Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 385 471
  • 4 047

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No jos nämä ovat esimerkiksi niitä kreikkalaisia niin lienevät tottuneita jämäkköihin otteisiin raja-alueilla.
Kuvaisiko noita sitten termi "yks'silmänen helleeni", eli kyklooppi.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Emme me Suomessa mahda sille mitään, että Venäjä laittaa sieltä porukkaa Suomeen aivan kuinka paljon haluaa. Vaikka sieltä tulisi kevääseen mennessä miljoona turvapaikan hakijaa, niin meidän on vain otettava ne vastaan. Voitaisiin muuten majoittaa kaikki Honkasalon luokse.

Voimme olla myös varmoja siitä, että sieltä tulee joukossa Venäjän kouluttamia kätyreitä, eikä meillä näitä saada eroteltua joukosta. Kun tämä porukka saadaan Suomeen, niin nopeasti he myös ovat ns. maan alla. Rikollisia ja ehkä sotarikollisia on varmasti myös joukossa.

Suomen pitäisi nyt säilöä kaikki ja turvapaikkoja ei myönnetä nopean käsittelyn jälkeen, eikä uusintahakemuksia oteta edes vastaan. Tämän jälkeen lennätetään hakijat pois Suomesta lähtömaihinsa. Tarvittaessa irroittaudumme sopmuksista ja tehdään pikaisesti uusia lakeja. Lähtökohtaisesti huono asia toimia näin, mutta Putin pystyy halutessaan hajottamaan yhteiskuntamme rakenteet toiminnallaan laittamatta yhtään ohjusta Suomeen. Jo nyt meille on syntynyt kaksi leiriä, huomattavasti suurempi vaatii rajuja toimia ja tämä ryhmä tulee vain kasvamaan. Jos ja kun Helsingin keskustassa pyörii kesällä 30 tuhatta uutta "pakolaista" Kelan avustamina muotivaatteissaan, niinen ylläty yhtään ensimmäisistä levottomuuksista ja yhteenotoista. Tätä Putin haluaa.

Valitettavasti rasismi tulee myös kasvamaan aivan uudelle tasolle ja se on oikeiden turvapaikkaa hakevien kannalta surkein asia. Myönnän itse jo kokevani tiettyjä ryhmiä kohtaan kasvavaa epäluuloa ja ne ryhmät löytyvät noista kuvista Suomen rajoilla nyt. Eivät todellakaan näytä pakolaisilta.
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Jyske takorautainen
Viestistä on annettu rikepiste.
Ei vittu, Oulun Heikinharjuun asettuneet ukrainalaiset joutuvat lähtemään pikavauhtia Kemijärvelle jotta wagneriryysyt pääsevät asumaan Ouluun. Voi vittu mitä hommaa taas.
 

Seuraava sankari kertomassa mielipiteensä.
Jotkut elävät vieläkin harhakuvitelmissa. Tuollaisia lausuntoja antavia voisi epäillä Venäjän kätyreiksi, että saadaan suomalaiset hyväksymään vaikka 100 000 saapujan auttaminen. Voisi tuokin valtuutettu puhua eläkeläisten ja opiskelijoiden puolesta mieluummin kuin Venäjän kuljettamien "pakolaisten" puolesta.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK

Seuraava sankari kertomassa mielipiteensä.

Tämä tekee virkansa puolesta tämän ja onkin hassussa mielessä oikeassa. Periaatteessa joo näin mutta kun tilanne on tämä niin olisi ollut hiljaa mielummin kun antaa tällaisia lausuntoja.

Ainoa vaihtoehto on että koko itäraja kiinni.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huikeeta kun naapurissa on terrosristivaltio, joka hyökkää naapurimaihinsa, tappaa, ryöstää ja raiskaa ja siinä sivussa terrorisoi muita naapurimaita erilaisilla operaatioilla ja meillä vain harmitellaan, että voi voi, ei voi tehdä mitään.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pitäisi sitten pistää kaikki virkamiehet/poliitikot vaihtoon. Oikeusvaltion puolesta on puhunut Valtonen, Tuppurainen, Andersson, Orpo. Kuten monet asiantuntijat.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Eiköhän koko raja laiteta tämän viikonlopun jälkeen kokonaan kiinni. Venäjä on ilmoittanut käyvänsä sotaa koko länttä vastaan, joten miksi meidän pitäisi pitää raja auki.

Tämä on kyllä itseäni askarruttava asia. Venäjä on tosiaan ilmoittanut olevansa sodassa meitä vastaan, niin en voi ymmärtää miten Suomi voi ottaa sieltä vastaan ihmisiä joiden taustoista me emme tiedä yhtään mitään. Kyllä tälläinen leväperäisyys omaa kansallista turvallisuutta kohtaan saa harkitsemaan reservistä eroamista. Jos me tosiaan olemme tältä osin luopuneet itsenäisyydestämme ja ehdottomasta oikeudesta kansalliseen turvallisuuteemme näitä sopimuksia solmiessa, niin kaikki ne syyt romahtaa joiden vuoksi tämän maan takia taistelisin ja kuolisin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä se tiedetään, mutta oikeus anoa turvapaikkaa on ehdoton ja ajaa kaiken edelle, ja täten en näe miten Suomen kansainvälisten velvotteiden ja sopimusten puitteissa voisimme jättää Putinin turvapaikkahakemuksen käsittelemättä, etenkin jos hän tulee ilman papereita ja valehtelee nimensä ja ikänsä
Jos nyt jatketaan hassuttelua, niin viranomaisilla on oikeus tehdä tulkintoja. Todistaminen kuuluu tuomioistuimille.

Jos Putin ei plastikakirurgian avulla muuta ulkonäköään vaikkapa afrikkalaisnaiseksi, niin hänet tunnistetaan jossain vaiheessa (todennäköisesti heti rajalla), ja otetaan kiinni. Riittää, että on "syytä epäillä". Ei epäilty missään asioissa vapaudu, vaikka hänellä ei olisi papereita ja valehtelee nimensä. Pankkiryöstäjäkin voidaan ottaa kiinni ihan tuntomerkkien perusteella. Esitutkinnasa selvitetään henkilöllisyys kaiken saatavilla olevan tiedon mukaan ja lopullinen näyttötaakka on syyttäjällä.

Eli rajalle ilmestyvä turvapaikkaa hakeva Putin otetaan kiinni, lähetetään Haagin vaikka kuinka väittäisi olevansa Mohammed Syyriasta. Siellä sitten tuomioistuimen virkamiehet selvittävät henkilöllisyyden.

Kaikki Suomessa rikoksesta epäillyt ja/tai kansainvälisesti etsintäkuulutetut otetaan kiinni heti, kun epäilys syntyy. Turvapaikkaprosessilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Turvapaikkaprosessi ja rikosprosessi eivät sulje toisiaan pois. Molemmat voivat jopa käynnistyä rinnakkain. Jos kansainvälisesti etsintäkuulutettu halutaan syytteeseen turvalliseen maahan - kuten Hollantiin - hänet voidaan lähettää sinne, vaikka Suomessa turvapaikkaprosessi olisi kesken. En tiedä voisiko Haagissa syytetty turvapaikanhakija palata Suomeen, jos saa vapauttavan päätöksen Haagissa, mutta Putinin kohdalla sitä ei liene syytä pelätä...

Eli sisäministeri antoi kuin antoikin virheellisen esimerkin A-studiossa...
 

Jass0

Jäsen
Koko Asylun sana on yhtä tyhjän kanssa, jos kolmannen maan kansalainen tulee Venäjän rajalle sitä huutamaan. Huutaja on voinut kulkea lähtömaasta lähdön jälkeen monen eri rajan yli ilman vainoa ja vaaraa, mutta kun vastassa on Suomen raja, niin sitten tämä Asylum saa vasta merkityksen.
Uutisissa kerrottu, että tulijoita on Jemenistäkin. Katsoin karttaa, että missä tälläinen Jemen on.
Siinä on ylitetty vähintään kuuden maan rajat ennen kuin on päästy tänne meidän iloksi.

Jotkut elävät vieläkin harhakuvitelmissa. Tuollaisia lausuntoja antavia voisi epäillä Venäjän kätyreiksi, että saadaan suomalaiset hyväksymään vaikka 100 000 saapujan auttaminen. Voisi tuokin valtuutettu puhua eläkeläisten ja opiskelijoiden puolesta mieluummin kuin Venäjän kuljettamien "pakolaisten" puolesta.
Ptikästä aikaa kirjauduin entiseen Twitteriin, mikä X nykyään onkaan ja siellä näitä "venäjän kätyreitä" tai mitä pöpejä onkaan riittää edelleenkin vaatimassa, että meidän on otettava jokainen tänne haluava, koska ihmisoikeudet, hädässä olevia pitää auttaa ja muut väsyneet itkut. Uskomatonta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmanin mukaan oikeus hakea turvapaikkaa on Suomen oikeusjärjestykselle ja EU-oikeudelle keskeisiä periaatteita. Jos aitoa ja tehokasta turvapaikkamenettelyä ei ole, on hänen mukaansa ilmeinen vaara, että ehdotonta palautuskieltoa ja joukkokarkotuskieltoa loukataan.

Kirjoitin itärajan tapahtumien alkuvaiheessa ettei suomalainen yhteiskunta ole valmis kestämään sellaista painetta, mitä Venäjä antaa. Kun meidän vastaus pitäisi olla yhdessä raja tarvittaessa kiinni oman turvallisuutemme takia, tämä väki on huolissaan vain siitä, että raja pidetään auki aitoa turvapaikkamenettelyä varten.

Stenmanilaisuus lisää Suomessakin tiukkaa suhtautumista ja kun hänenlaisensa liberaalit politikoivat ihmisoikeuksilla Venäjän hyökätessä hybriditoimin, Hollannin tapainen muutos Suomen voimasuhteissa on sekin mahdollinen. Ja pitkälti vain siksi, että osa liberaaleista on Venäjän hybridihyökkäyksen suhteen reaalipolitiikasta vieraantuneita. Sanon tämän näin, koska teksti perustuu hallituksen ja poliisin kertomiin ja ilmeisesti tiedustelun saamiin uhkakuviin tässä ja nyt. Venäjä on valmis erityistoimiin.

Tämä on hieman huono päivä Suomen turvallisuudelle ja pelkään, että se on sitä myös Suomen yhtenäisyydelle. Ihmiset saavat tarpeekseen typeristä lausunnoista kokiessaan, että Venäjän uhkaan on vastattava raja tarvittaessa sulkemalla kokonaan.

Hallitus on kuitenkin toiminut varsin hyvin, samoin pääoppositiopuolue. Ehkä meidän tie voi mennä niinkin, että valitusta tulee väärin hoidetuista turvapaikkatoimista, mutta asioita viedään silti eteenpäin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei vittu, Oulun Heikinharjuun asettuneet ukrainalaiset joutuvat lähtemään pikavauhtia Kemijärvelle jotta wagneriryysyt pääsevät asumaan Ouluun. Voi vittu mitä hommaa taas.
Onko tälle jotain lähdettä? Kuulostaa uskomattomalta.
 
Niimpä. Kaikki eroon ja kansalaiset tilalle. Ei olisi yhtään sotaa tai taloudellista ongelmaa.
onko itselläsi mitään tulijoiden rajaa, jolloin haluaisit stopin tilanteelle? 50 000 vuodessa? 100 000? Miljoona? Vai saako tulla vaikka miljoonia ja haluaisit ottaa kaikki vastaan? Tai jos tulee vaikka 50 000 vuodessa useamman vuoden ajan.. kaikki vieläkin ok? Kustannukset vain 5 miljardia euroa vuodessa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei se minun vika ole, että tälläisiä oikeusvaltioperiaatteita on.
Ei olekaan, mutta ei Suomen tarvitsisi piiloutua oikeusvaltioperiaatteiden taakse silloin, kun tilanne on selkeästi Venäjän toimesta järjestetty, ja sitä suorastaan odotetaan siellä toiminnan jatkumisen kannalta.

Tänään pitäisi antaa Venäjälle viesti, että turha junailla rajoille enää ketään, kun emme ota ihmisiä itärajalta vastaan. Se olisi todennäköisesti ainut tapa saada ihmisten rajalle järjestäminen loppumaan, kun sekä tulijat että Venäjä huomaavat muutamassa päivässä, ettei Suomi ole tämän hybridi-asian edessä niin heikko kun kuvittelivat.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Muistaako joku, onko yksittäisenä päivänä mennyt satku rikki? Eilen oli jo aika lähellä

"Torstain aikana Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikkojen kautta Suomeen saapui 92 ihmistä, joista ainakin suurin osa on turvapaikanhakijoita."
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ei olekaan, mutta ei Suomen tarvitsisi piiloutua oikeusvaltioperiaatteiden taakse silloin, kun tilanne on selkeästi Venäjän toimesta järjestetty, ja sitä suorastaan odotetaan siellä toiminnan jatkumisen kannalta.

Tänään pitäisi antaa Venäjälle viesti, että turha junailla rajoille enää ketään, kun emme ota ihmisiä itärajalta vastaan.
Nii.

Kalliiksi sekin käy, jos heitä kuskaillaan itärajalta vaikka Helsinki-Vantaan lentokentälle.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rasistisesta viestistä on annettu pelikieltoa!
Ei vittu, Oulun Heikinharjuun asettuneet ukrainalaiset joutuvat lähtemään pikavauhtia Kemijärvelle jotta wagneriryysyt pääsevät asumaan Ouluun. Voi vittu mitä hommaa taas.

Ei yllätä, ei näitä Lähi-Idän ja Somalian nuoria miehiä voi Kemijärvelle pistää. Oulussahan on ollut näitä seksuaalirikoksia paljon, niin sopeutuvat joukkoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nii.

Kalliiksi sekin käy, jos heitä kuskaillaan itärajalta vaikka Helsinki-Vantaan lentokentälle.
Ei Suomen tarvitse venäjän puolelta ihmisiä mihinkään kuskailla, eikä sinne puolelle saa edes mennä. Suomi ei sille mitään voi, jos/kun venäjä kohtelee ihmisiä huonosti ja tapahtuu sellasta, jota ei ikinä saisi eikä pitäisi. Rajan tälle puolelle ei pidä ottaa nyt sieltä ketään, mutta Suomi tulee tarvitsemaan apua rajalle, se on selvä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös