Ivan Huml

  • 261 084
  • 669

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Mikä tuomiossa oli naurettavaa?

Ei mikään. Tilanne oli naurettava, lukolle ei jäähyä selvästä tilanteesta, huml menettää malttinsa ja yrittää lapsellisesti jaloillaan kampittaa pelaajan. Itse näin tilanteen enemmänkin kampitusyrityksenä kuin potkuna, mutta potkuhan se kuitenkin oli.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ja olet varmasti itsekin nähnyt kuinka helposti Humlille häkki heilahtaa jostain koukkaamisista joissa ei ole ketään koukattu.
Tällaiset väitteet usein kiinnostavat minua ja sen vuoksi otin Humlin koukkujäähyt (ja muut jäähyt niissä otteluissa, joissa Huml on joutunut jäähylle koukkaamisesta) suurennuslasin alle. Tässä havaintoni nimenomaan koukkaamisjäähyistä:

Ilves - Kärpät 28.9.2013

- maila jalkojen väliin -> vastustaja nurin
- maila vyötärölle -> vastustaja nurin, ehkä hieman helppo kaatuminen

Kärpät - HPK 2.11.2013

- takaa maila vyötärölle -> vastustaja nurin

Kärpät - JYP 27.12.2013

- ei käytännössä rikettä laisinkaan
- "vipukoukku" käsiin -> vastustaja nurin

Kärpät - Jokerit 8.2.2014

- kevyt huitaisu vastustajaan -> vastustaja katuu omaan näppäryyteensä

Kuusi rangaistusta, joista kaksi selkeästi päin mäntyä tuomittu. Tämän lisäksi yhden hatusta vedetyn huitomisjäähyn näissä otteluissa löysin mutta muutoin Humlin saamat rangaistukset tarkastelluissa otteluissa olivat aiheellisia.

Tämän pienen otannan perusteella sanoisin, että täysin tuulesta temmattu lainattu väite ei ole mutta toisaalta ei missään nimessä myöskään faktaa. Huitomisjäähyjä Humlilla on myös kuusi, kampitusjäähyjä kolme ja muita sitten vähemmän. Mikään kattava analyysi tämä nyt ei tietenkään ole mutta väittäisin pientä värikynää löytyvän.

Tämähän ei tietenkään kerro mitään siitä kuinka paljon Humlia saa todellisuudessa rikkoa ilman rangaistuksia. Sen jälkeen pitäisi alkaa tutkimaan onko se määrä todellakin jollain tapaa erityisen suuri vrt. moni muu liigapelaaja. Siihen projektiin en ihan heti lähde...
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoisia myös nuo Humlin edellisinä kausina saamat ulosajot. Joukkoon mahtuu kaksi olkapää-rintaa vasten taklausta kiekontavoittelutilanteessa (toisessa TPS-pelaaja filmasi taklauksen osuneen päähän ja toisessa Ilves-pelaaja jäi makaamaan). Lisäksi yksi huitaisu kamppailutilanteessa kyynärpäällä josta ensin kaksi minuuttia, mutta protestoinnin jälkeen 5 + 20. Kukaan ei välitä jos Jarkko Ruutu valittaa jokaisesta tuomiosta, mutta kun Huml avaa suunsa on suihku aina välittömästi seuraava osoite. Katsokaapas vaan.

On kai näitä muitakin ollut. Usein kyse siitä, että pelin tuoksinnassa Huml ei oikein tiedä omia voimiaan. Jotenkin tuntuu, että esim Ville Peltonen ei samoista tilanteista saisi ihan yhtä kovia tuomioita.

Mutta joo, tottakai nuo tilanteet olisi vältettävissä. Silti toivoisin samaa linjaa kaikille ja uskon että Humlinkin olisi helpompi sietää oikeudenmukaista tuomarityöskentelyä. Lisäksi kaveri vihaa häviämistä niin paljon, että kuppi menee helpommin nurin aina tappiotilanteessa.

Ei tällä muutoin olisi väliä, hyvä saada muillekin peliaikaa. Mutta tuo pistepörssin voiton menettäminen tämän takia kyllä kirpaisisi.
 

John Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hammastikkunahan se mies on ollut jo viimeiset 2 kautta..Iivanaa saa hakata,kampittaa, sikailla..mutta kun mies vastaa heti boksi heilahtaa..ei ole ihme että vati menee nurin välillä.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Ivanilta loistava kausi, joka kruunautui syöttöpörssin voittoon ja pistepörssin 3. sijaan! Oli eilen mahtava katsoa pelin jälkeen, kun katsomon pyynnöstä mies tuli uudelleen kiittämään faneja. Ilmeestä näki, että nauttii pelaamisesta ja etenkin voittamisesta. Ja Kärppä-logo tuntuu merkitsevän Ivanille aika paljon. Hieno mies!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
"Liigan parhaita hyökkääjiä - varustettuna koko sarjan lyhyimmällä sytytinlangalla. Pahimmillaan todellinen sika, törkeä sika. Taklaa todella rumasti ja antaa puun takaa iskuja varomattomaan vastustajaan, jos vain tarpeeksi jostain suuttuu. Tuo väriä Kärppiin." - Näin Humlia arvioi Lauri Lehtinen, joka on ilmeisesti jonkin sortin kiekkotoimittaja?

Boldatussa ehkä hieman yliampuva kuvaus Humlista. Joo, mailankäyttö on välillä hieman varomatonta ja joskus saattaa slaaviveri hieman kuohahtaa taklauksen muodossa, mutta että törkeä sika? Enkä allekirjoita tuota lyhyellä sytytyslangalla-kommenttiakaan etenkään tämän kauden osalta. Huml on pitänyt päänsä tällä kaudella yllättävänkin hyvin, kun katselee sitä, miten muut joukkueet kuumentavat Humlia vaihdosta ja pelistä toiseen.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
"Liigan parhaita hyökkääjiä - varustettuna koko sarjan lyhyimmällä sytytinlangalla. Pahimmillaan todellinen sika, törkeä sika. Taklaa todella rumasti ja antaa puun takaa iskuja varomattomaan vastustajaan, jos vain tarpeeksi jostain suuttuu. Tuo väriä Kärppiin."

Eteläm median psyykkaus alkoi jo :)
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Eteläm median psyykkaus alkoi jo :)

Sorry, en halua tätä kommenttiasi mitenkään politisoida, mutta olethan tietoinen, että termiä “etelän media” sitä ja tätä, käyttävät vain kepulaiset. Se on leimakirves, kun kritiikki ei miellytä.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Sorry, en halua tätä kommenttiasi mitenkään politisoida, mutta olethan tietoinen, että termiä “etelän media” sitä ja tätä, käyttävät vain kepulaiset. Se on leimakirves, kun kritiikki ei miellytä.

Luen yliopistossa aate- ja oppihistoriaa. Enköhän minä tuon tiedä.

Onhan tuossa kiistatta jotain tottakin, mutta ainakin minä haluaisin uskoa, että näissä pleijareissa Huml pysyy ruodussa ja pystyy aidosti auttamaan joukkuetta voittoon. Tähän selkeä syy on se suurin ero, mikä Kärppäjoukkueessa on aikaisimpiin vuosiin: materiaalin laajuus. Nyt vastustaja ei voi enää keskittyä pelkästään joukkueen ykköstähden psyykkaamiseen, kun ratkaisijoita löytyy jonoksi asti. Jos vastustaja keskittyy liikaa Humlin ärsyttämiseen, kurvaa muuan Aaltonen vastuttamattomasti maalintekoon jne.

Veikkaus: jossain vaiheessa pleijareita Junttila ratkaisee pelin alivoimamaalilla Humlin koukkaamisjäähyn aikana.
 

SASamuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Seattle Kraken
Muilta ei riitä rakkautta Humlille? Loistavat pelit mieheltä, varsinkin jälkimmäinen.
omaan silmään ei Ivanilta osunut yhtään huonoa ratkaisua kiekon kanssa tai ilman sitä. Kasetti kestää hyvin Kerhon paineen ja maalissa tuli esille sitä vanhaa hyvää juonikkuutta ja ratkaisu halukkuutta joka on vähän ollut tällä kaudella hukassa. Ivanilla on julma rannelaukaus jota voisi käyttää useamminkin eikä aina vaan hakea sitä namu passia.

Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota Humlin erikoiseen tapaan vetää ranteella? Kädet on hirveän yhdessä ja lähellä mailan tuppea. Äkkiseltään vois kuvitella että tosta asennosta sais hiljasia ja epätarkkoja vetoja, mutta Ivan on kyllä toistuvasti osoittanut tän harhaluulon vääräksi.

Toivotaan että mies pysyy niin henkisesti kuin fyysisesti kasassa koko kevään niin tässä voi hyvin olla koko pleijareiden MVP (ellei Juhi nyt oikeasti herää tosta ikiroudasta).
 

Oddee

Jäsen
Muilta ei riitä rakkautta Humlille? Loistavat pelit mieheltä, varsinkin jälkimmäinen.

Kyllä täältä ainakin Humlille rakkautta löytyy.

pleijareiden MVP

Soisihan sen Ivanillekkin, mutta Karhunen pelit loppuun asti vetäessään on ehdoton ykkösvalintani.


Humlilta jälleen erinomainen kausi. Jotenkin jäänyt pimentoon Keräsen ja Vahalahden takana mediassa ja hypetyksessä, fleguilustakin häntä on syytetty, mutta niin vaan Huml runkosarjan pistepörssin sijalla kolme. Voitti myös syöttöpörssin. Paljon puhutut ylilyönnit jääneet viimeistään tällä kaudella pois.

Tänään loistelias maali ja yhdessä Karhusen kanssa siis ratkoi pelin Kärppien eduksi. Kärpät todella tarvitsee Humlin panosta pudotuspeleissä, varsinkin kun Aaltonen on vain varjo parhaastaan. Joukkueenahan tätä lajia pelataan, mutta ei Humlin panosta Kärpissä vain voi väheksyä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä Humlin voi nostaa Tenkratin ja Brosin seuraksi kun puhutaan kovimmista ulkkarivahvistuksista Kärppien historiassa.
No kyllähän tuohon listaan kuuluu sitten myös Brett Lievers. Menee oikeastaan Brosin kanssa sinne kärkeen, aikalailla makuasia kumpaa näistä paremmaksi arvostelee.

Ja huom. otin itse tarkasteluun 2000-luvun, en voi antaa objektiivista näkemystä siitä mitä on ollut joskus 80-luvulla.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Paljon puhutut ylilyönnit jääneet viimeistään tällä kaudella pois.

Yhtä paljon niitä sinänsä on ollut kuin aiemminkin. Alkukaudesta sai suunsoitosta ulosajon (kun ensin sai korkeasta mailasta jäähyn, vaikka kyseessä oli HPK:n oman pelaajan maila), ja nyt loppukaudesta oli tuo potkaisutapaus. Tosin ainakin tuo suunsoittotuomio tuntui muistaakseni Huml'maisen heppoiselta - laitettiin pihalle kun vähänkin saumaa oli.

Tarkoitettiinko Oulun pelin "filmaamisella", kun Huml levitteli käsiään saatuaan nyrkin naamaan maalineduskahinassa, mutta jäähyä ei vihelletty? Minusta kaikki pelaajat tuohtuvat ja protestoivat tuohon tapaan, koska lyönnistä naamaan pitäisi aina antaa kakkonen. Ehkä Humlin turhautumiseen vaikutti myös juuri se pelin alun tilanne, jossa täysin selvästi kampitettiin ja siitäkään ei tullut jäähyä. Onneksi ei kuitenkaan Huml itsekään ole turhautumisjäähyjä vielä ottanut. Arvostan, jos pinna kestää silmätikun alla olemisen jatkossa näinkin hyvin.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisin kuin legendat kertovat Iivana ei ole julma mies. Mutta laukaus on sitäkin julmempi. Kun Iivana lyö ranteet lukkoon voi tarkkakorvainen kuulla kuinka ruoska rikkoo äänivallin. Niin julma on Iivanan laukaus. Hieno mies joka saisi laukoa enemmän.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No kyllähän tuohon listaan kuuluu sitten myös Brett Lievers. Menee oikeastaan Brosin kanssa sinne kärkeen, aikalailla makuasia kumpaa näistä paremmaksi arvostelee.

Ja huom. otin itse tarkasteluun 2000-luvun, en voi antaa objektiivista näkemystä siitä mitä on ollut joskus 80-luvulla.

Petr Ton, Andrei Potaichuk, Tim Thomas, Viktor Ujcik... onhan näitä ollut 2000-luvullakin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota Humlin erikoiseen tapaan vetää ranteella? Kädet on hirveän yhdessä ja lähellä mailan tuppea. Äkkiseltään vois kuvitella että tosta asennosta sais hiljasia ja epätarkkoja vetoja, mutta Ivan on kyllä toistuvasti osoittanut tän harhaluulon vääräksi.
En ole kiinnittänyt asiaan huomiota mutta jos pelaajalla riittää ruista ranteessa niin teoriassa on mahdollista saada sitä kovempia vetoja aikaiseksi, mitä ylempää pitää mailasta kiinni. Tulee vipuvartta enemmän. Mutta se vaatii tosiaan sitten sitä habaa. Ja näyttäähän nuo iivanan rannarit melko napakasti lähtevän.

edit...kun nyt tarkistin koosteesta niin aika normaali otehan tuolla Humlilla näyttää olevan ainakin tuossa maalissaan. Eli ei kyllä minun mielestäni pidä mitenkään erityisesti mailasta kiinni.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En ole kiinnittänyt asiaan huomiota mutta jos pelaajalla riittää ruista ranteessa niin teoriassa on mahdollista saada sitä kovempia vetoja aikaiseksi, mitä ylempää pitää mailasta kiinni. Tulee vipuvartta enemmän. Mutta se vaatii tosiaan sitten sitä habaa. Ja näyttäähän nuo iivanan rannarit melko napakasti lähtevän.
Kyllähän se kovaa lähteekin. Lisäksi saat vietyä kiekon kauemassa vastustajasta ennen vetoa niin se saattaakin mennä maalille asti eikä osua pakin luistimiin tai mailaan.

Mutta tämänhän takia tämä mies on Kärppiin hankittu. Kun ruvetaan pelejä ratkaisemaan niin Huml on noussut kahdessa playoff pelissä isoon rooliin. Perjantaina syöttö Kähkösen maaliin ja eilen hieno soolomaali.

Kuitenkin mielestäni Humlilla on vielä potenttiaalia paljon. En tiedä onko nuo ketjukokeillut sekoittaneet pakkaa. Jotenkin tuntuu, että osalla vielä käsijarru päällä. Mutta pääasia, että onnistumisia tullut.
 

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Joel Armia on hyvä esimerkki siitä. Veto lähtee erittäin napakasti vaikka hanskat on melkein yhdessä. Jokainen voi mennä ulkojäille kokeilemaan rannaria siten että hanskojen väli on 10-15cm... vaatii papua.

Itse en ole huomannut että iivanan ote olisi mitenkään erityisen kapea, mutta veto kylläkin lähtee nopeasti ja sitä nopeuttaa se, että vetoa ladatessa ei tarvitse alempaa kättä laskea vaan veto lähtee siitä missä alakäsi sillä hetkellä on. Tämä yhdistettynä suoran luistelun laukaukseen (ei liukua laisinkaan, ei jalan nostoa) on maalivahdille myrkkyä.

Edit: eilisessä maalissa humli kylläkin nosti jalkaa, mutta saros oli silti aseeton.
 
Viimeksi muokattu:

SASamuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Seattle Kraken
En ole kiinnittänyt asiaan huomiota mutta jos pelaajalla riittää ruista ranteessa niin teoriassa on mahdollista saada sitä kovempia vetoja aikaiseksi, mitä ylempää pitää mailasta kiinni. Tulee vipuvartta enemmän. Mutta se vaatii tosiaan sitten sitä habaa. Ja näyttäähän nuo iivanan rannarit melko napakasti lähtevän.

edit...kun nyt tarkistin koosteesta niin aika normaali otehan tuolla Humlilla näyttää olevan ainakin tuossa maalissaan. Eli ei kyllä minun mielestäni pidä mitenkään erityisesti mailasta kiinni.

K.O maalissa ei tulekkaan tuo huomaamani ote esille, tulin vaan tässä samalla asia mieleen. En nyt äkkiseltään löytänyt klippiä missä asia tulisi hyvin esille. Ei ainakaan kauden maaleja ole "sivalluksella" tullut. Mutta monesti juuri pakin jaloista laukaistessa tuntuu kädet olevan hyvinkin yhdessä.

And77:lta hyvä selitys asiasta ja voi tosiaan olla juurikin tuo kyseessä että veto lähtee vaan "niiltä sijoilta missä kädet on" ja olen itse tulkinnut että siirtää alempaa kättä tuppea kohti.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huml on periaatteessa parempi maalintekijä kuin syöttäjä, mutta silti pelaa aina kuin pelinrakentaja ja säästelee kuteja. Potentiaalia olisi roolituksen kautta enempäänkin.

Tämä on aika monienkin pelinrakentajaksi luokiteltavien pelaajien kohdalla muuten totta. Esimerkiksi Viuhkola on hyvinkin aliarvostettu maalintekotaitojensa puolesta. Runkosarjassa joukkueen toiseksi tehokkain maalintekijä Kepun jälkeen. 45 laukausta, 6 maalia.

Toki tilastoa hieman vääristää se, että Piku yleensä ampuu vain erittäin hyvistä paikoista. Mutta vertauksena Donskoi on tehnyt 175 kudilla vain 11 maalia, eikä Jonekaan ihan pilipalipaikoista yleensä ammu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toki tilastoa hieman vääristää se, että Piku yleensä ampuu vain erittäin hyvistä paikoista.
Tämä toki saattaa johtua siitä, ettei se Pikun laukaus itsessään ole mitenkään erityisen hyvä. Joku vääräleuka voisi sanoa jopa huonoksi. Paljonhan Viuhkola on tehnyt urallaan sellaisia maaleja, että esim. ylivoimalla on lapioinut siitä maalivahdista katsottuna vasemmalta puolelta sen irtokiekon tyhjään maaliin. Siinä nyt varsinaisesti kummallista laukausta tarvitse edes tehdä että saa sen kiekon sinne maaliin.

Mitä Humliin tulee, niin voisi kyllä käyttää rannariaan enemmän. Nyt on kyllä parissa pelissä ampunutkin jonkin verran ja siitä palkintona lauantaisen ottelun voittomaali upealla laukausella. Näitä vaan lisää.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki tilastoa hieman vääristää se, että Piku yleensä ampuu vain erittäin hyvistä paikoista.
Viuhkola ei kyllä tosiaankaan lauo jos ei ole "pakko" eli edessä on puoli maalia tyhjänä eikä lähistöllä ole ketään kelle syöttääkään vielä varmempaan paikkaan. En ole varmaan ikinä nähnyt vielä Viuhkolan laukovan sellaista peruslaukausta, mitä peleissä tulee monta kymmentä per matsi. Veikkaisin että Viuhkola ei ole urallaan kovin montaa maalia tehnyt ns. ringetteviivan takaa, varsinkaan jos ottelun loppuhetkillä tyhjiin tehtyjä ei lasketa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös