Janne Pesonen loppukauden diilillä HIFK:n

  • 203 208
  • 515

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
MM-kulta mitalisti ja Granlundin "tutkapari" Janne Pesonen liittyy joukkueeseen, aivan loistava uutinen. Enempää ei ihan oikeasti olisi voinut toivoa. Tämä hankinta tuo lisää leveyttä ja ehdotonta kärkiosaamista joukkueeseen. Viimeistään nyt myös Hirsolle löydetään kunnon ketjukaverit.

Varsinainen tutkaparihan MM-kisoissa oli Immonen-Granlund ja Pesonen pyöri siinä sitten mukana parhaansa mukaan. Hyvä pelaaja toki Pesonen on, mutta en sentään mistään SM-liigan kaikkien aikojen kovimmasta kaappauksesta puhuisi kuten Seppänen Urheilulehdessä. Antaa Pesosen näyttää, pari viime kautta on ollut kuitenkin vaisuja.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno hankinta. Tervetuloa vaan Pesoselle.

Voisi nyt kerralla laittaa sitten kuntoon ton pakistonkin ja tuoda sen vahvistuksen myös sinne. Mv-osastosta ei enää jaksa edes lätistä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Miksi HIFK hankki Pesosen?

- Kun Pesonen totesi, että olisi mielekästä edustaa HIFK:ta, reagoimme siihen ja otimme hänet markkinoilta pois, Nybondas sanoo.

Heh, huikea vastaus Nybarilta. Melkein allekirjoituskamaa.

Katselin samaa. Jäätävä vastaus.

Ensi alkuun oli ristiriitaiset tunteet hankinnasta. Pakkia odoteltiin. Maaleja syntyy tarpeeksi, mutta oma pää vuotaa.

Samalla haluaisi antaa tilaa omille junnuille, mutta eipä se ole näköpiirissä.

...sitten valaistuin.

- Pesonen on voittaja. Voittanut mestaruuksia mm. maailmanmestaruuden, voittaa kaksinkamppailuja, tekee maaleja tiukassakin paikassa.

- Hänelle löytyy pelottava tutkapari tästä joukkueesta. Kun toiseen laitaan laittaa joko liigan parhaan all-around pelaajan ja viiltävän ratkaisijan Peltosen tai melkein Immosmaisen kudin omaavan Somervuoren, on meillä sellainen ykkönen, joka sitoo vastustajaa väistämättä.

- Kun silti muihin koreihin jää aika kovia miehiä, niin se pakottaa vastustajan pelaamaan meidän pelin mukaan. Vähän niin kuin Suomi tulee kanukkeja vastaan. Ei pystytä pelaamaan puhtaasti omaa peliä kun toisen materiaali on vain niin kova.

Tämän lisäksi Pesonen on takuuvarma hankinta. Parhaassa iässä oleva loistavan asenteen omaava ja tehokas. Mikä tahansa "ehkä olisi voinut olla hyvä, mutta ei nyt ihan onnistu" -tyyppi olisi vain joukkuehenkeä alentava. Voittoja tuova tsemppari ei ikinä heikennä joukkuehenkeä, koska kaikki haluavat voittaa.


Omat junnut: Ne ketkä ansaitsevat paikkansa pelaavassa rosterissa, varmasti paikkansa saavat. Ei ole Hirson pelipaikkakaan mitenkään varma.

Keväällä kentäthän voisivat olla vaikka:

Pesonen-MiG-Somervuori
Peltonen-MaG-Rajamäki
Ahtola/Tuomainen-PW-Kibe
Nyholm-Liivik-Pöde

Ja silti puhuttaisiin edelleen SM-liigan kovimmasta hyökkäyskalustosta.

Ja pakkihankinnalle tämä ei tee mitään vaikutusta. HIFKlla on nyt rahaa millä mällätä ja silti urheilullinen puoli hoitunee Petun komennossa kauden myötä.

HIFKn on vain elintärkeää nyt pysyä huipulla, eikä päästää menestystä ja imua sormistaan. Sen takia tämä hankinta oli huippuhankinta.

Tervetuloa perheeseen Janne!
 

scholl

Jäsen
Tästä sinivalkoisesta jengistä ei ole nokan koputtamista edes itse Jussi Halla-aholla.

Mikä ihmeen sinivalkoinen? Pelataan sm-liigaa (eikä maajoukkueturnausta), joten jokainen EU-pelaaja on kotimaalainen. Silloin jos joku on Stadin ulkopuolelta niin on aivan sama onko Oulusta vai Prahasta, sama violetti passi kourassa kuitenkin ja ei vie ulkomaalaiskiintiöstä paikkaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kovan pelaajan saitte, onnea siitä Ifk! Mutta sopiiko Pesos Annen tyylinen pelaaja teidän brändiin? Silloin kun Kärpissä pelasi ni tuppas olee vähän vaikeuksia pysyä pystyssä, no josko se olis kehittynyt kuolevasta joutsenesta (?)

Tämähän on täyttä paskapuhetta. Pessi ei koskaan kunnostautunut filmaamisessa, vaikka pienenä ja aggressiivisena, rajusti maalille ajavana pelaajana olikin ns. peruspelaajaa enemmän katollaan. Kuolevatjoutsenet ovat katkerien Blues- ja jokerifanien luoma myytti. Sen tullee huomaamaan myös HIFK-kannattajat.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Tämähän on täyttä paskapuhetta. Pessi ei koskaan kunnostautunut filmaamisessa, vaikka pienenä ja aggressiivisena, rajusti maalille ajavana pelaajana olikin ns. peruspelaajaa enemmän katollaan. Kuolevatjoutsenet ovat katkerien Blues- ja jokerifanien luoma myytti. Sen tullee huomaamaan myös HIFK-kannattajat.

Kuten jo aikaisemminkin sanoin, ettei minulla ole mistään filmaajasta mitään mielikuvia, vaan nämä lukemat lähinnä pelottivat kun tämä mies hääri IFK:n maalilla:
"Pesonen debytoi SM-liigassa Oulun Kärppien paidassa kaudella 2000-2001 ja kaudella 2007-08 hän teki 56 ottelussa ennätyksensä, 34 maalia ja 44 syöttöpistettä." mtv3

Ja jos saavat Mi. Grandlundin kanssa tehdä tuhoja SM-Liigassa, ni voisi olla sitten kotikisoissa tutkapari jo valmiina.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sama täällä. Kopissa esiintyvien murteiden määrässä hävitään teille jo sata-nolla.
Laskin äkkiä, että Jokereiden kopissa puhutaan ainakin korsoa, turkua, hämettä, poria, unkaria, jenkkiä, ruotsia, tanskaa ja vissiin hiukan stadiakin. Voi olla, että unohdin jonkun. Oulun puuttuminen on toki plussaa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Pelillisesti tosi osuvalta näyttävä hankinta Nybondakselta tähän saumaan. Tai oikeastaan Pesonen on sen verran varma pistelinko, että pitäisi sopia lähes mihin tahansa SM-liigajengiin tilanteesta riippumatta. (Paitsi Jokereihin ellei paha loukkaantumisaalto iske. Jokerieden hyökkäysrosteri kun on tällä hetkellä maailman täydellisin ja tasapainoisin ;)

Hifkillä on ollut yskimistä tehoissa Granlundin vaikutuksen ulkopuolella, koska pelisysteemi ei näytä olevan edes alkutekijössään. Kuitenkin tarpeeksi taitava pelaaja, kuten Pesonen, nakuttaa tasaisesti pinnoja kriisijengissäkin sen oman määränsä. Pesonen tekee pisteiden lisäksi myös likaista duunia ja osaa agitoida mussuttamalla. Pelityylinsä ja pienen kokonsa vuoksi tämä "Pessi" myös kaatuilee usein, joten vastustajan silmissä hän näyttää sukeltajalta ja omien silmissä varmaan sisukkaalta taistelijalta.

Hankinta lisää myös paikallisten viihdearvoa, koska Pesonen on varsinkin monen jokerifanin silmissä ärsyttävä pikku-apina, joka on ollut kiusallisen tehokas Jokereita vastaan ja aiheuttanee myös joitakin jäähyjä Jokereille jo pelkällä raivostuttavalla lärvillään. Pesonen kuuluu siis ilman muuta niihin pelaajiin jonka tekemät maalit jokeriverkkoon vituttaa keskimääräistä enemmän. Joten onnittelut siinäkin mielessä.

Matikaiselle Pesonen tuo lisää työkaluja pakkiin, minka avulla hän yrittää korjata äsken ehjänä ollutta konetta. Samalla Pesosen tasoisen hyökkääjän sainaus lisää pomminvarmasti Petun menestyspaineita. Onhan tuo johdoltakin selvä signaali: "Tossa on. Nyt pitää tulosta tulla heti, eikä vasta ensi vuonna". Ihan oikea meininki olosuhteet huomioiden.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Tervetuloa vaan, kyllä kelpaa mun HIFK:iin.

2007-2008: 56 ottelussa 34+44=78 ja +39. SM-liigan pistepörssin ykkönen, tehopörssin ykkönen ja maalikuningas.

2008-2009: 70 ottelussa 32+50=82 ja +13. Wilkes-Barren paras pistemies ja koko AHL:n pistepörssin neljäs.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuten jo aikaisemminkin sanoin, ettei minulla ole mistään filmaajasta mitään mielikuvia...

..mutta aika monella muulla on. Pesostahan pidettiin muutama vuosi sitten liigan pahimpana neitinä. Lisää varmaan löytyy niiden aikojen matsiketjuista.

Vaan eipä sillä, törkeän kova vahvistus.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tässä SM-liigan sivujen siirtouutisessa on aika hyvin tuotu esille, minkälaisesta pelaajasta on kyse, menestys- ja meriittilista hakee vertaistaan: Janne Pesonen - HIFK. Eli, Pesosen mukana tuli myös aimoannos kokemusta ja voittamisen kulttuuria.

ps. Eikä se Pesonen mikään erityisen pieni ole jääkiekkoilijaksi, normaalin kokoinen suomalainen taitopelaaja 180cm/n. 80kg.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Maailmanmestari, KHL-mestari, 4 Suomen mestaruutta.

SM-liigassa vuoden tulokas, pistepörssin voittaja ja kahdesti All-starssissa.

Parhaassa iässä. Edelleen nopea, mutta kerännyt viekkautta ja kokemusta.

Toisille ei kait sit kelpaa kun on "liian neiti" ja puhuu väärää murretta.

Tervetuloa mun puolesta kuitenkin meille.
 

jeani

Jäsen
Oulun ulkopuolella ei vieläkään ymmärretä kuin loistava pelaaja Pessi on.

Tätä olen kanssa aina ihmetellyt. Pesonen on yksi parhaista SM-liigassa 2000-luvulla pelanneista hyökkääjistä. Vuoden 2007 finaaleissa (Leino vs Pesonen) osoitti pystyvänsä ratkaisuihin myös tiukoissa paikoissa.

Huikea on kyllä HIFK:n porukka ja huikea tulee kyllä keväästä kun otetaan kunnolla joukkueista mittaa!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Tää on vain aluepolitiikkaa. Ainahan pohjoisesta on siirrytty pitämään etelää pystyssä. Se on kuulemma myös maakuntien etu, että pääkaupunkiseutu pärjää.

Mitä suotta itkeä yhden Pesosen perään. Syököön nyt hammassuojiaan välillä Helsingissä. Eiku Stadissa.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Hieno kaappaus HIFK:lle! Mahtavaa, että tämän tason suomikiekkoilija valitsee SM-liigan tuossa iässä. Kovasta tuli entistä kovempi. Eiköhän tämä pääkaupunkiseudun kilpavarustelu jatku seuraavaksi niin, että Ilmalaan saapuu ykköseen, joku ilman änäripaikkaa jäänyt laituri.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tässä ei vituta se että meni HIFKiin, vaan se ettei tullut Kärppiin Suomessa pelatessaan. Ainoastaan se, että olisi mennyt Jokereihin olisi voinut vituttaa vielä enemmän. Jopa niin paljon, että hakisin sen pullon itse sieltä Alkosta...

Jotenkin on ollut aina sellainen tunne Pesosesta voisi jopa Jokereihin mennäkkin. Tämä kuvastaa jo aika paljon pelaajan arvomaailmaa, mutta pahimmalta onneksi vältyttiin :)

No, onnea nyt kuitenkin HIFK hankinnasta.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Menee kyllä jo aika ohi topicin nämä jutut... Noh, menkööt.

Pesonen on hyvä pelaaja, mutta vittumainen kaatuilija ja pesunkestävä näätä, eli sinänsä sopinee naapurin nykylinjaan. ;)

Sama täällä. Kopissa esiintyvien murteiden määrässä hävitään teille jo sata-nolla. Toivottavasti jäällä osat tulevat olemaan päinvastaiset.

Jopas on Narrifanitkin katkeria. Weird?
Ja tekin parhaita puhujia siitä, kuka on pesunkestävä tähänjokujoukkue. Teillehän kelpaa vanhat Jullit (kuten myös Julleihin kelpaa vanhat Narrit), jota en oikein ymmärrä. Muistaakseni Narrit/Jullit siitä seurauskollisuudesta aikoinaan kovasti hypettivät, kovasti on laantunut niistä ajoista puheet.

Esimerkkinä nyt vaikka Mr. Ville Peltonen.
Vuosituhannen alussa kun palasi suomeen, ja meni sitten Jokereihin, HIFK fanit suunnilleet olivat menossa tappamaan ja huudettiin että ei ole Nordikselle takaisin tulemista. Ja Jokerifanit kusivat siinä vaiheessa hunajaa, vanhasta IFK ikonista tuli samantien heidän ikoni.
Ja koko homma meni lähestulkoon toisinpäin, kun lopulta palasi IFK:n väreihin.
Joku korjatkoon, jos oikeasti kirjoitin puutaheinää. Tämä ihan "maallikon" silmin aikoinaan "nähtynä".

Ei siinä, hieno pelaaja, sitä ei ole kieltäminen. Mutta nyt siis pointti vain tässä seurauskollisuudessa.

Sen verta vielä, että edelleen olen sitä mieltä, että Pesosen ei tarvitse enää koskaan Raksilaan kärppänutussa palata. Toki haluaisin kuulla Harri Ahon kommentit (nimenomaan hänen), että MIKSI Pessi ei Kärppiin HALUNNUT.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ei ole Hirson pelipaikkakaan mitenkään varma.

Keväällä kentäthän voisivat olla vaikka:

Pesonen-MiG-Somervuori
Peltonen-MaG-Rajamäki
Ahtola/Tuomainen-PW-Kibe
Nyholm-Liivik-Pöde

Tehän voisittekin laittaa Hirson postissa tänne Oulun suuntaan. Täällähän näitä flopanneita tähtiä on muitakin. Voidaan laittaa vaikka uus setti mailoja Granlundille korvaukseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös