J.Nieminen & H.Kontinen kaudella 2010

  • 38 560
  • 191

scholl

Jäsen
Pää ei kestä!

Aivan! Puppelointia! Eilen aloin jo toivomaan käännöstä parempaan suuntaan, kun luin, että Niemisellä on nyt valmentaja, eikä siis enää kuuntele kaikessa Anun mielipidettä. Tänään palattiin sitten normaaliin. Vaikka kuinka selitettäisiin, että saamme olla tyytyväisiä, että meillä on itsenäisyys, että saamme olla tyytyväisyys, että mies on yleensä pelannut 100 joukossa, koska ei muka osaa mitään niin se on roskaa. Pitää pelata voitosta ja Nieminen ei osaa voittaa. Jokaisella huipullakin on huonoja päiviä ja silloin heikompi pelaaja voi voittaa heidät. Nieminen ei ole koskaan ollut vahva käyttämään etsikkoaikojaan ja voittamalla turnauksia eli hänellä tosiaan pää ei kestä. Jos on lukenut tennispelaajien elämänkertoja niin tietää jotain millaisia nuo ottelut keskuskentillä ovat ja se, jolla on kovempi tahto ja parempi henkinen kantti voittaa.

Nieminen on kuin Suomi. Hyvä häviäjä.
 

Fordél

Jäsen
Pää ei kestä!

Varmasti sitäkin, mutta jos katsoit matsin niin olisi voinut tosiaan kääntyä kummalle tahansa. Niemisellä oli mainiot mahikset nousta vikassa erässä 5-5 tilanteeseen, mutta pari palloa oli ihan milleistä kiinni. En siis laittaisi kokonaan tappiota pään piikkiin. Hieno suoritus häviöstä huolimatta ja kova kaveri kyseessä. Toivottavasti näyttää vielä epäilijöilleen ja nappaa jonkun ison voiton.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän nämä lähiviikot antavat uskoa siihen että Nieminen saa tästä nyt vielä lisäpotkua muutamalle tulevalle kaudelle ja mikäs sen hienompaa. Vaikuttaa siltä että mies on saanut lisää itseluottamusta ja rohkeutta tuon parantuneen ykkössyötön myötä. Se mikä hieman ihmetyttää on se syöttääkö Jakke edelleen kakkossyötön samalla tavalla, ainakin nopeudet kakkossyötössä ovat mielestäni aika alhaiset?

Finaalipaikka ja 150 ATP-pistettä riittävät nostamaan Jarkon 50 parhaimman joukkoon. Hyvä niin sillä pisteitä tarvitaan, varsinkin kun kesä kokonaisuudessaan ei ollut mikään kovin hääppöinen. Nopealla vilkaisulla kun Jarkon menestys Marrakechin haastajaturnauksen välillä maaliskuussa ja Metzin viimeviikkoisen välierän ei mikään erityinen ole ollut. Onhan Jarkolla tosin vielä 6 turnausta kautta jäljellä, joukossa mm. Shanghain Masters-turnaus jossa jo parikin voittoa toisi mukavasti pisteitä.

Henri Kontisesta sen verran että todella rikkonainen tästä kaudesta tuli. Onneksi mies kuitenkin hoiti itselleen 2 Futures-voittoa Ruotsista nyt syyskuussa joten ranking ei ihan pääse valahtamaan. Henkalla on ohjelmassaan ainakin Rennesin ja Helsingin haastajakisat sekä Tukholman ATP-turnaus ja oletan että mies Tukholman ja Helsingin välillä jonkun kisan pelaa, esim Eckentalin haastajakisan. Henkalta tippuu sen verran pisteitä nyt loppuvuonna pois ellei menestystä tule että alkukausi voi rankingin puolesta olla hankalaa. Toisaalta taas ensi vuoden alussa ei neljän ensimmäisen kuukauden osalta ole pelissä kuin yksi Futures-voitto ja lisäksihän tämä kesä meni loukkaantumisten takia suht pipariksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kumman finaalisaldo on heikompi, Jarkon vai Leijonien?
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitti hyvästä vastauksesta.

Tämä oli pelkkä kyläkisa, jonka merkitys oli kovin marginaalinen, tai ei sittenkään. GGL sulatti Nadalin, joka on vuoden kiistaton ykkönen, eli Nadal pehmeni totaalisesti semeissä. Nadal on luuseri ja GGL on todellinen GOAT, jota ei edes Jarkko pystynyt pysäyttämään. Se täytyy hyväksyä.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
On kyllä älytöntä tuo Jarkon vähättely. Esim. aamutv:ssä Riihilahdelta hyvää puhetta aiheesta, mutta sitten joku Tuominen vieressä puhuu miten Suomi tarvitsisi "oikean huipun". Siis kaveri ollut melkein top-10:ssä tenniksessä, Suomesta pitäisi tulla joku Federer vai?

Suurin syy tähän arvostamattomuuteen on juuri näissä ymmärtämättömissä toimittajissa, jotka eivät osaa Niemistä arvostaa ja eivät tuo Jarkkoa tarpeeksi esille mediassa. Siis niin paljon kun noin valtaisan hienon uran tehnyt huippu-urheilija pitäisi saada.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsekin olen Jarkon pelejä seurannut kymmenisen vuotta ja 5 turnausta jopa paikan päällä kun lähistölle olen eksynyt. Kiistaton faktahan on kuuluminen maailman 50 pelaajan joukkoon noin 10 vuoden ajan ja siitä pari vuotta maailman 20 parhaan joukkoon. Tiliä on tehty liki 5milj dollaria, joten pidän Jarkkoa ihan kelpo tennispelaajana.
Varsinkin kun vertaa muihin TOP40-pelaajiin Jarkko pelaa liki ilman mitään vahvuuksia, tai sellaisia ovat ehkäpä tasaisuus ja hyvä kunto.

Yksi merkittävä syy korkeaan rankingiin on myös tahti, Jarkko pelaa kiertueella eniten turnauksia. Ainakin oli kiertuemäärässä kärjessä monet vuodet.

Titteli saldo on tosiaan yhtä murheellinen kuin Leijonien. En muista tarkkaan mutta eiköhän finaaleihin ole lähdetty selvästi altavastaajina joten odotuksetkaan eivät ole olleet ennakkoon sellaiset että "tämä pitäisi tilastollisesti voittaa", ei ole tainnut olla yksikään?

Eilen tosiaan oli mahdollisuus. Erittäin hyvä sellainen, ellei jopa paras. GGL oli täysin voitettavissa sillä pelillä jota Nieminen oli koko viikon pelannut. Sillä parin vuoden takaisella pelillä Jarkko ei olisi päässyt näinkään pitkälle Bangokissa. Tärkeissä pisteissä Jarkolla on vielä parannettavaa, termi "pää ei kestä" pitää kyllä omasta mielestäni paikkansa ainakin jossain määrin. Eilenkin menetettiin todella monta breikkipallotilannetta 0-30, 15-40 ja jopa 0-40 tilanne. Ei kaikki voi olla Espanjalaisen taitoa, tai kyllä, se oli sitä henkistä taitoa, pelasi parhaimmillaan tiukan paikan tullen.

Ykkössyöttö on parantunut huikeasti, on nyt tarkka ja riittävän kova. Prosentit taisi olla siellä liki 80% koko viikon ajan ja välierän/finaalin nähneenä Jarkko vei omia geimejä jopa leikiten 40-0 ja siitä seuraavalla peli pakettiin. En ole näin varmaa omien syöttövuorojen pelaamista Jarkolta nähnyt aiemmin.

Kakkossyöttö tosiaan on heikko edelleen, nopeutta siinä ei ole yhtään mutta tietääkseni se on kick-syöttö(en ole varma termistä) eli sen pitäisi pompata voimakkaasti ylös ja vastustaja joutuu lyömään sen hartioidensa korkeudelta.

Tokio taitaa tulla vähän liian nopeasti ja huomenna Tsongaa vastaan voi jaloissa vielä painaa. Mutta odotan että vastaavia finaalipaikkoja voi olla tiedossa lisää hyvinkin pian.

Yritin etsiä mikä firma lähettäisi Tokion turnauksen, ei löytynyt pikaisella haulla Telkku.comista eikä vedonlyöntifirmojen sivuilta streamia. Tietääkö joku?



_
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jeu. Hiukan harmittaa, että Jarkon syöttö on vasta nyt saatu kohenemaan naistennistasolta, sillä aikoinaan 13. rankingilla ja nykyisellä syötöllä top 10 ja isot voitot olisivat olleet haarukassa. Vieläkin on toki mahdollisuuksia jos terveenä pysyy.
Jarkkohan pelasi eilisessä finaalissa tiukoissa paikoissa - varsinkin ottelupallotilanteissa - todella hyvin, enkkuselostajatkin tämä huomioivat. Harmittavasti sitten GGL luki viimeisen syötön ja Jakke lähti verkolle ylioptimistisesti. GGL pelasi kyllä loistavasti selkä seinää vasten, esim murtotilanteissa.
Jos Jakke tähän loppuvuoteen saisi jonkun atp-finaalin, niin uskon (tai lähinnä toivon) että siitä se voitto tulisi, ja sitäkautta vuoden urheilijan titteli (Lepistö, Niemi, Multala?).

Finaaleista Jarkon olisi pitänyt voittaa ainakin Schalken ja Llodra, mutta ei niissäkään mitään selkeää ennakkosuosikin asemaa ollut.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tsonga on viimeksi pelannut Wimbledonissa eli pelituntuma on olematon. Lisäksi kun Nieminen on aina viihtynyt varsin hyvin Tsongaa vastaan, niin tuossa on erinomainen iskun paikka.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
No niin, Jakke voitti Tsongan varsin vakuuttavasti lukemin 6-4, 5-7, 6-1. Omissa syötöissään Jakke näytti seurannan perusteella olevan vireessä, useat pelit tulivat kotiin numeroiden perusteella varsin selvästi.

Jaken syöttö on toki parantunut, mutta silti: Tsonga 14 ässää, Jakke 3.

Toinen merkittävä heikkous tässä matsissa oli noiden breikkipallojen hyväksikäyttö: Jakke sai 14 breikkipalloa, joista käytti 4 (29 %), Tsonga taasen käytti 2 saamastaan 3:sta (67 %).

Mutta hyvä näinkin. Seuraavalla kierroksella sit vastaan ennakkoon Tsongaa helpompi, eli Espanjan Daniel Gimeno-Traver.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tärkeissä pisteissä Jarkolla on vielä parannettavaa, termi "pää ei kestä" pitää kyllä omasta mielestäni paikkansa ainakin jossain määrin. Eilenkin menetettiin todella monta breikkipallotilannetta 0-30, 15-40 ja jopa 0-40 tilanne. Ei kaikki voi olla Espanjalaisen taitoa, tai kyllä, se oli sitä henkistä taitoa, pelasi parhaimmillaan tiukan paikan tullen.
No eikös Jarkko juuri välierävaiheessa osoittanut täysin päinvastaista luonnetta? Selvitti ison tukun murtopalloja tärkeällä hetkellä. Pää kyllä kestää, mutta penkkiurheilijan muisti on selektiivinen.

Ja kiva päänahka Jarkolta, vaikkei JoJo parhaimmillaan olekaan tällä hetkellä.
 

Fordél

Jäsen
Hieno voitto Jarkolta! Näkyykö muuten minkään kanavan kautta tämä Tokion turnaus vai pitääkö turvautua streamiin? Entä minkä tasoisesta turnauksesta on kyse jos kerran turnauksia on neljää kategoriaa, joista grand slamit ovat kärjessä ja viime kertainen Bangokin turnaus on neljännessä kategoriassa (tällaisen luokittelun kuulin jostain..)?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Entä minkä tasoisesta turnauksesta on kyse jos kerran turnauksia on neljää kategoriaa, joista grand slamit ovat kärjessä ja viime kertainen Bangokin turnaus on neljännessä kategoriassa
Tokyon turnaus on ns. kolmannen kategorian turnaus eli kuuluu ATP World Tour 500-kategoriaan. Tarkoittaa siis sitä, että turnauksen voittaja saa 500 pistettä. Niemiselle 2. kierrokselle pääsystä 45 pistettä, kun Bangkokin finaaliapaikasta tuli 150 pistettä.

Eri kategoriat (Grand Slam, Masters1000, 500, 250) löytyvät ATP World Tourin sivuilta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
No eikös Jarkko juuri välierävaiheessa osoittanut täysin päinvastaista luonnetta? Selvitti ison tukun murtopalloja tärkeällä hetkellä. Pää kyllä kestää, mutta penkkiurheilijan muisti on selektiivinen.

Ja kiva päänahka Jarkolta, vaikkei JoJo parhaimmillaan olekaan tällä hetkellä.


Beckeristä en puhuisi samassa lauseessa edes GGL:n kanssa niin huikea ero oli pelaajien pelillä, syystä tai toisesta Becker on kohtuu helppo vastus Jarkolle(ainakin nykykunnossaan).

Itse en nähnyt Troicki ja Meltzer pelejä joten jos siellä on ollut vastaavia breikkipallotilanteita niin nostaisin ne arvokkaammaksi kuin välierässä. Toisaalta Jarkolle(monelle muullekin) puolivälierät eivät tuota paineita samalla tavalla kuin ATP-finaali.

Mutta ilmeisesti näit niin kuin minäkin myös molemmat pelit välierän ja finaalin, Becker alistui jo heti alkuunsa joten sellainen peli ei vaadi järin suuria hermoja, hyvää ja varmaa tennistä kylläkin. Finaalissa väännettiin puolitoista tuntia ja lopussakin olisi voinut vielä kääntyä kummalletahansa. GGL oli henkisesti vahvempi ja varmempi kuin Jarkko, mun mielestä. Kaveri voitti kuitenkin vasta toisen ATP-tittelinsä ja ikää 25 vuotta.




_
 

scholl

Jäsen
Fiksua pelata sellaisia 3-4 kategorian kisoja, joissa kaavio jossain määrin auki etenemisen suhteen. Ei ole mitään järkeä hakata päätä seinään mastersien ekalla kierroksella keräten 5p kuten hän aiemmin teki. Tosin jos ranking on tarpeeksi korkea niin sitten siihen on taas pakko ryhtyä, kun ATP ei silloin hyväksy rankingin mukaan kuin neljästä alemmasta kisasta pisteet. Niemisellä on vaara pudota silloin kannustinloukkoon.

Totuus on se, että silloin kun mies oli parhaimmillaan, tuli hänelle kuitenkin joka kausi muutama epäonnistuminen, jolloin masterseista tuli lähtö ekalla kierroksella. Ei tainnut tulla yhään ehjää kautta, jolloin menestyminen olisi ollut suht tasaista.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jaken syöttö on toki parantunut, mutta silti: Tsonga 14 ässää, Jakke 3.

Toinen merkittävä heikkous tässä matsissa oli noiden breikkipallojen hyväksikäyttö: Jakke sai 14 breikkipalloa, joista käytti 4 (29 %), Tsonga taasen käytti 2 saamastaan 3:sta (67 %).

Hieno päänahka, tuosta on hyvä jatkaa.

Jaken syöttö ei ole vielä ATP-tourilla ässä-luokkaa, mutta Bankokin turnausta katsellessani totesin että on jo sen verran kova ettei sitä palauteta helpolla ja palautus monesti meneekin jo harakoille tai jää helppona lyhyeksi keskikentälle.

Tuo breikkipallotilasto on huolestuttava ja sitä vähän tuossa äsken sivusin, TOP20-jätkät pelaavat parhaimmillaan geimien lopetuspisteet.
Tuntuu yksinkertaisesti päinvastaiselta välillä, Jakke pelaa loistavasti geimien alut mutta jännittää sitä geimien voittamista ja ei saa niihin palloralleihin sellaista (henkistä)varmuutta mitä pitäisi.

Toisinsanoen "pää ei kestä". (monta hymiötä)




_
 

Fordél

Jäsen
Totuus on se, että silloin kun mies oli parhaimmillaan, tuli hänelle kuitenkin joka kausi muutama epäonnistuminen, jolloin masterseista tuli lähtö ekalla kierroksella. Ei tainnut tulla yhään ehjää kautta, jolloin menestyminen olisi ollut suht tasaista.

Eiköhän näitä ole tullut jokaiselle kovallekin tennistähdelle uran aikana, joten ei kovin hyvä peruste dissata Niemiestä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraavaksi Nieminen siis kohtaa pelaajan, joka kylvetti häntä New Yorkissa 3-0 erin.

Tuota Garcia-Lopezia ei nyt välttämättä ihan pilviin kannata hehkuttaa. 27-v on ikää ja aina ollut todella perinteinen kylmä/kuuma-pelaaja, nyt sitten osui kuuma hetki. Becker on samanlainen, tosin match-uppina rutiinitason Jarkolle hyvä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hieno päänahka, tuosta on hyvä jatkaa.

Jaken syöttö ei ole vielä ATP-tourilla ässä-luokkaa, mutta Bankokin turnausta katsellessani totesin että on jo sen verran kova ettei sitä palauteta helpolla ja palautus monesti meneekin jo harakoille tai jää helppona lyhyeksi keskikentälle.

Tuo breikkipallotilasto on huolestuttava ja sitä vähän tuossa äsken sivusin, TOP20-jätkät pelaavat parhaimmillaan geimien lopetuspisteet.
Tuntuu yksinkertaisesti päinvastaiselta välillä, Jakke pelaa loistavasti geimien alut mutta jännittää sitä geimien voittamista ja ei saa niihin palloralleihin sellaista (henkistä)varmuutta mitä pitäisi.

Toisinsanoen "pää ei kestä". (monta hymiötä)
Niin mites ne Nadalin murtopallot välierässään? Tarkoittaako tuo että Nadalin pää ei kestä?

Helppo mennä sen pää ei kestä taakse ja unohtaa todelliset realiteetit. Mutta jatkakaa toki samalla linjalla.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Niin mites ne Nadalin murtopallot välierässään? Tarkoittaako tuo että Nadalin pää ei kestä?

Helppo mennä sen pää ei kestä taakse ja unohtaa todelliset realiteetit. Mutta jatkakaa toki samalla linjalla.

Siinä oli juuri sen vuoksi hymiöitä että voi heittää vähän rennommin näitä kommentteja täällä.

Kyllä ihmiset nyt haluaa yksinkertaistaa asioita. Oletko oikeasti sitä mieltä että tarkoitin jokaisen huippupelaajan pelaavan aina itsensä turnauksissa loppuun saakka koska hermot ovat niin hyvät, sehän on mahdottomuus. Huonoja päiviä tulee heillekin.

Itse puhun Jarkon otteista tiukoissa ja tasaisissa peleissä kun paineet kasvaa, kuten sunnuntaina. Näen osasyyksi sen ettei Jarkolla oikein ole ollut aseita lopettaa palloja lyhyeen, moni voitettu pallo on pitkän työn takana ja se jos mikä syö hermoja. Parantuneiden otteiden(kuten ykkössyöttö) myötä saa mahdollisesti itseluottamusta lisää ja "pää saattaa kestää jatkossa". ;)



_
 

scholl

Jäsen
Eiköhän näitä ole tullut jokaiselle kovallekin tennistähdelle uran aikana.

Ei ole tullut. Seurasin Niemisen uraa aikoinaan ja laitoin merkille ailahtelevuuden. Juuri kun meni hyvin niin sitten seuraavalla viikolla tuli lähtö laulukuoroon ykköskierroksella. Hän oli erityisen epävarma Masters-turnauksissa. Paljon 5 pisteen turnauksia, vaikka samanaikaisesti oli sitten huippuonnistumisiakin kuten Grand Slamissa 4. kierrokselle US Openissa tai jotain vastaavaa. Pikkukisoista taas oli enemmän onnistumisia, mutta niitä kisoja ei saa kaikkia mukaan rankingiin.

Sitten vielä kaikki "maha oli sekaisin" -hommat, joita oli koko ajan niin avot.

Huippupelaajiin verrattuna toki Nieminen pelasi paljon enemmän eli joku 28 turnausta per vuosi, mutta... Kai sitä voisi pelata vähemmän silloin kun tulee Masters turnaus tai ainakin latautua kunnolla, koska hänen rankingillaan silloin olisi pitänyt päästä kyllä 3. kierrokselle lähes heittämällä, eikä mennä heti ulos ekalla.
 

Fordél

Jäsen
Ei ole tullut.

Okei, sovitaan siis, että kaikki huippupelaajat ovat pelanneet aina tasaisesti ehjiä kausia, edenneet ekalta kierrokselta jatkoon grand slameissa jne.

Hienosti Jarkko meni eteni tänään puolivälieriin Tokiossa ja sai plakkariin 90 atp-pistettä. Seuraava vastustaja Stepanek on kova, mutta voitettavissa nyt kun Jarkolla on hyvä vire päällä. Jos Jarkko raivaisi tiensä välieriin, tulisi vastaan Roddick tai Monfils. Saas nähdä mihin vire riittää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös