Kesähän taisi mennä jo tuossa toukokuun alussa, ja samoilla linjoilla lienevät myös Valion pamput, kun ovat Nestlelle jätskejään myymässä. Tuuttipomothan julistavat aina jossain vaiheessa kesää, että "ei kule bisnes kun sataa koko aika", ja ilmeisesti pomoilla on parempaa tietoa tulevan kesän keleistä kun ovat hanskoja tiskiin lyömässä. Vaikka usko suomen kesään on Valiolta loppumassa, niin mulla ei lopu! Itselläni on muutama suosikkijätksi ylitse muiden, joita vetelee kelillä kuin kelillä ja kesät talvet.
Ykkösenä jo vuosien ajan on ollut Laku-Pappagallo. Voi herrajjumala että on hyvää. En ole vielä syönyt sitä niin isoa määrää, etteikö vielä menisi vähäsen. No, en kyllä purkkitolkulla ole vielä edes vedellyt. Niille jotka eivät ole maistaneet, niin tavara on ihan erimakuista kuin muut, esim. Valion ja Ingmanin tutut lakujätskit; kuten on väri ja tekstuurikin. Pappagalloa saa kioskeilta ja joistain kaupoista (esim. Sellon CM) about litran purkeissa.
Pappagalloa valmistaa purkinpohjan mukaan Jäätelömestarit Espoossa, mutta tiedä sitten onko jädellä oikeasti juuret jossain Italiassa tms. Tätä on vedetty myös vodkassa marinoitujen mansikoiden kanssa, ja tokihan sekin maistui!
Kakkosena tulee kotoinen Valion Suklaa-Nougat. Vasta tänä keväänä näin sitä 1,5l lootissa; muuten sitä olen saanut vain irtopalleroina jätskikiskoilta. Riemu oli suuri kun kannoin lähikaupasta "yksikön" kiireellä kotio. Niille jotka eivät ole vielä maistaneet, niin tämähän on käytännössä juuri sitä, jota on perinteisen Valion Suklaatuutin päällä: pähkinää ja suklaata. Ja siitähän tykkää kaikki!
Kolmosena on hyvä pistaasijätski. Tuntuu ettei Suomesta oikein saa kunnon pistaasijädeä, ainakin Ingmanin joku gourmet-huttu maistuu ihan karvasmanteliöljylle. Pappagallolla on pistaasia myös, mutta aina lakuun sortuneena ei ole ollut kanttia kokeilla vielä. Mutta Etelä-Euroopassa ei kannata muuta vedelläkään kuin tätä.
Valkosipuli- ja tervajäätelöt ovat ihan mielenkiintoisia, mutta eivät kuitenkaan sellaisia jotka pääsisivät "litra menee helposti!" -sarjaan. Kiinnostaisi myös itse vääntää joku viski/Irish Coffee -viritys, mutta kai siihen pitäisi ihan jäätelökone sitten olla niihin kokeiluihin. Ja mitähän alkoholi jädelle tekee...
Mites muilla? Omat suosikkijädet ja reseptit tänne. Vaikka tulossa on kaikkien aikojen kossu- tai mäyriskesä, niin antakaa jädelle ainakin pieni tsäännsi! :)
Ykkösenä jo vuosien ajan on ollut Laku-Pappagallo. Voi herrajjumala että on hyvää. En ole vielä syönyt sitä niin isoa määrää, etteikö vielä menisi vähäsen. No, en kyllä purkkitolkulla ole vielä edes vedellyt. Niille jotka eivät ole maistaneet, niin tavara on ihan erimakuista kuin muut, esim. Valion ja Ingmanin tutut lakujätskit; kuten on väri ja tekstuurikin. Pappagalloa saa kioskeilta ja joistain kaupoista (esim. Sellon CM) about litran purkeissa.
Pappagalloa valmistaa purkinpohjan mukaan Jäätelömestarit Espoossa, mutta tiedä sitten onko jädellä oikeasti juuret jossain Italiassa tms. Tätä on vedetty myös vodkassa marinoitujen mansikoiden kanssa, ja tokihan sekin maistui!
Kakkosena tulee kotoinen Valion Suklaa-Nougat. Vasta tänä keväänä näin sitä 1,5l lootissa; muuten sitä olen saanut vain irtopalleroina jätskikiskoilta. Riemu oli suuri kun kannoin lähikaupasta "yksikön" kiireellä kotio. Niille jotka eivät ole vielä maistaneet, niin tämähän on käytännössä juuri sitä, jota on perinteisen Valion Suklaatuutin päällä: pähkinää ja suklaata. Ja siitähän tykkää kaikki!
Kolmosena on hyvä pistaasijätski. Tuntuu ettei Suomesta oikein saa kunnon pistaasijädeä, ainakin Ingmanin joku gourmet-huttu maistuu ihan karvasmanteliöljylle. Pappagallolla on pistaasia myös, mutta aina lakuun sortuneena ei ole ollut kanttia kokeilla vielä. Mutta Etelä-Euroopassa ei kannata muuta vedelläkään kuin tätä.
Valkosipuli- ja tervajäätelöt ovat ihan mielenkiintoisia, mutta eivät kuitenkaan sellaisia jotka pääsisivät "litra menee helposti!" -sarjaan. Kiinnostaisi myös itse vääntää joku viski/Irish Coffee -viritys, mutta kai siihen pitäisi ihan jäätelökone sitten olla niihin kokeiluihin. Ja mitähän alkoholi jädelle tekee...
Mites muilla? Omat suosikkijädet ja reseptit tänne. Vaikka tulossa on kaikkien aikojen kossu- tai mäyriskesä, niin antakaa jädelle ainakin pieni tsäännsi! :)