Jalkapallon fantasiadraftin joukkuekatsaus

  • 2 961
  • 42

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
1. sorppa - hyökkäyksessä nuorta tulivoimaa, keskikentällä loistavia hakuja Ballack, Emerson, Rosicky, puolustuksesta en löydä vikaa, maalivahti yksi maailman ehdotomasti parhaita.

2. aficionado - loistava kärkipari, hyviä miehiä keskikentällä ja oiva puolustus sekä maalivahti. Keskikentällä ihmetyttää yksi asia - mihin tarvitaan Keanea jos joukkueessa on Pirlo? Pirlo viihtyy ja nousee kyllä hyvin keskikentän pohjalta, paremmin kuin Keane, väittäisin.

3. The Rock - pistäisin kyllä Kakan vasempaan laitaan mutta muuten ei joukkueesta juuri heikkoa lenkkiä löydy.

Vaikeaa tämä on...
 

Kyle

Jäsen
1. Tripal - FC Höntsy: Mielestäni ylivoimaisin joukkue, niistä joihin minulla on äänestys oikeus.

Loput tulee tasaisena kastina, mutta etitään niistä nyt ne kaksi seuraavaksi parasta.

2. Mike: Tasapainoinen joukkue josta ei heikkouksia löydy, muttei kuitenkaan sitä joka olisi ylitse muiden joukkueiden.

3. Goldenawe - Wiener Beermer
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Tilanne tällähetkellä:

pancor:1. aficionado 2. Tribal 3. The Rock
Hordi24: 1. Mike 2. pancor 3. aficionado
Mike: 1. Rygge 2. Tribal 3. aficionado
Boomhauer:1. The Rock 2. aficionado 3. pancor
Sorppa: 1. Boomhauer 2. The Rock 3. Tribal
goldenawe: 1. Sorppa 2. aficionado 3. The Rock
Gerodz: 1. Tribal 2. Mike 3. Goldenawe
aficionado:1. goldenawe 2. Sorppa 3. Mike
Tribal: 1. Rygge 2. pancor 3. The Rock
Nikoa: 1. Tribal 2. aficionado 3. Mike
The Rock: 1. Goldenawe 2. aficionado 3. Boomhauer
qaz: 1. Gerodz 2. aficionado 3. Tribal
pullamössö: 1. The Rock 2. goldenawe 3. Boomhauer
Rygge: 1. Gerodz 2. Tribal 3. pancor

aficionado 4+1+1+2+2+2+2+2=16
Tribal 2+2+1+4+1+4+2=16
The Rock 1+4+2+1+1+4=13
goldenawe 1+4+4+2=11
Mike 4+2+1+1=8
Rygge 4+4=8
Sorppa 4+2=6
Boomhauer 4+1+1=6
pancor 2+1+2+1=6
Gerodz 4

aficionado ja Tribal tasapisteissä joten useammat ykkössijat ratkaisivat voiton Tribalille. Onnea voittajalle. Palkinnoksi vaikkapa allekirjoitukseen vuotuinen Futis Draft kiertopalkinto.

Yleisöäänestyksen voisin laittaa vielä pystyyn. Laittaa jokainen osallistuja tuohon ketjuun kokoonpanonne ja muut jorinanne.
 
Viimeksi muokattu:

aficionado

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Wiener Beermen - goldenawe
Lähes täydellisesti roolitettu joukkue. Keskikentän timantti koottu monipuolisista pelaajista. Gattusoa tavoittelinkin omaan tiimiini, Beckhamia en tosin kauheasti arvosta, pelottavista erikoistilanteista huolimatta. Ze Roberto puolestaan vasemmalla paikkansa eliittiä ja Deisler nousee jälleen tällä kaudella huipputasolle. Puolustus on se asia, joka tekee Wienin Kaljamiehistä voittajan. Lucio ja Portugalin miehet ovat tottuneet menestymään ja pysäyttävät joukkueen kuin joukkueen. Rodriguez on hieman tuntemattomampi nimi, mutta mikäli yhtään muistuttaa Sorinia, niin hyviä nousuja on luvassa. Maalivahti hoitaa hommansa ja kärjiltä voi odottaa maaleja liukuhihnalta - Ronaldo on, sanotaa mitä sanotaan, maailman paras kärkipelaaja.

2. LepRa AFC - Sorppa
Joukkue minun mieleeni. Vahva keskikenttä, joskin vasenjalkainen mies puuttuu tyystin. Kärkipari armottoman nopea ja lupaava. Maalilla maailman paras veskari ja puolustus edessä ei vertailussa kalpene kovin monelle. Täpärästi kakkonen.

3. Killers FC - Mike
Aika argentiinlaisvoittoinen joukkue, etten sanoisi. Ei välttämättä huono asia. Vieiran ja Samuelin olisin ehdottomasti halunut omaan joukkueeseeni, mutta ei voi mitään. Puolustus ja keskikenttä (ehkä Robertia lukkunottamatta) maailmanluokkaa. Kärjet arvaamattomia, mutta parhaillaan tappavia. Ihmettelen tosin suuresti Shearerin puuttumista!

Kommentteja muista:

FC Höntsy - Tribal
Jäi täpärästi neljänneksi. Vakuuttava yhdistelmä, mutta jokin ei klikkaa. Varsinkin vasen laita haavoittuvainen. Ehkä ikärakenne on myös hieman liian vanha? Silti varsin varteenotettava ryhmä.

FC Kickers - Hordi24
Rohkeaa pitää oma päänsä ja valita suosikkipelaajansa. Voittomahdollisuudet ei kai vain mitkään hirveän hyvät näillä kavereilla. Onhan Bosporin härkä ja Rüstü tosiaan pelottavan näköisiä, eikä Kickersia vastaan varmasti tulisi helppoja pelejä.

Kobra IBK - qaz
Pidin tätä joukkuettä pitkää voittajaehdokkaana. Kaksi viimeistä valintaaa valitettavasti kuitenkin vesittivät mahdollisuudet. Desaiilly on auttamatta mennen talveen lumia, ja taitaa olla vailla seuraakin. Väykkä taas ei VIELÄ ole aivan maailman huipputasoa. Näiden seikkojen takia uppoaa keskikastiin.

Paine-Pressure - The Rock
Erittäin hyökkäysvoimainen joukkue. Henryn kyvyt tietävät jokainen, ja Gilardinon, Kakan ja Shaun Wright-Philllipsin kyvyt tulevat varmaan tutuiksi tulevalla kaudella. Puolustus on se osa-alue joka pudottaa tämän yhdistelmän kärkikahinoista. Ei Jankulovskista ole puolusavaksi keskikentästä, ja varsinainen puolustuslinjakaan ei aivan vakuuta. Cechin tulo maaliin Chilavertin tilalle sentään toi uskottavuutta. Eurokentille.

edit. lisäsin kommentin ja korjasin tiimien nimet oikeiksi
edit2. sanavalintoja järkeistetty (+oikoluku olis kova sana)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Vaikeatahan tämä on. Paljon helpompaa olisi laittaa viisi parasta joukkuetta riviin, mutta joku järjestyshän tähän on saatava. Oma äänestykseni on seuraavanlainen:

1. Rygge - Malmi 04
Tämä joukkue nousi omaksi suosikikseni. Loistava sekoitus potentiaalisia tulevaisuuden huippuja sekä rutinoituneita vanhempia jyriä. Shevchenkon olisin omiin riveihini halunnut jo toisella kierroksella, mutta taisi Rygge viedä hänet juuri oman nenäni edestä. C. Ronaldo osoitti viimeistään EM-kisoissa olevansa muutakin kuin pelkkä diiva, yksi tulevaisuuden suurista nimistä maailmassa keskikentän laidalla.

2. pancor - HML Kings
Joukkueen roolittaminen osunut kerrassaan hyvin kohdalleen. Kärjestä löytyy sekä nopeisiin syöksyihin kykenevä Saviola kuin loistava target-pelaaja Drogba. Keskikenttä on helppo kasata sen moottorin eli Nedvedin ympärille. Lampard yksi omista suosikkipelaajistani. Puolustuksessa klikkaa jokin mikä ei nosta joukkuetta ihan ykköseksi.

3. The Rock - Paine-Pressure
Loistavaa uskallusta rakentaa joukkue nimen omaan tulevaisuuden huippunimien ympärille. Henryn ympärille on helppo rakentaa hyökkäyskuviot, mies kun pelaa periaatteessa sekä keskikenttää ja kärkeä samaan aikaan. Wright-Phillips mielenkiintoinen veto. Nuorukainen pisti silmään jo viime kaudella Cityn matseissa ja on tulevaisuudessa Englannin maajoukkueen runkopelaajia.

Rimaa hivonneita joukkueita:

Nikoa - Masvingo's Soccer Club
Loistava hyökkäyskalusto sekä kalusto myös hyökkäyksien järjestelyyn Robbenin ja Totin puolesta. Muutama pelaaja on kuitenkin istutettu niin sanotusti väärälle paikalle.

aficionado - Aberaura FC
Hyökkäys draftin kärkikastia myös. Maalivahti aivan helmi, jonka menetin omasta joukkueesta aikailullani. Carles Puyolin olisin halunnut nähdä hyökkäävämmässä roolissa kuin topparin roolissa. Hän on kykeneväinen aiheuttamaan vastustajalle sekasortoa aina hyökkäyspään 16-viivalla asti sähäköillä laitanousuillaan.

edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

Nikoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. Tribal - FC Höntsy
Joukkueesta löytyy kaksi todellista maalitykkiä, maailman paras playmaker, loistavat topparit sekä erinomainen maalivahti. Kaikista tärkeimmät pelipaikat siis kunnossa ja tähän kun lisää, että muillakin pelipaikoilla on laatupelaajat niin tämä on mielestäni draftin kovin joukkue.

2. aficionado - Aberaura FC
Vaikea oli tehdä ero kumpi olisi oman listani ykkösjoukkue, Abereura FC vaiko FC Höntsy. Asian ratkaisi Höntsylle kuitenkin aavistuksen parempi puolustuskalusto, joka molemmilla on huippuluokkaa.

3. Mike - Killers FC
Argentiinalais painoitteinen joukkue, joka ainakin vaikuttaa minun silmissäni draftin kolmanneksi kovimmalta tiimiltä. Tasainen joukkue kauttaaltaan, josta esim. Vieran ja Salgadon olisin enemmän kuin mielelläni ottanut myös omaan joukkueeseen.


Omalla kohdalla tein muutaman virheen jo valintatilanteissa. Silloin en vielä miettinyt juurikaan mihin paikalle minkäkin pelaajan laittaisin vaan keräilin lähinnä vaan omia suosikkejani. Arjen Robben ja Kily Gonzales on molemmat vasemman laidan pelaajia ja toisen jouduin sijoittamaan oikealle. Tähän vaikutti myös se, että taktiikan oli oltava 4-4-2 eikä sovellutuksiin kauheasti jäänyt varaa. Samoin toppareita hankin 3, joista Hamannin olisin voinut heittää keskikentän pohjalle myöskin, mutta tein mokan ja nappasin Teemu Tainion, joka näin ollen vei sieltä paikan. Hamannista, Terrystä eikä Maldinista oikein ketään osannut heittää laitaan ja sit vaan päädyin pistämään uusimman hankinnan sinne. Noh, ei tää nii vakavaa ole :D
 

Markus91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kysyisin vaan tässä sivusta seuraavana että tuleeko tämän teidän managerien äänestyksen jälkeen mitään sellaista raati- tai yleisöäänestystä, kuten NHL:n fantasiadraftissa?
 

The Rock

Jäsen
The Rock Says:

1.) goldenawe - Wiener Beermen

- Todella tasapainoinen joukkue, joka on roolitettu hienosti. Erikoisosaamista löytyy jokaiselta kentän alueelta. Kärjessä maaliahneet Tomasson ja Ronaldo. Keskikentällä peliä järjestelevät Deisler sekä Becks. Ze Roberto tukee laidalta hienosti. Puolustavammassa roolissa Gattuso, joka katkoo armotta. Puolustuslinja tämän draftin paras. Maalilla taattua laatua Didan muodossa.

2.) aficionado - Aberaura FC

- Vaikea päätös, mutta pudotin Aberauran kakkoseksi siitä syystä, ettei joukkueen puolustus pärjännyt Wiener Beermenille, sekä puolustavana keskikenttäpelaajana on täysin sammunut "tähti", joka ei pysy enää kasassa saati Valioliigavauhdissa. Hyökkäys sitä vastoin todella kova. Kolmikko Raul - Trezeguet - Ronaldinho tekisi irl varmasti todella paljon tuhoja. Vicente ja Pirlo tukevat laidoilta vahvasti. Puolustus on ihan ok-paketti joskin sieltä puuttuu yksi iso puolustaja, joka hallitsisi ilmatilaa selkeästi. Maalilla huippumaalivahti, Iker Casillas.

3.) Boomhauer - Churchmoor FC

- Huikea kärkipari (melkein yhtä hyvä kuin oman joukkueeni). Adriano ja Cisse kyllä osaavat pöllyttää verkkoja siihen tahtiin ettei tällä joukkueella huolta tule olemaan. Keskikenttä ei ole niin vahva kuin kahdella ensimmäisellä ja sieltä puuttuu omasta mielestäni selkeä tilanteiden rakentaja jollei sitten Steven Gerrardia sellaiseksi laske. Claude Makelele hoitaa puolustyöskentelyn varmasti. Laitureina kaksi vähemmän tunnettua ja valokeilassa ollutta nuorta pelaajaa, jotka voivat tulevaisuudessa nostaa tasoaan kansainväliselle huipulle. Puolustus -ja maalivahtipeli on taattua laatua. Melkein yhtä hyvä kuin ykkösvalinnallani.

Erityismaininta: Mike - Killers FC

- Argentiinan maajoukkuetta lähentelevä kokoonpano. Joukkueen pudottaa kärkikolmikosta muutaman pelaajan liiallinen hyvän ja huonon päivän ero: Laurent Robert, Juan Sebastian Veron & Shay Given ovat hyvänä päivänä kaikki huippuluokan pelaajia, mutta kun niitä huonoja päiviä sattuu nykyää suhteellisen usein, tippuu näiden miesten arvosana suhteellisen paljon ja tämä puolestaan tiputtaa koko joukkueen arvosanaa kärkikolmikon ulkopuolelle. Puolustuslinja on vahva. Samoin hyökkäys.
 

qaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ottawa Senators
En ehdi nyt perustella, mutta jotta saadaan voittaja selville tässä on omat suosikkini.

1. Gerodz
2. aficionado
3. Tribal
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Nyt kun on hetki aikaa haluaisin lyhyesti kommentoida muita joukkueita jotka eivät top-kolmoseeni mahtuneet:

Tribal - joukkueesta ei erikoisen heikkoa lenkkiä löydy, keskikentällä nyt ei omaan makuuni ole Zidanen lisäksi vielä aivan superpelaajaa. Oli loppuun asti mukana top-kolmosen valinnoissani (lämmittää vitusti?) ;)

qaz - Hyökkäyskaksikko erikoisen rohkea ja erittäin potentiaalinen. Kummallakin isot voitot puuttuvat mutta näiltä miehiltä voi onnistua vielä mikä vain. Myös keskikenttä oiva, loistava, Ljungberg, Deco, Pires.
Väyrynen ja Desailly vain minunkin silmissäni jäävät muun joukkueen vauhdista selvästi ja tiputtavat arvoa.

pancor - Supertähtinään Nedved ja Cannavaro, joukkue täynnä kovan tason omaavia ja myös potentiaalisia pelaajia. Jos järjestämme äänestyksen kauden jälkeen voivat pelaajat kuten Drogba ja Hildebrand olla huomattavasti nykyistä arvoaankin kovempia.

hordi24 - Mielestäni erittäin hyviä hakuja mutta myös pari selkeästi ehtoopuolen miestä (Campo, Sukur). Ehkä teemanasi oli "kierros ja karkuun"?

Pullamössö - Ei nimivahvin joukkue mutta hyvä roolitus. Lahm pelaa kyllä mielestäni oikeaa laitaa jossa sinulla on jo huippuhaku Ashley Cole. Nyt voi olla Luis Figon viimeinen kausi näyttää, uskon kyllä että mieheltä vielä irtoaa. Shearer ehdottomia suosikkipelaajiani, samoin Lahm.

Mike - oli ehdolla myös kolmen kärkeen. Pakisto loistava, Walter Samuel teki läpimurtonsa viime kaudella. Suunnittelin myös itse Heinzea mutta unohdin varata hänet ajoissa. Hernan Crespon osakkeet tavallaan laskivat suuren yleisön silmissä Chelsean takia, taidot tuskin ovat mihinkään kadonneet. Myös Veronin pari viime kautta ovat olleet selkeitä pettymyksiä, uskon että tällä kaudella irtoaa paremmin.

Nikoa - Kily Gonzales. CM:ää pelanneille "this player has no future in professional football". Noh, leikki leikkinä. Pakistossa kolme kuitenkin uransa ehtoopuolelle ehtinyttä miestä (Maldini, Lizarazu, Hamann) jotka toimivat vielä - eivät kuitenkaan enää häikäise ihan ehdottomassa eliitissä. Tainio ehkä kuitenkin täytemies. Kärkikolmikko upea, Totti-Rooney-Vieri. Toimii.

Boomhauer - Myös erittäin tasainen joukkue joka voisi nostaa isosti osakkeitaan tällä kaudella kiitos parin huippulupauksen.

Rygge - Keskikenttä ja puolustus sisältävät laatupelaajia mutta eivät varsinaisesti kokonaisuutena häikäise. Cristiano Ronaldo varmasti potentiaalisin osakkeiden nostaja. Saha valitettavasti on vielä toistaiseksi Henryn ja Trezeguetin varjossa maajoukkueessa. Niemestä plussaa.

Gerodz - hyvin roolitettu joukkue. Mielstäni olet valinnut ison kasan aliarvostettuja pelaajia, Canizares, Baumann, Scholes. Scholes aliarvostettu vain siksi ettei voitele pallejaan hunajalla kuten Becks, sponsoreihin tämä vetoaisi...ja punapääthän eivät saa pillua koskaan.

JOOSEPP1...JOO-O!1! Tainnut punainen kortti heilua kun kentällä on vain kuusi miestä.

Semmosta...paha tässon isommin haukkua kun hyviä äijiä on joka jengissä...FAIR PLAY, KAIKKI PELAA
 
Viimeksi muokattu:

Rygge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jaro
Nyt en valitettavasti ehdi näitä sen kummemmin perustella, mutta tässä tulevat minun suosikkini:

1. Gerodz
2. Tribal
3. pancor
 

Rygge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jaro
Viestin lähetti goldenawe
Järjestetäänkö yleisöäänestys?

Kannatan, saataisiin nähdä mitä muut draftia mahdollisesti seuranneet ym. ovat mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Mikäs käytäntö otetaan tasatilanteessa käyttöön? Joukkue, jolla on eniten ykköstiloja, voittaa?

Ilmeisesti JOOSEPP1 on enää äänestämättä ja häntä ei ole tässä ketjussa pitkään aikaan näkynyt.

Edit: Ja suoritetaan ihmeessä vielä yleisöäänestyskin minunkin puolestani.
 

aficionado

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Tribal
Mikäs käytäntö otetaan tasatilanteessa käyttöön? Joukkue, jolla on eniten ykköstiloja, voittaa?

Ihan reilulta kuullostaa. Onnitelut vaan voitosta!

Yleisöäänestys on hyvä idea. Pancor?
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Drafti saatiin kunnialla päätökseen ja sisäisen äänestyksen voitti Tribal. Yleisöäänestys tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös