Janne Vuorinen – Ässien urheilujohtaja vuoteen 2026 asti

  • 80 109
  • 858
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mitä jos ykkösveskaksi olisikin valikoitunut joku muu, vaikka saman tasonenkin, niin oltaisiinko oltu maalivahtikaupoilla heti keväällä 2023? Rubinin kohdalla on klikannut aika moni asia tässä ajassamme.
Sitä kun ei koskaan tiedä etu- tai jälkikäteen. Verkkoon olisi voinut tarttua joku uusi jimhrivnak tai yhtähyvin mareklanghamer. Toinen kysymysmerkki on myös sen naaratun pelaajan jatkohalut - jos olisi pelannut kuin Langhamer Ipassa (tai Rubin Ässissä) niin olisiko saatu pidettyä vai olisiko ostettu kirkkaampiin valoihin puoli väkisin?
 

Äänetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vuorisen kommentti on mielenkiintoinen kysyttäessä ensi kauden budjetista: ” Meidän on kuitenkin tärkeätä seurana pohtia, onko muutama vuosi sitten strategiaan tehdyt taloudelliset määritelmät esim. pelaajabudjettiin vielä oikean suuntaisia tämänhetkiseen kilpailulliseen tilanteeseen Liigassa.Seurassa on vahva halu kehittyä ja pitää asemansa kahdeksan joukossa myös tulevina kausina”.

Mitä tämä sitten tarkoittaa budjetin osalta, joka on ilmeisesti aiemmin asetettu siihen 2,25milj. Luinko rivien välistä oikein että budjetti voisi olla vielä tuota suurempi?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pidän kyllä tästä jatkumosta, miten Ässissä ollaan johdonmukaisia, luotetaan omaan suunnitelmalliseen tekemiseen eikä hötkyillä, viestitään realiteettien puitteissa eikä haihatella. Vuorinenkin puhuu kuin ammattimies.

Silmät auki ja aina valmiina reagoimaan, mutta isossa kuvassa tästä käsillä olevasta nipusta sitä tulosta haetaan. Ässät ei edelleenkään ostele oikealta ja vasemmalta, laajahko rosteri pistää mahdollisuuden seuraavalle ja tässä tosiaan sanojensakin mukaan pelaajakehitystyötä punnitaan. En silti ihmettelisi mikäli ennen siirtorajaa vielä jotain tapahtuisi. Jos siellä on kartotuksia ja b, c, d, e suunnitelmat niin eipä niistä vihiä ulos anneta uj:n suulla.

Ensi kauden joukkueen rakennus on alkanut jo heti syksyn alussa. Liigan valmennustiimin rakennus on saatu valmiiksi, osa sopimuksista on jo julkaistu ja pelaajien kanssa jatkosopimuksia olemme saaneet tehtyä. Varmaan ensi viikolla on taas aika viestiä jotain näihin liittyvää.

Työtä on kuitenkin paljon vielä edessä, mutta kokonaisuudessa olemme paremmassa tilanteessa joulukuussa 2023 kuin joulukuussa 2022.


Hyvä homma! Sitten nuo "taloudelliset määritelmät esim. pelaajabudjettiin" hieman kryptisemmät(?)

Ensi kauden joukkuetta rakennamme strategian mukaisilla raameilla. Meidän on kuitenkin tärkeätä seurana pohtia, onko muutama vuosi sitten strategiaan tehdyt taloudelliset määritelmät esim. pelaajabudjettiin vielä oikean suuntaisia tämänhetkiseen kilpailulliseen tilanteeseen Liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

Nigi

Jäsen

Todella hieno lisä Ässiltä tehdä näitä urheilujohtajan kuukausikatsauksia. Ei jää tännekään osastolle mitään turhia haaveita vahvistuksista. :)

Ässät on menossa hyvään suuntaan niin kaukalossa, kuin kaukalon ulkopuolella ja luotan Vuorisen työhön tällä hetkellä 100 %.

Tuosta strategian tarkastamisesta ja mahdollisesta päivityksestä pelaajabudjettiin kommentoi SK:ssa myös taannoin tj Lehtinen. Saas nähdä tuleeko nousua hieman enemmän kuin 150k.
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jos siellä tehtäisiin niinkuin joka kolmas täällä haluaa eli hankitaan lisävahvistuksia ym., joukkueen kasaamisessa on mennyt joku pieleen ja Vuorisen hankinnoilta putoaa pohja pois. Nykyiseen runkoon ja omiin hankintoihin luotetaan.

En ole ihan varma ymmärtääkö nämä jatkuvasti hankintojen perään haikailevat, että hankinnat maksavat ihan oikeaa rahaa. Ikosen hankinta oli täsmällinen leveyshankinta, mutta ei nykybudjetilla ole järkeä oikein nyt ketään hankkiakaan. Siellä istuisi kuitenkin rahaa kokoonpanon ulkopuolella viimeistään siinä kohtaa, kun JMJ tervehtyy ja Hämeenaho palailee.

Ässät on selkeä ja järkevä hankintojen ja budjetin suhteen, joka on hienoa nähdä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
"Jatkosopimuksia on tehty..", huomaa monikko, niitä on siis valmiina, vain julkaisu puuttuu. Ollaan paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten, hienoa sekin.

Uusista pelaajista ei ole mitään huhuja liikkunut, viime vuonnahan noita kotimaisia jo hyvissä ajoin vuoti julki. Olisiko siis ulkomaisia vahvistuksia, joita siis kentällinen olisi tilauksessa, jotta joukkue vahvistuisi paperillakin nykyisestä?

Varmasti on syytä pohtia tuota ensi kauden pelaajabudjettia, jollain 2.25 meuroa ollaan varmaan aikalailla hännillä? 2.5 olisi ehkä realismia vielä? Tosin voi olla, että jotkut seurat ovat ensi kaudella vaikeuksissa, jos keväällä esim pleijarirahat jäävätkin tulematta.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kokonaisuudessaan tilanne on aika hyvä ja pelaajien keskuudessa Porin Ässät on huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto kuin pari vuotta sitten. Rubikin jatko on mahtava juttu ja ensi viikolla on kuulemma luvassa lisää jatkosopimuksia julki.

Yleisenä tavoitteena Ässissä on ensi kautta ajatellen, että pelaajabudjettiin saadaan enemmän rahaa mitä aiemmassa strategiassa on suunniteltu. Miten se sitten tapahtuu, niin se on sitten oma juttunsa. Omistajakuvioiden muutoksenkin soisi edistyvän lähitulevaisuudessa.

Siitä on vaikea sanoa mitään varmaa, että tuleeko Ässiin vielä joku pelaaja ennen siirtorajaa. Tai lähteekö joku pelaaja pois. Patrik Juhola voisi olla tavallaan uusi pelaaja tuohon ja ulkopuolelta voi löytyä vielä joku kokonaan uusi pelaaja, jos hallitus ja urheilujohto kokevat taloustilanteen sellaiseksi, että johonkin pelaajaan voidaan satsata. Sitten on tietysti vielä Viirret ja Hellman.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos siellä tehtäisiin niinkuin joka kolmas täällä haluaa eli hankitaan lisävahvistuksia ym., joukkueen kasaamisessa on mennyt joku pieleen.
Ainakin Davidin poikien kohdalla mentiin metsään oikein huolella. Enkä tuota Ikostakaan pidä minään huippuonnistuneena värväyksenä. Syvyyspelaaja ennemmin kuin kärkitalentti. Änäri-Heimonkin osalta otteet on olleet aika selkeesti alle odotusten. Knight on sentterinä umpi surkea mut koutsin silmissä parempi kuin Myllymaa tai Juhola
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Yleisenä tavoitteena Ässissä on ensi kautta ajatellen, että pelaajabudjettiin saadaan enemmän rahaa mitä aiemmassa strategiassa on suunniteltu. Miten se sitten tapahtuu, niin se on sitten oma juttunsa.
Tosiaan tähän liittyen pisti Vuorisen kommentti silmään

"Meidän on kuitenkin tärkeätä seurana pohtia, onko muutama vuosi sitten strategiaan tehdyt taloudelliset määritelmät esim. pelaajabudjettiin vielä oikean suuntaisia tämänhetkiseen kilpailulliseen tilanteeseen Liigassa.
Seurassa on vahva halu kehittyä ja pitää asemansa kahdeksan joukossa myös tulevina kausina."


Ensi kauden työluku oli se jotain 2,25Meur muistaakseni. Eli nyt sitten jo pohditaan, että riittääkö tuo, vai pitäisi kyetä laittamaan vieläkin enemmän. Toki kannatan, että rauhassa tyvestä puuhun budjetin kanssa ainakin nyt ilman mitään typeriä riskejä, joita toki en uskokaan nykyään organisaation johdon ottavan. Tuokin olisi jo 150k enemmän mitä tällä kaudella joukkueessa kiinni oleva 2,1Meur on (ja tämän kauden pelaajabudjetti oli nyt sitten lopulta 50k isompi mitä ensin ilmoitettiin). Kaikkein tärkeintä on se, että Ässissä on nyt hyvää pöhinää ja vetovoimaa
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensi kaudella alkaa uusi tv-sopimus. Siitä ei ole tainnut mitään tietoa tihkua julkisuuteen, että paljonko siihen tulee korotusta edelliseen verrattuna. Todennäköisesti ihan reilusti, kun sopimuskin lyötiin lukkoon jo liki kaksi vuotta sitten.

Kulisseissa jo varmasti väännetään myös tulevia rahapeli diilejä, ja kilpailutetaan Veikkausta ja ulkomaisia toimijoita. Ensi kaudelle ei vielä taida niitä rahoja isommin Liigan kirstuun tulla, mutta sitä seuraavalle voi tulla jo huomattavakin potti.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-

Kulisseissa jo varmasti väännetään myös tulevia rahapeli diilejä, ja kilpailutetaan Veikkausta ja ulkomaisia toimijoita. Ensi kaudelle ei vielä taida niitä rahoja isommin Liigan kirstuun tulla, mutta sitä seuraavalle voi tulla jo huomattavakin potti.

Tuossa pelissä on muuten pysyttävä mukana ja oltava hereillä ajoissa.

Muuten pahimmassa tapauksessa taloudellisesti isot karkaavat ihan lopullisesti.
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuossa pelissä on muuten pysyttävä mukana ja oltava hereillä ajoissa.

Muuten pahimmassa tapauksessa taloudellisesti isot karkaavat ihan lopullisesti.
Luulisi Porin olevan mitä hedelmällisintä maaperää rahapelien markkinointiin. Peluurin sivuilta:

Useita kertoja viikossa tai päivittäin pelaavia luonnehtivat seuraavat elämäntilanteet:

  • pienituloisuus: tuloluokista useimmin 501–1500 euroa nettona kuukaudessa ansaitsevat
  • työelämän ulkopuolella olo: työttömät, lomautetut, pitkäaikaissairaat ja työkyvyttömyyseläkkeellä olevat
  • vanhempi ikä: useimmiten kahden vanhimman ikäluokan edustajia

Onko tässä se keino millä Ässät nostetaan vihdoin takaisin sinne mihin Ässät kuuluu?

No joo, pikku huumoria vaan
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rahapeliyhteistyökumppani tulee olemaan koko Liigan kattava, eikä yksittäiset seurat voi omia diilejä tehdä.
Tuo sopimus tulee olemaan Liigalle merkittävä miljoonaluokan kumppani.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuossa pelissä on muuten pysyttävä mukana ja oltava hereillä ajoissa.

Muuten pahimmassa tapauksessa taloudellisesti isot karkaavat ihan lopullisesti.
Eiköhän ne ole jo karanneet. Ei Ässät kykene mitenkään generoimaan sellaista tulovirtaa kuin vaikkapa Tampereen jengit. Jo yksin hallifasiliteetit sanelee tän. Mutta best of the rest vois olla toistaisex tavoitettavissa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En ole ihan varma ymmärtääkö nämä jatkuvasti hankintojen perään haikailevat, että hankinnat maksavat ihan oikeaa rahaa. Ikosen hankinta oli täsmällinen leveyshankinta, mutta ei nykybudjetilla ole järkeä oikein nyt ketään hankkiakaan. Siellä istuisi kuitenkin rahaa kokoonpanon ulkopuolella viimeistään siinä kohtaa, kun JMJ tervehtyy ja Hämeenaho palailee.

Kyllä tälläkin porukalla kympin sakkiin pitää päästä, se on aika lailla selvä juttu. Siitä eteenpäin tarvitaan tuuria sekä vältytään isoilta kärkinimien loukkaantumisilta tyyliin JMJ. En olisi pistänyt pahitteeksi yhden hyökkääjän hankintaa mutta sen pitäisi olla joku laatumies eikä mikään lennikillinen mutta rahaahan ne perkeleet haluavat.

Mennään siis näillä ja katsotaan mihin riittää, toivottavasti Juhola saa ensi vuoden puolella näytön paikan Liigassa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tämä kohta jäi eilen kommentoimatta:

"Toki mahdolliset vaihtokaupat ovat aina esillä, mutta kokonaisuudessaan ne ovat hyvin harvinaisia Liiga-tasolla, koska pelaajasopimusten mukaan pelaajia ei voi treidata, kuten esim. NHL:ssä."

Mikäli Vuorisella on edes etäisesti mielessä vaihtokaupat, niin sehän tarkoittaa sitä että joukkueessa on pelaaja (-jia) joihin ei olla tyytyväisiä ja jotka menisivät vaihdossa jos kaikki osuisi kohdilleen (löytyisi sopiva vaihdokki, pelaaja itse haluaisi vaihtoa jne). En nyt ihan heti keksi kuka voitaisi edes tarjota vaihdossa, koska esimerkiksi Davidssonit liikkuvat vain kaksinkappalein ja tuskin ovat noilla tehoillaan ihan kuuminta tavaraa markkinoilla. Viitala ehkä, mutta mitä hänestä nyt saisi vaihdossa...
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä kohta jäi eilen kommentoimatta:

"Toki mahdolliset vaihtokaupat ovat aina esillä, mutta kokonaisuudessaan ne ovat hyvin harvinaisia Liiga-tasolla, koska pelaajasopimusten mukaan pelaajia ei voi treidata, kuten esim. NHL:ssä."

Mikäli Vuorisella on edes etäisesti mielessä vaihtokaupat, niin sehän tarkoittaa sitä että joukkueessa on pelaaja (-jia) joihin ei olla tyytyväisiä ja jotka menisivät vaihdossa jos kaikki osuisi kohdilleen (löytyisi sopiva vaihdokki, pelaaja itse haluaisi vaihtoa jne). En nyt ihan heti keksi kuka voitaisi edes tarjota vaihdossa, koska esimerkiksi Davidssonit liikkuvat vain kaksinkappalein ja tuskin ovat noilla tehoillaan ihan kuuminta tavaraa markkinoilla. Viitala ehkä, mutta mitä hänestä nyt saisi vaihdossa...

Ja muutenkin kaupat ovat liigassa todella harvinaisia kuten Vuorinen tuossa korostaa. Harvinaisia siksi, että täällä tarvitaan pelaajan suostumus siirtoon toisin kuin änärissä, jossa vain osalla pelaajista on joku kaupan estävä kielto tai lista joukkueista, jonne pelaaja suostuu kaupan tullessa siirtymään. Joten täällä on urheilujohtajien kädet aika sidottu, kun kauppojen teko on vaikeaa.

Kaupan onnistumiseen tarvitaan yleensä kaksi nuorta pelaajaa, jotka ovat tyytymättömiä tilanteeseen nykyisessä seurassaan. Toisaalta Vuorisen mahdollista kaupantekoa ei voida pitää täysin mahdottomana ajatuksena, koska Ässät teki jokunen vuosi sitten pelaajakaupan, jossa Ässiin tullut pelaaja on päässyt tällä kaudella NHL-kaukaloihin ja Ilvekseen mennyt pelaaja on yhä liigassa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toisaalta Vuorisen mahdollista kaupantekoa ei voida pitää täysin mahdottomana ajatuksena, koska Ässät teki jokunen vuosi sitten pelaajakaupan, jossa Ässiin tullut pelaaja on päässyt tällä kaudella NHL-kaukaloihin ja Ilvekseen mennyt pelaaja on yhä liigassa.

Silloin oli puikoissa erilainen kauppamies ja tuo vaihtokauppa on jäänyt historiaan. Saattaa olla jopa Liigan paras vaihtokauppa, ainakin tähän mennessä, kun katsotaan lopputulemaa missä toinen pelaa ja missä toinen....
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Änärityyliset treidit on vaikeita mut pelaajan X sopimus voidaan ostaa ulos ja palkata tilalle joku muu, josta uskotaan olevan enemmän hyötyä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tämä kohta jäi eilen kommentoimatta:

"Toki mahdolliset vaihtokaupat ovat aina esillä, mutta kokonaisuudessaan ne ovat hyvin harvinaisia Liiga-tasolla, koska pelaajasopimusten mukaan pelaajia ei voi treidata, kuten esim. NHL:ssä."

Mikäli Vuorisella on edes etäisesti mielessä vaihtokaupat, niin sehän tarkoittaa sitä että joukkueessa on pelaaja (-jia) joihin ei olla tyytyväisiä ja jotka menisivät vaihdossa jos kaikki osuisi kohdilleen (löytyisi sopiva vaihdokki, pelaaja itse haluaisi vaihtoa jne). En nyt ihan heti keksi kuka voitaisi edes tarjota vaihdossa, koska esimerkiksi Davidssonit liikkuvat vain kaksinkappalein ja tuskin ovat noilla tehoillaan ihan kuuminta tavaraa markkinoilla. Viitala ehkä, mutta mitä hänestä nyt saisi vaihdossa...

Näkisin kaikentasoisten pelaajien vaihtokaupat kyllä ihan tervetulleena lisämausteena kausiin.
Ainakin saattaisi olla pienemmän budjetin seuroille järkevänä vaihtoehtona ikäänkuin uudelleen sijoittaa "huonosti sijoitettuja" rahoja, hakematta niinkään säästöä.
Näissä tietenkin täytyy 4 osapuolen intressien kohdata ennenkuin toteutuvat, mutta sitä vartenhan on näitä urheilujohtajia, jotka keskustelevat ja neuvottelevat.

Tämä siis ihan yleisesti ottaen, tuollainen tehottomasti pelannut "vahvistus", voisi jonkun vastaavan kanssa olla jopa molemmille joukkueille winwin vaihto.
Näitä epäonnistuneita ulkomaalaisia, joilla hyvinkin potentiaalia varmaan löytyy muistakin seuroista ja voisivat ehkä olla helpoiten liikuteltavissakin, uusi startti kauteen voisi houkutella.

Kumpikaan ei rahallisesti yrityksessä menettäisi mitään, toki mahdollisuus, että vain jompi kumpi parantaa on aika iso, jolloin toiselle jäisi vähän tyhjä arpa ja siitä varmaan tulisi rapaa niskaan faneilta, mutta olisihan sellainen ihan mielenkiintoista.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Jos tässä ei aleta pian reagoimaan, täytyy ihmetellä urheilujohtajan työskentelyä. Hyvä alkukausi on nopeasti unohdettu. Sairastuvalla on yksi jota voi odotella vahvistukseksi takaisin. Paras hyökkääjä lähti kisoihin.

Nykyisellä rosterilla on turha odotella mitään sisäistä nopeaa kasvua, kun kilpailua ei ole. Juholan ja Viirretin lisäksi jää Viitala koirankoppiin ja Noiva sinne junnuihin, mihin kuuluukin. Kauden aikana on nyt vasta tullut Ikonen sisään, joka valahtanut nelosen laiturin tasolle ja sekin on korkealla viime aikojen esityksiin nähden.

Kapealla ollaan, jos kauan meinataan näin jatkaa.
 

Force

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä vaiheessa on tullut selväksi että Vuorisen panostuksesta ei homma ole kiinni. Nyt täytyy hallituksen keksiä rahaa jostain jotta Vuorinen voi mennä kaupoille!
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Siellä on samanlaiset talviunet käynnissä kuin Kerttulilla. Aamulla officelle, päikkärit lounaaseen asti ja lounaan jälkeen selaa eliteä pari tuntia ja sitten onkin työpäivä pian taputeltu.
Kyllä mä luulen, että jos Vuoriselle sanottaisiin, että käsää 2,4 miljoonan joukkue, niin varmaan kaikki pyrkisi laittamaan likoon ja jos nyt saisi lisää rahaa, niin varmaan pelaajan hankkisi.
Toki tilanne on se, että joukkue ei tarvitse mitään täytemiestä, vaan ihan kärkiäijää ja jos joku tässä kohtaa olisi vapaana, niin varmaan kiinnostunueita löytyy muitakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös