Jalkapallokauden 2016–2017 siirtohuhut & varmistuneet siirrot

  • 93 714
  • 407

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
EM-kisojen perusteella 100 miljoonaa puntaa on aivan liikaa tuosta kaverista. En ole edes varma miten sopii Mourinhon kuplettiin ja mahdollisesti flopatessa, mies on varmaan Madridissa vuoden päästä 50 miljoonan euron myyntihinnalla.

Kukin taaplaa tyylillä, mutta olisi kyllä tuohon hintaan ManUlta käsittämätön hankinta.
Pogba sopii Mourinhon "kuplettiin" erinomaisesti. Pogba tulisi Unitedissa pelaamaan ns. Lampardin roolia, eli box-to-box kk-pelaaja, joka tukee voimakkaasti hyökkäyksiä. EM-kisoissa Pogban rooli oli melko puolustava, mutta Unitedissa hän tulisi pelaamaan hyökkäävämmässä roolissa. Noita puolustavia kk-pelaajia Unitedissa on jo riittävästi, mutta nimenomaan tämä dynaaminen all round midfielder joukkueesta puuttuu.

Floppivaaraa Pogban kohdalla ei käytännössä ole, loukkaantumiset ovat oikeastaan ainoa riski mikä tulee mieleen, mutta Pogban kohdalla ei mitään normaalista poikkeavaa loukkaantumishistoriaa ole taustalla. Toki jos hänestä odottaa jotain maanpäällistä messiasta, joka yksinään voittaa kolme mestaruutta joka kausi, niin pettymys on luvassa, mutta ei sitä häneltä Unitedissa odoteta ainakaan seurajohdon puolelta. Mourinhon joukkueita ei koskaan ole rakennettu yhden pelaajan varaan, eikä näin tule tapahtumaan nytkään. Toki tuo siirtosumma on toteutuessaan ihan posketon, ja voidaan kysyä, että onko fiksua taloudenpitoa maksaa "mitä tahansa" yhdestä pelaajasta, mutta Unitedilla on tällä hetkellä rahaa millä mällätä, joten fanin näkökulmasta sanon, että käytetään mielummin ne rahat pelaajiin kuin johonkin omistajien omien velkojen lyhentelyyn tms. Pogba tuskin tulee koko loppu-uraansa Unitedissa pelaamaan (jos nyt ylipäätään Unitediin siirtyy), joten tuo 100M pitää sisällään ihan varteenotettavan jälleenmyyntiarvon, kun pelaajalla on ikää vasta 23v.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Twitterissä huudellaan Arsenalin edustajien ja Icardin agentin tapaamisesta. Huhuttu 50M£ hinnaksi. Saas nähdä. Tolla hinnalla lähtisin ennemmin LacaLacan perään jos huhut Icardin huonosta pukukoppi-hengestä pitää paikkansa. Tosin huhut on aina huhuja ja kyllä tämäkin kävisi jos Maailman Komein pysyy joukkueessa ilman, että aletaam vaihtamaan Higsuun.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Myös Spursissa on liikehdintää. Wanyama tuli jo aiemmin, ja viime viikolla varmistui Vincent Janssenin siirto AZ:sta. Teki viime kaudella 27 börsää 34 ottelussa Hollannin liigassa. Ei siis ole puolustaja, vaan hyökkääjä. Ja tänään medicalin läpäisi Marseillen winger Georges-Kévin N’Koudou. Toiseen suuntaan on menossa Clinton N`Jie, joka lähti lainalle Marseilleen. Tervemenoa! Huhuissa on pyörinyt mm. Sissoko, Götze ja Draxler. Nämä saksalaiset ovat kyllä sellaisia Spurs -huhuja, jotka eivät ikinä toteudu.

Mestareiden liigan paikka nostatti toiveita laatuhankinnoista, mutta eivät nämä Janssen ja N’Koudou yhtään sellaisille tässä vaiheessa tunnu. Mutta sieltä vaan mm. Alli ja Dier potkivat itsensä viime kaudella Valioliigan kärkikaartiin, joten mistä sitä ikinä tietää.
 
Samapa tässä kaskessa, jos United joutuu maksamaan muutaman kympin ylimääräistä vain sen takia, että on maailman kyvykkäin maksaja tällä hetkellä.

Mihin tuo perustuu? Eikös siellä ne samat Glazerit (tms.) hääri omistajina?

Minusta Pogban paluu juuri Manchesterin punaisiin olisi hienoa. Hankittu aikanaan lupaavana junnuna ja myyty pilkkahintaan pois tarpeettomana ja sitten neljä vuotta myöhemmin hankitaan takaisin ja maksetaan sata miljoonaa. Uskon kyllä, että pelillisesti Pogba olisi juuri sitä mitä tuo joukkue tarvitsee. Aivan kuten Jeffrey sanoitkin. Ja jos kerta rahaa on enemmän kuin kellään, niin mikä ettei.
 

Ralph

Jäsen
Nyt pitääkin sitten jännittää, että miten Juventus lähtee korvaamaan Paul Pogbaa. Mestarien liigan suhteen asetelmat meni nyt uusiksi, mutta Serie A:ssa ennakkosuosikin asetelma säilyy. Huhujen mukaan Nemanja Matic kiinnotaa nyt Juventusta, mutta eihän Matic korvaa Pogbaa edes leikisti. Kuka oikeasti laadukas keskikenttäpelaaja olisi nyt tarjolla?
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nyt pitääkin sitten jännittää, että miten Juventus lähtee korvaamaan Paul Pogbaa. Mestarien liigan suhteen asetelmat meni nyt uusiksi, mutta Serie A:ssa ennakkosuosikin asetelma säilyy. Huhujen mukaan Nemanja Matic kiinnotaa nyt Juventusta, mutta eihän Matic korvaa Pogbaa edes leikisti. Kuka oikeasti laadukas keskikenttäpelaaja olisi nyt tarjolla?

Pjanic hoitaa. Juventuksella on pullat hyvin uunissa Pogban lähdöstä huolimatta ja mistä sitä tietää jos se kisuttelu Higuainin suhteen meneeki maaliin.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
No Pogba-rahalla tähtihyökkääjä, Pogban oma korvaaja ja ehkä vasen laitapakki? Juventus itselläkin lähellä sydäntä monia vuosia niin nämä olisivat omat toiveet

Hyökkäykseen ehkä sitten se Higuain tiedä sitten siitäkään. Mario Gomez ei.. Vai kyllä?

Se laitapakki Evran ja Alex Sandron puolelle ei ole ykköstoive mutta voisihan siitäkin tehdä yhtä vahvan kuin toinen laita mutta sen pitäisi olla sitten kovempi kuin Evra ja siinä onkin sitten aika heikot markkinat. Korkeintaan joku Cesar Aspilicueta Chelseasta tulee mieleen mutta ei olisi ainakaan suuri korotus Evrasta tai Sandrosta. Jonas Hector! (?) siinä olisi lupaava ja nyt jo kova nimi sille puolelle (vai suuttuisiko Buffon ;) ei vais)

Sitten se Pogban korvaaja. Se pitäisi olla nimekäs mies joku sellainen kenet tietää jokaikinen vastustajan kannattaja. Toni Kroos tai James Rodriguez Realista? Axel Witsel? Özil? Matuidi? Marco Verratti? Sissoko? Ja myös, vaikka brittejä en osaa nähdä etelä-eurooppalaisissa sarjoissa, niin Aaron Ramsey?
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Sitten se Pogban korvaaja. Se pitäisi olla nimekäs mies joku sellainen kenet tietää jokaikinen vastustajan kannattaja. Toni Kroos tai James Rodriguez Realista? Axel Witsel? Özil? Matuidi? Marco Verratti? Sissoko? Ja myös, vaikka brittejä en osaa nähdä etelä-eurooppalaisissa sarjoissa, niin Aaron Ramsey?

Özilin kohdalla käy sama ku Alexisin, että hintaa voi kysellä, mutta Arsenal sanoo "ei ole myynnissä". Ramseystä en sano mitään, tai noh, taatusti lähtee, jos Juve maksaisi about €40m, mutta Pjanic on parempi + tuntee Serie A:n kuin omat taskut.
 

Ralph

Jäsen
Pjanic hoitaa.
Ei riitä. Juuri nyt keskikentän paras mahdollinen on Pogba-Pjanic-Marchisio-Khedira. Joku uusi siihen tilalle on hankittava, eikä se voi olla Pjanic, koska on jo mukana laskuissa.

Kaksi hyökkääjää ja 2-3 keskikenttäpelaajaa Juventus tarvitsee, jos Pogba lähtee. Ja jos ei lähde, niin sama juttu, mutta 1-2 keskikenttäpelaajaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Mihin tuo perustuu? Eikös siellä ne samat Glazerit (tms.) hääri omistajina?

Itseasiassa maaliskuisen Metro-lehden jutun mukaan olisi kärjessä Arsenalin kanssa, espanian jättiläiset sitten melko kaukana perässä. Arsenal news: Gunners have biggest cash reserves in world football say latest figures | Metro News

Samat vanhat Glazerit siellä tosiaan puikoissa on. Se miksi nyt rahaa käytetään onkin sitten jo monimutkaisempi asia ja kun oikeastaan sitä faktista tietoa ei ole niin jokainen saanee muodostaa oman maailmankuvansa tässä. Glazereita on kauan parjattu siitä, että Unitedin tekemillä voitoilla he kuittaavat omia velkojaan. Tämä nyt on tosiasia, mutta onko se enemmän syy vai seuraus? Jo aikanaan SAF puolusteli Glazereita sanomalla, että hänellä kyllä on täysin riittämiin rahaa käytettävissä, mutta hänen sapelliinsa sopivia pelaajia vain ei ollut tarjolla. Skotlantilaisen tuntien pitäisin tätä ihan potentiaalisena vaihtoehtona. Moyesilla taas sitä rahaa taisi olla, mutta hän ei saanut juuri ketään hankittua. Tästäkin liikkui teorioita joiden mukaan seurajohto ei täysin luottanut manageriin eikä sitten kuitenkaan antanut riittäviä resursseja. LVG sitten jo rahaa poltti ihan miehekkäästi. Suurien satsauksien kanssa sitten oli valitettavaa epäonnea, esimerkiksi Luke Shaw menetti koko viime kauden melko törkeän taklauksen seurauksena, ja eräs Argentiinalainen ei viihtynyt ollenkaan englannissa ja floppasi, vaikka oli silti sillä kaudella eniten maaliin johtaneita syöttöjä antanut punainen paholainen.

Silti paljon enemmän olisi ollut mahdollista rahaa käyttää, enkä usko että syy on ainakaan kokonaan Glazereissa. Ehkä SAF:n perintö jätti muutamaksi vuodeksi maltillisemman markkina-asenteen. Esimerkiksi Mats Hummels on kertonut lopulta kumonneen Unitedin tarjouksen, koka ManU oli jahkaillut liikaa siirtomarkkinoilla. Unitedia on myös manageroinut vanhat jäärät ja ehkä organisaatiossa on myös ollut vähän suunta hukassa ja valmentajien ylisuuret paineet ovat hidastaneet päätöksentekoa.

Kaiken tämän seurauksena Unitedin velat ovat kuitenkin nyt maksettu ja rahaa riittää käteisenä, sekä varmasti myös muina enempi tai vähempi likvideinä muotoina. Samalla esimerkiksi espanian jättiläiset kärsivät veloista, ovat tehneet viimevuosina suuria satsauksia, eikä edes oikeuslaitos ole ollut heitä kohtaan kovin myötäpuolinen.

Varmasti näiden syiden summana olemme nyt tilanteessa jossa United vetää siirtomarkkinoita. Toki yksi mystinen kysymys on se, miksi Arsenal on hiljainen, mutta johtuisiko se enemmän heidän omasta vanhasta jäärästä? Ilmeisesti myös Real Madrid joutui luopumaan Pogban hankinnasta hinnan noustua heille liian korkeaksi, toisaalta viimeisimmät huhut taas kertovat hätäisestä Kroosin myymisestä Cityyn, jotta pelimerkkejä irtoisi Pogbaan. Myös Realiin paljon huhuttu Kante siirtyi kuitenkin muualle. Jose Mourinhon asenne markkinoilla ei varmasti miellytä kaikkia United faneja ja varmasti myös montaa antifania sapettaa tämä hauiksen näyttely. Viime vuosien sekoilut, ohi menneet kaupat ja menestymättömyys on saanut minut kuitenkin sille linjalle, että Jose sedän häikäilemättömyys siirtomarkkinoilla on ainoa ja oikea lähestymistapa tässä tilanteessa. Kauden alkuun on vielä monta viikkoa, ja seura on jo hyvän aikaa sitten lyönyt lukkoon kolme neljästä tärkeimmästä hankinnasta. Jos hyvin käy niin se neljäskin on pikapuolin varmistettu. Tämän jälkeen jäänee vielä reilusti aikaa katsoa miten pre-season ja jopa kauden alku sujuu. Ja sen tiedon pohjalta vahvistaa rosteria entisestään, esimerkiksi hankkimalla kokeneempi topparipari Smallingille.

Sanotte mitä sanotte, hater's hate, mutta mä tykkään.
 

Ralph

Jäsen
Ilmeisesti myös Real Madrid joutui luopumaan Pogban hankinnasta hinnan noustua heille liian korkeaksi, toisaalta viimeisimmät huhut taas kertovat hätäisestä Kroosin myymisestä Cityyn, jotta pelimerkkejä irtoisi Pogbaan.
Erikoista, sillä Juventus jossain vaiheessa pyysi Real Madridilta Kroosin osana Pogba-kauppaa. Eli miksi myydä Kroos kiireessä muualle, miksei lähetä sitä Juventukseen?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toki yksi mystinen kysymys on se, miksi Arsenal on hiljainen, mutta johtuisiko se enemmän heidän omasta vanhasta jäärästä?
Johtuu vain ja ainoastaan Wengeristä, joka on muinaisjäännös nykyjalkapallossa! Kateellisena katson, kun teille tuodaan kolme maailman luokan äijää, ja tänne raahataan jotain Junichi Inamoto vol. 2 ja 12-vuotiaita kenialaisia! Ilmeisesti putoaminen Eurooppa-liigaan on se, mikä saa Kroenken &co:n heräämään, ja se on lähellä tulevalla kaudella!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ei riitä. Juuri nyt keskikentän paras mahdollinen on Pogba-Pjanic-Marchisio-Khedira. Joku uusi siihen tilalle on hankittava, eikä se voi olla Pjanic, koska on jo mukana laskuissa.

Kaksi hyökkääjää ja 2-3 keskikenttäpelaajaa Juventus tarvitsee, jos Pogba lähtee. Ja jos ei lähde, niin sama juttu, mutta 1-2 keskikenttäpelaajaa.

No Kroatian maajoukkueäijä Marko Pjaca näyttäisi olevan Italiassa ja menossa kohti Juventuksen lääkärintarkistusta, joten siitä ainakin yksi kk-mies lisää.
 

Ralph

Jäsen
No Kroatian maajoukkueäijä Marko Pjaca näyttäisi olevan Italiassa ja menossa kohti Juventuksen lääkärintarkistusta, joten siitä ainakin yksi kk-mies lisää.
Laituri/hyökkääjä tuo Pjaca on. En tiedä minkätasoisena Juventusta pidät, mutta ei nämä ole avauksen miehiä. Pjaca on pidemmän ajan projektihankinta.

Sinne kaivataan pelaaja tyyliin Kroos. Pelaaja, joka on osoittanut tasonsa huipulla ja pystyy paikkaamaan Pogbaa.

Penkiltä löytyy jo Sturaro, Hernanes, Asamoah, Lemina ja Pereyra, mutta penkkimiehiä nämä ovatkin. Sinne kaivataan kovaa avauksen miestä.
 

Jeffrey

Jäsen
Erikoista, sillä Juventus jossain vaiheessa pyysi Real Madridilta Kroosin osana Pogba-kauppaa. Eli miksi myydä Kroos kiireessä muualle, miksei lähetä sitä Juventukseen?

Kenties Kroos ei halunnut Italiaan, ehkäpä City on valmis avaamaan kukkaroaan estääkseen Pogban siirron Unitediin? Mene ja tiedä, mutta eiköhän tässä suurimmalla todennäköisyydellä ole kyse siitä, että yritetään viimehetkellä vielä hieman hilata hintoja ylöspäin, ja/tai nopeuttaa kauppojen syntymistä laskemalla tällainen huhu liikkeelle?
 

Ralph

Jäsen
Myös tietenkin Juan Mata Juventukseen päin voisi olla yksi keskikenttähankinnoista
Juventuksen pelityylissä jokaisen keskikenttäpelaajan on pystyttävä myös puolustussuuntaan antamaan kunnon panosta. Tästä syystä en näe Mataa Juventuksen hankintana.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan tuo Götzen siirto takaisin Dortmundiin hieno juttu. Götze sai paljon lokaa niskaansa siirtyessään 2013 Bayerniin ja Götzen tehtyä ratkaisevan maalin MM-finaalissa jotkut BVB:n kannattajat harmittelivat, että eikö se olisi voinut olla joku muu. Mutta eiköhän tämän Götzen kolmen kauden harhahypyn voi antaa anteeksi. Minä ainakin olen innoissani Götzen paluusta keltamustiin.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Barcelona sitten ilmoitti vain Twitter-tilillään, että Valencian kanssa ovat päässeet yhteisymmärrykseen Andre Gomesin siirrosta.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hammersin kärkipelaajan metsästys jatkuu ja nyt AC Milanin kolumbialainen Carlos Bacca on jälleen nostettu muuallakin kuin paskalehdistössä esiin. Siirtosummaa huhuillaan sinne £27M tienoille, mikä on kyllä mun silmässä ihan helvetisti liikaa kolmekymppisestä kaverista, joka ei oo ikinä Englannissa pelannut. Jos miettii että saman ikäsestä Payetista maksettiin joku max £15M. Toki Bacca lyönyt Sevillassa ja Milanissa ihan ok maalimääriä, mutta olisin toivonut tuolla hinnalla joko kovempaa (varmempaa) nimeä tai sitten jotain nuorempaa "Icardia". No eihän tääkään varmaa oo, joten saapa nähdä.

Sen sijaan Hammers Insider kertoilee varmana 22v. argentiinalaiskärki Jonathan Callerin siirron itä-Lontooseen, työlupaa vaille valmiina. Kovan luokan lupaus ja ainakin Copa Libertadoresissa näyttänyt iskeneen Sao Paulolle 9 uunia 12 matsissa. Hieno homma että näyttää Bilicin projekti jatkuvan myötätuulessa myös näiden nuorempien kavereiden kohdalla!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös