Mainos

Jääkiekon arvoturnaukset - urheilumaailman suurin vitsi?

  • 8 665
  • 21

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Urheilulaji nimeltään jääkiekko on ollut elämäni rakkaus käytännössä syntymästäni asti, kiitos isäni ja kuusi vuotta vanhemman isoveljeni, jotka veivät minut (JYPin) peleihin jo sen kuuluisan vaahtosammuttimen kokoisena. Siksi minusta on suuri sääli, että jääkiekon arvoturnaukset alkavat pikku hiljaa tuntua lähinnä urheilumaailman suurimmalta vitsiltä.

Erityisen surullinen olen siitä, että niissä turnauksissa, joissa ovat käytettävissä (käytännössä) kaikki maailman parhaat pelaajat, tuntuu aina olevan ns. jotain mätää. Minua kun jokakeväiset "MM"-kisat, jotka juuri jokavuotisen järjestämisen takia vasta vitsi ovatkin, eivät erityisemmin jaksa sytyttää, toisin kuin niin (hämmästyttävän) monia muita suomalaisia, vaan innostun suuresti ainoastaan maailmancupista ja olympialaisista. Tai sanotaan niin, että ainakin haluaisin innostua.

Kun nimittäin miettii esimerkiksi puolentoista vuoden takaisen maailmancupin ja nyt edessä olevien olympialaisten "lieveilmiöitä", niin innostuminen tuntuu väkisinkin vaikeutuvan. Tosin syyt näiden kahden turnauksen välillä innostumisen hiipumiseen ovat vahvasti päinvastaiset.

Siinä missä ennen maailmancupia niin katsojat kuin itse pelaajatkin pohtivat puuttellisen pelituntuman vaikutusta ennen varsinaisen kauden alkua pelatun turnauksen tasoon, nyt tunnutaan olevan huolissaan toisesta ääripäästä - eli siitä, kuinka raju pelitahti vaikuttaa olympiakarkeloihin. Eikä pelkästään pelitahti Torinossa (esim. alkusarjan viisi ottelua pelataan seitsemässä päivässä), vaan myös sitä edeltävä NHL:n tiukka ottelurytmi, sitä seuraava matkustus Pohjois-Amerikasta Eurooppaan ja hyppy ensimmäiseen olympiaotteluun lähes suoraan lentokentältä aikaero ym. rasitukset elimistössä.

Mm. Leijonien kärkisentterit Saku Koivu ja Olli Jokinen ovat valitelleet yhtälön kovuutta. Alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Sami Kapanen saattaa jättää jopa koko turnauksen väliin, kuten kaikki varmasti tietävätkin, koska olympialaisten "aikataulu on tiukka ja vie voimat".

Suoranaisia kieltäytymisiä Torinosta maajoukkuevalmentajat ovat käsittääkseni kuulleet lähinnä vain konkariosaston edustajilta, mutta silti tällaisen peruspessimistisen (?) lajifriikin mieltä painaa kysymys, "millaista kiekkoa nämä ´maailman parhaat pelaajat` jaksavat (mm.) minulle kuukauden kuluttua esittää?".

Jotenkin paradoksaalista on, että Torinon otteluohjelmaa katsoessa on alkanut tulla ikävä Naganon, joissa NHL-pelaajat olivat ensi kertaa mukana olympialaisissa, ja Salt Lake Cityn, sinänsä täysin typerää pelisysteemiä.

Siinähän mätti oikeastaan jo se, etteivät ns. pienet kiekkomaat saaneet "esikarsintaan", johon Kanadan, Suomen, Ruotsin, Tshekin, USA:n ja Venäjän ei tarvinnut lainkaan osallistua, parhaita miehistöjään, koska NHL oli vielä käynnissä olympiatulen jo syttyessä kisakaupungeissa ja piti tietysti pelaajat ensisijaisesti omissa seurajoukkueissaan. Näin esimerkiksi Slovakian kaikki tähdet eivät päässeet olympiajäälle samaan aikaan.

Mutta sikäli erikoinen oli myös "varsinainen alkusarja", johon tuosta esikarsinnasta seulottiin kaksi maata Kanadan, Suomen, Ruotsin, Tshekin, USA:n ja Venäjän rinnalle, ettei siinä käyty lainkaan karsintaa pudotuspelivaiheeseen, vaan siihen selvisivät automaattisesti kaikki kahdeksan jäljelläollutta joukkuetta. Alkusarjassa kamppailtiin vain sijoituksista eikä lainkaan jatkoonpääsystä.

Käytännössä samaa pelisysteemiä noudatettiin myös maailmancupissa, mutta siinä se oli lähinnä liiallisen matkustelun välttämisen ja myös jo esilleottamani pelintuntuman puutteen takia ymmärrettävämpää. Sillä tavalla jokaiselle maalle annettiin turnausta edeltäneen kolmen valmistavan ottelun lisäksi vielä ikään kuin kolme uutta "harjoitusottelua" aikaa parantaa kesäloman aikana kadotettua pelivirettä ennen pudotuspelivaihetta, mutta olympialaisissa ainakaan pelituntuman puute ei ollut järkeenkäypä selitys "kaikki kahdeksan pudotuspeleihin" -systeemille.

Torinon pelisysteemi sen sijaan vaikuttaa sinänsä ihan järkevältä. Nyt myös kaikilla mukanaolevilla 12 maalla on miehistöjen paikallaolon suhteen tasavertainen mahdollisuus taistella olympiavoitosta. Ns. suurilla kiekkomailla ei myöskään ole varaa hävitä vaikka kaikkia alkusarjan otteluitaan päästäkseen pudotuspeleihin.

Noita alkusarjan otteluita on kuitenkin nyt tiedossa kaksi enemmän kuin Naganossa ja Salt Lake Cityssä, ja kun aika turnauksen läpivientiin ei juurikaan ole lisääntynyt, tulee pelitahdista erittäin kova. Toivottavasti ei kuitenkaan liian kova siihen nähden, että Torinossa voitaisiin nähdä juuri niin kovatasoista kiekkoa, kuin pelaajalistoja tutkailemalla sopii odottaa...

Haluan vielä loppuun mainita, ettei otsikon tarkoitus ole valittaa sitä, ettei jääkiekkossakin haluttaisi järjestää turnauksia, joissa ovat käytössä (käytännössä) kaikki parhaat pelaajat ja joissa on hyvä pelisysteemi ja joissa pelaajien pelituntuma on hyvä, mutta joissa pelaajia ei kuitenkaan kuluteta loppuun, kuten Torinossa saattaa olla vaarana. Ymmärrän toki, että ajanpuutteen ym. takia "kaikki palaset kohdallaan" -turnausta voi olla erittäin vaikea järjestää, mutta kun sellaisen vain niin kovasti haluaisin nähdä.

Noh, ehkä jo neljän vuoden päästä on sellainen edessä, kun NHL-miehet valmistautuvat Vancouverin olympialaisiin. Ehkäpä tuolloin pelaajillakaan ei ole tarvettaa väittää, että "olympialaisten pelisysteemissä ei ole pelaajia ajateltu lainkaan", kuten Saku Koivu on tainnut mainita. Näin siis kuulin radiohaastattelussa Olli Jokisen Iltalehdestä lukeneen, eikä OJ:n Koivun puheisiin ollut vaikea yhtyä.

Varmasti lähes kaikkiin muihin Torinon lajeihin valmistautuvien urheilijoiden puheet ovat tässä vaiheessa olympiahuumaa hehkuvia (mäkihyppääjillä taitaa olla huonot kokemukset Torinon mäistä, mutta siinäpä ne mahdolliset soraäänet sitten lienevätkin...), mutta jääkiekkoa maailman ylivoimaisesti parhaimpana ja hienoimpana urheilulajina pitävän ihmisen tuntuu pahalta kuunnella tuollaista tekstiä, jota kotimaani joukkueen ykkössentteri on - varmasti aiheesta - lausunut.

Toivoa kuitenkin sopii, että niin Koivu kuin kumppanitkin jaksavat pelata Torinossa jääkiekkoa, jota ei ole pilattu liiallisella väsymyksellä...
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Kyllä. Yhdytään joihinkin edellä kirjoitettuihin faktoihin. Pelaajat ovat niin väsyneitä ja loppuun palaneita, että energiaa ei taida riittää kaikilla millään Torinoon. Mainitsit esimerkiksi Koivun, ja en usko, että häntä edes päästetään kisoihin lopulta seuransa toimesta, loukkaantumisriski on valtava ja NHL-joukkueet taistelevat Stanley Cupista. Seurat maksavat miljoonia palkkaa näille miljonääreille. Koivu pelaa aivan keskenkuntoisena kokoajan. On monia muitakin pelaajia, jotka aikovat lähiaikoina ilmeisesti palata puolikuntoisina jäälle, ja monet jatkoaikapalstan lukijatkin luulevat, että nämä pelaajat sitten kestävät Olympialaisiinkin. Se on mahdotonta. Kroppa ei kestä muutamien pelaajien, kuten Pitkänen, Lehtonen, S.Koivu, S.Kapanen, T.Ruutu ja Karalahti kohdalla millään.

Tässä päästäänkin jälleen aiheeseen, että pelaajia pitäisi kerätä aivan muualta kisoihin. Jopa heikommista liigoista Euroopasta, joissa jotkut pelaajat ovat pelanneet useita vuosia jopa samoissa ketjuissa. Ei sellaisia pelaajia pysäytä mikään. NHL:ssä pelataan valtavia ottelumääriä Eurooppaan verrattuna. Pelaajat väsyvät ja pelaavat murjottuina. Euroopassa on taitavia pelaajia, jotka pärjäisivät Torinossa. Herb Brooks tyyliin pitäisi valita näitä joukkueita. Tai siis mieluiten Suomen suosittelisin valitsemaan vaikka yhden ketjun aina täältä Euroopasta yllätysvalttina kisoihin. Voisi olla melkoista jälkeä vastustajan päädyssä, se ketju tekisi maaleja, pelaajat tietäisivät aina missä toinen menee, kun he olisivat vuosia pelanneet jopa yhdessä. Enemmänkin ketjuja, kuin yhden voisi tietysti valita. Ja tietysti pelaajat analysoitaisiin persoonallisuuksien mukaan, ja roolitettaisiin järkevästi. Herb Brooks oli kuningas. Lepää rauhassa Herb.
 

#97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Mielestäni olisi ehkä kuitenkin fiksumpaa koota maajoukkueet Mighty Ducks tyyliin. Eli maaliin joku luistelutaidoton, mielellään etniseen vähemmistöön kuuluva läski, Nivalan Cowboy lassoamaan vikkeliä vastustajia ja Susanna Pöykiö luistelemaan vastustajat pyörryksiin. Valmentajaksi tietysti Suomen Gordon Bombay Timo Peltomaa.

Niin ja itse asiaan toteasin, että eiköhän se kuitenkin ole niin että parhaat pelaavat. Ja parhaat pelaajat tulevat NHL:stä.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Tuo Mighty Ducks tyyli kuulostaa varsin mielenkiintoiselta! Tosin eikö olisi hienompaa jos NHL-pelaajat jätettäisiin NHL:ää tahkoamaan ja Olumpimpialaisiin lätkäpelaajat tulisivat kaiken maailman Mestiksistä, Allsvenskaneista ja Italian kakkosdivareista! Siinä olisi ehdottomasti maailman kovin kiekkoturnaus koska eurooppalaisilla pelaajilla olisi tarpeeksi voimia jäljellä, toisin kuin loppuunpalaneilla NHL-jyrillä!


Mutta jos vähän vakavoidutaan, niin itse en pidä kiekon arvoturnauksia minkäänlaisena vitsinä. Niin World Cupit kuin MM-Kisatkin saavat minut aina syttymään ja seuraan joka ikisen televisioitavan ottelun mielenkiinnolla läpi. Tottahan se on että MM-kisat voitaisiin pelata harvemmin nostamaan kisojen tasoa, tärkeyttä ja arvostusta, ja myöskin Olympiatauko saisi olla pidempi (perkeleen NHL ja rahanahneet omistajat, perkele!)

Jos joku turnaus on vitsi niin se on tuo EuroHockeyTour. Itse superlätkäfriikkinä joka katsoo kaiken lätkän NHL:stä Mestikseen, ei jaksa millään avata telkkua kun siellä väännetään jotain helvatan Karjala-turnausta...
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ehkäpä suurin vitsi on vielä liioiteltu ilmaus, mutta kyllä ketjun aloittajalla monta osuvaa pointtia kirjoituksessaan oli.

Ihan alkuun voisi muistella itse niitä nuoruuden aikoja, kun -92 vuodesta alkaen kevään MM-skaboja odotti vesi kielellä. Vuonna -95 sitten räjähti. Siitä lähtien sitä on sitten taannuttu. Viime vuonna kävi sitten ensimmäistä kertaa siten, että tulosruudun Heidi Suomi pääsi yllättämään kertomalla MM-kisojen alkavan viikon päästä... Tällöin tuli sellainen epätodellinen fiilis ja ajattelin, että tähänkö on tultu? Jokavuotiset MM-kisat kieltämättä on jo pitemmän aikaa alkanu tuntua puisevilta ja jotenkin tämä mielestäni näkyy myös pelaajistossa. Vielä kun tuohon lisätään kaikenmaailman karjala-hässäkät, rosnous-cupit ja sweden-geimssit, niin ylitarjonta on tilannetta lähinnä kuvaavin sana. Ja ylitarjonnasta seuraa usein ähky niinkuin ainakin itselläni on käynyt tässä suhteessa.

Suurin osa niistä pelaajista, jotka Euroopassa pelatessaan ovat vakiokamaa näissä turnauksissa (esim. Peltonen, Nummelin) jaksavat aina turnauksesta toiseen korostaa kuinka hienoa ja kunnioitettavaa se on vetää leijonapaita päälle. Varmasti onkin, mutta uskon vilpittömästi heidänkin sisimmässään toivovan maaotteluihin vähemmän määrää mutta enemmän laatua. Jos he sitten kieltäytyisivät, niin tietäähän sen minkä maineen siitä sitten sais...

Olympialaiset taas nykykäytännöllä ovat sitten se "turnaus" jota on odottanut Salt Lake Citystä asti. Harmu todellakin, kuten tässä ketjussa on jo todettu, että aikataulu on tehty niin tiiviiksi, ettei valmistautumiseen juurikaan jää aikaa matkojen jälkeen. Toivottavasti pahoilta loukkaantumisilta vältytään ja sitä kautta tulevaisuudessakin kirkkaimmilla staroilla olisi oikeus osallistua. Sellainen toive minullakin olisi liittyen Vancouverin kisoihin 2010, että tähän aikataulupuoleen panostettaisiin ja siten mahdollistettaisiin myös valmistautumisaikaa!

Ja mitä tulee näihin MM-kisoihin, uskoisinpa niiden arvostuksen kohoavan kummasti jos ne ruvettaisiin pelaamaan joka toinen vuosi. Rahalle persot kiekkopomot/lajiliitot pistävät varmasti hanttiin...Lajin huipputasolle huonompi asia, mutta hyvä asia ajatellen esimerkiksi Suomen kokonaissysteemiä.
 

Pelintekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta jääkiekon MM-turnaus tuli järjestää vain joka toinen vuosi, on aivan käsittämätöntä että ne järjestetään joka vuosi. Sen huomaa jo vaikka siitä että USA:ssa eivät näy MM-kisat edes tv:stä ja Kanadassa nuorten MM-kisat ovat lähes 3x tärkeämmät kuin miesten kisat.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
Pelintekijä kirjoitti:
Minusta jääkiekon MM-turnaus tuli järjestää vain joka toinen vuosi, on aivan käsittämätöntä että ne järjestetään joka vuosi. Sen huomaa jo vaikka siitä että USA:ssa eivät näy MM-kisat edes tv:stä ja Kanadassa nuorten MM-kisat ovat lähes 3x tärkeämmät kuin miesten kisat.

Ei mm-kisojen arvostus parane Pohjois-Amerikassa, vaikka ne pelattaisiin joka kymmenesvuosi. Stanley Cupin playoffit ovat siellä oikeutetusti SE kovin juttu.

Ja se syy minkä takia mm-kisoja järjestetään joka vuosi johtuu siitä, että se takoo hurjia rahamääriä IIHF:n kassaholviin(Tv-tulot, pääsyliput etc).
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
Maxell kirjoitti:
Ei mm-kisojen arvostus parane Pohjois-Amerikassa, vaikka ne pelattaisiin joka kymmenesvuosi. Stanley Cupin playoffit ovat siellä oikeutetusti SE kovin juttu.

Ja se syy minkä takia mm-kisoja järjestetään joka vuosi johtuu siitä, että se takoo hurjia rahamääriä IIHF:n kassaholviin(Tv-tulot, pääsyliput etc).

Täsmälleen näin. Minä en oikein pysty tajuamaan miten MM-kisojen arvostus jotenkin maagisesti nousisi jos ne jätettäisiin joka toinen vuosi väliin.

Muutenkin täytyy sanoa että hieman huvittaa suomalaisten tuuliviirisuhtautuminen MM-kisoihin. Katsoin itse '95 kisat ulkomailta mutta kun sielläkin suomalaisdiaspora oli niin fiiliksissä niin tarttui itseenkin. Sen jälkeen pysyteltiin mitalikannassa ja jaksettiin jännätä MM-kisoja ja hehkuttaa menestystä.

Sitten tuli materiaalin rajat tms vastaan ja tasainen lasku alkoi. Minusta Suomi laskeutuu nyt ns. tasolleen MM-kisoissa, koska melkein koko se poikkeuksellisen hyvä ikäluokka joka Suomelle haki MM-mitalit on joko NHL:ssä tai eläkkeellä maajoukkueesta. Kun Suomen sijoitus laskee, niin kiinnostus MM-kisoja kohtaan laskee. Yhtäkkiä olympialaiset ja World Cup on ne tosi kovat turnaukset, ja MM-kisat on "vitsiturnaus". Olipa joku jopa mennyt kirjoittamaan Wikipedian Suomen maajoukkue-artikkeliin että World Cupin "hopea" on Suomen kaikkien aikojen suurin saavutus. Ei se nyt hei ihan niin ole.

Summa summarum, suomalaisten lätkäfanien fiilistelyt kunkin arvokisan merkityksestä elävät näköjään Suomen menestyksen kanssa. Koska World Cupissa meni uskomattoman hyvin, niin se on kaikkien turnausten isä, äiti ja the. Kun MM-kisoissa ei pärjätä, ne ovat vitsiturnaus jota kukaan ei arvosta. Näinhän tämä menee. Kettuja ja pihlajanmarjoja ja silleen.
 

PJx

Jäsen
Jos kiekkoon haluttaisiin todellinen urheilullinen suurturnaus, niin mallia pitäisi ottaa jalkapallon puolelta. Siinä pääsarjojen aikataulut ovat karkeasti samat kuin kiekossa.
-suurturnaus pidetään kerran neljässä vuodessa.
-sarjatauon jälkeen starat leirille
-palautumis/harjoittelujakson jälkeen tosipelit käyntiin

Voiko tämä toteutua, tuskin. Luultavasti juhannusturnauksesta puuttuu sekä yleisön mielenkiinto että pelaajien sitoutuminen.

Itse näkisin ainoaksi vaihtoehdoksi Olympia-tauon pidentämisen. Silloin olisi mahdollisuus saada suurin osa tähtipelaajista suht hyväkuntoisena mukaan. Tosin nytkin Olympialaiset taitavat olla se jääkiekkomaailman urheilullisesti kovin juttu. Se ei ole mikään lämmittely (ala Tampere-Cup) tai jäähdyttelytapahtuma.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Elrith kirjoitti:
Summa summarum, suomalaisten lätkäfanien fiilistelyt kunkin arvokisan merkityksestä elävät näköjään Suomen menestyksen kanssa. Koska World Cupissa meni uskomattoman hyvin, niin se on kaikkien turnausten isä, äiti ja the. Kun MM-kisoissa ei pärjätä, ne ovat vitsiturnaus jota kukaan ei arvosta. Näinhän tämä menee. Kettuja ja pihlajanmarjoja ja silleen.

En nyt ihan usko, että tuo väittämä pitää paikkaansa. Ainakaan minulle Suomen menestys arvokisoissa ei vaikuta turnauksen arvostukseen. Olympialaisia ja World Cuppia arvostan aina enemmän, kuin MM-kisoja. Vaikka kävisi niinkin, että Suomi ei pääsisi puolivälieriä pitemmälle Torinossa niin on se siltikin parempi mittari Suomen tasosta kuin joka keväiset MM-kisat.

Ja kyllä minustakin WC hopea oli kaikkien aikojen saavutus suomalaisessa jääkiekossa. Jos olet sitä mieltä, että MM-kisojen kulta 1995 oli suurin saavutus, niin sittenhän omatkin fiilistelysi arvokisojen merkityksestä elävät Suomen menestyksen kanssa.
 
Niin, jotain selkeyttä tarttis saada kun Maailmanmestari on oikeasti IIHF:n keväinen kolehti, jossa pelaavat NHL:n ykköskierroksen play-offeista uloslähteneiden porukoiden miehet ja eurooppalaiset, World Cup (joka siis kääntyy englannista muotoon maailmanmestaruus- tyyliin FIFA World Cup, jalkapallon MM-kisat) on taas NHLPA:n turnaus ja olympialaiset ovat sitten kokonaan näistä liitoista erillinen tapaus. Lisäksi pelataan vielä kauden aikana Euro Hockey Touria, joka jakaantuu Karjala Cupiin ja muihin sponsoriturnauksiin. Sekavaa? Voi kyllä.

Mutta MM-kisat ovat silti pienemmille kiekkomaille tärkeä: esim. Suomen kiekkobuumi lähti -95 kisoista. Samanlainen ilmiö seurasi kun Slovaksia voitti MM-kisat, yht'äkkiä slovakkipelaajat tunnettiinkin kiekkomaailmassa. Lisäksi on se scouttaus- moniko MM-kisapelaaja on löytänyt SM-liigaan tai Elitserieniin pienemmistä kiekkomaista? Olisiko tätä tapahtunut ilman MM-kisojen avustusta? Ja eikö se SM-liigapelaajista puhuttaessakin ole jonkunlainen tason nostaja, kun kysymyksessä on jonkun maan MM-kisapelaaja eikä vain "pelannut lukuisia maaotteluita Latvian paidassa" kaiken maailman Unkareita ja Luxemburgeja vastaan- kuten ilman MM-kisoja olisi? MM-kisojen ongelma on se, että tosiaan NHL:n play-offit osuvat samaan aikaan, minkä vuoksi P-Amerikassa on selvää, että ne ovat pääaihe. Juniorien MM-kisat ovat eri asia, koska siellä on oikeasti paikalla parhaimmisto ikäluokan pelaajista (ainoastaan pari NHL-miestä saattaa jäädä pois).

Eri liittojen järjestämien turnausten hajanaisuus herätää jatkuvasti keskustelua, mikä on se suurin ja kaunein ja todellinen mittari. Minusta se on olympialaiset, joka esim. 12:sta joukkueen määrällä olisi sopiva. World Cup toki voitaisiin pelata myös, eli näin ollen joka toinen vuosi olisi arvoturnaus. Tuo ei olisi ollenkaan pöllömpi malli.

Tämä kaikki on tietenkin turhaa jaarittelua, koska MM-kisoja tullaan pelaamaan maailman tappiin asti jos ei ihmeitä tapahdu. Turnaus tuo rahaa ja sitä on pelattu vuosikymmeniä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joka kerta samat asiat. MM-kisat nyt vain on aivan huikea tapahtuma, tulkaapa joskus paikan päälle.
 

Rocco

Jäsen
pernaveikko kirjoitti:
Joka kerta samat asiat. MM-kisat nyt vain on aivan huikea tapahtuma, tulkaapa joskus paikan päälle.
Tapahtumana varmasti aivan erinomaiset pippalot. Sitä ei kielletä varmaan miltään kantilta.

Mutta kuten kaikkialla sanotaan niin pelillisesti taso ei nouse kovinkaan korkealle kun vertaa Olympialaisia tai World Cupia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan perusteltua olisi esittää samat väitteet mitä avauksessa esitettiin pelaajien väsymyksestä ja sen näkymisestä myös jalkapallon MM-kisoihin. Palkanmaksajat ovat muualla ja pelaajat lajista riippumatta rääkätään niin loppuu että mistään kunniasta pelaamiseen ei voida/jakseta panostaa niin paljoa kuin varsinaiseen leipätyöhön.

Ongelma on kaikilla tahoilla; siis pelaajilla, NHL:llä kuin IIHF:lläkin ahneus rahaa kohtaan. Valitettavan inhimillistä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
dana77 kirjoitti:
Ihan perusteltua olisi esittää samat väitteet mitä avauksessa esitettiin pelaajien väsymyksestä ja sen näkymisestä myös jalkapallon MM-kisoihin.

Sen takia niitä esitetäänkin. Svennis sai tahtonsa läpi ja Valioliiga loppuu viikkoa aikaisemmin tällä kaudella.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
dana77 kirjoitti:
Ihan perusteltua olisi esittää samat väitteet mitä avauksessa esitettiin pelaajien väsymyksestä ja sen näkymisestä myös jalkapallon MM-kisoihin.

Ehkä niin, mutta itse turnauksen pelisysteemi on kyllä paljon väljempi kuin olympialätkän. MM-futista pelataan toista kuukautta, mutta olympiakiekkoa vain puolitoista viikkoa. Se näkyy pelitahdissa.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Ehkä olympiapelit pitäisi pelata kylmästi samaan aikaan, kun NHL:n ikuisuuksia kestävä runkosarja on täydessä käynnissä. Parhaat painuvat pariksi viikoksi maataan edustamaan ja toiseksi parhaat jäävät Pohjois-Amerikkaan. Kukaan ei saa erillisiä lepotaukoja eikä kukaan joudu pelaamaan ylimääräisiä pelejä. Loukaantumisiin tai väsymykseen eivät voi vedota sen paremmin NHL-seurat kuin pelaajatkaan.

Systeemin ainoa heikkous lienee siinä, ettei NHL moiseen suostu.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Mömmöm-kisat ovat jo kauan olleet aikamoinen vitsi. Uutta on sen sijaan se, että näköjään vain osaa NHL-pelaajista kiinnostaa tulla edes olympialaisiin, joiden voiton pitäisi olla se suurin palkinto, mitä urheilija voi urallaan saavuttaa.

Nykyiset MM-kisat pitäisi lopettaa kokonaan, ja sulauttaa ne World Cupiin, joka pelattaisiin nykyiseen tapaan syksyllä muutamaan viikkoa ennen NHL-kauden alkua. Tätä turnausta järjestettäisiin sitten korkeintaan joka toinen vuosi tai jopa jalkapallon mm-kisojen tapaan vain joka neljäs vuosi. Saataisiinpa sitten jääkiekkoonkin ''oikeat'' mm-kisat. Nythän on muuten huvittavaa, kun pelataan tietyllä tavalla kaksia mm-kisoja. Valitettavasti kansainvälinen jääkiekkoliitto tuskin suostuisi mm-kisojen vähentämiseen, koska jokavuotiset mm-kisat ovat sille niin tuottava tapahtuma. NHL:lle tämän hyväksyminen tuskin olisi mikään ongelma.

Ennen olympialaisia pitäisi olla viikon tai jopa kahden harjoittelu- ja leiritysjakso niihin osallistuvilla joukkueilla. NHL voisi sitten alkaa paria viikkoa aikaisemmin syksyllä. Tällä tavalla saataisiin sitten olympialaisten jääkiekkoturnauksesta arvoisensa tapahtuma.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä näkisin järkevimpänä juurikin näin että jokakeväisistä MM-kisoista luovuttaisiin ja kehiteltäisiin tilalle jonkinlainen "varjoturnaus" jolla ei kuitenkaan olisi MM-arvoa. MM-status myönnettäisiin sen sijaan World Cupille joka pelattaisiin esim. joka toinen vuosi tai joka neljäs vuosi syksyllä, ennen NHL-kauden alkua. Olympiaturnaukset voisi sitten pitää ihan täysin "amatööriturnauksena", eli siis ilman NHL-pelaajia. Tai vaikkapa jalkapallon olympiaturnauksen tyyliin siten, että mukaan sallittaisiin vain esim. alle 24-vuotiaita pelaajia.
 

PJx

Jäsen
Ei tule millään onnistumaan, NHL-pelaajat eivät ikinä tule hyväksymään lähes koko kesän kestävää leiritystä. Arvoturnausta ei ole mitään järkeä pelata pitkän tauon jälkeen. Paperilla nimilistat saattaisivat näyttää hyviltä, mutta kauden alussa ei peli eikä pelaajien fysiikka ole arvoturnausten edellyttämällä tasolla.

Tätä on oikeastaan aika hölmöä vaatiakaan. Harvan keho kestää reilun kahden kauden mittaista rutistusta ilman kunnon palautusta. Jalkapallossa systeemiä ollaan kehitelty todella pitkään ja urheilullisesti paras paikka ajoittuisi kiekossakin suunnimilleen samaan tapaan kuin jalkapallossa.

Kysymys kuuluu: ketä kiinnostaa pelata ja/tai katsoa kiekkoa keskellä kesää?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
PJx kirjoitti:
Kysymys kuuluu: ketä kiinnostaa pelata ja/tai katsoa kiekkoa keskellä kesää?

o/ Täällä nousee yksi käsi. Mikäs sen hienompaa, kuin mennä kesäkuumalla viileään jäähalliin kylmälle huurteiselle ja katsoa jotain jännää matsia shortsit jalassa chillailen. Tai mikä parasta virittää telkkari laiturin nokkaan kesämökkireissulla aamuauringon luodessa ensi kimalluksiaan järven pintaan ja jännittää siinä, kun World Cup finaali FIN-CAN on jatkoajalla ja Suomella on ylivoimalla hurja myllytys kanukkien maalilla ( sen sijaan, että katselisi kuinka Inga Hepo avaa kautensa Tyrnävän latotanssien loikkakarnevaaleilla tai Veikkausliigan parhaita paloja) Sitten tulee maali ja lopulta vapauttava vihellys, siitä riemastuneena ja riehaantuneena hyppää järveen ja lähtee lopulta kylälle kultaleijonia juhlimaan, jahka ensimmäinen baari aukeaa. :)
 
Viimeksi muokattu:

mtt

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit(tiputin Bluesin pois. Blues on paska)
Kirpaisee

Eiköhän palata vanhaan ja pelataan olympialaiset ilman NHL-pelaajia.
Seurat eivät päästä eurooppalaisia kisoihin vaikka viikkoa ennen
pelejä kykenevät pelaamaan ihan täysin NHL:ää (esim. Kipru ja Pitkänen viime yönä).

Olympiavoitto on iso juttu sekä kanadalaisille että jenkeille ja heille on vain hyväksi että Suomen parhaat on poissa kisoista. Lisäksi hamuavat sitä Stanley cupia ja silloin suomalaiset pelaa vaikka perse puudutettuna.

Ihan vittuilua.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
HPK vs KalPa
  • 3.05
  • 4.20
  • 2.06
KooKoo vs Kärpät
  • 2.48
  • 4.30
  • 2.60
Pelicans vs Jukurit
  • 1.85
  • 4.45
  • 3.50
Sport vs Lukko
  • 3.40
  • 4.40
  • 1.88
Tappara vs Ässät
  • 1.71
  • 4.60
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös