Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Izvestija-turnaukset – kultaisia muistoja

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana teemu73, 18.12.2002 klo 12.01.

 1. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olipas yllättävän kuuloista selostusta. Ei se ainakaan Juha Jokinen ollut, mutta veikkaan Kari Hiltusta kun noin vahvasti osasi eläytyä.
   
 2. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Olikos tämä silloin kun Yleisradiolla oli joku lakko? Se selittäisi tämän kummallisen äänen. Tuohon aikaan (1988-89?) jääkiekkoa selostivat YLEllä Antero Karapalo ja satunnaisesti Juha Jokinen.
   
 3. Winspector Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mielestäni selostaja kuullostaa Kari Tyniltä. Olisiko ollut niin, että jostain syystä MTV oli mukana tuohon aikaan Izvestija-turnauksissa. Esimerkiksi vuoden 1987 Suomi-Neuvostoliitto pelin selosti Pentti Lindegren - valitettavasti...
   
 4. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Oli. Ylen lakko oli 30.11.88-21.12.88 (jos Suomi24:n keskusteluja on uskominen). Tämä Simo Saarisen maali tuli siis samana päivänä kun lakko päättyi.

  Lainaus:
  Mulla on sellainen mielikuva, että 1987 ja 1988 Izvestijat olisi lähetetty Kolmoskanavalta, eikä vissiin näistäkään näytetty kuin muutama peli. Muistikuvani näistä turnauksista ovat kyllä hyvin hatarat. Itse asiassa tuota Saarisen maaliakaan en ollut koskaan nähnyt ennen kuin se tonne oli laitettu. Varmaan pelattu kesken koulupäivän tai jotain. Eikä illan tv-uutisten ottelukoosteessa näytetty tuota lainkaan, vaikka Pena siinä harmitteli Ruotsille annettua joululahjamaalia.
   
 5. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Minäkin muistan Saarisen oman maalin. Sen lisäksi Izvestijasta on jäänyt mieleen parhaiten kyrilliset kirjaimet, joilla koko show vedettiin läpi. Neuvostoliiton kapteenillakin oli K rinnassa, koska kapteeni kirjoitetaan K:lla...

  Koko ikäluokka varmaan oppi sen säännön, että f on se Osuuspankin merkki, koska siitä f:stä tiesi, että tuo joukkue on Suomi.

  Peleistä noin muuten ei olekaan jäänyt mieleen oikeastaan mitään, mikä on pieni ihme. Juha Hautamaa (tai hotellihuone) ryöstettiin 90-luvulla ja Kimmo Kuhta tykitti ratkaisumaalin Ruotsia vastaan viime hetkillä Summasen kaudella ja Suomi voitti turnauksen. Muistaakseni.

  Paras turnauksessa tosiaan oli erikoinen lähetysaika ja yleensä se, että jääkiekkoa tuli, mikä ei silloin ennen tosiaan ehtinyt saavuttaa pakkopullan makua.
   
 6. Bobcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  K oli Fetisovin rinnassa yhtä lailla Olympialaissa ja MM-kisoissakin.

  Itse myös muistelen kaiholla aikoja, jolloin pelattiin Izvestija ja MM-tai Olympiakisat. Nykyään nämä maajoukkuehöntsyt eivät juuri kiinnosta. Suurin mielenkiinto kohdistuu valintoihin, joissa aina toivoo että Ilves-pelaajia ei raahattaisi pilipaliturnauksiin telomaan itseensä.
   
 7. TKH Jäsen

  Lainaus:
  Jep, voittivat muuten Ruotsinkin tuolloin, numerot oli 4-1. Ruotsilla ei tosin ollut tuolloin ykkösjoukkuetta turnauksessa. Suomi olisi voittanut turnauksen, mikäli olisi päätösottelusta saanut pisteenkin. Tsekkien kanssakin oli tiukka peli, mutta 1-0 tappioonhan se päättyi. Neukut ja Tsekit olivat höykyttäneet Ruotsia sen verran roimasti, että Suomi jäi tutusti vasta kolmanneksi.


  Lainaus:
  70-luvun lopulta löytyy useita hienoja otteluita, varsinkin Ussr:n ja Cssr:n välillä oli erittäin kovia ja tiukkoja otteluita. Vuoden -77 ottelu ei tosin ollut tiukka, mutta historiaan jäänyt. -78 ottelussa Neukut tuli kolmen maalin takaa tasoisin ottelun lopussa. Useasti niillä oli pelejä, mitkä ratkesivat vasta lopussa maalin erolla jommalle kummalle. Muitakin hienoja otteluita löytyy useita. Suomelta löytyy muutamia erittäin hienoja voittoja ja muutama arvokas risti 70-luvun lopusta ja 80-luvun alusta.
   
 8. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Onkohan joku löytänyt netistä tilastoja Izvestija-turnauksista?
   
 9. ace Jäsen

  Lainaus:
  Sama! Lisäksi se jäähyaitoon osoiitanut lumiukkomaskotti, kun jäähyboksin ovi oli käännetty auki.
   
 10. Winspector Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Valmiita koostetilastoja en ole löytänyt, mutta täältä löytyy neukkujen jonkinlaisia ottelutilastoja: http://www.chidlovski.com/personal/1954/00games.htm

  Nämäkin lienevät sinulle ennestään tuttuja arkistoja:

  http://www.passionhockey.com/Archives.html

  http://hokej.snt.cz/

  Noissa on paljon tietoa, mutta paljon on puutteitakin. Ärsyttää esim, että Raipen ensimmäinen maajoukkuemaali on merkattu "Vehmasen" nimiin. Jorma Vehmasen, vai? KÄÄK! Eipä tainnut ihan olla maajoukkueessa enää tuolloin. Olen oikaisupyynnötkin joskus tehnyt - tuloksetta.

  Mikäli kaipaat Suomen maajoukkuetta koskevaa ottelukohtaista infoa, kysy vaikkapa YV:llä. Autan mielelläni. Minulla on paperiversiot maajoukkueen pelipöytäkirjoista alkaen vuodesta 1953, ei ihan kaikkia tosin.
   
 11. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Kiitoksia. Tuolla en ollut aikaisemmin käynytkään ja hyvältä näyttää. Lähinnä ottelutulokset, sarjataulukot, maalintekijät ja kokoonpanot kiinnostaa ja näillä päästään alkuun.
   
 12. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Takko ei tuossa ottelussa ollut maalissa eikä joukkueessa lainkaan, koska pelasi NHL:ssä tuohon aikaan. Maalissa oli joko Tammi, Kamppuri tai Myllys, jotka muodostivat kaudella 1986-87 maajoukkueen maalivahtikolmikon.

  Kyllähän Izvestijasta on muistoja, jos minkälaisia. Paras on ehdottomasti Alpo Suhosen ensimmäiseltä päävalmentajakaudelta, jossa Suomi taisteli itsensä hopealle. Hopeaa himmensi rökäletappio 2-10 Lansi-Saksalle viimeisessä ottelussa. Ottelussa Javanainen tiputti nyrkiniskullaan saksalaispelaajan komeasti kanveesiin. Suomen nelosketju tässä Izvestijasa oli aika mielenkiintoinen: Arto Jokinen-Harri Tuohimaa-Anssi Melametsä.

  Suomen olisi ehdottomasti pitänyt pitää tämä runko myös kevään MM-kisoissa 1983, mutta Suhonen otti sinne enemmän kokeneita pelaajia, mm. Siltasen, Levon ja Sinisalon.
   
 13. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Tuossa on sen ottelun loppuhetket ja Hannu Kamppurihan voiton torjui:

  Suomi - Neuvostoliitto, Izvestia turnaus 17.12.1986 - YouTube

  Olisikohan kenelläkään näitä vanhoja Izvestija-otteluita nauhalla? Olisin kovasti kiinnostunut.
   
 14. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Muistan hyvin, kun tuon Länsi-Saksa-ottelun jälkeisenä päivänä matkustin stadissa kolmosen ratikassa. Rautatieaseman kohdalla legendaarinen kaikkien fanien isä "Puti" (r.i.p.) nousi kyytiin ja karjaisi vaunun käytävällä: "VITTU se oli valmentajan vika!" Moni muu matkustaja taisi olla ihmeissään, mutta arvasin kyllä mitä Puti tarkoitti.
   
 15. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Vielä muistuu Izvestijasta sellainenkin yksittäinen tapahtuma, kun Suomen joukkueessa vuonna 1990 pelasi pakkina Pasi Huura. Huuran saatua jäähyn, kuuluttaja kuulutti Huuran nimen hieman vaivalloisesti ja meille katsojille se kuului aika selkeästi "Pasi Huora".
   
 16. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  On taas se aika vuodesta, jolloin muistot pulpahtaa pintaan pikkupoika-ajoilta. Ja legendaarisesta Izvestija-turnauksesta. YLE Urheilun sivuillakin eri tahot muistelevat aikoja Moskovan värikkäästä turnauksesta.
   
 17. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Kyllähän sitä legendaarista Izvestija-turnausta tuli tiiviisti katsottua 70-luvun lopuilta alkaen aina 80-luvun loppupuolelle saakka, tai siihen 90-luvun tietämille asti. Oikeastaan mitään yksittäisiä erityislaatuisia muistikuvia minulla ei enää ole, ei ainakaan YLE:n lähettämistä otteluista - sen sijaan muistan, kuinka aikanaan Neuvostoliiton ja Länsi-Saksan välisessä ottelussa Aleksei Gusarov ja joku saksalainen ottivat hiukan nyrkein yhteen ja sen jälkeen lehdistössä Tihonov oli selittänyt tapahtunutta ja todennut ettei Neuvostoliitto ole pelityyliään merkittävästi muuttanut vaikka tällaisia otteita nähtiinkin tjsp. Kyseisen ottelun katsoin ns. Viipurin tv:n kautta mustavalkoisena lähetyksenä. Muutoinkin tuolloin 80-luvulla tuli katsottua kiekkoa suhteellisen paljon myös ns. Viipurin tai Pietarin tv:n kautta, etenkin neuvostojoukkueiden ja NHL-joukkueiden välisiä kohtaamisia vuosikymmenen loppupuolella.

  vlad.
   
 18. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
 19. pehtoori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, HPK
  Lainaus:
  Aika makea pelin kääntö nuorelta Lidakselta. Nää on kyllä hienoja pätkiä,pitäisi varmaan käydä läpi nuo kaikki omat VHS-meiningit ja siirtää digimuotoon, kohta ne on pilalla jolleivat sitä jo ole.
   
 20. Deader Jäsen

  Lainaus:
  Sarjassamme "Elävästi muistan": Jossakin 70-luvun Izvestija-turnauksessa Tami lämäsi Neukkujen maalia kohden punaviivan paikkeilta, kun oli kaartamassa vaihtoon. Molari nukuksissa ja veto kantoi yläkulmaan. Mies ei edes nähnyt tekemäänsä maalia. Jälkikäteen televisiossa Tami lausui: "Näin Tretjakin suojusten ja tolpan välissä kiekon mentävän aukon ja päätin sijoittaa laukaukseni siihen". Ei herran tähden, ja sitten tämä veli vielä jaksaa aina verrata itseään Velluun, joka oli jokaisessa jääkiekon pelaamiseen liittyvässä asiassa Tammista valovuosia edellä.
   
 21. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Izvestijasta on ainakin paljon kuullut itsekin juttuja ja totta kai jo nähnyt näitä aivan loppuvaiheen pelejä ennen kuin nimi muuttui Izvestija-turnauksesta Baltika-turnaukseksi. Aikanaan noita pelejä oli nauhoillakin, mutta nähtäväksi jää vielä niiden löytyminen.

  Muistoiksi vaikkakin jälkikäteen ikäni puolesta, mutta kuitenkin silti jäi mieleeni varmaan suhteellisen pysyvästi tuo legendaarinen Yleisradion toteamus ennen ottelulähetystä Antero Karapalon tai Juha Jokisen selostamasta pelistä jossa joskus lähetys oli nauhoitettu ja joskus ei ollut tietenkin Eurovision tunnusmusiikin lisäksi joka kyllä melkoisen vankkana hallitsi urheilumusiikin sävelmiä suurimmassa osassa urheilulajeja erääseen aikaan aina 1980-luvun lopulle tai 1990-luvun alkuun asti joissakin tapauksissa. Ja olihan tietenkin myös Intervisionkin oma musiikkiteemansa mukana näissä lähetyksissä.

  Aivan vanhimmat ka ensimmäiset Izvestijat olivat vielä erikoisesti kutsuttuja toisenlaisella nimellä kuten Moskovan Turnaus tai Vallankumouksen Turnaus, mutta vuosina 1969-1971 nuo nimet muuttuivat hieman lehdestä riippuen lopullisesti Izvestijaksi jota sitten kesti aina vuoteen 1996 asti vaikka äärimmäisen oikeaoppisesti ainakin monien vanhempien ihmisten ja muun muassa vanhimpien serkkujeni mielestä oikeat Izvestijat päättyivät jo vuoteen 1990 koska vuonna 1991 Neuvostoliitto hajosi jolloin Izvestijaa ei järjestetty ja vuosina 1992-1996 oli ensin vuonna 1992 IVY:n ja vuosina 1993-1996 Venäjän aikakauden Izvestija jota on joskus juuri mielipide-erojen takia nimitelty nk. Uudeksi Izvestijaksi merkittävänä erona entiseen. Vuonna 1997 nimi vaihtui Baltika-turnaukseksi.

  Vaikka aivan vanhimmista turnauksista ja varsinkaan niiden televisioinneista en ole kovinkaan varma niin viimeistään vuoden 1971 jälkeen ainakin Yleisradio otti tämän turnauksen käytännössä lempilapsekseen joka vuosi tai ainakin melkein joka vuosi kun vuonna 1988 taisi Yleisradion lakko pilata sen vuoden turnauksen näyttämisen. Ruotsin SVT ainakin alkoi näyttää Izvestijaa jo vuodesta 1969 eteenpäin.

  Seuraavasta viestistä eteenpäin voisi noita turnausten TV-lähetyspuolta laittaakin vireille alkaen vuodesta 1977 eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017 klo 19.57
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Joskus pienempänä tuota Izvestija-turnausta tuli nimiteltyä Lumiukko-turnaukseksi kun siinä maskottina hyvin usein oli tuo kuuluisa Lumiukko, mutta se sitten tällä erää näistä lapsuusmuisteloista...

  Vuonna 1977 Izvestija-turnaus pelattiin 40 vuotta sitten aikavälillä 16.12-21.12 ja yleensä melkein aina Izvestijat olivat siihenkin asti olleet joulukuussa pois lukien vuotta 1967 jolloin silloisen Moskovan Kansainvälisen Turnauksen pelit alkoivat jo marraskuussa ja vuonna 1974 Izvestijaa pelattiin poikkeuksellisesti kausiluontoisena turnauksena pitkin kyseistä vuotta suurin piirtein myös ehkä vuoden 1975 alkupuolelle asti jolloin kuitenkin myös heti turnauksen päätteeksi erikoisesta formaatista päätettiin luopua sittemmin.

  Vuonna 1977 mukana olivat Neuvostoliitto, Ruotsi, Tsekkoslovakia, Suomi ja kutsujoukkueena Kanadan ja Yhdysvaltain kieltäydyttyä A tai B-maajoukkueineen tulemasta osin vuoden 1976 tapaan WHA-joukkue, tällä kertaa Winnipeg Jetsin sijaan Quebec Nordiques.

  Jossakin vaiheessa liitän tähän ketjuun näillä näkymin myös Ruotsin SVT:n näyttämät pelit, mutta ne jää nähtäväksi vielä toistaiseksi.

  Nyt laitan YLE:n näyttämät ottelut ainakin näiltä osin kuin ne listassa näkyivät ja tarpeen mukaan tulevat myös pelien radioinnit:

  Izvestija 1977

  16.12.1977 Suomi-Tsekkoslovakia: Näytettiin Klo 15-17.20 TV1:ssä

  17.12.1977 Suomi-Ruotsi: Näytettiin Klo 13-15.30 TV1:ssä

  18.12.1977 Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Näytettiin Klo 19.50-21 TV2:ssa

  19.12.1977 Quebec Nordiques-Suomi: Näytettiin Klo 22.25-00.00 TV2:ssa

  20.12.1977 Suomi-Neuvostoliitto: Näytettiin Klo 15.20-17.25 TV1:ssä

  21.12.1977 Tsekkoslovakia-Quebec Nordiques: Näytettiin Klo 15-17.20 TV1:ssä

  21.12.1977 Ruotsi-Neuvostoliitto: Näytettiin Klo 21.30-23 TV2:ssa
   
 23. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1978 Izvestijaan osallistuivat samat joukkueet kuin ennenkin, mutta Puolan ja Itä-Saksan kieltäydyttyä tulosta ja Neuvostoliiton B-maajoukkueen, Tsekkoslovakian B-maajoukkueen ja Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen kieltäydyttyä myöskin mukaan otettiin Kanada jonka joukkue on toisinaan tunnettu juuri Izvestijan 1978 Turnauksen osalta nimeltä NHL:n Tulevaisuuden Tähdet tai NHL:n Tulevaisuuden Tähdistöjoukkue. Näillä näkymin laitan tähän pelkän Kanadan ihan vain selvyyden vuoksi vaikka voihan sitä myös kutsua noilla mainitsemillanikin nimillä.

  Izvestijan 1978 osalta TV-lähetykset menivät YLE:n osalta seuraavasti turnauksen tultua pelatuksi aikavälillä 16.12-22.12 ja tällä kertaa mukaan tulee myös radiolähetystenkin tietoja:

  Izvestija 1978

  16.12.1978 Kanada-Suomi: Näytettiin Klo 15-17.20 TV1:ssä ja samasta ottelusta oli kuultavissa myös radiolähetys Raimo Häyrisen selostuksella joko samaan aikaan tai korkeintaan tunnin viiveellä Klo 16 eteenpäin samanmittaisena korkeintaan suurin piirtein samoille ajoille saakka Rinnakkaisohjelmassa

  17.12.1978 Tsekkoslovakia-Kanada: Näytettiin Klo 19.25-20.30 TV2:ssa selostajana Anssi Kukkonen

  18.12.1978 Neuvostoliitto-Suomi: Näytettiin Klo 22-23.45 TV2:ssa ilmeisesti nauhoitettuna jälkilähetyksenä selostajana Anssi Kukkonen ja tämä ottelu ainakin kuultiin radiosta suorana lähetyksenä vuorotellen kahdella kanavalla ensin Rinnakkaisohjelmassa Klo 18.30-19.30 ja lopulta kahdessa osassa pelkästään Yleisohjelmassa Klo 19.40-20 ja Klo 20.15-20.45 selostajana Raimo Häyrinen

  20.12.1978 Tsekkoslovakia-Suomi: Näytettiin Klo 21.35-23.20 TV2:ssa ilmeisesti nauhoitettuna jälkilähetyksenä selostajana Anssi Kukkonen ja tämä ottelu kuultiin radiosta, mutta ei välttämättä senkään osalta muiden ohjelmien takia kokonaan suorana lähetyksenä koska ainoa aikapaikka ohjelmalle oli vain Yleisohjelmassa Klo 19.40-20 ja Klo 20.15-20.45 selostajana Raimo Häyrinen

  22.12.1978 Suomi-Ruotsi: Näytettiin Klo 14-16.15 TV1:ssä selostajana Anssi Kukkonen ja samasta ottelusta oli kuultavissa myös radiolähetys Raimo Häyrisen selostuksella Klo 14-16.20 Rinnakkaisohjelmassa

  22.12.1978 Tsekkoslovakia-Neuvostoliitto: Näytettiin Klo 21.25-23.15 TV1:ssä selostajana Anssi Kukkonen ilmeisesti nauhoitettuna jälkilähetyksenä ja tämä ottelu kuultiin radiosta suurilta osin suorana lähetyksenä Rinnakkaisohjelmassa Klo 19.30-20.50 selostajana Raimo Häyrinen
   
 24. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1979 Izvestijassa paljoakaan uutta ei maamääriin ollut vaikkakin Kanada taisi vihdoin ja viimein tulla Izvestijaan ihan maajoukkueellaan eikä millään erikoisuusnimellä tai vastaavalla varustettuna jolloin turnauksessa nähtiin lopullisesti siis Neuvostoliitto, Tsekkoslovakia, Ruotsi, Suomi ja Kanada.

  TV-lähetykset ja radioinnit menivät ainakin näillä näkymin Izvestijasta 1979 puhuttaessa seuraavasti kun turnaus pelattiin aikavälillä 16.12-21.12 seuraavasti:

  Izvestija 1979

  16.12.1979 Tsekkoslovakia-Kanada: Näytettiin ilmeisesti nauhoitettuna jälkilähetyksenä Klo 19.30-20.30 TV2:ssa selostajana Juha Jokinen

  16.12.1979 Neuvostoliitto-Ruotsi: Tämä ottelu oli alustavasti jossakin vaiheessa suorakin radiolähetys ja mahdollinen suora TV-lähetyskin ilmeisesti TV1:n puolelle, mutta lopulta tämä ottelu vain kuultiin radiossa ja sielläkin ilmeisesti vain loppuosaltaan suorana Rinnakkaisohjelmassa Klo 20-20.50 selostajana Raimo Häyrinen

  17.12.1979 Tsekkoslovakia-Suomi: Näytettiin nauhoitettuna jälkilähetyksenä Klo 21.55-23.10 TV2:ssa selostajana Juha Jokinen, mutta kuultiin suorana lähetyksenä radion Rinnakkaisohjelmassa Klo 18.30-20.50 selostajana Raimo Häyrinen

  18.12.1979 Neuvostoliitto-Suomi: Näytettiin suorana lähetyksenä, mutta kahdessa osassa Klo 18.30-20 ja Klo 20.50-21.20 TV1:ssä selostajana Juha Jokinen ja lisäksi tämä ottelu oli kuultavissa suorana lähetyksenä radion Rinnakkaisohjelmassa Klo 18.30-20.50 selostajana Raimo Häyrinen

  19.12.1979 Tsekkoslovakia-Ruotsi: Tämä ottelu kuultiin suorana lähetyksenä radiosta Rinnakkaisohjelmassa Klo 15-17.20 selostajana Raimo Häyrinen

  19.12.1979 Neuvostoliitto-Kanada: Näytettiin ilmeisesti nauhoitettuna jälkilähetyksenä Klo 20.50-22.40 TV2:ssa selostajana Juha Jokinen

  20.12.1979 Ruotsi-Suomi: Näytettiin nauhoitettuna jälkilähetyksenä Klo 21-22.15 TV1:ssä selostajana Juha Jokinen, mutta kuultiin suorana lähetyksenä radion Rinnakkaisohjelmassa kahdessa osassa Klo 18-18.40 ja Klo 18.55-20.20 selostajana Raimo Häyrinen

  21.12.1979 Suomi-Kanada: Näytettiin suorana lähetyksenä, mutta kahdessa osassa Klo 15-16.30 ja Klo 16.45-17.25 TV1:ssä selostajana Juha Jokinen ja tästä ottelusta oli kuultavissa myös suora radiolähetys Klo 15-17.20 Rinnakkaisohjelmassa selostajana Raimo Häyrinen

  21.12.1979 Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Näytettiin nauhoitettuna jälkilähetyksenä Klo 21.25-23.10 TV2:ssa selostajana Juha Jokinen, mutta kuultiin suorana radiossa tosin vuorotellen kahdella kanavalla joista ensin Rinnakkaisohjelmassa Klo 18.30-19.30 ja lopuksi Yleisohjelmassa Klo 19.40-20 ja Klo 20.15-20.50 selostajana Raimo Häyrinen
   
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuonna 1980 Suomea ravisteli loppuvuodesta sanomalehtilakko ja Izvestijankin näkymistä arvuuteltiin huolestuneina. Lopulta lakko ajoittui enemmän marraskuulle ja joulukuun alkupuolelle saman vuoden aikana jolloin Izvestija ehdittiin näyttää.

  Vuoden 1980 Izvestija-turnauksessa ei pelannut Kanada jolloin turnauksesta tuli tuttuun tapaan neljän maan turnaus eli Neuvostoliitto, Tsekkoslovakia, Ruotsi ja Suomi jatkoivat siinä pelaamista.

  16.12-21.12 aikavälillä pelatun turnauksen TV-lähetystiedot ainakin näiltä osin tulevat tässä:

  Izvestija 1980

  16.12.1980 Neuvostoliitto-Suomi: Näytettiin nauhoitettuna jälkilähetyksenä TV2:ssa selostajana Antero Karapalo Klo 21.20-22.20, mutta ottelu oli kuultavissa suorana radiossa Rinnakkaisohjelmassa Klo 19-21 selostajana Raimo Häyrinen

  18.12.1980 Suomi-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä TV1:ssä selostajana Antero Karapalo Klo 14-16.15 ja poikkeuksellisesti tämä ottelu kuultiin radion jälkilähetyksenä Rinnakkaisohjelmassa Klo 15-17.30 selostajana Raimo Häyrinen

  18.12.1980 Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Tämä ottelu kuultiin radiossa suorana lähetyksenä Rinnakkaisohjelmassa Klo 18.40-21 selostajana Raimo Häyrinen

  20.12.1980 Tsekkoslovakia-Suomi: Näytettiin suorana lähetyksenä TV1:ssä selostajana Antero Karapalo Klo 12-14.20 ja tästä ottelusta oli kuultavissa suorana radiolähetys Rinnakkaisohjelmassa Klo 12-14.30

  20.12.1980 Neuvostoliitto-Ruotsi: Tämä ottelu kuultiin radiossa suorana lähetyksenä Rinnakkaisohjelmassa Klo 16-18.30

  21.12.1980 Suomi-Ruotsi: Näytettiin suorana lähetyksenä TV1:ssä selostajana Antero Karapalo Klo 12-14.45 ja tästä ottelusta oli kuultavissa suorana radiolähetys Rinnakkaisohjelmassa Klo 12-14.30

  21.12.1980 Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia: Näytettiin nauhoitettuna jälkilähetyksenä TV2:ssa selostajana Antero Karapalo Klo 19.20-20.30, mutta ottelu oli kuultavissa suorana radiossa Rinnakkaisohjelmassa Klo 16-18.30