Tila
Viestiketju on suljettu.

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Spämmään tämän uudeksi ketjuksi vielä kun ehdin.

Jos tappeluita esitetään poliisitutkinnan ja Jäähyaition toimittamien listojen seurauksena kiellettäväksi suomalaisesta jääkiekosta, niin tässä esimerkkinä rikkeitä, jotka ovat kaikki faktisesti yhtä vaarallisia tai paljon vaarallisempia tekoja kuin nyrkillä lyöminen:

14.09.2006

HIFK Turo Järvinen Huitominen

HIFK Ilkka Pikkarainen Huitominen

Jokerit Tomek Valtonen Huitomine

HIFK Teemu Laakso Selästä taklaaminen

Jokerit Markus Kankaanperä Päähän kohdistuva taklaus

Jokerit Martti Järventie Huitominen

Tappara Petri Kontiola Huitominen

Tappara Burke Henry Kyynärpäätaklaus

Tappara Ville Mäntymaa Poikittainen maila

JYP Jari Jääskeläinen Ryntäys

Mikko Purontakanen Poikittainen maila

Miika Huczkowski Laitataklaus

KalPa Mikko Purontakanen Laitataklaus

Kärpät Antti Aarnio Selästä taklaaminen

HPK Risto Korhonen Selästä taklaaminen

HPK Antti Pihlström Ryntäys

Kärpät Hannes Hyvönen Kyynärpäätaklaus

HPK Jari Sailio Poikittainen maila

Ässät Jesse Joensuu Ryntäys


15.09.2006

Kärpät Jukka-Pekka Laamanen Huitominen

Jokerit Martti Järventie Poikittainen maila

Jokerit Martti Järventie Päähän kohdistuva taklaus

Kärpät Ilkka Mikkola Huitominen

Jokerit Martti Järventie Päähän kohdistuva taklaus

Kärpät Jari Viuhkola Päähän kohdistuva taklaus


16.09.2006

TPS Marko Kiprusoff Poikittainen maila

HPK Janne Lahti Poikittainen maila

KalPa Mikko Purontakanen Kyynärpäätaklaus

Ilves Toni Koivisto Laitataklaus

Lukko Ilkka Heikkinen Kyynärpäätaklaus

Lukko Kari Martikainen Poikittainen maila

HIFK Turo Järvinen Kyynärpäätaklaus

HIFK Pasi Nielikäinen Ryntäys

Tappara Teemu Laine Poikittainen maila

Ässät Brandon Crombeen Poikittainen maila

Pelicans Sami Helenius Huitominen

Pelicans Erik Kakko Poikittainen maila

Ässät Jesse Joensuu Ryntäys

Ässät Jesse Joensuu Ryntäys

Ässät Matti Kuparinen Selästä taklaaminen
Ylläoleva rikelista on kerätty vain kolmen ensimmäisen liigapäivän aikana tältä syksyltä SM-Liigan virallisista tilastoista. Eli vastaavaa ja täysin ilman saivartelua vaarallisten tekojen listaa voi jatkaa käytännössä loputtomiin.

Jääkiekko on väkivaltainen laji ja minä pidän siitä.
 
Viimeksi muokattu:
Charlie don't surf !

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meinasin ekana odottaa että joku muukin uskaltaisi...

mutta eikö tästä aiheesta ole ollut puhetta aiemminkin; Suomessa ei ole uskallettu myöntää tosiasioita. Eli kuinka nimenomaan fyysinen ulottuvuus -ääripäänä hanskattomat tappelut- on seikka, joka erottaa lajin monista muista palloilulajeista. Fyysisyys esittäytyy monin eri muodoin. Jääkiekko on ollut, ja on edelleen, raju ja fyysinen laji. Mikäli laji olisi keksitty viimesen viiden vuoden aikana, olisi se varmasti jäällä luistimin toteutuvan liikenopeuden sekä sääntöjen salliman fyysisyyden takia sijoitettu extreme -kategoriaan. Taklaukset sekä pelin luonteeseen kuuluva kovuus tuntuvat sekä henkisesti että fyysisesti - ja jokanen kiekkoammattilainen on hyväksynyt tämän seikan.
 

Outsider

Jäsen
Kuten tuonne toisaalle jo kirjoitinkin, niin ei muuta kun tulostamaan listaa ja poliisin puheille.

Vaikka ei olisikaan mikään kaukalotappeluiden suurin ystävä, niin pystyy varmasti ymmärtämään, että törkeimmät rikkeet sekä loukkaantumiset tulevat aivan muissa kun tappelu tilanteissa. Näin siis olen uskonut, mutta eihän se nyt siltä näytä.. Jos jollain olisi materiaalia ja aikaa, niin voisi kerätä videolle luokkaantumisiin johtaneet tilanteet ja ehkä tällä tavoin saada asian uppoamaan lopulta kaikkien päähän.
 
Mother, should i trust the government?

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jääkiekko lajina on aina ollut joidenkin siviili-ihmisten mielissä väkivallalla tanssimista. Sinällään tilanne oudoksuttaa, koska jääkiekko on, ja tulee olemaan, Suomen seuratuin sekä suosituin palloilulaji. Ehkä myös palloilulajin suosikkina pysyminen on vaatinut veronsa, koska arvostetulle lajille löytynee aina mustamaalaajansa - nimenomaan kaukaloväkivaltansa takia.

Vieroksuva tilanne, mutta perin hyväksyttävää, sillä jääkiekko lajina pysyy edelleen kontaktiurheiluna. Sitä ei moni ihminen ymmärrä, minkälainen tunneriittoisuus kiekolla ylipäätään on. Voiko lajia harrastaa, jos puhtaan spontaaneja tappeluja, taklauksia, lyöntejä, huitomisia tai muita kontaktiin liittyviä seikkoja alettaisiin tutkimaan keskusrikospoliisin toimesta? Jääkiekosta tietämättömät vetävät kanteita poliisin tutkintaan, mikä edelleen on naurettavaa.

Tämä kertonee ainostaan siitä yksisilmäisyydestä, mitä lajia harrastamattomat - tai sitä inhoavat - ihmiset tekevät. He eivät ymmärrä lajin todellisia tarkoitusperiä eikä sitä, miksi suurin osa ihmisistä pitää juuri kiekon tuottamista mielihyvistä.

Jäähyaition tekemä projekti saa täyden tuen allekirjoittaneelta. Hyvä!
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lätkä on aggressiivinen laji, that's it.

Parempi, että se pieni rähinöitsijä meissä saa vallan kaukalossa, kuin sen ulkopuolella.

Kyllähän koripallossakin saa rankasti ottaa miestä, mutta ei siitä vaan puhuta. Kukkahattujengi voisi mennä katselemaan muutaman Nhl-matsin. No, ei ne kestäis sitä kuitenkaan.
 
"Aina kuljemme ylväinä, meidän laulumme soi"
-Teräsbetoni-

Olkku

Jäsen
Metalwarrior sanoi:
Kukkahattujengi voisi mennä katselemaan muutaman Nhl-matsin.
Älä yllytä. Sen jälkeen olis lähetystöö, YK:n pääsihteerin, Pelastakaa lapset ry:n ja Georg W Bushin oventakana. Vaatisivat NHL:n totaalisen tappelukiellon, nuoriso saa huonoja vaikutteita, on saanut jo satavuotta. Ilmankos maailmassa on ollut sotia viimeisen 100 vuoden(kin) aikana, lätkän vika.

Oikeesti, ei noihin tehoa, vaikka ne näkis mitä, tai joku selittäis niille asian oikean laidan. Niille ei ole paskankaan väliä, mitä kaukalossa tapahtuu. Näkevät tässä vaan oivallisen "näyteikkunan" nostaa julkisuuskuvaansa, pehmeidenarvojen edustajina. Luulevat saavansa tällä äänivyöryn vaaleissa, mutta unohtavat, että myös jääkiekkoa pelinä seuraavat ihmisetkin ovat äänestäjiä.

Pelkkää politiikkaa ja sillä koitetaan pilata jääkiekko. Eniten korpeaa se, että kukaan liiga-, tai liitto johtajista ei puolusta kiekkoa, hymistellään vaan. Ei poliitikot saa alkaa kirjottamaan kiekkosääntöjä uusiksi. Kyllä Kalekin on "rähissyt" millon mistäkin, mutta nyt, kun olis aihetta, ei kuulu pihaustakaan.

Miks ei kukaan poliitikko puuttunut "lätsäpekan" tapaukseen Ruotsimaaottelussa -72?
 
En se mää ollu. Sitäpaitsi, se oli vahinko!

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jääkiekkoon kuuluu fyysisyys ja mitä uskonnon tunneilta on jäänyt käteen, on se ihan oikein tehdä asioita sääntöjen mukaan, oli se kenenkin mielestä kuinka väkivaltaista tahansa (esim. kaikennäköiset taklaukset). Tietenkin vahinkoja sattuu kuten polvella taklaaminen ja selästä taklaaminen, mutta sen takia siellä on ylemmät henkilöt antamassa rangaistuksia sellaisesta, mikä ei jääkiekkoon kuulu, etenkin tahallisista vahingoittamisista. Nielikäisen ja VandenBusschen tappelulla ei kyllä ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa, ei puolustettu ketään eikä ollut mitään rähinää ennen sitä. "Väkivaltaisuus" on osa lajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.