Ei tuollaista ole olemassakaan.Berliinin munkki :(
Ei tuollaista ole olemassakaan.Berliinin munkki :(
Vieläköhän futisforumilla asiasta syytetään kendoa?
Juu ei ollut, muuten vaan hylättiin.No ei ollut paljoa paitsio Turkin toinen osuma.
Kyllä ne jotain selittävät, mutta eivät kaikkea. Miten 300 000 asukkaan Islanti pääsi EM- ja MM-kisoihin, ja tuottaa kuitenkin kokoonsa nähden hämmentävän hyvin pelaajia huippusarjoihin jossa Suomi ei onnistu? Kuitenkin olot vieläkin alkeellisemmat kuin Suomessa.Ilmasto-olosuhteet ja rajalliset resurssit selittävät jotain
Voi olla. Silti on mielenkiintoista pohtia, mikäli esim. never forgetia ei olisi tapahtunut ja Suomi olisi vähän myöhemmin päässyt legendaarisiin Ranskan MM-kisoihin 1998, olisiko se saattanut olla eräänlainen keikahduspiste jalkapallon nousulle? Hyvin mahdollista, että harrastusolosuhteiden kuntoon laittamiselle olisi löytynyt enemmän julkista rahaa, jalkapalloa olisi ryhtynyt harrastamaan monta lahjakasta junioria enemmän jne. Oletettavaa myös, ettei futismajua tunnettaisi Huuhkajina.Luultavasti, vaikka oikeasti syyt lienevät ihan jossain muualla (mm. tietoteknisen kehityksen luomissa vaihtoehtoisissa ajanviettotavoissa).
Talvethan tuolla on paljon leudompia kuin Suomessa. Islannissa jalkapallo varmasti hyvin selkeä ykköslaji, mutta joo onhan pelaaja tuotanto hyvää asukasmäärän nähden. Olosuhteisiin ja junnuvalmennukseen tuolla panostettu huomattavasti enemmän kuin Suomessa.Kyllä ne jotain selittävät, mutta eivät kaikkea. Miten 300 000 asukkaan Islanti pääsi EM- ja MM-kisoihin, ja tuottaa kuitenkin kokoonsa nähden hämmentävän hyvin pelaajia huippusarjoihin jossa Suomi ei onnistu? Kuitenkin olot vieläkin alkeellisemmat kuin Suomessa.
Näinpä. Toisaalta muistan mm. Arhiksen mainostaneen, että Islannissa yhteiskunta on osallistunut talkoisiin ja jalkapallohalleja riittää.Kyllä ne jotain selittävät, mutta eivät kaikkea. Miten 300 000 asukkaan Islanti pääsi EM- ja MM-kisoihin, ja tuottaa kuitenkin kokoonsa nähden hämmentävän hyvin pelaajia huippusarjoihin jossa Suomi ei onnistu? Kuitenkin olot vieläkin alkeellisemmat kuin Suomessa.
Tottahan tuokin. Tosin Kiina ja Intia ovat maita joihin ei ole koskaan saatu oikein minkäänlaista jalkapallokulttuuria, tai edes muutenkaan samanlaista länsimaista kulttuuria. Ihan oma maailmansa. Suomessa kuitenkin suhteutettuna jalkapallokulttuurin pitäisi olla ihan noususuhdanteessa tällä hetkellä. Pelaajatuotannossa se ei vain näy pätkääkään.Asukaslukua ehkä pidetään yleisesti vähän liiankin isona argumenttina, että voiko pärjätä jossain lajissa vai ei. Enemmän se tietotaito, fasiliteetit ja historia vaikuttavat näissä. Miettii jotain Kroatiaakin. Tai kääntäen jotain Kiinaa ja Intiaa.
Se oli anomalia - ei tule vakiintumaan seuraavan 50 vuoden aikana. Hieno juttu oli kyllä silloin. Norjakin pyrähtelee kerran kahteenkymmeneenvuoteen.Kyllä ne jotain selittävät, mutta eivät kaikkea. Miten 300 000 asukkaan Islanti pääsi EM- ja MM-kisoihin, ja tuottaa kuitenkin kokoonsa nähden hämmentävän hyvin pelaajia huippusarjoihin jossa Suomi ei onnistu? Kuitenkin olot vieläkin alkeellisemmat kuin Suomessa.
Ja ajattele kun oli Björn Borg niin Ruotsi oli sen siivellä pitkään tennisvaltio, ABBAsta puhumattakaan.Asukaslukua ehkä pidetään yleisesti vähän liiankin isona argumenttina, että voiko pärjätä jossain lajissa vai ei. Enemmän se tietotaito, fasiliteetit ja historia vaikuttavat näissä. Miettii jotain Kroatiaakin. Tai kääntäen jotain Kiinaa ja Intiaa.
Mä olen kova Saden fani. Legendaarisia biisejä.Joko siellä voittoskumpat kuohuaa, mutta vissiin Sade.
Niin, ehkä tässä tullaan noihn argumentteihin "hisotria ja tietotaito". Ehkä ei vain ole tarpeeksi sellaisia valmentajia ja mentoreita junnutasolla jotka sieltä ammentaisivat niitä talentteja puhkeamaan kukkaan.Suomessa kuitenkin suhteutettuna jalkapallokulttuurin pitäisi olla ihan noususuhdanteessa tällä hetkellä. Pelaajatuotannossa se ei vain näy pätkääkään.
Mutta toinen järkevämpi mielipiteeni: Ei se asukasluku vaan mitä sillä tehdään. Mihin menee lahjakkaat junnut?Asukaslukua ehkä pidetään yleisesti vähän liiankin isona argumenttina, että voiko pärjätä jossain lajissa vai ei. Enemmän se tietotaito, fasiliteetit ja historia vaikuttavat näissä. Miettii jotain Kroatiaakin. Tai kääntäen jotain Kiinaa ja Intiaa.