Jalkapallon MM-2010 - kenen lippua kannat?

  • 19 223
  • 206

Kenen lippua kannat?

  • Etelä-Afrikka

    Ääniä: 2 0,4%
  • Meksiko

    Ääniä: 7 1,4%
  • Uruguay

    Ääniä: 3 0,6%
  • Ranska

    Ääniä: 9 1,8%
  • Argentiina

    Ääniä: 38 7,5%
  • Nigeria

    Ääniä: 1 0,2%
  • Etelä-Korea

    Ääniä: 3 0,6%
  • Kreikka

    Ääniä: 3 0,6%
  • Englanti

    Ääniä: 83 16,3%
  • Yhdysvallat

    Ääniä: 2 0,4%
  • Algeria

    Ääniä: 1 0,2%
  • Slovenia

    Ääniä: 3 0,6%
  • Saksa

    Ääniä: 55 10,8%
  • Australia

    Ääniä: 2 0,4%
  • Serbia

    Ääniä: 2 0,4%
  • Ghana

    Ääniä: 1 0,2%
  • Hollanti

    Ääniä: 82 16,1%
  • Tanska

    Ääniä: 14 2,8%
  • Japani

    Ääniä: 2 0,4%
  • Kamerun

    Ääniä: 4 0,8%
  • Italia

    Ääniä: 48 9,4%
  • Paraguay

    Ääniä: 1 0,2%
  • Uusi-Seelanti

    Ääniä: 1 0,2%
  • Slovakia

    Ääniä: 4 0,8%
  • Brasilia

    Ääniä: 28 5,5%
  • Pohjois-Korea

    Ääniä: 14 2,8%
  • Norsunluurannikko

    Ääniä: 7 1,4%
  • Portugali

    Ääniä: 13 2,6%
  • Espanja

    Ääniä: 67 13,2%
  • Sveitsi

    Ääniä: 3 0,6%
  • Honduras

    Ääniä: 0 0,0%
  • Chile

    Ääniä: 6 1,2%

  • Äänestäjiä
    509
  • Poll closed .

bungala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators, sympatiat Särjille
Hollantia arvokisoissa on aina kannatettu. Ruohovaltio pelaa kivaa hyökkäyspeliä, iloista jalkapalloa.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Portugali. Olin vieläpä ensimmäisenä kristiinan joukkoja äänestämässä kun tämä äänestys avattiin. Ei kuitenkaan ihan niin selkeä suosikki enää ilman Ricardoa mutta isoin suosikki silti. Meksiko tulee hyvänä kakkosena.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tanskaa kannatan, tottakai.

Ollut toinen kotimaani poikavuosista asti ja aikanaan siis se ihan varsinainen kotimaani usean vuoden ajan, joten futismaajoukkueensa on sydämessä eikä poistu koskaan. Köpiksen kaupunginaukiolla puolen miljoonan muun seurassa Euroopan mestaruusjengiä juhlistaessa tiesin/muistin suomalaisista futaajista nimeltä ehkä Kari Laukkasen, Tanskan maajoukkueen pelaajat ja seurahistoriat olivat hallussa viimeistäkin varamiestä myöten. Oma pelaaminen FC Kööpenhaminan junnuissa teki lähtemättömän vaikutuksen ja jätti sikäläisestä futiskulttuurista hieman eri maun kuin vastaavan lajin harrastaminen täällä koti-Suomessa.

Voin sanoa, että odotan maanantaita 14. kesäkuuta kohtalaisella innolla, kun iltapäivän matsissa kesälomani ensimmäisenä päivänä kentälle astuvat lohkonsa avausottelussa Tanska ja Hollanti.

Nostaa vaan sellaisia fiiliksiä katsella Tanskan futisjengiä arvokisoissa, että huhhuh. Kuitenkaan sekään herkku ei ole ihan jokavuotistaa, että noita pelejä saa katsella.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Inhokkeja ovat tietysti maailman tylsintä futista jauhava robotti Saksa, jonka aina toivoisi häviävän kaikki matsinsa...

Oletko nähnyt paljon Saksan pelejä viime vuosina?
Vuoden 2006 MM- kisoista alkaen Saksa on pelannut erittäin viihdyttävää futista ja peleissä on monesti tullut myös paljon maaleja. Toki Saksa ottelut vie, yleensä yhden maalin marginaalilla - kuten aina ennekin!
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Otsikkoon rehellinen vastaus on, että klikkasin Tanska, mutta en oikein tiedä. Moni joukkue herättää omalla tavallaan jonkinlaisia sympatioita. Todennäköisesti alan kannattamaan jotain altavastaajaa, mutta takki kääntyy tarvittaessa myös pelien välissä :) Espanjan, Englannin ja Italian kompurointeja toivon vesi kielellä. Toivon yllätyksiä kentällä ja skandaaleja kentän ulkopuolella (minkäänlaisia kuolemia en toivo).
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kyllä se on Italia. En edes tiedä miksi, mutta takinkääntöihin ei ruveta, vaikka Hollanti lähes aina ja muinoin myös Ranska ovat esittäneet silmälleni mieluista peliä. Toki sitä esittää Brasiliakin, mutta ne on niin hyviä, että niiden pelatessa melkein automaattisesti kannattaa vastustajaa.

P.S. Italia-faniuteni sai luultavasti alkunsa herroista nimeltä Gianni Rivera ja Giacinto Facchetti. Edellinen jäi mieleen taitavuutensa vuoksi ja jälkimmäinen siksi, että Suomea vastaan Helsingissä pelatussa ystävyysottelussa hoiti tyylikkäästi kentälle juosseen häirikön, jota järkkärit eivät saaneet kiinni. Facchetti latasi sitten tyyppiä ns. käkättimeen, jolloin vauhti pysähtyi kuin seinään ja mies kannettiin ulos.

Varmaan nykyään moisesta huudettaisiin pelikieltoa tai vankilaa mutta silloin Facchettia vain kehuttiin.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Saksahan se on ollut 1982 kisoista lähtien. Sympatiaa myös monelle muulle.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pohjois-Korea. Eiköhän paikallinen media lavasta PK:n mestariksi tai sensuroi koko kisat.

Miksi muuten Kim ei ole joukkueen mukana? Voisi olla kohtuullisen dominoiva, ainakin sen verran kovia urheilusuorituksia on maan viestimien mukaan tehnyt.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Japani. Siitä syystä, että majailen itse parhaillaan täällä ja toivon mahdollisimman hyvää meininkiä.

Numero kakkosena on Saksa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Pohjois-Korea. Eiköhän paikallinen media lavasta PK:n mestariksi tai sensuroi koko kisat.

Miksi muuten Kim ei ole joukkueen mukana? Voisi olla kohtuullisen dominoiva, ainakin sen verran kovia urheilusuorituksia on maan viestimien mukaan tehnyt.

Pohjois-Korea on kyllä sellainen kuriositeetti MM-areenalla, että ainakin minua se kiinnostaa jonkinlaisella perverssillä tavalla. Lueskelin Wikipediasta Pohjois-Korean karsintataivalta, ja esimerkiksi Soulissa kärsityn Etelä-Korea-tappion jälkeen valmentaja syytti vastapuolta joukkueensa myrkyttämisestä. Muutenkin karsintakuvioissa oli kaikenlaista asianmukaista häröilyä. En hirveästi ihmettelisi, mikäli joukkueen ympärille kehkeytyisi erinäisiä skandaaleja ja puuhastelua. Luultavasti joukkue eristetään tehokkaasti kisapaikalla, mitä lehdistö seurannee mielenkiinnolla. En hirveästi ihmettelisi, jos joku pelaaja yrittäisi vaikkapa loikata. Vitunmoinen propaganda on ihan salettia. Odotan äärimmäisellä mielenkiinnolla mitä tapahtuu.

Englanti on sydäntä lähellä monestakin syystä. Porttiteoreettisesti voin kuvitella kannattajuuden johtuvan yksinkertaisesti siitä, että pikkupoikana näki televisiosta vain englantilaista futista + arvokisat. On muitakin syitä, miksi maan kulttuuri kiinnostaa: muun muassa kaikkien aikojen paras muusillinen anti. Nykyään hohto on kuitenkin himmenemässä. Ulkomailla tavatut britit ovat vittumaisia pullataikinapersekusipäitä, sama koskee inhottavia saksalaisia.

Loistava Turkki olisi ehdoton suosikkini jos se pelaisi. Nyt toivon kisoissa nousevan esille jonkun hienon yllättäjän, jonka riveissä esiintyisi edukseen joku ei-galactico. Aiemmin tällaisia pelaajia ovat olleet muun muassa Papa Bouba Diop, Roger Milla, Gheorghe Hagi, Emil Kostadinov, José Luis Chilavert. Näiden upeiden pelaajien myötä on monesti herännyt mielenkiinto kesken kisojen. Ikävä kyllä nykyisen ympäripyöreyden aikakaudella näitäkin ihmemiehiä nousee esiin entistä epätodennäköisemmin.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hollannin touhuja tarkkaillaan ja myhäillään hiljaa sivummalta. Mikään suuri fani en ole, mutta onhan ne MM-kisat kuitenkin tapahtumana melkoiset, joten satunnaisia otteluita voisi vaikka vilkaistakin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Pohjois-Korea on kyllä sellainen kuriositeetti MM-areenalla, että ainakin minua se kiinnostaa jonkinlaisella perverssillä tavalla. Lueskelin Wikipediasta Pohjois-Korean karsintataivalta, ja esimerkiksi Soulissa kärsityn Etelä-Korea-tappion jälkeen valmentaja syytti vastapuolta joukkueensa myrkyttämisestä. Muutenkin karsintakuvioissa oli kaikenlaista asianmukaista häröilyä.

Heh, kyllähän Pohjois-Korea mielenkiintoinen on. Suomen maajoukkueen valmentaja Stuart Baxer sanoi hyvin, että vaikeuksia tulee olemaan vastustajalla, koska P-K pelaa wanhalla libero-systeemillä, eikä nämä nykypelaajat muista enää miten tuota systeemiä vastaan pelataan.

Maalilla taitaa seistä entinen hyökkääjä ja 2004 EM-kisat voittanut Kreikka on hyökkäyspelin juhlaa Pohjois-Korean pelitapaan verrattaessa. Noh, mielenkiintoista on ainakin.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vitunmoinen propaganda on ihan salettia. *cut* loikkaus*

Juuri näiden takia tuo kiinnostaakin. Aika helvetin vahvasti epäilen sitä, että tavallinen kansalainen ei näe kisoja suorana, jos nyt edes sattuu tietämään kisoista. Jos kisoista joitan tietoa julkaistaan, niin eiköhän nekin perustu valheelle, tyyliä "Korean jumalainen johtaja Kim Jong Il johdatti maan jalkapallojoukkueen mestaruuteen kaataen imperialistisen lännen maita. Jopa taivasten linnut ja merten kalat yhtyivät korealaisten riemukkaaseen juhlaan mestaruuden ratkettua." Todellisuudessa PK:lla tulee olemaan erittäin hikinen turnaus ja olisi aikamoinen ihme, jos yksikään pelaaja ei yrittäisi loikata. Nythän siihen olisi kuitenkin kohtuullisen hyvät mahdollisuudet, sen verran paljon mediahuomiota kisat keräävät. Tuskin sentään tuolla on varaa vetää samanlaisella linjalla kuin Kiinan vastaisella rajalla.

Ikisuosikkeina on aina ollut Saksa ja Englanti. Jotenkin maiden fudis on aina uponnut ja vaikuttanut omaan silmääni sopivalta. Brasilialainen taitopallo ei oikein sovi omaan näkemykseeni.
 

scholl

Jäsen
Asetit kysymyksen, johon voi vastata joko oikein tai väärin. Vastasin oikein eli Saksa, muut vastausvaihtoehdot ovat väärin. Miksei muuten näe, kuka on vastannut mitäkin. Haluan tietää, ketkä vastasivat väärin.
 

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Forza ragazzi! Katseet kääntyy omalta osaltani siis Italian suuntaan. Yhtenä suurimpana syynä tähän on yksi 2000-luvun parhaista maalivahdeista, Gigi Buffon(vaikka loukkaantumiset ovatkin pilanneet viimeisimmät vuodet). Toinen merkittävä pelaaja on Gennaro Ivan Gattuso, jonka terrierimäinen olemus ja käytös kuumentaa varmasti niin vastustajat kuin fanitkin. Gattuson peliaika voi olla kortilla juuri käytöksen takia, mutta mahtava show on varmasti tulossa. Ei muuta loppuun kuin pitkä Elloooraaa!
 

Kissa Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
We never give in
Ihmeen paljon täällä on porukkaa joka ei osaa hyväksyä sitä tosiasiaa että Wayne Rooney johdattaa Englannin mestaruuteen!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ihmeen paljon täällä on porukkaa joka ei osaa hyväksyä sitä tosiasiaa että Wayne Rooney johdattaa Englannin mestaruuteen!

No jos tuo on tosiasia niin lupaatko mulle jonkin rahasumman jos englanti ei voita mestaruutta...vaikkapa 100 euroa. Voitais tuo vaikkapa asiasta lyödä vetoa. Lähekkö?
 
Suosikkijoukkue
ILVES
Suosikkini on näissäkin kisoissa kaikki Englannin ja Hollannin vastustajat.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllähän se Italia on. Muuta vaihtoehtoa omalla kohdalleni ei olekaan. Näin se vaan menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös