkosarjassa 0.43 ja playoffeissa 0.54.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina.

Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.

Jos tätillä olisi munat niin täti olisi setä. Tähän puutun sen verran, että on kyllä todella mustavalkoinen näkemys. Samat sanat voidaan käyttää Ilari Filppulaan, Eero Kilpeläiseen ja siihen ja tuohon ja tähän. Tietysti jokainen voi pitää eri asioita hävettävinä, ei siinä mitään. Viime keväänä mua hävetti 100 kertaa enemmän Kilpeläinen ja Filppula kuin Ruutu. Mun mielestä on hävettävää, että monet ihmiset eivät edelleenkään tajua, että Jarkko Ruutu rottailee kaukalossa toisille jääkiekkoilijoille. Se on VIIHDETTÄ. Jos Jarkko Ruutu vittuilisi kassaneidille kaupassa tai muuta vastaavaa, niin tilanne olisi eri.

Toki kaikilla on oikeus hävetä mitä haluaa. Mua hävetti perjantain pelissä esimerkiksi Esa Lindell. Joka kerta kun mies sai syötön lapaansa niin hän horjahteli kuin bambi. On tietyllä tapaa hävettävää, että ammattilaissarjassa pelaa tuollaisia pelaajia. Se on jokaisen katsojan silmissä, mikä jääkiekossa on tärkeintä. Koodistot, kunnioitus, nyrkillä lyönnit, jalkakikat, voittaminen jne... Jokaiselle jotakin, kuten hyvässä viihdetuotteessa pitääkin olla.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näillä jääkiekon sisäisten koodien pilkkaamisella tietenkin suututtaa kiekkokansan: hanskojen heiluttelu ja sitten vaihtoon on sinällään ihan hauska veto, itseasiassa hieno parodia siitä, miten hölmöjä monet kiekkoväkivaltaan liittyvät koodit ovat. Nämä päämäärähakuiset "sikaillaan ja karkuun" -tempaukset ei sitten minun huumorintajuuni oikein uppoa. Kuolleen esittäminen on sitä sitä samaa teatteria mitä joka joukkueessa tehdään - Jarkko vetää senkin vaan parodian puolelle, eri asia ketä se naurattaa ja ketä ei. Onhan tää kuitenkin äijien laji, eiks juu. Mutta sitten se osa mitä en sulata: nämä taklaustilanteessa tapahtuvat kyymistymiset. Siinä on käytännössä kyse päämäärähakuisesta aivotäräyksen kalastelusta ja se ei mene enää oikein velmuilusta. Ja ehkä räikeimpänä tietenkin oli tuo huutelevaan yleisöön "vahingossa" ammutun kiekon osuminen pikkutyttöön. Olisi kiva muuten kuulla Jarkon joskus pyytävän anteeksi jotakin koiruuttaan. Mutta sellainen tapahtuma taitaisi tässä tapauksessa olla pienoinen paradoksi: ei kai rotat pyydä anteeksi olemassaoloon.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Varmaan on tullut moneen kertaa selväksi että itseäni hävettää tällaiset pelaajat enkä toivoisi koskaan heitä näkeväni Jokereissa. Mun joukkueessa vastataan sanoista, teoista ja ei kyykkäillä - ikinä. Ruutua on ollut pakko sietää koska Kekäläinen oli toista mieltä. Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina. En myöskään usko että Jokerit ja HIFK olisi koskaan vajonneet henkisesti niin alas kuin ovat nyt vajonneet.

Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.

Aika kujalla täytyy olla, kun tuollaista tekstiä saa aikaan. Ihanko oikeasti väität, että Ruutu oli negatiivisessa mielessä jotenkin ratkaisevassa osassa siinä, että vaikka viime kaudella ei päätyyn asti menty? Itseäni ei haittaisi hirveästi vaikka Ruutu pelaisi naapurissa mutta kyllä lainatun kirjoittajan jutut ovat aika kaukana objektiivisesta näkemyksestä ja niistä paistaa läpi sokea antipatia tiettyä pelaajaa kohtaan.

Miten Jokerit on muuten vajonnut alas? Kun matseja ja mediapeliä seuraa niin kyllä alas on vajottu lähinnä jullien puolella. Jos joku täällä on vielä kiinni ysiviis-Villen itkupotkuissa niin sille ei toki voi mitään. Jokerit on vienyt viimeisen vuoden aikana naapuria käytännössä kaikilla osa-alueilla. Itse olen ainakin ylpeä miten Jokerit ei ole lähtenyt mukaan naurettavaan mediapeliin ja vanhojen asioiden katkeraan puimiseen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.

Ensimmäinen vuosi Ruudun kanssa oli täyttä tuskaa, toinen vuosi vähemmän kaiken muun paskamyrskyn keskellä, kunnes ajeli Lehkosen. Tänä vuonna Ruutu ei oikeastaan ole aiheuttanut mitään tuntemuksia. Vielä.

Palkkaansa nähden aivan turha mies, vois lähtee henkiseen kotiinsa milloin vain mun puolesta. Ei tule taatusti olemaan tänäkään vuonna mestaruuden takuumies ainakaan positiivisessa mielessä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina. En myöskään usko että Jokerit ja HIFK olisi koskaan vajonneet henkisesti niin alas kuin ovat nyt vajonneet.

Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.

Kyl se Ruutu on sitten aivan hurja jätkä. Sotkee IFK:n lisäksi myös Jokereiden pelin ja vie vielä varmat mestaruudetkin. Aika kova tyyppi tämä JRuutu. *melko suuri hymiö*

Ei yksi pelaaja (Ruudun palkkarahoilla hankittu) olisi Jokereille kannua tuonut 2012, 2013 tai molempina vuosina. Se nyt lienee aivan selvä juttu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tiedätkö mikä on huvittavaa? Se, että olet Jokerit-osiossa lukemassa Jarkko Ruutu -ketjua. Tältä osin Jarkko on kyllä aika kova.

Jarkko Ruutu on pelaaja joka herättää kiinnostusta yli seurarajojen. Samaa ei voi sanoa suuresta osasta muita liigapelaajia. Valitettavasti
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näillä jääkiekon sisäisten koodien pilkkaamisella tietenkin suututtaa kiekkokansan: hanskojen heiluttelu ja sitten vaihtoon on sinällään ihan hauska veto, itseasiassa hieno parodia siitä, miten hölmöjä monet kiekkoväkivaltaan liittyvät koodit ovat.
Harvinaisen samaa mieltä. Itse salaa mielessäni en voi olla hiukan hykertelemättä sille, miten röyhkeästi Jarkko Ruutu räkäisee vasten naamaa tätä pöyhkeän itsetyytyväistä jääkiekkoskeneä koodistoineen kaikkineen. Tulee mieleen "Lämärin" loppupeli, jossa "koodista" kieltäytyvän pelaajan mitta tulee viimein täyteen: ensin tippuvat hanskat, sitten muutkin vaatteet ja lopulta pannaan tanssiksi.

Ja tuosta kyykistelystä myös samaa mieltä. On pelkkä kurinpidon munattomuutta, ettei tuosta määrätä kunnon rangaistusta niin kuin oikeasti pitäisi.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina.

Asiat eivät koskaan ole näin mustavalkoisia. Mikä takaa sen että Ruutuun käytetyillä rahoilla olisi saatu oikeasti hankittua huippupelaaja? Pitää muistaa että Kekäläisen tekemistä ison rahan hankinnoista Kilpeläinen ja Nordlund olivat näin jälkikäteen ajateltuna floppeja, Filppula on siinä rajoilla. Ruudusta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin hän on täyttänyt odotukset suht. hyvin, niin hyvässä kuin tietysti pahassakin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sanon vielä kerran että jos JRuutuun käytetyt hulppeat rahat olisi laitettu muunlaiseen huippupelaajaan sillä sitähän JRuutu on sarallaan, Jokerit olisi hyvin mahdollisesti voittanut Kannun joko 2012, 2013 tai molempina vuosina. En myöskään usko että Jokerit ja HIFK olisi koskaan vajonneet henkisesti niin alas kuin ovat nyt vajonneet.

Aika kova hinta JRuudun hävettävästä rottailusta.

Moneen paljon pahempaan alisuorittajaan on käytetty vastaavanlaisia summia. En sano että Rudi olisi palkansa arvoinen pelaaja, mutta on tuolla pyörinyt hintalaatusuhteeltaan paljon huonompiakin pelaajia.

Yritän ymmärtää niitä joiden mielestä se yksi kyykkäys oli maailman noloin ja hävettävin teko ja ymmärrän hyvin sen. Sitä mitä minä en ymmärrä on se, että jo vuosia tapauksen jälkeen se nostetaan edelleen esiin ja syyksi kaikelle muulle roskalle. Vain totaalliset idiootit eli IFK:n pelaajat ja valmentajat eivät ole pääseet sen yli ja Jarkko vetää oikeista naruista sen suhteen ja pässit seuraavat. Liigassa ei ole yksinkertaisesti mitenkään järkevää pudottaa hanskojaan ja Jarkko ei tässä vallitsevassa tilanteessa niitä hanskoja pudottaisi, vaikka olisikin NHL:llän tappelusäännöt. IFK:n fokus on täysin yhdessä kolmosketjun miehessä ja se on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen miksi paikallispelit ovat olleet meidän hallussa näinkin ylivoimaisesti.

Minä en muista, että Jarkko Ruutu olisi viime kauden IFK-otteluissa tehnyt mitään ihmeellistä. Olen sitä mieltä, että mahdolliset kuittaukset on suoritettava mahdollisimman nopeasti ja jos niitä ei suorita ajoissa niin sitten on turha viiden ottelun päästä alkaa kuittaamaan jotain yli puoli vuotta vanhaa juttua.

Rottapelaajille on aina kysyntää ja jos jostain Jarkkoa voi kehaista niin se on se, että hän on mitä on rehellisesti eikä piileskele minkään median antaman herrasmiespelaajan viitan alla.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruudun peliesitykset ovat olleet vähintään kohtuullisella tasolla nämä pari kautta. On käsittämätön väite, että mestaruushaaveet kaatuivat Ruutuun. Tämän vastapainoksi esitän väitteen, että Ruutu toi ensimmäisellä kaudella ainakin sata ylimääräistä katsojaa per ottelu. Varsinkin ensimmäinen kausi oli menestys myös joukkueen kiinnostavuuden kannalta. Hän oli jonkun iltapäivälehden sivulla lähes päivittäin. Median seuratessa noin intensiivisesti yhtä pelaajaa, niin väkisin sen jenginkin otteita seurataan hieman muita tarkemmin. Ruudun tuoma oheismyyntikin on silmämääräisesti (fanipaidat areenalla) kovaa tasoa. Lisäksi herran suosiosta kertoo jotain yleisöstä lähtevät desipelit hänen asettuessa ampumaan rankkaria, tämä pätee sekä himassa että vieraissa.

Ruutu ei pelillisesti yllä aivan Liigan kirkkaimpien tähtipelaajien joukkoon, mutta kiinnostavuudessa hän on silti aivan omaa luokkaansa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No jaa, Ruudun pistekeskiarvo Liigassa runkosarjassa 0.54 ja playoffeissa 0.46, NHL:ssä runkosarjassa 0.22 ja playoffeissa 0.17. Ei kovin dramaattisia pudotuksia.

Toki Jarkko Ruutu oli aikanaan nuori ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Silloin hän ei ollut pelkästään rotta, vaan paljon muutakin.

JRuudun viimeiset kolme (3) kautta SM-liigan playoffeissa ovat tuoneet 19 ottelua 0.21 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla + 4.61 jäähyminuutin ottelukohtaisella keskiarvolla. Suomeksi sanottuna täysi turhake josta on ollut omalle joukkueelle haittaa. Tämän voi todeta HIFK:n puoleltakin lukemalla JRuudun tempauksista playoffeissa 2004-2005.

Muuten en kommentoi koska osa Jokerifaneista arvostaa selvästi kunnon perusjullia, HIFK:n ex-kapteenia ja yhtä suurimmista rotista joita SM-liigassa/Liigassa on koskaan pelannut. Ainoastaan Avery menee edelle käydessään täällä. Tämä on vähän sama juttu kuin naiset. Joku tykkää helvetin rumasta ämmästä, joka kaatuilee, filmaa, kyykkää ja sukeltelee. Makuasia.

Itse tyydyn kauneimpiin ja jos kiekkoon palataan niin vaihtaisin milloin tahansa JRuudun hyvään sentteriin tai snaipperiin tai maalivahtiin. Täydelistä ei tarvitse hakea koska sekin on jo plussaa että joukkue vapautuu JRuudun rottailun puolustamisesta. Se on iso henkinen kysymys Jokereissa ja on ollut siitä asti kun JRuutu tuli joukkueeseen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Muuten en kommentoi koska osa Jokerifaneista arvostaa selvästi kunnon perusjullia, HIFK:n ex-kapteenia ja yhtä suurimmista rotista joita SM-liigassa/Liigassa on koskaan pelannut. Ainoastaan Avery menee edelle käydessään täällä. Tämä on vähän sama juttu kuin naiset. Joku tykkää helvetin rumasta ämmästä, joka kaatuilee, filmaa, kyykkää ja sukeltelee. Makuasia.

Miksei rottapelaajia voisi arvostaa? Hankala ja vittumainen duuni. Tuskin moni Jokerifaneista arvostaa Ruutua juuri sen takia, että mies on ollut IFK:n kapteeni vaan sen takia, että hän on tehnyt hienon uran vajaavaisilla taidoillaan NHL:llässä. Tosin onhan NHL:ssä myös tähtipelaajia, jotka ovat samalla rottapelaajia, joten rottapelaajan status ei sulje sitä tosiasiaa pois, että pelaaja voisi olla tähtipeluri.

Rottapelaajat ovat yksi pelaajatyyppi muiden joukossa ja tämä pelaajatyypin demonisointi on mielestäni alokasmaista. Siitä olen aika pitkälti samaa mieltä, että tänne SM-liigaan ei ehkä rottapelaajat tyyppinä sovi, mutta ei tänne sovi moni muukaan pelaajatyyppi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miksei rottapelaajia voisi arvostaa?

Ootko ikinä seurannut NHL:ää ja Averya? Tai Ruutua? Miten ihmeessä Jokerien brändiä (taitokiekko, nykyään ex-taitokiekko), Selännettä, Janeckya, Metroa, Wadea, Kekeä jne arvostava voi arvostaa pelaajatyyppiä jonka ainoa tehtävä on kuvaannollisesti kusta taitopelaajan luistimiin tai purra sitä sormeen? Kannattaa tajuta vähitellen että rottapelaajien takia NHL:ssä oli goonit ja kun kumpikin päärotta on saatu NHL:stä ulos, rottapelaamisen luonnekin on muuttunut. Se taas on vienyt gooneilta työt ja tuonut yhden goonin Liigaan. Rotan luo.


Kaiken varalta: pientä värikynää on mukana ja yksinkertaistan tarkoituksella jotta monimutkainen asia olisi helpommin luettavissa ja lyhyemmin kirjoitettavissa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ootko ikinä seurannut NHL:ää ja Averya? Tai Ruutua? Miten ihmeessä Jokerien brändiä (taitokiekko, nykyään ex-taitokiekko), Selännettä, Janeckya, Metroa, Wadea, Kekeä jne arvostava voi arvostaa pelaajatyyppiä jonka ainoa tehtävä on kuvaannollisesti kusta taitopelaajan luistimiin tai purra sitä sormeen? Kannattaa tajuta vähitellen että rottapelaajien takia NHL:ssä oli goonit ja kun kumpikin päärotta on saatu NHL:stä ulos, rottapelaamisen luonnekin on muuttunut. Se taas on vienyt gooneilta työt ja tuonut yhden goonin Liigaan.

Olen ja mielestäni ainoat Averyn anteeksiantamattomat mauttomuudet koskivat niitä kommentteja entisestä tyttöystävästä. Rottapelaajat ovat hyvin usein narsistisia kusipäitä. Ehkä yksipuoliset rottapelaajat ovatkin vähentyneet NHL:ssä, mutta rottapelaajat voivat edelleen oikein hyvin NHL:ssä. Corey Perry nyt hyvänä esimerkkinä rottapelaajasta, joka osaa rottailun lisäksi pelata.

Minäkin näkisin mielelläni taitokiekkoa, mutta sen toteuttaminen menestyksellisesti ei ole nykyisessä tilanteessa enää mahdollista. Liigan asema on heikentynyt niin paljon siitä 90-luvusta, joten tänne ei ole mahdollista hankkia oikeasti laadukkaita taitopelaajia. Ainoat "taitopelaajat" mitä tänne on mahdollista saada ovat tommoiset laiskan pulleat flegut, jotka hyytyvät kuitenkin pudotuspeleissä samaan aikaan, kun Jypit ja muut maalaisseurat painivat mestaruudesta ja menestyksestä toiseen. Tätä toki myös avittaa Liigan tuomarilinja, joka suosii varsinkin pudotuspeleissä painimista.

On toki totta, että Jarkko Ruutuun sijoitetut rahat olisi perjaatteessa voitu sijoittaa johonkin "taitopelaajaan", kuitenkin on mielestäni lapsellista käyttää Ruutua ainoana esimerkkinä, koska sitä rahaa on tuhlattu niin moneen muuhun turhaan pelaajaan myös, että Ruudun poimiminen sieltä yksinään on aika epäreilua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös