Jääkiekon SM-liigaan rahalla?

  • 3 341
  • 39

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Viestin lähetti Dave
Höpö höpö. Rovaniemelle on juuri valmistunut Lappiareena-niminen monitoimihalli. Meikäläisen työpaikalla on ollut melko merkittävä rooli hallin suunnittelussa, tosin itse en ole sotkeentunut kyseiseen projektiin. Mitä olen kuvista nähnyt, niin sanoisin että melko komea halli. Puhuivat työpaikalla, että yleisökapasiteetti on 5000 (siis liigakelpoinen, en tosin aivan varmuudella tiedä oliko kyseessä tieto vai veikkaus) ja halli muuten on Suomen neljänneksi paras heti Hjalliksen pyhätön, Espoon autohallin ja Elyseen jälkeen eli ihan oikea monitoimitalo eikä mikään pelkkä jäähallin rotisko. Se on tietysti selvä homma, että Rinkelinmäki häviää Lappiareenalle 100-0.

Faktoja ko. areenasta, Lähde http://www.lappi-areena.com/ :
"Lappi Areena on Rovaniemellä sijaitseva monitoimihalli,
joka soveltuu jääurheilun lisäksi monenlaisten tapahtumien järjestämiseen. Tilat mukautuvat erinomaisesti messujen, konferenssien, konserttien sekä näyttelyiden tarpeisiin. Areena koostuu pää- ja harjoitushallista, joista löytyy 3500 istumapaikkaa, 11 aitiota, 600 paikkainen VIP-katsomo sekä tarvittaessa valmiudet sadalle ATK laitteelle. Lisäksi Areenalta löytyy monipuoliset ravintolapalvelut, kokoustilat sekä runsaasti paikoitustilaa."


Tuo 5000 katsojaa toteutuu muissa tilaisuuksissa kuin jääkiekko-ottelussa. Eli ei siis periaatteessa liigakelpoinen halli.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Muutama sana tuosta Rovaniemestä ja joukkueen rakentamisesta...

En ymmärrä miksei Rovaniemellä voisi olla liigajoukkuetta, kun kerran Raumalla, Porissa, Lappeenrannassa jne sellainen on, ja mm Kuopio halajaa liigaan (ja Mikkelillä on jo pari vuotta ollut joukkue jonka pitäisi jo siellä olla).
Tuo asenne jonka mukaan Kärpät päättää koko pohjoissuomen asioista on mielestäni hieman turhan nöyristelevä, eikä se hyödytä kumpaakaan osapuolta. Kärpillä nousee homma kohta liikaa päähän (Jokereista otetaan jo monessa mielessä mallia), ja kun muut eivät usko itseensä tarpeeksi, niin ei varmasti tule pohjoisesta toista haastajaa.

Esim. Raumalla on joukko hulluja, jotka ovat sitä mieltä että Raumallapa on liigajoukkue. Piste. Ei Raumaa tänä päivänä muuten päästettäisi millään liigaan jos vain resursseja ja kaljotteluaitioita laskettaisiin.

Mikä siinä muuten on, että kun nykyään puhutaan liigaan/mestikseen nousemisesta niin puhutaan vain sponsoreista ja yhteistyökumppaneista ja resursseista, eikä esim, kylähengestä ja joukkueen nykytilasta. Hommahan on mennyt ihan väärinpäin! Karsinnat liigaan, sanon minä.

Ps. noista hallien paremmuudesta: Hartwall, Länsiauto ja Tamphoon, ehkä kolme uusinta. Mutta tunnelmaltaan myös kolme huonointa.
Matinkylä ja Helsingin wanha, siinä olis mun valinnat!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos nyt mietitään tätä kuvitteellista "tuhkasta polkaistua" liigaseuraa ja sen mahdollisuuksia menestykseen, niin aika ohuen langan varassa se kieltämättä on.

Ensinnäkin: mistä sille ihmeseuralle pelaajat? Rahalla saa toki, mutta suomalaisilla seuroilla on jo nyt vaikeuksia pitää omat huiput kotimaassa. Enkä usko, että kovin moni kaveri pelkän tilipussin perässä menisi seuraan, jolla ei ole muuta kuin rahaa ja suuret suunnitelmat...

Toiseksi: kilpailullisuus. Kai SM-liigan johdosta löytyy sen verran rotia, ettei liigaan noin vain voi nousta tukulla euroja. Sitten tilanne olisikin mielenkiintoinen, jos esimerkiksi joku Mestis-seura saisi jonkun pohjattoman rahasammon tuekseen. Tällaistahan on tehty paljon jalkapallossa. Kaikkihan muistavat esimerkiksi Fulhamin hilaamisen valioliigaan. Siinä ei puntia ole säästelty.
Jos paikka hankitaan nimellisesti pelaamalla, niin tällainen dream teamkin voi periaatteessa nousta liigaan.

Kaikista todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin ns. Blues-versio, jossa joukkueen omistaja hankkii ns. valmiin ryhmän, johon upottaa rahansa. Surullista kuitenkin, jos joukkueiden omistus alkaa lipsumaan sellaisten ihmisten käsiin, jotka vain kuppaavat rahat pois seurasta, jos omat liiketoimet alkavat lipsumaan. Tarvitseeko tähän mainita eräästä mr. Pocklingtonista, joka teki temput Edmontonissa? Toivottavasti ei.

Vaikka SM-liigassa ei kilpailullisuutta ole ollut enää herran aikoihin, niin toivottavasti niin sanotut pikkuseurat jaksavat painaa, sillä Daavidin kaataessa Goljatin sykähtää ainakin meikäläisen rintapielessä sillain positiivisesti!
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti DanC
Tuo 5000 katsojaa toteutuu muissa tilaisuuksissa kuin jääkiekko-ottelussa. Eli ei siis periaatteessa liigakelpoinen halli.
Eipä taida Jyväskylänkään halliin mahtua 5000 henkeä? Sitten on vielä Lappeenrannan lahoava lato yms... Minusta tuosta 5000 hengen kapasiteetista voidaa huoletta tinkiä, jos halli on uusi ja moderni niinkuin Rovanimen areena on.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Sakallio
Resursseja Rovaniemellä ja Lapilla ei ole eikä tule olemaan ylemmäksi kuin Mestikseen. Kärpät vie pohjoisen suuret sponsorimarkat, jalkapallon, lentopallon jne. lohkaistessa jämäosuudet.
Kemissä on kaksi isoa paperitehdasta ja Kemijärvellä vielä sellutehdas. Käsittääkseni mikään näistä ei sponsoroi Oulun Kärppiä.
 

Hack

Jäsen
Jyväskylän Hippoksen kapasiteetiksi on ilmoitettu 4812, mutta kun toisen puolen seisomakatsomo on purettu ja tilalle tullut VIP-paikkoja, sanoisin kapasiteetiksi korkeintaan 4300.

Eli 5000 on ehkä vähän liikaakin, varsinkin, kun katsotaan yleisömääriä sm-liigassa. Saipalla käy tasan 3000 katsojaa per peli. Ässillä oli tv-pelissä vähän reilut 2000. Harvalla sm-liiga joukkueella käy yli 5000 henkeä/peli katsomassa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Huomasin vasta nyt kirjoitukseeni tulleet vastaukset. Kiitos niistä ja pahoittelut siitä, että vastaan vasta nyt.

Kuten kirjoituksessani taisinkin mainita, en tiedä Rovaniemen jäähalli- tai jääkiekkotilanteesta mitään. En siis tiennyt uuden hallin valmistuneen juuri. Pahoittelut Davelle, että hermostutin arvailullani, ettei sieltä löytyisi liigakelpoista hallia, kuten ei sitten ilmeisesti löydykään. Jos siis pidetään siitä 5000 katsojan kapasiteetista kiinni, jota ilmeisesti ei ihan tiukasti tehdä. Kuitenkin, tarkoitukseni ei ollut perustella, miksi Rovaniemellä ei voisi olla liigajoukkuetta, vaan perustella, miksi tuollainen tyhjästä polkaistu joukkue ei menestyisi. Kuvitteellisen joukkueen yhdistäminen Rovaniemeen oli sattumaa, koska juuri tuo kaupunki juolahti kirjoitusvaiheessa mieleeni. Tapauksesta pahastuneet rauhoittunevat toteamuksella, että yhtä hyvin sen joukkueen voisi sijoittaa vaikka Seinäjoelle - ei se menestyisi sielläkään.
 

MyPa

Jäsen
Kalervo Kummolan haastettulu tänään kiekkolehdessä:

Mitä mieltä olet SM-liigan laajennuksesta?

Nousijan hallin on oltava riittävän iso. Taloudelliset ehdotkin on sovittu. Jos halleja ajattelee, Kuopiossa KalPan, Turussa TuTon ja Kouvolassa KooKoon hallit täyttävät ehdot. Vaasa on ehkä hiukan alakanttiin tällä hetkellä, vaikka onkin suhteellisen lähellä. Mikkeli ei täytä nyt liigakriteereitä.

Sen verran Kouvolan hallista, että yleisöä mahtuu tällä hetkellä 6000 katsojaa joista noin 4000 istumapaikkaa ja 2000 seisomapaikkaa. Pienin järjestelyin hallin kapasiteetti olisi nostettavissa jopa yli 7000 katsojan mutta eiköhän tuo 6000 katsojaakin täytä liigan kriteerit. Kouvolan halli on edelleen melko ajanmukainen ja lisäksi halliin on tulossa lisäksi melko mittava peruskorjaus lähinnä ravintolapalveluiden osalta sekä lisäksi Kouvolan jäähalliin on suunniteltu rakennettavan 14 korkeatasoista aitiota. Tuo aitioiden rakentaminen on helppo toteuttaa koska hallin rakentamisvaiheessa on varauduttu jo tuohon ja hallista on tehty riittävän korkea ja aitiot mahtuvat katsomoiden yläpuolelle ilman että hallin rakenteisiin pitäisi puuttua.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Viestin lähetti dali

Kai SM-liigan johdosta löytyy sen verran rotia, ettei liigaan noin vain voi nousta tukulla euroja.

Minun mielipide on kyllä se, että jos on tarpeeksi rahaa ja on Kummolan ja jonkun muun kaveri niin voi.
(Mutta se on tietenkin aika kuvitteellinen asia- ei toki mahdoton.)

Noi halliasiatkin voidaan kyllä ottaa ihan vitsinä. Kummola voi sanoa mitä tahansa, mutta Jypin ei esim. pitäisi pelata liigassa tuolla hallilla jos sanoissa olisi jotain uskottavuutta.
Älkää ymmärtäkö väärin- Jypin paikka on mielestäni ehdottomasti liigassa, mutta liigan omien sääntöjen mukaan ei ole.

Mikään liigaseura ei muuten ole pikkuseura. Kun Ilveksestä puhutaan pikkuseurana, niin kannattaisiko vierailla Hakametsän hallissa ja kattoo että mitä siellä on katossa?!
 

Ilpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rahalla rahalla

Kiekkoilu on muuttunut täydeksi busuinekseksi ja on aivan päivänselvä, että liigaan otetaan rahalla joukkueita jatkossa. Itse olen herkistellyt ajatuksella, että mitä tapahtuu kun eka NHL-sukupolvi palautuu (Selänne, Koivu, Kapanen, ...) Suomeen. Suora kysymys kuuluu, että moniko heistä alkaa rahoittamaan omaa kasvattajaseuraansa tai perustaa uuden oman rahalla.

Selänteellä taitaa olla kontaktit Kirkkonummen Salamoihin ja sitä kautta mm. Kummolaan ja tottakai Harkimoon. Otetaanko Salamat rahalla liigaan ja pelit pelataan Hartwall-areenalla ?

Ei raha pahaa tee ja omat sympatiani ovat mm. KalPan ja TuTon puolella, koska seuroilla löytyy myös omaa junioritoimintaa ja muutenkin perusresurssit (mm. halli) toimintaan. Pelkästään hyvä, että rahamiehiä tulee näidenlkin seurojen taustalle toimintaa ryhdistämään.

Tervetuloa liigaan, kunhan taustalla on muutakin kuin läheinen ystävyysside päättäjiin ( 2 henkilöä ) !!
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Jos esimerkiksi Jyväskylän halliin mahtuu korkeintaan 4812 katsojaa, niin uudelta liigajoukkueelta ei voi kaiken järjen mukaan vaatia yhtään korkeampaa katsomokapasiteettia. Montako ehdokasta siis liigaan..??..
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti Erno
Jos esimerkiksi Jyväskylän halliin mahtuu korkeintaan 4812 katsojaa, niin uudelta liigajoukkueelta ei voi kaiken järjen mukaan vaatia yhtään korkeampaa katsomokapasiteettia. Montako ehdokasta siis liigaan..??..

Täytyy muistaa, että sääntöjä ja vaatimuksia voidaan muuttaa milloin vain ja mihin suuntaan vain. Onhan se jo nähty.
Tulokkaan täytyy vain saada oikeiden henkilöiden tuki hankkeelleen ja säännöt sorvataan sitten sopiviksi.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti MS
Kemissä on kaksi isoa paperitehdasta ja Kemijärvellä vielä sellutehdas. Käsittääkseni mikään näistä ei sponsoroi Oulun Kärppiä.

Niinpä. Ja lisätään tähän vielä että 8 % prosenttia suomen viennistä tulee Kemi Tornio alueelta (Erittäin pieni alue). Kyllä pohjoinenkin ponnistaa. Rahoitusta löytyisi mutta olisiko kiinnostusta se on sitten eriasia.

Kysymys Lappi-Areenasta. Rahoitus. Onko pohjoisen voimanaisella ollut jotain asiankanssa tekemistä ?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tervetuloa vaan rahalla liigaan. Ei kahta sanaa, jos jollakin on rahaa ja se haluaa ostaa/luoda liigaseuran niin siitä vaan. Tervetuloa.

Näillä hallien yleisökapasiteeteilla ym. ei minusta ole kovin suurta merkitystä. Onhan se ihan oikein pelata vaikka 3000 henkeä vetävässä jäähallissa, jos rahoitus voidaan saada muuta kautta kuin lipputuloista.

Yksi ongelma tässä on. Mistä löydetään ensimmäinen, joka laittaa rahansa liigaseuraan ??? Entiset NHL-pelurit saattavat olla kiinnostuneita johtuen juuri tunteista esim. ex seuraansa kohtaan. Tämä on ihan tervetullutta, mutta ei meillä kovin montaa NHL miljonääriä kuitenkaan ole. Ei ainakaan sellaisia, joilla olisi sukan varressa riittävästi ylimääräistä.
 

MyPa

Jäsen
Kun kokoajan SM-liigan toimesta toitotetaan näistä olosuhteista niin ainakaan Kouvolan kaupunki ei ole jäänyt lepäilemään laakereilleen tässä halliasiassa.

Tämän päiväisessä Kouvolan Sanomissa juttua Kouvojan jäähallin mittavasta saneerauksesta.

Kouvolan kaupunki aikoo saneerata Kouvolan jäähallia kaiken kaikkiaan peräti noin 3,4 miljoonalla eurolla (noin 20 miljoonaa mummon markkaa) ja lisäksi hankkeeseen tulisi mahdollisesti valtion rahaa 500 te (3 miljoonaa mummon markkaa).

Eli siis vähintään 20 miljoonaa mummon markkaa ollaan käyttämässä Kouvolan jäähallin saneeraukseen. Kun lisätään tähän että Kouvolan jäähalli valmistui vuonna 1982 ja rakentaminen maksoi tuolloin 42 miljoonaa markkaa niin huomataan tosiaan kuinka mittavasta saneerauksesta on kyse.

Kouvolan jäähallihan sijaitsee monesta muusta paikkakunnasta poiketen aivan kaupungin keskustan tuntumassa joten korkeatasoiselle hallille löytyy varmasti paljon muutakin käyttöä kuin jääkiekkopelit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös