Jalkapallo – liveseuranta

  • 6 295 850
  • 123 822

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Sinä puhut nyt ilmeisesti pelkästään eilisestä ottelusta, minä puhun laajemmasta ilmiöstä, jonka olen huomannut tapahtuvan Messin kohdalla. Aina löydetään syy jostain muualta (valmentajasta, Higuainista, Suarezista), jos Messi ei onnistukaan pelaamaan omalle tasolleen hyvää ottelua tiukassa paikassa. Argentiinan maajoukkue (samoin kuin Barcelonakin nykyään) on rakennettu niin vahvasti Messin ympärille, että jos hän ei onnistu pelaamaan hyvin, niin yleensä se tarkoittaa huonoa ottelua myös koko joukkueelle, etenkin jos vastustaja on laadukas.

Minusta ei ole mitenkään absurdia ajatella, että yksi maailman kaikkien aikojen parhaista pelaajista pystyisi pelaamaan tiukassa paikassa (ainakin lähes) kauden parhaan ottelunsa. On olemassa pelaajia, jotka pystyvät nostamaan tasoaan tiukoissa paikoissa. Esimerkiksi jääkiekossa on lukuisia pelaajia, jotka löytävät kaudesta toiseen uuden vaihteen pudotuspeleissä. Olihan Messi eilenkin varmaan joukkueensa paras pelaaja (mikä pitääkin mielestäni olla odotusarvo jokaisessa ottelussa), mutta omalle tasolleen hän pelasi heikon pelin.

Messin roolikin oli Barcelonassa aikoinaan paljon pienempi, kun siellä pelasivat vielä keskikenttää dominoineet Xavi ja Iniesta. Näiden poistumisen jälkeen Messin rooli on kasvanut ja UCL-pokaalit ovat menneet muille joukkueille. Tietenkin voidaan keskustella myös siitä, että onko tuo Messin nykyinen rooli liian iso, mutta hyvin hän on tuossa roolissa onnistunut dominoimaan koviakin joukkueita vastaan. Eilen ei pystynyt, eikä niin monesti aiemminkaan silloin kun sitä olisi tarvittu. Onhan Messi pelannut tiukoissa paikoissa hyviäkin otteluita, mutta niitä epäonnistumisia on tullut ihan liikaa, sillä kyseessä on kuitenkin pelaaja, joka on yksi kaikkien aikojen parhaista. Esimerkiksi joltain Suarezilta toistuvat epäonnistumiset tiukoissa paikoissa ymmärtää paljon paremmin, sillä hän on kuitenkin ainoastaan erittäin hyvä pelaaja, josta ei pitäisi puhua Messin kanssa edes samassa lauseessa.

En tarkoittanut vain ja ainoastaan eilistä ottelua.

Tuleeko sinulle yllätyksenä se, että pelaajan taso vaihtelee kauden aikana & otteluiden välillä? Enemmänkin tuo on kysymys juuri siitä, että joukkue on rakennettu liikaa yhden pelaajan ympärille - näin sitä tason nostoa pitäisi odottaa muilta silloin kun se yksi ei kykene pelaamaan omalla korkealla tasollaan. Tässä on lähinnä iso ongelma esim. Valverden pelikirjan suhteen. Missä on plan B? Hyvin usein ei missään. Esim. eilen kun nähtiin, että peli lähtee käytännössä heti menemään väärään suuntaan - olisiko valmentajan kannattanut yrittää vaikuttaa peliin ja sen kulkuun silloin kun siihen oli vielä mahdollisuus vaikuttaa - noh en kovin paljoa nähnyt muutoksia siinä miten Barca pelaa - tai kuka pelaa - vaikka peli oli menossa päin seinää.

Poolin vahvuus ei olisi pitänyt valmentajalla tulla yllätyksenä, sillä Liverpool oli erittäin hyvä jo Camp Noulla, ja 3-0 numerot mairittelivat Barcaa eivätkä tehneet oikeutta Liverpoolille. Mitä teki Valverde? Odotti, että Messi tekee sen yhden maalin vai? Nyt se on Messin vika kun ei hän tehnytkään sitä maalia?

Kovin usein Messi on tarvittu kentälle tekemään ne ratkaisevat osumat / ratkaiseva osuma - näin esimerkiksi viimeksi LL-mestaruuden sinetöineen maalin suhteen Levantea vastaan. On toki tilanteita jolloin Messi ei nouse omalle tasolleen - mitä sinä valmentajana tuolloin tekisit? Odottaisit, että Messi parantaa peliä vai tekisit kenties jotain muuta?

Turha näistä on vääntää sen enempää. Näkemyksemme pelin & kokonaisuuden suhteen ovat mitä ilmeisemmin erilaisia - ja se on täysin OK.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo, @douppi. Olen ollut paikalla Barcelona-kannattajuuteni aikana paikalla muun muassa kahdessa hävityssä CL-välierässä - tai tarkemmin sanottuna toinen oli tasapeli, joka ei riittänyt - ja yhdessä liigakauden viimeisessä pelissä, jossa tasapeli tarkoitti mestaruutta vastustajalle eli Atletille. Matka, kokemus, yhdessä kannattaminen ja paikallaoleminen olivat isoja asioita kannattajalle, mutta voi sanoa, että kyllä silti tulos kyrsi yli noiden asioiden ja kyrsii edelleen. Kannattajana haluaa olla osa jotakin, mutta vielä enemmän tietysti osa voittoja. No, on sitäkin onneksi tälle "uralle" mahtunut.

Jees, varmasti näin. Nuo asiat eivät tosiaankaan kumoa toisiaan, eli kyllä sitä menestystä janotaan ja haetaan niitä ilon hetkiä ja positiivisia fiiliksiä. Voittaminen niitä tietysti enemmän tuo kun häviäminen, vaikka kuinka olisi elämäntapa -kannattaja, joka saapuu Huddersfieldin peliin jo putoamisenkin ratkettua.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No joo, tai omallakin kohdalla käyn kyllä kotimaassa peleissä Huuhkajista ykkösen ja kakkosen peleihin, siitä on yleensä pelkän menestyksen kautta eläminen kaukana vaikka joku kannustettava aina on...
 

Barney

Jäsen
Turha näistä on vääntää sen enempää. Näkemyksemme pelin & kokonaisuuden suhteen ovat mitä ilmeisemmin erilaisia - ja se on täysin OK.
En tiedä mistä vedit johtopäätöksen, että minun mielestäni Barcelona hävisi eilen Messin takia. Jos Barcelonan tasoinen joukkue on voittanut ensimmäisen osaottelun 3-0, niin silloin saa mennä aika moni asia vihkoon, että se häviää vielä otteluparin. Esimerkiksi eiliseltä nyt taktiikka, pari valintaa avauskokoonpanoon sekä yksinkertaisesti joukkueen henkinen puoli olivat vähintäänkin kyseenalaisia. Liverpool tuli toki kovaa päälle kotiyleisönsä edessä, mutta Barcelona oli pelokas, virheherkkä ja unelias (tuo voittomaali).

Pointtina oli lähinnä ihmetellä noita Messin viime vuosien suorituksia isoissa peleissä. Onhan Messillä myös kovia maalimääriä noissa isoissa otteluissa, mutta jos tarkastellaan Xavin ja Iniestan jälkeistä aikaa sekä esityksiä maajoukkueessa, niin sitten onkin vähän hiljaisempaa. Kuten jo aiemmin sanoin, niin kaikki pelaavat huonoja otteluita, mutta Messi pelaa niitä harvoin. Viime vuosina Messi on kuitenkin pelannut omaan silmääni vähän turhan monta huonoa ottelua tärkeissä peleissä. Tällä en tarkoita mitään katastrofaalista ottelua, vaan Messin omalle tasolle huonoa. Messin perustaso on niin korkealla, että hän voi pelata huonosti ja olla silti joukkueensa paras pelaaja.

Olihan tuo Barcelonan keskikenttä Xavin ja Iniestan johdolla aikoinaan sen verran dominoiva, että Messikin hyötyi siitä paljon. Tällä hetkellä siellä on ihan hyviä pelaajia, mutta eihän esimerkiksi Vidal ole mikään pallollinen virtuoosi. Se on myös muuttanut Messin roolia lähemmäs sitä roolia, jota hän pelaa maajoukkueessa ja tuloksellisesti vaikuttaa, että se ei ole ollut hyvä asia Messille eikä myöskään Barcelonalle näissä isoissa otteluissa. Xavin ja Iniestan tasoisia pelaajia on vaikea löytää, mutta ehkä Arthurista ja De Jongista kasvaa edes lähelle samantasoinen kaksikko tulevaisuudessa.

Messistä ja Ronaldosta puhutaan kaikkien aikojen kovimpina jalkapalloilijoina, joten ainakin itse tarkastelen sen takia heidän esityksiään huomattavasti kriittisemmin kuin muiden pelaajien. He ovat käänteentekeviä pelaajia, joilla on kyky ratkaista ottelu vaikka yksin. Eilen ei kuitenkaan Messiltä nähty tätä kykyä. Ottelun alussa Messi olisi voinut paremmalla kliinisyydellä laittaa pelin pakettiin. Ottelun lopussa kun Barcelonan piti tehdä maali, niin verkkokalvoilleni on jäänyt kuva Messistä löntystelemässä punapaitojen keskellä. Oli varmasti väsynyt, turhautunut yms, mutta ainakaan ruudun tälle puolelle ei välittynyt aloittellisuus ja halu ratkaista itse ottelua. Messi harvoin katoaa kuvasta kesken ottelun, mutta eilen piti useaan kertaan ihmetellä, että onko Messi vielä kentällä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jos minä saisin rakentaa jalkapallojoukkueen ja sille pelitavan, stadionin ja ilmeen, niin joukkueeni olisi kuin Ajax.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jari Litmanen luonnollisesti ihan Kuninkaana mestoilla.

Kun sen dokkarin on katsonut niin se antaa vähän kuvaa siitä millainen jumala tuo mies oikeasti on Amsterdamissa, mutta veikkaan että edes tuon dokkarin jälkeen sitä on melko hankala käsittää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Jaaha. Tottenham ei sitten kauaa kestänyt.
 
Älkää nyt olko noin totisia.

Hieno pari tosiaan kyseessä. Itse en ennen kautta osannut aavistaa, että pääsevät näin pitkälle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pool - Ajax kuulostaisi kyllä kivalta finaalilta :)

Mikä päivä finaali muuten on?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottenhamin peli on ollut viime viikkoina heikkoa.. 11 viime peliä Valjussa ja 3-1-7.. Nyt hävinnyt ennen tätä päivää kolme peliä putkeen maalein 1-0 ja viitisen tuntia mennyt jo maaleitta
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Se oli Trippierin äijä joka puski 1-0 kulmasta.. levitteli vaan käsiään ja antoi kaverin lönkötellä kaikessa rauhassa puskemaan pallon reppuun. Surkeeta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös