Jagged Alliance 3

  • 832
  • 3

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lainaus Wikipediasta:

Jagged Alliance on vuoropohjaisten taktiikkapelien[1] sarja, jonka ensimmäinen osa julkaistiin DOS:ille. Pelisarjan ensimmäisen osan on kehittänyt Madlab Software. Pelissä ohjataan pelaajan valitsemia palkkasotureita. Jokaisella pelihahmolla on oma persoonallisuutensa ja erikoistaitonsa, esimerkiksi jotkin palkkasoturit ovat erikoistuneet opettamiseen. Pelissä voi myös luoda oman palkkasoturin.

Jagged Alliance 1 ja 2 pelejä tuli paljon pelattua lapsena ysärillä ja jälkimmäistä vielä 2000-luvun alussakin. 24 vuoden tauon(!) jälkeen viime viikolla julkaistiin pelisarjan kolmas osa. Käsittämätöntä, että tähän meni yli 20 vuotta. Ykkönen ja kakkonen olivat genren klassikoita. Kolmonen on samaa jatkumoa. Peli on saanut pääasiassä positiivisia arvosteluita. Metacriticissä pelaajat ovat antaneet arvosanaksi 8.3 ja kriitikoiden metascore on 82.

Omasta mielestäni saagan uusin osa on hyvin samanlainen kuin kakkososa. Luonnollisesti grafiikat ovat paremmat, mutta muuten peli tuo lapsuuden muistoja mieleen. Onhan tämä 2020-luvun peliksi hieman köykäinen ja käyttöliittymäsuunnitteluun olisi voinut panostaa enemmän. Pelistä löytyy kuitenkin samaa karskia huumoria kuin 90-luvullakin ja itemisaatio on aika samanlainen.

Jos täällä on ihmisiä, jotka tykkäävät vuoropohjaisista strategia-/taktiikkapeleistä, joissa on mielenkiintoinen juoni, niin suosittelen vahvasti. Varmasti löytyy myös joku muu ysärillä lapsuutensa näitä pelejä hakannut. Peli on aika "old school" -kamaa mielestäni. Hienoa, että tällaisiakin vielä tehdään.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Katos prkl, eilen illalla "surffasin" Windows 7 backup tiedostoissa ja siellä oli JA2, ja yritin sitä asentaa mutta en saanut toimimaan Windows 10:ssä. Tänne peliluolan puolelle eksyn tosi harvoin, ja nyt sattui olemaan tuossa ensimmäisenä tämä esillä niin osui silmään, hyvä sattuma. En tiennyt koko JA3:sta.

Tietääpä nyt seuraavan pelin, mitä alan pelaileen. JA2:sta tosiaan tuli pelattua pitkään ja hartaasti. Loistava peli ja vois tuota pelata vaikka vieläkin, mutta nyt kun uusi on tullut niin hommataampas tämä. Palataan asiaan kun peleille pääseen.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Kylläpä vaikuttaa hyvältä. Modejakin jo löytyy esim erään pelin tekijöistä tekemä osuman mahdollisuus% näkyviin, ei näy vanillapelissä. Alkuperäiset pelattu ja länsimaiset vuoropohjaiset strategiat lähellä sydäntä, xcom2 varmaan 1000h pelattu.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jotenkin ei ole vielä iskenyt kuten 90-luvulla. Jagged Alliance 2 kankeammilla kontrolleilla ja kökköäkin kökömmillä ääninäyttelijöillä. Pakko tämä kuitenkin loppuun pelata, mutta Meltdownin sopimusta ei uusita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös