Jämäsarjat Kanada ja (USA)

  • 3 820
  • 41

Animal

Jäsen
Hamel tappelee enemmän kuin Bordeleau ja pärjää, mutta toisaalta jos ei voita toista, niin voiko määritellä vyön haltijaksi. Voi myös miettiä, että kaikista kovimpien ei tarvitse tapella paljoa, kuten Bordeleau:n tai Bellemare:n. Toki sopivassa kohtaa haaste on otettava vastaan. Hankalia ja makuasioita kovimman määritteleminen eikä yksiselitteistä vastausta asiaan aina ole.

Youtube:a selaillessa osui silmään 8 vuoden takainen laadukas AHL-mylly Patrick Bordeleau vs Brett Gallant Feb 19, 2016, jonka Gallant vei. Nyt molemmat ovat taas samassa liigassa, joten olisikohan ainesta titteliottelulle 15.3.24, jolloin Jonquiere ja Laval kohtaavat. Päivämäärä muistiin varulta. Bordeleau on tosin vieraillut myös alemmalla tasolla LHSLF:ssä, joten on epäselvää, onko kokoonpanossa tuolloin.

Myös St-Georges, jossa Hamel pelaa, kohtaa Bordeleau:n Jonquiere:n vielä kahdesti kahden viikon päästä. Hamel ei ole ollut kokoonpanossa viime aikoina. Gallant ja Hamel eivät kohtaa enää ainakaan runkosarjassa, mutta pakkohan heidän on ottaa matsi jossain vaiheessa, jos urat jatkuvat samassa liigassa. Gallant vaikuttaa voittamattomalta, mutta jokainen tipahtaa joskus.
Gallantin ja Bordeleaun suurin etu näihin LNAH-kovanaamoihin on siinä, että heillä on pohjalla huippu-urheilijan fysiikka ja perusvoimatasot, sekä ammattikiekkoilijan tasapaino ja teränkäyttötekniikka. LNAH-tappelijat ovat todennäköisesti vahvempia ja kovalyöntisempiä, jos puhutaan vaikka nyrkkeilysäkin iskemisestä tennarit jalassa, mutta tossut jalassa käytävässä tappelussa sopiva vertailukohta näihin NHL-tappelija vs. LNAH-tappelija olisi, kun ammattinyrkkeilijä ja kovan luokan katutappelija tappelisivat keskenään. Ja tottakai katutappelija voi joskus voittaa, etenkin raskaassa sarjassa. Voittihan se Tony Halmekin monta nyrkkeilymatsia ja raskaassa sarjassa ei tarvitse osua kuin yksi lyönti kunnolla. Sama ilmiö on itseasiassa nähtävissä, kun LHSAAAQ:sta nousee joku ylös koittamaan onneaan LNAH:n.

Mitä tulee yleisesti "kuka on kovin" -määrittelyyn, niin jos jompi kumpi tyrmätään tai pudotetaan istumaan/polvilleen, niin itse pidän tuota aika selvänä tapauksena. Jotkut pystynuhjaukset väsymykseen asti ovat sitten vähän vaikeatulkintaisempia.
 
Viimeksi muokattu:

mackblom

Jäsen
Ei mitään ihmeellisiä myllyjä, mutta viime yöltä Christopher Cloutier vs Guillaume Morin ja Andre Thibault vs Danick Malouin. LNAH:ssa siis.

Thibault joutuu nyt hoitamaan tappelupuolen St-Georges:ssa, kun Hamel on sivussa. Pelannut viimeksi 6 viikkoa sitten, onkohan jotain vammaa.

Entinen pitkätukka ja nykyinen partaveikko Cloutier tosiaan LNAH:n kaikkien aikojen jäähykunkku laskentatavasta riippuen. Tälläkin kaudella jäähypörssin ykkönen ja kerännyt n. 7 PIM / peli, mikä on kovempi tahti kuin koko uralla. Ei siis hidastumisen merkkejä, vaikka ikää on jo 40. Saldo tällä hetkellä 3727 PIM.

Laskentatavasta riippuen sikäli, että jos laskee legenda Joel "Animal" Theriault:lle vanhat QSPHL ja QSMHL -saldot mukaan, on Theriault vielä 462 PIM edellä.

Alasarjojen ammattimies Guillaume Morin pelannut urallaan n. 200 ottelua ilman maalia. Edellinen syöttö löytyy kaudelta 2014-2015. Respect.
 

mackblom

Jäsen
LHSAAAQ:ssa olikin viime viikonloppuna 22 pelin mittaisen runkosarjan päätöskierrokset ja paljon tappeluita. 23.2. Terrebone - La Tuque pelin kolmannessa erässä Terrebonen Dominic Savoie:lle on kirjattu 2+5+10 min syistä "Coup de bâton" eli huitominen ja "Utiliser un équipement comme une arme" eli vapaasti käännettynä varusteiden käyttö aseena. Tarkemmin tutkiessa kyse on ollut vastustajaa kypärällä lyömisestä ja siitä 1 pelin pelikielto.

Runkosarjan jäähypörssin voittajaksi kiri päätöskierroksen 23 PIM:n ansiosta Nicolet:n Sammy Carbonneau hienolla saldolla 165 PIM 14 ottelussa. Jotain isompaa kränää ollut vastapuolen Mykel-Joey Levesqueta kanssa, kun Carbonneau:lle tuomittu 2+2+5+10 ja Levesquelle 2+5+10. Carbonneau on myös palkittu päätöskierroksen toimistaan 10 pelin pelikiellolla maaliskuun loppuun asti. Jonkinlainen videokin on tapahtumasta olemassa, mutta youtube on ikärajoittanut sen. Jos joku löytää katseltavan videon, niin vinkatkoon. Tai kuvailkoon mitä tilanteessa on tapahtunut.

Myös seurakaveri Matis Roy pelasi viimeisellä kierroksella, mutta keräsi vain 4 PIM. Saldona yhteensä 151 PIM 9 ottelussa, mikä on Quebec:n liigojen kovin runkosarjasaldo niistä pelaajista, joilla on kauden päätteeksi 9 ottelua jossain joukkueessa. Onnittelut saavutuksesta.

24 vuotta sitten kaudella 99-00 QSPHL:ssä gooni François Laverdure kokosi 150 PIM 9 ottelussa ja jo aiemmin mainittu Mike Brault saldosi 165 PIM 9 ottelussa QSCHL:n playoffeissa kaudella 06-07. Hieman jäi Roy Brault:n lukemasta, mutta tosiaan runkosarjan osalta kovin saldo kautta aikojen.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
FPHL:ssa nähtiin parin viime vuorokauden aikana todellisia kaljaliigakäänteitä, kun sarjan eliittiorganisaation, Pohjois-Carolina Winston-Salemissa kotiaan pitävän Carolina Thunderbirdsin bussi levisi valtatien varteen matkalla arkipeliin Yhdysvaltojen syvään etelään, Lousianan Baton Rougeen. Bussimatka Winston-Salemista Baton-Rougeen on suurin piirtein sama kuin Hangosta Utsjoelle, eli sellaiset 1300-1400 kilometriä. Tämä antaa ehkä jonkinlaista kuvaa siitä, että millaista elämä parhaimmillaan, tai pahimmillaan, katsantokannasta riippuen on näissä alemmissa farmiliigoissa, ja antaa myös perspektiiviä siihen, että mihin esim. Lämäri -elokuvan toistuvilla bussi -kohtauksilla viitataan.

Koska yleisesti otteluiden uudelleen organisointi näissä sarjoissa on haastavaa, ja ennenkaikkea kallista, niin sarjan vahva mies ja tässä tapauksessa molempien joukkueiden omistaja Barry Soskin päätti käyttää melkoista luovuutta, jotta ottelu saatiin aikataulussa pelattua. Uutta tilausbussia ei joukkueelle saatu tällä aikataululla hankittua, niin Soskin päätti laittaa ykkösmaalivahtinsa, ykkösketjunsa sekä ykkösvalmentajansa lentokoneeseen ja lennättää nämä Baton Rougeen. Baton Rouge Zydecon naapurijengi Mississippi Sea Wolvesista saatiin lainaan 23-vuotias slovakki, Suomessa mm. Vierumäellä ja Ässien junnuissa pelannut Dominik Matonak, sekä todellinen alasarjalegenda ja kovanaama Joe Pace jr, joka omien sanojensa mukaan tuli mielellään tiukassa paikassa auttamaan ja "laittamaan pystyyn show'n". Tämän jälkeen kokoonpano täydennettiin ottelukohtaisella lapulla kahdeksalla paikallisella onnekkaalla koulu- ja alasarjajätkällä. Ottelu reilun 3500 katsojan edessä päättyi isäntäjoukkue Baton Rouge Zydecon voittoon 5-3, mutta ehdoton hatunnosto melkoisella tilkkutäkki kokoonpanolla pelanneelle Carolina Thunderbirdsille sekä mukaan pikahälytyksellä hypänneille hätäapujätkille. Thunderbirdsia edustaneen Joe Pacen show päättyi kolmannessa ajassa 50:03 pelirangaistukseen käytöksestä samanaikasesti joukkuekaverinsa Gus Fordin mussuttaessa itsensä kaksinkertaisella käytöskympillä suihkuun. Tappeluita ottelussa ei nähty.

Gus Fordin lisäksi Carolinaa ottelussa ns. vakikokoonpanosta edustivat maalivahti Cody Karpinski sekä kenttäpelaajat Jon Buttitta, Dawson Baker, Tucker Firth ja Joe Kennedy

Jutussa mainittu Joe Pace ansainnee varmaan jossain vaiheessa vielä erityiskäsittellyn ns. hahmogalleria -hengessä.
 

mackblom

Jäsen
Laitahan ilman muuta juttua Joe Pace:sta. Kerännyt lähemmäs 2000 PIM FPHL:ssä ja liigan kaikkien aikojen jäähy-ykkönen.

Tällä hetkellä päällä on hätätilanne, sillä LNAH:n sivulle ei pääse tarkistamaan viime yön tilastoja. Kirjaston koneella tuli myös sama blokkaus-ilmoitus kuin kotikoneella, joten jostain yleisemmästä ongelmasta lienee kyse.

Laitetaan huviksi vielä tilastot New Brunswick:n suunnalta eilisestä playoff-ottelusta River Valley vs Miramichi. Avery Brennan keräsi iltapuhteena 29 PIM ja tappelun yhteydessä on kirjattu myös "Head contact". Brandon Kenny ei löytänyt tanssikaveria, mutta onnistui siitä huolimatta keräämään 24 PIM.
 

mackblom

Jäsen
LNAH.com tosiaan estettynä syystä tai toisesta, mutta IP:n vaihto Kanadan puolelle VPN-yhteydellä ratkaisi ongelman ja sivulle pääsee sitä kautta.

Onhan siellä jotain tapahtunut, mm. Andre Thibault ottanut viime viikonloppuna kolme myllyä.
1.3.24 Thibault vs Bellemare, 3.3.24 Thibault vs Parker 1, 3.3.24 Thibault vs Parker 2

Ei mitään elämää suurempia myllyjä, mutta hienoa, että näitä raskaansarjan yhteenottoja vielä tapahtuu. Ja vielä kahdesti samassa pelissä. Muistelen, että vanhaan QSPHL-aikaan saattoi olla kolmekin fighting major:a sallittua. Ainakin sääntöä kierrettiin siten, että jos yksi tappelu epäonnistui, niin siitä tuomittiin vain 2 min väkivaltaisuudesta tai pelin viivytyksestä ja näin mahdollistui kolmaskin keskinäinen tappelu.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä joskus 20 vuotta takaperin rupesin seuraamaan tuota QSPHL:ää tai joko se silloin oli LNAH.

Tilastoja lueskelin ja ihmettelin meininkiä. Joitain videoitakin totta kai löytyi jo silloin. En muista pelanneita joukkueita sataprosenttisen varmasti, ehkä ne olivat Sorel ja St. Hyacinthe, enkä kauttakaan milloin peli pelattiin mutta jossain matsissa oli 15 tappelua, ja niistä 11 ensimmäisessä erässä. 0.01, 0.02, 0.03, 0.04 ja 0.05 olivat viiden ensimmäisen tappelun alkamisajat.

Aika kevyitä ne usein siihen aikaan olivat ne tappelut, kun pelaajat olivat jotain aikuisiällä jääkiekon aloittaneita vapaaottelijoita sun muita harrastajia, esim. Quebecin Jacques Dube tappeli 44 ottelun runkosarjassa noin 84 kertaa ja aika moni tappelu päättyi siihen että äijä kompuroi omiin jalkoihinsa ja tuomarit tulivat väliin.
 

Animal

Jäsen
Mä joskus 20 vuotta takaperin rupesin seuraamaan tuota QSPHL:ää tai joko se silloin oli LNAH.
Kaudesta 2004-2005 lähtien sarja oli LNAH, sitä ennen QSPHL vuodesta 1996.

Chiefs dokkarielokuva taisi olla kaudelta 02-03, jos en ihan väärin muista.

Työsulkukaudella 2004-2005 Quebec Radio X veti noin 5,500 katsojan yleisökeskiarvoja pelatessaan vanhalla Quebecin Colisee'lla, joka oli Nordiquesin vanha kotihalli. Tuosta kaudesta sellaset ehkä 5-10 vuotta eteenpäin oli sarjan prime -aikaa sekä pelillisesti, että tappeluiden näkökulmasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku

Animal

Jäsen
Viime yönä tasan neljä vuotta sitten 8.3.2020 nähtiin FPHL:ssa Carolina Thunderbirdsin ja Columbus Riverdragonsin välinen näytös, joka noudatteli draaman kaarta liki täydellisesti, huippukohtana Carolinan päävalmentaja Andre Niecin ja Columbuksen kovamaineisen Nick Wrightin välinen tappelu, jonka seurauksena Niec poistui kaukalosta yläkroppa paljaana kuitaten myöhemmin 8 ottelun toimitsijakiellon. Wright kuittasi samasta tilanteesta 5 ottelun huilin. Niecin roolinottoa voidaan pitää jopa häkellyttävänä, sillä mies hyökkäsi kentältä taistelemaan Columbuksen vaihtoaitioon keskelle vierasjoukkueen pelaajia.

Niecin ja Wrightin välinen yhteinen historia alkoi pari kautta aiemmin FPHL:n Berlin Riverdriversista, jossa Niec alkuun toimi pelaaja-apuvalmentajana ja seuraavalla, ja joukkueen viimeisellä kaudella, päävalmentaja-managerina. Berlinistä Niecin tie vei Carolina Thunderbirdsiin, josta intensiivinen ja intohimoinen kiekkomies bongattiin Florida Panthersin Euroopan scoutiksi.

Niecin tappelussa kohtaama Wright oli aiemmin miehen luottosotilas Berlinissä, jossa kuittasi messevät 606 minuuttia 87 runkosarjaotteluun kahdessa kaudessa. Elonmerkit kiekkokartalla Wrightista katosivat kauteen 2019-2020, jolloin pääsi testaamaan FPHL:ssa nyrkkiensä kovuutta itsensä Steve MacIntyren kanssa, joka jäähdytteli NHL-peliensä jälkeen muutaman kauden sarjassa. Berlinin paidasta Nick Wrightia koskevana mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan nostaa esiin kaudelta 2016-2017 kymmenen tappelun sarja Cornwallin Joe Cannania (30 0+0=0 180 min) vastaan.

Wrightin, Cannanin ja Niecin tarjoilemaa viihdettä lähimenneisyydestä löytyy melko reilusti lisää youtubesta, jos joku jaksaa kaivaa.
 

mackblom

Jäsen
Ja yhden kauden ajan nimellä QSMHL 2003-2004. Samat joukkueet siellä aina ovat pyörineet ja olikohan niin, että 04-05 kaudesta alkaen homma muuttui astetta ammattimaisemmaksi esim. palkan suhteen. Tappelubonukset olivat varmaan jossain vaiheessa yleinen käytäntö. Sen verran villiä meno oli.

Tappelut eivät tosiaan aina häävejä olleet ja loppuivat nopeastikin kaatumiseen huonon tasapainon takia. Mutta tappeluita oli tosiaan paljon ja usein pelit / erät alkoivat 3-5 myllyn "tappelutuokioilla". Dube oli ahkera kaveri ja keräsi 05-06 kaudella n. 80 tappelua. Harmi, kun DropYourGloves meni nurin, eikä tarkkoja määriä pysty niin helposti tarkistamaan. WebArchive:sta pystyy jotenkin kaivelemaan url:n avulla vanhoja kirjauksia näkyville.

Muistelen, että Sean McMorrow kellotti 07-08 kaikkien aikojen ennätyksen 86 tappelua kaudessa keräten samalla 527 PIM. Jos pelkkää LNAH aikaa katsotaan kaudesta 04-05, niin ainoastaan McMorrow ja Derek Parker ovat keränneet kaudessa yli 500 PIM.

Edit: Löytyi jotain, vaikkeivat kaikki linkit toimi. Dube:lle on tilastoitu 79 tappelua 05-06 kaudelle. Siinä saattaa olla mukana muutama preseason mylly, mutta joka tapauksessa hurja määrä.
 
Viimeksi muokattu:

mackblom

Jäsen
Ei tullut titteliottelua Bordeleau:n ja Gallant:n kesken, koska jälkimmäinen ei ollut kokoonpanossa. Eikä ole ollut kahteen viikkoon. Toivottavasti kyseessä ei ollut Gallant:lle vain väliaikainen kirjaimellisesti ranskalainen visiitti liigaan ja homma jatkuu tulevina kausina.

Sen sijaan Parker ja Laferriere ottivat matsin, joka on jo ikärajoitettuna youtubessa. Jospa tulisi toinenkin rajoittamaton versio. Samassa tilanteessa Bordeleau ja Cloutier napanneet itsellensä käytöskympit, joten olisikohan siellä olleet hanskat pois kädestä, mutta tappeluun asti ei ole edennyt. Ehkä siksi, koska tappelusta toisen tappelun ollessa käynnissä lentää ulos pelistä. Se ei olisi ollut järkevää, koska kähinä oli vasta 1. erässä.
 

mackblom

Jäsen
LNAH:n 36 ottelun mittainen runkosarja on päättynyt. Jäähypörssin voitti Christopher Cloutier saldolla 201 PIM. Tulee mieleen, olikohan taktinen veto häneltä kerätä viimeisessä pelissä 12 PIM, jotta pääsi yli 200 PIM. Joka tapauksessa voitto ja pisteitäkin komeat 0+1 28 pelissä. Tosiaan vielä reilut 400 PIM Theriault:a perässä LNAH:n kaikkien aikojen jäähykuninkuudesta. 2-3 kolme kautta pitäisi vielä jäähyillä, saapa nähdä jaksaako vai onko edessä siirtyminen pysyvästi senioriliigaan, jossa kävi jo viime kaudella kokeilemassa.

Derek Parker tappeli tasaisesti koko kauden ja keräsi 140 PIM ja koko uran osalta hätyttelee 4000 PIM kerhoa. Tällä hetkellä urasaldona 3966 PIM. Vielä pieni rutistus playoffeissa tarvitaan rajapyykin saavuttamiseen jo tällä kaudella. Siinä jännitettävää playoffeihin.

Kauden viimeiseksi tappeluksi jäi Thibault vs Poulin. Thibault teki myös pommin varmaa työtä koko kauden ja keräsi lukuisia Bataille -merkintöjä parikin kertaa ottelussa. Hyvin paikkasi St-Georges:n ykköstykkiä Hamel:a, joka pelasi vain 11 peliä runkosarjassa. En ole tappelumääriä tilastoista tarkistanut, mutta Thibault saattoi hyvinkin olla kauden ahkerin myllyttäjä.

Viimeiseltä viikonlopulta myös Thibault vs Morin on katseltavissa.

EP on taas päivittänyt tilastojaan ja tappelija Guillaume Morin on pelannut tällä hetkellä urallaan kunnioitettavat 250 peliä ilman maalia, mikä on toiseksi eniten ns. kovista kavereista. Ykkösenä edelleen Hamel 289 pelillä. Morin keskittyy kyllä ihailtavasti rooliinsa, kuten tämän kauden ottelusaldot osoittavat. Aina kun pääsee kentälle, on seurauksena tappelu. Ei ylimääräisiä kakkosia tai muuta häslinkiä, pelkästään 5 min major. Ammattimies viimeisen päälle.
 

Animal

Jäsen
Ei tullut titteliottelua Bordeleau:n ja Gallant:n kesken, koska jälkimmäinen ei ollut kokoonpanossa. Eikä ole ollut kahteen viikkoon. Toivottavasti kyseessä ei ollut Gallant:lle vain väliaikainen kirjaimellisesti ranskalainen visiitti liigaan ja homma jatkuu tulevina kausina.

Gallantin kohdalla epäilen, että kyseessä on ollut ns. prize fighter -diili, eli erikseen kerätty rahat ottelukohtaiseen / joitain matseja sisältävään soppariin ja tappeluista saanut jotain extraa. Gallant on kotoisin Prince Edward Islandilta, joka on reilut 1100 km ja 12h ajomatkan päässä Lavalista. Ilmaiseksi Gallant ei tuota matkaa ole tullut pistämään show'ta pystyyn ja Lavalilla ei rahat riitä kokoaikaisen sopparin kattamiseen. Epäilen että Gallantin taksa on ollut luokkaa 5000 taalaa / viikonloppu tai enemmän.
 

Animal

Jäsen
Aika seesteistä ollut kaljaliigoissa viime aikoina, mutta nostettakoon esille, että Daniel Amesbury on kuitannut ECHL:ssa ensimmäisen pelikieltonsa. Kaksi peliä rapsahti, kun Amesbury otti omanlaisensa "lentävän vaihdon" hyppäämällä kentälle ja aloittamalla tappelun lähimmän vastustajan kanssa, joka hetkeä aiemmin oli tökkinyt Amesburyn joukkuekaveria.

Fort Waynen valmennus on aloittanut myös omanlaisensa uhriutumisen väittämällä Amesburyn olevan "tuomarien silmätikkuna" ja hänen saavan jäähyjä helpommin kuin muut. Voidaan toki pohtia, että onko sattumaa, että joku on "silmätikkuna", jos tulee toisesta sarjasta johon on saanut elinikäisen pelikiellon.
 
Viimeksi muokattu:

mackblom

Jäsen
Valitettavan hiljaista tosiaan on playoffien ollessa käynnissä. Thetford vs St-Georges sentään +80 PIM eilen yhdellä tappelulla. Muutama myllyjä on ollut, muttei ns. kovien kavereiden osalta, koska eivät ole edes kokoonpanossa. Laval:n Parker pelaa, mutta vastapuolella (Sorel-Tracy) ei oikein ole ketään, ehkä varauksella Danick Malouin. Saa nähdä, joutuuko Parker laittamaan goonivaihteen silmään jossain vaiheessa.

LHSAAAQ:ssa suht jäähyrikkaat pelin eilen parilla tappelulla ja T-R:n Miguel McKinnon (sort PEM) on ottanut jäähypörssin haltuunsa keräämällä 70 PIM 6 pelissä. Bench-clearing brawlia odotellessa, kyllähän sellainen nyt kerran playoffeissa kuuluu perinteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

mackblom

Jäsen
Bench-clearing brawlia edelleen odotellessa, mutta jotain yritystä ollut eilen Laval - Riviere toisen erän lopuksi. Toistakymmentä pelaajaa kuitannut 2 minuuttisia ja 10 minuutin käytösrangaistuksia ja yhteensä 94 PIM. Myös heti pelin aluksi ammattimiehet Parker ja Morin kentälle tappelemaan ja samassa tilanteessa Simon Desmarais hypännyt jonkun kimppuun ansaiten ulosajon.
 

mackblom

Jäsen
Nyt on ikärajoittamaton video Parkerin tämän kauden ensimmäisestä playoff-myllystä Morin:a vastaan. Ei mitään ihmeellistä, ei tainnut edes TKO olla, isku näytti menevän ohi.

Videolla myös Desmarais:n isku loikan tekevään Calgaro:n. 2 minuuttia riittävä, aika kevyt ulosajotuomio kuvastanee yleisestikin nykyistä muniinpuhaltelua.

Historian havinasta +10 vuoden takainen Parker vs Laferriere. Lähinnä verrattuna nykykuntoon viime alkutalvesta. On siinä pari kiloa kertynyt vuosien saatossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös