Italian Serie A

  • 14 538
  • 113

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mestarien liigassa 3/4 Italialaisjoukkuetta jatkopeleihin, Milan jatkaa Eurooppa-liigassa. Napoli, Inter ja Lazio kolmikosta Inter vaikuttaisi olevan parhaassa tikissä, Napolin voisi nostaa jokerikortiksi tuleviin peleihin, Laziolla on näistä kolmesta eniten petrattavaa. Milan pelasi tehottomasti ja pari lisäpistettä oli täysin otettavissa tehokkaammalla viimeistelyllä, saa nähdä onko enää motivaatiota Eurooppa-liigan mittelöihin.
Tänä vuonna lohkiykkösissä ei helppoja rasteja ole luvassa. Laziolla ei taida millään riittää ketään vastaan, Napolilla ja Interillä arpa ratkaisee paljon. Napoli voi periaatteessa yllättää kenet tahansa yhdessä parissa, mutta kapeahko materiaali ja Mazzarri ei ennusta kovin pitkää kevättä. Inter kaiken mennessä nappiin voi olla taas mukana kisaamassa voitosta, mutta aivan hyvin matka saattaa tyssätä jo neljännesvälierissä.

Tällä hetkellä ei mielestäni ole yhtään selkeää ennakkosuosikkia olemassa, vaan kärki on enemmän tai vähemmän tasainen. Bayern, Real Madrid tai City eivät ole mitenkään voittamattomilta vaikuttaneet. Sopivalla arpaonnella Real Sociedad voisi olla musta hevonen ja Dortmund eteni ykkösenä kovasta lohkosta jatkoon. Barcaan en usko ja Arsenalkaan ei taida ihan riittää. Ilman loukkaantumisia ja pienellä onnella Inter kuuluu ilman muuta potentiaalisiin haastajiin.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
3 peliä nyt ”DDR” toiminut Roman managerina, kaikki pelit bottom-4 jengejä vastaan tosin, joten nämä arviot on nyt vielä aika varauksella.

Pelitapa luonnollisesti aivan älyttömän paljon hyökkäävämpi, aluksi vaikutti jopa ihan sekopäiseltä touhulta, nyt vähän enemmän järkeä, mutta edelleen todella hyökkäysvoittoista, nopeaa jalkapalloa. Puolustuspäähän ei todellakaan yhtä vakuuttavaa kuin Mourinhon aikana, vaikkakin edelleen maalit tulee pitkälti samojen yksilöiden virheistä, ei niinkään pelitavan vuoksi. Iso muutos on myös ajanpeluussa, nyt ei käytännössä ikinä jäädä pyörimään kentän pintaan ja tulla piirittämään tuomaria joka tilanteen jälkeen, vaan oikeastaan tilanteesta huolimatta jatketaan pelaamista ihan normaalisti.

Hieman kauhulla odotan pelejä kovempia vastustajia vastaan, mutta luonnollisesti 3/3 voittoa, vaikkakin peräpään porukoita vastaan on silti parempi kuin 0/3. Koko pelitapa täysin uusiksi, valtavat puutokset pakistossa ja joukkueessa monta vapaamatkustajaa, kyllä tällä sopalla olisi voinut paljon pahempaakin jälkeä tulla. Tässä kuussa Europa-liigan pelit ja tulevan viikonlopun peli Interiä vastaan antavat varmasti hyvän kuvan missä mennään.

Ennen pelejä pelaajaesittelyt kertovat myös paljon fanien mielipiteistä tällä hetkellä, Lukaku, Dybala, Bove ja DDR saavat omalla kohdallaan raikuvat aploodit, muiden kohdalla kuuluu vahvasti vihellyksiä ja helppo näistä olla samaa mieltä. Nyt De Rossin kanssa vapaamatkustajat ovat myös alkaneet pelaamaan, onko kyseessä ”kuherruskuukausi” vai pysyvä muutos, sitä jäädään vielä odottamaan.

DDR oli kyllä siinä mielessä omistajilta fiksu veto, että ketä tahansa muu olisi tullut Mourinhon tilalle, olisi vastaanotto ollut aivan varmasti erittäin vihamielinen ja stadion pikavauhtia tyhjentynyt. De Rossin asema on kuitenkin todella vahva seuran ja fanien joukossa, joten mitään vihaa ei tästä muutoksesta häneen ole kohdistunut, vaan nimenomaan suureen osaan pelaajista.

Katsotaan loppukuusta taas miltä näyttää, juuri nyt tunne on positiivisesti yllättynyt.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Noniin, Helmikuu on taputeltu ja ollaan siirrytty jo vähän Maaliskuun puolelle ja hyvältähän se näyttää. Ainoa tappio De Rossilla Interiä vastaan, joka tuokin oli ihan kelpo peli kyllä ja vastus vaan yksinkertaisesti tällä hetkellä ihan Euroopan parhaimmistoa niin ei ihan hirveästi harmita.

Pelit ovat todella viihdyttäviä, etenkin ilahduttanut, että näitä sarjataulukon pohjalla olevia jengejä vastaan vieraissakin painetaan ihan täysillä päälle, eikä vaan haeta 0-1 voittoa. Puolustuspäässä on edelleen vähän hakemista välillä, varsinkin keskitykset boxiin tuntuvat haavoittavan turhan helposti, mutta tehtyjä maaleja on tähän asti ollut aina riittävästi.

Feyenoordia vastaan meni tiukalle, mutta niin vaan 3 kertaa peräkkäin ja jo neljättä kertaa jos haetaan vielä 2015 mukaan, kaatuu jo ihan todellisen vastakkainasettelun asemassa oleva seura jälleen Roman käsittelyssä. Kyllä oli hankala peli katsoa, ihan hirveä jännitys, mutta lopulta niin valtava helpotus.

Brighton arvonnasta, itselle se 3. Pahim mahdollinen Liverpoolin ja Leverkusenin jälkeen mahdollisista, loukeista huolimatta aika tasaiset lähtöasetelmat, ennakkoon vitutus siitä, että aloitetaan kotona ja ratkaisu vieraissa. No mitäs sitten kävikään! Eilinen peli oli varmaan kauden parhaita, ihan helvetin hienoa tekemistä jokaiselta, 4-0 johdossa viikon päästä, ei saa ikinä keulia, mutta seuraava kierros on ”kohtalaisen” lähellä. Huh huh!

Kotimaassa kisa top-4 sijoituksille (Ja Italian saadessa mahdollinen 5. Champions liigan paikka top-5 sijoituksille) käy kuumana, mukana As Roma, Bologna, Atalanta ja perästä vielä hiljalleen piristynyt Napoli. Vielä jokaista vastaan pelataan, joten sanomattakin selvää, että mikään ei ole mahdotonta. Champions liiga toisi luonnollisesti ihan valtavat helpotukset taloudellisesti ja onkin elintärkeä pitää mielessä, vaikka Europa-liigassa kulkisikin, pitää ensisijainen tavoite olla tuo top-4 Serie A:ssa.

Nostetaan vielä loppuun joukkueen käsittämätön muutos terveystilanteessa. Abraham on ainoa toipilas jäljellä ja hänenkin paluuta jo pidetään aika pian tapahtuvana. Ihan uskomaton tilanne, kun on tottunut siihen, että aina on puolet avauksesta lasareetissa. En tiedä onko silkkaa tuuria, vai onko De Rossin kaverit parempia pitämään pelaajat ehjänä pelien ulkopuolella, mutta toivottavasti jatketaan samalla tavalla. Kyllähän tämä joukkue on paperillakin ihan oikeasti hyvä kaikkien ollessa käytössä ja kestää vertailua ihan koviinkin seuroihin.

Ennen maajoukkuetaukoa parit pelit vielä ja sen jälkeen odottaakin aika rutistus ja loppukiri. Kävi tällä kaudella lopulta miten kävi, itse tarjoaisin De Rossille jatkosopimuksen jo nyt. On mielestäni andainnut mahdollisuuden kokonaiseen kauteen kun pääsee alusta asti toteuttamaan omaa visiotaan.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Katsoin tuon Inter-pelin(kin) ja homma tuntui olevan aika hyvin hallussa mutta ote herpaantui heti toisen puoliajan jälkeen. Maali joka merkittiin omaksi maaliksi (oisko ollut tasoitus) oli enemmänkin huonoa tuuria ja homma lähti sivuraitelleen, toki senkin jälkeen oli jokunen tilanne. Hyvältähän Roman peli näyttää ja kannattajat syttyvät hyvien tulosten myötä entistä enemmän joukkueen taakse.

Kyllä tuossa kova vääntö saadaan aikaiseksi 4.sijasta Napolin ja Roman (mahdollisesti myös Milanin) kesken. Inter voidaan julistaa tämän kauden mestariksi.
Hieman pelonsekaisin tuntein siitä että montako sarjan tähteä siirtyy kesällä rahakkaimpiin liigoihin.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Edellisestä kerrasta ei suurempia muutoksia, Juvella vaikea jakso menossa ja tullut vähän alas 4/5 sijan taistossa pitkälti kuitenkin samat 3, eli Bologna, Roma ja Atalanta. Napoli ei lopulta piristinyt tarpeeksi ja on kyllä aika varmasti ulkona. Äkkiä silti tilanteet voi taas vaihtua kuukaudessa.

Roman pelejä ollut ilo katsoa. Derbyvoitto parin vuoden jälkeen ja vierasvoitto Milanista hienon pelin jälkeen. Etenkin puolustamiseen eilisen jäljiltä todella tyytyväinen, jokunen paikka siellä tuli ja hallinta toki kotijoukkueella, mutta näin se tietysti on aina Milanossa. Sen sijaan riittävästi paikkoja myös Romalle tehdä ainakin se yksi, jopa enemmän. Kaikki on auki vielä, mutta oli kyllä mainio esitys.

Muutenkin DDR aika jatkaa kyllä vahvan + merkkisenä. Ainut varsinainen tappio Interille, joka tällä kaudella ollut aivan omaa luokkaansa. Brightonin peli toki myös, mutta tuossa nyt oli 4 maalia löysää niin pelin kuva oli hyvin erilainen toki normaaliin verrattuna.

Roman pääasiallinen fokus on oltava tuossa todenäköisesti Top-5 sijoituksessa, Champions liigaan on aivan pakko päästä, varsinkin taloudellisesti tärkeä. Selvästi Europa-liigan menestyskin maistuu, ei ollut joukkueella mitään ”hyvänolontunnetta” jäänyt Derbyn jälkeen vaan kuten DDR kertoi jo ennen peliä, iloisia kasvoja harjoituksissa, mutta kaikki keskittyminen oli heti Milanossa.

Seria A ja viimeiset 7 kierrosta. Nyt viikonloppuna tärkeä 3 pistettä pitäisi hakea Udineselta, sitten onkin kovia pelejä putkeen ja paljon. Tärkeimpinä Bologna ja Atalanta, mutta myös Napoli ja Juventus näiden välissä. Puhumattakaan jos tästä kammetaan seuraavalle kierrokselle Europa-liigassa niin sinne vielä pari Leverkusen-peliä mahdollisesti. Kunnialla pitäisi selvitä, Bologna ja Atalanta pelit molemmat voittamalla olisi top-5 sijoitus varmaan jo aika hyvin takataskussa. Juventuksen heikko vire pitäisi myös pystyä hyödyntämään ja nappaamaan 3 pistettä kotona. Kauden päättävät 2 kierrosta Genoaa ja Empolia vastaan toivottavasti ollaan siinä tilanteessa, että sijoitus CL paikoille omissa käsissä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Roman pelejä ollut ilo katsoa. Derbyvoitto parin vuoden jälkeen ja vierasvoitto Milanista hienon pelin jälkeen. Etenkin puolustamiseen eilisen jäljiltä todella tyytyväinen, jokunen paikka siellä tuli ja hallinta toki kotijoukkueella, mutta näin se tietysti on aina Milanossa. Sen sijaan riittävästi paikkoja myös Romalle tehdä ainakin se yksi, jopa enemmän. Kaikki on auki vielä, mutta oli kyllä mainio esitys.

Muutenkin DDR aika jatkaa kyllä vahvan + merkkisenä. Ainut varsinainen tappio Interille, joka tällä kaudella ollut aivan omaa luokkaansa. Brightonin peli toki myös, mutta tuossa nyt oli 4 maalia löysää niin pelin kuva oli hyvin erilainen toki normaaliin verrattuna.
Itse olen muutamia DDR-ajan (hehe) Roma matseja katsellut ja kyllä siinä näkyy sellainen mukava pelirohkeus ja peli-ilo, mikä nyt ei mitenkään harvinaista ole kun joukkueen edellinen valmentaja on ollut Mourinho.

Pelaajatasolla Spinazzola on minusta edelleen todella hyvä ja vähän ihmettelen, että ei kuitenkaan ole siirtynyt isompaan seuraan. Aika usein Spinazzola ohituksissaan onnistuu vaikka puolustajalle tuskin tulee yllätyksenä, mitä mies yrittää. Jopa Lukakua on pakko kehua vaikka siinä pelaamisessa on oma rajallisuutensa, niin tekee todella hyvin joukkueen eteen työtä varsin raskaassa target-roolissa ja enemmän rakentaa paikkoja muille kuin hakeutuu niihin itse.

Dybala on tietty Dybala, tuollaisen futarin peliä on aina ilo katsoa. Ehkä se hyökkäys vielä yhtä nimeä kaipaisi, El Shaarawylla ei minusta ihan riitä.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Onhan tuo Juventuksen täysi sulaminen ollut aikamoinen yllätys monelle, esimerkiksi Chiesa ollut useammassa ottelussa se joukkueen heikoin lenkki vaikka profiililtaan täysin päinvastainen pelaaja. Roman peliä ollut ilo katsella, Lukaku tekee tosiaan paljon hyviä asioita mutta tehottomuus ja kliinisyys (yllätys yllätys) se heikoin osa-alue. Noiden Italialaisten pelaajien nihkeys lähteä ulkomaille rahan vuoksi on hieno ja arvostettava asia, kulttuuri juttuja. Toki on Cannavaro ja kumppanit.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Motta on kyllä upeaa työtä tehnyt Bolognassa, ja Mestarien liigan paikka on haarukassa. Hauska olisi kyllä nähdä hänet ensi kaudella Bolognan kanssa Mestarien liigassa, mutta taitaa Juve napata kesällä. Ainakin näin raportit vahvasti väittävät. Taktisesti Mottaa on verrattu mm. Bielsaan, joskin hieman maltillisemmin maustein. Juventus kyllä kaipaisi uudistumista manageripuolella. Hankala nähdä, että suurta menestystä tulisi Allegrin alaisuudessa jatkossakaan.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Motta on kyllä upeaa työtä tehnyt Bolognassa, ja Mestarien liigan paikka on haarukassa. Hauska olisi kyllä nähdä hänet ensi kaudella Bolognan kanssa Mestarien liigassa, mutta taitaa Juve napata kesällä. Ainakin näin raportit vahvasti väittävät. Taktisesti Mottaa on verrattu mm. Bielsaan, joskin hieman maltillisemmin maustein. Juventus kyllä kaipaisi uudistumista manageripuolella. Hankala nähdä, että suurta menestystä tulisi Allegrin alaisuudessa jatkossakaan.
Joo ei Allegri ole mitenkään vakuttavaa työtä tehnyt, huomattavasti hyökkäävämpi pelityyli sopisi paremmin tuolle rosterille. Bolognan pelejä en ole juurikaan nähnyt mutta ilmeisen hyvin valmennettu ryhmä samoin kuin esimerkiksi Atalanta. Tuota jälkimmäistä on oikeasti mukava katsella, pelitapa toimii, lisäksi sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Ihmettelen jos Carnesecchi, Scalvini, De Ketelaere ja kumppanit eivät herätä mielenkiintoa muissa seuroissa.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri

Täytyy myös muistaa että Kamada tuli ilmaissiirrolla Lazioon eikä ole kovinkaan tärkeä palanen joukkueessa. Ikää kumminkin jo 27 vuotta. Ei Italialaisseuroilla ole järkevää lähteä noihin valioliigan sadan miljoonan siirtoihin, mieluummin hommata edullisesti talentteja ja myydä isoilla voitoilla rahaliigoihin. Junnu tuotanto kumminkin hyvällä tasolla ja valtaosa Italialaisista pelaajista pysyy kotimaassaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Eilen taisi ratketa, että 5 paikkaa UCL ensi kaudella Serie A. Hieno juttu. Mahdollisuushan on jopa 6 paikkaan parhaassa tapauksessa, koska Roman ja Atalantan sijoitukset sarjassa auki ja molemmilla mahdollisuus toki voittaa vielä Europa-liiga vaikka sijoittuisi kuudenneksi ja näin olisi yhtäkkiä 6 jengiä. Olisihan tuo aikamoista, mahtaako UEFA olla edes suunnitellut moista?
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Eilen taisi ratketa, että 5 paikkaa UCL ensi kaudella Serie A. Hieno juttu. Mahdollisuushan on jopa 6 paikkaan parhaassa tapauksessa, koska Roman ja Atalantan sijoitukset sarjassa auki ja molemmilla mahdollisuus toki voittaa vielä Europa-liiga vaikka sijoittuisi kuudenneksi ja näin olisi yhtäkkiä 6 jengiä. Olisihan tuo aikamoista, mahtaako UEFA olla edes suunnitellut moista?

Englanti sukeltaa, koska siellä pyörii mukana sellaisia seuroja kuin ManU ja PIF ( Saudi omisteinen seura joka ei tietenkään ole Saudi valtion omistama muovinen seura, koska rahoitus on vain tehty Saudien kautta ja se ei tietenkään pidä paikkaansa, koska se on väärin sanoa julkisesti näin Newcastle nimeltään). Saudit eivät kyllä ole vielä sillä tasolla, että pääsisivät dominoimaan Saudien mittareilla urheilu pesun kanssa... Saudien urheilu tosin on hieman erilaista, mutta heidän tapansa on kyllä osattava ottaa huomioon. Newcastle kuitenkin on se seura jonka ovat ostaneet itselleen ja heidän leikkikalua ei saa julkisesti kritisoida kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös