Jalkapallon MM-Kisojen maalikuningas?

  • 4 493
  • 61

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Viestin lähetti JiVe
Kyllähän siellä se hymiö alunperin perässä oli, mutta voidaan sitä alkaa ihan tosissaankin maalikuninkaaksi tekemään.

Alkusarjassa Italiaa vastaan yksi maali, Ecuadoria vastaan kaksi ja Meksikoa vastaan yksi. Jatkossa vastaan tulee joku joukosta Korea, Puola, Portugali tai USA ja taas on verkot tötteröllä. Tämän jälkeen vastustaja on ryhmästä Espanja, Slovenia, Paraguay, Etelä-Afrikka, Saksa, Saudi-Arabia, Irlanti tai Kamerun. Verkot heiluu jälleen. Sen jälkeen onkin taas kaksi peliä aikaa venytellä verkkoja. Taitaapa Davor vielä olla suorittamassa useita joukkueensa erikoistilanteita(vrt. mainostamiisi Brasseihin tai Ranskalaisiin). Mielestäni täysin mahdollista, että Suker on maalikuningas.

Tässä oli hyväksyttävä selitys, mutta en silti pitäsi Sukeria tulevana ennakko suosikkina, ja en käsittänyt hymiötäsi :)
ja vielä viittaus jalkapallon seurantaan oli siitä että pidät Sukeria suosikkina, koska mieshän on ollut täysin alavireinen ymmärtääkseni viimeiset 4vuotta, kisojen jälkeen.


Eihän Stoichkov nyt silloinkaan ihan puun takaa tullut? Jostain kumman syystä pidin häntä silloin erittäin vahvana ehdokkaana maalikuninkaaksi. Veikkauksen voittajavedossakaan ei kerroin muistaakseni ollut kuin 26 ja sekin sitten taisi mennä puoliksi kun oli kaksi voittajaa.

Lähinnä sen takia pidin miestä yllätyksenä, että muistaakseni (voin olla väärässäkin) Bulgaria ei ollut pärjänny tai voittanut peliäkään MM-kisoissa ennen näitä kisoja, ja tälläisen maan maalitekijä (oli maailman parhaita sillä hetkellä tosin) on aika kova riski?


Vetoat 40 vuotta vanhojen kisojen maalikuninkuuteen, et taida jalkapalloa seurata, kuinka montakertaa on saman maan pelaaja voittanut maalikuninkuuden MM-Kisoissa 40 vuoden välein? :D


Joskus koittaa Brasilian vuoro :)
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jalkapallo on ihanperseestä!
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Viestin lähetti Abu



Tästä täytyy olla eri mieltä. Maaleja Italia tuskin tulee tekemään yhtä paljon kuin vaikkapa Brasilia tai Argentiina, mutta maalit keskittyvät Vierille. Koko muu joukkue yrittää pelata palloa Vierille maalipaikkoihin kun kukaan muu ei ole viimeistelijänä lähelläkään hänen tasoaan. Itse asiassa viimeistelijät puuttuvat ainakin avauksesta täysin Vierin lisäksi. Montella on hyvä, mutta ei pääse kentälle kun Vieri on parempi.

1994 ja 1998 Italian paras maalintekijä taisi tehdä yli puolet joukkueen maaleista ja niin uskon käyvän tälläkin kertaa. Lisäksi Italialla pitäisi olla tie auki finaaliin, jos vain pysyvät omalla tasollaan, joten otteluita tulee paljon. Lohkossa Ecuadoria ja Meksikoa vastaan on mahdollisuus tehdä paljon maaleja ja niissä Vierin pitäisi onnistua, jotta maalikuninkuus olisi mahdollinen.

Jardel olisi mukana ollessaan ollut ylivoimainen suosikki maalikuninkaaksi. Maailman varmin viimeistelijä paikan saadessaan ja paikkoja olisi Brasilian joukkueessa tullut.

Tuokin on totta, onhan Vieri mahdollisuus mutta jos etsitään maalikuningasta niin se vaatisi menestystä Italialta ja hänelle alkulohko maaleja. Menestystä jatkopeleissä, jotka ovat italialla olleet erittäin vähä maalisia, menneet rankkareille jossa on tullut tippuminen.

No kisoissahan se nähdään :)
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Re: Maalikuningas

Viestin lähetti Oloneuvos
Kyllä toiveena on saada brasilialainen maalikuningas näissä kisoissa. Ronaldo on kunnossa ollessaan hyvä ehdokas, mutta myös Argentiinan Batistuta tai Portugalin Luis Figo saattavat intoutua tehtailemaan maaleja. Veikkaan kuitenkin riskilläkin Ronaldoa.

Joka kisoissa tähän mennessä on syntynyt ainakin yksi hattutemppu, joten eiköhän sellainen nähdä näissäkin koissa, veikkaisin viimeisessä lohkossa joku Belgian pelaaja voisin tehdä sen, Wesley Sonck... Pelit eivät taida kuitenkaan Belgialla riittää
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Äsken varmistui, että Zidane on kaksi ensimmäistä peliä poissa loukkaantumisen vuoksi.

Ranskan uskon pelaavan finaalissa, joten mahdollisuuksia kuninkuuteen voi kyllä olla.

David Beckhamin tilanne on edelleen hyvin epävarma ja ei auta kuin odotella, vaikka mies onkin jonkun verran treenannut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pauleta, Mendieta, Vieri

Veikkaukseni:

Pauleta, Portugali

Mendieta, Espanja
(Espanja saa todella monta rangaistuspotkua ja Gaitzka upottaa niistä varmasti :D )

Vieri, Italia
 

Vaicci#63

Jäsen
Ranska jää lasijalkafanien harmiksi alkulohkon kakkoseksi.Zidane on poissa,peliesitykset viime peleissä aneemisia,paineet Ranskalla.Odotan vesi kielellä Ranskan ja Senegalin mittelöä,Senegalilla kun ei ole mitään hävittävää.Veikkaan että Senegal pistää hanttiin ja pelaa tasurin 2-2 ,taukotilanne senelle 2-0.

Mestari löytyy joukosta Argentiina,Brasilia,Espanja,Italia,ylläreinä Portugali ja Nigeria.Joten maalikuningas löytyy myös niistä.
elikkkäs:
Raul
Batistuta
Crespo
Vieri
Nuno Gomes
Totti
Inzaghi
Ronaldo
Rivaldo
Figo


Ronaldo muuten on omien sanojensa mukaan todella vahvoilla voittajaksi.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Koska on tylsää veikata sellaista pelaajaa, jota muut ovat jo veikanneet, heitetään Jay Jay Okocha, joka johdattaa Nigerian jatkoon Englannin nenän edestä.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tuolla vilahtelee monenlaista nimeä, Senegalilaista jamppaa ja muuta.

Jep niin vilahtelee. Oletko koskaan kelannut paljonko välierä vaiheessa tehdään maaleja? Kun Senegal/Kamerun pääsee jatkoon alkusarjasta niin sillä on jäljellä yksi peli. joten yhteensä 4 peliä joissa hyvällä pelillä voi tehdä 5-6 maalia joka varmasti riittää voittoon tai ainakin jaettuun sellaiseen.

Toisekseen molemmat joukkueet pelaavat todella hyökkäävää peliä jossa maaleja tulee ihan kunnolla. Senegalilla ei loppujen lopuksi ole muita varteen otettavia maalitykkejä, kun Diouf ja Kamerunilla ne ovat Mboma ja Eto´o.

Huippumaiden maalintekijät ovat sen takia alakynnessä yllättäjä maita vastaan, koska esim. vapareihin ja rankkareihin löytyy spesialisteja vertaa Espanjalla, Mendieta ja Hierro. Ne syö varmasti Raulin maaleja. Morientes ei varmasti syö. Kamerunilla taas rankkarit iskee pommin varmasti jompi kumpi kärjistä ja vaparitkin on Mboman käsialaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti JiVe
Veikkauksen voittajavedossakaan ei kerroin muistaakseni ollut kuin 26 ja sekin sitten taisi mennä puoliksi kun oli kaksi voittajaa.

Ei kyllä ainakaan meikäläisen voitto puolittunut :confused:

Itse pidän todennäköisenä että tänäkin vuonna maalikuninkuus jaetaan useamman pelaajan kesken. Yksi heistä on jostain "pienestä" joukkueesta, ehkäpä Kamerunista tai Senegalista tai vaikkapa Uruguaysta? Myös Ranska tulee mätkimään maaleja ja menemään pitkälle, joten jos samat kaiffat pelaa koko ajan, niin Henryt ja kumppanit ovat kova sana. Ja sakemannit yllättää - Jancker jyrää :D
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Viestin lähetti Everton


Ei kyllä ainakaan meikäläisen voitto puolittunut :confused:

Itsekään en ole ihan varma miten siinä silloin kävi.

Oltiin Italiassa kisojen aikaan ja harmittelin silloin, että eipä tainnut veto tuoda rahaa. Muistelin että Veikkauksen pelilistalla olisi ollut jotain juttua, että tasapelin tullessa otteluiden määrä ratkaisee tjsp. Joka tapauksessa manailin vielä topolinojen maassa, että eipä tainnut tulla mitään kun se keleen Salenko mätti ne maalinsa alkusarjan kolmessa pelissä. Kotona sitten luinkin, että myös Stoichkovilla sai rahat ja sittenhän se show alkoikin. Siinä käännettiin kämppä ylösalaisin, jotta lappu löytyisi. Olin silloin pelannut kahta pelaajaa maalikuninkaaksi: Stoichkovia ja Tony Cascarinoa (taisi pelata noin 5 minuuttia koko kisoissa...)
Edittiä: Pelasi muuten 16 minuuttia :)


Siitä tulinkin mieleen yksi "yllätysveto" lisää näihin kisoihin: Robbie Keane, Irlanti. Hyvässä lykyssä Irlanti jatkaa lohkostaan ja siinä sivussa tämä jäljellä oleva Keane voi hyvinkin laukoa muutaman maalin.
 
Viimeksi muokattu:

Alps´Da

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-liigassa: TPS..sympatiat HPKNHL:ssä: LA Kings ja Philadelphia FlyersSuomen maajoukkue
Mahdollisuuksia on monia mutta tässä mun ehdokaat:

Rivaldo (Brasialia)
Ronaldo (Brasilia)
Raul (Espanja)
Totti (Italia)
Luis Figo (Portugali)
Thierre Henry (Ranska)
Gabriel Batistuta (Argentiina)
Mboma (Camerun)
 

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Joku näistä viidestä:

Christian Vieri
Raúl
David Trezeguet
Hernan Jorge Crespo
Thierry Henry

Mustana hevosena pitää heittää Diouf ja Klose
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Batistuta
Ronaldo
ja mustana hevosena
Djorkaeff
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Itäblokin ylikertoimet

Viestin lähetti JiVe


Itsekään en ole ihan varma miten siinä silloin kävi.

Oltiin Italiassa kisojen aikaan ja harmittelin silloin, että eipä tainnut veto tuoda rahaa. Muistelin että Veikkauksen pelilistalla olisi ollut jotain juttua, että tasapelin tullessa otteluiden määrä ratkaisee tjsp. Joka tapauksessa manailin vielä topolinojen maassa, että eipä tainnut tulla mitään kun se keleen Salenko mätti ne maalinsa alkusarjan kolmessa pelissä. Kotona sitten luinkin, että myös Stoichkovilla sai rahat

Kyllä ne kertoimet puolitettiin. Sain Stoichovilla sen 65 mk puolitetulla kertoimella 13. Salenkon kerroin oli muistaakseni alunperin päälle kahden sadan vai peräti kolmen, mutta se hupeni reiluksi sadaksi. Onkos Jatkoajassa Salenkolla netonneita?

Sukerin sain myös kiinni ja Kroatia olisi löytynyt mestariksikin. Tehkääs jotkut fiksummat analyysiä entisten itäblokkilaisten nykyisistä maalinsylkijöistä, kiitos. Heillä tuppaavat kertoimet nousemaan oletusarvoa suuremmiksi, kiitos niiden, jotka, perkele, eivät kommareille rahojaan pistä.
 

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Vaikka sinivalkoisin silmin kisoja katselen, ja kovasti toivoisin Batigolin voittavan maalipörssin, niin nyt on pakko ottaa lapulle mukaan myös David Trezeguet.
 

Chello

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Glasgow Celtic
Ehkäpä maalitykki löytyy näistä herroista:

- Hernan Jorge Crespo (Argentiina)

- Raul (Espanja)

- Thierry Henry (Ranska)

- Christian Vieri (Italia)

- Carsten Jancker (Saksa)

- Joao Pinto (Portugali) Musta hevonen
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti Socrates
Jos katsotaan lohkoja on hyvin epätodennäköistä, että maalikuningas olisi :

- Argentinalainen,Ruotsalainen,Nigerialainen tai Englantilainen johtuen kivenkovasta ja luulvasti vähämaalisesta lohkosta

- Italialainen johtuen kuolettavan varmasta omanpääkautta tapahtuvasta pelistä, joka ei suosi maaleja omalle kuin vastustaja joukkueellekkaan. (Eiköhän Italialaiset tipu rangaistuslaukauskilpailussa hyvissä ajoin kuten joka kisoissa 90-luvullakin, eli ei italialinen)

Yhdyn ensimmäiseen väitteeseen.
Toisesta väitteestä olen eri mieltä. 98-MM- kisoissa Italia teki kohtalaisen vaikeassa alkulohkossa 7 maalia. Nyt MM-karsinnoissa 8 pelissä 16 maalia lohkossa, jossa ei ollut yhtään älyttömän huonoa joukkuetta. Del Piero ampunee kentällä ollessaan rankkarit ja voi hyvinkin tehdä pelitilannemaalejakin, mutta Vieri on silti suurimmassa maalintekovastuussa. Lisäksi Italia-fanina uskon heidän menevän pitkälle, mikä toivottavasti siivittää Vierin maalikuninkuuteen.

Todennäköisesti maalikuningas on :

- Brasilialainen, jos nyt saavat pelinsä kulkemaan, voi tulla paljon maali-iloittelua johtuen helposta lohkosta, toisin sanoen Ronaldo kunnossa ollessaan on lähellä.

- Henry/Trezeguet Ranskan kärjistä voivat olla lähellä, suhteellisen helpon lohkonsa takia, Tanska, Uruquay ja Senegal kaikki ovat hyökkääviä maita ja maaleja on tiedossa(?).

Maalikuningas voi todellakin löytyä brasseista. Sitä en kyllä soisi heistä kellekään muulle kuin Ronaldinholle.

Ranskan lohkossa on todellakin hyökkäviä maita. Mutta maat ovat mielestäni sen verran kovia, että alkulohkoja ajatellen maalikuningas ei löytyisi Ranskasta. Fransmannit saattavat tosin edetä pitkälle, joten sijoitusten mestari Henry ja ilmatilaa hallitseva Trezeguet ovat myös kovia nimiä.

- Raul, ainut kova espanjalainen kärki, maalinteon mestari, jos alkulohkojen ikuinen alisuorittaja saisi pelinsä kulkemaan, olisi Raul todella lähellä maalipörssin voittoa, heilläkin 'helppo' lohko.

"Ainut kova espanjalainen kärki"? Entäs Diego Tristan? Itse uskon Tristanin nousevan yhä suurempaan tietoisuuteen kisojen ansiosta (Socrateskaan ei tunnu miestä tuntevan:)). Raúl saattaa pelata osittain piilokärkenä, jolloin maalintekovastuu on yhä enemmän Tristanin harteilla. Helpohkon alkulohkon takia pidän Tristania yhtenä kovimmista suosikeista maalikuninkaaksi.

Viestin lähetti Abu
Jardel olisi mukana ollessaan ollut ylivoimainen suosikki maalikuninkaaksi. Maailman varmin viimeistelijä paikan saadessaan ja paikkoja olisi Brasilian joukkueessa tullut.

En kommentoi sanojasi muuten, kuin että mies oli ilmeisesti jo menossa Valenciaan, mutta valmentaja muutti viime hetkellä mieltään. Jardel ei ehkä enää ole parhaimmillaan, mutta Valencian olisi parempi hankkia sitten joku toinen hyvä kärki, kun kerran hänet hylkäsivät.
 

D2

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskon, että maalikuningas löytyy joukosta Crespo, Raul ja Henry. Myös Zahovic ja Suker saattavat olla vahvoilla, mikäli heidän joukkueensa onnistuvat odotuksia paremin.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Viestin lähetti Miguel

"Ainut kova espanjalainen kärki"? Entäs Diego Tristan? Itse uskon Tristanin nousevan yhä suurempaan tietoisuuteen kisojen ansiosta (Socrateskaan ei tunnu miestä tuntevan:)). Raúl saattaa pelata osittain piilokärkenä, jolloin maalintekovastuu on yhä enemmän Tristanin harteilla. Helpohkon alkulohkon takia pidän Tristania yhtenä kovimmista suosikeista maalikuninkaaksi.

En tiedä mutta Tristan ei ole silmissäni ikinä vakuuttanut todella kovana kärketä, jotenkin en usko että hän on avauksen toinen kärki, luulen että sinne iskitään, joku muu tosin voin olla tietysti väärässä ja Tristan aloittaa, mutta Raul ennen Tristania
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pelisijoittaja Kempes on tutkinut viimeiset kaksi viikkoa näiden MM-kisojen matseja ja analysoinut joukkueita. Maalikuninkaaksi nousee Espanjan Raul ja siihen kannattaa sijoittaa. Espanjalla ns. helppo lohko ja tie välieriin on suhteellisen helppo -> siis helppo arvioituna muihin suosikkijoukkueisiin. Espanjan mestaruuteen en usko, mutta Raulin maaleilla Espanja pelaa pronssiottelussa, veikkaan Raulin maalimääräksi 7 maalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös