Iron Maiden 06.07.2005 Hartwall-Areena

  • 26 158
  • 220

Filosofem

Jäsen
Mastodon oli kohtalaisen tylsää paskaa. Ei napannut sitten ollenkaan. Mikäköhän siinä on, ettei Iron Maidenin lämmittäjäksi saada koskaan edes jokseenkin menevää bändiä?

Mutta Iron Maiden hoiti täysin odotetusti homman kotiin ja tyylillä. Kahdella aiemmalla Areenan keikalla [EDIT: siis aiempien vuosien kahdella viime keikalla] olin firman puolesta katsomopaikoilla, joissa tuolloin oli kieltämättä yllättävän kova meno, mutta tällä kertaa hankin kenttäpiletin. Mielestäni yleisö on jopa hampaaton Iron Maidenin edessä, tämä kommentti annettu keskeltä yleisöä noin pari metriä turva-aidoista. Ensiksi se, että Iron Maiden ns. kokoperheen hevibändinä toi esiin meikäläiselle ensimmäistä kertaa asian huonon puolen: Kenttäyleisössä etujoukoissa oli yllättävän paljon pikku tenavia (tosin muutenkin yleisö omalla paikallani tuntui todella nuorelta). Ei siis riehumisia luvassa, noin pienet eivät pysty mitenkään vastaamaan pieniinkään tönimisiin. Puhumattakaan edes minkäänasteisesta pitistä. Saatana, paukuttiko kukaan päätään? Ei ainakaan mun lähellä. Yleisö ei siis riehunut, vaan keskittyi täysin katsomaan show'ta ja nostelemaan käsiään. En valita tätä käyttäytymistä, vaan lähinnä sitä ihmettelen, sillä kuvittelin, että jäällä olisi ollut yleisön osalta enemmän tai vähemmän kontrolloimatonta meininkiä. Vai olinko vain väärässä paikassa?

Lopuksi yhdyn vielä kehuihin Brucesta. Mies on aivan ilmiömäinen ja kovakuntoinen showmies, joka jaksaa ja ennen kaikkea nauttii duunistaan. Kumarran.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Olen myyty nainen. Uneksin jo Brucen loikista kuumissa päiväunissani.

Itse en ole ollut koskaan mikään ehdoton Maiden fani, mutta isännän seuraksi lähdin ja sydämeni jäi tuolle tielle. Huoh... aivan huikea konsertti, suorastaan housuja kosteuttava.

Onneksi Alice Cooperin konserttiin on enää vajaa kuukausi.
 

Cube

Jäsen
sivurauta kirjoitti:
Mastodon oli ihan sillein suht OK:n kuuloista, mutta... jotain siitä uupui. Kappaleet olivat pitkälti samanlaisia ja jotenkin raskaasti junnasivat paikallaan.
Hmm. En tiedä mitä biisejä Mastodon on soittanut, mutta kuulostaa oudolta tuo, että samanlaista olisivat kappaleet olleet. Bändissä on kuitenkin kolme eri biisintekijää, joista jokaisella on oma tyylinsä ja se myös musiikissa kuuluu. Mielestäni nimenomaan Mastodonin vahvuuksia, niiden lukuisten muiden ohella.

Toisaalta menipähän minullakin hyvän aikaa Leviathanin parissa ennen kuin ymmärsin, että helvetti, eihän tässä missään nimessä olekaan mistään keskinkertaisuudesta kyse - päinvastoin. Mielestäni monilta osin yksi tämän hetken lupaavimmista bändeistä raskaan musiikin maailmassa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vittu mikä keikka, ei jumalauta! Olin itse yläkatsomossa ja Number Of The Beastin aikana koko yläkatsomo rokkasi ihan kybällä, en ole koskaan nähnyt moista Jaffalan konserteissa. Setti oli loistava, tosin olisin toivonut mukaan lisäksi snadisti uudempaakin kamaa eli Somewhere In Timen loistavia biisejä, 7th sonikin toimii vitun hyvin.

Verrattuna Metallican konserttiin Maiden veti niin kovalla asenteella että sukat pois, Metallica vaikutti kylmältä koneelta joka heitti virkamieskeikan kun taas Maiden veti niin sydämellä kun olla ja voi. En usko että mikään bändi tulee koskaan saamaan samaa reaktiota yleisöstä kun Maiden, sen verran uskomaton setti miehillä oli.
 

Cube

Jäsen
Takapassi kirjoitti:
Mukavat iltamat, Mastodon oli juurikin yhtä tylyä menoa kuin Slayeriakin lämpätessä, toki nyt orkesteri oli ehkä maailman epäkiitollisimman asian edessä lämmitellessään hiukan erityylin orkesteria, jonka lämppärinä varmasti Teräsbetonikin olisi uponnut kansaan varmasti paremmin. Rumpali Brann Dailorin työskentelyä oli ilo seurata, eipä ole ainakaan kaavoihin kangistunutta menoa. Minä tykkäsin, vissiin muut sitten ei. Omapa on syynne.

Taito-Ojanen kirjoitti:
Jep, turhaan täällä Mastodonia mollataan, sillä kelpo bändi se on. Voi olla, että bändi on Maiden-humppaan tottuneille vähän liian ärjyä ja polveilevaa omaksuttavaa näin äkkiseltään, mutta itselleni tuo pumppu oli entuudestaan tuttu, ja pidän kyllä. Soundit olivat kyllä hieman puuroiset, mikä on valitettavaa, sillä Mastodinin muhkeaan kitaravallisoundiin voisi melkein nojata.

Brann Dailor veti kyllä aivan onnessaan, ja jätkän soittotyyli on aivan täydellistä Mastodonin kaltaiseen musiikkiin. Fillit lähtevät käskemättä, ja soitannassa on koko ajan tekemisen meininkiä, jämäkkyyttä ja ideaa. Kovasti on mies muuten saanut vaikutteita Dave Lombardolta.
Kiitokset näistä. Hyvä nähdä, että keikalle oli eksynyt muutama Mastodoniakin arvostava Jatkoaikalainen. Sinällään asia on minulle täysin yhdentekevä, mutta tuntuupahan vain siltä, että Mastodonin Sauna-reissu peruuntui ainakin osittain näiden lämppärikeikkojen takia.. Ja sehän vitutti ja vituttaa edelleen. Joten vähän ahdistaa myöskin lukea täältä, että Maiden-muniinpuhaltelijat eivät ole edes osanneet Mastodonttia arvostaa.

No ei, kuten tuossa ylempänä totesin, niin vähän hankala yhtye Mastodon tosiaan mielestäni on siinä mielessä, että se saattaa aluksi kuulostaa lähinnä tasapaksulta runttaukselta (varsinkin, jos soundit eivät ole olleet kohdallaan). Ja varsinkin Brann Dailor on rumpalina sitä tasoa, että kaikkea sitä taitoa ja hienovaraisuutta ei oikein kyennyt rekisteröimäänkään ensimmäisillä kuuntelukerroilla.

Ei muuta kuin Remission soimaan.
 

Filosofem

Jäsen
Cube kirjoitti:
Joten vähän ahdistaa myöskin lukea täältä, että Maiden-muniinpuhaltelijat eivät ole edes osanneet Mastodonttia arvostaa.
Se, että bändi "osaa soittaa" tai bändin jäsenet "ovat teknisesti taitavia" ovat ihan vitun yhdentekeviä seikkoja mulle, jos musiikki ei iski sitten ollenkaan. Ei lisää yhtään arvostusta bändille nuo seikat. Tosin muutenkin vähäänkään progeen kallistuva musiikki on taattu tunnelman tappaja meikäläiselle ja sitä Mastodon taisi ainakin vähän olla. Progea siis, toki tunnelman tappajanakin myös toimi.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
"No matter what happens, these motherfuckers will never, ever win" + Remember Tomorrow & huikea sytkärimeri. Sanattomaksi veti. Enempää Lontoon-jutut eivät jampoissa näkyneet, vaikka varmasti tapahtumat olivat takaraivossa koko päivän. Hieno homma ettei keikkaa peruttu, vaikka eväät siihen varmasti olivat.

Kova oli ttämä torstain setti. Ilmeisesti soundit olivat paljon paremmin kunnossa kuin keskiviikkona, hyvin siis toimi. Aalto kiersi areenaa tuttuun tyyliin ennen keikkaa, ja ihanasti valot sammuivat aivan yllättäen ja Ides of March alkoi ikäänkuin aaltojen keskellä.

Biisilista oli kyllä huikea, ja oli todella kiva ettei sitä stnan Can I play with Madnessia tarvitsekaan joka keikalla kuulla. Siis Prowler, Phantom.., Rue Morgue, Another Life, Drifter.. Huikeita vetoja kaikki. "Tunnetuimmista" parhaat olivat varmaankin Where Eagles Dare ja perkele Revelations! Die with your Boots on on kyllä mukava "lisä" settiin. Sehän soitettiin myös DoD-kiertueella. Wrathchild ja Running Free olivat 'ne' huudatusbiisit, ja meteli oli aika huumaava. Troopereista ja muista klassikoista ei sen enempää, kuin että nostaahan se aina mielialaa kun Bruce huitelee Union Jackin kanssa, punainen ratsupoliisirotsikin oli kyl ihQ.

Dave Murray oli kuitenkin lavan ehdoton kingi. Oli todella suuressa roolissa, ja heitti sopivasti omia juttuja sooloihinsa, joita hän veti selkeästi eniten kitarakolmikosta. Pakkopaitaan puettu Eddie taas ei lavalla kauaa viihtynyt, teknisiä ongelmia? Se Piece of Mind -lavantaakse ilmestynyt aivo-Eddie oli kyllä aikas hieno.

Ainoa selkeä huono juttu oli soittojärjestys: Sanctuary oli...hmmm...surkea lopetus huikealle keikalle. Run to the Hills omalle paikalleen, prkl. Muutenkin encorekolmikko olisi voinut olla parempi. Running Free toimii, mutta Drifter&Sanctuary.. Hmhm. Phantom of the Opera oli ollut selkeää encore-kamaa. Itse biiseistä enjaksa avautua. Joitain helmiä jäi soittamatta/joitain helmiä soitettiin, seonainaniin. Charlotte the Harlot olisi kyllä saanut jäädä settiin koko kierteen ajaksi.

Ja sen kerran kun mulla ei ole rahaa, ne on tehny Suomella oman kiertuepaidan.. Ärrrh! Tai ehkä hyvä, 40e on t-paidasta helvetin suolainen hinta.. Mut-ta, aika once in a lifetime -tilaisuus.

Ps. Jos jäi toviksi kaljoille areenaan, sieltä ei tahtonut päästä ulos jonkun narikkahärdellin takia. Jumalauta, 20min piti odotelle että josko pääsis pois. Ei niin!

Niin, ja huomenna klo 23:45 Iron Maiden@Gothenburg = Yle tv2
Telkkariluvalle vastinetta \,,/ Up the Irons \,,/
 

Cube

Jäsen
Filosofem kirjoitti:
Se, että bändi "osaa soittaa" tai bändin jäsenet "ovat teknisesti taitavia" ovat ihan vitun yhdentekeviä seikkoja mulle, jos musiikki ei iski sitten ollenkaan. Ei lisää yhtään arvostusta bändille nuo seikat. Tosin muutenkin vähäänkään progeen kallistuva musiikki on taattu tunnelman tappaja meikäläiselle ja sitä Mastodon taisi ainakin vähän olla. Progea siis, toki tunnelman tappajanakin myös toimi.
Voin periaatteessa allekirjoittaa tuon tekstin täysin (lukuunottamatta progekohtia). Eipä se silti muuta sitä seikkaa, että Brann Dailorin tasoisen rumpuvirtuoosin työskentelyä on kiva kuunnella ja seurata (tai olisi, jos vain joskus onnistuisin tuon helvetin bändin livenä bongaamaan). Mikään yhtyeen musiikin ydin se ei tästä huolimatta ole.

Progea Mastodon ei ole taas sitten millään. Progressiivista kylläkin, mutta kyllä bändin musiikki ihan tykitystä pohjimmiltaan on. Muuten en täällä tasaisin väliajoin ihmettelisikään sitä, miksi Jatkoajassa ovat niin harvassa ne, joihin Mastodon uppoaa. Olisin voinut vaikka lyödä vetoa, että tällainen meno iskisi jopa keskivertopalstalaiseen. Mutta ehkä se sitten kuitenkin on piirun verran turhan raskasta (tosin sinun tapauksessasi tästä ei ole kysymys).
 

Ana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jooh, kyllä allekirjoittaneellekkin tuli koettua viimein Maiden keikka (istuma paikalta Neutral )

Mastodonhan tuossa aloitti. Hyvää settiä poikaset vetivät vaikka aina ei oikein sanoista ja soitosta saanut selvää. Yleisökään ei kyllä oikeen tässä ollut mukana, onneksi sitten maidenin aikana kuumeni.

Maideninhan vuoro se sitten oli.. intro ja Murders in the rue morgue aloitti.. itse en hirveen fiilareihin vielä tuossa päässyt mutta prowleri nosti tunnelman kattoon. Trooper nimen kuultoa tuli huudettua niin helvetin lujaa että sydän rupesi tykyttämään tuhattasataa, joten jouduin istumaan karsean olon vuoksi. Siinä sitten meni hieman fiilarit truupperista, mutta tuon jälkeen pääsin taas menoon hyvin mukaan ja yleisökin veti hyvin. Silti mielestäni soundit ei oikeen täydelliset olleet. Hyvät kuitenkin. Kohokohtia olivat "Hallowed be thy name, Revelations, Run to the hills, Running free ym."
Mielenkiintoista oli kanssa nähdä itse Eddie lavalla.. Luulin että mestari ei esiintyisi tällä kertaa.

Ihan hyvät fiilikset tosiaan tästä jäi. Mutta Metallican stadion keikka silti pysyy parhaimpana.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mastodonistakin voisi hieman sanoa enemmän. Musiikki ei omasta mielestä vakuuttanut kovinkaan paljoa, eikä laulujen sanoista saanut ajoittain paljoakaan selvää. Isona plussana mainittakoon, että soittivat erittäin kovaa ja rumpali oli kyllä erittäin hyvä.
 

Hack

Jäsen
Minulle sinänsä uskomaton juttu, kun en ollut vielä viikko ennen tuota konserttia menossa kummallekaan keikalle, mutta nyt sitten olin keskiviikkona istumapaikalla (maksoin 55€) ja torstaina permannolla (ja taas maksoin 55€). Maiden vakuutti! Varsinkin Hallowed Be Thy Name, Revelations ja Phantom Of The Opera iskivät.

Lisäksi loppuun on pakko lisätä legendaariseksi lauseeksi muodostunut: "PARAS KEIKKA VITTU!"
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Loistava keikka oli kyllä kieltämättä. Maiden ei petä koskaan. Se kuulostaa aina hyvältä :-) Biisilista oli tosi jees mutta se Aces High pitäis soittaa. Vaikka Trooperin tilalle. Sen on jo niin monesti nähnyt livenä.

Mutta ens vuonna uudelleen kuten Bruce sanoi! :-)
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Parker27 kirjoitti:
Biisilista oli tosi jees mutta se Aces High pitäis soittaa. Vaikka Trooperin tilalle. Sen on jo niin monesti nähnyt livenä.
En nyt varmasti voi sanoa, mutta ilmeisesti Bruce ei sitä pysty vetämään. Näin asiaa puitiin silloin Give me Ed -kiertueella. Ei sitä kyllä eilisen perusteella uskoisi.

Ja vielä simmonen juttu, että itse en lämpene stadikkakeikalle ollenkaan. Ihan liikaa porukkaa, soundit on aina enemmän tai vähemmän vituillaan ja tottakai (valo)show kärsii valoisasta kesäillasta ihan perkeleesti. Vetäisivät vaikka 4 iltaa putkeen areenalla.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kertakaikkiaan loistava keikka. Ei voi muuta sanoa. Ensimmäistä kertaa Maidenin keikalla ja kyllä oli fiilistä hallissa! Kaikki tarvittava lienee sanottu jo tästä keikasta. En saanut oikein välispiikeistä selvää niin julkaisevatko he uuden albumin ja meinaavatko ensi vuonna tulla Helsinkiin?
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Cube kirjoitti:
Hmm. En tiedä mitä biisejä Mastodon on soittanut, mutta kuulostaa oudolta tuo, että samanlaista olisivat kappaleet olleet.

Äkkiä muistelemalla tulee mieleen että ainakin seuraavat kappaleet olivat setissä:

Iron Tusk
I Am Ahab
March Of The Fire Ants
Blood And Thunder
Where Strides The Behemoth
Megalodon
Mother Puncher
Seabeast


Nuo nyt muistaakseen ainakin, Iron Tusk oli avausbiisi ja olisiko sitten päättynyt Blood And Thunderiin.
 

Sorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Jokerit, LepRa (R.I.P.)
Vertical kirjoitti:
En saanut oikein välispiikeistä selvää niin julkaisevatko he uuden albumin ja meinaavatko ensi vuonna tulla Helsinkiin?

Näin Bruce kertoili. Ensi vuonna ei kuitenkaan enää Areenalle. -> Eli Stadikalle.
 

Hack

Jäsen
Sorppa kirjoitti:
Näin Bruce kertoili. Ensi vuonna ei kuitenkaan enää Areenalle. -> Eli Stadikalle.

Tai jonnekin vielä isommalle? Eli vähän kuin festareilla, että pistetään lava jonnekin aukealle paikalle ja pelkkiä seisomapaikkoja...
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pihvi kirjoitti:
Ja sen kerran kun mulla ei ole rahaa, ne on tehny Suomella oman kiertuepaidan.. Ärrrh! Tai ehkä hyvä, 40e on t-paidasta helvetin suolainen hinta.. Mut-ta, aika once in a lifetime -tilaisuus

Juu.. Tosin konserttipaikaksi paidan selässä ilmoitetaan Hartwell Areena. Ei se mitään, ostin silti. Oli loistava keikka! Kaikki tarvittava siitä onkin jo sanottu tässä ketjussa.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Hurrikaani_89 kirjoitti:
Tai jonnekin vielä isommalle? Eli vähän kuin festareilla, että pistetään lava jonnekin aukealle paikalle ja pelkkiä seisomapaikkoja...

Melko iso saa olla se aukea, jolle mahtuu yli sen noin 30 000 katsojaa, jonka olympiastadion vetää konserteissa. Ei festareillakaan taida juuri olla tuollaisia kävijämääriä per päivä kuin Raumanmerellä. Ja siellä on sentään aina useammalla lavalla ohjelmaa.

Vaan mihin vuodenaikaan mahtaa keikka asettua? Uskaltavatko keikkajärjestäjät ottaa stadikkaa käyttöönsä, mikäli käy niin että keikka ajoittuu pimeään syksyyn?

Oma veikkaukseni on, että Hartwall Areenaan se jälleen kääntyy. Niin hieno kuin se stadionkeikka toisaalta olisikin.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Shearer kirjoitti:
Juu.. Tosin konserttipaikaksi paidan selässä ilmoitetaan Hartwell Areena. Ei se mitään, ostin silti. Oli loistava keikka! Kaikki tarvittava siitä onkin jo sanottu tässä ketjussa.

Ja itseasiassa taisi vielä olla yhdellä e:llä. Samanlainen paita oli tarkoitus ostaa, mutta olin budjetoinut siihen 30 euroa, ja 10 euron ylitys oli liian suuri. Ostikohan kukaan 90 euron hupparia?
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Ihan mukavan keikan vetivät pojat ruottinmaallakin. Pointsit ylelle tämän keikan näyttämisestä. Mieleen tuosta päällimmäisenä jäi Brucen sotilasasu The Trooperin aikana ja Number of the Beastin piru/liekkishow sekä Edin hilluminen lavalla. Kaikinpuolin hyvässä vedossa kaikki jätkät olivat ja yleisö kiitettävästi mukana. Brucen kuittailut TV-katsojille oli myös aika hauskoja. Tosin keikka tuntui katkeavan jotenkin kesken kaiken.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Jeespoks olihan hieno keikka, mutta kahdelta ekalta levyltä liikaa biisejä ja taas vastaavasti kahdelta myöhemmältä liian vähän. Olisivat soittaneet Numberin ja Piece of Mindin ennemmin kokonaan ja muut pois setistä.
Mastodon kuulosti hyvältä, mutta sanoista ei n.5-10 metrin päässä lavasta saanut mitään selvää. Elämäni 3. paras keikka heti 2:den Kissin keikan jälkeen.
Maksoin muuten paidasta 60 egee.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
kaikki mukaan

Nyt kaikki laittamaan ylelle toivetta tv uusinnasta, mä aloitin jo.
Joku helvetin sähkökatko kai sotkenu meitsin ajastukset kun olin reissussa. tahtoo uudestaan.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Best of the b-sides

Kysytäämpä nyt tästä ketjusta, vaikka asia ei keikkaan liitykkään. Mistähän saisin hankittua maidenin best of the b-sides lätyn? Paikalliset kaupat on koluttu ja samoin nettikaupat, mutta mistään ei tunnu löytyvän. Käsittääkseni tuota kuitenkin myydään myös erillisenä, eikä vain Eddies Archives boxissa?
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Borgie kirjoitti:
Kysytäämpä nyt tästä ketjusta, vaikka asia ei keikkaan liitykkään. Mistähän saisin hankittua maidenin best of the b-sides lätyn? Paikalliset kaupat on koluttu ja samoin nettikaupat, mutta mistään ei tunnu löytyvän. Käsittääkseni tuota kuitenkin myydään myös erillisenä, eikä vain Eddies Archives boxissa?

Antikvariaatti Aikakoneessa Tampereella näin ko lätyn irtomyynnissä. Tosin saattoi olla hajoitetusta boksista. (www.aikakoneantikva.com)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös